Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-06, 06:43   #3001
asiulka_22
Zakorzenienie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Dzień doberek
a ja już po szklanczce mleka i małym ciastku jestem... spać mi się nie chce.
Justynaa >> o ile dobrze pamiętam to ty wklejałąś to zdjęcie bodziaków z tesco?
ja za takimi przez głowe zakładanymi jakoś wogóle nie jestem...jesli już to powinny mieć jakieś zapięcia na bokach koło szyji, a t zakładki mają? po prostu na samą myśl założenia takiemu maleństwu czegoś " przez głowe" ogarnia mnie strach.....
a najlepiej to już wogóle pajac zapinany... tylko jak urodzimy to przeciez będzie ciepło.
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 07:48   #3002
ilkas
BAN stały

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Dzień dobry

Ja już na nogach bo trza się zbierać do gina. A moje dziecko jeszcze śpi
Dzisiaj udaję się w ogóle na zakupy z koleżanką. Najpierw do ikei a potem lecimy do galerii - muszę w końcu w coś się ubrać

Asiulka teraz się tego boisz..ja też miałam podobne obawy, a potem zobaczysz jak to łatwo idzie..i nie stanowi żadnego problemu. Teraz dopiero w wieku 9 miesięcy moja córa stawia opór przy ubieraniu i wyje
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 07:50   #3003
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
To ja mam głupie pytanie... Po co się pije ten olej? I czy on smakuje tak jak to sobie wyobrażam? Czyli jak normalny olej, taki tłuuusty ble?

Tylko i wyłącznie Loreal Double Extension! Nigdy w życiu już się nie dam namówić na nic innego!

O nie Cały czas marzyłam o dziewczynce, ale jak sobie wyobraziłam, że musiałabym kupić jakaś rzecz z Hanną Montaną to masakra.. JA CHCĘ CHŁOPAKA!!!! W ogóle tego nie przemyślałam pod tym kątem

Chociaż powiem wam, że ja jestem dziewczyną, a całe życie się bawiłam samochodzikami i pamiętam nawet, że kiedyś dostałam od jakiejś ciotki domek dla lalek Barbie i tam w zestawie było takie Ferrari dla nich, to domku nawet nie poskładałam, tylko się tym Ferrari bawiłam Potem mama go złożyła, żeby się ciotka nie obraziła, ale ja się nim nadal nie bawiłam, aż w końcu nasz kot postanowił sobie w nim urządzić kuwetę i się problem rozwiązał

Ej właśnie nie wiesz dlaczego? Wycofali na jakiś czas czy na stałe? Za granicą wszędzie normalnie jest więc tego nie rozumiem ;/ Też się zawsze obkupuję na lotniskach na zapas

W ogóle muszę wam powiedzieć, że na moje dziecko zawsze można liczyć Wczoraj przed snem tak sobie zaczęłam myśleć, że w sumie już duuużo czasu minęło od ostatnich badań i czy tam wszystko aby na pewno w porządku, bo w sumie nie mam już wymiotów i w ogóle jakoś tak nie czuje nic... No i zasnęłam, a rano moje dziecko mnie nie zawiodło i był wielki bełcik Teraz już nie mam wątpliwości, że jestem w ciąży

A tak z innych objawów to jestem cały czas strasznie zmęczona.. nie wiem czy to jest typowy objaw ciąży, czy też się trochę przepracowałam, ale normalnie chce mi się spać nonstop, mimo, że w nocy przesypiam te ustawowe 8 godzin. W ogóle jestem taka rozkojarzona, że zmęczenia, że na niczym nie mogę się skupić... Chyba nie mają ze mnie za dużego pożytku w tej pracy :/
Nie mam pojęcia, ale wkurzyłam się nieźle jak nigdzie ich nie mogłam znaleźć a w Niemczech wchodzą nawet nowe! Musi mi kuzynka kilka szt wysłać.

