Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-06, 07:23   #4681
lutien
Wtajemniczenie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Fajna strona z małą encyklopedią wiedzy na temat chust i nosidełek:
http://www.kangurkowo.pl/webpage/jaka-chusta.html
Ja zaczynam rozważać użytkowanie takiej - nie za często wiadomo, bo dla kręgosłupa lepsza na początek pozycja horyzontalna ponoć, ale w chuście dziecko ma dużo czasu i mozliwości do obserwowania świata Tak wyczytałam wczoraj w mądrej książce
Ktoś używał? Albo teraz o tym myśli?
Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Dziewczyny szukające lekkich wózków, wpadłam na chyba genialny pomysł - wózek jaki będzie taki będzie a na spacery w pojedynkę zakupię sobie nosidło ergonomiczne - np. takie http://www.tublu.pl/zawsze-blisko/nosidelka/tula/

Poczytałam na innym forum że dobrze sprawdza się nawet na długich spacerach. Macie jakieś doświadczenia z tym?
Ja się chustowałam z Niką. Teraz też planuję Jednak nie wszędzie i nie zawsze ta chusta jest fajniejsza od wózka. Bo jak idziesz na zakupy to jednak lepiej mieć dwie wolne ręce (czyli włożyć wszystko do wózka), na spacery dłuższe też lepszy wózek.

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
A no właśnie... ja się pytam kiedy
Właśnie myśle od kilku dni o spakowaniu torby ale przeraża mnie to Najzwyczajniej w świecie się boje wydaje mi się że jak już spakuje się do szpitala to koniec i już po mnie ale wszytsko leży i czeka Powiem Wam że jak zobaczyłam te podkłady bella mamma to się przeraziłam przeca to mi sięgnie od pępka do plecow takie to ogrommmmne ...
WOW Gratulacje!
Co do tych podkładów to mi były potzrebne te duże przez pierwsze kilka dni. Potem spokojnie mogłam używać zwykłych podpasek. Te majteczki siatkowe fajnie przytrzymują, więc nie ma obaw, że ta podpacha będzie widoczna.
Zresztą (ale to tylko moja teoria) mi się wydaje, że spokojnie zwykłe podpaski by dawały radę (no może te maxi), ale mają one jakieś dodatki chemiczne (np. te granulki wchłaniające) i mogłyby podrażniać okolice, zwłaszcza po nacięciu.

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Witam się z rana.
Dzisiaj w końcu wizyta, ale jakoś dziś mnie to nie cieszy bo ciągle myślę o tej glukozie.
Nic mnie tak nie przeraża jak pobyt w szpitalu Nie mogę tam iść i już.
Nie wszyscy wysyłają od razu do szpitala, więc mam nadzieję, że mnie to ominie

Idę spróbować zasnąć...
Kciuki za wizytę Mam nadzieję, że mi nie wyjdzie cukrzyca, bo nieprzeżyję codziennego kłucia

Co do fotelika to wg mnie należy kupić najlepszy za kwotę którą mamy do dyspozycji. Najlepszy tzn. najlepiej wypadający w testach. Choć i tak model fotelika nie załatwia sprawy bo trzeba jeszcze umieć (i chcieć) dziecko porządnie w nim zapinać. A ja nagminnie(!!!!) widuję znajomych, którzy nie dociągają pasów albo (o zgrozo!) nie nakładają pasów na rączki (to już w tych większych fotelikach dla dzieci siedzących).
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 07:38   #4682
mona1
Zadomowienie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Dzień dobry
Ela trzymam kciuki za dzisiejsze usg
Stary 2013-11-06, 07:59   #4683
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Witam się z rana mamusie

Cytat:
Oj staram się czytać i na pisanie czasu brakuje bo zachciało mi się remontu w pokoju i łazience naraz chyba mnie syndrom wicia gniazda zaczyna łapać haha Na dodatek urwanie głowy z biurami nieruchomości bo sprzedajemy 4 działki i mam ostatnio urwanie glowy... A na dodatek mam juz 32tc i zaczynam z przerażeniem uświadamiać sobie jak nie wiele czasu mi pozostało w dwupaku
OMG! 32 t? Nie szalej tak!
Właśnie sobie pomyślalam, że ja też za 8 tygodni będę w 32 t. Czyli już za 8 tygodni będę się rozglądać za wielkimi podpachami

Cytat:
Dziewczyny szukające lekkich wózków, wpadłam na chyba genialny pomysł - wózek jaki będzie taki będzie a na spacery w pojedynkę zakupię sobie nosidło ergonomiczne - np. takie http://www.tublu.pl/zawsze-blisko/nosidelka/tula/

Poczytałam na innym forum że dobrze sprawdza się nawet na długich spacerach. Macie jakieś doświadczenia z tym?
Fajne są
Ja myślałam o chuście, ale nie wiem jaką kupić

Cytat:
Powiem Wam że jak zobaczyłam te podkłady bella mamma to się przeraziłam przeca to mi sięgnie od pępka do plecow takie to ogrommmmne ...

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Koziemleko duże dzidzi? to będziesz miała koszykarza lub siatkarkę ;-) a następnym razem spisz pytania do lekarza na kartce, niech się facet trochę wypowie
Lekarz był małomówny, ale pytał o wzrost mój i tż, a potem dodał, "a, bo to już 24 t" - więc chyba duże
Nie strasz mnie. Jak ja urodzę takiego kolosa

Cytat:
Tak tak na styczniówkach oficjalnie ale sercem i z Wami

no właśnie one są między nogi jak podpaska a mają chyba ze 40 centymetrów długości dziś już nie chce mi się grzebac żeby tz nie obudzi ale jutro je zmierze

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
dokladnie bo zle sie idzie korytarzem kiedy odwiedziny sa jedna reka pchasz to cós z dzieiceciem a druga bys musiała podtrzymywac podpache w kroczu majty to wszystko ogarną a ty przynajmniej nie bedziesz myslała ze odstaje ci z tyłu ogonek

Litości

Cytat:
Witam się z rana.
Dzisiaj w końcu wizyta, ale jakoś dziś mnie to nie cieszy bo ciągle myślę o tej glukozie.

Idę spróbować zasnąć...
Trzymam kciuki za wizytę

A ja drugą noc z rzędu nie mogłam spać. A potem chodzę i marudzę cały dzień
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 08:02   #4684
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj staram się czytać i na pisanie czasu brakuje bo zachciało mi się remontu w pokoju i łazience naraz chyba mnie syndrom wicia gniazda zaczyna łapać haha Na dodatek urwanie głowy z biurami nieruchomości bo sprzedajemy 4 działki i mam ostatnio urwanie glowy... A na dodatek mam juz 32tc i zaczynam z przerażeniem uświadamiać sobie jak nie wiele czasu mi pozostało w dwupaku
rety, ale to leci a Ty juz torbe szykuj

Cytat:
Ja dzisiaj mam 22t0d, więc wg mojego liczenia też zaczęłam 6 miesiąc Ale ten czas zasuwa, dżizas.

Cytat:

moze i sie sprawdza, jednak ja bede obstawac przy tym, ze wozek lepszy A jak juz nosisz tego babla troche dluzej, to z kazda minuta czuc dodatkowy gram, takze dla kregoslupa to nie jest zbyt dobre

Cytat:
Marcel też całuje mój brzuszek. Przytula się do niego. Pisze karteczki z pytaniami do dzidziusia i przykłada je do brzucha. Co prawda jest starszy od Twojej Zuzi, ale to też jest urocze. Tak czeka na to swoje rodzeństwo, a ile się uprosił o nie
oj tak moja corcia codziennie rano wita sie z brzuszkiem buziakiem, a wieczorem tuli na dobranoc rozmawia z nim, maluje dla niego rysunki, spiewa piosenki Slodki widok

Cytat:
Moja droga mi już lekarz przewiduje że Wigilię mogę już na porodówce wylądować Zaczynam się bać... a pamiętam jak by wczoraj jak oczy przecierałam bo nie wierzyłam że widze 2 kreski.... Ja kupiłam 2 paczki i 2 paczki podpasek takich dużych ale obawiam się że za mało bo skoro one takie ogromne to widzi mi się że musi być baaardzo krwawo aż strach... i zastanawiam się ile potrzebować będę na pobyt w szpitalu może jakaś doświadczona się wypowie i podpowie ile trza tego miec??
ja uzywam sie tylko kilka pierwszych dni, potem juz normalne podpaski Ale to zalezy ile z Ciebie bedzie leciec, moze bedziesz potrzebowala dluzej

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
to może te majty siateczkowe mają je podtrzymywać? kurde skomplikowane to wszystko
dokladnie tak

Cytat:
Witam się z rana.
ela, co to za ponury nastroj, wszystko bedzie dobrze Rozumiem, ze sie martwisz, ale do szpitala wysylaja jak wyniki sa naprawde kiepskie, Ty pewnie bedziesz musiala miec diete, dostaniesz glukometr i bedziesz musiala sie kluc kilka razy dziennie i skrupulatnie notowac wyniki Glowa do gory

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 08:02   #4685
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Moja droga mi już lekarz przewiduje że Wigilię mogę już na porodówce wylądować Zaczynam się bać... a pamiętam jak by wczoraj jak oczy przecierałam bo nie wierzyłam że widze 2 kreski.... Ja kupiłam 2 paczki i 2 paczki podpasek takich dużych ale obawiam się że za mało bo skoro one takie ogromne to widzi mi się że musi być baaardzo krwawo aż strach... i zastanawiam się ile potrzebować będę na pobyt w szpitalu może jakaś doświadczona się wypowie i podpowie ile trza tego miec??
ja miałam do szpitala 1 paczkę i mąż musiał mi dokupić, bo nie starczyło, potem w domu dokończyłam tę drugą paczkę.
Cytat:
Witam się z rana.

Idę spróbować zasnąć...
trzymam kciuki! daj znać, co i jak.

zawiozłam młodą do przedszkola, właśnie skończyłam śniadanie i zaraz zabieram się za ogarnianie chaty (pranie, prasowanie, kurze, podłogi). małż jest dzisiaj w domu, to pewnie weźmie na siebie odkurzanie i mycie podłóg. strasznie mi się nic nie chce.

skuszona Waszymi opiniami kupiłam czekoladę belgijską z Biedry, będę testować później

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 08:06   #4686
kate1623
Zadomowienie

Witam
Ela trzymam mocno kciuki za wizytę

Muszę w końcu usiąść i stworzyć swoją listę wyprawkową bo czas tyka, ale jakoś nie mogę się do tego zebrać

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 08:06   #4687
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Jak sobie pomyślę, że za 4 miesiące codziennie będą tutaj relacjonowane porody to aż mnie zaczyna boleć a wiecie, że to zleci szybko bo zaraz święta, sylwester a później to już lada moment

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 08:15   #4688
margo80
Zakorzenienie

tu macie instrukcję wiązania chusty elastycznej:
http://www.jendrulino.pl/pl,info,Ins...ie-elastycznej

a tu gazetowe forum chustowe:
http://forum.gazeta.pl/forum/f,44603...chusty_i_.html

sama dopiero zamierzam zgłębić temat, ale w razie czego mam doświadczone w chustowaniu i noszeniu w nosidłach ergo koleżanki.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 08:32   #4689
teQiba
Moderator

Dzien dobry

Ela trzymam kciuki za dobre wiesci i wymarzona plec
Ciekawa jestem czy sprawdzi sie rozdanie dziewczynek

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Jak sobie pomyślę, że za 4 miesiące codziennie będą tutaj relacjonowane porody to aż mnie zaczyna boleć a wiecie, że to zleci szybko bo zaraz święta, sylwester a później to już lada moment
Ja tez ostatnio o tym mysle i boje sie coraz bardziej...
Stary 2013-11-06, 08:36   #4690
baja_86
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
A tak podczytuję z tel, ale coś mi się wiesza, gdy próbuję odpisać
już prawie 2 tygodnie temu wyprowadziłam się z Zuzią i psem od męża. czas pokaże czy uda nam się wszystko naprawić. zresztą sama nie wiem, czy chcę...
dziwnie mi się mieszka u rodziców. niby mam dużą pomoc, ale psychicznie leżę... taki powrót do rodziców po 3,5 roku małżeństwa to totalna porażka i wstyd jak cholera... no nic.. w mojej sytuacji nie miałam innego wyjścia.

w niedzielę z przerażeniem zorientowałam się, że zaczęłyśmy (-liśmy?) 6 mc! dzidzia coraz mocniej kopie, a ja rzygam dalej. co prawda nie codziennie, ale jednak... w sumie nic dziwnego przez te stresy. na plusie 4 kg a w przyszły pt. wizyta i usg i mam taką nadzieję, że okaże się, że noszę pod sercem Kornelkę.

Moja Zuzanka nauczyła się pokazywać na brzuszek i mówić "dzidzi" a potem robi kizia mizia i jak mówię "daj dzidzi buziaka" to mnie w brzuszek całuje... rozpływam sie nad tym...
Jeśli nie chcesz pisac to zrozumiem, ale czy Tż jakoś przejął się waszą wyprowadzką?
Trzymam kciuki za Kornelkę A Zuzia słodko do brzuszka przemawia

Cytat:
moja myszka za to dziś spokojna bardzo, aż się stresować zaczynam
u mnie też wczoraj w brzuchu było spokojnie za to dziś od śniadania mam już kopniaki. Cóż chyba musimy sie przyzwyczaić do tego, że dzieci raz będą bardziej aktywne a raz mniej

Cytat:
przedstawiam Wam mój 22tygodniowy brzuszek
brzuszek niewielki, nie będziesz miałą kłopotu z zimową kurtką a ty jesteś laska i to z jakim uśmiechem

Cytat:
o ja już 32! już zbyt wiele nie zostało, mam nadzieję,że uda ci się dotrwać do stycznia, bo chyba wolałabyś urodzić w nowym roku prawda?

Ela powodzenia na wizycie, mam nadzieję, ze gin cię uspokoi
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 08:38   #4691
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Ja tez ostatnio o tym mysle i boje sie coraz bardziej...
Ja z kolei jednego dnia już bym chciała rodzić, a drugiego przeraża mnie ta wizja

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-06, 08:45   #4692
mona1
Zadomowienie

Cytat:
ja myślę że relacje z porodów tu się pojawia wcześniej niż za 4 miesiące wystarczy zajrzeć do innych mamusiowych wątków, zwykle miesiąc wcześniej jakieś niecierpliwe dzieciątka przychodzą na świat, a poza tym mamy tu nasze mamusie z terminami lutowymi

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
u mnie też wczoraj w brzuchu było spokojnie za to dziś od śniadania mam już kopniaki. Cóż chyba musimy sie przyzwyczaić do tego, że dzieci raz będą bardziej aktywne a raz mniej
ja już nawet zauważyłam pewną zależność, jak ja mam słabszy dzień bo np. pogoda do du*y to mała też mniej ruchliwa, i na odwrót

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Ja z kolei jednego dnia już bym chciała rodzić, a drugiego przeraża mnie ta wizja
ja natomiast lubię być w ciąży i brzuszek na razie nie ciąży mi jakoś bardzo, więc o porodzie jeszcze nie myślę

Edytowane przez mona1
Czas edycji: 2013-11-06 o 08:47
mona1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 09:04   #4693
pola_m
Wtajemniczenie

Dzień dobry,
Młody zaczytany, może uda mi się szybko do Was napisać

Dziękuję za gratulacje odnośnie wczorajszej wizyty
Czekam kurde na to usg, ostatnio miałam w 12tc...

Cytat:

Fajna strona z małą encyklopedią wiedzy na temat chust i nosidełek:
http://www.kangurkowo.pl/webpage/jaka-chusta.html
Ja zaczynam rozważać użytkowanie takiej - nie za często wiadomo, bo dla kręgosłupa lepsza na początek pozycja horyzontalna ponoć, ale w chuście dziecko ma dużo czasu i mozliwości do obserwowania świata Tak wyczytałam wczoraj w mądrej książce
Ktoś używał? Albo teraz o tym myśli?
Z tą pozycją horyzontalną chodzi o to, żeby nie sadzać dziecka takiego małego, i żeby miało wsparcie całego kręgosłupa. W dobrze zawiązanej chuście kręgosłup jest podtrzymywany w każdym punkcie, i w dobrej, lekko zaokrąglonej pozycji
http://pediatria.mp.pl/lista/show.html?id=67184 - tutaj fajny, konkretny artykuł na ten temat.

Osobiście chusty baerdzo polecam
Wygodnie dla rodzica, idealnie dla dziecka (poza upałami oczywiście )

Cytat:

czemu nie musisz pić glukozy???
We Francji jest tak, że jak bez obciążenia wychodzi prawidłowo i nie ma czynników ryzyka (wiek, predyspozycje genetyczne, cukrzyca w poprzedniej ciąży czy duże poprzednie dziecko), to się nie robi tego z obciążeniem

Cytat:

A tak podczytuję z tel, ale coś mi się wiesza, gdy próbuję odpisać
już prawie 2 tygodnie temu wyprowadziłam się z Zuzią i psem od męża. czas pokaże czy uda nam się wszystko naprawić. zresztą sama nie wiem, czy chcę...
dziwnie mi się mieszka u rodziców. niby mam dużą pomoc, ale psychicznie leżę... taki powrót do rodziców po 3,5 roku małżeństwa to totalna porażka i wstyd jak cholera... no nic.. w mojej sytuacji nie miałam innego wyjścia.

Moja Zuzanka nauczyła się pokazywać na brzuszek i mówić "dzidzi" a potem robi kizia mizia i jak mówię "daj dzidzi buziaka" to mnie w brzuszek całuje... rozpływam sie nad tym...
Gratuluję odważnej decyzji. Dobrze, że będziesz u rodziców, spokojnie i bez stresu, to ważne.

Antoś też mówi dzidzi i robi pierdziochy w brzuch i mój wystający pępek mu się podoba bardzo. Ale raczej nie czai, że tam jego siostra lub brat pływa

Ciekawe swoją drogą, jak dzieciaki zareagują na rodzeństwo

Cytat:

osobiście nie, ale dobrzy znajomi mieli takie nosidło, byli bardzo zadowoleni

Cytat:
to może te majty siateczkowe mają je podtrzymywać? kurde skomplikowane to wszystko
właśnie tak.
Generalnie te podpachy są takie wielkie,żeby było chłonne i przewiewne, nie jakieś plastikowe alwaysy.
Generalnie trochę się tego leje po porodzie Ja miałam "okres" ze dwa miesiące... Ale to pewnie kwestia indywidualna
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 09:06   #4694
amelka2006
Raczkowanie

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i za ujawnione płci. Ciekawe, czy sprawdzi się z tymi dziewczynkami
Ja mam dziś zebranie z rodzicami i ciekawa jestem o której godzinie wyjdę z pracy. Życzę Wam miłego dnia dziewczyny

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 09:07   #4695
pola_m
Wtajemniczenie

Aha, i dla dziewczyn bojących się porodu. Warto pozytywnie się nastawić, w końcu nasze ciała są do tego przystosowane najlepiej jak się da.
Dobrze jest poczytać pozytywne historie porodowe
http://dziecisawazne.pl/piekny-porod-cz-1/
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 09:07   #4696
111kicia111
Raczkowanie

Cytat:
Ja kupiłam u tego sprzedawcy, i są ok, tylko nie kupuj zawyżonego rozmiaru, żeby wystarczyły do końca ciąży, bo będą za duże
http://allegro.pl/legginsy-getry-leg...567529738.html
Dzieki za linka. Kupiłam jednak spodnie ciązowe i wzięłam swój rozmiar, bo ponoć są elastyczne. http://allegro.pl/show_item.php?item=3671991821 Jak dojda to dam znac czy fajne.

Cytat:

Ja dzisiaj mam 22t0d, więc wg mojego liczenia też zaczęłam 6 miesiąc Ale ten czas zasuwa, dżizas.
za 6 miesiąc.

Cytat:
Witam się z rana.

Idę spróbować zasnąć...
Wszystko bedzie dobrze! Trzymam kciuki za wizytę!

23Paula23
za 32 tydzień

Dziewczyny wczoraj w biedronce widziałam kołderkę i podusię do łózeczka za 39,90 i zastanawiam się czy ja dzisiaj kupić. Na alle ceny podobne. Sama nie wiem.
111kicia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 09:18   #4697
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
We Francji jest tak, że jak bez obciążenia wychodzi prawidłowo i nie ma czynników ryzyka (wiek, predyspozycje genetyczne, cukrzyca w poprzedniej ciąży czy duże poprzednie dziecko), to się nie robi tego z obciążeniem
Ok, rozumiem, uważam ze to bardzo zdroworozsądkowo, można, można... u nas to od razu glukozę ładują, w moim przypadku 75g no i uprzednio trzeba ją kupić oczywiście a właśnie ile kosztuje ta glukoza?
Stary 2013-11-06, 09:25   #4698
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość

Dziewczyny wczoraj w biedronce widziałam kołderkę i podusię do łózeczka za 39,90 i zastanawiam się czy ja dzisiaj kupić. Na alle ceny podobne. Sama nie wiem.
W biedzie są teraz kołdry i podusie? Ooo... muszę się wybrać
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 09:28   #4699
mona1
Zadomowienie

Cytat:
To chyba opłaca się kupić, bo na Allegro dochodzą jeszcze koszty dostawy
Stary 2013-11-06, 09:40   #4700
Ela87
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za kciuki. Dzisiaj mojego lekarza nie ma, ale zapytam tego co będzie mi robił usg co myśli o tych wynikach.

Cytat:
Ok, rozumiem, uważam ze to bardzo zdroworozsądkowo, można, można... u nas to od razu glukozę ładują, w moim przypadku 75g no i uprzednio trzeba ją kupić oczywiście a właśnie ile kosztuje ta glukoza?
Ja płaciłam chyba 5 zł ale w aptece dość drogiej

Co do kołdry i podusi, to dostałam od szwagierki kołdrę, poduszkę i dwa komplety poszewek na to, bo ona synowi większą kołdrę już kupiła. Jak zobaczyłam tą podusię to się zastanawiam po co ona w ogóle jest? Ja i tak tego będę używała chyba dopiero po roku albo jakoś tak, ale ta poduszka to jakby pieluchę pod głowę podłożyć

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 09:54   #4701
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
W ogole to sprawa fotelika zaczyna mnie mocno wkurzac - bez testowania ZLY, testowany dawno ZLY, uzywany ZLY, nowy ale wyprodukowany dawno ZLY. Zaczynam odnosic wrazenie ze to jakas zmowa majaca na celu naciagniecie klienta
ja Ci powiem jak my na to patrzymy. Producenci każą nowe foteliki kupować bo nakręcają sprzedaż. Wypadkowe wiadomo, już może być jakieś mikro pęknięcie więc ryzyko większe jest i taki zakup odradzam. Używany jak najbardziej bo po 1 plastik w fotelikach jest specjalnie przygotowany żeby się nie odkształcał, po 2 one się nie niszczą, jak to nam powiedział pan na warsztatach że plastik pracuje i po kilku latach jest już do wyrzucenia. Plastik nie ma takich naprężeń bo przecież by nam się samochód też rozleciał w środku... co do testów, to lepszy nawet testowany z 2006-8 r niż nie testowany w ogóle.. Ja się tak przejęłam wyborem fotelika a później się w głowę puknęłam. Trzeba podejść do sprawy zdroworozsądkowo

Cytat:
Jeśli chodzi o mojego męża to on też ma pewien objaw ciążowy - tyje razem ze mną bidulek
mój chyba też ostatnio jadłam makaron z tuńczykiem to powiedział, ze jemu też mogę zrobić żeby mi nie było smutno że się obżeram na noc

maggie123 piękny brzuszek którego prawie nie widać ja mam większy

Ela87 będzie dobrze nie miałaś jakoś mocno podniesiony więc do szpitala Cie raczej nie powinni wysłać nie smuć się tak

23paula23 o matko jak już masz blisko termin

Cytat:
to ja będe dziwna bo ja już się doczekać nie mogę bo teraz to się zamartwiam żeby wszystko było dobrze i żebym donosiła do końca a się boję...
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 09:58   #4702
111kicia111
Raczkowanie

U mnie wczoraj w jednej bierdonce były 3 zestawy kołderka
+poduszka a w innej nie było w ogóle. Patrzyłam na strone biedronki i nie ma zadnej informacji o tej kołderce, wiec moze była w ostatnich tygodniach promocja i zostały w sklepie. Chyba pojede dzisiaj po nią.

No i poduszka jest rzeczywiscie bardzo płaska ale to tak we wszystkich zestawach robią.

Dostałam w końcu grzechote z Fischer Price. Była w skrzyce czyli wysłana zwykłym listem.
111kicia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 10:01   #4703
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
mój chyba też ostatnio jadłam makaron z tuńczykiem to powiedział, ze jemu też mogę zrobić żeby mi nie było smutno że się obżeram na noc
jaki on wspanialomślny
Stary 2013-11-06, 10:07   #4704
uparta8210
Raczkowanie

Też jestem ciekawa jak w rzeczywistości nasze dzieciaczki zareagują na rodzeństwo.
Niby teraz to moja córcia też wstaje rano, dobiera się do brzuszka i wita się z dzidziusiem całuskiem, na wieczór śpiewa kołysanki i głaszcze po brzuszku, uważa na to aby brzuszka nie ściskać. Ale to teraz, zobaczymy co będzie po porodzie jak mama będzie miała oczy jak 5zł. Tłumaczymy jej co się będzie działo ale to teraz tylko słowa ...

Ja miałam 2 opakowania tych podpasek poporodowych a potem bella te max. Ale nie stresujcie się, najwyżej wam ktoś dowiezie jak braknie. Mi mąż kupował w przyszpitalnej aptece, bo wcale nie miałam.

Ela87 nie denerwuj się, wszystko będzie dobrze

mona1 nie pamiętam ile ta glukoza kosztowała, ale weź sobie jeszcze tą wodę do zmieszania jak by ci nie mogli wymieszać na miejscu.

23Paula23 32 tydzień to ja jestem w połowie, 18 ja już bym miała torbę spakowaną, tobie też to radzę, bo potem nie wiadomo jak się potoczy i czy będziesz miała siłę po chodzeniu po domu i pakowanie.

Uciekam gotować obiadek jakiś
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 10:09   #4705
mona1
Zadomowienie

Cytat:
U mnie wczoraj w jednej bierdonce były 3 zestawy kołderka
+poduszka a w innej nie było w ogóle. Patrzyłam na strone biedronki i nie ma zadnej informacji o tej kołderce, wiec moze była w ostatnich tygodniach promocja i zostały w sklepie. Chyba pojede dzisiaj po nią.
Niektóre Biedronki są wyprzedażowe, tzn, jak coś nie zejdzie w innych sklepach to zwożą taki towar do wyprzedażowego sklepu i sprzedają zwykle w promocyjnej cenie. Czasami można upolować coś extra, za rozsądną cenę Może z tymi kołderkami też tak było...

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość

Uciekam gotować obiadek jakiś
co dobrego gotujesz? szukam inspiracji...
Stary 2013-11-06, 10:14   #4706
teQiba
Moderator

Cytat:
ja Ci powiem jak my na to patrzymy. Producenci każą nowe foteliki kupować bo nakręcają sprzedaż. Wypadkowe wiadomo, już może być jakieś mikro pęknięcie więc ryzyko większe jest i taki zakup odradzam. Używany jak najbardziej bo po 1 plastik w fotelikach jest specjalnie przygotowany żeby się nie odkształcał, po 2 one się nie niszczą, jak to nam powiedział pan na warsztatach że plastik pracuje i po kilku latach jest już do wyrzucenia. Plastik nie ma takich naprężeń bo przecież by nam się samochód też rozleciał w środku... co do testów, to lepszy nawet testowany z 2006-8 r niż nie testowany w ogóle.. Ja się tak przejęłam wyborem fotelika a później się w głowę puknęłam. Trzeba podejść do sprawy zdroworozsądkowo
No wlasnie ja tez musze na nowo podejsc do sprawy bo zaczynam swirowac
A na ile w ogole taki fotelik 0-13 starcza?
Stary 2013-11-06, 10:17   #4707
uparta8210
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mona1
co dobrego gotujesz? szukam inspiracji...
spagethi lub rosołek. Na to pierwsze córcia ma ochotę a ja na drugie, zobaczymy ....
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 10:17   #4708
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
Co do kołdry i podusi, to dostałam od szwagierki kołdrę, poduszkę i dwa komplety poszewek na to, bo ona synowi większą kołdrę już kupiła. Jak zobaczyłam tą podusię to się zastanawiam po co ona w ogóle jest? Ja i tak tego będę używała chyba dopiero po roku albo jakoś tak, ale ta poduszka to jakby pieluchę pod głowę podłożyć
one są takie cieniutkie, żeby nie zniekształcał się kręgosłup maluszka

Cytat:

o jaki kochany...

kupiłam właśnie całą pościel dla malucha i dokupiłam w tym samym kolorze śpiworek. Pochwalę się, a co http://alaias.istore.pl/pl/0599-10el...atka-braz.html
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 10:21   #4709
mona1
Zadomowienie

Cytat:
spagethi lub rosołek. Na to pierwsze córcia ma ochotę a ja na drugie, zobaczymy ....
też właśnie myślałam o spagetti i chyba zostanę przy tym pomyśle

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
kupiłam właśnie całą pościel dla malucha i dokupiłam w tym samym kolorze śpiworek. Pochwalę się, a co http://alaias.istore.pl/pl/0599-10el...atka-braz.html
gratuluję zakupu
Stary 2013-11-06, 10:29   #4710
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzieki za linka. Kupiłam jednak spodnie ciązowe i wzięłam swój rozmiar, bo ponoć są elastyczne. http://allegro.pl/show_item.php?item=3671991821 Jak dojda to dam znac czy fajne.
daj koniecznie znac, fajnie wygladaja to moze i ja sie skusze

Cytat:
Też jestem ciekawa jak w rzeczywistości nasze dzieciaczki zareagują na rodzeństwo.
Niby teraz to moja córcia też wstaje rano, dobiera się do brzuszka i wita się z dzidziusiem całuskiem, na wieczór śpiewa kołysanki i głaszcze po brzuszku, uważa na to aby brzuszka nie ściskać. Ale to teraz, zobaczymy co będzie po porodzie jak mama będzie miała oczy jak 5zł. Tłumaczymy jej co się będzie działo ale to teraz tylko słowa ...
tez jestem ciekawa jak to bedzie, ja jeszcze nie zaczelam malej uswiadamiac a chyba juz najwyzszy czas zaczac

Cytat:
No wlasnie ja tez musze na nowo podejsc do sprawy bo zaczynam swirowac
A na ile w ogole taki fotelik 0-13 starcza?
na okolo rok

karolcia
fajna posciel

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości