Miłośniczki Zary część XXIX - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-05, 18:19   #511
bbbeee
Zakorzenienie

Dot.: Miłośniczki Zary część XXIX

Cytat:
Napisane przez OnaZakupoholik Pokaż wiadomość
Albo żyjesz w normalnym kraju.
Gdzie nawet klasa robotnicza dobrze żyje i nie ma takiej zawiści.
W Polsce bez perspektyw źle to wygląda.
Z ust mi to wyjęłaś.
bbbeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 18:19   #512
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Eggnogg Pokaż wiadomość
Czytam co Wy tu piszecie i przecieram oczy ze zdumienia
Albo nie trafilam na tak wrednych, wscibskich i bezczelnych ludzi, albo tego nie zauwazylam i zyje sobie w slodkiej nieswiadomosci Ach istnieje jeszcze wyjscie nr 3 - przyciagam same mile osoby
I niech tak u Ciebie zostanie
Ostatnio staram się unikać wrednych i chamskich ludzi, ale nie zawsze się to udaje niestety.
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 18:25   #513
sskers
batonik

Cytat:
Napisane przez Manehajera Pokaż wiadomość
zazdroszczę spadku takiej wagi! zdradzcie przepis, bo moich 6kg nadprogramowych jakoś nie umiem się pozbyć
Ja to mam w genach. U mnie wszystkie kobiety w okresie dojrzewania tyją..a potem od tak chudniemy
Cytat:
Napisane przez olaola1 Pokaż wiadomość
od wrednego Tż
Wie o tym?
Cytat:
Napisane przez ewcik Pokaż wiadomość
termin zwrotu to miesiąc od daty otrzymania e-maila potwierdzającego wysyłkę danej rzeczy

Znalazłam przed wyjściem ten zapis. Oczywiście przegapiłam czas oddania i zostałam z swetrem którego nie chcę

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Cytat:
Napisane przez ladybird1122 Pokaż wiadomość
dobrze,że tylko siusiu było w planach
W sumie

sskers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 18:26   #514
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kashaya Pokaż wiadomość
Dokładnie tak jest. Każdą ładniejszą, zgrabniejszą, mądrzejszą, ubraną ładnie z gustem trzeba przecież w ziemię wbić i konkurencję zgładzić, bo nikt nie jest ładniejszy, zgrabniejszy, mądrzejszy od baboliMam w pracy trzy takie wiedźmy i wiecie co - nikt ich nie lubi A jak ofiara wchodzi do pokoju to jest mierzona wzrokiem z góry do dołu, z dołu do góry, a jak ofiara baboli wychodzi z pokoju to się zaczyna wiecie czego . Ludzie to czują i nikt nie chce tam iść.
Towarzystwo wzajemnej adoracji takie to powinni w kosmos wystrzelić i to w jedna stronę

Cytat:
Napisane przez kama-hh Pokaż wiadomość
To prawda, albo jedni przepala.. Ale tego to już nikt nie wylicza..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
O używkach nie wspominam (papierosy, słodycze itp.) bo
u mnie w biurze to akurat nikt nie pali i ciągle się kobiety odchudzają
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 18:30   #515
sskers
batonik

Cytat:
Ludzie naprawdę nie maja własnego życia.
Naprawdę zawistny kraj....
Wkurza mnie to bardzo
Tez kocham Pandore i nigdy w życiu bym nie kupiła podróbki czy zamiennika.
Tu nie chodzi o to czy ktoś kupi, czy nie. Bo ja np. nie kupiłabym za takie pieniądze nawet śpiąc na nich, ale nigdy nie krytykowałabym kogoś za taki wybór. Tutaj jest przykład zazdrości i zawiści w czystej postaci.."mnie nie stać, to czemu ona sobie kupuje". Nawet jak się komuś zazdrości czegoś, to powinno zachować się to dla siebie

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;43578432]Ale wredoty jedne
Ja to zawsze tak kwituję jak mnie ktoś wylicza z ciuchów:
jedni całą kasę przejedzą,
inni wydają na podróże a ja na ciuchy i tyle.[/QUOTE]
Dokładnie, i nikt nie powinien być rozliczany na co i ile wydaje