Wstałam i zaś mnie dziś głową boli znacie cos naturalnego na głowę?
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 07:54   #3004
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Też miałam przeczucie na dziewczynkę i u Nas też się potwierdziło w 17 tc.
Ja z Olim niby czułam chłopa ale sama przed sobą sie nie pryznawałam :p

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
Dzień doberek
a ja już po szklanczce mleka i małym ciastku jestem... spać mi się nie chce.
Justynaa >> o ile dobrze pamiętam to ty wklejałąś to zdjęcie bodziaków z tesco?
ja za takimi przez głowe zakładanymi jakoś wogóle nie jestem...jesli już to powinny mieć jakieś zapięcia na bokach koło szyji, a t zakładki mają? po prostu na samą myśl założenia takiemu maleństwu czegoś " przez głowe" ogarnia mnie strach.....
a najlepiej to już wogóle pajac zapinany... tylko jak urodzimy to przeciez będzie ciepło.
Masz racje, na 56 lepiej kupować rozpinane, bo takiemu maluszkowi, zwłaszcza przez pierwsze dni ciężko założyć przez główkę

Dzień dobry z rana U mnie niezawodna pobudka 5.40
My dziś znów z młodym do lekarza

Olaf mnie dziś rozbroił - robił dada spuszczanej wodzie w kibelku On ma etap dada na wszystko, miseczkę po kolacji odłożył i dada, pani w sklepie, listonoszowi, pieskowi na spacerze

Jakoś nie mogę wczuć sie do końca w tą ciążą, przedtem wraz z nadchodzącym każdym tygodniem czytałam o dzidzi co tam się rozwija itd a teraz zapominam

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 07:59   #3005
asiulka_22
Zakorzenienie

madziuuula >> tak jest bo juz brzdąca jednego masz, no i u większości moich koleżanekc/ już dzieciatych / też się to potwierdza >> że podczas pierwszej ciązy taka hmmm jak by to określic - większa ekscytacja była... / czytanie, kupowanie, itp. /
ty już wprawiona mama
Stary 2013-11-06, 08:00   #3006
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
I mam do Was pytanie - jakiego używacie tuszu do rzęs. Ja mam z tym straszny problem, bo moje rzęsy nie są imponujące Wypróbowałam już chyba wszystkie drogeryjne i przy żadnym nie mam takiego efektu jaki bym chciała. Nie chcę efektu sztucznych rzęs tylko żeby choć trochę były zauważalne
oriflame hyper stretch

mam taki patent (dla tych które jeszcze nie znają) - ja ogólnie to lubię rzadkie tusze i jak zaczyna gęstnieć to wpuszczam do środka ze trzy kropelki płynu micelarnego i mogę znów cieszyć się tuszem nie robiącym grudek

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 08:01   #3007
asiulka_22
Zakorzenienie

a wracając do płci... ja wogóle nia mam zadnego przeczucia ,,,,
w głębi serca marze o córci...mąż również
Stary 2013-11-06, 08:03   #3008
carolyna86
Zakorzenienie

co to dwójki dzieciaczków, to moja kol.zawsze powtarza że jedno to są wakacje all inclusive a dwójka to obóz pracy
ps: ja planuję 3

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 08:05   #3009
asiulka_22
Zakorzenienie

carolyna86 >> oo nawet nie wiedziałam ż ep lyn micelarny się do tego nada, ja kidys miałam duraline z inglota i tez dodawałam / ale kupiłam go z racji tego że miałam żelowy eliner w słoiczki i wysychał strasznie, teraz tylko w pisaku używam/
a co do tuszy to ja lubie ten z Rimmela. / i ogólnie lubie mieć mocno podkreślone rzęsy )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rimmel-extra-super-lash-tusz-do-rzes___2.jpg (13,3 KB, 10 załadowań)
Stary 2013-11-06, 08:05   #3010
Aldrin
Zakorzenienie

Witam się ze śniadankiem
Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość

A ja właśnie czekam na mamę jak przyjedzie i mi kupi te pałki na rosół... A na kolacje robimy spaghetti Ot taka moja zachciewajka na dzisiejszy dzień...
Ja się zastanawiam co się dzieje u Gosiaczka i u Pallas, przywołuje Was
Spagetti oja ale u mnie musi to poczekać, bo najpierw mam ochotę na łazanki, lody, placki, ziemniaczane, lody, lasagne, lody i później spagetti, plan na cały miesiąc z tego wychodzi

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
jeszcze ojciec mnie wkuwrił tak ! dla niego moj nakaz lezenia to próżniactwo!
zeszłam na dół do wc i juz na mnie werczy, poryczalam sie jeszcze ten sluz jest coraz ciemniejszy normalnie psychicznie chwilowo wysiadam!
ja ☠☠☠☠☠☠☠e!!!!!
nie przejmuj się ojcem, najważniejsze abyś Ty się dobrze czuła

Jak dzisiaj śluz?

Cytat:
Napisane przez Zalamana_girl Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Nie wiedziałam do tej pory o istnienu waszego wątku, ale gdy go teraz tylko znalazłam chciałabym się do was przyłączyć
Jeśli oczywiście nie macie nic przeciwko

W czwartek zaczął się 11 tydzień ciąży termin mam na 29 maja 2014

Pozdrawiam gorąco
Witaj

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość

Co do BODY z TESCO jestem bardzo zadowolona.

Poniżej wstawiam wam zdjęcia - aż 2 body są białe z małym nadrukiem, idealne dla chłopca lub dziewczynki.
No i dodaje niewyraźne zdjęcie mojego brzuszka - po obiedzie

Zrobiłam wkońcu makaron z brokułem i serem pleśniowym pyszota

brzuszek śliczny
na body jeszcze mam za wcześnie

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Dziękuję moje Kochane naprawdę kamień z serca, myślałam, że się popłaczę, bo martwiłam się o tętno dzidziola wcześniej właśnie to interesowało mnie najbardziej, a się nie chciało na plecki obrócić i lekarz robił 3 podejścia, w końcu się udało i wyszło w normie 156 uderzeń na minutę uff, a uśmiechałam się jak głupia do tego monitora cudowne przeżycie
Załączam fotki maluszka, na trzecim zdjęciu Kropcia macha do wizażowych Cioć i przesyła całusy
Uwielbiam takie zdjęcia
Stary 2013-11-06, 08:06   #3011
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
jedno to są wakacje all inclusive a dwójka to obóz pracy
dobre porównanie
Stary 2013-11-06, 08:07   #3012
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
To ja mam głupie pytanie... Po co się pije ten olej? I czy on smakuje tak jak to sobie wyobrażam? Czyli jak normalny olej, taki tłuuusty ble?

W ogóle muszę wam powiedzieć, że na moje dziecko zawsze można liczyć Wczoraj przed snem tak sobie zaczęłam myśleć, że w sumie już duuużo czasu minęło od ostatnich badań i czy tam wszystko aby na pewno w porządku, bo w sumie nie mam już wymiotów i w ogóle jakoś tak nie czuje nic... No i zasnęłam, a rano moje dziecko mnie nie zawiodło i był wielki bełcik Teraz już nie mam wątpliwości, że jestem w ciąży

A tak z innych objawów to jestem cały czas strasznie zmęczona.. nie wiem czy to jest typowy objaw ciąży, czy też się trochę przepracowałam, ale normalnie chce mi się spać nonstop, mimo, że w nocy przesypiam te ustawowe 8 godzin. W ogóle jestem taka rozkojarzona, że zmęczenia, że na niczym nie mogę się skupić... Chyba nie mają ze mnie za dużego pożytku w tej pracy :/
super, ze możesz liczyć na dzidzie
co do zmeczenia, to też tak mam - a jesli dodatkowo duzo pracujesz to już wogóle, masz do tego prawo. Co do rozkojarzenia, to ja zachowuje sie momentami jak nie z tego świata... dogadac sie ze mna nie idzie. Chyba przez hormony ?
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 08:09   #3013
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

dzień dobry

oj dzisiaj będzie ciężki dzień, u nas od rana pada buu

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Jakoś nie mogę wczuć sie do końca w tą ciążą, przedtem wraz z nadchodzącym każdym tygodniem czytałam o dzidzi co tam się rozwija itd a teraz zapominam
ja też mam podobne odczucia. pewnie dlatego że mamy dużo mniej czasu dla siebie, dziecko absorbuje i człowiek tak nie przezywa wszystko jak w pierwszej ciąży.
Właśnie wczoraj rozmawiałam o tym z mężem, że jakoś tak nie przeżywa ze mną tej ciąży, że nie głaszcze brzuszka itd. to stwierdził, że czasami to nawet zapomina że będziemy mieć dzidziusia drugiego, bo synuś tak nam zajmuje czas, że dużo uwagi na nim skupiamy popołudniami

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 08:09   #3014
asiulka_22
Zakorzenienie

Aldrin >> ja wogóle nie mam jakiś zachcianek jdzeniowych w ciązy.... hmm ma któraś tak ?? tzn, całkowicie odrzuciło mnie od pizzy, ale żeby mieć tak bardzo na coś ochote ? raczej nie,,, a już zwłaszcza na słynne " ogórki kiszone z nutellą" hehe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1358867519_ziwdoh_600.jpg (30,8 KB, 16 załadowań)

Edytowane przez asiulka_22
Czas edycji: 2013-11-06 o 08:11
Stary 2013-11-06, 08:12   #3015
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Dzien dobry... wpadlam sie tylko przywitac bo caly dzien mam dzis w pracy zaplanowany wiec pewnje nie uda mi sie do was zajrzec;(
Co do body bez zatrzaskow przy szyi ja i chrzesniakowi zakladalam i dawalam sobie swietnie rade. One s atak rozciagliwe ze malzowi.na glowe wchodza. Nie martwie sie...
Milego dnia

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 08:13   #3016
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka3999 Pokaż wiadomość
super, ze możesz liczyć na dzidzie
co do zmeczenia, to też tak mam - a jesli dodatkowo duzo pracujesz to już wogóle, masz do tego prawo. Co do rozkojarzenia, to ja zachowuje sie momentami jak nie z tego świata... dogadac sie ze mna nie idzie. Chyba przez hormony ?
O skąd ja to znam, razem z mężem się śmiejemy, że mój mózg zbudyniał, bo jestem bardzo rozkojarzona i czasem jak czymś dowalę to strach się bać

Cytat:
Aldrin >> ja wogóle nie mam jakiś zachcianek jdzeniowych w ciązy.... hmm ma któraś tak ?? tzn, całkowicie odrzuciło mnie od pizzy, ale żeby mieć tak bardzo na coś ochote ? raczej nie,,, a już zwłaszcza na słynne " ogórki kiszone z nutellą" hehe
Ja zachcianki miałam zawsze, to nie tylko teraz ale ja jem wszystko to nie jest jakoś tak, że mam mega zachciankę i teraz to muszę zjeść, ja po prostu ciągle jestem głodna i ciągle coś wymyślam sobie do jedzenia
no na taki hardcor ogórki z nutellą to też nie mam ochoty
Stary 2013-11-06, 08:22   #3017
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
dzień dobry

oj dzisiaj będzie ciężki dzień, u nas od rana pada buu

ja też mam podobne odczucia. pewnie dlatego że mamy dużo mniej czasu dla siebie, dziecko absorbuje i człowiek tak nie przezywa wszystko jak w pierwszej ciąży.
Właśnie wczoraj rozmawiałam o tym z mężem, że jakoś tak nie przeżywa ze mną tej ciąży, że nie głaszcze brzuszka itd. to stwierdził, że czasami to nawet zapomina że będziemy mieć dzidziusia drugiego, bo synuś tak nam zajmuje czas, że dużo uwagi na nim skupiamy popołudniami
kupiłam poradnik dla przyszłych ojców dla mojego tz odrazu wie jak się zachować dotyka wiecej brzuszek, przytula i namawia do zwolnienia tempa u nat drugi raz ciąża, ale za pierwszym razem nic nie przeczytał - teraz go przypilnuje

