Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-06, 09:13   #751
Lemon_Drop
Zadomowienie

Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
ja to bym chętnie poszła na degustacje tortów swoją drogą moglibyśmy się już tym tematem zająć
Ja mam nadzieję że na przyszłotygodniowych targach będzie cukiernia która mnie interesuje to wtedy popróbujemy

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Ej, pokazałyście te torty, pisałyście o degustacjach i mam taaaaką ochotę na słodkie, na tort! A mija właśnie tydzień diety i ćwiczeń Muszę zapytać moją znajomą skąd oni brali tort, bo mieli prze-py-szny, z bitą śmietaną zamiast tak powszechnej masy cukrowej, delikatny biały biszkopt, krem o smaku szampana i mus malinowy
O jezu aż mi w brzucu zaburczało! mi się marzy jakis lekki tort z masą/musem owocowym
U mojej siostry znajoma robiła i były przepyszne, ale u mnie ich być nie może bo musi być faktura ;(

Dziewczyny - [B]mam pytanie odnoście poradni - czy trzeba mieć jakiś świstek z kościoła czy cos?
Stary 2013-11-06, 09:34   #752
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
J
O jezu aż mi w brzucu zaburczało! mi się marzy jakis lekki tort z masą/musem owocowym
U mojej siostry znajoma robiła i były przepyszne, ale u mnie ich być nie może bo musi być faktura ;(

Dziewczyny - [B]mam pytanie odnoście poradni - czy trzeba mieć jakiś świstek z kościoła czy cos?
Ahhh ja bym chciała z musem truskawkowym

My do poradni nie mieliśmy świstka z kościoła, nic nie było potrzebne

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 09:48   #753
Atomoowka
Wtajemniczenie

Hej kobitki

U mnie dzis do slubu 185 dni
kurde nie wiem ale jak licze na msc ( czyli do maja) to wydaje mi sie tak dlugo a jak na dni to w sumie lada moment bede juz żoną.

Ze spraw ślubnych przyszły wczoraj do mnie 3 próbki zaproszeń z allegro.
Jako że do zaproszeń nie przykładam dużej wagi zamówiłam najtańsze za 1 zł już z kopertą. Nie są złe, nie robią efektu wow ale też nie są tandetne ot zwykłe zaproszenia. Nie będę już kombinowała i zamawiała niczego innego, wybiorę jedne z tych.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 09:59   #754
asia1206
Raczkowanie

Dzień dobry
Patrząc na tą masakre za oknem wszystkiego mi się odechciewa,rano byłam już u pierwszej pacjentki i o 12 lece do dwóch kolejnych...byle do 16-stej
Jak na złość moje kochanie dzisiaj jedzie do domu i zobaczymy się dopiero jutro wieczorem-mam cichą nadzieję,że jednak zasnę bez niego bo ostatnio obudziłam się o 3.38 rano całkowicie wyspana i do 23 nie spałam-masakra jak to się człowiek potrafi szybko przyzwyczaić
Wczoraj dowiedzieliśmy się że jego kolega zginął w wypadku samochodowym,źle się poczuł...to straszne-miał 33 lata i osierocił dwoje dzieci...
Co do poradni to my idziemy w piątek a w sobote zaczynamy kurs-podobno na karteczce z kursu jest miejsce na pieczątkę z poradni-zielonego pojęcia nie mam ale jeśli nawet to u nas są trzy spotkania w poradni i ewentualnie na drugim podbijemy zaległa pieczęć
Nie powiem,ale tej poradni się obawiam-za to mój Tż nic a nic-wczoraj powiedziałam,że mogą nas o różne rzeczy pytać-nawet jego-na co on odpowiedział że spoko-w razie czego będę mu podpowiadać ten to jest udany chyba za to go najbardziej kocham-bo ja to wieczna maruda i pesymistka,a on optymista na zasadzie wszystko będzie dobrze-kochanie nic się nie martw-razem damy radę

Nasze kochane serduszko
asia1206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 10:01   #755
enzunio
BAN stały

Atomoowka licz na ilość wypłat, wtedy dopiero wyda Ci się mało:p

Wysłane z telefonu
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 10:06   #756
KaMilka4891
Zadomowienie

dzień doberek ja znów obudziłam się z zakwasami... rąk nie mogę wyprostować, ale poza tym jakoś mam dobry humor chyba przez ten wyjazd okazało się, że koleżanka z którą jadę (to bardzo dobra kumpela mojej przyjaciółki) też w przyszłym roku ślubuje także temat na 4 godziny mamy i zaproponowała, że jak już w Poznaniu będziemy to w wolnej chwili można by skoczyć jakieś kiece pomierzyć gadałam przed chwilą z mamą i powiedziała, że to jest super pomysł i już sobie spisałam adres do Agnes w Poznaniu no i do jakiegoś salonu Violetta, na google street view widać Madonnę kto z Poznania????

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość

Wysłane z telefonu
to pocieszyłaś...
Stary 2013-11-06, 10:09   #757
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Hej kobitki

kurde nie wiem ale jak licze na msc ( czyli do maja) to wydaje mi sie tak dlugo a jak na dni to w sumie lada moment bede juz żoną.

Jako że do zaproszeń nie przykładam dużej wagi zamówiłam najtańsze za 1 zł już z kopertą. Nie są złe, nie robią efektu wow ale też nie są tandetne ot zwykłe zaproszenia. Nie będę już kombinowała i zamawiała niczego innego, wybiorę jedne z tych.
Ja przeżywam te Wasze śluby jak mój własny a do mojego jeszcze ponad 600 dni odnośnie zaproszeń ja chyba też zamowie za 1zł z all. Nie zależy mi na jakiś kosmicznych, a te za 1zl sa przyzwoite miała mi zaproszenia robić koleżanka (obiecała kiedys mi za pół darmo), ale jak wczoraj ja zapytałam to powiedziała, ze min 5zł za zaproszenie

To pewnie zemsta za to, że trzymam sztame z jej rodzicami i nie lubimy jej faceta ale chłop ma 28lat i nigdy w życiu nie pracował bo stwierdził, że za 1500 zł nie będzie sie przemeczał i uwaga...nigdy jej nie odwiedzał bo na bilet nia mial I ona jezdzila do niego
Chlop po studiach na ASP, ach Ci artyści

Rozumiem, ze sa rozne sytuacje w życiu, ale ja bym nie chciala takiego faceta nawet jakby wygladał jak David Beckham (a nie wyglada )

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 10:15   #758
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
widze, ze mamy podobne podejście do zaproszeń. Też wybrałam takie, które mi się podobają ale są w miarę tanie. Większość gości i tak nie zwraca zbytnio na nie uwagi i po jakimś czasie wyrzuca do kosza.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 10:18   #759
asia1206
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
To pewnie zemsta za to, że trzymam sztame z jej rodzicami i nie lubimy jej faceta ale chłop ma 28lat i nigdy w życiu nie pracował bo stwierdził, że za 1500 zł nie będzie sie przemeczał i uwaga...nigdy jej nie odwiedzał bo na bilet nia mial I ona jezdzila do niego

Rozumiem, ze sa rozne sytuacje w życiu, ale ja bym nie chciala takiego faceta nawet jakby wygladał jak David Beckham (a nie wyglada )

.

O matko-takiego to bym chyba udusiła-albo nie-szkoda fatygi-że też niektóre dziewczyny są takie naiwne(sama taka byłam ale dzięki Bogu obudziłam się i teraz jestem herszt baba-mój M to wie i się cieszy(troche dziwne to moje kochanie )ogólnie mam trudny charakter i nie idę łatwo na ustępstwa...

Nasze kochane serduszko
Stary 2013-11-06, 10:23   #760
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Ja przeżywam te Wasze śluby jak mój własny a do mojego jeszcze ponad 600 dni odnośnie zaproszeń ja chyba też zamowie za 1zł z all. Nie zależy mi na jakiś kosmicznych, a te za 1zl sa przyzwoite miała mi zaproszenia robić koleżanka (obiecała kiedys mi za pół darmo), ale jak wczoraj ja zapytałam to powiedziała, ze min 5zł za zaproszenie

tak to juz jest z tymi ręcznie robionymi... niby wydaje się, że taniej, a na końcu wychodzi 3 razy drożej, ja się prawie tak przerobiłam z moimi pudełeczkami, w pasmanterii chcieli ode mnie 1 zł za metr tasiemki, a na allegro znalazłam taką samą za 3,50 za 32 metry...

a takiego chłopa to bym już dawno w tyłek kopnęła
Stary 2013-11-06, 10:25   #761
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez asia1206 Pokaż wiadomość
O matko-takiego to bym chyba udusiła-albo nie-szkoda fatygi-że też niektóre dziewczyny są takie naiwne(sama taka byłam ale dzięki Bogu obudziłam się i teraz jestem herszt baba-mój M to wie i się cieszy(troche dziwne to moje kochanie )ogólnie mam trudny charakter i nie idę łatwo na ustępstwa...
Mam tak samo

A koleżankę i jej zaproszenia za 5zl mam gdzies

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2013-11-06 o 10:26
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 10:27   #762
alloffkowa
Zakorzenienie

Heeeeeeeeej u mnie dziś 10 miesięcy do slubu 

Wczoraj spotkaliśmy się z naszym przyjacielem z USA, daliśmy mu zaproszenie Przywiózł mi moje perfumiki poprosiłam o jedne dostałam dwa flakony oczywiście mówię o perfumach ślubnych choć jedne mam zamiar używać na większe okazje.
Poza tym jestem padnięta, przez wczorajszą i dzisiejszą noc przespałam w sumie może 8 h
a dziś do pracy na 9 godzin
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 10:27   #763
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
heh to jak u mnie, każdy znajomy wie, że ja sobie nie dam w kaszę dmuchać

jak czytam to nasze forum to myślę sobie, że jesteśmy mega szczęściarami, że mamy takich kochanych facetów, którzy czasami nas wkurzają, ale zazwyczaj są cudowni, opiekuńczy i za nami w ogień pójdą (czyt. małżeństwo ) i tym samy nie rozumiem kobiet, które przed ślubem wiedzą i widzą, że z ich facetami jest coś nie tak, a mimo wszystko za mąż wychodzą, często gęsto z wielką pompą, weselem na 200 osób, kredytem i inne cuda wianki
Stary 2013-11-06, 10:27   #764
aneczka25057
Rozeznanie

Smile Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21

nadrobiłam, a teraz cytuję.

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
Aneczka połaczenoe fioletu i pudrowego różu jest świetne! Ja jestem zdecydowanie na tak!

Sent from my iPhone using Tapatalk

nawet nie wiecie jak ciężko było mi się zdecydować na kolor przewodni ale na szczęście decyzja podjęta

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
mi sie podobaja takie kolory ale byl postawila na wieksza dawke lawendy, a roz bylby bardziej jako dodatek... i moze przemysl opcje z szarym? To by wyciszylo "cukierkowy efekt"

wczoraj wpadłam na pomysł, by połączyć te kolory w nasz przewodni i im dłużej nad nimi myślę, to dochodzę właśnie do takich samych wniosków (m.in. dzięki Wam ) - że wiodący będzie lawendowy/wrzosowy, a pudrowy róż tak bardziej jako dodatek i wydaje mi się, że jeśli głównym kolorem będzie fiolet to nie będzie aż tak słodko.

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie do tych co mierzyly suknie:

Czy te salonowe sa raczej w rozmiarze 36/38? Martwie sie, czy ja sie w ogole zmieszcze... nosze duzo 40. albo bardziej 42 (( i co ja mam zrobic?
też się tego obawiałam (bo ja tak bardziej w rozm. 40) ale nie ma co się martwić, spokojnie mieściłam się w salonowe sukienki

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
super ! jeśli tylko Twojemu TŻ podobają się takie kolory to jak najbardziej ale zgadzam się z jedną wypowiedzią, ze na zdjęciach jest jednak więcej lawendowego dlatego nie wygląda to na "przesłodzenie". Mnie się podoba
dziękuję
no właśnie wczoraj rozmawiałam z S. na ten temat, pokazałam Mu też przykładowe zestawienia tych kolorów i zgodził się na takie połączenie i mi samej opcja, że ma być więcej fioletu bardziej odpowiada

Ah, nie wiedziałam, że wybranie koloru przewodniego może sprawić tyle radości. Normalnie cieszę się jak dziecko, że mam to już za sobą Ale to chyba dlatego, że długo nie mogłam się zdecydować.... Podoba mi się wiele kolorów, ale myślę, że takie pastelowe odcienie najbardziej mi pasują do tego dnia

Cytat:
Napisane przez wiosnaachtoty Pokaż wiadomość
Ale chamstwo - aneczka gdzie to widziałaś??
Skoro kolor przewodni już wybrany, to tak na poważnie wzięłam się za szukanie zaproszeń i na jednej stronie właśnie natknęłam się na coś takiego niestety nie pamiętam dokładnie gdzie, ale może to i dobrze...

A tak apropo tego tematu, to natknęłam się też na coś takiego. Może kogoś zainspiruję, myślę że ta prośba jest bardzo subtelna:

Na wesele zapraszamy
bez prezentów też wpuszczamy
jeśli jednak chcecie coś nam podarować
prosimy banknocik do koperty schować.

I tak w temacie zaproszeń jeszcze (bo próbki Amelii nie zachwyciły mnie jakoś szczególnie). Wczoraj spodobał mi się asortyment firmy Decoris - http://decorisus.pl/ Chyba nawet, któraś z Was wrzucała wcześniej tę stronę. Ceny są rożne (bo można znaleźć tam i droższe i tańsze zaproszenia), a zaczynają się już chyba od 2,00 zł ale fajne jest to, że mają duży wybór i każde zaproszenie można dowolnie zmodyfikować wybierając kolor okładki/wkładki/wstążki/styl czcionki itp.
Co powiecie np. na takie http://decorisus.pl/p/7/164/3626/ZNA...a_14/ce/z.html?

Cytat:

Wg mnie można

Cytat:
aneczka25057 ten wierszyk to kompletna porażka! niektórzy ludzie to wstydu nie mają
to akurat była propozycja jednej z firm zajmującej się papeterią ślubną mam nadzieję, że nikt nie zdecyduje się na taką formę prośby o kasę

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
pięknie i ani trochę nie jest cukierkowo
mi się bardzo ten pomysł podoba, super zdjęcia wychodzą

Jeśli chodzi o pudełko na koperty, to brat S. na swoim weselu miał taki kuferek http://www.liwal.pl/kufer-drewniany-duzy-3071.html i też fajnie to wyglądało. No a i kuferek później można wykorzystać

Odnośnie tortu to smak mamy już wybrany i na samą myśl o nim cieknie mi ślinka będzie to kostka królewska, pycha! Na kilku weselach, na których był ten tort goście zawsze się nim zachwycali

Anesthesia
masie cukrowej też mówię zdecydowane NIE! za słodka i rzadko kto ją lubi

Cytat:
Napisane przez Aśkun19 Pokaż wiadomość

Bardzo fajnie to wygląda tylko jeśli nie chcesz cukierkowego efektu to powinnaś zaakcentować dekorację jednym mocniejszym kolorem, tutaj jest to ten fiolet, który wygląda cudnie, przy dodaniu szarego może wyjść mdło, zbyt "płasko"
Dziękuję za opinię
Tak właśnie zrobię - fiolet jako wiodący, róż jako dodatek

Cytat:
Napisane przez Aśkun19 Pokaż wiadomość
A u mnie, mamy godzinę ślubu!! a więc:

26.07.2014
godz. 15.00

Cieszę się straaasznie, dodatkowo dobrze że teraz dzwoniłam to zaklepać bo okazało się, że proboszcz nie przepisał naszego terminu ze starego kalendarza do nowego
ale już wszystko ma zapisane, zaklepane, zarezerwowane i przypieczętowane śliną w słuchawkę telefonu

dobrze, że nie było za późno na interwencję w tej sprawie

poznanianka tak, to prawda że w salonach szyją tak długie sukienki i nawet jak już później szyją "na miarę", to i tak sukienka początkowo będzie za długa. Po to, aby można było ją później odpowiednio skrócić jak już będą buty

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
PORAŻKA, na złość kupiłabym im pościel albo odkurzacz
albo firany

pewnie zajęłam całą stronę na wątku, wybaczcie
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014

Edytowane przez aneczka25057
Czas edycji: 2013-11-06 o 15:24
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 10:30   #765
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:
jak czytam to nasze forum to myślę sobie, że jesteśmy mega szczęściarami, że mamy takich kochanych facetów, którzy czasami nas wkurzają, ale zazwyczaj są cudowni, opiekuńczy i za nami w ogień pójdą (czyt. małżeństwo ) i tym samy nie rozumiem kobiet, które przed ślubem wiedzą i widzą, że z ich facetami jest coś nie tak, a mimo wszystko za mąż wychodzą, często gęsto z wielką pompą, weselem na 200 osób, kredytem i inne cuda wianki
o tak, zgadzam się!
zdrowie naszych przyszłych mężów
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 10:38   #766
Lg_ago
Zadomowienie

Do dziewczyn z KRAKOWA
Czy któraś była mierzyć suknie bezpośrednio z salonie Anna Kara?
Możecie coś na temat tych sukienek powiedzieć?
Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 10:39   #767
asia1206
Raczkowanie

O tak

Mój np.mówi że w tym związku on jest psem(wierny,oddany,posłus zny ) a ja kotem-chodzi swoimi drogami,czasami wystawi pazurki i drapnie,a głaskać daje się jak ma ochotę oj ciężko ma ze mną...ale kocham go nad życie i w ogień bym za nim poszła

Nasze kochane serduszko
Stary 2013-11-06, 10:42   #768
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Ahhh ja bym chciała z musem truskawkowym

My do poradni nie mieliśmy świstka z kościoła, nic nie było potrzebne
Dzięki! W takim razie zacznę chyba niedługo dzwonić

Cytat:
Hej kobitki

Zleci szybciutko u mnie niby 10 m-cy i tydzień, ale po nowym roku czas zacznie gwałtownie przyspieszać
Pokarzesz zaproszenia?

Cytat:
Hahha tak licząc to naprawdę mało czasu

Cytat:

To jakaś d.upa wołowa a nie facet

Ja muszę TŻ przycisnąć w sprawie kilku osób z jego strony, bo chciałabym zaproszenia powoli zamawiać, tak do końca roku chciałabym się wyrobić. No i jeszcze muszę w kancelarii sprawdzić czy nic z naszą godziną nie namieszali.
Stary 2013-11-06, 10:44   #769
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Hej Piękne,
Snily mi się jakieś głupoty znowu dzisiaj, ale cóż. Chyba dzisiaj po zajęciach pobiegam po komisach, rozeznam się co i jak, tak na zapas (choć licytuje taką jedną kiece co mi się spodobała, pewnie by była do skrócenia, to jedyny minus)

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 10:54   #770
little_zosh
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
Tata TŻ upiera się aby w dzień ślubu jechać na cmentarz. Pojechałabym ale jest to trochę daleko. ok 2h by nas nie było. Co o tym myślcie?
A co o tym myśli TŻ? Bo to w sumie jego powinnaś zapytać. Jeśli chce, to postarajcie się jakoś to zorganizować, jeśli nie, to tacie nie ulegajcie.

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
ja wiem
na pewno na Puławskiej w salonie "ślubny dom" http://www.slubnydom.pl/ (w zakładce dodatki są)
to jest niedaleko metra wierzbno, bądź wilanowska, przystanek Malczewskiego
Dziękuję

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 10:57   #771
201605100
Konto usunięte

Cytat:

Wysłane z telefonu
ja tak liczę, przerażające

Cytat:
heh to jak u mnie, każdy znajomy wie, że ja sobie nie dam w kaszę dmuchać

racja kocham mojego cudownego TŻta
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 11:05   #772
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
jeżeli macie wątpliwości, obejrzyjcie zdjęcia mojego wtedy się ich pozbędziecie
Kochana, nie bądź taka pewna :P

Kochane, gdzie zamawiałyście wstążki do zawieszek na wódkę oraz inne dodatki do tego?

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 11:10   #773
alloffkowa
Zakorzenienie

aaa, wczoraj miałam kolejną załamkę co do butów ;( kolejna sytuacja że znalazłam piękne czerwone buty, w galerii, no cudowne i to przecenione z 170 na 80 zł i co ?????????? i nie było mojego rozmiaru ;] już trzeci taki przypadek ;];];]
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-11-06, 11:16   #774
ysia
Zadomowienie

[QUOTE=Aśkun19;43581960]

A u mnie, mamy godzinę ślubu!! a więc:

26.07.2014
godz. 15.00

[/QUOTE]

Gratulacja , równo 3 miesiące i godzinę po mnie Fajnie tak czuć że już wszystko zaklepane

Cytat:
ale chłop ma 28lat i nigdy w życiu nie pracował bo stwierdził, że za 1500 zł nie będzie sie przemeczał i uwaga...nigdy jej nie odwiedzał bo na bilet nia mial I ona jezdzila do niego
To ja się sfrajerzyłam na maxa, bo się przemęczam. Rzucam pracę i idę na ASP!!

Wczoraj z Warszawiakiem zamówiliśmy polaroida , już nam dzisiaj wysłali. Mamy w domu statyw i będziemy robić własną fotobudkę na weselu

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 11:21   #775
Dotka90
Zakorzenienie

ijaa, my robimy właśnie projekt na zaproszenia/winietki/zawieszki Był mały przestój, bo TŻtowi zepsuł się zasilacz od laptopa, a cały projekt u niego, ale już wsio działa, więc mam nadzieję, że będzie to ogarniał
Nam się nie pali, bo drukować zaproszenia będziemy najwcześniej 6.03.2014, jak zaklepiemy w Urzędzie konretną godzinę

Co do wierszyków: mnie też kusiły książki, ale:
a) u nas to głównie ja czytam
b) mam wiele książek, a przeczytałam jeszcze więcej, duże prawdopodobieństwo, że dostanę coś, co już czytałam, znam. Albo coś, w czym nie gustuję.

mojakaren: co do potrzebujących, to ja bym znalazła w okolicy np. szkołę, w jakiejś wsi, która potrzebuje kasy Albo Dom Dziecka.
Jasne, budowanie szkół w Afryce też uważam za szczytny cel, ale jest tak wiele osób potrzebujących tutaj, obok nas...
Tylko trzeba się zorientować, w jakiej formie chcą pomocy: rzeczowej (co, ile), finansowej (jak to załatwić prawnie: darowizna, czy może być etc).
No i zorientować się ILE kasy jest realnie potrzebne. Bo jak potrzeba 100 tys, a my damy 10, to kropla w morzu potrzeb... Też potrzebna, ale wiadomo jak jest.

Opiumalfa - miejsca noclegowe bez pościeli, ekstra
Napisz na zaproszeniu, że każdy gość proszony jest o zabranie ze sobą kocyka

sayhello, co chcesz od swojego fotografa? Fajne foty robi

Anesthesia, my też degustacji nie mamy, ale byliśmy u nas w Hotelu na kolacji rocznicowej Może też się wybierzcie do SG? Nas ta kolacja utwierdziła w tym, że to był super wybór, bo było przepysznie! (a obsługa nie wiedziała, że my to my ).

Co do degustacji tortów, to wiem, że w KrK jest jakaś cukiernia, która daje do spróbowania różnych mas: w malutkich kubeczkach mają.
I tam chyba będziemy zamawiać, bo mają super kombinacje, np. malinowo-cytrynowy
Albo biała czekolada + marakuja

Aneczka, ten wierszyk, który wstawiłaś, to niezła masakra
Nie wierzę, że ktoś może być tak tępy i wpisywać coś takiego w zaproszenia

My chcieliśmy pisać wierszyk, że chcemy kasę, (jakiś z klasą of kors), ale chyba zrezygnujemy..
Liczymy na to, że 90% gości wie, że mieszkamy razem i do domu mamy wszystko. A ci, którzy nie widzą, doinformują się rodziny.

Paris, daj spokój, nie przejmuj się rozmiarem
W większości salonów, dostępne rozmiary to 38. Ja noszę 42/44 i nie miałam problemu z mierzeniem. Chyba tylko 1 kiecka faktycznie nie przeszła mi przez biodra Kieca nie ma być idealnie dopasowana, ja ubierałam i od razu widziałam, czy ok, czy nie. A to, że np. nie była do końca zasznurowana na plecach, to już bez znaczenia, bo chodzi o ogólny obraz

Poza tym moim zdaniem salonowe 38 jest dość spore

ysia, tak z ciekawości, czemu nie masz zaręczynowego?

marlenqa - my jedziemy do ślubu moim autem Auta nas połączyły, więc nie chcemy nic wynajmowanego
Limuzyny kompletnie nam się nie podobają Gdybyśmy mieli wynająć, to coś starego

Kishlaczkowa, wstążki itp. najtaniej na allegro

U nas przestój ze sprawami ślubnymi.. Jakoś tak nie ma czasu, ani ochoty ani motywacji, przesyt chyba. Poza tym myślimy intensywnie nad własnym biznesem i ostatnio całe dnie spędzamy na liczeniu, tabelkach, zestawieniach, kosztach, szukaniu różnych rzeczy
Czy któraś z Was, albo z Waszych TŻtów otwierała swój biznes? Mam mnóstwo wątpliwości i nie wiem, chyba potrzebuję kogoś, kto je trochę rozwieje.
Zwłaszcza, że potrzeba sporo kasy, więc trzeba by wziąć kredyt. Musielibyśmy też zrezygnować z mieszkania samemu (wynajmujemy, kupa kasy) i przenieść się do rodziców TŻta.
Wiem, że kto nie ryzykuje ten nie zyskuje, ale ja z tych, co się zawsze boją..

Nati_kk
alloffkowa

10 m-cy !

A czemu w kalendarzu nie ma misi880? Ona też 6.09 ma ślubować

Ale się rozpisałam, sorry

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
aaa, wczoraj miałam kolejną załamkę co do butów ;( kolejna sytuacja że znalazłam piękne czerwone buty, w galerii, no cudowne i to przecenione z 170 na 80 zł i co ?????????? i nie było mojego rozmiaru ;] już trzeci taki przypadek ;];];]
A to sieciówka? Jak tak, to może PMka z innego miasta by Ci kupiła?

Edytowane przez Dotka90
Czas edycji: 2013-11-06 o 11:24
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 11:28   #776
alloffkowa
Zakorzenienie

Dotka90 to było w Drukarni w Bydgoszczy, a tam dziwne takie sklepy są patrzę teraz po planie ale nie wiem który to był sklep, nie pamiętam nazwy
Oliwka 21.07.2016

Edytowane przez alloffkowa
Czas edycji: 2013-11-06 o 11:30
Stary 2013-11-06, 11:32   #777
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
o tak, zgadzam się!
Cytat:

O tak
Mój np.mówi że w tym związku on jest psem(wierny,oddany,posłus zny ) a ja kotem-chodzi swoimi drogami,czasami wystawi pazurki i drapnie,a głaskać daje się jak ma ochotę oj ciężko ma ze mną...ale kocham go nad życie i w ogień bym za nim poszła
Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
racja kocham mojego cudownego TŻta
za TŻów
Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
Hej Piękne,
Snily mi się jakieś głupoty znowu dzisiaj, ale cóż. Chyba dzisiaj po zajęciach pobiegam po komisach, rozeznam się co i jak, tak na zapas (choć licytuje taką jedną kiece co mi się spodobała, pewnie by była do skrócenia, to jedyny minus)

nie boisz się zamawiać z neta?

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Kochana, nie bądź taka pewna :P

Kochane, gdzie zamawiałyście wstążki do zawieszek na wódkę oraz inne dodatki do tego?
tylko allegro, u mnie w pasmanterii chcieli za metr 1zł!!!!
Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Wczoraj z Warszawiakiem zamówiliśmy polaroida , już nam dzisiaj wysłali. Mamy w domu statyw i będziemy robić własną fotobudkę na weselu
tez nad tym myślałam, ale TŻ sprowadził mnie na ziemię, bo co z tego, że aparat kosztuje 200 zł, jak wkłady są dwa razy droższe...
Stary 2013-11-06, 11:35   #778
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
ysia, tak z ciekawości, czemu nie masz zaręczynowego?
Historia jest prosta i niektórym znana. Pewnego zimnego dnia, siedzieliśmy z Warszawiakiem w domu i naszła nas refleksja że życie na kocią łapę to nie jest to o co nam w życiu chodzi. Doszliśmy do wniosku że w takim razie zaręczyny w kwietniu i ślub na spokojnie w kwietniu 2015. Po kilku miesiącach Warszawiak ze strapioną miną cierpiącego kota w deszczu powiedział, że zabij ale nie wytrzyma dwóch lat i chce już. Wstępnie ustaliliśmy że ślub w rocznicę , za dwa dni miałam suknię ślubną a dalej POSZŁOOO, i już nie było czasu na drobiazgi W tym samym czasie dostałam miły drobiazg , a teraz się śmieje że dostałam zaręczynowego Ipada

To jest w ogóle jakaś mała tradycja w naszej rodzinie, bo teściowa kupiła sobie brylant sama po ślubie, a moja mama zmusiła ojca do zaręczyn na miesiąc przed ślubem, zorganizowała romantyczne przyjęcie ze znajomymi i rodziną na której ojciec miał jej wręczyć pierścionek przy tłumie zgromadzonych. Trochę się przeliczyła bo ojciec owszem, wręczył pierścionek w skupieniu gości , ale oświadczył się słowami : "Dobra, niech będzie ta skoro innej nie było" . Mama o tym też nie chce rozmawiać Oba małżeństwa są przykładowe i szczęśliwe i trwają niemal 30lat.

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 11:38   #779
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Przywiózł mi moje perfumiki poprosiłam o jedne dostałam dwa flakony oczywiście mówię o perfumach ślubnych choć jedne mam zamiar używać na większe okazje.
Poza tym jestem padnięta, przez wczorajszą i dzisiejszą noc przespałam w sumie może 8 h
a dziś do pracy na 9 godzin

jakie to perfumy ? pochwal się
ja chodzę codziennie na 8,5 bo 0,5h przerwa lunchowa nie wlicza się nam do czasu pracy
każdą środę mam wolną bo jeszcze studiuję ostatni rok dziennie i od 14 mam zajęcia, a teraz siedzę w biblio bo przyszłam pisać pracę mgr i czekam aż mi z magazynu wyciągną na wzór

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 11:39   #780
Dotka90
Zakorzenienie

ysia, Twój ojciec miSZCZ
A co do pierścionka, to faktycznie, pisałaś tu już kiedyś chyba, tylko już nas tyle, że się czasem gubię, która ma pierścionek, a która nie ma i dlaczego
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości