|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Baloniku :kicuki: za kanalika i aby skok szybko wyemigrował od was !
Misiaczka Ty sie juz tam nie chwal ile Twoja córka spi bo niektóre tu przekręcą sie z zazdrości w tym ja ![]() Edytkaac wcinaj lody a co bedziesz sobie załowac! Co do snu: Dziewczyny a może to po prostu taki etap w rozwoju naszych dzieci? przynajmniej u wiekszosci z nas? Popatrzcie ile naszych dzieciaków kiepsko sypia w nocy, w dzień, kiepsko pije, może to właśnie wszystkie kryzysy ok 3 m-ca sie kumulują. Dziecko widzi lepiej, słyszy, dotyka, smakuje, rośnie jak na drozdzach wiec same zmiany. Próbuje sobie to tak tłumaczyc zeby przetrwać, kiedyś wkońcu zaczną funkcjonować jak każdy przyzwoity człowiek ![]() Powiem Wam, że odkad mniej siedze przy kompie jestem ja spokojniejsza a przy tym Zuza, wiem, ze musze jej poswiecic uwage i nie dociagają mnie od tego dziesiatki zakładek wiecznie otwartych o zywieniu, rozwoju i pielęgnacji dziecka, może to jakies wyjście?? czy, któreś z waszych dzieci nadal robi kupke do każdej pieluszki? u nas schodzi 10-11 pampkow na dzien komu pomidorówke z makaronem??? Domcia a moze spróbuj napisać do watków mamus np styczniowo- lutowych, czy innych starszych od nas, moze u nich był taki przypadek, ze dziecko sie zachowywało jak twoja Sara?? |
|
|
|
#4712 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Malaczarna,Kotek cudnej urody
|
|
|
|
#4713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Udało się coś wygrać?
Cytat:
i za rehabilitacje ![]() Cytat:
![]() U mnie mierzą miarką krawiecką, zaczynają od głowy przez plecki, pupkę, pod udami i kolanami, aż do stópek. |
||
|
|
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
hej ja tak na szybko bylam z niunka u lekarza powiedziala zw plucka czyste tylko lekko przeziebiona kaszle bo jej gluty scjodza fo gardelka i wysuszaja..dostalysmy wit c syropek i krople do noska kupilysny tez fride?to co sie ciagnie gluty nie wiedzialam ze to tak mocno trzeba ciagnac haha
najlepsze jest to ze w pon jak bylam u innej lekarki to powiedziala ze kaszel jedt przez plesniawki i kazala kupic nystatyne czy jakod tak...syrop i taki proszek wszystko na plesniawki...zaplacilam 70zl za to i za dzisiejsze 80...no ale do czego zmierzam ze dzis lekarka moei ze Zuzia niema zadnych plesniawek...!!i zebt tylko profilaktycznie nastycyna smarowac a reszte odlozyc!!:-/a specjalnie pytalam o plesniawy bo tamta mi kzzala smarowac a ja nawetcich nie widzialam..i ta dziscpatrzy patrxy ivmowi ze niema plesniawek..eh ja to mam szczescie do lekarzy nie ma co...po 2tyle kasy leki kosztuja zs pprazka ehhco do spania Zu spi w dzien..tzn wsumie to nie spanie a drzemki 15,20minutowe...nieraz zeby spala musze ja bujac w wozku... ale nie zloszcze sie bo nocki super przesypia. |
|
|
|
#4715 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ło, 10-11 pieluszek..mają na Was zarobek
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|||
|
|
|
#4716 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja się piszę na zupkę Oddam za to troszkę lodów. To duże poświęcenie z mojej strony
|
|
|
|
|
#4717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka dla Zuzi!
|
|
|
|
|
#4718 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak się zastanawiam, Jak Kacperek podziębiony kiedy będę mogła znów wyjść na spacer z nim jak teraz tak zimno ? |
|
|
|
|
#4719 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- I pol lyzeczki dajesz Hani czy pol lyzeczki gotujesz?
|
|
|
|
|
#4720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4721 |
|
Zakorzenienie
|
Lemurki nie wiem czy juz pisałam, ale ciesze sie, ze jestescie juz po operacji i w wróciliscie do domku
|
|
|
|
#4722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nalewam na oko 50ml wody do malego garnuszka- tak żeby dno zakrylo i dodaje ok. 2 lyzki manny. To sie zagotowuje, gestnieje i biorę z tego pół łyżeczki i pakuje malej do dzioba bardzo jej smakuje.Dawalam mniej manny do wody ale taka lura wychodzila i Hanka nie chciala tego. Taka gesta wcina az milo. Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#4723 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestes moja guru od kaszki To w takim razie na razie wstrzymuje sie z kupowaniem kaszki holle![]() A oprócz marchewki dajesz cos jeszcze Hanulce? My dzis jadlysmy Morele z hippa (Boze jakie to dobre )
|
|
|
|
|
#4724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak samo robir
Edytowane przez d0tkaaa Czas edycji: 2013-11-06 o 13:20 |
|
|
|
|
#4725 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ogólnie tu chodzi o ekspozycje na gluten, czyli wprowadzamy male ilości i obserwujemy czy nie ma reakcji typu bole brzucha, wysypka. Dobrze jest to robić przez 2 mc na kp, bo wtedy mleko matki dziala oslonowo Kaszki Holle za glutenowe i bez.ja na następnej wizycie chce zapytać czy moglabym na noc zaczac podawac jej kaszke jaglana. Ale ide dopiero 14.11 Nie daje na razie nic więcej zeby wiedziec jak organizm reaguje bo jak za duzo bede dawac to moge nie wiedziec np. Po czym boli ja brzuch gluten podaje po 4 mcu a marchew od 3 dniWysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
widze ze wy tez maciezaufanie glownie do sloiczkow hippa...my tez
![]() Zuzia juz marchewke wcinala,jabluszko...kablu szko z bananem (jaki wypas mmm) i dzis chyba zjemy marchewke z zimniaczkiem i pijemy soczek jablkowy mniam
|
|
|
|
#4727 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
bo niby w jaki sposób ??
|
||
|
|
|
#4728 |
|
Wtajemniczenie
|
O matko. Tz jest z Hanka na spacerze od 11. Dziecko spi, nie jadlo już od 3, 5h.
Nie chce wiedzieć co będzie jak sie obudzi Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#4729 | |
|
Zakorzenienie
|
Domi, Iwonka wysłałam dajcie znać czy doszło
![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do kupek to przewaznie mamy 7-8 Cytat:
no widzisz, ale kupilam pieluszki happy za 56 gr jeden i jestem z siebie dumna
|
||
|
|
|
#4731 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie o to mi chodziło jak ich wyslalam na spacer
Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#4732 |
|
Rozeznanie
|
Pozdrawiamy z palmiarni. Nadrobie Was z domu
![]() Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4733 |
|
Wtajemniczenie
|
A w Lidlu promo na Pampery
![]() Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#4734 |
|
Zakorzenienie
|
Surka : doszło, dziekuje
---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Zuza własnie zaciesza jak jej spiewam "jedzie pociag z daleka" i "szła dzieweczka ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- i na dokładke przekreciła sie z pleckówna brzuszek
|
|
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
My po szczepieniu
![]() Mamy zielone światło do wprowadzenia do naszego menu mięska Ale kupy zaczną śmierdzieć ha ha ha ha![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Waga 7200 wzrost 66cm ![]() Myślałam, że dużego mam Syna a z siatek centylowych wychodzi na to, że kurdupel? ha ha ha ha Dziś przyjechał nasz stół i 6 krzeseł ![]() ![]() ![]() ![]() Normalnie Młody niedługo będzie przy stole jadał
|
#4736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cóz za burżuje z was macie krzesła! |
|
|
|
|
#4737 |
|
Zadomowienie
|
Dzieć zasnął to się obrobiłam ze wszystkim i mam chwilę wytchnienia zanim mama przyjdzie a ja wyskoczę do apteki i lekarza. Czytam o tym śnie niemowlaków i to ponoć po prostu wrażliwy system nerwowy. Nie zapadają w głęboki sen więc ciągle im się coś śni i nimi szarpie. Ponoć pomaga nie włączanie w ogóle telewizora i jak najmniej bodźców
Dziś siedzimy po cichu od rana- zobaczymy jaki efekt będzie.Aha i dziś na rehabilitacji babka powiedziała że Ptyś będzie siadał gdzieś za ok. 5 miesięcy. My z tż w tym wieku już chodziliśmy.
Marika (23 tc) Edytowane przez taribari Czas edycji: 2013-11-06 o 13:55 |
|
|
|
#4738 |
|
Wtajemniczenie
|
DZOAN fajnie, że macie na nowo rytm dnia!
ANULKA oby szybko minęło Misiowi. EDYTKA wcinaj lody ![]() SAMANTHA super, że macie teraz czas i możecie go razem spędzić. GHIA won ty wredny Skoku! ![]() Hej. Pytanie. Mamy, które karmią MM. Co wprowadzacie do diety dziecka? Jak dajecie, ile razy? I w którym tygodniu wprowadzalyscie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4740 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla Zuzi, mój Tomek jeszcze się nie obrócił chociaż już próbuje ![]() Cytat:
Cytat:
My jakieś 2tyg temu wprowadziliśmy sok jabłkowy ( na początku parę łyżeczek, teraz wciąga 50ml na raz), marchewkę (zaczynaliśmy od 5 łyżeczek i stopniowo zwiększaliśmy) i pierwsze jabłuszka z hippa zaczęliśmy przedwczoraj. Generalnie staram się wprowadzać jeden produkt na jeden tydzien, nie więcej.
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:08.

bo niektóre tu przekręcą sie z zazdrości w tym ja 

i za rehabilitacje
((
Oddam za to troszkę lodów. To duże poświęcenie z mojej strony

KCIUKI DLA ADASIA

Jestes moja guru od kaszki
bo niby w jaki sposób ??
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Dziś siedzimy po cichu od rana- zobaczymy jaki efekt będzie.
oby szybko minęło Misiowi.