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
O skąd ja to znam, razem z mężem się śmiejemy, że mój mózg zbudyniał, bo jestem bardzo rozkojarzona i czasem jak czymś dowalę to strach się bać
wiesz co, ja twierdzę, że nie powinnam do ludzi wychodzić na cztery spusty zamknąć w domu i poczekać, aż wróci jasność myślenia

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Dziewczyny w co sie ubieracie, tak bardziej elegancko? u mnie w szafie pustki, bo co nie załoze to brzuch widac ...
Stary 2013-11-06, 08:23   #3018
MamaKtosia
Zadomowienie

Dzień dobry.

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
No ja to rozumiem, ja jak biegałam to też bez niepotrzebnych rzeczy, zresztą na rower też nie zabierałam kluczy, tylko pilota od garażu, a klucze zostawiałam w garażu a telefon musiałam mieć i słuchawki z muzyką, bo bez tego ani rusz
Ja z typu niebiegającego to pewnie dlatego mnie to dziwi. Ale patent z garażem wesoły

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Chociaż..jak to będzie córcia..to mąż będzie chciał trzecie...
Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
masz rację to jest najważniejsze

mój tez będzie chciał trzecie, ale nie ma mowy o nie
Tia u mnie będzie to samo, ale nie ma mowy o 3. O nie!

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Mam to samo. Dziwnie mi z tym. Dodatkowo mimo, że druga ciąża w pełni planowana to ciągle się łapie na tym, że jestem przerażona jak to będzie z dwójką, zamiast się cieszyć...

Cytat:
co to dwójki dzieciaczków, to moja kol.zawsze powtarza że jedno to są wakacje all inclusive a dwójka to obóz pracy
ps: ja planuję 3
Eno nie strasz

Miłego dnia.
MamaKtosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 08:23   #3019
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Ja nie mam nic eleganckiego. Eleganxja w ciazy nie jest modna

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 08:23   #3020
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
kupiłam poradnik dla przyszłych ojców dla mojego tz odrazu wie jak się zachować dotyka wiecej brzuszek, przytula i namawia do zwolnienia tempa u nat drugi raz ciąża, ale za pierwszym razem nic nie przeczytał - teraz go przypilnuje

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

wiesz co, ja twierdzę, że nie powinnam do ludzi wychodzić na cztery spusty zamknąć w domu i poczekać, aż wróci jasność myślenia

oj tak czasem to mi nawet brakuje słów albo przekręcam proste słowa a ostatnio to przechodzę samą siebie, zapisuje na kartkach wszystko, bo zapominam ale jestem już tak zaawansowana, ze zapomne gdzie położyłam sobie kartki
Stary 2013-11-06, 08:29   #3021
Nikii89
Zakorzenienie

Witam się w 13tc (to już II trymestr tak ?? )
Tż dziś o 2 w nocy wyjeżdżał do Warszawy i będzie dopiero wieczorem. Dobrze , że tylko na 1 dzień bo czasem jeździ na 3... a jutro przecież wizyta Chociaż jestem pewna że jakby miał jechać na dłużej to by zrezygnował z wyjazdu
My dziś pospaliśmy z Oskarem do 7.15

Madziula ja mam tak samo jak Ty w ogóle zapominam że jestem w ciąży, jakoś czas mi zajmuje Oskar i o drugiej dzidzi się tak nie myśli jak o pierwszej. I ogólnie mi te tygodnie szybciej lecą niż w pierwszej ciąży

Co do płci to w pierwszej ciąży byliśmy z TŻ pewni że będzie dziewczynka, z objawów to na początku ok 2 tyg miałam straszny ślinotok, chodziłam często sikać, 2 razy zemdlałam, jadłam namiętnie popcorn i paluszki solone i wyszedł chłopak.
Teraz mam mieszane uczucia co do płci, z objawów to czasem mnie mdli, zawroty głowy na początku, i ból kręgosłupa no i bardziej mnie na słodkie jednak ciągnie... więc po cichu liczę na córeczkę

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

aaaaa.... co do ilości dzieci to ja jakoś jestem za 2
Ale pamiętam jak Oskar był mały przebierałam go na przewijaku a on rączkami łapał karuzelę i szarpał za zabawki to TŻ do niego z tekstem "nie psuj tego bo musi wystarczyć jeszcze dla siostrzyczki, braciszka, braciszka, siostrzyczki, i jeszcze jednego braciszka" no masakra jak dla mnie :P
Stary 2013-11-06, 08:35   #3022
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
a wracając do płci... ja wogóle nia mam zadnego przeczucia ,,,,
w głębi serca marze o córci...mąż również

ja mam przeczucie że urodzą się chłopaki, łobuzy dwa

Cytat:
To ja od razu jestem skazana na obóz pracy

Witam się z rana, całkiem wyspana
Leże jeszcze w łóżeczku ale planuję niedługo wstać i pojechać do dziadka w odwiedziny

Ciekawe jak tam moje dzidziunie, zobacze je dopiero 19 <3

Kciuki za wizyty trzymam i na dobre wiadomości czekam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 08:41   #3023
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
oj tak czasem to mi nawet brakuje słów albo przekręcam proste słowa a ostatnio to przechodzę samą siebie, zapisuje na kartkach wszystko, bo zapominam ale jestem już tak zaawansowana, ze zapomne gdzie położyłam sobie kartki
ojj ja tez zapominam, czesto gesto nawet słów
Stary 2013-11-06, 08:41   #3024
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziewczyny w co sie ubieracie, tak bardziej elegancko? u mnie w szafie pustki, bo co nie załoze to brzuch widac ...
u nas własnie w pierwszej było odwrotnie, wszystko przeżywał, pytał i interesował się bardziej. Ale rozumiem to że nie ma teraz czasu o tym tyle myśleć, bo jak wraca po 17tej z pracy to jeszcze pies czeka na wyprowadzkę, obiad,zabawa z dzieckiem i robi się 21a i chwila odpoczynku i spanie bo na drugi dzień znowu to samo

co do ciuchów to ja też nie mam za bardzo eleganckich, mam kilka marynarek to wrzucam jakąś bluzeczke pod spód, do tego dżinsy lub rurki i jakos leci. Ale też wczoraj sobie pomyślałam że by sie przydała chociaż jedna taka elegancka bluzka na swieta czy coś, ale na allegro nic mi w oko nie wpadło:/
Cytat:
Napisane przez MamaKtosia Pokaż wiadomość

Mam to samo. Dziwnie mi z tym. Dodatkowo mimo, że druga ciąża w pełni planowana to ciągle się łapie na tym, że jestem przerażona jak to będzie z dwójką, zamiast się cieszyć...
.
też mam takie myśli czasem to chyba normalne

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 08:41   #3025
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Ja nie mam nic eleganckiego. Eleganxja w ciazy nie jest modna

a co jest modne ?
Stary 2013-11-06, 08:42   #3026
Seleniti
Zadomowienie

Dzień dobry Wam

za wizytujące

seksta
super, że wizyta udana wstawiaj szybciuśko foteczki maluszka

paulka0212 świetny ten dresik a te mdłości i nudności przejdą chociaż wyobrażam sobie, że Ciebie mogą męczyć podwójnie

JJJustynAAA ja obecnie jestem w 12 tygodniu a u Ciebie w 17 to już będzie widać na pewno, tylko wszystko zależy od współpracy malucha, , żeby akurat rozkraczyło pięknie nóżki do badania

nadiak tak, no to trzymam za współpracę dzidziusia z lekarzem

niegrzeczna88 nad imieniem jeszcze myślimy

Nikii89 możesz dopisać żebyś się dowiedziała
I gratuluję II trymestru

kasian ja już się kiedyś od TŻ nasłuchałam, że jakby miał córkę, to będzie mieć zakaz do 18stki chodzenia w szpilkach, sukienkach i spódniczkach , chłopaków będzie przeganiać, dlatego stwierdził, że tu byłby potrzebny syn, to wtedy mu powiedziałam tak, że jeżeli ona będzie mieć starszego brata, to w pewnym wieku jego koledzy, będą się za nią uganiać i zamiast odwiedzać brata, to ją na randki będą wyciągać coś mu mina wtedy zrzedła a co do hanny montanny i tych innych to mnie to przeraża, moja kuzynka przez to dostała małpiego rozumu, mam nadzieję, że z tego wyrośnie, ja tam mam zamiar zarazić córę zamiłowaniem do Sailor Moon a żeby uniknąć tych wszystkich głupiutkich amerykańskich nastolatek chyba będę musiała kodować programy w kablówce

Pallas Ril no niestety zmęczenie to też ciążowa przypadłość, ja od ostatniego czasu mogłabym spać cały czas

Light Limara niee akurat położyłam je na teczce, w której dostałam wynik badań i dlatego tak to wygląda i tu trafiłaś w 10 zastanawialiśmy się tam i o mało co się nie pokłóciliśmy jemu się podoba Laura, Weronika (chociaż stwierdził później, że za długie) Wiktoria, Eliza, Amelia i Oliwia , już mogłabym zgodzić się na Weronikę, a on się uparł na Oliwię, a mnie to imię po prostu nie pasuje, z resztą przed nim i jego bratem, jego mama była w ciąży z dziewczynką, niestety podczas porodu wynikły komplikacje i chyba udusiła się i ta córeczka to była Oliwia. TŻ twierdzi, że jego mama się ucieszy, dla mnie to byłoby raczej bolesne, z mojego punktu widzenia, a raczej ja bym tak to odebrała, że to jakby zastąpienie jednego dziecka drugim, ale też nie do końca wiem jak to moje odczucie Wam wyjaśnić,. W każdym bądź razie powiedziałam mu, że nie mam zamiaru podlizywać się teściowej, na co on "to lepiej zacznij" ja nigdy nikomu do nie wchodziłam i wchodzić nie będę... I tak od słowa do słowa, w końcu mu wytłumaczyłam. A powiedziałam, że skoro mi od samego wyjścia od lekarza marudził, że miał być chłopiec to imię wybieram ja , ale jak na razie wyszło na to, że imię będzie kwestą sporną

Edytowane przez Seleniti
Czas edycji: 2013-11-06 o 08:46
Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 08:45   #3027
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Witam się w 13tc (to już II trymestr tak ?? )
Tż dziś o 2 w nocy wyjeżdżał do Warszawy i będzie dopiero wieczorem. Dobrze , że tylko na 1 dzień bo czasem jeździ na 3... a jutro przecież wizyta Chociaż jestem pewna że jakby miał jechać na dłużej to by zrezygnował z wyjazdu
My dziś pospaliśmy z Oskarem do 7.15

Madziula ja mam tak samo jak Ty w ogóle zapominam że jestem w ciąży, jakoś czas mi zajmuje Oskar i o drugiej dzidzi się tak nie myśli jak o pierwszej. I ogólnie mi te tygodnie szybciej lecą niż w pierwszej ciąży

Co do płci to w pierwszej ciąży byliśmy z TŻ pewni że będzie dziewczynka, z objawów to na początku ok 2 tyg miałam straszny ślinotok, chodziłam często sikać, 2 razy zemdlałam, jadłam namiętnie popcorn i paluszki solone i wyszedł chłopak.
Teraz mam mieszane uczucia co do płci, z objawów to czasem mnie mdli, zawroty głowy na początku, i ból kręgosłupa no i bardziej mnie na słodkie jednak ciągnie... więc po cichu liczę na córeczkę

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

aaaaa.... co do ilości dzieci to ja jakoś jestem za 2
Ale pamiętam jak Oskar był mały przebierałam go na przewijaku a on rączkami łapał karuzelę i szarpał za zabawki to TŻ do niego z tekstem "nie psuj tego bo musi wystarczyć jeszcze dla siostrzyczki, braciszka, braciszka, siostrzyczki, i jeszcze jednego braciszka" no masakra jak dla mnie :P
gratulacje drugiego trymestru

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
u nas własnie w pierwszej było odwrotnie, wszystko przeżywał, pytał i interesował się bardziej. Ale rozumiem to że nie ma teraz czasu o tym tyle myśleć, bo jak wraca po 17tej z pracy to jeszcze pies czeka na wyprowadzkę, obiad,zabawa z dzieckiem i robi się 21a i chwila odpoczynku i spanie bo na drugi dzień znowu to samo

co do ciuchów to ja też nie mam za bardzo eleganckich, mam kilka marynarek to wrzucam jakąś bluzeczke pod spód, do tego dżinsy lub rurki i jakos leci. Ale też wczoraj sobie pomyślałam że by sie przydała chociaż jedna taka elegancka bluzka na swieta czy coś, ale na allegro nic mi w oko nie wpadło:/

też mam takie myśli czasem to chyba normalne
no marynarka plus np biała bluzka i jakies spodnie rurki to juz elegancko wlasnie o swietach mysle, na allegro jeszcze nie patrzyłam...a tak na codzien to tulipana bym chciala, sukienke
Stary 2013-11-06, 08:46   #3028
pikaso
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
ja mam przeczucie że urodzą się chłopaki, łobuzy dwa

To ja od razu jestem skazana na obóz pracy

Witam się z rana, całkiem wyspana
Leże jeszcze w łóżeczku ale planuję niedługo wstać i pojechać do dziadka w odwiedziny

Ciekawe jak tam moje dzidziunie, zobacze je dopiero 19 <3

Kciuki za wizyty trzymam i na dobre wiadomości czekam

My też ostatnio do brzuszka mówimy chłopaki, tak jakoś samo wyszło, a co będzie to zobaczymy.
Właśnie przed chwilą śmiałam się z mężem, ze my przy 3 to chyba już łagry, albo coś innego
Zobaczysz swoje maleństwa dzień wcześniej niż ja. Ja mam USG na 20 zaplanowane genetyczne. Czekam ich jak zbawienia, żeby się dowiedzieć czy z nimi wszystko w porządku.
Trzymam kciuki za wszystkie badania dzisiejsze i przyszłe i też czekam na dobre wiadomości.
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 08:51   #3029
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
My też ostatnio do brzuszka mówimy chłopaki, tak jakoś samo wyszło, a co będzie to zobaczymy.
Właśnie przed chwilą śmiałam się z mężem, ze my przy 3 to chyba już łagry, albo coś innego
Zobaczysz swoje maleństwa dzień wcześniej niż ja. Ja mam USG na 20 zaplanowane genetyczne. Czekam ich jak zbawienia, żeby się dowiedzieć czy z nimi wszystko w porządku.
Trzymam kciuki za wszystkie badania dzisiejsze i przyszłe i też czekam na dobre wiadomości.
Ja też genetyczne, mam nadzieje że wszystko ok.... Na samą myśl brzuch z nerwów boli....
Tak w ogóle to bym już chciała być "kopana", może dzieci spełnią życzenie mamy na urodziny
Niecały msc im został
Chociaż 14 tydzień to za wcześnie będzie

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Edytowane przez paulka0212
Czas edycji: 2013-11-06 o 08:52
paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 09:01   #3030
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Dziewczyny w co sie ubieracie, tak bardziej elegancko? u mnie w szafie pustki, bo co nie załoze to brzuch widac ...
-np. dłuższa koszula+ rurki/czy leginsy i już wyglądasz elegancko, albo tunika+ marynarka... dużo można kombinować.
do tego fajne dodatki / choć ja ostatnio tylko preferuje zegarek+ coś delikatnego na szyje/ w typowo ciążowe ubrania nie wierze / tzn, owszem można znależć coś fajnego ale samo przeznaczenie" odzież ciążowa" powoduje że cena jest wyższa.... a przeciez można coś kupić np. rozmiar czy 2 większe...
ja ostatnio pokupowałam sobie w SH dużo właśnie koszul takie dłuższe i wiązane pod biustem...za pare zł.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości