|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
Cytat:
Cytat:
![]() Hej ![]() Pogoda paskudna, psa żal wyrzucić z domu. Jest po 18-tej i w końcu siadłam sobie na tyłku po maratonie w pracy. Kończy mi się @, jutro odbieram wyniki z prolaktyny, progesteronu i mam nadzieję, że będzie ok. Miłego wieczorku! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4322 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Alez sie zastanawialam juz co tam u was a wy tyle nadziargalyscie przez te 3dni o losie ![]() Ewcia super ze chrzciny udane ![]() ![]() Mysia kciuki za cykl oby to byl ![]() ![]() ![]() ![]() Kluska to jeszcze jakies dwa tyg i wy tez juz u siebie w nowym domku ![]() ![]() Basiu to cie czeka teraz wydatkow,tez sobie wymyslila ![]() Coffee kciuki za wizyte na pewno bedzie dobrze ![]() Arletko maly geniusz ci sie urodzi ![]() ![]() Aga daj znac jak tam po wizycie,na pewno bedzie wszytsko dobrze . ![]() ![]() Iza wspolczuje ci tych cukrow,strasznie to musi byc meczace.Teraz pewno beda juz tak skakac bo i porod coraz blizej,a lekarz cos mowila konkretnego na ten temat? Wczoraj lozka nie dojechaly,dzwonia o 23,30 ze zaraz moga byc no sory ale o tej porze chciali mi na 4 pietro sie tluc ![]() ![]() ![]() Jutro wizyta u gina mam nadzieje ze z szyjka wszystko dobrze ![]() A co to jest ten klub laski? bo ja nie czaje bazy?pomysl bardzo fajny oczywiscie ![]() Kluska znow promocja w C&A rany juz lece zobaczyc ale to mnie zrujnuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeju przed północa dzwonili? ludzie spia o tej porze ![]() a jak sie spało? wiesz ze fotki wisisz ![]() ha ha geniusz??? ![]() ![]() ![]() klub to miejsce gdzie moga pisac tylko zaproszone osoby,i nikt inny tego nie przeczyta ![]()
Nasz ślub 28.01.2012 ![]() 27.04.2012-aniołek ![]() ![]() ![]() Lenka 11.03.2014 ![]() ![]() Hania 6.09.2016 ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4324 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4325 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Foty zrobie tylko posprzatam juz wszystko dokladnie i beda foty,poczekam na dywan bo teraz dla mnie tak lyso bez tych dywanow ![]() A to ja czekam na zaproszenie w takim razie ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4326 |
Zakorzenienie
|
gianna a nie masz zaproszenia? mysti pisała ze tobie wysłała,moze jakas pomyłka zaszła???
no a ja czekam na firane do sypialni, i widze ze musimy tez dywan kupic bo łyso jakos,zreszta jak bede wstawała do dzieciatka to bedzie zimno w nogi wiec i tak trzeba kupic. iza ja to wogóle musze torbe kupic bo nie mam. ale nie masz wielkiej tylko taka normalna mniejsza torbe? bo co?reczniki, koszule, bielizna,kosmetyki,no te podkłady. dla dzidziusia to tz moze przywiezc.
Nasz ślub 28.01.2012 ![]() 27.04.2012-aniołek ![]() ![]() ![]() Lenka 11.03.2014 ![]() ![]() Hania 6.09.2016 ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne jak wszystko będzie gotowe zrobie liste ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4328 |
Zakorzenienie
|
oj Dorotke to kiedys bardzo lubiłam spiewac, ale chyba zapomniałam jak to szło, na razei moja ulubiona jest "bajka iskierka" o wojtusiu
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Iza to chyba trzeba sie przyzwyczaic bo jak dla mnie to by bylo ciezkie tak po prostu sobie zwiekszac i kontrolowac ale moze trzeba sie po prostu przyzwyczaic. Zmykam oblekac posciel i troche oprzatne bo tym skladaniu tych mebli,buziaki i spokojnego wieczoru ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tak: Dla siebie: 1.2 ręczniki duże 2.1 ręcznik mały 3.Wkładki laktacyjne. 4.Podkłady bella. 5.Podkłady na łóżko. 6.Majtki jednorazowe. 7.Szlafrok 8.2 koszule do karmienia 9,Dwa staniki laktacyjne. 10.Kapcie 11.Klapki pod prysznic. 12.Kosmetyki(pasta,szczot eczka,dezodorant,szampon, mydło,płyn do higieny intymnej) 13,Dwie koszulki tżta do porodu. Dla Dominika: 1.paczke pieluch 2.2-3 pieluchy tetrowe 3.Ręcznik 4.Mydełko. 5.Krem do pupy 6.Puder. 7.Chusteczki nawilżane. 8.2 czapeczki 9.kocyk ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Gianna mam cukrzyce od 18 tc to już troche przywykłam,na początku byłam przerażona ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4331 |
Zakorzenienie
|
Hej Laski,Kostuś śpi
![]() ![]() ![]() Gianna witaj ![]() ![]() ![]() Arletko jak Kostuś szalał za bardzo to zawsze ratowały mnie ukochane utwory "Bohemian rapsody" Queen ,"Maria,Maria"Carlosa Santany,"Carrie" Europe i "Otherside" Red Chotów ![]() ![]() Izka jeju coraz bliżej Twojego porodu ![]() Mysiu pokaż fryzurkę ![]() ![]() ![]() Coffe oby wyniki były w porządku ![]() Kluska ta maszyna pewnie była wiele warta więc ten kocyk(przecudny) to będzie i tak mała zapłata za to ![]() Mam ochotę na tosty ale nie chce mi się robić ![]() ![]() ![]()
#4332 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a własnie mi dalej nie kazałm zrobić tego obciazenia, to kiedy to sie robi? ktoś mi mówił ze koło 20 tc, a wizyte bede miała w 24. nie wiem,nie za późno na to badanie bedzie? bo badania i tak robie przed wizytami to jeszcze plus 3-4 tyg ![]() a jeszcze mam pytanie dotyczace mierzenia cisnienia,czy wam na kazdej wizycie pielegnarki mierza? bo mi nie, miałam tylko 2 razy mierzone. a w rodzinie mam cisnieniowców, ojciec ma z tym problemy i siostra w ciazy miała, ja na razie juz tyle lat to mam wzorcowe,ale wiadomo ze to nie wiadomo ![]() gianna ja pracuje z 5-latkami a tam juz nie ma leżakowania, i kołysanke to nie znam prawie wcale, ale za to piosenki dla dzieci tak, i wchodze na you tube,wpisuje piosenki dla dzieci i mozan sie obsłuchac w swietne piosenki,moja ulubiona "rolnik orze pole" "dziadek lulka" i "jagódki" ![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#4333 |
Zakorzenienie
|
Arletko mi na każdej wizycie lekarz mierzył cisnienie,sprawdzał ile ważę no i obowiązkowo szyjkę prawie na każdej miałam usg a jak nie to tętno sprawdzał.
Izka bardzo rozsądna wyprawka do szpitala ![]() ![]() Kochane jeśli chcecie karmić cycem to weźcie sobie jeszcze do szpitala maść na popękane sutki bo Dzidzia non stop chce jeść a przez pierwszy miesiąc cyce są zmasakrowane ![]() ![]()
#4334 |
Zakorzenienie
|
wazy mnie i bada szyjke na kazdej wizycie,tetno miałam teraz pierwszy raz, w cisnienie dopiero 2 razy,nie wiem moze zapomniał mi powiedziec zeby pójsc do pielegniarek? zapytam go nastepnym razem.
zawsze sutki sa popekane?nie strasz... ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- uciekam do łóżeczka,dobrej nocy cycolinki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4335 |
Zakorzenienie
|
Arletko nie wiem czy zawsze ale ja np.miałam rozpalone do czerwoności w szpitalu a w domu popękane też miałam i tylko maść mnie ratowała.To podobno normalne no i po miesiącu mija. zapomnisz o bólu jak będziesz widziała że Kruszynka się najada i jest szczęśliwa
![]()
#4336 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wezme na pewno: - jeden duży recznik (na oddziale jest bardzo ciepło, nawet jak wykąpie sie rano, to w południe już recznik bedzie suchy, także nie bede brała wiecej, bo reczniki dużo miejsca zabierają. A jak przy porodzie wejde pod prysznic to potem ktoś mi przywiezie czysty) - wkładki laktacyjne (6-8 sztuk do woreczka - przy pierwszym dziecku laktacja rozkreca sie dłużej, dlatego nawał bedzie dopiero jak sie do domu wróci, ja nie zużyłam żadnej wkładki w szpitalu) - podkłady na łóżko, podkłady bella - majtki siatkowe i zwykłe majtki - szlafrok i dwie/trzy koszule - klapki pod prysznic i kapcie - kosmetyki - krem na sutki (nawet jak nie pekną, to jak dziecko ssie to bardzo sie wysuszają jak na początku mleko nie leci, ulgą jest posmarowanie sutków) Stanika do karmienia nie biore na pewno, bo nie przydał mi sie w ogóle ![]() A dla syncia: 15 pampersów, paczka chusteczek nawilżanych, kocyk, czapeczka i niedrapki. Cytat:
![]() A i maśc na sutki obowiązkowo ![]() ![]() Mnie nic nie pekło, ale fakt dobrze je sobie posmarowac, bo ciągle przykładasz dziecko do piersi i po prostu bolą ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4337 |
Wtajemniczenie
|
jestem
dzień do bani Jaśmina - miedniczki urosły. Norma do 6mm a prawa jakby stanęła bo ma 7,4mm, a lewa wystartowała i ma 8,7mm. Wygląda to nieco lepiej niż na początku, gdzie jedna była za duża prawie dwa razy...ale i tak jestem załamana. Lekarka mówi, że w tej chwili nic się nie da zrobić, ale nie jestem wyjątkiem i w razie jakby miedniczki zagroziły nerkom to robią cc, i wtedy dzieckiem się zajmują. No niby mówiła, że nie ma dramatu, ale wiecie jak jest... ![]() pojechaliśmy z tż na zakupy, nabrałam cudów wianków, miedzy innymi super komplet garnków, i przy kasie okazało się że nie mam swojej karty a on ma tylko 150 na swojej, bo wszystko siedzi w szufladzie w domu, i musiałam te moje gary odłożyć i aż się poryczałam w samochodzie. A teraz on na mnie krzyczy że się użalam nad sobą, bo płaczę bo się ku*rwa zwyczajnie o dziecko martwię.
#4338 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam ciśnienie mierzone na każdej wizycie. Cytat:
![]() Właśnie o tym też zapomniałam ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
![]() ![]()
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też mam dziś zły dzień... Uparłam sie dziś, że pojade autostradą na uczelnie odebrac dyplom magistra... Dostałam zaćmienia i pojechałam w złym kierunku...i szukałam zjazdu na Bytom i niema, niema.... Zrobiłam dziś 200km szukając dobrego zjazdu... A na uczelnie mam 30km... Wiecie gdzie dojechałam? Do Czech... ![]() ![]() Uwierzycie w to? Bo ja kużwa mac do tej pory uwierzyc nie moge ![]() ![]() Do tego jestem tak wykończona jazdą i całym dniem, że szok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4340 |
Zakorzenienie
|
Aguś dobrze że się wszystko jakoś normuje a cc się nie martw-najważniejsze żeby było to dla Was bezpieczne bo Wy jesteście najważniejsze
![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczynki na poprawę humoru obejrzyjcie to: http://www.youtube.com/watch?v=XIL5iTu_Dns zwała gwarantowana ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Misti brawo za prowadzenie klubu ![]() ![]() ![]() Izka to nieomylny znak że się poród zbliża.A Ty chcesz rodzić sn czy wolisz cc?
#4341 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki...ja to muszę przerobić na swój sposób i skończę z dramatyzowaniem. Dzisiaj na świeżo, też z pewnym rozczarowaniem bo myślałam, że dziś okaże się że po sprawie.
Iza, a co z ubrankami? rożek? Mysti, no widzę że dałaś czadu jak ja dziś z kartą. Ostatnio nie mogłam zamierzyć stacji benzynowej i kręciłam się w kółku. Jakoś nie potrafiłam sobie wyobrazić jak tam dojechać. Ruda, Kostuś jest niemożliwy, figlarz po rodzicach. Kryspin mega, no odlot totalny. a prawie w całym Wro nie ma wody, już myślałam że dzisiaj nici z podchlapki ale na szczęście na chwilę puścili. Poszła główna magistrala, no szok życie bez wody totalny syf...
25.12.2012 - zaręczyny ![]() 18.06.13 II kreski - rośnij zdrowo Jaśminko ![]() 07.03.2014 wreszcie jesteś ![]() http://fajnamama.pl/suwaczki/w0e0032.png Edytowane przez agabiwro Czas edycji: 2013-11-05 o 21:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4342 | |
Zakorzenienie
|
Agabi kochanie
![]() ![]() ![]() ![]() Ruda uwielbiam Cię za Twoją dobrą energię ![]() Iza, a ciuszków u Was nie trzeba brać do szpitala? U nas na SR podkreślali, żeby wziąć: -1 ręcznik/kocyk na od razu po porodzie bo dają na 10 minut na pierś, jeszcze przed ważeniem i obmyciem (od razu będzie do prania) - zapakowany w osobną foliową torebkę pierwszy zestaw ciuszków do założenia po obmyciu jeszcze na sali porodowej (osobno zapakowany żebyśmy sobie tym nie zawracały głowy i żeby tata wiedział, że to TO) No i jeszcze 3 zestawy ciuszków u mnie w szpitalu wymagają. Dodatkowo koleżanka, która teraz rodziła mówiła mi, że dla niej zbawieniem był smoczek bo mała od razu chciała ssać 24 na dobę a sutki tego tak od razu nie zniosą ![]() Mysti, przepraszam ale ![]() ![]() dziś rano po drodze na badania podwoziłam tżta i ten bidak stwierdził, że do porodu więcej ze mną nie jeździ. Od początku ciąży mówiłam mu, że robię dziwne rzeczy i generalnie jeżdżę teraz jak pipa ale tylko się śmiał- dziś przestał jak się okazało, że mrugałam facetowi że go puszczę i...od razu o tym zapomniałam i go nie puściłam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4343 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4344 |
Zakorzenienie
|
Mam już wyniki, w morfo wszystko ok, tylko hematokryt w dolnej granicy
![]() ![]() ![]() Aha, moi rodzice są przebojowi, mama szczególnie. Dziś dzwoni i mówi, że przed wyjazdem nie zdążą kupić Hani komody bo jutro po pracy ma aerobik, w czwartek pazurki i kosmetyczkę a w piątek fryzjera (w sob rano wyjazd) więc ja ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Izuniu jeszcze jedna rzecz do szpitala może się przydać, dziewczyny na wątku pisały, że to ważne - podkładki na sedes bo ponoć po porodzie ciężko jest 'na Małysza' co o tym sądzą nasze już rodzące?
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4345 |
Zakorzenienie
|
Kluska też jesteś dobry drajwer
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Agabiwro my baby już tak mamy że nasuwają nam się złe myśli ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Kluseczko powiem tak-po naturalnym porodzie między nogami masz "jesień średniowiecza".Ja np.sikałam na małysza bo tak mi było wygodniej,ale myślę że warto zabrać podkłady na sedes ze sobą.Ja ich nie miałam ale jak musiałam usiąść to miałam ze sobą chusteczki wilgotne i najpierw pucowałam klapę.O innej sprawie powiem Wam tak:dla mnie zrobienie kupy po porodzie było gorsze niż poród. W szpitalu tego nie zrobiłam,dopiero w domu ale z takim płaczem że szok a przy porodzie nawet nie pisnęłam. I najważniejsza rzecz-nie martwcie się że szwy popękają podczas parcia.Są mocne i nie mają prawa puścić.
#4346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ewcia, czyli to normalne w ciąży ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nieźle ![]() ![]() Laski zmykam do wyra bo padam na facjatę.Będę jutro.Dobranoc ![]()
![]() |
#4348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4349 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja dzisiaj też się słownie popisałam, ale już nie pamiętam o co dokładnie chodziło ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4350 |
Zakorzenienie
|
Aaarletko, te ceny w c&a to przed obniżką są
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:32.