|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
dzisiaj robie wyjatek ![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Eneleve obróciła sie chyba tylko dzieki dzisiejszej rehabilitacji i watpie ze sie powtórzy heh |
|
|
|
|
#4742 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
![]() Domi nie obwiniaj się o nic... Sara ma po prostu taki charakter Byle do 18 a potem już z górki ![]() Tari kciuki, żebyś ze wszystkim dziś zdążyła ![]() Dotka nie mogę czytać Twoich opowieści o lekarzach
|
|
#4743 | |
|
Zadomowienie
|
Po rozwoju mięśni chyba. Szyję już widać więc napięcie puszcza. Brzuch nadal słaby a klatka noworodkowa. A na brzuchu leży ładnie i prawidłowo jak się go ustawi. Sam jak ma do tego dojść to się zachowuje jak noworodek czyli opiera się na pięściach zamiast łokciach.
Cytat:
---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Mam książkę "Uśnij wreszcie" w pdf jakby któraś chciała piszcie PW
|
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
O nie! Zbyt drastyczne jak dla mnie. Ja jestem mientka.
|
|
|
|
#4745 | |||
|
Zadomowienie
|
Byliśmy dziś u laryngologa,stwierdził ostre zapalenie gornych drog oddechowych o umijscowieniu mnogim lub nieokreslonym
przepisal nam Larimax na nawilzenie sluzówki nosa. Dzisiejsza noc kiepska pierwszy raz od długiego czasu Gabi się obudziła na nocne karmienie o 2. Co ten skok robi z moim dzieckiem. Do tego kręci się tak ostatnio,że drugi raz pielucha się poluzowała i zaiskała łóżeczko, wczoraj w nocy natomiast łóżko.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio słodyczy masakrycznie dużo jem.W Biedronce mozna dostac kaszki Nestle do picia,sa w malych kartonikach 200ml po 4zl i wystarczy przelac do butelki, podgrzac i gotowe. Od 4mies sa bananowe, polecam, Gabi je bardzo lubi szczegolnie ze jako jedyne z kaszek przchodza przez smoka od butli (TT nr 2). Są to kaszki w formie cieklej do picia wiec moze Antek polubi.
|
|
#4746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wrócę do Was wieczorem, teraz jest u mnie mama, a zaraz tż wraca |
|
|
|
|
#4747 |
|
Wtajemniczenie
|
nooo kolega Leon chyba tez sie pogniewal na sen od 6:00 rano mial az dwie drzemki - kazda po 15 minut zeby nie bylo
![]() ale to pewnie ja pierwsza padne nie on
|
#4748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) super wprowadzajcie bo pozniej musze miec kogo pytac co i jak:-P ktora Wam pozwolila wprowadzac miesko?przyznaj sie?:-P moje dziexko spi 2h w domu jak nigdy co prawda od godziny ja bujam i co chwile otwiera oczy kontroluje czy jestem i spi dalej ale druga reka moge Was czytac i nadrabiac hihihi.ja to wyrodna chyba jestem wy wprowadzacie 1produkt na tydz?ja to 1dzien marchewk-nic Zu nie bylo to heja na drugi dzien jabluszko...chyba wychodze z zalozenia ze jakby mialo jej cos byc to odrazu badz w nocy moglby ja brzyszek bolec czy cos... jefyna zasada to wprowadzanie rano /do poludnia nowych rzrczy...![]() ktoras podawala Cebion?wiem ze mozna z soczkiem mieszac ale czy z mlekiem? ide mleczko robic Zuziak wstal ![]() zuzia nauczyla sie sciagac skarpetki jedna o druga nozke i jak jej mowie ze nie mozna bo ziu ziu to sie chichra zakladam jej i sppwrotem
|
|
|
|
|
#4749 |
|
Wtajemniczenie
|
DOMI - teraz w bootsie maja nowe butelki tez ze niby a la cycek u mnie jedna kosztuje cos 6euro - wiec pewnie z 5funciakow
moze warto sprobowac
|
#4750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4751 |
|
Wtajemniczenie
|
DOMI - lap linka:
http://www.boots.ie/en/Vital-Baby-Nu...150ml_1365495/
|
#4752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta Pani co jej nikt nie lubi nam pozwoliła ))Hm... może Cię na kawę zaprosimy, ale jak wywieziemy meble, bo teraz nawet Glut się w pokoju nie mieści )))
Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2013-11-06 o 14:43 |
|
|
|
|
#4754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja wyszłam z takiego, że mamy czas na spróbowanie wszystkich pyszności, a skoro to jest taki mały brzuszek to wolę wiedzieć na 100% czy dany produkt mu będzie odpowiadał tak miałam min. z kaszką ryżową- pierwsza noc ok, następne dramat, więc zwolniłam tempo zresztą Tomek i tak skonczonych 4mscy nie ma, więc tak naprawdę jeszcze nie traktujemy rozszerzania diety tak strasznie na serio Jak Zuzi nic nie jest to super no i rozszerzajcie jak tak Wam dobrze mój też sobie ściąga skarpetki, non stop chodzi boso a swoją drogą jedyna rzecz, której mu nie spakowałam żeby go przebrać na chrzest to.. skarpetki miał buty na oklep w kościele, a potem w domu to jak Jezusek z bosymi stópkami
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||
|
|
|
#4755 |
|
Zakorzenienie
|
Kupa wyszła, słońce wyszło trzeba tyłek na spacer zebrać
|
#4756 |
|
Zakorzenienie
|
wpadnij po moja Zuze co?
|
|
|
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
margo myslr ze to w nawiadie to jak najvardziej strzal w 10tke!!
)))hahaha i fobrze..Iwonka bo juz daje jej syropek itp wiec wole jej oszczwdzic jeszcze tego z lyzeczki... En kazdy wlasnie ma inny schemat...ja rez wychodze z takiego bo przy kp nic Zu nie uczulalo... (oczywiscie nie mowie o jakiejs kapusvie czy cos bo nie jadlam ...![]() ziemniaki/marchewki itp jadlam i z brzuszkiem Zu bylo ok ![]() margo ktora bo ja nie lubie tylko pioteowskiego..dzis bylysmy u Kowal:-P a ostatnio slusarek:-P ide pampera zmienic bo capi cos kupa:-P ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- En to moze Zu i Tomus pojda kiedys boso hahahaha te Krakowskie dzievi hahaha |
|
|
|
#4758 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo chciałabym w końcu moje dziecko nauczyć zasypiać samodzielnieCytat:
za wagę i wzrost i powodzenia we wprowadzaniu mięcha Dorosły już ten Twój syn.I muszę uciekać bo się obudziła ta maruda moja
|
||
|
|
|
#4759 |
|
Zadomowienie
|
Margoś jak walnie tekstem to rajtuzy spadają
Dotka ja bym rozszerzała dietę tak jak Ty najchętniej, ale ten mój okaz ma tak wrażliwy brzuchol że szok. Oczywiście wszystko co złe to po TŻ odziedziczył Baloniku biedna malutka Gdzie ta moja mama jeszcze chwila i będę musiała z małym iść do lekarza
|
#4760 |
|
Zakorzenienie
|
wsumie to myslalam ze jak cos dziecku nie podpasuje to bedzie odreagowywalo w ten sam dzien/noc a nie po paru dniach..i zaczynam od paru lyzexzek teraz jemy po pol sloiczka juz sprawdzonego produktu...
Margo poszlabym z toba ale dzis mi sie nie chce i mam mokra glowe...jutro jak bd ladnie ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- surka mi tez wyslesz na meila bo jestem ciekawa
|
|
|
|
#4761 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Domi przykre, ze Sarcia "tak ci daje w kosc" - ja wierze, ze niedlugo wyrosnie z tego. Nie ma zlotej rady na dzieci, znajdziesz z TZ na nia sposob na pewno. malaczarnakejt uwielnbiam patrzec na Fi i jego sliczne oczka ![]() karolajn tez patrzylam na oferte wizzair, bo i 4 i 5 listopada mieli taniej o 20% a ja i tak musze leciec ta linia - ale coz jak konto pustkami swieci a wam zazdraszczam ![]() baloniku zdrowka dla Was. dotkaa no niestety frida trzeba mocno ciagnac, dlatego ja kupilam katarek ![]() Margo doroslego masz juz tego syna ![]() A u nas dzis pierwszy raz marchewka i ............ calkiem niezle poszlo. Nie bylo placzu i plucia na odleglosc. Wiadomo, jezyczkiem wypychal, bo jeszcze minie, zanim nauczy sie jesc w ten sposob, ale smakowalo mu. Teraz kupilam z Bobovity, ale ogolem mysle ze Gerber pozniej. Mnie Hipp nie podchodzil przy Marysi - smierdzial mi strasznie i temu teraz nawet nie patrzylam na niego. Ponadto moje dziecko (aleks) obudzilo sie dzis o 5 rano - wyspany...... ehhh kazalam TZ sie nim zajac a sama na drugi bok i spac. Ale po godzinie obudzilo mnie chrapanie obydwu - Aleks bo mial przytkany nosek, a TZ.... bo tak Generalnie moje dziecko w piatek konczy 4 miesiace, a ubranka 68 sa na niego na styk
Nigdy nie odbieraj nikomu nadziei ! Może to jedyne co mu pozostało ! 12.06.2010![]() Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2013-11-06 o 15:01 |
|
|
|
#4762 |
|
Wtajemniczenie
|
Siedzę w fotelu i popijam kawkę. Zrobiłabym obiad bo TZ niedługo wróci ale boje sie Maje zotawić bo śpi od 3 godzin na brzuszku u nas na łóżku. Kurcze boje sie że sie udusi jak ją zostawię....
śpią wasze dzieci n brzuszku?
|
|
#4763 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
) i Lili smakowała, ale jak dla mnie nawet koło marchewki nie stała---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4764 |
|
Raczkowanie
|
mogę Was nadrobić bo Mikołaj się wietrzy na balkonie
|
|
|
|
#4765 |
|
Zakorzenienie
|
surka nie jest zla ta marchewka
- ja mam ten sloiczek "pierwsza lyzeczka", ale ja kupilam sama w rossie, bo mnei do tej pory nie przyszly gratisy.
|
#4766 |
|
Zakorzenienie
|
moja nie zasnie na brzuchu niema szans ..chociaz w szpotalu spala tak slodziutko...
![]() pytanie za 100pkt jak dziecku gile wyleca z nosa to wyvieracie husteczka?pytam bo musze to robic dosyc czesto s nie chce zeby miala suchy nosek ...tzn pod noskiem... tez bym kupila katarek tylko ze...niemam odkurzacza hahahahaha |
|
|
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
dotkaaa no to ciagnij sama
|
#4768 |
|
Wtajemniczenie
|
Zamawiam rzeczy dla Małego z apteki internetowej gemini. Nie mogę się nadziwić jak jest tanio i jaką przebitke mają w sklepach i aptekach
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4769 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A czemu dopiero za 5mc? ok doczytałam. Edytowane przez tysia222 Czas edycji: 2013-11-06 o 15:28 |
|
|
|
|
#4770 | |
|
Konto usunięte
|
Ja zamierzam rozszerzać identycznie jak Karo
Tylko biorę się za to jak... pies za jeża Mimo, że Artek jest jednym z najstarszych tu dzieci, to jeszcze nic innego nie dostał poza mamusiowym mleczkiem :P No ale mam już słoiczek Hippa z marchewką nawet Ale zaczynamy od glutenu, z marchewką się nie będę spieszyć. Cytat:
Tyle, że już smoczek mu wymieniłam na większy rozmiar. TT nie za bardzo, za to Dr Browns to dla mnie totalny niewypał, przerost formy nad treścią. Śpi, dobrze i dość długo, ale ja albo siedzę z nim, albo go doglądam co 3 minuty. W nocy nigdy, choć ze 3 razy zdarzyło mi się przysnąć, jak spał na brzuszku i nic się nie stało. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

Dziś siedzimy po cichu od rana- zobaczymy jaki efekt będzie.

oby szybko minęło Misiowi. 

ale druga reka moge Was czytac i nadrabiac hihihi.

bo chciałabym w końcu moje dziecko nauczyć zasypiać samodzielnie

a wam zazdraszczam