|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 7,81% |
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
6 | 9,38% |
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
20 | 31,25% |
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
7 | 10,94% |
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
19 | 29,69% |
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
5 | 7,81% |
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
Wykonczymy sie jak nic. U nas w dzień tez spanie tylko na spacerze. Poważnie rozwazam butle Wysłane z mojego GT-I9300 ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300
![]() ![]() |
![]() |
#4622 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Dzień dobry
![]() Siedzę, jem śniadanko, piję kawkę i oglądam tę paskudną pogodę za oknem..pochmurno, deszczowo i brrr... spacerki stają się coraz mniejszą przyjemnością. Mały jeszcze śpi.. budził się co 1,5-2 h..na ostatnią drzemkę wzięłam go do swojego łóżka..fajnie, że sobie pośpi do tej 8.. Poza tym uporaliśmy się chyba ze zmianą czasu, bo znowu wstaje 7-8, a kąpany jest ok. 19 ![]() A więc nie taki diabeł straszny, jak go sobie wymalowałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ma przechlapane uwaga sara zasnela w gondoli teraz, musze ruszac wozek jedna reka oczywiscie, ale spi i sie nie wierci od 10 minut |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Konto usunięte
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Dziewczyny u nas tez gdyby nie wózek i chwilowe bujanie mały tez by pewnie nie spał w dzień bo sam zasnąć nie może.. Tylko ja mam ta ze pojeździe wózkiem po kuchni albo wyjdę na chwile na ogródek pojedzie zasypia stawiam przed drzwiami na dworze i śpi ![]() Oby takie nocki i lepsze były zawsze! Twee ja tez mam taka fazę na słodycze ze gdybym sama sie nie kontrolowała to wciagalabym czekoladę za czekolada... Ale od wczora basta zaczęłam dietę na potencjalną skaże białkowa u małego i nie mogę nic.. Masakra tr |
![]() ![]() |
![]() |
#4625 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Ja nie wiem co się dzieje z tymi naszymi dziećmi, ze tak się wiercą w nocy, czy to faktycznie kolki czy co????????? Domciatko- może pomyśl o mm na noc? Wiem, że pisałaś, że Sara nie toleruje butli, ale może to "wina" smoczka? Mam koleżankę, której syn pił tylko z jednego smoczka danej firmy bo z innych nie chciał. A no i też mam mega ochotę na słodkie, cały czas podjadam jakieś cukierki... |
![]() ![]() |
![]() |
#4626 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
melduję się wyspana ![]() co dziś gotujecie? wena mi się skończyła... |
![]() ![]() |
![]() |
#4627 | ||
Zakorzenienie
|
magolina
![]() ![]() jakierka trzymaj się! ![]() ![]() Kathe kondolencje z powodu @ ![]() ![]() czerwony_balonik skok od 15 tyg., czyli mam jeszcze chwilę luzu ![]() ![]() ![]() ![]() kubusiu widzę, że też nie masz lekkich nocy.. karmienia bardzo często domcia ![]() Cytat:
![]() ![]() sowa ![]() Misiolina ![]() karolajn ![]() teso zazdroszczę tarasu.. widzę często z okna jak w domku naprzeciwko (bo to takie mieszane osiedle bloki z domkami) wózek wystawiają na tarasik.. dziecko sobie oddycha świeżym powietrzem, lepiej śpi, hartuje się, a w domu można w tym czasie wszystko robić, dziecko nie usłyszy.. no super po prostu.. ![]() Co do skazy białkowej, to ja też musiałam poograniczać nabiał chociażby i na wszelki wypadek czekoladę (ona też na skazę wpływa?). Widzę u Małego poprawę, już nie ma takich placków czerwonych z suchą skórą na policzkach.. skóra jeszcze jest w niektórych miejscach przesuszona (głównie pomiędzy brwiami i na obrzeżach policzków), ale kolor jednolity calej buźki.. A z tego względu, że Małemu się polepszyło znowu zaczęła wpie.rzać czekoladę..mniej, ale jednak..no i co któryś dzień jakiś serek czy jogurt ![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Cytat:
![]() Ja wczoraj wieczorem ugotowałam gulasz z szynki wieprzowej z marchewką, cukinią i pomidorami z puszki. Miałam dość kurczaków i mielonego, więc ta szyneczka mi w ręce wpadła ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet lekarstwa takie jak infacol sa ciężkie do podanie. jedna dawka 2,5ml zajmuje mi około kikju minut aby ja połknęła. musiałabym to mleko chyba łyżeczką albo strzykawka podawać ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- kurde koniec spania w gondoli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4630 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Zakorzenienie
|
kubus ja w sumie nie jestem pewna czy to mleko jest problemem, aby byc szczerą.
sama nie wiem już. ona chyba juz taka jest, marudna, wiercąca, nieśpiąca taki typ |
![]() ![]() |
![]() |
#4632 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Karmie czesto,fakt,ale to pryszcz w porownaniu z innymi dziewczynami,bo Mlody je I zasypia w sekunde,wiec pomiedzy spie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Zakorzenienie
|
Witam
3 karmienia. Bylabym wyspana ale karmienie o 5 dziecko zasneli, ja prawie tez i maz z pracy wrocil wiec trzeba bylo wstac, otworzyc drzwi i zasnac potem ciezko. Domi wspolczuje. Malgos tak nie chciala butelki przyjac. Tyle ze ona ladnie spala. Dopiero jak miala 11 mcy przyjela butle. Wiem ze to nie pocieszajace. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4634 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4635 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4636 |
Zakorzenienie
|
Coś się dzieje z moim synem. Że noce są ciężkie, to już przywykłam, ale teraz i sen w dzień jest problemem. Wczoraj Michaś zaliczył jedną krótką drzemkę ze mną w łóżku poprzedzoną dwugodzinnym płaczem, tak przeraźliwym, że chciałam już dzwonić po męża, bo nie wiedziałam co robić. Miś był aż purpurowy, łzy jak grochy...
![]() O i już się budzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#4637 | ||||
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() U nas standardowo jedno karmienie o 3, Młody poszedl spac o 20. Wstaliśmy o 7.30. Czytam Wasze nocne problemy i jestem przerażona ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dużo siły zyczę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dziś robie mielone bo dawno nie robiłam, mam do tego ochotę na marchewke duszoną ale nie mam marchewki ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4638 |
Rozeznanie
|
Mąż mi napisał smsa że mam opróżnić pudełko od lodów bo on do czegoś będzie je potrzebował jak wróci z pracy. Tylko nie wiem czy mu chodziło o to że przełożyć te lody do innego pojemnika czy całe zjeść (1kg)...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój maly ostatnio ak wpadl w taka histerie to okazalo sie ze kupki nie mogl zrobic bo mega twardy brzuszek. Dalam czopka i poskutkowało... ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Apropo jedzenia... jak zapiekacie ryz z jablkami? Macie jakis fajny sposob na przyrzadznie tego dania/deseru? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4640 |
Zakorzenienie
|
Jest codziennie. Fakt, że kiedyś były dwie, trzy kupki od jakiegoś czasu jest jedna, ale bez wysiłku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4641 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() obiad - w poniedziałek zrobiłam gulasz z łopatki z ziołami i grzybami suszonymi dla rodziny, wczoraj fasolówkę dla nich. Ja mam gulasz ze schabu z cukinią, marchewką, do tego kasza gryczana będzie, albo ugotuję ciemny makaron. No i jakaś surówka, albo pomidor. Cytat:
Myslę, ze to było ze zmeczenia - był tak zmęczony ze nie umiał usnąć, poza tym zapomniałąm o jednym: dostał moje mleko z butelki, bo chciałam zobaczyć ile ja w cycku mleka mam. Pił ładnie, zadowolony, pozniej cycka jeszcze chciał pociumkać, i też było ok, ale... może to taki szok był + przebodźcowanie bo te jazdy po cmentarzach, ludzie obcy... szukam przyczyny, ale już sama nie wiem o co biega. Boje się takiego ryku po raz kolejny ![]() ---- zasnął w wózku, bo w łóżeczku był już mocno zaniepokojnony i widać ze zmeczony, bo to pora Jego drzemki. Kiedyś tak ładnie zasypiał sam, myk i już śpi a teraz? Może za dużo ciekawych rzeczy zauważa i nie chce spać kiedy już zmęczenie Go dopada.... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4642 |
Zakorzenienie
|
Domi, Karo- a moze naprawde Wasze dziewczyny sa nadpobudliwe. Nie mowie, ze zaraz maja ADHD, ale ze sa nadwyraz zywe. Moze jakis psycholog by cos doradzil.
Moj maly tez sie w nocy wierci. Ja mam przestane bo on sie o 3 obudzi i do 4 se gada, ale ja go wtedy cmyk na ramie cycek potem podmieniam na smoczek przyciskam do cycka golego jedna reke ma juz unieruchomiona, a druga trzymam i on jakos zasypia. Ale czasem naprawde wsadze go w kokona, a on co z tego, ze nie macha rekoma jak glowa tak macha na boki raz w ledwo raz prawo. Masakra normalnie. Mnie jest malo bo Tz wzial wolnego troche. Spedzamy czas razem bo malo ostatnio go bylo. Milego dzionka ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
#4643 |
Wtajemniczenie
|
Czas wstawać
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym zjadła ![]() U nas po szczepieniu Mały maruda...w nocy popłakiwał przez sen ![]() No i humor nienajlepszy...z mężem coś nam ciężko się dogadać ostatnio ![]() Dziś mówię, ze potrzebuje czasu dla siebie i że chciałam iść do miasta się poszwędać po sklepach SAMA a później na spotkanie z koleżankami (ok 20-23 Młody spi w tym czasie). To, że musze być na kąpieli...Pojedziemy razem na zakupy! Tylko ja nie pamiętam kiedy byłam choćby w WC sama....potrzebuje pobyć tylko ze sobą. Za zakupy z mężem i dzieckiem to ja dziękuję... Później jak młody zaśnie to mogę iść na spotkanie z koleżankami..(spotkania mamy co tydzień, od wielu lat. Ja byłam raz z małym i raz sama od kilku miesięcy.) No, ale jak gadamy to zapewnia, ze mogę robić wszystko i że mi nie zabrania i mam duużo swobody! Oo to się pożaliłam.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogolnie ja moge sie tylko lodami odzywiac ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
![]() |
#4647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sam, może to taki wiek z tym rzucaniem się ? Zobacze co powie pediatra, lada dzień się zapisujemy na wizytę comiesięczną. Mam nadzieję, że on nam trochę w głowie rozjaśni o co biega z tym wszystkim. A jak nie, to "zawołam" położną co do nas przychodziła jak wróciliśmy ze szpitala. Fajna dziewczyna, matka dziecku, ogromna wiedza. Bardzo nam na początku pomogła. ide... Prezes się obudził, czas pupcie myć i się ubierać i za godzinę na spacer póki słońce ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4648 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
dzień się zaczął dobrym humorem bo mało karmień, dużo snu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4649 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4650 |
Zakorzenienie
|
Domi Karolajn a może melise pijcie i małe z mlekiem może jakoś będą pić i się uspakajać?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:48.