Edytowane przez sskers
Czas edycji: 2013-11-05 o 18:33
Stary 2013-11-05, 18:35   #516
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sskers Pokaż wiadomość
Tu nie chodzi o to czy ktoś kupi, czy nie. Bo ja np. nie kupiłabym za takie pieniądze nawet śpiąc na nich, ale nigdy nie krytykowałabym kogoś za taki wybór. Tutaj jest przykład zazdrości i zawiści w czystej postaci.."mnie nie stać, to czemu ona sobie kupuje". Nawet jak się komuś zazdrości czegoś, to powinno zachować się to dla siebie
Właśnie tak powinno być. Tylko nie każda/każda tak potrafi i stąd jest jak jest przykre to jest...

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Dokładnie, i nikt nie powinien być rozliczany na co wydaje i ile
Właśnie tak powinno być Zarabiamy na to, wydajemy według własnego widzimisię i git. "One" nam na to nie dają
Stary 2013-11-05, 18:43   #517
Kashaya
Zakorzenienie

Ja uwielbiam wkurzać takie babole

Z Pandorą to trzeba uważać, kto jeszcze nie kupił niech lepiej nie kupuje - PANDORA UZALEŻNIA
Kashaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 18:46   #518
cremova
Zasiedzenie

Wasze historie o ludziach z pracy to jest naprawde zenada najlepiej robic swoje i nie przejmowac sie innymi sama wychodze z takiego zalozenia

u mnie w pracy rowniez plota goni plote i najlepiej trzymac sie zasady, ze o niczym sie nie wie i nic cie to nie obchodzi.. chociaz czasem nawet z takim podejsciem nic sie nie zdziala bo wystarczy chwila i juz jedna z druga sprzedaje sobie najlepsze smaczki
o tyle mam dobrze, ze nie ma takiego wyscigu szczurow, raczej mam wrazenie, ze malo jest osob, ktore chcialaby sie wybic (mimo, ze firma daje duzo mozliwosci rozwoju) to raczej kazdy trzyma sie bezpiecznie tego stanowiska, na ktore go rekrutowali (poza nielicznymi wyjatkami, ale tez na zasadzie bedziesz tym i tym bo nie ma kto zostac). Ja mam o tyle dobre stanowisko, ze nikt raczej nie kwapi sie, zeby je zajac z racji tego, ze jest to ciezka praca i pracownicy zdaja sobie sprawe, ze trzeba miec do tego pewne predyspozycje i duzo czasu poswiecac poza praca na doskonalenie fachu sama uwielbiam moja prace bo sie w niej realizuje w 100% i jak to TZ mowi: jestem wlasciwym czlowiekem na wlasciwym miejscu

cremova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 19:06   #519
aniap1991
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gonia Pokaż wiadomość
super

my planujemy lecieć do Tajlandii w lutym, zastanawiamy się tylko która wyspe odwiedzic poza Bankokiem ... Puket czy Pattayę ?
zależy czego szukacie
polecam przewodniki, można sobie wyznaczyc trase wycieczki.
Polecam wybrać się na conjamniej 3 tygodnie, krócej neiwiele się zobaczy
aniap1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 19:14   #520
paulinunia
Zakorzenienie

mam pytanko ma któraś z Was ten płaszcz?
http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/p%...3p1325809.html

on nie jest ocieplony?

paulinunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 19:17   #521
Eggnogg
Zakorzenienie

Cytat:
Albo żyjesz w normalnym kraju.
Gdzie nawet klasa robotnicza dobrze żyje i nie ma takiej zawiści.
W Polsce bez perspektyw źle to wygląda.
Tylko, ze ja tu nie jestem od zawsze. W mojej poprzedniej, polskiej pracy na okolo 45 pracownikow bylo 5 facetow i atmosfera byla, o dziwo, bardzo dobra. Do tej pory, przy okazji wizyt w PL, widuje sie z kilkoma osobami. Widocznie (i na cale szcescie) nie doswiadczylam tego, o czym tu piszecie. Nie wiem, skad sie tacy ludzie biora. Przykre i wkurzajace zarazem

"People, what a bunch of bastards!"
by Roy

- - -
... beneath the stains of time
the feelings disappear ...

It just sucks... *sniff sniff*

Eggnogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 19:18   #522
Phoebee
Zakorzenienie

Dziewczyny, współczuję przykrych doświadczeń.
Ja swego czasu musiałam odbyć czterotygodniową praktykę, w miejscu gdzie stanowiska piastowały prawe same panie.

Rodzina i znajomi dawali mi tydzień,ale jam jest wytrzymała dziewuszka.
Zachowanie uroczych Pań nie odbiegało zbytnio od gimnazjalnych nawyków. Nie dość,że byłam intruzem, to wywierały dużo presji. O każdym niedociągnięciu szły uprzejmie donieść, natomiast sukcesów podobno żadnych nie odniosłam.
Paplanina, zaglądanie do portfela, obmawianie, "permanentna inwigilacja" na porządku dziennym. W ostatni dzień wiałam stamtąd ile sił.

Po odbytej praktyce, propozycję pracy dostałam,ale już po pierwszym dniu powiedziałam sobie w myślach "nie,nie,za żadne skarby!"

Edytowane przez Phoebee
Czas edycji: 2013-11-05 o 19:19
Phoebee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 19:19   #523
iwona200
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy warto kupić ten płaszczyk? Spodobał mi się, ale nie widziałam na żywo, niestety Czy jest bardzo cienki, na tyle, że za chwilę może być za cienki? Jak ogólnie się prezentuje? Na modelce wygląda jakby miał bardzo krótkie rękawy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zara plaszcz.jpg (31,1 KB, 45 załadowań)
iwona200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 19:25   #524
sskers
batonik

Kasiula, czy sweter o składzie 52% ANGORA, 35% NYLON, 13% WEŁNA będzie bezproblemowy w użytkowaniu? Macałam go dzisiaj i jest śliczny i do tego taki milutki. Boje się tylko, czy się nie zmechaci po dwóch praniach, a Ty specjalista
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5646806712_6_1_1.jpg (34,2 KB, 67 załadowań)

Stary 2013-11-05, 19:33   #525
aniap1991
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kama-hh Pokaż wiadomość
chcemy lecieć do Bangkoku, zwiedzać, po 2-3 dni w innym miejscu Ooo zapisze sobie Co myślisz o cenie 2600 za osobę? Tymi katarskimi lub emirackimi liniami. Sa za 2100 ale ukraińskie linię i sama nie wiem..

Madzia post na blogu - standardowo, powtórzę sie - super
Anetko Ty rownież
Czy Wy dziewczyny możecie kiedys złe wyglądać? Kompleksów nabawiacie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
warto teraz lecieć emiratami z warszawy
ja do dubaju juz chyba 3 razy leciałam, profeska- kiedys lot byl opozniony o 24h, to dostałam do wykorzystania u nich cene biletu(czyli jakies 2,5tys)
Poniżej 3 tysięcy do Bankoku to dobra cena
Stary 2013-11-05, 19:35   #526
gabi1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
gabi, śniłas mi sie dzisiaj, nie wiedziec czemu
o jaaaaa ale.fajnie :-* mam nadzieje ze byl to mily sen ;-)
moze to glupio zabrzmi ale teskno mi za wami, za wrzucanie zdjec z przymierzalni etc :'(
Stary 2013-11-05, 19:54   #527
ewcik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UNIKALNA1983 Pokaż wiadomość
To też gdzieś słyszałam Że albo się puszczam albo mój mąż dużo zarabia
Ale to jeszcze nic. Kiedyś koleżanka mi mówi, że siedziały na stronie Pandory i liczyły ile kosztują moje 2 bransoletki. ( Sprawdzały każdy charms ). Jak im wyszła suma ponad 4 tyś to podobno suchej nitki na mnie nie zostawiły. No i oczywiście bransoletki im się nie podobają i takie same można kupić na allegro za 50 zł i jak ktoś się przyjrzy to nie widać różnicy.
ręce opadają...

Edytowane przez ewcik
Czas edycji: 2013-11-05 o 21:06
ewcik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 20:05   #528
ladybird1122
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pati_pz Pokaż wiadomość

Mam nadzieję, że o mnie nikt nie mówi "o, to na pewno nauczycielka", bo teraz ma to negatywny wydźwięk, a ja pracuję na swoją dobrą opinię, żeby kiedyś usłyszeć miłe słowa w kierunku całej profesji.

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------
Tego nie wiem, bo Cię nie znam. Każda pewnie z nas pracuje z myslą o swojej dobrej opinii, ale nie każda jest zrzędliwą, "schorowaną", sfrustrowaną i zawistną etc. tak jak większość ( nie wszystkie) kobiet w szkole, z którymi pracowałam. Nawet te dziewczyny, z którymi studiowałam, a były w porządku, to później przesiąkały tym i idealnie wpisywały się w ten "model", o którym pisałam wyżej. Nie ma reguły, ale ja po kilku latach takiej pracy i atmosfery dałam sobie spokój, bo moje zaangażowanie i pozytywne nastawienie na nic tu były. Ale jak kochasz to co robisz, to po prostu rób swoje, a resztą się nie przejmuj
ladybird1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 20:08   #529
ddtvn
Zakorzenienie

własnie gabi zauwazylam ze Cie tu bardzo mało teraz na watku
Stary 2013-11-05, 20:09   #530
magda20003
ex Moderator

Cytat:
Kasiula, czy sweter o składzie 52% ANGORA, 35% NYLON, 13% WEŁNA będzie bezproblemowy w użytkowaniu? Macałam go dzisiaj i jest śliczny i do tego taki milutki. Boje się tylko, czy się nie zmechaci po dwóch praniach, a Ty specjalista
Sskersiku, ja nie Kasiula ale mam zamiłowanie w tym roku do swetrów z angory I mam pewne wnioski: kudełki wchodzą do oczu, ust i na mniej śliskich rzeczach może być efekt "kota w domu" Poza tym tam, gdzie się ociera materiał o siebie, np. pod pachami, robią się takie małe skudlenia- ale ja je urywam i jest ok. Ogólnie fajnie się noszą.

Piorę w szamponie z domieszką płynu do prania z użyciem programu pranie ręczne.

magda20003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 20:10   #531
ladybird1122
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gabi1234 Pokaż wiadomość
pol biedy jak nie mowia ze "sie puszczasz" bo masz co i rusz cos nowego ;-)
tak tak , a nie daj Boże w Twoim/moim itp. otoczeniu znalazł się mąż/TŻ rzeczonej zazdrośnicy
Stary 2013-11-05, 20:10   #532
aniap1991
Zakorzenienie

Cytat:
o jaaaaa ale.fajnie :-* mam nadzieje ze byl to mily sen ;-)
moze to glupio zabrzmi ale teskno mi za wami, za wrzucanie zdjec z przymierzalni etc :'(
Gabi, mam na to sposób: kolejna córa lub syn
Stary 2013-11-05, 20:12   #533
pati_pz
Zadomowienie

Cytat:
Tego nie wiem, bo Cię nie znam. Każda pewnie z nas pracuje z myslą o swojej dobrej opinii, ale nie każda jest zrzędliwą, "schorowaną", sfrustrowaną i zawistną etc. tak jak większość ( nie wszystkie) kobiet w szkole, z którymi pracowałam. Nawet te dziewczyny, z którymi studiowałam, a były w porządku, to później przesiąkały tym i idealnie wpisywały się w ten "model", o którym pisałam wyżej. Nie ma reguły, ale ja po kilku latach takiej pracy i atmosfery dałam sobie spokój, bo moje zaangażowanie i pozytywne nastawienie na nic tu były. Ale jak kochasz to co robisz, to po prostu rób swoje, a resztą się nie przejmuj
No wlasnie na studiach zetknelam sie z tym, ze kierunek stosunkowo latwo skonczyc, niestety bez zrozumienia przekazywanych tresci, czego nie beda mogly wykorzystac pozniej chociazby jako przyszle matki...
Kocham to, co robie i chociaz poswiecam temu duzo czasu, pensja nie odzwierciedla rzeczywistego wysilku w prace, to praca z dziecmi to wszystko rekompensuje i oby tak pozostalo.

Plaszczy z serii mchowe nie udalo mi sie zmierzyc w mniejszym rozmiarze, wiec czekam na kolejny weekend i okazje wypadu na rozeznanie
pati_pz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 20:12   #534
Kashaya
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba coś jednak w tym jest. Moja koleżanka też zrezygnowała po 5 latach bycia nauczycielką matematyki właśnie z powodu atmosfery w szkołach, w których pracowała.
Kashaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 20:14   #535
ladybird1122
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pati_pz Pokaż wiadomość
Włos się na głowie jeży...
A, że mąż dużo zarabia to co z tego... To dobrze, że udało się znaleźć zaradnego partnera, który potrafi zapewnić rodzinie byt, a nie jeszcze wytykać to komuś, bo kij ma dwa końce i czasem za dużą pensją idzie też ogrom czasu poświęcony na pracę, a nie na rodzinę itp. itd. ...
Tylko wg takich pań to jest się wówczas łowczynią posagów i Twój mąż może i zaradny, ale ty (nie mówię o Tobie tylko uogólniam) wtedy poleciałaś na kasę
Stary 2013-11-05, 20:17   #536
gabi1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniap1991 Pokaż wiadomość
Gabi, mam na to sposób: kolejna córa lub syn
a wiesz ze bym chciala? ale to moze jeszczd za chwilke ;-)

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Napisane przez ddtvn Pokaż wiadomość
własnie gabi zauwazylam ze Cie tu bardzo mało teraz na watku
aaaaaa bo nie jestemna biezaco z asortymentem :-( rzadko bysam w zarze, nie mam sil na nic :-( i ogolnie tak jakos malo zycia we mnie ;-) ale do zrzedzacych bab nie.naleze :-P
Stary 2013-11-05, 20:19   #537
ladybird1122
Wtajemniczenie

Cytat:
JEDNO NIENAWIDZĘ !!! ZAGLĄDANIA DO CZYJEGOŚ PORTFELA.
Pati masz rację. Owszem mam zaradnego męża ale kosztem tego, że od pon do pt siedzę sama w domu, bo pracuje od rana do wieczora.
Również tego nie znoszę, a szczególnie jak rozliczać próbuje mnie teściowa
Stary 2013-11-05, 20:21   #538
karton
Zakorzenienie

Pojechałam przymierzyć (i byłam go skłonna kupić) granatową kurtkę ze złotymi guzikami ale jakoś mnie rozczarowała?
Wzięłam od niechcenia ten granatowy płaszczyk za 169zł do przymierzalni i o dziwo to jego kupiłam
Nie wiem czy to sprawka tego, że mimo iż noszę S to mam raczej kobiecą figurę (głównie spory biust) i jakoś nie wisi na mnie

Stary 2013-11-05, 20:22   #539
kaszanka85
Zakorzenienie

Cytat:
To też gdzieś słyszałam Że albo się puszczam albo mój mąż dużo zarabia
Ale to jeszcze nic. Kiedyś koleżanka mi mówi, że siedziały na stronie Pandory i liczyły ile kosztują moje 2 bransoletki. ( Sprawdzały każdy charms ). Jak im wyszła suma ponad 4 tyś to podobno suchej nitki na mnie nie zostawiły. No i oczywiście bransoletki im się nie podobają i takie same można kupić na allegro za 50 zł i jak ktoś się przyjrzy to nie widać różnicy.
nie wiem co mam napisać, na prawde nie spodziewałabym się czegoś takiego po ludziach:/ musiało im się mocno nudzić, moze za mało obowiązów?
ja mam w pracy połowę facetów połowę babeczek i kontak z nimi jest świetny, facet jak to facet-wiadomo, na modzie się nie zna, ale pożartować można
kaszanka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 20:24   #540
aniap1991
Zakorzenienie

Cytat:
a wiesz ze bym chciala? ale to moze jeszczd za chwilke ;-)

----

to dobrze, bo dzieci Ci służą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości