|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do tych podkładów to mi były potzrebne te duże przez pierwsze kilka dni. Potem spokojnie mogłam używać zwykłych podpasek. Te majteczki siatkowe fajnie przytrzymują, więc nie ma obaw, że ta podpacha będzie widoczna. Zresztą (ale to tylko moja teoria) mi się wydaje, że spokojnie zwykłe podpaski by dawały radę (no może te maxi), ale mają one jakieś dodatki chemiczne (np. te granulki wchłaniające) i mogłyby podrażniać okolice, zwłaszcza po nacięciu. Cytat:
![]() ![]() Co do fotelika to wg mnie należy kupić najlepszy za kwotę którą mamy do dyspozycji. Najlepszy tzn. najlepiej wypadający w testach. Choć i tak model fotelika nie załatwia sprawy bo trzeba jeszcze umieć (i chcieć) dziecko porządnie w nim zapinać. A ja nagminnie(!!!!) widuję znajomych, którzy nie dociągają pasów albo (o zgrozo!) nie nakładają pasów na rączki (to już w tych większych fotelikach dla dzieci siedzących). |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4682 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Dzień dobry
![]() Ela trzymam kciuki za dzisiejsze usg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4683 | |||||||
Zakorzenienie
|
Witam się z rana mamusie
![]() Cytat:
Właśnie sobie pomyślalam, że ja też za 8 tygodni będę w 32 t. Czyli już za 8 tygodni będę się rozglądać za wielkimi podpachami ![]() Cytat:
![]() Ja myślałam o chuście, ale nie wiem jaką kupić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie strasz mnie. Jak ja urodzę takiego kolosa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Litości ![]() Cytat:
![]() A ja drugą noc z rzędu nie mogłam spać. A potem chodzę i marudzę cały dzień ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4684 | |||||||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4685 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zawiozłam młodą do przedszkola, właśnie skończyłam śniadanie i zaraz zabieram się za ogarnianie chaty (pranie, prasowanie, kurze, podłogi). małż jest dzisiaj w domu, to pewnie weźmie na siebie odkurzanie i mycie podłóg. strasznie mi się nic nie chce. skuszona Waszymi opiniami kupiłam czekoladę belgijską z Biedry, będę testować później ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4686 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Ela trzymam mocno kciuki za wizytę ![]() Muszę w końcu usiąść i stworzyć swoją listę wyprawkową bo czas tyka, ale jakoś nie mogę się do tego zebrać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4687 |
Wtajemniczenie
|
Jak sobie pomyślę, że za 4 miesiące codziennie będą tutaj relacjonowane porody to aż mnie zaczyna boleć
![]() ![]()
![]() |
#4688 |
Zakorzenienie
|
tu macie instrukcję wiązania chusty elastycznej:
http://www.jendrulino.pl/pl,info,Ins...ie-elastycznej a tu gazetowe forum chustowe: http://forum.gazeta.pl/forum/f,44603...chusty_i_.html sama dopiero zamierzam zgłębić temat, ale w razie czego mam doświadczone w chustowaniu i noszeniu w nosidłach ergo koleżanki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4689 |
Moderator
|
Dzien dobry
![]() Ela trzymam kciuki za dobre wiesci i wymarzona plec ![]() Ciekawa jestem czy sprawdzi sie rozdanie dziewczynek ![]() Ja tez ostatnio o tym mysle i boje sie coraz bardziej... |
![]() ![]() |
![]() |
#4690 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
Trzymam kciuki za Kornelkę ![]() ![]() u mnie też wczoraj w brzuchu było spokojnie za to dziś od śniadania mam już kopniaki. Cóż chyba musimy sie przyzwyczaić do tego, że dzieci raz będą bardziej aktywne a raz mniej brzuszek niewielki, nie będziesz miałą kłopotu z zimową kurtką ![]() ![]() Cytat:
Ela powodzenia na wizycie, mam nadzieję, ze gin cię uspokoi |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4691 |
Zadomowienie
|
Ja z kolei jednego dnia już bym chciała rodzić, a drugiego przeraża mnie ta wizja
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4692 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2013-11-06 o 08:47 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4693 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
Młody zaczytany, może uda mi się szybko do Was napisać ![]() Dziękuję za gratulacje odnośnie wczorajszej wizyty ![]() Czekam kurde na to usg, ostatnio miałam w 12tc... Cytat:
http://pediatria.mp.pl/lista/show.html?id=67184 - tutaj fajny, konkretny artykuł na ten temat. Osobiście chusty baerdzo polecam ![]() Wygodnie dla rodzica, idealnie dla dziecka ![]() ![]() We Francji jest tak, że jak bez obciążenia wychodzi prawidłowo i nie ma czynników ryzyka (wiek, predyspozycje genetyczne, cukrzyca w poprzedniej ciąży czy duże poprzednie dziecko), to się nie robi tego z obciążeniem ![]() Cytat:
Antoś też mówi dzidzi i robi pierdziochy w brzuch ![]() ![]() Ciekawe swoją drogą, jak dzieciaki zareagują na rodzeństwo Cytat:
![]() Cytat:
Generalnie te podpachy są takie wielkie,żeby było chłonne i przewiewne, nie jakieś plastikowe alwaysy. Generalnie trochę się tego leje po porodzie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4694 |
Raczkowanie
|
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i za ujawnione płci. Ciekawe, czy sprawdzi się z tymi dziewczynkami
![]() Ja mam dziś zebranie z rodzicami i ciekawa jestem o której godzinie wyjdę z pracy. Życzę Wam miłego dnia dziewczyny ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4695 |
Wtajemniczenie
|
Aha, i dla dziewczyn bojących się porodu. Warto pozytywnie się nastawić, w końcu nasze ciała są do tego przystosowane najlepiej jak się da.
Dobrze jest poczytać pozytywne historie porodowe ![]() http://dziecisawazne.pl/piekny-porod-cz-1/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4696 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
23Paula23 ![]() Dziewczyny wczoraj w biedronce widziałam kołderkę i podusię do łózeczka za 39,90 i zastanawiam się czy ja dzisiaj kupić. Na alle ceny podobne. Sama nie wiem.
![]() |
#4697 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4699 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4700 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za kciuki. Dzisiaj mojego lekarza nie ma, ale zapytam tego co będzie mi robił usg co myśli o tych wynikach.
Cytat:
![]() Co do kołdry i podusi, to dostałam od szwagierki kołdrę, poduszkę i dwa komplety poszewek na to, bo ona synowi większą kołdrę już kupiła. Jak zobaczyłam tą podusię to się zastanawiam po co ona w ogóle jest? Ja i tak tego będę używała chyba dopiero po roku albo jakoś tak, ale ta poduszka to jakby pieluchę pod głowę podłożyć ![]()
![]() |
#4701 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() maggie123 piękny brzuszek którego prawie nie widać ![]() ![]() Ela87 będzie dobrze ![]() ![]() ![]() 23paula23 o matko jak już masz blisko termin ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4702 |
Raczkowanie
|
U mnie wczoraj w jednej bierdonce były 3 zestawy kołderka
+poduszka a w innej nie było w ogóle. Patrzyłam na strone biedronki i nie ma zadnej informacji o tej kołderce, wiec moze była w ostatnich tygodniach promocja i zostały w sklepie. Chyba pojede dzisiaj po nią. No i poduszka jest rzeczywiscie bardzo płaska ale to tak we wszystkich zestawach robią. Dostałam w końcu grzechote z Fischer Price. ![]()
#4703 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4704 |
Raczkowanie
|
Też jestem ciekawa jak w rzeczywistości nasze dzieciaczki zareagują na rodzeństwo.
Niby teraz to moja córcia też wstaje rano, dobiera się do brzuszka i wita się z dzidziusiem całuskiem, na wieczór śpiewa kołysanki i głaszcze po brzuszku, uważa na to aby brzuszka nie ściskać. Ale to teraz, zobaczymy co będzie po porodzie jak mama będzie miała oczy jak 5zł. Tłumaczymy jej co się będzie działo ale to teraz tylko słowa ... Ja miałam 2 opakowania tych podpasek poporodowych a potem bella te max. Ale nie stresujcie się, najwyżej wam ktoś dowiezie jak braknie. Mi mąż kupował w przyszpitalnej aptece, bo wcale nie miałam. Ela87 nie denerwuj się, wszystko będzie dobrze ![]() mona1 nie pamiętam ile ta glukoza kosztowała, ale weź sobie jeszcze tą wodę do zmieszania jak by ci nie mogli wymieszać na miejscu. 23Paula23 32 tydzień to ja jestem w połowie, 18 ![]() Uciekam gotować obiadek jakiś |
![]() ![]() |
![]() |
#4705 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- co dobrego gotujesz? szukam inspiracji... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4706 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() A na ile w ogole taki fotelik 0-13 starcza? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4707 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4708 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kupiłam właśnie całą pościel dla malucha i dokupiłam w tym samym kolorze śpiworek. Pochwalę się, a co ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4709 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4710 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
karolcia fajna posciel ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:01.