Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r. cz.XI - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII 0 0%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 2,04%
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI 19 38,78%
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 7 14,29%
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK 22 44,90%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-06, 09:46   #3511
ktosiula
Wtajemniczenie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Dobry! Jesień nam przyszła na dobre. Kolejny dzień bury i deszczowy, ale w sumie nie ma co narzekać - mamy listopad.

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość

KTOSIULA - krany sa super. Z jednego leci wrzàtek z drugiego lodówa. I umyj tu ręce w letniej wodzie
A swiatło na sznurek widziałas ?
To nie jest tak ze to stare . W nowych budownictwach, w wypasionych chatach jest zazwyczaj to samo. Ot taka angielska tradycja.

Chrzestna poszła po bandzie.
Teraz spojrzalam na metki to pisze 18-24 mies.
Mole mi te ciuchy do tego czasu zjedza
A ona nie zdawała sobie sprawy absolutnie z tej gapy :P

Dobrze ze ten szampon do wlosow dla dzieci chociaz a nie np z Garniera jak juz Majka taka "Duza"

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

O świetle też niesłyszałam. Siedzę w tej mojej mieścinie malutkiej i nie wiem co się w wielkim świecie dzieje. Strasznie to niepraktyczne, aż mi się nie chcę wierzyć, że oni tak robią, głupota.
A spłuczki to macie podtynkowe czy też taki sznurem wiszący z sufitu?

Cytat:
Napisane przez karinaa23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny u nas też już był poruszany temat chrztu i mamy problem bo ja to chciałam zaprosić tylko na prawdę najbliższych za to teściowa naliczyła nam 40osób (np. Cioteczne rodzeństwo ze strony tż z os. towarzyszącymii) najtaniej w lokalu liczą min 60zl od osoby do teg wiadomo kosciół ubranko... nie wiem sama czy to moze mi się wydaje przesadą czy może tesciowa ma rację i takpowinno być...A u Was jak planujecie tez tyle osób będzie i jak cenowo to wygląda?ja na razie nie chce się kłócić ale mój tż już powiedział swojej mamusi że my robimy i płacimy i ona nam gości nie będzie wybierać
Jak dla mnie to gruba przesada, chociaż byłam na chrzcinach na których było około 50 osób i orkiestra!!!! Na sali wynajmowanej rzecz się działa. Z tym, że to były jakby podwójne chrzciny - 2 siostry robiły razem dla swoich córeczek, więc jakby rodziny z 3 stron.

U nas będą rodzice, rodzeństwo, nasi dziadkowie - razem z nami 16 osób, no może 18 bo z moją babcią mieszka dwoje kuzynów i ich chyba też zaprosimy. Nie dowiadywałam się ile w knajpie chcą za chrzciny bo raczej zrobimy w domu - mamy dużo miejsca.

RYBKO - alkohol przewiduję po obiedzie i torcie ale w normalnych ilościach, tak jak np. na urodzinach czy coś. U mnie takie imprezy są bardzo kulturalne i nikt nie przesadza No i pewnie do tortu szampan, w ramach toastu

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Hej, witam serdecznie wszystkie Mamy
Jeśli Wam to nie przeszkadza, z chęcią dołączyłabym do wątku, trafiłam na niego wczoraj w nocy. Jak widać na wizażu jestem od niedawna

Zgodnie z OM za 10 dni spodziewam się córeczki, liczę jednak, że zechce wyjść troszkę szybciej, bo maleństwo raczej wcale nie będzie takie maleńkie
hej Fajnie, że się odezwalaś na końcówce!
Doczytałam, że mialaś fałszywy alarm z cholestazą i cukrzyca Cię dopadła - na szczęście już końcóweczka Poradzisz sobie z tym swoim małym klocuszkiem napewno A może faktycznie nie dobije nawet do 4 kg, wiesz jak to jest. Imię piękne!

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość

Za mna do dupy nocka. Spanie, mimo iż śpię, męczy mnie. Do tego sny to jakieś dziwne mam teraz, kompletnie bez sensu. Wczoraj weszłam na wagę no i równiutko 80kg. czyli jestem podwojona, prawie że, bo 5 kilo brakuje do "powdojenia mnie". serio ciężko mi w to uwieżyć
Aż ciężko uwierzyć, no ale to wynika z Twojej niedowagi sprzed ciąży. I z tego co pamiętam ze zdjęć to bardzo dobrze wyglądasz, jak normalna ciężarówka A rozstępów Ci się zrobiło dużo?

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Cześć laski.
Nie jestem w stanie Was nadrobić. Łukasz jest w domu jeszcze przez półtora tygodnia wiec praktycznie nie bywam w sieci.

Spiesze z wiadomością, ktora może sie Wam przydać, wiec prosze o pogrubienie/zakolorowanie cokolwiek.

Z dniem 1 stycznia 2013r rodzic ma USTAWOWY OBOWIAZEK zgloszenia dziecka do swojego ubezpieczenia w TERMINIE 7 DNI OD DATY NARODZIN. W przeciwnym wypadku grozi sankcja do 5 tysięcy złotych. (Chodzi o rodzica, ktory ma prawo do świadczen).

Dzięki za info! Właśnie ostatnio coś takiego mi się rzuciło w oczy w przychodni ale jakoś się nad tym długo nie zastanawiałam i zapomniałam o tym :P

Zmykam na pocztę i na zakupy

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 09:52   #3512
kyte
Wtajemniczenie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Witam się nieprzytomna..Nawet nie liczyłam ile razy dziś wstawałam do toalety...Wczoraj jakieś takie miałam poczucie że dziś na pewno urodzę..tak się jakoś dziwnie czułam, poszłam zadbałam o siebie na tip top, ale tylko sobie narobiłam nadziei.
Dziewczyny ja też jestem na opak,wcześniej zagrożenie przedwczesnym porodem, a teraz wszystko pozamykane szczelnie jak nie wiem co..

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość

Witam się w 37 tyg.
za wizyty i rozpoczęte tygodnie.

Zwariowane trzymaj się. Może sie rozkręci

Ja mam nadzieję, ze mój TŻ też w razie co podetrze mi tyłek. Tylko ja sie boję że bedzie smierdziało

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

A i zapomniałam pogratulować opisanych porodów.
za tydzień
Cytat:
To ja jestem chyba tak samo inna jak Ty , bo przeciez mama przy porodzie z nami byla.
Co prawda cala ciaze z nia walczylam , zeby jej to z glowy wybic, bo jej sie wydawalo ze bedzie brala czynny udzial , pepowine przecinala I takie tam, bo jak jest mozliwy porod rodzinny to trzeba korzystac. Porod rodzinny to w jej mniemaniu : mama , tata , babcia i tesciowa i najlepiej jeszcze pies. Od razu jej wbijalam do glowy ze jedyne co bedzie , to czekala w domu na wiadomosci.
Jak przyszlo co do czego to pozwolilam jej przyjechac juz ma same parte, jak wydawalo mi sie ze wszystko mam pod kontrola.
Od progu powiedzialam ze siedzi cicho I swoje dokazywanie niech sobie schowa gleboko.
Uszanowala to albo byla tak przerazona ze slowem nie pisla. Ciesze sie ze byla z nami .. Mi to roznicy nie zrobilo a dla niej to bardzo duzo znaczylo..
Na poporodowa juz sie nie pchala. Pojechala do nas do domu, ogarnela pourodzinowy syf, ugotowala obiad. Jak wrocilismy przypilnowala malej zebys sie mogli wyspac choc 2h, I pojechala.
Teraz wpada na nasze zaproszenie, albo ja wpadam do niej , lub prosze ja o pomoc.
Dobre rady tez pdstawila na bok , a to dziwne bo ona jest z tych wszystko wiedzacych.
Czesto pyta mnie jak zrobic to czy to przy malej.

Ja tez wisze mamie na cycu ?
Trudno

---------- Dopisano o 01:21 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ----------

KTOSIULA - krany sa super. Z jednego leci wrzàtek z drugiego lodówa. I umyj tu ręce w letniej wodzie
A swiatło na sznurek widziałas ?
To nie jest tak ze to stare . W nowych budownictwach, w wypasionych chatach jest zazwyczaj to samo. Ot taka angielska tradycja.

Chrzestna poszła po bandzie.
Teraz spojrzalam na metki to pisze 18-24 mies.
Mole mi te ciuchy do tego czasu zjedza
A ona nie zdawała sobie sprawy absolutnie z tej gapy :P

Dobrze ze ten szampon do wlosow dla dzieci chociaz a nie np z Garniera jak juz Majka taka "Duza"

Cytat:
Napisane przez karinaa23 Pokaż wiadomość
Hej kobietki Nie było mnie ze dwa dni a tu tyyyyle naskobałyście ze już od godziny nadrabiam normalnie szaleństwo

gratulacje dla nowych mamusiek

za opisy porodów wzruszam się i łzy lecą jak czytam jak zobaczyłyście swoje maleństwa... zaraz sobe wyobrażam jak za parę dni przytulę swoją kruszynkę

U mnie 4 dni do terminu porodu wg om... ale cisza nic się nie dzieje gin kazała mi się stawić w szpitalu jak do soboty ne urodzę, jednak mam nadzeję że moja Marcelina nie będzie takm uparciuchem i wyjdzie bez przymusu...

Co do butelki to mam z lovi i na razie jedną, bo może Małej nie podejdzie.

Dziewczyny u nas też już był poruszany temat chrztu i mamy problem bo ja to chciałam zaprosić tylko na prawdę najbliższych za to teściowa naliczyła nam 40osób (np. Cioteczne rodzeństwo ze strony tż z os. towarzyszącymii) najtaniej w lokalu liczą min 60zl od osoby do teg wiadomo kosciół ubranko... nie wiem sama czy to moze mi się wydaje przesadą czy może tesciowa ma rację i takpowinno być...A u Was jak planujecie tez tyle osób będzie i jak cenowo to wygląda?ja na razie nie chce się kłócić ale mój tż już powiedział swojej mamusi że my robimy i płacimy i ona nam gości nie będzie wybierać
Jeżeli teściowa sobie naliczyła to niech za to płaci. Wydaje mi się że chrzest to tak kameralna impreza, że zaprasza się tylko najbliższych. My zapraszamy rodziców rodzeństwo, chrzestnych i babcie. To wszystko.
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Witam
WYSPANA!!! ale wkurzona. MOJE koty chyba są zazdrosne o małęgo, bo jak im sie to zdarzało raz na x czasu tak teraz normalnie leją mu pod drzwiami... Kuwety czyste, żwirek ten co zawsze, zdrowe są... a odkąd mały na świecie to non stop. Mam dość , szału idzie dostać :/
A mało tego zaś mam biegaczkę. Normalnie jak nie urok to .... hahaha
Młody spał przepieknie JESTEM ZACHWYCONA, PRZESZCZESLIWA, wczoraj robił mi psikusy bo po kąpieli po jedzeniu zmieniłam mu 4 razy ubranko i pościel(prześcieradło i poszewkę z kołdry) oraz 2 tetry i 1 flanela.. Wszystko to odrazu poszło do prania, nie wiem o sie stało ale wczorajszy wieczór go wymęczył.. albo jeszcze nie potrafi tak ładnie jesć by nie ulewać albo jeszcze sie tam wszystko formuje albo nie wiem. Odkąd jest na AR zdarzyło mu sie tak raz, za to przerażająca ilość była. miałam wrazenie ze wypluł całe 110 jakie zjadł.bo po godzinie chciał znów. Wtedy dałam mu na raty- 30/30/30/30 i po każdym 30 odbekaliśmy. No i jakoś sie dało Zjadł 120 i nie ulał ani razu, zasnął sobie spokojnie i spał prawie 6 godzin a w nocy zjadł 120 i też poszedł spać, choć jadł 45 minut a do tego 30 minut usypiania ( a jakie kupsko walnął ) no a teraz jeszcze śpi, ale już pewnie nie długo bo 8 zaraz

NIe dopisałam wczoraj bo byłam zmęczona :

Nasturcja nie ma pokarmu ale walczą o niego

Czy tylko mi sie zdaje ze ona jest tam gdzie Anoula w szpitalu? ;d

U nas w restauracjach chcą od 55-60 ale w tym jest wliczone 1 i 2 danie kawa i herbata oraz soki do obiadu... wiec i tak tort musimy miec i w razie czego alkohol.. nam wyszło że ok 660 zł z naszymi goścmi by knajpka wyszła co dla mnie jes dużo bo za tyle to ja spożywkę na 2 miesiace kupie a tak serio to za 600 zł to ja w domu 10 imprez takich zrobie. Zwłaszcza ze co mi zostanie to sobie zostawie a nie wyrzuce. U mnie gdyby kontakty z rodziną Tżta były normalne to byłoby 20 osób. Z racji odpadnięcia kilku mamy 16 w tym 3 dzieci jedząca mniejsze porcje. Nie zapraszamy zadnych ciotek,wujków ani nikogo takiego bo chrzest dla mnie to bardzo rodzinna uroczystosc. będzie moja mama i moje cale rodzenstwo (w tym chrzestna) oraz chrzestny z partnerką i siostra tżta z mężem i dzieckiem. Nam w zupełności wystarczy. No i robimy tak jak dziewczyny pisały, bez zadnych ekstra płyt itd. Będzie obiad potem kościół a po kosciele coś na ciepło szybkiego, kawa i tort i do domu. U nas chrzty są mega późno dlatego nie widze sensu robienia w knajpie..........

PS. CZY U WAS NA CHRZCINACH, ale nie do obiadu! TYLKO po torcie BĘDZIE ALKOHOL? bo zastanawiam sie nad jakimś winkiem, ale nie wiem czy pasuje??
U nas chyba alkoholu nie będzie, chyba, że faktycznie jakieś winko do obiadu bo to jak najbardziej pasuje. Ale nic więcej.
Dobrze że Kacperek pozwolił dziś Ci się wyspać Może znalazłaś sposób na niego? Podawanie małych porcji ale często po odbeknięciu?
Cytat:
Jeśli Wam to nie przeszkadza, z chęcią dołączyłabym do wątku, trafiłam na niego wczoraj w nocy. Jak widać na wizażu jestem od niedawna

Zgodnie z OM za 10 dni spodziewam się córeczki, liczę jednak, że zechce wyjść troszkę szybciej, bo maleństwo raczej wcale nie będzie takie maleńkie
Witaj
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 09:59   #3513
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja też jestem na opak,wcześniej zagrożenie przedwczesnym porodem, a teraz wszystko pozamykane szczelnie jak nie wiem co..
czuję że i mnie to czeka że najpierw dzieć się pchał a teraz nie będzie chciał wyjść

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 10:00   #3514
Idari
Przyczajenie

To i ja się przywitam, bo podglądam wątek od jakiegoś czasu i jakoś nie było okazji, żeby napisać

Witam wszystkie mamy

Właśnie zaczynamy 36 tydzień, z OM termin porodu mamy na 5 grudnia, a z USG na 13.12 (o czym dowiedziałam się niedawno, ale to długa historia). Czekamy na chłopca Podczas ostatniego USG w 28 tygodniu ważył 1160g. Niestety to było 3 USG na nfz więc kolejne pewnie dopiero w szpitalu
Im bliżej tym bardziej się stresuję, a tu jeszcze tyle spraw jest do załatwienia. Z jednej strony chciałabym już urodzić, z drugiej przeraża mnie opieka nad takim maluszkiem. Niestety mam wskazania zdrowotne do cc (chciałam rodzić sn, ale niestety), ale nadal nie wiem czy będziemy mieli wyznaczony termin czy mamy przyjechać dopiero jak coś zacznie się dziać Będę znowu o tym rozmawiać jutro na wizycie.
Idari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 10:04   #3515
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Idari Pokaż wiadomość
To i ja się przywitam, bo podglądam wątek od jakiegoś czasu i jakoś nie było okazji, żeby napisać

Witam wszystkie mamy

Właśnie zaczynamy 36 tydzień, z OM termin porodu mamy na 5 grudnia, a z USG na 13.12 (o czym dowiedziałam się niedawno, ale to długa historia). Czekamy na chłopca Podczas ostatniego USG w 28 tygodniu ważył 1160g. Niestety to było 3 USG na nfz więc kolejne pewnie dopiero w szpitalu
Im bliżej tym bardziej się stresuję, a tu jeszcze tyle spraw jest do załatwienia. Z jednej strony chciałabym już urodzić, z drugiej przeraża mnie opieka nad takim maluszkiem. Niestety mam wskazania zdrowotne do cc (chciałam rodzić sn, ale niestety), ale nadal nie wiem czy będziemy mieli wyznaczony termin czy mamy przyjechać dopiero jak coś zacznie się dziać Będę znowu o tym rozmawiać jutro na wizycie.
Mamy ten sam termin porodu według Twojego usg
Stary 2013-11-06, 10:07   #3516
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Rybko my robiliśmy chrzest z roczkiem Alisy. Teraz też raczej w tym kierunku idziemy. Było ok 25 osób najbliższej rodziny.
Był obiad i ciasto. Ani kropli alkoholu. Jeszcze nie raz wzniosa kieliszek razem z Małą. To uroczystość dziecięca.

Dziękuję za podkreslenie.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 10:43   #3517
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

Witam wszystkie mamy

Witamy fajnie że dołączacie, napisz coś wiecej, imię macie?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-06, 10:46   #3518
ryba91
Zakorzenienie

Beatko czemu jak jestes na dole to masz + ?:P

przyszla tz wypłata
Stary 2013-11-06, 10:49   #3519
89Beatka
Wtajemniczenie

W końcu mam czas, moje dziecko wczoraj przespało caly dzień( chyba pogoda) dzis wracamy do normalności. Dobrze że tatuś z pracy wcześniej wrócił to teraz się nia zajmuje a ja siedzę z maseczką na głowie, potem może zdążę wymalować paznokcie.
Noc w miarę przesnapa, ale oczywiście w nocy pobudka na godzinę, bo oczy jak 5 zł i spania nie ma. Ale wpadłam na pomysł ze skoro ona nie śpi i nie płacze to ja będę czytać książkę o 3 w nocy i tak całą noc lampka jest włączona.

A i gratuluję opisów porodów, od razu robi się cieplej.
Stary 2013-11-06, 10:49   #3520
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

przyszla tz wypłata
No właśnie też na to zwróciłam uwagę
Stary 2013-11-06, 10:50   #3521
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

przyszla tz wypłata
bo umarłam z niewyspaniaaaaaaaaaaaa

bo mam cię w przyjaciołach dlatego

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
ciebie też mam
Stary 2013-11-06, 10:52   #3522
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
bo umarłam z niewyspaniaaaaaaaaaaaa

bo mam cię w przyjaciołach dlatego

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

ciebie też mam
Mam plusa?

Dobra-doczytałam
Stary 2013-11-06, 10:52   #3523
Antibia86
Rozeznanie

Witam sie przedpołudniowo. chyba sie położe zaraz spac bo jakas taka niemrawa jestem dzisiaj.
co do mamy przy porodzie to moją choćbym chciała to ona sie nie zgodzi od samego poczatku powiedziała ze przy opiecei wogole to tak ale na samporod nie moge na nia liczyć boona sie po prostu boi....a jest przecież pielęgniarka mój tato tow promieniu km od szpitala zmienia kolory na bladozielone, tesciowej bym nie chciała bo ona czasem ma przebłyski "wiem lepiej" zreszta to dla mnie obca osoba. takze zostaje TŻ tylko
co do chrzcin to ja sie zastanawiałam jak u nas bedzie bo my bez ślubu i wiem że znowu beda zgrzyty. myslałam o swietach bo i jedzenie by było i wszyscy namiejscu, a mam zamiar tylko zaprosic dziadków i chrzestnych. ale zobaczymy czy nie zrobimy w Maju bo nie wiadomo czy nie razem ze slubem o TŻ chodzi i mijeczy o tym slubie...a mi szczerze kasy szkoda.

aa witam nowe Mamuski
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 10:53   #3524
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Jejejejejejejejeje

Czyli chrzestni wybrani bo mieliście chyba jakieś zawirowania jak dobrze pamiętam

Dobranoc
no bo potencjalna chrzestna nie miała 17 lat a myślałam, że musi, ale jednak nie więc ok, ale też nie wiedzieliśm czy się zgodzą jej rodzice, bo to dziwni ludzie są ale mała jest urocza i bardzo ją chciałam, szczęsliwie nie rzucali kłód pod nogi

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Dizi ty sobie nie robisz jaj i serio masz wodę swiecona od teściowej??? Jak masz dużo to się podziel, może będzie dobra na pierwsza kąpiel co by młodego z grzechu pierworodnego obmyc?

Trele do potencjalnej matki chrzestnej szkoda słów, ale wymyśliła z tymi ubrankami i pewnie nawet sobie sprawy z tego ci zrobiła nie zdaje.
A te krany to totalny idiotyzm, ja sobie nie wyobrażam jak można takie rzeczy w 21 wieku

Coralady mały jest słodki, fajnie ze u was tak fajnie hihihi.

De dobrze się czyta ze u ciebie lepiej i ze czerpiesz radość z macierzyństwa

Anulka zainspirowalas mnie żeby prosić o zzo... W sumie rzadko się zdarza żeby iść do porodu z taka pewnością ze chce się mieć to znieczulenie i zwykle próbuje się znieść ten bol i w efekcie kończy się bez zzo bo juz za późno na jego podanie. No zobaczymy jak to będzie u nas...

Lineczka nie zawodzisz nas, cały dzień na forum nawet w dniu porodu
i do pierwszego i tym bardiej teraz porodu poszłam z pewnością, że o znieczulenie będę prosić- nie żałuję

Cytat:
Trele susze na kaloryferze poki co by nie peklo.. chce potem pomalowac wiec jak bd gotowe to wrzuxe....
To jak umyc sie w ketniej wodzie? Wymieszac w misfe?

Nie wien czy pisalam akeduper opisy dziewczyny

Nasturcja pisala mi ze czuje sie fatalnie. Bola ja jelita i jak oddycha na pionizowaniu zaslabla.. ;( morfina nie wiele pomaga

Maly zjadl a traz czekam az zasnie...
o rany, dalej się biedna męczy

Cytat:

hej my też mamy Hanię

Cytat:
Nasturcja i Anoula sa w ty samym szpitalu. Macie pozdrowienia

u Anouli akcja sie rozkręca

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

,
ale fajnie dziewczynom, za Anoule kciuki

Cytat:

Witam wszystkie mamy

Trele dziś trafiłaś? a nie można dokupić albo nawet na upartego zrobić takiej złączki, żeby oba krany połączyć? nie chcę nawet myśleć jakie to niepraktyczne

my się dziś ważyłyśmy i Hania dopajana mm " odpasła się" do wagi urodzeniowej, także powoli mija mój dół laktacyjny, trudno skoro tak musi być, niech będzie, grunt, że przybiera nam kurczak

Rybka u nas na chrzcinach alkohol będzie tylko symbolicznie

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 10:53   #3525
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
ciebie też mam
Stary 2013-11-06, 10:57   #3526
24Kasiula24
Raczkowanie

Witam dziewczynki my po wizycie... Doporodu nadal daleko;/, tzn cos tam sie ruszyło ale mało co;/ masakra... Ale zapis ktg wszystkook.
W piątek mam się stawić do szpitala, i nie wyjdę już bez Małego
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 10:57   #3527
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Dobry! Jesień nam przyszła na dobre. Kolejny dzień bury i deszczowy, ale w sumie nie ma co narzekać - mamy listopad.

O świetle też niesłyszałam. Siedzę w tej mojej mieścinie malutkiej i nie wiem co się w wielkim świecie dzieje. Strasznie to niepraktyczne, aż mi się nie chcę wierzyć, że oni tak robią, głupota.
A spłuczki to macie podtynkowe czy też taki sznurem wiszący z sufitu?

Aż ciężko uwierzyć, no ale to wynika z Twojej niedowagi sprzed ciąży. I z tego co pamiętam ze zdjęć to bardzo dobrze wyglądasz, jak normalna ciężarówka A rozstępów Ci się zrobiło dużo?
No więc, a propo kranów. To ma swoją "historię". Dawno temu było tutaj biednie i ludzie napuszczali wody do umywalek i myli sobie twarz i golili się, żeby oszczędnie było.
Druga sprawa - ciśnienie w rurach. Często i gęsto są dwa różne ciśnienia zimnej i ciepłej wody. Absolutnie bez sensu.
W polskich domach, ze względu na naszą "nietolerancję" takich durnych rozwiązań można znaleźć normalne baterie. Taką baterie z jednym lejkiem można, całe szczęście kupić.
Nie spotkałam się z innym rodzajem załączania światła w łazience jak na sznurku. Byłam w wielu domach, wszędzie sznurki. No i jest też drugi sznurek, do całkowitego wyłączenia prądu w łazience.
Nigdy nie zdarzyło mi się go wyłączać, bo po co?
Co jeszcze ciekawego o Anglii.... zdarzają się tacy co dywanem mają dałe mieszkania wyłozone. łącznie z toaletami i lazienkami fuj, ochyda, nie mogłabym tak mieć u siebie ze względu na higiene.
Kontakty inne to chyba wiadomo :P
Okna nie otwierają się do wewnątrz a na zewnątrz.
Spłuczki albo są zajechane z lat 70 i 80 albo... mega trendy nowoczesne bezdotykowe dziekować stwórcy za bezdotykowe, bo w miejscach publicznych to przez papier muszę łapać. Brzydzę się

Co do wagi, tego faktycznie nie widać. Ktoś pomyślałby że jak pączek wyglądam, ale nie. Widać dosłownie że mam większe uda i tyłek, piersi. brzuch to oczywista sprawa, ale co dziwne, dekolt mam taki jak był - kosciste obojczyki i rączki jak zapałki.
Rozstępy niestety mam. Pojawiły się w 34 tygodniu i z tygodnia na tydzień niestety jest ich coraz więcej. Boczki mi pocharatało, odrobine uda na froncie, piersi, na brzuchu wokół pępka mam tak jakby półokręgi. Nie smarowałam się niczym żeby zapobiec, teraz 2x dziennie smaruje się masłem Palmers, bo odrobine wybiela je (nie są aż tak czerwone) i mniej swędzi. tekstura skóry pod opuszkami palców nawet inna, do wyczucia od razu są te rozstępy. Wydaje mi się że to szybko zblednie i zmniejszy się ich widoczność oraz rozmiar.

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 10:58   #3528
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
W końcu mam czas, moje dziecko wczoraj przespało caly dzień( chyba pogoda) dzis wracamy do normalności. Dobrze że tatuś z pracy wcześniej wrócił to teraz się nia zajmuje a ja siedzę z maseczką na głowie, potem może zdążę wymalować paznokcie.
Noc w miarę przesnapa, ale oczywiście w nocy pobudka na godzinę, bo oczy jak 5 zł i spania nie ma. Ale wpadłam na pomysł ze skoro ona nie śpi i nie płacze to ja będę czytać książkę o 3 w nocy i tak całą noc lampka jest włączona.

A i gratuluję opisów porodów, od razu robi się cieplej.
względem lampki to jaką macie? bo ja planuję jakąś kupić

Daniel
Stary 2013-11-06, 10:59   #3529
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Ojej wystraszylam się tym co Dzidzia napisalas, a jak będę w szpitalu 7 dni lub dłużej to co wtedy? jak mam jechać do pracy to załatwić? Albo nawet jak wyjdę ze szpitala po 3 dniach ale będę ledwo zywa
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-06, 11:01   #3530
metkaa
Zakorzenienie

czesc

Idari
witaj,

ja po wczorajszej wizycie ok, lekarz mowi ze ten tydzien to jeszcze wytrzymam
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 11:03   #3531
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Witam
nie urodziłam w nocy, za to prawie całą przespałam
Dziś przykleili mi plasterek hormonalny na wywołanie, już pojawiają się skurcze, a rozwarcie na 4cm, więc może coś ruszy
Jeśli nie, to jutro od 6 kolejna prowokacja porodu.

Nawet nie mam siły Was nadrabiać Jakoś tak jestem tutaj bez pozytywnej energii, chodź może powinnam się inaczej nastawiać...

Wielkie gratulacje dla Nasturcji i Lineczki!!
Stary 2013-11-06, 11:03   #3532
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
No więc, a propo kranów. To ma swoją "historię". Dawno temu było tutaj biednie i ludzie napuszczali wody do umywalek i myli sobie twarz i golili się, żeby oszczędnie było.
Druga sprawa - ciśnienie w rurach. Często i gęsto są dwa różne ciśnienia zimnej i ciepłej wody. Absolutnie bez sensu.
W polskich domach, ze względu na naszą "nietolerancję" takich durnych rozwiązań można znaleźć normalne baterie. Taką baterie z jednym lejkiem można, całe szczęście kupić.
Nie spotkałam się z innym rodzajem załączania światła w łazience jak na sznurku. Byłam w wielu domach, wszędzie sznurki. No i jest też drugi sznurek, do całkowitego wyłączenia prądu w łazience.
Nigdy nie zdarzyło mi się go wyłączać, bo po co?
Co jeszcze ciekawego o Anglii.... zdarzają się tacy co dywanem mają dałe mieszkania wyłozone. łącznie z toaletami i lazienkami fuj, ochyda, nie mogłabym tak mieć u siebie ze względu na higiene.
Kontakty inne to chyba wiadomo :P
Okna nie otwierają się do wewnątrz a na zewnątrz.
Spłuczki albo są zajechane z lat 70 i 80 albo... mega trendy nowoczesne bezdotykowe dziekować stwórcy za bezdotykowe, bo w miejscach publicznych to przez papier muszę łapać. Brzydzę się

Co do wagi, tego faktycznie nie widać. Ktoś pomyślałby że jak pączek wyglądam, ale nie. Widać dosłownie że mam większe uda i tyłek, piersi. brzuch to oczywista sprawa, ale co dziwne, dekolt mam taki jak był - kosciste obojczyki i rączki jak zapałki.
Rozstępy niestety mam. Pojawiły się w 34 tygodniu i z tygodnia na tydzień niestety jest ich coraz więcej. Boczki mi pocharatało, odrobine uda na froncie, piersi, na brzuchu wokół pępka mam tak jakby półokręgi. Nie smarowałam się niczym żeby zapobiec, teraz 2x dziennie smaruje się masłem Palmers, bo odrobine wybiela je (nie są aż tak czerwone) i mniej swędzi. tekstura skóry pod opuszkami palców nawet inna, do wyczucia od razu są te rozstępy. Wydaje mi się że to szybko zblednie i zmniejszy się ich widoczność oraz rozmiar.
Och, tak, Anglicy wszystko muszą mieć inaczej niż reszta świata. Uwielbiałam myć zęby mając do wyboru albo wrzątek albo lodowatą wodę Ale sznurki mnie śmieszyły

Dziękuję za miłe przyjęcie
daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 11:08   #3533
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
względem lampki to jaką macie? bo ja planuję jakąś kupić
a my mamy taką dziwną, podłączona do pradu, a wygląda tak: jest przyczepiona do szczebelków na spinaczu, albo zdjęcie wrzucę zdjęcie.
A żarówka Led SMD 3,5 vat, sama żarówka 35 zł i lampka 20, a i światło jest ciepłe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG20131106_001.jpg (23,6 KB, 23 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-06, 11:08   #3534
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki my po wizycie... Doporodu nadal daleko;/, tzn cos tam sie ruszyło ale mało co;/ masakra... Ale zapis ktg wszystkook.
W piątek mam się stawić do szpitala, i nie wyjdę już bez Małego
Do piątku niewiele zostało

Ja ostatecznie we wtorek będę tulić małą Choć wolałabym żeby ruszyło wcześniej bez wywoływania

Noc miałam beznadziejną. Nie mogłam spać, bo było mi strasznie duszno. Kilka razy wstawałam w nocy żeby napić się wody. Najadłam się szczypiorku na kolację i okrutnie męczyła mnie zgaga Mąż oczywiście spał w najlepsze. Raz obudziłam go w nocy, bo głośno chrapał to się wydarł na mnie żebym go nie budziła

Zaraz ma wpaść mama, pewnie znowu nasłucham się czego to nie zrobione, czego tamto Coś czuję, że mnie zdenerwuje Wczoraj mówiłam jej, że spodobała mi się kurtka na all i może sobie zamówię, a ta od razu że jak wpadnie to jej pokażę to może i ona sobie weźmie no szkoda bardzo, jeszcze z mamą w tej samej kurtce będę chodzić

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 11:09   #3535
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Witam
Dziś przykleili mi plasterek hormonalny na wywołanie, już pojawiają się skurcze, a rozwarcie na 4cm, więc może coś ruszy

Nawet nie mam siły Was nadrabiać Jakoś tak jestem tutaj bez pozytywnej energii, chodź może powinnam się inaczej nastawiać...

Może coś ruszy i Leoś dziś się Pojawi
Stary 2013-11-06, 11:14   #3536
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Och, tak, Anglicy wszystko muszą mieć inaczej niż reszta świata. Uwielbiałam myć zęby mając do wyboru albo wrzątek albo lodowatą wodę Ale sznurki mnie śmieszyły

Dziękuję za miłe przyjęcie

I ja witam nowe mamy

pamietam przygody z tym kranem i techniki rozpracowania, żeby zminimalizować ryzyko poparzeń. najpierw nalewalam w dłonie zimnej, póżniej hop na sekunde pod wrzątek i była letnia :P innym razem taktyka do rozpracowania na mycie rąk pod kranem z ciepłą wodą. ale nigdy nie wystarczyło mi czasu, żeby umyć dłonie do konca, bo już wrzatek zaczynał leciec. raz się poparzyłam, bo rano zaspana byłam i nie przyzwyczajona do nowej umywalki. efekt - łapy czerwone a jak wściekła jak osa.

pytałam się TŻ co on, jako anglik myśli o tych kranach. powiedział że nigdy wcześniej nie zwracał na to uwagi i nigdy o tym nie myślał. mówie mu jak mamy w PL to mówi "a to faktycznie fajnie, lepiej" z oknami to jak mu powiedziałam to też był zdziwiony.

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Nawiasem mówiąc ludzie są głupi, bo bojlera wcale nie trzeba ustawiać na max 90*C. Ja mam ustawiony na 45 i to aż za dużo, bo woda leci prawie że gorąca.

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 11:15   #3537
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

Witam wszystkie mamy

Wracamy z wazenia.

4.820 kg
Te polozne patrzyly na mnie dziwnie , jak powiedzialam ze karmie tylko cycem.
Chyba srednio mi wierzyly. Nie wiem czemu tu to taka dziwota

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-06, 11:19   #3538
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Witam

mocne żeby coś ruszyło
Cytat:
a my mamy taką dziwną, podłączona do pradu, a wygląda tak: jest przyczepiona do szczebelków na spinaczu, albo zdjęcie wrzucę zdjęcie.
A żarówka Led SMD 3,5 vat, sama żarówka 35 zł i lampka 20, a i światło jest ciepłe
fajna, może coś w ten deseń kupie

Daniel
Stary 2013-11-06, 11:25   #3539
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:

Wracamy z wazenia.

4.820 kg
Te polozne patrzyly na mnie dziwnie , jak powiedzialam ze karmie tylko cycem.
Chyba srednio mi wierzyly. Nie wiem czemu tu to taka dziwota

Hehe kluseczka:-D ale dobrze niech przybiera a co masz jej żałować:-D
U mnie np z piotrusiem był problem bo on zawsze długi a szczupły a jadł sporo.a wszyscy na mnie patrzyli jakbym go glodzila:-(
Jakoś dziwnie się czuje dzisiaj...
A co di tego ubezpieczenia to pisałam di mojej kadrowej i powiedziała że nic na ten temat nie wie. A jak obydwoje rodzice pracują to co?kto karę dostanie?hmm
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 11:26   #3540
rusalka12
Zadomowienie

W Irlandii wiadomo podobne rozwiazania. Ale zalezy gdzie. W mieszkaniach (mieszkalam w trzech roznych) mielismy te sznureczki w lazienkach, plus przeplywowe ogrzewacze wody, ktore halasowaly jak diabli. Z kranami bywalo roznie - w jedńych mieszkaniach dwa, w innych jeden.
Kontakty jak w Anglii. Okna - zalezy jakie mieszkanie.
Teraz mieszkamy w blizniaku. Krany mamy normalne. Tylko w drugiej toalecie na dole sa dwa krany. Woda normalńie ogrzewana przez bojler, nie ma zdnych sznureczkow w lazience - normalne oswietlenie. W lazience nie ma kontaktow - w zadnym lokum nie mielismy. Oknaw tym domu - beznadzieja, zwlaszcza na gorze - nie ma jak tego myc, musze przeciskac sie na parapet na zewnatrz - potrojne okno ma tylko jedna otwierana czesc i to z brzegu (nie srodkowa). W dodatku otwiera siena zewnatrz i, hmmmm jakby tu wytlumaczyc, dolna czesc - musze sie przeciskac pod uchylona u dolu szyba, siadac na parapet i wtedy mogemyc, kombinujac jak nie spasc. Oczywiscie to poza okresem jak jestem w ciazy...
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości