|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
Cytat:
Izuniu im wieksza ciaza to tym wieksze cukry wiec nie placz z tego powodu wiem ze jest ciezko bo sie martwisz o dziecko ale im wiecej sie denerwujesz tym wyzsze cukry niestety ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- w klubie odpisalam i dopisalam cos od siebie ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
|
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
Hej gaduły
Agabi, trzymam mocno kciuki za Jasminę! Silna z niej babka po mamusi na pewno wszystko będzie dobrze Mysti, to se pojeździłaś ![]() Cytując Rudą, 'jesień średniowiecza' to ja mam w pracy
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
w nocy o 3 byly przytulanki, po czym bardzo mnie piekło, a o 6 poszłam na siku i miałam taki brudny śluz,na razie jest czysto, ale sie przestraszyłam, koniec z seksem! definitywnie! mam nadzieje ze juz nic nie poleci...:-(
|
#4354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4355 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Pije sobie kawke. I czytam i czytam i czytam. Ależ wy lecicie. Kurcze nie nadążam. Dziś mam wolne to troche poleniuchuje. Wyprawka do szpitala jest konkretna. Nie warto brać dużo rzeczy bo przeciez zawsze ktoś może dowieźdz i po sprawie. Co do podkładów na sedes to mogą sie przydać. Ja chodz uważałam nabawiłam sie jakiegoś świństwa, ale to na patologii ciąży. Ja rodziłam Sn i odrazu poszłam sie wykąpać az sie ta pielegniarka dziwiła. A Ruda ma racje, poród to pikuś. Niestety miałam taki sam problem, mało tego w szpitalu pytali czy już była kupa robiona bo jak nie to lewatywa i skłamałam ze była. Potem cholera meczyłam sie w domu. |
|
|
|
#4356 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć,
fejsbuk mówi, że nasza Mysia ma dzisiaj urodziny.... ![]() heh, eh, ekhm: sto lat, stttoooooooo lat niech żyje, żyje nam. Mysiu, życzę Ci szybkiego spadku prolaktyny i małej pierdzi dupki w brzuszku...i do tego duzo zdrowia, pieniędzy też (na pierdzi dupkę się przydadzą)
|
#4357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o tym napisalam w klubie
|
|
#4358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo Ci dziękuje
|
|
#4359 |
|
Wtajemniczenie
|
widziałam, przynajmniej tutaj po problemie
|
#4360 |
|
Raczkowanie
|
A ja nie zasłuzyłam chyba do klubu
|
|
|
|
#4361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Masakra jakaś ![]()
|
||
|
|
|
#4362 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizyte![]() Ale fajnie że wam tak pomagają,kochani dziadkowie ![]() Dzięki,w taki razie kupie jeszcze te podkłady na sedes. Cytat:
Mysia kochana wszystkiego najlepszego
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||||
|
|
|
#4363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
|
|
#4364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4365 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny gdzieś wyczytałam, że jeśli miedniczka osiągnie 15mm to wtedy potrzebna jest jakaś interwencja lekarza i dopiero jeśli dziecko będzie chorowało uważane będzie za wadę. No obym nosiła tą moją panienkę jak najdłużej
|
|
#4366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4367 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
oby wszystko poszlo zgodnie z planem wieze ze bedzie wszystko dobrze . Jaśminko posluchaj cioci Basi i prosze nie wychod przed 37 tc bo ciocia zawalu dostanie i kto bedzie karmil Wanesske. ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- a Twojemu Tz -owi przydalby sie to normalne ze sie martwisz o dziecko . ale oni tego nie rozumieja bo to nie oni nosza dziecko pod sercem tylko my---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
Arletko cos dla Ciebie - szkoda ze nie bylo takiej promocji jak ja bylam w Ciazy ale moze Ty skozystasz http://www.groupon.pl/oferty/lublin/...-ycie-29184878 kobietki moze i u Was jest taka promocja zobaczcie ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- to usg 4D i nadrywaja plyte koszt 119 zlotych
|
|
#4368 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny kto żyw to do Leclerka. Widziałam, że prawie każda go ma. Za chwilę zwijam tył i jadę po kolorowe pieluszki tetrowe i te moje gary i zobaczę szlafrok za 19,90 bo do szpitala nie mam. No i jak wczoraj byliśmy to nie miałam szansy wszystkiego "pomacać"
|
|
#4369 |
|
Raczkowanie
|
Mysiu wszystkiego najlepszego. Aby spełniły sie Twoje marzenia. Miłości która jest w życiu potrzebna. I prawdziwych przyjaciół. Abyś zawsze miał uśmiech na twarzy.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze mogłam Cie zabrac
Mysiu, wszystkiego najlepszego |
|
|
|
#4372 |
|
Zakorzenienie
|
kochane postanowilam zrobic Wiktorii skromne przyjecie urodzinowe
Ale sie Wiktoria ucieszyla zaprosi dzis Mateusza (chlopca bliskiego sercu ![]() i dwie kolezanki ktore bardzo lubi Chyba Wanessie wychodza zabki bo sie pluje i raczki do buzi pcha a jak mojego palca weznie to gryzie a nie cmoka, a i jak placze a posmaruje jej dziaselka to nie placze . ten maly muj szkrab zaczyna mi sie podnosic bez pomocy rak z pozycji polsiedzacej do siedzacej (kurcze to za wczesnie no ale co mam zrobic pilnuje zeby tego nie robila )
|
#4373 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia Wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń w tym tego najważniejszego
MystiqueeAle się uśmiałam agabiwro Udanych zakupów! A płacz w ciąży to normalka! Więc TŻ niech nie marudzi, tylko przytula i pociesza! KluskaSuper masz rodziców! Trzymam kciuki za wizytę, i lekarz na bank coś wymysli żeby podkręcić te twoje wyniki arletka1313 Skonsultuj z lekarzem to plamienie i ból po przytulankach... to chyba nie jest zbyt dobry objaw ja bym się wstrzymała do czasu wizyty... a TŻ musi to zrozumieć, w końcu z braku seksu nikt jeszcze nie umarłRudaEwcia25 Boże, ja myślałam, że jak poród się skończy to już będzie z górki, a tu jeszcze ten cały połóg, karmienie- które też czasami przypomina horror... ech... jednak macierzyństwo to wyzwanie! Ja dziś o 15 mam wizytę, mam nadzieję, że będzie kolejne USG i zobaczę, jak rozwija się mój ludzik Dziś tylko na 4,5 godzinki do pracy ![]() Dobrego dnia |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4376 |
|
Zadomowienie
|
Basiu swietnie cie rozumiem z tym przyjeciem ja mam trzy siostry ze stycznia 13 11 6 Lat i maja zawsze po jednej kolezance a gromadka sie robi mama zazwyczaj przygotuje tort jakies nalesniki kanapki paluszki czasem lody. Tak tanim kosztem a dzieciaki maja frajde. Jeszcze mama umowila sie z rodzicami ze żadnych nowych prezentów tylko cos z domu na wymiane...
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Laski,Pierdzibączek śpi a ja witam się jesiennie z hebratką z cytrynką
![]() Dla naszej najważniejszej dzisiaj:Mysiu Kochana życzę Ci samych radości,spełnienia marzeń,dużo miłości,pociechy z TŻta a w szczególności tej wyczekanej Fasoleczki-oby to był TEN cykl i żeby wszystko się ułożyło po Twojej myśli życzy Ewka ze swoim Pierdaskiem ![]() Arletko obserwuj co się dzieje i nie panikuj-strach jest złym doradcą. Basiu Wanesska jest niesamowita,mój Kostek próbuje się podnosić z półleżącej pozycji ale jeszcze mu nie wychodzi-ale stara się chłopak Aga zazdroszczę szopingu no i dziękujemy za cynę w sprawie Mysi ![]() Zophiee kciuki za wizytę a co do porodu to dopiero początek zmagań z macierzyństwem ale uwierz mi tych lepszych chwil jest więcej niż gorszych i o tych złych szybko się zapominaKluseczko nie stresuj się wizyta-wszystko będzie dobrze.Hania jest już duża i wie że nie ma co robić żartów z mamusi ![]() Tasiu mnie też zapytala położna a ja mówię że nie bo mam blokadę psychiczną Misti,Tasia,Basia kiedy Wasze pociechy zaczęły same siadać?Bo ja jak Kostusia posadzę to siedzi nawet bez oparacia ale dźwigać mu się nie chcę jak leży Dziewczyny jakby się Was po porodzie pytali czy robiłyście siku to mówcie że tak bo jak nie to czeka Was...cewnik jak mnie położna cc nastraszyła to nie bałam się operacji tylko cewnika właśnie Wiecie co mój Syn ćwiczy wsadziłam go do takiego pudła z zabawkami wyłożonego kocykami a on cwaniak na kolana i próbuje wstawać
> http://www.suwaczki.com/tickers/fdqgxqpkse5uzrmp.png Run bitch!Ruuun! Edytowane przez RudaEwcia25 Czas edycji: 2013-11-06 o 11:12 |
|
|
|
#4378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteście wszystkie kochane Wzruszyłam się
|
|
#4379 |
|
Zakorzenienie
|
Ruda, mój Jaś zaczął siadac sam jak miał jakieś niecałe 8 miesiecy (7 i pół?)
Ja sie w ogóle nie przejmuje jak mi ktoś mówi, że coś za wcześnie robi, albo coś za póżno. Moje dziecko ma swój czas i ja mu go daje. Rozwija sie bardzo dobrze, pewnie na roczek już mi bedzie chodził |
|
|
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
RudaEwcia25
W rozwoju fizjologiczne jest najpierw osiągnięcie danej pozycji np. siadanie, a dopiero później płynne przechodzenie do tej pozycji Także najpierw biernie sadzamy dziecko, mniej więcej 4-5 miesiąc, najpierw oczywiście jest podtrzymywane przez nas, przez oparcie np. fotela czy poduszki, aż sukcesywnie samo osiągnie kontrolę w tej pozycji Dopiero jak dziecko samo będzie potrafiło stabilnie siedzieć, to będzie kombinowało jak z tej pozycji położyć się na brzuchu i na plecy, wrócić do siadu, przejść do czworaków ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Iza, Basia dzięki za kciuki, dam znać co i jak... jak zwykle przed wizytą mam lekkiego stresa ![]() Na szczęście przed wizytą mam pracę, więc za dużo o tym nie myslę |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:34.

Stres mnie puszcza chyba i dzidziuś to czuje...
I montowanie półki nad TV, bo Jaśko non stop mi wtyczki z dekodera wyciąga. Mam nadzieje, że jutro ostatni dzień kabli leżących na ziemi.

co do mylenia słów to parę dni temu w leroy merlin podchodzę do pracownika na dziale oświetleniowym i pytam "na jaki rozmiar abażura jest ten karnisz?" Gość zrobił
i że u niego są abażury ale karnisze to na innym dziale. "Yyyyy, miałam na myśli kinkiet, też na K" 

za wizyte
to normalne ze sie martwisz o dziecko . ale oni tego nie rozumieja bo to nie oni nosza dziecko pod sercem tylko my

jak mnie położna cc nastraszyła to nie bałam się operacji tylko cewnika właśnie