Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-05, 18:30   #2941
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

na szczescie moje psychiczne kryzysy bywają chwilowe wiec juz sie ogarnęłam zwłaszcza jak sie czyta takie dobre wieści!

madziula - tak to ze malo pije to fakt...
no i tak wyszlo ze mieszkamy u mnie w rodzinnym domu gdzie lazienka jest tylko jedna i to na dole a my zmiescilismy sie tylko u gory
staram sie nie szalec po schodach ale jak sie czesto sika to jednak trzeba pochodzic troche.
przyznam sie ze wczoraj mi dupa ożyła i juz prawie wcale nie leżałam... nie przemeczalam sie ale obiad ugotowałam a jak wiadomo przy tym jest troche aferki i kszątania.. ale bylo spoko.
dzisiaj leze caluski dzien i patrz, niemila niespodzianka...

wiecie tez chetnie sobie mowie "to tylko śluz" ale jak wiem ze tamto bylo z lozyska to sie boje ze znowu sie ruszyło cos;(

Justynka - no zmienila a tak mnie naszlo.
daj znac jak te body !

santom - ciesze sie ze tak podobnie myslisz i dziekuje Ci za te slowa;*
light limara- nie przejmuj sie wynikami moczu. leć po żurawinke i kuruj sie w ciazy jestesmy niemal skazane na te bakterie;[

hahaha tak tak ligt limara
ja to piłam za zdrowie córy twojej selenitko

paulka-
smaczne było, nie skrzywilam sie

asiulka- zebys wiedziala ze to ojcowy byl!
"musiałm bym chyba wlac sobie wrzątek i najlepiej z płynem do naczyń" hhahaahaha
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 18:32   #2942
MamaKtosia
Zadomowienie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość
Heeej wracamy właśnie z badan prenatalnych- przezierność, kość nosowa, serce, wszystko super, ma juz 5,8 cm i mamy piękne zdjęcia aaaaale podskakiwał dlatego miałam na początku przez brzuch a później dopochwowo.
Wspaniałe wieści!

Cytat:
Napisane przez Zalamana_girl Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Nie wiedziałam do tej pory o istnienu waszego wątku, ale gdy go teraz tylko znalazłam chciałabym się do was przyłączyć
Jeśli oczywiście nie macie nic przeciwko
Hej!

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki!

Próbowałam was nadrobić, ale nie ma szans! Postanowiłam zastosować terapię szokową i wróciłam do pracy i od razu pojechałam na delegację do innego miasta. Od rana spotkania z klientem, praca na full obrotach. Powiem wam, że chyba przesadziłam... wracam do hotelu i zasypiam na stojąco.. Wczoraj to nawet nie miałam siły iść pod prysznic Ogólnie chyba dokończę ten projekt z czystej ludzkiej przyzwoitości i idę na L4, bo po prostu nie daję rady U mnie nie da się pracować na pół gwizdka...
Skąd ja to znam. Uciekaj jak tylko skończysz projekt, zwłaszcza, że jeśli dobrze pamiętam to Ty i tak jesteś dodatkowo wykończona wymiotami - przeszło już całkiem?

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja już PO i jestem mega szczęśliwa dzieciątko zdrowe, wszystko w normie, łożysko mam dobrze ułożone więc nie będzie problemów przy porodzie Dzieciątko machało do mnie i nawet ssało kciuk i tak śmiesznie podskakiwało zdjęcie zrzuce jak wrócę a teraz najlepsze. Lekarz powiedział jakiej płci będzie nasz bejbiś " ja między nogami nic nie widzę więc na 99% to DZIEWCZYNKA
Gratulacje. Córeczki są cudowne. To teraz pora na imię

A czy któraś z Was nie chce znać płci? Bo ja coraz bardziej skłaniam się ku temu pomysłowi, ale wciąż się waham.
MamaKtosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 18:35   #2943
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Witajcie mamusie postaram się Was nadrobić, ale co z tego wyjdzie to nie wiem, bo mogę zasnąć w trakcie rano pisałam do Was, ale niestety coś kliknęłam i mi cofnęło stronę i już nie miałam tego co pisałam, więc się wkurzyłam i zamknęłam komputer
U nas dzisiaj długi dzień, mąż teraz kładzie Hanię a ja mam chwilę dla siebie, więc weszłam zaraz na wizaż

Przede wszystkim witam nowe mamusie

I gratuluję udanych wizyt jak czytam takie wiadomości jak u Selenity to serce mi się raduje i kochana Selenity – gratuluję córuni!!!

Dziewczyny pisałyście o witaminach, ja teraz biorę tak: kwas foliowy, jodid (na receptę) i kwasy omega w ciąży z Hanią w 3 trymestrze brałam centrum Materna dha

Jeśli chodzi natomiast o rozstępy to ja całą ciążę z Hanią się cieszyłam, że nic nie było, a tu dwa tygodnie przed porodem pojawiły mi się okropne paski na dole brzucha.. no ale ja tak nie przeżywam tego, w końcu sobie zasłużyłam na te paski nie?

Magdi, wiesz na to kiedy dziecko zacznie chodzić nie mamy wpływu ja nie chciałam Hani prowadzić za rączki, ale po prostu się nie dało, bo ona sama się ustawiała i kazała prowadzać, a jak mówiłam „nie” to był zaraz płacz i lament więc ulegałam i ona bardzo szybko zaczęła chodzić pewnie dwa tygodnie przed roczkiem już chodziła normalnie, wcześniej jakoś od sierpnia stawiała samodzielne kroczki, ale właśnie takie chwiejne. Teraz ma niecałe 14 miesięcy i biega dosłownie, na krótkie spacerki np. do sklepu możemy bez problemu chodzić pieszo, dla mnie to jest w ogóle inny standard życia niż przy dzieciaczku niechodzącym

Lolitka super brzusio

Jeśli chodzi o USG 3D to u nas jest normalnie, mój lekarz robił mi 3 czy 4 razy, pierwszy raz w 12 tygodniu ale Hania zupełnie niepodobna do siebie

Widziałam, ze temat prezentów się przewijał ja też dzisiaj miałam „prezentowy” dzień i obmyślałam co komu kupić, a że moja mama ma jeszcze imieniny, tata urodziny i imieniny, mąż urodziny, chrześniaczka urodziny, bratanica urodziny i rodzeństwo urodziny to trochę zeszło mi na to wymyślanie czasu ale mam listę w Excelu zrobioną, teraz tylko kupować

Hope, ja kupowałam na chrzest takie projektory do puszczania na suficie lub ścianie z grającymi melodyjkami, wszystkie mamy były zachwycone bo dzieci się interesowały Hania dostała głównie kasę, właściwie chyba tylko kasę za którą kupiliśmy dużo potrzebnych rzeczy jak niania elektroniczna czy mata edukacyjna taka jak chciałam kupiłam też raz takie pianinko do kopania do powieszenia w łóżeczku i mały ma teraz 3,5 roku i do dzisiaj się tym bawi
I kochana mam nadzieję, że ciemniejszy śluz to jednorazowa akcja i się więcej nie powtórzy

Ja chyba zaraz pójdę się wykąpać, bo może trochę odżyje od tego.. a mój mąż pojechał właśnie do swojego taty po wiertło jakieś wielkie, bo z kolei mój tata kupił sobie UWAGA!.... hamak i chce go zainstalować w swoim pokoju natomiast na urodziny zażyczył sobie fajkę do palenia, bo stwierdził, że na starość będzie sobie palił fajkę dzizas, mówią, że ja mam po nim charakter to nie wiem co się będzie ze mną działo przed 60 ja sobie zawsze wyobrażałam swoją emeryturę na bujanym fotelu, pod kocykiem, przy kominku z książkę i zimnym piwkiem
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 18:43   #2944
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Monita nie sugerowałabym się tym co mówi koleżanka. Każda z nas jest inna. Moim zdaniem jeśli będziesz potrzebowała zwolnienia to nikt ci go nie ma prawa zabronić idziesz do lekarza dostajesz L4 z kodem B i masz wszystko w nosie. Ty i bobo jesteście najważniejsi...

Santom fajnie że się u nas pojawiłaś. Zaglądaj do nas kiedy tylko masz czas i ochotę

Seksta za udaną wizytę i za to że bobas ma się ok.

Załamana_girl witaj

wiola88 ile czekałaś na grzechotkę??

Kaorlak dałaś mi do myślenia na temat fotelika... Kurcze nie pomyślałam o tym... Ale chyba byłoby widać że fotelik uległ uszkodzeniu, lub że brał udział w wypadku??

Kasiab nie przejmuj się teściową... Taki jej już urok... Olej ją, szkoda twoich nerwów...

Pallas Rill super ze wkońcu do nas zajrzałaś. Jeśli czujesz że nie dajesz rady w pracy - nic na siłę. Daj sobie z nią spokój.

Hope musisz uważać po co sięgasz w kuchni

Selenti bardzo się ciesze że u was wszystko ok. Widzę że tż zaskoczony pojechał po całości z tym tekstem o małym farfoclu... Cieszę się że jesteście szczęsliwi... No i grtauluje dziewczynki.

Magdiii dzięki za opinię. Na pewno wezmę ja pod uwagę. Sama na to nie wpadłam... dobrze że was mam

Co do BODY z TESCO jestem bardzo zadowolona.

Poniżej wstawiam wam zdjęcia - aż 2 body są białe z małym nadrukiem, idealne dla chłopca lub dziewczynki.
No i dodaje niewyraźne zdjęcie mojego brzuszka - po obiedzie

Zrobiłam wkońcu makaron z brokułem i serem pleśniowym pyszota
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00454[1].jpg (97,5 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00456[1].jpg (99,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00458[1].jpg (78,4 KB, 42 załadowań)

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 18:45   #2945
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość

Poniżej wstawiam wam zdjęcia - aż 2 body są białe z małym nadrukiem, idealne dla chłopca lub dziewczynki.

Oooo jaki śliczny brzuszek <3 hehe i, żeby dalej tak ładnie rósł

Moje największe szczęście <3
Zalamana_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 18:47   #2946
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:
Pallas uważaj tylko na siebie tam.
Dziewczyny ja już PO i jestem mega szczęśliwa dzieciątko zdrowe, wszystko w normie, łożysko mam dobrze ułożone więc nie będzie problemów przy porodzie Dzieciątko machało do mnie i nawet ssało kciuk i tak śmiesznie podskakiwało zdjęcie zrzuce jak wrócę a teraz najlepsze. Lekarz powiedział jakiej płci będzie nasz bejbiś " ja między nogami nic nie widzę więc na 99% to DZIEWCZYNKA wizyta dobiegła końca i TŻ wyszedł z taką miną zszokowaną, że masakra jakaś i mówi, że a mówiłaś że będzie chłopiec na co ja się śmieje i mówię, że wiedziałam, po prostu wiedziałam, że lekarz powie, że to będzie dziewczyna po czym dodałam, że jak ma sie formę na cegłę to się pustaka nie zrobi i mówi mi dalej, że miałem mówić kiedyś na chux Ci te felgi a teraz wychodzi na to, że jednak będzie na co Ci ten kucyk :P i mówi jeszcze tak zadzwoń do niego bo może się pomylił albo nic dziwnego, że on tam nic nie widział skoro ja mam małego, a ono ma po mnie pewnie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
zazdroszcze, no i bedziesz miała dziewczynke gratulacje

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Po pierwsze nie sugerujcie się moim nickiem Bo tak na prawdę jestem najszczęśliwsza przyszłą mamusią hehe

A co opowiadania o mnie hmm :
Może zaczne od początku. W połowie sierpnia podjeliśmy z Tżtem decyzje o staraniach o dzidziusia. 19 sierpnia odstawiłam tabletki i po krwawieniu z odstawienia, które było 22 sierpnia, zaczeliśmy nasze przytulanki
Przy naszym ogromnym zaskoczeniu i przeogromnym szczęściu 22 września ujrzeliśmy na teście II upragnione kreseczki Tydzień póżniej ginekolog potwierdził ciążę

W 10 tygodniu miałam pierwsze usg i dostaliśmy pierwsze zdjęcie naszego maleństwa

Z tych "gorszych" informacji codziennie meczą mnie okrutne mdłości i zdarza mi się wymiotować ogólnie boli mnie głowa praktycznie codziennie i jestem bardzo osłabiona, pomimo iż biorę witaminki ( Vita-mineral Prenatal +DHA) i stosuje się do wszystkich zaleceń ginekologa

ale mimo wszystko świadomość iż noszę pod serduchem, nasze maleństwo napełnia mnie optymizmem i przeogromnym szczęściem

aaaa i właśnie mam 23 lata
witaj
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 18:50   #2947
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Ja A o co dokładnie pytasz?
Czy używasz go do sałatek np, czy po prostu pijesz łyżeczką?

Seleniti gratuluje udanej wizyty

Edytowane przez martuszka0
Czas edycji: 2013-11-05 o 18:51
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 18:53   #2948
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Zmykam na chwilkę, muszę na kursie troche posiedzieć zajrze do was jeszcze na pewno później... milego wieczorku.

Dalej Gosiaczek się nie odezwał!!!!!!!!

Mama Franka

Stary 2013-11-05, 18:53   #2949
anulka3999
Rozeznanie

a ja mam wizyte w czwartek i już się denerwuję, bo im mniej czasu do tego momentu tym bardziej rozmyslam, czy wszystko tam wporzadku, u dzidzi ostatnio jak widziałam usg to tylko zarodek był, mam nadzieje, ze teraz poslucham serduszka
Stary 2013-11-05, 18:56   #2950
ilkas
BAN stały

Seleniti gratuluję dziewczynki Zazdroszczę Ci, że znasz już płeć No i chyba z tego co kojarzę to poznałaś płeć jako pierwsza z nas Skoro się zaczęło to teraz posypią się kolejne wieści
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 18:59   #2951
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:

Kaorlak dałaś mi do myślenia na temat fotelika... Kurcze nie pomyślałam o tym... Ale chyba byłoby widać że fotelik uległ uszkodzeniu, lub że brał udział w wypadku??

Niekonieczne byłoby widać. Mógłby np. w środku pęknąć jakiś element, ale nie na tyle by było widać na zewnątrz Oczywiście zrobisz jak uważasz, ale ja miałabym obawy.

Body super, ale z tego co widzę to przy szyjce mają zakładki. U Nas one zawsze bardzo szybko się rozciągały i lepiej się sprawdzały z zatrzaskami. Ale za taką cenę nie ma co wybrzydzać Jaki wzięłaś rozmiar?

Brzuszek cudny
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 19:00   #2952
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Moj chrzesniak tylko w takich chodizl i nic.mu sie nie rozciagalo. Ale bed emiala to na uwadze. Rozmiar 56 cm.

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

Mama Franka

Stary 2013-11-05, 19:03   #2953
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

mama ktosia - ja sie od poczatku bardziej sklaniam ku niespodziance

kasian - a masz/dasz linka do tych projektorów?
bo nie mam pojecia jak szukac

justynka - cudowny brzuszek!!!! cudowny!
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 19:06   #2954
carolyna86
Zakorzenienie

łojej, ile nadrabiania

Cytat:
Dostałam cynk od cioci że jest w TESCO promocja na body 5 szt za 20 zł podobno białe we wzorki, więc planuje po pracy podskoczyć zobaczyc czy to coś warte. No i czy można to ewentualnie ubrać chłopcu albo dziewczynce - bo nadal nie wiem co u mnie sie gnieździ
a to tylko dziś czy jutro też
Cytat:
Heeej wracamy właśnie z badan prenatalnych- przezierność, kość nosowa, serce, wszystko super, ma juz 5,8 cm i mamy piękne zdjęcia aaaaale podskakiwał dlatego miałam na początku przez brzuch a później dopochwowo.
juppi
Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Ja mam złe wyniki moczu: liczne bakterie i ślad białka, jakieś azotany, nabł.płaskie i inne świństwa. Za to wynki krwi i glukoza ok.
No i jeszcze staram utrzymać się część obiadu w żołądku. Już myślałam, że zwrócę, ale dzielnie go tam trzymam spróbuję zjeść więcej, bo mi ślinka cieknie... Spagetti
może warto zaopatrzyć się w sok z żurawiny - on jest dobry na takie dolegliwości
Cytat:
Hej dziewczyny

Nie wiedziałam do tej pory o istnienu waszego wątku, ale gdy go teraz tylko znalazłam chciałabym się do was przyłączyć

W czwartek zaczął się 11 tydzień ciąży termin mam na 29 maja 2014

Pozdrawiam gorąco
witaj
Cytat:

super body, a brzusio cudeńko

poza tym witajcie santom, wiola i monita fajnie że się odzywacie i że czujecie się dobrze

seleniti
dziewuszka no popatrzcie mamusie już nasze brzdące zaczynają się ujawniać, a tak niedawno to my ujawniałyśmy się na wątku z naszymi dwoma kreseczkami

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 19:06   #2955
Seleniti
Zadomowienie

Justyna
ale brzusio body super

hope nie waż mi się źle myśleć, bo wysyłam Ci mnóstwo pozytywnych fluidów od siebie i osobno od mojego maluszka wszystko będzie dobrze Kochana! Maleństwo masz silne, więc dacie rade

Dziękuję moje Kochane naprawdę kamień z serca, myślałam, że się popłaczę, bo martwiłam się o tętno dzidziola wcześniej właśnie to interesowało mnie najbardziej, a się nie chciało na plecki obrócić i lekarz robił 3 podejścia, w końcu się udało i wyszło w normie 156 uderzeń na minutę uff, a uśmiechałam się jak głupia do tego monitora cudowne przeżycie
Załączam fotki maluszka, na trzecim zdjęciu Kropcia macha do wizażowych Cioć i przesyła całusy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1909.jpg (42,6 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_1903.jpg (33,3 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_1908.jpg (38,1 KB, 49 załadowań)

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 19:08   #2956
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:

Justyna
ale brzusio body super

Dziękuję moje Kochane naprawdę kamień z serca, myślałam, że się popłaczę, bo martwiłam się o tętno dzidziola wcześniej właśnie to interesowało mnie najbardziej, a się nie chciało na plecki obrócić i lekarz robił 3 podejścia, w końcu się udało i wyszło w normie 156 uderzeń na minutę uff, a uśmiechałam się jak głupia do tego monitora cudowne przeżycie
Załączam fotki maluszka, na trzecim zdjęciu Kropcia macha do wizażowych Cioć i przesyła całusy
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 19:08   #2957
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość

Body super, ale z tego co widzę to przy szyjce mają zakładki. U Nas one zawsze bardzo szybko się rozciągały i lepiej się sprawdzały z zatrzaskami. Ale za taką cenę nie ma co wybrzydzać Jaki wzięłaś rozmiar?
Ja już kiedyś pisałam o tym rozciąganiu. U nas teraz te z zakładkami strasznie się rozciągają, ale to dlatego, że Mila pełza na brzuchu i dekolt ma do pasa Dlatego teraz kupuję tylko z zatrzaskami.
Ale jak Mila była malutka i leżała to było ok, nic się nie rozciągało, łatwo się ubierały - wtedy nie miałam zastrzeżeń
Stary 2013-11-05, 19:10   #2958
Seleniti
Zadomowienie

Aa i dzidzia ma 5,5 cm doktor powiedział, że plus nóżki to wyjdzie tak z 7,5 cm

Stary 2013-11-05, 19:11   #2959
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
jest i rąsia hello Cutie

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 19:11   #2960
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:

Justyna
ale brzusio body super

hope nie waż mi się źle myśleć, bo wysyłam Ci mnóstwo pozytywnych fluidów od siebie i osobno od mojego maluszka wszystko będzie dobrze Kochana! Maleństwo masz silne, więc dacie rade

śliczności gratki

Justyna piękny brzusio
Stary 2013-11-05, 19:13   #2961
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Ja zaczynam się rozglądać za fotelikiem i łóżeczkiem. Na razie na all.

Fotelik maxi cosi priori uzywany planuje zakupić. A łóżeczko nowe z szufladą.
Oj Kochana nie kupujcie używanego, chyba że od znajomych gdzie masz 100% pewności że nie był wypadkowy. Już lepiej łożeczko używane a materacyk nowy

Cytat:
Napisane przez monita01 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Bardzo dawno nie zagladalam, bo szczerze nowiac nie chcialam sie niepotrzebnie stresowac (wiadomo, rozne rzeczy sie roznym dziewczynom przytrafiaja) i jakos tak sie wyciszyc ciazowo potrzebowalam.
Super, że Ci sie tak układa I brawa dla Tżta Pracą sie nei przejmuj, jak nie dasz rady to pójdziesz wcześniej na zwolnienie, zwłaszcza że jakoś do dzidzi trzeba się przygotować

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
Ty szpiegulcu tutaj tez siedze codziennie, ale mam wyrzuty sumienia, bo nawet kolezance na smsa nie mam sily ostatnio odpisac jakos male natchnienie do produkcji mam
Fajno macie z tymi dyżurami położnych!
Gratulacje ruchów

Cytat:
Super

Cytat:
Hej dziewczyny

Pozdrawiam gorąco
Witaj

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Właśnie wróciliśmy z CH. Byliśmy oglądać telefony, bo planuję zmianę. Misia nas naciągnęła na frytki. Oczywiście ja też sobie nie pożałowałam

Możliwe. Ja mam tak cały czas Pocieszę Cię że z czasem może być coraz gorzej, zwłaszcza w III trymestrze
Marzę o nowym telefonie ale przy Olafie się boję
To żeś pocieszyła

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Nawiedziła mnie teściowa przed chwilą I wmawiała mi w którym jestem miesiącu na siłę Noż ☠☠☠☠a mac zaczynam podejrzewac, że podsłuchiwała nas jak żeśmy sobie szaleli po ślubie
Ma pomysły kobieta nie ma co

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
Ja właśnie też mam jedną małą dziurkę, ale wiecie co, nie mogę jej teraz robić, bo to w 8 jest, a ona mi do końca jeszcze nie wyrosła :/ więc albo nacinanie, ale czekanie aż wyrośnie... Czekam, aż moja ósemka się pojawi całkiem...
Moja ósemka rośnie od liceum

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
wiecie co zrobiłam... o ja głupia -poszłam na dół,, stał sok w szklance porzeczkowy , napiłam się, pije pije a tu mnie pali! a to był drink z wódką
o maaaaj gaaaad chyba teraz hektolitry wody musze wypić
Hihi, napewno małe stężenie

Cytat:
no i tak wyszlo ze mieszkamy u mnie w rodzinnym domu gdzie lazienka jest tylko jedna i to na dole a my zmiescilismy sie tylko u gory
staram sie nie szalec po schodach ale jak sie czesto sika to jednak trzeba pochodzic troche.
przyznam sie ze wczoraj mi dupa ożyła i juz prawie wcale nie leżałam... nie przemeczalam sie ale obiad ugotowałam a jak wiadomo przy tym jest troche aferki i kszątania.. ale bylo spoko.
dzisiaj leze caluski dzien i patrz, niemila niespodzianka...
A no widzisz, wczoraj nie odpoczywałaś i masz A się nie przyznała

Stary Tż poszedł biegać i już godzinę go nie ma a tak ciemno, nie lubię

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 19:18   #2962
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:

Super body i super brzusio

Cytat:
Napisane przez anulka3999 Pokaż wiadomość
a ja mam wizyte w czwartek i już się denerwuję, bo im mniej czasu do tego momentu tym bardziej rozmyslam, czy wszystko tam wporzadku, u dzidzi ostatnio jak widziałam usg to tylko zarodek był, mam nadzieje, ze teraz poslucham serduszka
Co Ty opowiadasz, wszystko na pewno jest w jak najlepszym porządku

Cytat:

kasian - a masz/dasz linka do tych projektorów?
bo nie mam pojecia jak szukac
Wrzucam pierwsze lepsze co znalazłam w google:
http://www.youkids.pl/fisher-price-p...win-w9893.html
http://www.zabawki-fisherprice.pl/fi...razkowy-p5600/
Tylko ja to 5 lat temu kupowałam i były trochę inne wtedy

Cytat:
Cudna

Cytat:
Aa i dzidzia ma 5,5 cm doktor powiedział, że plus nóżki to wyjdzie tak z 7,5 cm
I jaka wysoka
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 19:19   #2963
MamaKtosia
Zadomowienie

Cytat:

Zgrabny brzuszek

Cytat:
mama ktosia - ja sie od poczatku bardziej sklaniam ku niespodziance
O super, u nas się pukają wszyscy w głowę jak mówimy, że chcemy niespodzianke

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Stary Tż poszedł biegać i już godzinę go nie ma a tak ciemno, nie lubię
Rany też tego nie cierpiałam. Namów TŻta żeby zainstalował RunKeeper'a - będziesz miała podgląd on line gdzie łajza biega
MamaKtosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 19:23   #2964
nadiak1
Rozeznanie

Cytat:
Pallas uważaj tylko na siebie tam.
Dziewczyny ja już PO i jestem mega szczęśliwa dzieciątko zdrowe, wszystko w normie, łożysko mam dobrze ułożone więc nie będzie problemów przy porodzie Dzieciątko machało do mnie i nawet ssało kciuk i tak śmiesznie podskakiwało zdjęcie zrzuce jak wrócę a teraz najlepsze. Lekarz powiedział jakiej płci będzie nasz bejbiś " ja między nogami nic nie widzę więc na 99% to DZIEWCZYNKA wizyta dobiegła końca i TŻ wyszedł z taką miną zszokowaną, że masakra jakaś i mówi, że a mówiłaś że będzie chłopiec na co ja się śmieje i mówię, że wiedziałam, po prostu wiedziałam, że lekarz powie, że to będzie dziewczyna po czym dodałam, że jak ma sie formę na cegłę to się pustaka nie zrobi i mówi mi dalej, że miałem mówić kiedyś na chux Ci te felgi a teraz wychodzi na to, że jednak będzie na co Ci ten kucyk :P i mówi jeszcze tak zadzwoń do niego bo może się pomylił albo nic dziwnego, że on tam nic nie widział skoro ja mam małego, a ono ma po mnie pewnie

Super, że z dzidzią wszystko dobrze!
Ale najbardziej gratuluję córeczki!!! To moje wielki marzenie!!! Ale mam przeczucie, że będzie chłopiec ;(
A reakcja męża bezcenna
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 19:24   #2965
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka3999 Pokaż wiadomość
nie stresuj się! ja na pierwszej wizycie miałam tylko pecherzyk. miesiac później maluch ruszał rączką przez ten czas głupie myśli mnie nadchodziły, ale wyszłam z założenia że nie krwawię, nudności są...musi być dobrze. ba! dziewczyny z wątku ochrzaniały że maluch na pewno tam jest!

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 19:34   #2966
Seleniti
Zadomowienie

nadiak ja byłam święcie przekonana, że chłopak później zaczęłam świrować, że może dziewczynka, a może nie , mama mi powiedziała, że czuje, że bedzie chłopiec, a z nią to jest tak, że jak coś czuje, to jest zawsze na odwrót a dziś na tej wizycie tylko czekałam, aż lekarz powie, że będzie dziewczynka więc wszystko się może zdarzyć teraz czekam tylko na potwierdzenie ale lekarz szwagierki mojej mamy był święcie przekonany, że ona będzie mieć dziewczynkę, na USG pokazywał, ona z mężem się nastawili, a przy porodzie co się okazało? Drugi synek

Stary 2013-11-05, 19:37   #2967
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
nie stresuj się! ja na pierwszej wizycie miałam tylko pecherzyk. miesiac później maluch ruszał rączką przez ten czas głupie myśli mnie nadchodziły, ale wyszłam z założenia że nie krwawię, nudności są...musi być dobrze. ba! dziewczyny z wątku ochrzaniały że maluch na pewno tam jest!
ech jak mnie złapie, to na maxa - ale na szczescie Wy tu sprowadzacie na odpowiedni tok myślenia

Kasian86

jesteście nieocenione
Stary 2013-11-05, 19:38   #2968
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Witajcie

Jestem w 8 tygodniu ciąży, jutro zacznie sie 9

Podczytuje Was od ilku dni , teraz postanowiłam dołączyć do Was
Cześć

Cytat:
oooj lolitko, ja jestem sama w sytuacji kiedy tak naprawdę nie wiem co jest u mnie z dzieckiem, troche sie martwie momentami ale wiem że go nie usunę chocby nie wiem jaki zespół wyszedł...
poznałam już wiele świadectw na to, że dziecku trzeba dać szansę! obok nas codziennie chodzą setki takich świadectw, gdzie ktoś nie dawał szans, ale rodzice dali! i dziś mają swoje własne, zdrowe dzieci! ja bym to wszystko Wam tu pisała, wklejała świadectwa, ale nie chce nikogo urazić że jestem taka pro - life , bo wiem, że teraz moda jest na pro - choice ! że mogłabym kogoś urazić, kogoś wkurzyć, po co mi to. Kiedy bedziecie potrzebowały wsparcia, dam Wam je na pewno na priv...

właśnie przed chwilą natknęłam się na kolejne:

Świadectwo Katarzyny
Mam 25 lat. Z opowieści rodziców wiem tylko tyle. Młody lekarz z Piotrkowa Trybunalskiego na nazwisko na R. w latach 88. stwierdził że ze mnie nic nie będzie, najlepiej usunąć- nie będę miała szansy na przeżycie, a jeżeli nawet się urodzę to choroba nie pozwoli mi na normalne życie. Urodziłam się, dzięki temu że ojciec pobił tego doktorzynę- który nadal leczy w Piotrkowie. Gdy nadszedł ten czas, taryfą wieźli mnie , a raczej mamę do Łodzi do szpitala w Łodzi- gdzie na świat przyszłam dzięki pewnemu Profesorowi Fijałkowskiemu i uporowi rodziców. Dziwne - ja żyję- nawet sama jestem mamą piątki dzieci- Zdrowych Dzieci( Antosia 5 l, Jasia 4l, Mikołajka 3l, Martusi 2 latka i Zuzi 7mc). Bóg na szczęście miał dla mnie inny plan, całkowicie inny niż lekarz o nazwisku R. Kochane przyszłe matki- dajcie szansę swoim dzieciom, nie skreślajcie ich.

co do witamin to trzeba porównać skład z zapotrzeboweaniem dziennym dla kobiet w ciąży ale należy pamieać żże z posiłkami również dostarczam cześć tych składników więc żeby nie przesadzać.

kasiab - ja też jestem z niskociśnieniowych ale proszę cię, niech to twoje za niskie ciśnienie usprawiedliwi lekarz, nie ty sama dobrze? nie czekaj na następne groźne objawy. Pamiętaj,, jeśli możesz czemuś zapobiec - rób to.

witaj monija! jak tam, bylas juz na 1 wizycie?
Poplakalam się, że tż smażył cebule i mogłam na nią zwalić a nie na moje nastroje

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Muszę chyba sobie jakaś pastę dla dzieci kupić bo miętowe mi nie podchodzą niestety. :p

Ale pogoda brzydka, z domu się nie chce wyjść i do tego jazda komunikacją
Mi służy na mdlosci pasta meridiol i płyn do płukania i bardzo dobra na dziasła. Jak używałam innej w ciszy ciąży to zaraz miałam odruch wymiotny

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Czy ktoras z Was zauwazyła juz moze jakies rozstepy ?
Nie nie nie i nie chcę ich wcale widzieć na brzuchu! Jeśli będę mieć już powiedziałam swojemu tż żeby zbierał na operacje usunięcia ich:-D

Cytat:
jeszcze ojciec mnie wkuwrił tak ! dla niego moj nakaz lezenia to próżniactwo!
zeszłam na dół do wc i juz na mnie werczy, poryczalam sie jeszcze ten sluz jest coraz ciemniejszy normalnie psychicznie chwilowo wysiadam!
ja ☠☠☠☠☠☠☠e!!!!!
Nie zwracaj uwagi na ojca bo nie możesz się denerwować, trzymam kcuki żeby to był tylko śluz. .....

Cytat:
Super

Cytat:
Hej dziewczyny

Pozdrawiam gorąco
Cześć
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 19:39   #2969
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez nadiak1 Pokaż wiadomość
Ale najbardziej gratuluję córeczki!!! To moje wielki marzenie!!! Ale mam przeczucie, że będzie chłopiec ;(
Hehe, a ja marzę o chłopcu Ogólnie ciekawa jestem jak to jest mieć syna..bo póki co jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić

Seleniti fotki super Przez to nie mogę się doczekać swojej jutrzejszej wizyty. Mam na 9:30 więc nie będę musiała długo czekać
Stary 2013-11-05, 19:46   #2970
Seleniti
Zadomowienie

ilkas tylko żeby Ci się udało szybko zasnąć to szybko zleci

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Ja mykam do łóżeczka pocieszać TŻta chociaż ten już stwierdził, że jednak córeczka odziedziczy po nim zamiłowanie i będzie jeździć golfem cabrio jedynką, na mega glebie i się śmieje, że najlepiej to teraz już takie kupić już widzę to biedne dzieciątko od maleńkości bawiące się autkami a później smarem w garażu

Dobranoc Kochane za jutrzejsze wizyty

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości