|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 2,04% |
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
19 | 38,78% |
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
7 | 14,29% |
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
22 | 44,90% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Dobry! Jesień nam przyszła na dobre. Kolejny dzień bury i deszczowy, ale w sumie nie ma co narzekać - mamy listopad.
Cytat:
![]() ![]() O świetle też niesłyszałam. Siedzę w tej mojej mieścinie malutkiej i nie wiem co się w wielkim świecie dzieje. Strasznie to niepraktyczne, aż mi się nie chcę wierzyć, że oni tak robią, głupota. A spłuczki to macie podtynkowe czy też taki sznurem wiszący z sufitu? ![]() Cytat:
U nas będą rodzice, rodzeństwo, nasi dziadkowie - razem z nami 16 osób, no może 18 bo z moją babcią mieszka dwoje kuzynów i ich chyba też zaprosimy. Nie dowiadywałam się ile w knajpie chcą za chrzciny bo raczej zrobimy w domu - mamy dużo miejsca. RYBKO - alkohol przewiduję po obiedzie i torcie ale w normalnych ilościach, tak jak np. na urodzinach czy coś. U mnie takie imprezy są bardzo kulturalne i nikt nie przesadza ![]() ![]() Cytat:
![]() Doczytałam, że mialaś fałszywy alarm z cholestazą i cukrzyca Cię dopadła - na szczęście już końcóweczka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zmykam na pocztę i na zakupy ![]()
![]() |
#3512 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Witam się nieprzytomna..Nawet nie liczyłam ile razy dziś wstawałam do toalety...Wczoraj jakieś takie miałam poczucie że dziś na pewno urodzę..tak się jakoś dziwnie czułam, poszłam zadbałam o siebie na tip top, ale
![]() Dziewczyny ja też jestem na opak,wcześniej zagrożenie przedwczesnym porodem, a teraz wszystko pozamykane szczelnie jak nie wiem co.. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dobrze że Kacperek pozwolił dziś Ci się wyspać ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3514 |
Przyczajenie
|
To i ja się przywitam, bo podglądam wątek od jakiegoś czasu i jakoś nie było okazji, żeby napisać
![]() Witam wszystkie mamy ![]() Właśnie zaczynamy 36 tydzień, z OM termin porodu mamy na 5 grudnia, a z USG na 13.12 (o czym dowiedziałam się niedawno, ale to długa historia). Czekamy na chłopca ![]() ![]() Im bliżej tym bardziej się stresuję, a tu jeszcze tyle spraw jest do załatwienia. Z jednej strony chciałabym już urodzić, z drugiej przeraża mnie opieka nad takim maluszkiem. Niestety mam wskazania zdrowotne do cc (chciałam rodzić sn, ale niestety), ale nadal nie wiem czy będziemy mieli wyznaczony termin czy mamy przyjechać dopiero jak coś zacznie się dziać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3515 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3516 |
Zakorzenienie
|
Rybko my robiliśmy chrzest z roczkiem Alisy. Teraz też raczej w tym kierunku idziemy. Było ok 25 osób najbliższej rodziny.
Był obiad i ciasto. Ani kropli alkoholu. Jeszcze nie raz wzniosa kieliszek razem z Małą. To uroczystość dziecięca. Dziękuję za podkreslenie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3517 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3518 |
Zakorzenienie
|
Beatko czemu jak jestes na dole to masz + ?:P
przyszla tz wypłata ![]()
#3519 |
Wtajemniczenie
|
W końcu mam czas, moje dziecko wczoraj przespało caly dzień( chyba pogoda) dzis wracamy do normalności. Dobrze że tatuś z pracy wcześniej wrócił to teraz się nia zajmuje a ja siedzę z maseczką na głowie, potem może zdążę wymalować paznokcie.
Noc w miarę przesnapa, ale oczywiście w nocy pobudka na godzinę, bo oczy jak 5 zł i spania nie ma. Ale wpadłam na pomysł ze skoro ona nie śpi i nie płacze to ja będę czytać książkę o 3 w nocy ![]() ![]() A i gratuluję opisów porodów, od razu robi się cieplej.
#3520 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3521 |
Wtajemniczenie
|
bo umarłam
![]() bo mam cię w przyjaciołach ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- ciebie też mam ![]()
![]() |
#3522 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3523 |
Rozeznanie
|
Witam sie przedpołudniowo. chyba sie położe zaraz spac bo jakas taka niemrawa jestem dzisiaj.
co do mamy przy porodzie to moją choćbym chciała to ona sie nie zgodzi ![]() ![]() ![]() co do chrzcin to ja sie zastanawiałam jak u nas bedzie bo my bez ślubu i wiem że znowu beda zgrzyty. myslałam o swietach bo i jedzenie by było i wszyscy namiejscu, a mam zamiar tylko zaprosic dziadków i chrzestnych. ale zobaczymy czy nie zrobimy w Maju bo nie wiadomo czy nie razem ze slubem o TŻ chodzi i mijeczy o tym slubie...a mi szczerze kasy szkoda. aa witam nowe Mamuski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3524 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Trele dziś trafiłaś? ![]() ![]() my się dziś ważyłyśmy i Hania dopajana mm " odpasła się" do wagi urodzeniowej, także powoli mija mój dół laktacyjny, trudno skoro tak musi być, niech będzie, grunt, że przybiera nam kurczak ![]() Rybka u nas na chrzcinach alkohol będzie tylko symbolicznie |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3525 |
Wtajemniczenie
|
#3526 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki
![]() W piątek mam się stawić do szpitala, i nie wyjdę już bez Małego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Druga sprawa - ciśnienie w rurach. Często i gęsto są dwa różne ciśnienia zimnej i ciepłej wody. Absolutnie bez sensu. W polskich domach, ze względu na naszą "nietolerancję" takich durnych rozwiązań można znaleźć normalne baterie. Taką baterie z jednym lejkiem można, całe szczęście kupić. Nie spotkałam się z innym rodzajem załączania światła w łazience jak na sznurku. Byłam w wielu domach, wszędzie sznurki. No i jest też drugi sznurek, do całkowitego wyłączenia prądu w łazience. Nigdy nie zdarzyło mi się go wyłączać, bo po co? Co jeszcze ciekawego o Anglii.... zdarzają się tacy co dywanem mają dałe mieszkania wyłozone. łącznie z toaletami i lazienkami ![]() Kontakty inne to chyba wiadomo :P Okna nie otwierają się do wewnątrz a na zewnątrz. Spłuczki albo są zajechane z lat 70 i 80 albo... mega trendy nowoczesne bezdotykowe ![]() ![]() Co do wagi, tego faktycznie nie widać. Ktoś pomyślałby że jak pączek wyglądam, ale nie. Widać dosłownie że mam większe uda i tyłek, piersi. brzuch to oczywista sprawa, ale co dziwne, dekolt mam taki jak był - kosciste obojczyki i rączki jak zapałki. Rozstępy niestety mam. Pojawiły się w 34 tygodniu i z tygodnia na tydzień niestety jest ich coraz więcej. Boczki mi pocharatało, odrobine uda na froncie, piersi, na brzuchu wokół pępka mam tak jakby półokręgi. Nie smarowałam się niczym żeby zapobiec, teraz 2x dziennie smaruje się masłem Palmers, bo odrobine wybiela je (nie są aż tak czerwone) i mniej swędzi. tekstura skóry pod opuszkami palców nawet inna, do wyczucia od razu są te rozstępy. Wydaje mi się że to szybko zblednie i zmniejszy się ich widoczność oraz rozmiar.
![]() |
#3528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3529 |
Rozeznanie
|
Ojej wystraszylam się tym co Dzidzia napisalas, a jak będę w szpitalu 7 dni lub dłużej to co wtedy? jak mam jechać do pracy to załatwić? Albo nawet jak wyjdę ze szpitala po 3 dniach ale będę ledwo zywa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3530 |
Zakorzenienie
|
czesc
Idari witaj, ja po wczorajszej wizycie ok, lekarz mowi ze ten tydzien to jeszcze wytrzymam ![]()
#3531 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() nie urodziłam w nocy, za to prawie całą przespałam ![]() Dziś przykleili mi plasterek hormonalny na wywołanie, już pojawiają się skurcze, a rozwarcie na 4cm, więc może coś ruszy ![]() Jeśli nie, to jutro od 6 kolejna prowokacja porodu. Nawet nie mam siły Was nadrabiać ![]() Wielkie gratulacje dla Nasturcji i Lineczki!!
#3532 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
![]() ![]() Dziękuję za miłe przyjęcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3533 |
Wtajemniczenie
|
a my mamy taką dziwną, podłączona do pradu, a wygląda tak: jest przyczepiona do szczebelków na spinaczu, albo zdjęcie wrzucę zdjęcie.
A żarówka Led SMD 3,5 vat, sama żarówka 35 zł i lampka 20, a i światło jest ciepłe
![]() |
#3534 | |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Ja ostatecznie we wtorek będę tulić małą ![]() ![]() Noc miałam beznadziejną. Nie mogłam spać, bo było mi strasznie duszno. Kilka razy wstawałam w nocy żeby napić się wody. Najadłam się szczypiorku na kolację i okrutnie męczyła mnie zgaga ![]() ![]() Zaraz ma wpaść mama, pewnie znowu nasłucham się czego to nie zrobione, czego tamto ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3535 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I ja witam nowe mamy ![]() pamietam przygody z tym kranem i techniki rozpracowania, żeby zminimalizować ryzyko poparzeń. najpierw nalewalam w dłonie zimnej, póżniej hop na sekunde pod wrzątek i była letnia :P innym razem taktyka do rozpracowania na mycie rąk pod kranem z ciepłą wodą. ale nigdy nie wystarczyło mi czasu, żeby umyć dłonie do konca, bo już wrzatek zaczynał leciec. raz się poparzyłam, bo rano zaspana byłam i nie przyzwyczajona do nowej umywalki. efekt - łapy czerwone a jak wściekła jak osa. pytałam się TŻ co on, jako anglik myśli o tych kranach. powiedział że nigdy wcześniej nie zwracał na to uwagi i nigdy o tym nie myślał. mówie mu jak mamy w PL to mówi "a to faktycznie fajnie, lepiej" ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Nawiasem mówiąc ludzie są głupi, bo bojlera wcale nie trzeba ustawiać na max 90*C. Ja mam ustawiony na 45 i to aż za dużo, bo woda leci prawie że gorąca.
![]() |
#3537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wracamy z wazenia. 4.820 kg ![]() Te polozne patrzyly na mnie dziwnie , jak powiedzialam ze karmie tylko cycem. Chyba srednio mi wierzyly. Nie wiem czemu tu to taka dziwota ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3538 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3539 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie np z piotrusiem był problem bo on zawsze długi a szczupły a jadł sporo.a wszyscy na mnie patrzyli jakbym go glodzila:-( Jakoś dziwnie się czuje dzisiaj... A co di tego ubezpieczenia to pisałam di mojej kadrowej i powiedziała że nic na ten temat nie wie. A jak obydwoje rodzice pracują to co?kto karę dostanie?hmm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3540 |
Zadomowienie
|
W Irlandii wiadomo podobne rozwiazania. Ale zalezy gdzie. W mieszkaniach (mieszkalam w trzech roznych) mielismy te sznureczki w lazienkach, plus przeplywowe ogrzewacze wody, ktore halasowaly jak diabli. Z kranami bywalo roznie - w jedńych mieszkaniach dwa, w innych jeden.
Kontakty jak w Anglii. Okna - zalezy jakie mieszkanie. Teraz mieszkamy w blizniaku. Krany mamy normalne. Tylko w drugiej toalecie na dole sa dwa krany. Woda normalńie ogrzewana przez bojler, nie ma zdnych sznureczkow w lazience - normalne oswietlenie. W lazience nie ma kontaktow - w zadnym lokum nie mielismy. Oknaw tym domu - beznadzieja, zwlaszcza na gorze - nie ma jak tego myc, musze przeciskac sie na parapet na zewnatrz - potrojne okno ma tylko jedna otwierana czesc i to z brzegu (nie srodkowa). W dodatku otwiera siena zewnatrz i, hmmmm jakby tu wytlumaczyc, dolna czesc - musze sie przeciskac pod uchylona u dolu szyba, siadac na parapet i wtedy mogemyc, kombinujac jak nie spasc. Oczywiscie to poza okresem jak jestem w ciazy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:40.