|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21
Cytat:
![]() Cytat:
mi się marzy jakis lekki tort z masą/musem owocowym ![]() U mojej siostry znajoma robiła i były przepyszne, ale u mnie ich być nie może bo musi być faktura ;( Dziewczyny - [B]mam pytanie odnoście poradni - czy trzeba mieć jakiś świstek z kościoła czy cos?
|
|
#752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My do poradni nie mieliśmy świstka z kościoła, nic nie było potrzebne
|
|
#753 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kobitki
U mnie dzis do slubu 185 dni kurde nie wiem ale jak licze na msc ( czyli do maja) to wydaje mi sie tak dlugo a jak na dni to w sumie lada moment bede juz żoną. Ze spraw ślubnych przyszły wczoraj do mnie 3 próbki zaproszeń z allegro. Jako że do zaproszeń nie przykładam dużej wagi zamówiłam najtańsze za 1 zł już z kopertą. Nie są złe, nie robią efektu wow ale też nie są tandetne ot zwykłe zaproszenia. Nie będę już kombinowała i zamawiała niczego innego, wybiorę jedne z tych.
|
|
#754 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Patrząc na tą masakre za oknem wszystkiego mi się odechciewa,rano byłam już u pierwszej pacjentki i o 12 lece do dwóch kolejnych...byle do 16-stej Jak na złość moje kochanie dzisiaj jedzie do domu i zobaczymy się dopiero jutro wieczorem-mam cichą nadzieję,że jednak zasnę bez niego bo ostatnio obudziłam się o 3.38 rano całkowicie wyspana i do 23 nie spałam-masakra jak to się człowiek potrafi szybko przyzwyczaićWczoraj dowiedzieliśmy się że jego kolega zginął w wypadku samochodowym,źle się poczuł...to straszne-miał 33 lata i osierocił dwoje dzieci... Co do poradni to my idziemy w piątek a w sobote zaczynamy kurs-podobno na karteczce z kursu jest miejsce na pieczątkę z poradni-zielonego pojęcia nie mam ale jeśli nawet to u nas są trzy spotkania w poradni i ewentualnie na drugim podbijemy zaległa pieczęć ![]() Nie powiem,ale tej poradni się obawiam-za to mój Tż nic a nic-wczoraj powiedziałam,że mogą nas o różne rzeczy pytać-nawet jego-na co on odpowiedział że spoko-w razie czego będę mu podpowiadać
|
|
|
|
#755 |
|
BAN stały
|
Atomoowka licz na ilość wypłat, wtedy dopiero wyda Ci się mało:p
Wysłane z telefonu |
|
|
|
#756 | |
|
Zadomowienie
|
dzień doberek
ja znów obudziłam się z zakwasami... rąk nie mogę wyprostować, ale poza tym jakoś mam dobry humor chyba przez ten wyjazd okazało się, że koleżanka z którą jadę (to bardzo dobra kumpela mojej przyjaciółki) też w przyszłym roku ślubuje i zaproponowała, że jak już w Poznaniu będziemy to w wolnej chwili można by skoczyć jakieś kiece pomierzyć gadałam przed chwilą z mamą i powiedziała, że to jest super pomysł i już sobie spisałam adres do Agnes w Poznaniu no i do jakiegoś salonu Violetta, na google street view widać Madonnę kto z Poznania????---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
|
|
#757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a do mojego jeszcze ponad 600 dni miała mi zaproszenia robić koleżanka (obiecała kiedys mi za pół darmo), ale jak wczoraj ja zapytałam to powiedziała, ze min 5zł za zaproszenie To pewnie zemsta za to, że trzymam sztame z jej rodzicami i nie lubimy jej faceta ale chłop ma 28lat i nigdy w życiu nie pracował bo stwierdził, że za 1500 zł nie będzie sie przemeczał Chlop po studiach na ASP, ach Ci artyści Rozumiem, ze sa rozne sytuacje w życiu, ale ja bym nie chciala takiego faceta nawet jakby wygladał jak David Beckham (a nie wyglada )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#759 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O matko-takiego to bym chyba udusiła-albo nie-szkoda fatygi-że też niektóre dziewczyny są takie naiwne(sama taka byłam ale dzięki Bogu obudziłam się i teraz jestem herszt baba-mój M to wie i się cieszy(troche dziwne to moje kochanie )ogólnie mam trudny charakter i nie idę łatwo na ustępstwa... |
|
|
|
|
#760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a takiego chłopa to bym już dawno w tyłek kopnęła
|
|
#761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A koleżankę i jej zaproszenia za 5zl mam gdzies ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2013-11-06 o 10:26 |
|
|
|
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
Heeeeeeeeej
u mnie dziś 10 miesięcy do slubu Wczoraj spotkaliśmy się z naszym przyjacielem z USA, daliśmy mu zaproszenie Przywiózł mi moje perfumiki poprosiłam o jedne dostałam dwa flakony oczywiście mówię o perfumach ślubnych choć jedne mam zamiar używać na większe okazje. Poza tym jestem padnięta, przez wczorajszą i dzisiejszą noc przespałam w sumie może 8 h ![]() a dziś do pracy na 9 godzin |
|
|
|
#763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to jak u mnie, każdy znajomy wie, że ja sobie nie dam w kaszę dmuchać jak czytam to nasze forum to myślę sobie, że jesteśmy mega szczęściarami, że mamy takich kochanych facetów, którzy czasami nas wkurzają, ale zazwyczaj są cudowni, opiekuńczy i za nami w ogień pójdą (czyt. małżeństwo ) i tym samy nie rozumiem kobiet, które przed ślubem wiedzą i widzą, że z ich facetami jest coś nie tak, a mimo wszystko za mąż wychodzą, często gęsto z wielką pompą, weselem na 200 osób, kredytem i inne cuda wianki
|
|
#764 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
nadrobiłam, a teraz cytuję. Cytat:
nawet nie wiecie jak ciężko było mi się zdecydować na kolor przewodni ale na szczęście decyzja podjęta Cytat:
![]() wczoraj wpadłam na pomysł, by połączyć te kolory w nasz przewodni i im dłużej nad nimi myślę, to dochodzę właśnie do takich samych wniosków (m.in. dzięki Wam Cytat:
Cytat:
no właśnie wczoraj rozmawiałam z S. na ten temat, pokazałam Mu też przykładowe zestawienia tych kolorów i zgodził się na takie połączenie Ah, nie wiedziałam, że wybranie koloru przewodniego może sprawić tyle radości. Normalnie cieszę się jak dziecko, że mam to już za sobą ![]() Skoro kolor przewodni już wybrany, to tak na poważnie wzięłam się za szukanie zaproszeń i na jednej stronie właśnie natknęłam się na coś takiego A tak apropo tego tematu, to natknęłam się też na coś takiego. Może kogoś zainspiruję, myślę że ta prośba jest bardzo subtelna: Na wesele zapraszamy bez prezentów też wpuszczamy jeśli jednak chcecie coś nam podarować prosimy banknocik do koperty schować. I tak w temacie zaproszeń jeszcze (bo próbki Amelii nie zachwyciły mnie jakoś szczególnie). Wczoraj spodobał mi się asortyment firmy Decoris - http://decorisus.pl/ Chyba nawet, któraś z Was wrzucała wcześniej tę stronę. Ceny są rożne (bo można znaleźć tam i droższe i tańsze zaproszenia), a zaczynają się już chyba od 2,00 zł ale fajne jest to, że mają duży wybór i każde zaproszenie można dowolnie zmodyfikować wybierając kolor okładki/wkładki/wstążki/styl czcionki itp. Co powiecie np. na takie http://decorisus.pl/p/7/164/3626/ZNA...a_14/ce/z.html? ![]() Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o pudełko na koperty, to brat S. na swoim weselu miał taki kuferek http://www.liwal.pl/kufer-drewniany-duzy-3071.html i też fajnie to wyglądało. No a i kuferek później można wykorzystać Odnośnie tortu to smak mamy już wybrany i na samą myśl o nim cieknie mi ślinka będzie to kostka królewska, pycha! Na kilku weselach, na których był ten tort goście zawsze się nim zachwycali Anesthesia masie cukrowej też mówię zdecydowane NIE! za słodka i rzadko kto ją lubi Cytat:
![]() Tak właśnie zrobię - fiolet jako wiodący, róż jako dodatek Cytat:
![]() dobrze, że nie było za późno na interwencję w tej sprawie poznanianka tak, to prawda że w salonach szyją tak długie sukienki i nawet jak już później szyją "na miarę", to i tak sukienka początkowo będzie za długa. Po to, aby można było ją później odpowiednio skrócić jak już będą buty albo firany ![]() pewnie zajęłam całą stronę na wątku, wybaczcie
Edytowane przez aneczka25057 Czas edycji: 2013-11-06 o 15:24 |
||||||||
|
|
|
#765 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zdrowie naszych przyszłych mężów |
|
|
|
|
#766 |
|
Zadomowienie
|
Do dziewczyn z KRAKOWA
![]() Czy któraś była mierzyć suknie bezpośrednio z salonie Anna Kara? Możecie coś na temat tych sukienek powiedzieć? |
|
|
|
#767 |
|
Raczkowanie
|
zdrowie naszych przyszłych mężów
O tak Mój np.mówi że w tym związku on jest psem(wierny,oddany,posłus zny ) a ja kotem-chodzi swoimi drogami,czasami wystawi pazurki i drapnie,a głaskać daje się jak ma ochotę |
|
|
|
#768 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie niby 10 m-cy i tydzień, ale po nowym roku czas zacznie gwałtownie przyspieszać ![]() Pokarzesz zaproszenia? Hahha tak licząc to naprawdę mało czasu ![]() Cytat:
![]() Ja muszę TŻ przycisnąć w sprawie kilku osób z jego strony, bo chciałabym zaproszenia powoli zamawiać, tak do końca roku chciałabym się wyrobić. No i jeszcze muszę w kancelarii sprawdzić czy nic z naszą godziną nie namieszali.
|
|
#769 |
|
Polka Ogarniaczka
|
Hej Piękne,
Snily mi się jakieś głupoty znowu dzisiaj, ale cóż. Chyba dzisiaj po zajęciach pobiegam po komisach, rozeznam się co i jak, tak na zapas (choć licytuje taką jedną kiece co mi się spodobała, pewnie by była do skrócenia, to jedyny minus) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#770 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#771 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
racja kocham mojego cudownego TŻta
|
||
|
|
|
#772 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochane, gdzie zamawiałyście wstążki do zawieszek na wódkę oraz inne dodatki do tego?
|
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
aaa, wczoraj miałam kolejną załamkę co do butów ;( kolejna sytuacja że znalazłam piękne czerwone buty, w galerii, no cudowne i to przecenione z 170 na 80 zł i co ?????????? i nie było mojego rozmiaru ;] już trzeci taki przypadek ;];];]
|
|
|
|
#774 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Aśkun19;43581960]
A u mnie, mamy godzinę ślubu!! a więc:26.07.2014 godz. 15.00 [ /QUOTE]Gratulacja , równo 3 miesiące i godzinę po mnie Fajnie tak czuć że już wszystko zaklepane ![]() ![]() Cytat:
Wczoraj z Warszawiakiem zamówiliśmy polaroida , już nam dzisiaj wysłali. Mamy w domu statyw i będziemy robić własną fotobudkę na weselu
|
|
#775 | |
|
Zakorzenienie
|
ijaa, my robimy właśnie projekt na zaproszenia/winietki/zawieszki
Był mały przestój, bo TŻtowi zepsuł się zasilacz od laptopa, a cały projekt u niego, ale już wsio działa, więc mam nadzieję, że będzie to ogarniał ![]() Nam się nie pali, bo drukować zaproszenia będziemy najwcześniej 6.03.2014, jak zaklepiemy w Urzędzie konretną godzinę ![]() Co do wierszyków: mnie też kusiły książki, ale: a) u nas to głównie ja czytam b) mam wiele książek, a przeczytałam jeszcze więcej, duże prawdopodobieństwo, że dostanę coś, co już czytałam, znam. Albo coś, w czym nie gustuję. mojakaren: co do potrzebujących, to ja bym znalazła w okolicy np. szkołę, w jakiejś wsi, która potrzebuje kasy Albo Dom Dziecka.Jasne, budowanie szkół w Afryce też uważam za szczytny cel, ale jest tak wiele osób potrzebujących tutaj, obok nas... ![]() Tylko trzeba się zorientować, w jakiej formie chcą pomocy: rzeczowej (co, ile), finansowej (jak to załatwić prawnie: darowizna, czy może być etc). No i zorientować się ILE kasy jest realnie potrzebne. Bo jak potrzeba 100 tys, a my damy 10, to kropla w morzu potrzeb... Też potrzebna, ale wiadomo jak jest. Opiumalfa - miejsca noclegowe bez pościeli, ekstra Napisz na zaproszeniu, że każdy gość proszony jest o zabranie ze sobą kocyka sayhello, co chcesz od swojego fotografa? Fajne foty robi Anesthesia, my też degustacji nie mamy, ale byliśmy u nas w Hotelu na kolacji rocznicowej Może też się wybierzcie do SG? Nas ta kolacja utwierdziła w tym, że to był super wybór, bo było przepysznie! (a obsługa nie wiedziała, że my to my ).Co do degustacji tortów, to wiem, że w KrK jest jakaś cukiernia, która daje do spróbowania różnych mas: w malutkich kubeczkach mają. I tam chyba będziemy zamawiać, bo mają super kombinacje, np. malinowo-cytrynowy ![]() Albo biała czekolada + marakuja ![]() Aneczka, ten wierszyk, który wstawiłaś, to niezła masakra ![]() Nie wierzę, że ktoś może być tak tępy i wpisywać coś takiego w zaproszenia ![]() My chcieliśmy pisać wierszyk, że chcemy kasę, (jakiś z klasą of kors), ale chyba zrezygnujemy.. Liczymy na to, że 90% gości wie, że mieszkamy razem i do domu mamy wszystko. A ci, którzy nie widzą, doinformują się rodziny. Paris, daj spokój, nie przejmuj się rozmiarem ![]() W większości salonów, dostępne rozmiary to 38. Ja noszę 42/44 i nie miałam problemu z mierzeniem. Chyba tylko 1 kiecka faktycznie nie przeszła mi przez biodra Kieca nie ma być idealnie dopasowana, ja ubierałam i od razu widziałam, czy ok, czy nie. A to, że np. nie była do końca zasznurowana na plecach, to już bez znaczenia, bo chodzi o ogólny obraz ![]() Poza tym moim zdaniem salonowe 38 jest dość spore ysia, tak z ciekawości, czemu nie masz zaręczynowego? ![]() marlenqa - my jedziemy do ślubu moim autem ![]() Limuzyny kompletnie nam się nie podobają Kishlaczkowa, wstążki itp. najtaniej na allegro U nas przestój ze sprawami ślubnymi.. Jakoś tak nie ma czasu, ani ochoty ani motywacji, przesyt chyba. Poza tym myślimy intensywnie nad własnym biznesem i ostatnio całe dnie spędzamy na liczeniu, tabelkach, zestawieniach, kosztach, szukaniu różnych rzeczy Czy któraś z Was, albo z Waszych TŻtów otwierała swój biznes? Mam mnóstwo wątpliwości i nie wiem, chyba potrzebuję kogoś, kto je trochę rozwieje. Zwłaszcza, że potrzeba sporo kasy, więc trzeba by wziąć kredyt. Musielibyśmy też zrezygnować z mieszkania samemu (wynajmujemy, kupa kasy) i przenieść się do rodziców TŻta. Wiem, że kto nie ryzykuje ten nie zyskuje, ale ja z tych, co się zawsze boją.. Nati_kk alloffkowa 10 m-cy ! A czemu w kalendarzu nie ma misi880? Ona też 6.09 ma ślubować ![]() Ale się rozpisałam, sorry ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2013-11-06 o 11:24 |
|
|
|
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka90 to było w Drukarni w Bydgoszczy, a tam dziwne takie sklepy są
patrzę teraz po planie ale nie wiem który to był sklep, nie pamiętam nazwy
Edytowane przez alloffkowa Czas edycji: 2013-11-06 o 11:30 |
|
|
|
#777 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tez nad tym myślałam, ale TŻ sprowadził mnie na ziemię, bo co z tego, że aparat kosztuje 200 zł, jak wkłady są dwa razy droższe...
|
|
#778 |
|
Zadomowienie
|
Historia jest prosta i niektórym znana. Pewnego zimnego dnia, siedzieliśmy z Warszawiakiem w domu i naszła nas refleksja że życie na kocią łapę to nie jest to o co nam w życiu chodzi. Doszliśmy do wniosku że w takim razie zaręczyny w kwietniu i ślub na spokojnie w kwietniu 2015. Po kilku miesiącach Warszawiak ze strapioną miną cierpiącego kota w deszczu powiedział, że zabij ale nie wytrzyma dwóch lat i chce już. Wstępnie ustaliliśmy że ślub w rocznicę , za dwa dni miałam suknię ślubną a dalej POSZŁOOO, i już nie było czasu na drobiazgi
W tym samym czasie dostałam miły drobiazg , a teraz się śmieje że dostałam zaręczynowego Ipada![]() To jest w ogóle jakaś mała tradycja w naszej rodzinie, bo teściowa kupiła sobie brylant sama po ślubie, a moja mama zmusiła ojca do zaręczyn na miesiąc przed ślubem, zorganizowała romantyczne przyjęcie ze znajomymi i rodziną na której ojciec miał jej wręczyć pierścionek przy tłumie zgromadzonych. Trochę się przeliczyła bo ojciec owszem, wręczył pierścionek w skupieniu gości , ale oświadczył się słowami : "Dobra, niech będzie ta skoro innej nie było" . Mama o tym też nie chce rozmawiać Oba małżeństwa są przykładowe i szczęśliwe i trwają niemal 30lat.
|
#779 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakie to perfumy ? pochwal się ja chodzę codziennie na 8,5 bo 0,5h przerwa lunchowa nie wlicza się nam do czasu pracy każdą środę mam wolną bo jeszcze studiuję ostatni rok dziennie i od 14 mam zajęcia, a teraz siedzę w biblio bo przyszłam pisać pracę mgr i czekam aż mi z magazynu wyciągną na wzór
|
|
#780 |
|
Zakorzenienie
|
ysia, Twój ojciec miSZCZ
A co do pierścionka, to faktycznie, pisałaś tu już kiedyś chyba, tylko już nas tyle, że się czasem gubię, która ma pierścionek, a która nie ma i dlaczego
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.

swoją drogą moglibyśmy się już tym tematem zająć 

i do 23 nie spałam-masakra jak to się człowiek potrafi szybko przyzwyczaić
kto z Poznania????

(( i co ja mam zrobic?

Fajne foty robi