Kolorowe buciki do sukni ślubnej - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-10-25, 11:08   #1261
existence
Zakorzenienie

Dot.: Kolorowe buciki do sukni ślubnej

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
dzieki przez internet kupilam na yoox. com. tanie nie byly ale ja je bede nosic - juz zalozylam ze dwa razy.
na zdjeciu wygladaja na wyzsze bo maz jest nizszy ode mnie nawet na bosaka takze zawsze wygladam na wysoka..
teraz po tych zdjęciach to trochę mi się skojarzyły z jednymi moimi z zalando bo podobny kolor i też są lakierowane ale fason bucika inny w sumie na ślub może by się nadawały ale na wesele nie bardzo bo są na gumeczki z tyłu i mogłyby spadać ale może komuś podpasują to wrzucam click
Stary 2013-10-25, 11:38   #1262
sol11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez loneliness18 Pokaż wiadomość
Do mnei kolorowe buty nie rpzemawiają pozostane tradycjonalistką
http://www.zalando.pl/zign-szpilki-b...1a067-002.html
Swietne buty!
Ja mialam taki sam fason tylko kolor Nude.
Sama chciałam miec zielone dodatki i mialam miec buty z zielona kokarda ale spotkalam sie z bardzo dobra stylistka i mi odradziła.
Bylam bardzo zadowolona i ogromny plus z moich butow-nadal w nich chodze z racji ze jest super pogoda takze polecam Nude
sol11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-26, 10:19   #1263
poldzik
Zadomowienie

existence ladne te butki ale jak dla mnie ten fason jest wybitnie niewygodny... no i one raczej w takim lososiowym kolorze sa, prawda? moje to intensywny pomaranczowy koral
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-26, 10:48   #1264
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
existence ladne te butki ale jak dla mnie ten fason jest wybitnie niewygodny... no i one raczej w takim lososiowym kolorze sa, prawda? moje to intensywny pomaranczowy koral
no właśnie w chodzeniu wygodne bardzo ale do tańczenia to dla mnie przynajmniej byłby dramat ja mam ślubne swoje na pasek zapinane bo bym się bała, że mi spadną a co dopiero takie z gumką, pewnie bym od razu zdjęła a kolor...sama nie wiem jak go określić ale łososiowy raczej nie, one na żywo są intensywniejsze trochę niż na tych zdjęciach ale wpadają bardziej w czerwony niż w pomarańcz
Stary 2013-10-26, 13:17   #1265
MaxShe
Raczkowanie

Śliczne są te buty ale to fakt, że buty z zapięciem są pewniejsze na nodze i nie spadną tak szybko
Stary 2013-10-26, 13:42   #1266
evelina33
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kingaa27 Pokaż wiadomość
Dziewczęta a co sądzicie o czerwonych dodatkach ślubnych. Buty, bukiet i krawat? Zastanawiam się czy nie jest zbyt krzykliwy kolor? Zastanawia mnie jeszcze czy kolorowe buty pasują do sukienek typu "rybka"? One są piękne w swej prostocie i czy te kolorowe buciki nie będą zbyt odbiegały od prostoty takiej sukienki?
popatrz post wyżej (zamieściłam tam swoje zdjęcia), jeśli masz obiekcję co do połączenia rybki z kolorowymi butami

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

dziękuję bardzo )
evelina33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-29, 17:59   #1267
madl_en
Raczkowanie

Moje buty :

Niestety zdjęcia robione komórką przy sztucznym świetle, dlatego takie ciemne
Jak dorwę aparat to zrobię normalne, żeby było widać kolor

Model: Venus Y
Firma: Akces2
Kolor: http://www.akces2.com/images/stories...bnik-skora.jpg (czerwień II)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAGE_688.jpg (105,1 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAGE_690.jpg (90,5 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAGE_691.jpg (74,3 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAGE_692.jpg (89,1 KB, 27 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-30, 14:46   #1268
MaxShe
Raczkowanie

a te bucki są czerwone czy to taki kolor już bordo ? Bo an zdjęciach takie trochę ciemne są
Stary 2013-10-30, 16:09   #1269
madl_en
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MaxShe Pokaż wiadomość
a te bucki są czerwone czy to taki kolor już bordo ? Bo an zdjęciach takie trochę ciemne są
Są w kolorze krwistej ciemnej czerwieni, dokładnie ten kolor jaki podałam w załączniku.

Będę miała bordowy pasek przy sukni i do materiału pasują idealnie

Edytowane przez madl_en
Czas edycji: 2013-10-30 o 16:26
madl_en jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-31, 19:36   #1270
MaxShe
Raczkowanie

Noooo to mam nadzieję, że znajda się jakieś zdjęcia już po A bukiet jaki będzie do tej krwistej czerwieni
Stary 2013-11-01, 11:52   #1271
madl_en
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MaxShe Pokaż wiadomość
Noooo to mam nadzieję, że znajda się jakieś zdjęcia już po A bukiet jaki będzie do tej krwistej czerwieni
Planuje krwisto-czerwone róże

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-02, 14:35   #1272
MaxShe
Raczkowanie

No ja tez miałam bukiet z takich mocnych róż ; pomarańcza z czerwienią i do tego białe
Stary 2013-11-03, 13:21   #1273
forumkowiczka
Zadomowienie

Jeszcze zupełnie nie rozglądałam się za butami ślubnymi, ale ostatnio Mój TŻ podsunął mi kilka zdjęć takich niestandardowych... sama nie wiem co o nich myśleć.
Jedno jest pewne, mega obcasów nie potrafię nosić, jakieś 5 no góra 6 cm na wejście i na pierwsze tańce a później niestety nastąpi zmiana na niskie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buty_slubne132.jpg (19,6 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg buty_slubne3.jpg (16,6 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (7,9 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg images;.jpg (7,0 KB, 23 załadowań)
Stary 2013-11-03, 13:44   #1274
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez forumkowiczka Pokaż wiadomość
Jeszcze zupełnie nie rozglądałam się za butami ślubnymi, ale ostatnio Mój TŻ podsunął mi kilka zdjęć takich niestandardowych... sama nie wiem co o nich myśleć.
Jedno jest pewne, mega obcasów nie potrafię nosić, jakieś 5 no góra 6 cm na wejście i na pierwsze tańce a później niestety nastąpi zmiana na niskie
ja mam 6,5cm ale też będę zmieniać potem na balerinki
a te mi się nie bardzo widzą bo ogólnie takich jasnych butów nie lubię no i do tego te świecidełka nie moja bajka
Stary 2013-11-03, 16:00   #1275
Lemon_Drop
Zadomowienie

Dziewczyny a nie boicie się że po zmianie butów na niskie suknia będzie wam szurać po ziemi? Przecież długość sukni jest szykowana pod dane buty, a radykalnie zmieniając ich wysokość trzeba liczyć się z tym, że suknia będzie zamiatać podłogę.
Btw. forumkowiczka b. fajne buty
Stary 2013-11-03, 16:46   #1276
forumkowiczka
Zadomowienie

Fakt obawiam sie tego,ale calej nocy w obcasach nie wytrzymam na pewno. a na wejscie do kosciola w plaskich tez bym nie chciala pojsc...
Stary 2013-11-03, 18:40   #1277
201610281624
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Dziewczyny a nie boicie się że po zmianie butów na niskie suknia będzie wam szurać po ziemi? Przecież długość sukni jest szykowana pod dane buty, a radykalnie zmieniając ich wysokość trzeba liczyć się z tym, że suknia będzie zamiatać podłogę.
To oczywiste jest
Kuzynka w 8 cm szpilach paradowała i ok. 22 zmieniła na balerinki- umęczyła się mega, bo musiała suknię przytrzymywać, żeby się o nią nie wywrócić i na dodatek miała suknię bez ramiączek, bez fiszbin w gorsecie i na zasuwak, bez możliwości regulacji. Tym sposobem nie dość, że suknię przytrzymywała, żeby się nie przewrócić, to jeszcze podciągała, żeby jej nie zjechała na biuście.
Wymęczyła się na maksa...

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Cytat:
Napisane przez takaya Pokaż wiadomość
Ja jestem za sweterkiem do prawie każdej sukni
Trzeba tylko dobrać fason jeśli suknia jest bardzo zdobna, lub dość charakterystyczna. Na pewno będzie sporo przeciwniczek tak jak na początku ze dwa, trzy lata temu było sporo przeciwniczek kolorowych butków teraz prawie co druga PMka myśli o kolorowych butkach bo sa znacznie ładniejsze.
Przewaga swetra nad bolerkiem jest dokładnie taka sama są ładniejsze i można je jeszcze kiedyś założyć
Nie uważam, że sweterek pasuje do sukni ślubnej, w zdecydowanej większości nie pasuje
Co do kolorowych butów, to moim zdaniem chwilowa odskocznia od tych białych, ale serio patrząc na te niektóre kolorowe, co wrzucacie, to są niewiele mniej tandetne niż te białe.
Uważam, że to chwilowa moda i za jakiś czas kolorowe buty do sukni, też będą tandetne.
201610281624 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-03, 18:47   #1278
MaxShe
Raczkowanie

Cytat:
Cudne są te drugie Te pierwsze mogą być trochę uciążliwe przez ta kokardę z przodu - nie wiem czy nie będzie później zahaczała o suknie :/
Stary 2013-11-03, 18:55   #1279
existence
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie będę mieć długiej sukni więc problem z głowy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-03, 21:27   #1280
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Fakt obawiam sie tego,ale calej nocy w obcasach nie wytrzymam na pewno. a na wejscie do kosciola w plaskich tez bym nie chciala pojsc...
To może warto poszukać wygodnych, niekoniecznie mega wysokich butów, w których wytrzyma się całe wesele. Ja już kupiłam jedne, które mimo że są mega ślicznie i dosyć wygodne, to wiem ze nie wytrzymam w nich całej nocy i z nich rezygnuję (obcas 11 cm). Dalej szukam swojego ideału, marzą mi się w kolorze fuksji na max 8 cm obcasie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
ja nie będę mieć długiej sukni więc problem z głowy
Faktycznie wysokość obcasa nie gra u Ciebie roli zbyt dużej roli
Stary 2013-11-05, 11:18   #1281
retiko
Raczkowanie

Nie uważam, że sweterek pasuje do sukni ślubnej, w zdecydowanej większości nie pasuje
Co do kolorowych butów, to moim zdaniem chwilowa odskocznia od tych białych, ale serio patrząc na te niektóre kolorowe, co wrzucacie, to są niewiele mniej tandetne niż te białe.
Uważam, że to chwilowa moda i za jakiś czas kolorowe buty do sukni, też będą tandetne
.[/QUOTE]

Rzeczywiście, mnie tez ostatnio naszła podobna refleksja, tzn.wiele dziewczyn ubiera kolorowe buty do ślubu i jeśli same w sobie buty są ładne, zgrane z kolorystyką pozostałych elementów to ok wygląda to ładnie,ale rzeczywiście niektóre kolorowe buty nie ustępują kiczem tym białym(a la komunijnym)
sama jeszcze rok temu dałabym się pokroić, że na własnym ślubie wystąpię w takich właśnie, zielonych, fioletowych, fuksjowych...
Teraz wiem, że na 90 % nie będą to buty kolorowe,odwidziało mi się. Doszłam więc do wniosku,że wybiorę pewnie jakieś lakierowane czółenka nude,czy inne jasne buty.Ale nie będą to na pewno buty tego typu(koszmar) http://www.buty-slubne.net/index.php...ne-wzor-190-10

Edytowane przez retiko
Czas edycji: 2013-11-05 o 11:22
retiko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-05, 23:12   #1282
Must
Rozeznanie

Wybór butów jest trudny, trudniejszy niż wybór sukni w moim przypadku. O ile suknię wybrałam szybko i wiedziałam na 100%, że to ta to z butami gorzej.

Poszukiwałam fioletowych jasnych, koniecznie ze skóry wewnątrz i na zewnątrz, ale skóra ma być jak zamsz, nie lakierek, stabilnych, na obcasie maks 4cm ( TŻ jest niższy bez butów o pół głowy więc ciężko by było tańczyć przy różnicy np. 15 cm ). Do tego czegoś super wygodnego - mam zamiar tańczyć, nie siedzieć, nie zmieniać butów na inne.
Pozostał mi jedynie wybór tanecznych butów a Akces, bo jedynie tam mają kolor fioletowy. I chociaż może same wzory nie podobają mi się w 100% to wiem, że nie znajdę nic bliższego moim wymaganiom. Nie mam po co nawet chodzić po sklepach.
Więc ciężko oj ciężko
Must jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-06, 08:36   #1283
TysiaBB1989
Rozeznanie

Dziewczyny znalazłam sklep niedaleko mnie jakieś 20 km.
Mają buty taneczne http://www.sklepjive.republika.pl/sklep.html
strona nie wygląda za atrakcyjnie ale chyba się tam przejadę
TysiaBB1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-06, 09:43   #1284
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
kurde ja sie wlasnie tego obawiam

Cytat:
Ja na obcasach na bank calej nocy nie wytrzymam, zupelnie nie wiem jak to rozwiazac.

Co do kupna lepszych, wygodniejszych butow u mnie to nie dziala, mnie obcieraja wszystkie buty łacznie z niektórymi japonkami. i balerinami.
Nie chce isc w balerinach od początku, kupiłam juz buty ślubne fioletowe skórzane. Szczerze to ten temat spędza mi sen z powiek.
Mam w domu jedne buty w których bym wytrzymala na 100% cała noc ale ona sie na ślub nie nadaja gdyż są na koturnie jakby ze sznurka i na czarne paseczki.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-06, 10:16   #1285
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
Dziewczyny znalazłam sklep niedaleko mnie jakieś 20 km.
Mają buty taneczne http://www.sklepjive.republika.pl/sklep.html
strona nie wygląda za atrakcyjnie ale chyba się tam przejadę
zawsze warto pojechać osobiście bo na stronie nigdy nie ma wszystkiego

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
kurde ja sie wlasnie tego obawiam

Ja na obcasach na bank calej nocy nie wytrzymam, zupelnie nie wiem jak to rozwiazac.

Co do kupna lepszych, wygodniejszych butow u mnie to nie dziala, mnie obcieraja wszystkie buty łacznie z niektórymi japonkami. i balerinami.
Nie chce isc w balerinach od początku, kupiłam juz buty ślubne fioletowe skórzane. Szczerze to ten temat spędza mi sen z powiek.
Mam w domu jedne buty w których bym wytrzymala na 100% cała noc ale ona sie na ślub nie nadaja gdyż są na koturnie jakby ze sznurka i na czarne paseczki.
ja mam zamiar w strategicznych miejscach się obkleić plastrami veet na pęcherze bo one są przezroczyste i już to mierzyłam, nie widać w ogóle ich jeszcze pod pończochą to w ogóle bajka bo moje stopy też są głupie i nawet super wygodny but i tak mnie użre
Stary 2013-11-06, 10:23   #1286
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
zawsze warto pojechać osobiście bo na stronie nigdy nie ma wszystkiego

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

ja mam zamiar w strategicznych miejscach się obkleić plastrami veet na pęcherze bo one są przezroczyste i już to mierzyłam, nie widać w ogóle ich jeszcze pod pończochą to w ogóle bajka bo moje stopy też są głupie i nawet super wygodny but i tak mnie użre
Ex mi naweet plastry nie pomagaja, nawet ten sztyft compeed nie działa na mnie, a duzo osób go zachwala.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-06, 10:36   #1287
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Ex mi naweet plastry nie pomagaja, nawet ten sztyft compeed nie działa na mnie, a duzo osób go zachwala.
no to kurcze nie wiem, chodź w tych butach ile możesz w wolnej chwili, może jak użrą raz porządnie i się zagoi to potem będziesz mieć uodpornione te miejsca? ja w swoich chodziłam długo w grubszych skarpetkach bo mnie wyjątkowo gniotło w jednym miejscu miałam takie odciśnięte aż, że nie mogłam wytrzymać i pomogło albo są też takie rozciągacze w sprayu, mama mi kiedyś taki kupiła i jak popsikasz i nałożysz to się but dopasuje bardziej do Ciebie, no próbować warto

w ogóle co ja napisałam, plastry veet oczywiście chodziło mi o compeed

Edytowane przez existence
Czas edycji: 2013-11-06 o 10:40
existence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-06, 14:40   #1288
ollka27
Raczkowanie

Cytat:
Ja miałam taką sytuacje że po paru godzinach przebrałam buty na baletki i trochę suknia "szurała" po ziemi ale nic się z nią nie stało. W każdym razie nie ma co liczyć że suknia się nie ubrudzi czy uszkodzi, takie uroki wesela
ollka27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-06, 15:50   #1289
Must
Rozeznanie

Te buty, które kupuję miała moja koleżanka na swoim ślubie i mówiła, że super wygodne. I wytrzymała cała noc. Ja nie mam problemów z butami/ocieraniem itp. więc powinnam dać rade
Must jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-06, 16:09   #1290
existence
Zakorzenienie

ja w tym roku na sylwestrze mam zamiar sprawdzić ile wytrzymam w 8cm bo podobnie albo dłużej powinnam wytrzymać w ślubnych bo są 6,5cm
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości