Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-06, 10:26   #3121
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Roane--- super zdjęcie
Stary 2013-11-06, 10:29   #3122
Kalina27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość

Kurcze pokazujecie już pięknie poskładane rzeczy dla maluszka a ja jeszcze pokoiku nie mam pomalowanego, szafę trzeba kupić i moja wyprawka też jeszcze czeka w większości na uzupełnienie...

Ostatnio często mam łzy w oczach czy to ze szczęścia czy ze smutku, oglądam na tlc programy o dzieciach i porodówkę a potem ryczę jak głupia (dobrze,że sama w domu jestem bo aż mi głupio za swoje zachowanie).
Nie jesteś sama, ja też jeszcze jestem prawie ze wszystkim w proszku.
Ale w przyszłym tygodniu mam zamiar ruszyć z praniem ciuszków i jakoś pójdzie...

Co do wzruszania, te ciążowe hormony robią z nami co chcą. ja też wzruszam się co chwilę i płaczę w najmniej oczekiwanych momentach. W sumie to nie narzekam, wolę się wzruszać niż wybuchać a nerwowość nie mniej często dopada ciężarne.

A 29.01.2014
Kalina27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 10:32   #3123
mezaga
Zakorzenienie

Dzięki Lidka, zaraz tam zajrzę

Senira piszesz, że masz lenia. U mnie spełnił się najgorszy scenariusz. Nie wiem czy pamiętacie jak mówiłam, że boję się iść na zwolnienie, bo zdziadzieję. I dokładnie tak jest. Zaraz jak poszłam na zwolnienie - pierwszego dnia zaczął mi się ten cholerny kaszel, potem zapalenie nerwa, ciężko mi się poruszać, ciągle bym tylko leżała i gapiła się w sufit. Miałam dłubać kocyki dla maluchów. Przez cały czas urlopu - minął miesiąc - udłubałam jeden. A z jednym takim powinno mi zejść maksymalnie dwa dni. Chodzę wściekła na wszystko, ryczę z byle powodu. Założę się, że to wszystko bym przechodziła lżej jakbym chodziła do pracy. Musiałabym się zmuszać do uśmiechów dla klientów, nie myślałabym ciągle o dolegliwościach, nie siedziałabym całymi dniami sama w ciemnym małym pokoiku.
No to się wyżaliłam.
Stary 2013-11-06, 10:32   #3124
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Co do fotelików -- ja bym nie kupowała używanego bo migdy nie wiadomo. Mie ma co ryzykować
Też tak sądzę że nie warto ryzykować. Ile się na używanym zaoszczędzi, 200, 300 zł? Już bym wolała ubranka używane kupić i wózek, a fotelik nowy.

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Ja mam 1/3, ale tego co jest na zdjęciu Wiedziałam, że moje przeczucie, że mam za mało ciuszków mnie nie myli
Mi TŻ ciągle mówi żeby więcej nie kupować, że po porodzie się dokupi, a na zapas bez sensu bo i tak wyrośnie zanim znosi albo od razu za małe będą (TŻ ma dzieci z poprzedniego związku, wie na ten temat więcej niż ja ). Dlatego mam kupionych tylko kilka rzeczy w rozmiarze 56 i cała reszta 62 i 68, bo nie wiadomo jakie dziecko się urodzi. Pozatym chyba w takich rzeczach jak kaftaniki, spodenki czy sweterki można se zwyczajnie rękaw/nogawkę podwinąć i wio. Ale i tak dochodzę do wniosku że za mało mam, patrząc na garderoby waszych maluchów

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Puściłam Zuzce Vivaldiego, normalnie czuję jak się ociera wewnątrz brzucha
My słuchamy na zmianę Jeziora Łabędziego, Śpiącej Królewny i Dziadka do Orzechów. Jakoś Czajkowski nas uspokaja

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
a tak z innej beczki co robicie dzisiaj na obiad ?? bo ja w ogóle nie mam pomysłu .... :/
Fasolówka z masą boczku i kiełbaski już się gotuje. Do tego mielone z kaszą gryczaną. I galaretka z owocami. Wogóle kocham zupy, dzień bez zupy to dzień stracony.

Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
Moja siostrzenica, która na 13 lat wczoraj za swoje własne pieniądze kupiła dla mojego synka kilka rzeczy zamiast wydać je na swoje przyjemności-bardzo mnie to wzruszyło.
Fajnie, już wiesz że będziesz miała kogo zatrudniać do babysittingu
Stary 2013-11-06, 10:33   #3125
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
P.S. To ja też się pochwalę swoim brzuszkiem. Ostatnio urządziłam sobie brzuszkową sesję w stylu PIN UP i inne
a ja znalazłam w mieście dziewczyne która tworzy swoje portfolio fotograficzne i zrobi nam (mnie i TZtowi) sesje brzuszkową za friko w zamian za to że ter zdjęcia w nim umieści
myślimy żeby pod koniec listopada taką sesje zrobić

dobra ide na te zakupy bo potem to już na bank nie będzie chciało mi się tyłka ruszyć
Stary 2013-11-06, 10:34   #3126
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
1/3 garderoby synka
o Matko Przenajświętsza;p ile tego jest ja to może mam jedną taką Twoją półeczkę z ciuchami i drugą z kocykami i pieluszkami i tyle;p nie zamierzam kupować więcej ;p

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 10:35   #3127
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
cześć

raczej nie dla mnie te dywaniki są paskudne... a czyszczenie plus czekanie aż wyschnie tego to masakra.

małaMigotkAaa skąd masz takie informacje o odpowiedzialności pacjentki w przypadku braku zgody na lewatywę
Przecież badanie kału można przeprowadzić wcześniej.
Na spotkaniu "dobra mama" było pytanie o lewatywę. Odpowiadał lekarz i położna.
Lekarz mówił, że kał, mocz, wydzieliny, krew, śluz to dla nich normalny widok a lewatywa to wybór pacjentki, najczęściej decydującej się pod wpływem wstydu przed partnerem i personelem, aby nie popuścić i żeby nie śmierdziało. Nawet żartował mówiąc "drogie panie. Wszyscy robią kupę. Nawet król robi kupę. Nie ma człowieka, który kupy nie robi" . Wspomniał też (położna potwierdziła), że kiedyś robiono lewatywę rutynowo m.in z wygody, żeby było mniej sprzątania
aaaa i jeszcze coś wykonana lewatywa nie oznacza, że kobiecie nie wymsknie się Moja mama miała przy każdym porodzie (trzy) i dwa razy popuściła, raz naprawdę konkretnie Aż położna śmiała się, że obs.....e dziecko ma szczęście w życiu
Co do cc, zalecają lewatywę ze względu na późniejsze próby wypróżnienia, bo przy rozciętym brzuchu to mordęga na wc... Ale moja znajoma nie chciała lewatywy, trzymała lekką dietę 1,5 dnia przez cc i nie miała żadnych problemów przy pierwszym wypróżnieniu po cc, które były dopiero po 3 dniach.

Na SR mówiła położna, sugerując, żeby robić w szpitalu dla świętego spokoju. Mam nadzieję, że ją dobrze zrozumiałam i nie wbiłam sobie jakiejś głupoty do głowy....
Stary 2013-11-06, 10:36   #3128
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Dzięki Lidka, zaraz tam zajrzę

Senira piszesz, że masz lenia. U mnie spełnił się najgorszy scenariusz. Nie wiem czy pamiętacie jak mówiłam, że boję się iść na zwolnienie, bo zdziadzieję. I dokładnie tak jest. Zaraz jak poszłam na zwolnienie - pierwszego dnia zaczął mi się ten cholerny kaszel, potem zapalenie nerwa, ciężko mi się poruszać, ciągle bym tylko leżała i gapiła się w sufit. Miałam dłubać kocyki dla maluchów. Przez cały czas urlopu - minął miesiąc - udłubałam jeden. A z jednym takim powinno mi zejść maksymalnie dwa dni. Chodzę wściekła na wszystko, ryczę z byle powodu. Założę się, że to wszystko bym przechodziła lżej jakbym chodziła do pracy. Musiałabym się zmuszać do uśmiechów dla klientów, nie myślałabym ciągle o dolegliwościach, nie siedziałabym całymi dniami sama w ciemnym małym pokoiku.
No to się wyżaliłam.
masz nas
a na poważnire to ja też ku......icy dostaje od siedzenia w domu więc staram się wynajdywać zajęcia albo po porostu leżę i oglądam seriale
Stary 2013-11-06, 10:37   #3129
Kalina27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
http://polozna.blog.pl/
Przeczytajcie post z 4 listopada i powiedzcie co wam sie nasuwa, bo ja mam złe przeczucia szczerze mówiąc
Smutna ta historia porodu...wiele niewiadomych. W pierwszym momencie po przeczytaniu pomyślałam, że kobieta mogła być bita przez partnera, że jest zastraszona. Poźniej jak pisałyście o domniemanej próbie pozbycia się dziecka w "domowym zaciszu", ta wersja wydała mi się prawdziwsza. Tak czy inaczej smutno się to czyta...

Przy okazji dzięki za link do tego bloga, wczoraj nie mogłam oderwać się od czytania i poszłam spać po północy.

A 29.01.2014
Stary 2013-11-06, 10:37   #3130
perfuzja
Zakorzenienie

Ja chyba muszę jednak dokupić trochę body rozpinanych po całości Bo mam tylko 4, z czego 2 to h&mowe 62, wiec boje się, ze Maly bedzie mi w nich pływać.

Od rana mam silną myśl, ze Maly powinien miec na imię Franek. Kurczę, chyba zacznę przekonywać męża. O ile te 2 czy 3 miesiace temu byłam 100% przekonana do Joachima, to teraz nie wiem zupełnie.
Stary 2013-11-06, 10:44   #3131
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Od rana mam silną myśl, ze Maly powinien miec na imię Franek. Kurczę, chyba zacznę przekonywać męża. O ile te 2 czy 3 miesiace temu byłam 100% przekonana do Joachima, to teraz nie wiem zupełnie.
Może daj sobie parę dni na zastanowienie, zanim zaczniesz mężowi głowę zmywać? Bo może jeszcze Ci się odwidzi z piętnaście razy
Stary 2013-11-06, 10:44   #3132
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
masz nas
a na poważnire to ja też ku......icy dostaje od siedzenia w domu więc staram się wynajdywać zajęcia albo po porostu leżę i oglądam seriale
U nas prawie cały czas coś się nagrywa z tv - małż nagrywa sporo programów i seriali i tv wyłączone musi być. W ogóle ja jakoś nie nauczona tv oglądać Dopiero wieczorem włączamy telewizję na fakty, wiadomości i Na Wspólnej A potem albo się wyłącza znów albo jakieś planety, discowery czy bbc knowledge leci w tle.
Stary 2013-11-06, 10:45   #3133
Kalina27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość

P.S. To ja też się pochwalę swoim brzuszkiem. Ostatnio urządziłam sobie brzuszkową sesję w stylu PIN UP i inne
Masz piękny, zgrabniutki brzuszek. Tylko pozazdrościć figurki

A 29.01.2014
Stary 2013-11-06, 10:46   #3134
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chyba muszę jednak dokupić trochę body rozpinanych po całości Bo mam tylko 4, z czego 2 to h&mowe 62, wiec boje się, ze Maly bedzie mi w nich pływać.

Ja się też chwilami waham i myślę nad Kacprem. Ale z decyzją chyba poczekam do porodu, podobno jak się urodzi będę wiedzieć, że to Borys czy Kacper
Stary 2013-11-06, 10:48   #3135
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Może daj sobie parę dni na zastanowienie, zanim zaczniesz mężowi głowę zmywać? Bo może jeszcze Ci się odwidzi z piętnaście razy
E, lepiej od razu porozmawiać Bo jak się nastawię na tego Franka, a maz powie weto to bedzie mi przykro

On tez nie jest przekonany w 100% do Joachima. Zresztą żadne z nas o nim tak nie mówi. Kiedyś był Płód Joachim i mówiliśmy tylko tak. A teraz jakos częściej jest Malym, Młodym, Płodem A ten Joachim jakos zniknął.

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Mezaga a Wy macie wybrane imiona dla młodzieży?
Stary 2013-11-06, 10:52   #3136
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
a tak z innej beczki co robicie dzisiaj na obiad ?? bo ja w ogóle nie mam pomysłu .... :/

ja mam dziś pizze. Znudziły mi się zupy, na mięso patrzeć już nie mogę, nawet spagetti już tak nie smakuje jak zawsze smakowało;/

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 10:52   #3137
Kalina27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
wrzucam fotki brzuchola, strasznie mnie wywalilo !!!! Najwieksza jestem bokiem hehhehehse. Brzuch od kilku dni wyglada jakos inaczej. Zmykam do lekarza trzymajcie kciuki proszeeeeee

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kolejny cudny brzuszek. Jak oglądam wasze ciążowe fotki to zaczynam wpadać w kompleksy.
Tak przy okazji...piękne masz oczyska!

A 29.01.2014
Stary 2013-11-06, 10:54   #3138
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
E, lepiej od razu porozmawiać Bo jak się nastawię na tego Franka, a maz powie weto to bedzie mi przykro

On tez nie jest przekonany w 100% do Joachima. Zresztą żadne z nas o nim tak nie mówi. Kiedyś był Płód Joachim i mówiliśmy tylko tak. A teraz jakos częściej jest Malym, Młodym, Płodem A ten Joachim jakos zniknął.

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Mezaga a Wy macie wybrane imiona dla młodzieży?
Niby mamy To znaczy mamy pewne dla jednego chłopaka i jednej babeczki. A jeśli będą dwie pannice albo dwóch chłopców to mamy pomysłów kilka i po porodzie podejmiemy ostateczną decyzję.
Stary 2013-11-06, 11:01   #3139
Kalina27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
ja mam dziś pizze. Znudziły mi się zupy, na mięso patrzeć już nie mogę, nawet spagetti już tak nie smakuje jak zawsze smakowało;/
skąd ja to znam! wszystko mi inaczej smakuje, i jeszcze ta coraz częściej pojawiająca się zgaga...

u nas dziś kurczak z piekarnika i frytki własnej roboty.

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:

Franio to moje ulubione imię chłopięce... Gdybym ja wybierała nasz synek tak miałby na imię...
U nas jednak będzie Beniamin. Taką mieliśmy umowę - ja wybieram dla dziewczynki, a mąż dla chłopca.

A 29.01.2014
Stary 2013-11-06, 11:04   #3140
mala098
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
mi się wydaje, że my wszystkie po prostu czujemy się zmęczone, przytłoczone trybem zycia jaki teraz prowadzimy, martwimy się o maluszki i w swoich oczach wyglądamy na mało atrakcyjne a otoczenie pewnie odbiera nas zupełnie inaczej. Ja np byłam wczoraj u swojej księgowej i jak mnie zobaczyła to mówi; Pani Natalio jak Pani super wygląda w ogóle nie widać brzuszka ani tego że Pani już w tak zaawansowanej ciąży. Ja jej mówię że tak jakoś wyszło że brzuszek mały, a ona z uśmiechem że to dobrze i że fajnie wyglądam. A ja miałam na sobie wrzucone na szybko jakieś ubranie, nie pomalowana blada, no myślałam że bliżej mi do wyglądu śmierci niż korzystnie wyglądającej kobiety w ciąży;p
To prawda, dobrze powiedziałaś.
Stres przed niewiadomą, tym, czy się sprawdzimy, czy z dzidziusiem wszystko będzie dobrze i jeszcze zmiany w postaci totalnie odmienionego życia, planu dnia, pracy, wakacji, spotkań itd.
Dochodzą różne problemy, jak ból krzyża, spojenia, puchnięcie (ja już ze dwa miesiące nie noszę obrączki ani pierścionka, bo nie wchodzą..) i całokształt powoduje te narzekania.

Choć to faktycznie miłe jak inni ludzie nas dowartościują. Wczoraj byłam u siebie w pracy zanieść l4 i usłyszałam tyle miłych słów na temat wyglądu, że aż nie wierzyłam, że to możliwe. Ale wracało mi się jakoś lżej
Stary 2013-11-06, 11:06   #3141
magnusia
Zakorzenienie

Znowu siostra zgaga przypomniała sobie o mnie.... nie wiem co mnie ostatnio tak rura pali?
Moje chłopaki z pokoju z pracy poszli do sklapu- złożyłam zamówienie na ciepłego loda- takiego piankowego sto lat takiego nie jadłam
Stary 2013-11-06, 11:09   #3142
mala098
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kalina27 Pokaż wiadomość

Franio to moje ulubione imię chłopięce... Gdybym ja wybierała nasz synek tak miałby na imię...
U nas jednak będzie Beniamin. Taką mieliśmy umowę - ja wybieram dla dziewczynki, a mąż dla chłopca.
Ależ ja uwielbiam piosenkę "Beniamin" Wilków!
Puszczam ją mojej Małej, żeby się nasłuchała za życia płodowego, by później traktować jako kołysankę
Stwierdziłam, że dziecku wszystko jedno czy kołysanki to te wszystkie "lalki z porcelany", czy inne ballady i puszczam teraz brzuchowi moje ulubione kawałki z myslą, że będą to jej późniejsze kołysanki, które będzie rozpoznawać Mam nadzieję, że wypali.

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:

On tez nie jest przekonany w 100% do Joachima. Zresztą żadne z nas o nim tak nie mówi. Kiedyś był Płód Joachim i mówiliśmy tylko tak. A teraz jakos częściej jest Malym, Młodym, Płodem A ten Joachim jakos zniknął.[COLOR="Silver"]
Nasze dziecię też zmieniło imię. Jeszcze nie na 100%, ale zapewne nie mam już w brzuchu Zosi, a Emilkę.

Więc Brzuszkowi puszczam też "Emily" the boogie town

Edytowane przez mala098
Czas edycji: 2013-11-06 o 11:10
mala098 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 11:18   #3143
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość
Nasze dziecię też zmieniło imię. Jeszcze nie na 100%, ale zapewne nie mam już w brzuchu Zosi, a Emilkę.

Powiem Ci z osobistego wieloletniego doświadczenia, ze to kapitalne imię Też jestem Emilka
Stary 2013-11-06, 11:21   #3144
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
Wogóle z USG zdjęcia mam kapitalne, aż jedno dodam w załączniku tak mnie duma rozpiera. Poniżej, drogie Panie, oto co Mikołaj pokazuje światu po pół godzinnym USG połówkowym. Palucha pokazuje skubany
ja mam z podniesionym kciukiem do góry mąż był tak dumny z tego zdjęcia, że ma je na tapecie w telefonie

Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość

u nas w domu też wszyscy do brzuszka mówią Zosia, ja też.. ale ostatnio weszłam na ranking najpopularniejszych imion w 2013 i co? Zosia na 1 miejscu

W końcu i ja wstawię zdjęcie mojego bebzolka przepraszam za fryz i strój ale to najwygodniejsze, co idzie założyć Szare legginsy otrzymały miano "Ferdkowych kalesonów"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0127.jpg (52,2 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0128.jpg (67,0 KB, 106 załadowań)
Stary 2013-11-06, 11:26   #3145
san_g
Zadomowienie

kootek_mamrotek ale jesteś zgrabna Ładna piłeczka. Też mam swoje ulubione leginsy w których najchętniej codziennie bym pomykała wszędzie

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw43r82yq11y27.png
san_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 11:30   #3146
ejani
Zadomowienie

hej, tradycyjnie witam się koło południa po kiepskiej nocy i przespanym poranku (aż mama zajrzała, co się ze mną dzieje i przyniosła mi poduszkę pod brzuch, jak się skarżyłam na syna, co spać nie daje )
a teraz biorę się za nadrabianie wczorajszego wieczoru)
Stary 2013-11-06, 11:39   #3147
pilotka86
Rozeznanie

Cytat:
Też jakoś tak bardziej na czystość uwagę zaczęłam zwracać. Nagle okazało się że nie mogę patrzeć na brudne naczynia, wszystko natychmiast musi być umyte Dodatkowo zmywarkę mam zepsutą, więc non stop paznokcie sobie niszczę Ale za to codziennie mam nowy manicure.
haha mam to samo!w domu już nie mogą ze mną wytrzymać
i wkurzam się, że nie mogę nic robić cięższego
a zdjęcie z usg MEGA wygląda jakby groził palcem

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Na SR mówiła położna, sugerując, żeby robić w szpitalu dla świętego spokoju. Mam nadzieję, że ją dobrze zrozumiałam i nie wbiłam sobie jakiejś głupoty do głowy....
hmmm trochę to dziwne tzn odpowiedzialność:confused : a na obecność coli robi się posiewy i to w pochwie są o wiele częściej obecne..
Żeby robić lewatywę w szpitalu a nie w domu to słyszałam i wydaje mi się logiczne jak ktoś nie ma wprawy..
apropo Migotka piękne zdjęcie dopiero zobaczyłam a OCZY przepiekne!!!

właśnie przyszła paczka z apteki gemini.
kupiłam podkłady bella (podobno beznadziejne, za późno przeczytałam opinię), podkłado-ceraty seni, leki, zestaw do obcinania (polecany przez gosię) , szczotkę i grzebyk, waciki, sól fizjologiczną, patyczki, sudocrem, octenisept, tantum rosa i sok z żurawiny.
jak któraś z Was zażywa nospę i magnez Magne b6 to tam jest najtaniej Octenisept również. Wysyłka tania i szybka - 9,90zł kurierem. W ogóle to jest chyba najtańsza apteka internetowa, porównując np z ☠☠☠☠☠☠☠ (gdzie jest odbiór osobisty) czy allegro wyszło o wiele korzystniej.
Zapomniałam tylko zamówić termometr
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 11:40   #3148
milka-pilka
Zakorzenienie

Dziewczęta - śliczne brzuszki macie i piękne dzieci w tych brzuszkach

Dziękuję za rady odnośnie fotelika. Na razie pani z ogłoszenia nie odpowiedziała na moją wiadomość ze szczegółowymi pytaniami.

Co do lewatywy to ja osobiście się jeszcze nie pytałam, dopiero teraz będziemy mieć zajęcia na temat porodu, ale wiem, że wiele moich koleżanek zrobiło kupę podczas porodu i było to bardzo oczywiste.
Słyszałam, że zrobienie lewatywy przed nie gwarantuje, że tej kupy i tak się nie zrobi.
Jeśli lewatywa miałaby jakoś pomóc to ja bym zrobiła, tylko, ze w szpitalu. Nie mam zielonego pojęcia jak ją samej bezpiecznie zrobić

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Dostałam smsa od Em my trochę znów się podłamala bo dziś mija 2 tydzień jak jest w szpitalu . Ale z dobrych wieści odstawili jej leki rozkurczowe więc to chyba dobry znak . Trzymajcie kciuki aby żadne skurcze jej się nie przytoczyły i żeby ją szybko ze szpitala wypuścili
Cały czas trzymamy kciuki za Em mę Dobrze, że nie musi brać już leków rozkurczowych. A szpital, wiadomo, przyjemny nie jest…. Prześlij Jej od nas gorące pozdrowienia i kciuki!

Cytat:
U mnie położne polecają batoniki zbożowe, landrynki, czekoladę itp. Ale tez mówią, ze czesto podczas porodu kobiety zupełnie nie maja ochoty jeść.
A 2 godziny po porodzie dostaje się jedzenie szpitalne, niezależnie od tego o ktorej się urodzi.
Fajne macie te zajęcia, zazdroszczę Jestem ciekawa jak u mnie będą wyglądać zajęcia/wykład dot. porodu i jego przebiegu
Na razie nic nie wiem… Jedynie od Was się czegoś dowiaduję.
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 11:42   #3149
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Ja mam jutro zajęcia w SR z racji skracającej się szyjki zrezygnowałam z ćwiczeń ale pojadę na sam wykład o karmieniu
Stary 2013-11-06, 11:43   #3150
magnusia
Zakorzenienie

kotek mamrotek-- ale Ty laska jesteś

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości