Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części?
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 10 18,87%
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 4 7,55%
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 2 3,77%
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 5 9,43%
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 14 26,42%
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 21 39,62%
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 2 3,77%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-06, 13:52   #451
deb
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Ja też kupiłam jakoś za 200 zł łóżeczko turystyczne, a powiedzcie materac dokupowałyście? my musieliśmy do teściowej wziąć ten z łóżeczka bo w turystycznym taki giętki był nie nadawał się do spania. Chyba że w tych co pokazujecie jest jakiś lepszy.

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

tak wybiórczo podczytuje bo mała dzisiaj żyć nie daje, nic nie zrobiłam w domu bo miałą tylko jedną drzemkę

Elusiek - widać że chcesz wracać do pracy więc wracaj skoro masz z kim dziecko zostawić i tak jak piszą dziewczyny: jak coś zawsze możesz zrezygnować .
Stary 2013-11-06, 14:02   #452
banka26
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Helo helo mam zalegloaci ale postaram sie nadrobic tym Czasem pochwalimy sie czapa i obalem

Na reha bylo super za tydzien kolejne cwiczenia
O nie pochwale sie bo noe.mozna dodac zdjec ;(
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 14:26   #453
justyna_g4
Zakorzenienie

Moje dziecko mnie chce wykończyć...od kilku dni cały czas wrzask. Płaczem bym tego nie nazwała bo łezki rzadko lecą. Podejrzewam, że to zęby...nic jej nie pasi, ani na rękach, ani w łóżeczku, a żeby ją na macie zostawić i się spokojnie wysikać to mogę pomarzyć. Cokolwiek to jest niech się już skończy

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 14:36   #454
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
=

Nie, będziemy się karmić jeszcze dłuugo. Moja potrafi zjeść 120 ml deserka (kaszkę glutenową z jakimiś owocami np jabłuszkiem) a potem jeszcze woła o cyca, żeby zapić. Pozatym powinna gęste papkowe posiłki zapijac, a nie pije z butelki dlatego dawałam jej cycka, a teraz trenujemy picie z łyżeczki. No i jak odchodzi nam ten cyc na zapicie to jest problem.

u mnie też zazwyczaj atakuje prawego cyca.
mój pije wodę a i tak po godzinie od sloiczka woła cyca

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Ja też kupiłam jakoś za 200 zł łóżeczko turystyczne, a powiedzcie materac dokupowałyście? my musieliśmy do teściowej wziąć ten z łóżeczka bo w turystycznym taki giętki był nie nadawał się do spania. Chyba że w tych co pokazujecie jest jakiś lepszy.

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

tak wybiórczo podczytuje bo mała dzisiaj żyć nie daje, nic nie zrobiłam w domu bo miałą tylko jedną drzemkę

Elusiek - widać że chcesz wracać do pracy więc wracaj skoro masz z kim dziecko zostawić i tak jak piszą dziewczyny: jak coś zawsze możesz zrezygnować .
te materace to zawsze takie szmatki sa, my kupilismy turystyczny materac z fiki miki
Stary 2013-11-06, 14:43   #455
Budyniek
Rozeznanie

MoTyleKsw

Widzisz, a u nas wyeliminowało praktycznie do zera, a jeśli się ulewa to sporadycznie, przy przewalaniu tuż po jedzeniu ulewała. ale to była mała struga o konsystencji budyniu.

pracownicy MUSZĄ mieć mieć dyplomy, jeśli chcemy stempel ministerstwa. Teściowa jest dyplomowanym pedagogiem, do tego zależnie od ilości dzieci będą dodatkowe nauczycielki. no i będzie anglistka, germanistka, i inne języki (francuski, włoski, hiszpanski). plus nauczyciele rytmiki, baletu, biolog od ekologii (sadzenie własnych roślinek, segregacja śmieci, nauka o zwierzętach), muzyk ze szkoły muzycznej.

Xal nie wiem jak to jest przy kp, ja tylko dosypywałam do mm, więc łatwiej miałam
Żłobek powinien mieć tzw czerwony stempel ministerstwa. tzn spełniać normy wszelakie. nie wiem czy gdzieś jest lista, może na stronach ministerstwa. Ale powinni Ci udzielić informacji w konkretnych żłobkach. Jeśli będą kręcić, że to niepotrzebne to masz do czynienia nie z żłobkiem niepublicznym a z takim ala klubem malucha. Tam może w teorii nauczać Krysia z mięsnego, a jedzenie mogą zbierać po śmietnikach. Tak naprawdę te żłobki mają prawo funcjonować... dopóki nikt ich nie skontroluje. Teraz powoli zaczynają je zamykać, bo rzadko spełniają wyśrubowane normy sanepidu.
Stary 2013-11-06, 14:52   #456
diabli
Zakorzenienie

nadrabiam, ale dzisiaj jestem tak leniwa, ze nie cytuje slonce na moment wyszlo, wiec bylysmy na spacerze, teraz znow szaro i nijak, wiec Nela zapadla w sen zimowy (moje male niedzwiedziatko hehe), a mamuska konczy obiad. czekam na tz i pędzimy do endokrynologa, pierwsza wizyta po Gliwicach milo, bo Pani doktor kazala przyjść kiedy chce, jak tylko skoncze tam leczenie, zrobila dopisek przyjąć poza kolejka. przedzwonilam czy przyjmuje, kobitka z rejestracji od razu mnie polaczyla z gabinetem, bo dzisiaj przyjmują krócej...i co? "aaa to pani była w ciąży prawda? dobrze kojarze? no to zapraszam, ju po operacji, jak wyniki?" kurcze naprawdę milo mnie zaskakują, po raz kolejny. oczywiście nie zapomniala dodac, ze jako mamuska karmiaca wchodzę bez kolejki a myslalam, ze bez brzuszka to już mi się wszelkie przywileje skoncza, hehe.
zatem: wcinam ogorkowa (pyszna wyszla :P) i czekamy na tate. reszta obiadu po powrocie. miłego popołudnia!

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Zaraz nadrobie ale radosnie informuje ze dnia 4tego tj.pierwszy raz od soboty jest kupa. Juz taka bardziej dorosla ale oddana cichaczem i bez zadnych wspomagaczy, no chyba ze liczymy nieco soku i wczoraj jablusza troche.
Gowniany temat a jak mnie cieszy
.
no dobra trochę pocytuje przy jedzeniu hehe. nie ma jak czytac o kupie ale jak najbardziej rozumiem Twoja radość. mnie tez pierwsza dorosla baaardzo "rozczuliła". koniec mlecznych noworodkowych...hehe
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 14:57   #457
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
mój pije wodę a i tak po godzinie od sloiczka woła cyca

te materace to zawsze takie szmatki sa, my kupilismy turystyczny materac z fiki miki
a masz może linka do tego materaca który kupiłaś, bo mają tyle rodzajów a przydałby się na wszelki wypadek bo tż do aktualnego auta materaca z łóżeczka nie zmieści.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-06, 14:58   #458
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dokupiłam materac turystyczny.
Cytat:
Napisane przez Budyniek Pokaż wiadomość
Żłobek powinien mieć tzw czerwony stempel ministerstwa. tzn spełniać normy wszelakie. nie wiem czy gdzieś jest lista, może na stronach ministerstwa. Ale powinni Ci udzielić informacji w konkretnych żłobkach. Jeśli będą kręcić, że to niepotrzebne to masz do czynienia nie z żłobkiem niepublicznym a z takim ala klubem malucha. Tam może w teorii nauczać Krysia z mięsnego, a jedzenie mogą zbierać po śmietnikach. Tak naprawdę te żłobki mają prawo funcjonować... dopóki nikt ich nie skontroluje. Teraz powoli zaczynają je zamykać, bo rzadko spełniają wyśrubowane normy sanepidu.
A prywatny żłobek też będzie na takiej liście, czy tylko te państwowe?
Sorki, że tak cię męczę, ale może się czegoś dowiem na początek.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 14:58   #459
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
Na pewno nie będę kupować skoczka, nie sądzę, aby udało mi sie tam przyszpilić młodą na dłużej niż 5 minut, a to będzie kolejny grat w moim niewielkim mieszkaniu. Poza tym nie wiem, czy mi się podoba
u nas w rodzinie skoczek sprawdzil się (wstawiałam kiedyś fotki szymka), wiec licze, ze mloda tez będę mogla nim dluzej zajac, tak jak teraz na macie. ale rozumiem, ze nie chcesz kupować, bo ja tez gdybym go nie dostala w spadku to pewnie uznałabym, ze nie mam na niego miejsca i to zbędny wydatek w każdym razie nowe sa potwornie drogie i chyba sensowniej polować na uzywki, bo z nimi przecież nic się nie dzieje. Antek pierwszy go "testowal", a to było prawie 8 lat temu! i on tez dostal używany z kanad. lumpka :P

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
aha, i chyba Diabli pisała o kulo pełzaku z FP - u nas to był niewypał
dzięki, czyli hula kula hehe
Stary 2013-11-06, 15:00   #460
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
my mamy takie, jest super:
http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...664176344.html
tylko inne kolory

a u mamy stoi takie zwykłe:
http://allegro.pl/kojec-lozeczko-tur...673265901.html
jak na krótki wyjazd też świetne, nie ma co przepłacać, zwłaszcza że już nie będziecie potrzebowali dodatkowego poziomu.
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja mam caretero grande.
Podpowiem Ci tylko, żebyś szukała już bez tej wkładki wyższej, może będzie coś tańszego, bo ona ma ograniczenia na kg.
Według mnie łóżeczko się prostu składa i rozkłada (o ile się dokładnie przeczyta instrukcję)

U mnie nie wyeliminowało. Ale jak już pisałam, ja kp więc było dużo gimnastyki z podawaniem.
A jest jakaś lista zarejestrowanych żłobków? Szczerze to jestem zielona w temacie i jeszcze się nie zabrałam za jego ogarnianie.
Cytat:
mamy baby ono i nie mam zastrzezeń

już wiem czmeu młody marudzi znowu:/ druga jedynka dolna prześwituje
dzięki. właśnie się zastanawiałam czy dla 9-ciomiesięcznego dziecka potrzebuje jeszcze tego wyższego poziomu, ale w takim razie będę polować na coś prostego
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 15:01   #461
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
a masz może linka do tego materaca który kupiłaś, bo mają tyle rodzajów a przydałby się na wszelki wypadek bo tż do aktualnego auta materaca z łóżeczka nie zmieści.
http://allegro.pl/fiki-miki-materac-...683578760.html

jak planujecie gdzieś na stałe łóżeczko postawić np. u babci to w ikei kupisz za 25 zł no ale taki sięnie skłąda

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-06, 15:03   #462
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

ja tez właśnie przewinęłam dorosłą kupę wczoraj w menu były gruszki, szpinak z iemniakami i kaszka i już tęsknie za cmlecznymi kupami a od przyszłego tygodnia mięsko wprowadzamy to dopiero będzie hard core
hehem, przecież fajnie jest "wykulac bobka" i znow czysta pielucha a tak serio, to gdyby nie smierdzialy to bylyby lepsze niż te mleczne puuultyyy wylewające się bokiem
Stary 2013-11-06, 15:07   #463
NoBoTak
Rozeznanie

Czy noszenie malca na rękach wpływa pozytywnie na jego rozwój?

https://wizaz.pl/Mama-z-klasa/I-rok-...ecko-na-rekach
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 15:15   #464
Budyniek
Rozeznanie

Xal wiem tylko to co mi teściowa przekazuje i to o przedszkolach. jeśli ze żłobkami jest analogicznie to jest tak: Żłób państwowy (wszystko jasne), Żłób prywatny (takie coś jak nasze przedszkole. prywatna firma, ale spełniająca wszystkie normy ministra i jeszcze bonusowe. zazwyczaj lepiej wyposażone niż państwowe, ale płatne), Punkt Przedszkolny/klub malucha itp (prywatna firma, ale nie spełniająca norm ministerstwa, nie ma odbioru pożarniczego i sanepidowskiego, nie ma zatwierdzonego programu, nie ma obowiązku zatrudniać nauczycielek z dyplomem. funcjonuje do momentu, aż się nie okaże, że mają kontrolę sanepidu i czegoś nie spełniają).

tak naprawdę opcja 3 to taka furtka. kiedyś można było otwierać takie kluby i nie musiały spełniać norm. teraz każda placówka prywatna musi spełniać normy i jeśli nie spełnia to ją zamykają. kwestia czasu-kiedy. a jeśli spełnia normy to może się ubiegać o zatwierdznenie ministerialne i przechodzi do opcji nr 2.

tak najogólniej, nie do konca jest tak łatwo, ale tak najłatwiej zrozumieć. teściowa walnęła by wykład, ja mam uboższą wiedzę

NoBoTak
Na pewno wpływa na ból pleców mamy
Stary 2013-11-06, 15:26   #465
deb
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/fiki-miki-materac-...683578760.html

jak planujecie gdzieś na stałe łóżeczko postawić np. u babci to w ikei kupisz za 25 zł no ale taki sięnie skłąda
chyba jednak bardziej składany nam się przyda dziękuję za linka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-06, 15:39   #466
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Witamy

mam znowu zapalenie piersi. Nie radzę sobie z przerwami w karmieniu na zupę czy deser. Za duzo pokarmu produkuję, muszę chyba nabyć bromergon

Ale do tej pory mroziłaś, (ja też) i nic nam nie było. Więc chyba trzeba olać system..
Ja sie tez zastanawiam jak u mnie bedzie jak sie zwieksza przerwy ja juz po 3h mam kule.
I jeszcze jefno. Bromergan mocno wplywa na psyche i zawroty glowy. Jest dla niego lagodnoejsza alternatywa, tylko ze kosztuje 150pln ale jesli cie interesuje to napisze nazwe

Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość
super nurek

Wczoraj wypatrzyłam u Adiego że górna dwójka zaczyna wychodzić, dziś doszły jeszcze górne jedynki, jak tak dalej będzie za tydzień moja pirania będzie miała 5 zębów już ale maruda z niego straszna się zrobiła, dziś na rehabilitacji płakał ale chyba z bólu ząbków bo paluchy wkładał i gmerał sobie cały czas.

Dziewczyny mam dylemat, pisałam kiedyś że jak Adi miał 3-4 miesiące dostała propozycję pracy, ale ją odrzuciłam ze względu na wiek młodego. Ale wczoraj zadzwonił do mnie facet z innej firmy i poszłam na rozmowę, i kurcze znowu mam propozycje pracy co najlepsze ze względu na moje referencje dzwonił on aż 4 razy, bo nie mogłam odebrać a oddzwonić po prostu mi się nie chciało, bo myślałam że znowu jakaś reklama. Ciesze się ale znowu dylemat jak tu młodego zostawić. Dziś spotykamy się z siostrą cioteczną tż i ona nie ma pracy chcemy jej zaproponować opiekę nad młodym. Bo obcej niańce bym Adiego nie oddała, a żłobek już dawno skreśliłam po opowieściach koleżanek Nie czuje się na siłach młodego zostawiać, ale gość zaproponował mi dobre warunki. Płacowo średnio, po okresie próbnym podwyżka+plus premie co miesiąc, ale będę robić to co lubię. Pozatym jak bym brała soboty, to w tygodniu bym miała 1 dzień wolny, więc niańka by była tylko 4 dni, a w soboty tż by siedział z młodym. Chcę iść do pracy, do nowych ludzi, ale obawiam się że Adi jak nikogo nie będzie z rodziców będzie ryczał itp. Jak bym się zdecydowała na robotę, to jest możliwość od stycznia pracy zdalnej w domu, więc nawet jakby niańka była w domu, a ja w innym pokoju to bym wiedziała co się dzieję, ale to dopiero za dwa miesiące...
Powiem Ci szczerze, ja ogolnie jestem za tym by z dzieckiem zostac rok, ale jakbym dostala taka propozycje z mozliwoscia pracy w domku to chyba jednak bym sie zdecydowala. Brzmi atrakcyjnie.
No i przyznaje-zazdroszcze tych ofert pracy. W jakim zawodzie pracujesz?

Co do ulewania to Daro nigdy nie byl super ulewaczem ale do teraz mu sie czasami zdarza.

Musze Wam polecic tent sklep adaboo, a najlepiej by zapomnieli Wam cos wyslac. Mi wyslali 1z2zamowionych lyzeczek. Napisalam do nich i nie dosc ze bez gadania i dyskusji wyslali ta lyzeczke natychmiast to dostalam od nich bandamke z lamillou za 39 pln ( a lyzeczka kosztowala9) i takie dinozairy czarne na patyku i 5%znizki nakolejne zakupy

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Czy noszenie malca na rękach wpływa pozytywnie na jego rozwój?

https://wizaz.pl/Mama-z-klasa/I-rok-...ecko-na-rekach
Musze ten artykul przeslac rodzicom zeby mi w koncu dali spokoj

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 15:42   #467
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
ale pudło za 50 zł to musiałaś kupić
hehe i tu CIę zaskoczę, kupiłam 4 pudełka 5 lat temu jak mieszkałam na stancji i nie mieliśmy w pokoju szuflad.. 3 sluża mi teraz na skarpety staniki itp a jedno na zabawki.. tylko one wtedy byly znacznie tansze.. a wrzuciłam tylko tak poglądowo bo akurat na stronie ikei bylam
chyba z 10 zł za sztukę kosztowały:p

Mysia - a gdzie kupowałaś te zabezpieczenia do gniazdek?

Co ja to miałam.. a wkur..wi..a mnie to ciągłe załatwianie jakiś pierdół.. jak ze ja przecież siedze w domu i mam czas a mój wielce szanowny maż robi kariere to ja to wszystko musze załatwiać..

-wczoraj się użerałam w przychodni zeby mnie z łaską przyjeli - tzn Wojtusia,
-dzisiaj wykłócałam się z elektro zeby mi uzali reklamacje piekarnika,
-w poniedziałek wysłałam aparat na gwarancji i też trzeba bylo poleźć jakies papiery powypełniać.. jak mi nie uznają kolejnej gwarancji to wezme te wszystkie produkty i wyśle pismo do rzecznika praw konsumenta albo jeszcze innego urzędu..
- a wcześniej piep..rz..one becikowe 2 tygodnie dzien w dzien po urzędach..
-w tamtym tygodniu wymieniali nam liczniki z nowych na jeszcze nowsze bo tak i muszą.. i srata tata i musiałam jakies pisma podpisywać ze się nie zgadzam potem inne ze jednak nie mam wyboru...ehh nienawidze tegow wszystkiego zalatwiać!!!

nienawidze polskiej administracji, nienawidze służby zdrowia, nienawidze urzędów, bym to wzięła wszystko i w .pi..zd..u podpalila.. ehhh

jeszcze mi się dzisiaj awaria zrobiła w kuchni , kałuża wody i ciekło z czegos niewiadomo z czego. tz stwierdził, ze musi iść do roboty i zebym poswicila latarka i zobaczyla co jest zepsute, a jak się bęzie lac to mam wodę zakręcic.. no i maarchewka hudraulik słuchając w międzyczasie wrzsków Wojtusia, sama wszystko musiała naprawić.. szczesliwie nie ma dwóch lewych rąk i wszystko naprawiła...

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 15:44   #468
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Musze Wam polecic tent sklep adaboo, a najlepiej by zapomnieli Wam cos wyslac. Mi wyslali 1z2zamowionych lyzeczek. Napisalam do nich i nie dosc ze bez gadania i dyskusji wyslali ta lyzeczke natychmiast to dostalam od nich bandamke z lamillou za 39 pln ( a lyzeczka kosztowala9) i takie dinozairy czarne na patyku i 5%znizki nakolejne zakupy
miło z ich strony
Stary 2013-11-06, 15:48   #469
deb
Zakorzenienie

Magiusa - ja jak zamawiałam na all od as planety i nie było jakiejś zabawki wybrałam inną o 20 zł droższą a policzyli mi za tańszą - też byłam mile zaskoczona

Marchewka - zwracam honor co do pudełka
Kurcze Ty to jesteś zosia samosia. Ja bym na pewno sobie nie dała rady z jakimiś pokrętłami Co do papierów to u mnie w domu też ja wszystko muszę załatwiać, jak pracowałam to tak samo było. Mój mąż miał po pracy luzik a ja musiałam siedzieć nad pismami, wydzwaniać z reklamacjami, zmianą taryfy itp. Teraz chciałby zmieć dekoder upc i dzień w dzień mi marudzi że trzeba zmienić...ale sam nie złapie za telefon i nie zadzwoni chyba trafiłyśmy na podobne egzemplarze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-06, 15:55   #470
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
jeszcze mi się dzisiaj awaria zrobiła w kuchni , kałuża wody i ciekło z czegos niewiadomo z czego. tz stwierdził, ze musi iść do roboty i zebym poswicila latarka i zobaczyla co jest zepsute, a jak się bęzie lac to mam wodę zakręcic.. no i maarchewka hudraulik słuchając w międzyczasie wrzsków Wojtusia, sama wszystko musiała naprawić.. szczesliwie nie ma dwóch lewych rąk i wszystko naprawiła...
zdolna jesteś ja nie mam takiego talentu hydraulicznego, ale gdyby nawet to bym się wkurzyła jakby wszystko było na mojej głowie
Stary 2013-11-06, 16:03   #471
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Magiusa - ja jak zamawiałam na all od as planety i nie było jakiejś zabawki wybrałam inną o 20 zł droższą a policzyli mi za tańszą - też byłam mile zaskoczona

Marchewka - zwracam honor co do pudełka
Kurcze Ty to jesteś zosia samosia. Ja bym na pewno sobie nie dała rady z jakimiś pokrętłami Co do papierów to u mnie w domu też ja wszystko muszę załatwiać, jak pracowałam to tak samo było. Mój mąż miał po pracy luzik a ja musiałam siedzieć nad pismami, wydzwaniać z reklamacjami, zmianą taryfy itp. Teraz chciałby zmieć dekoder upc i dzień w dzień mi marudzi że trzeba zmienić...ale sam nie złapie za telefon i nie zadzwoni chyba trafiłyśmy na podobne egzemplarze
akurat z UPC to jedna z nielicznych rzeczy które on zamawiał i opłaca.. no i oczywiście tak załatwił, że przez 2 lata płacliśmy jakies pakiet bezpieczenstwa czy inna pierdołę.. chyba 5 zł miesięcznie.. no niby nie majątek ale zupełnie tego nie potrzebowalismy.. i płaciliśmy tylko dlatego ze on przez 2 lata nie miał czasu zadzwonić i z tego zrezygnowac.:mu r:

Wojtek
Stary 2013-11-06, 16:14   #472
NoBoTak
Rozeznanie

A ja dalej powałkuje trochę temat nawilzaczy. Czytałam trochę o tej cieplej mgielce i jak dla mnie to pic na wodę fotomontaż :-\ jakie macie nawilżacze, jesteście z nich zadowolone?
Stary 2013-11-06, 16:17   #473
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Zaraz zacznę nadrabiać, a w między czasie zapytam się Was: Chce kupić nawilżacz powietrza. Myślałam, że się obędziemy bez niego ale jednak chyba nie:/ Pan w sklepie mi powiedział, że najlepsze są takie które mają jakąś tam grzałkę i wydzielają ciepłą parę, i że przy dziecku tylko takie on poleca. Niestety nie miał takich na stanie i nie mogłam pooglądać. Wiecie coś na ten temat czy robił mnie w bambuko;P?
kurcze mi się wydaje ze jak czytałam o tych wszystkich nawilżaczach to, że ten na parę jest niedobry bo w cieple rozwijają się bakterię:confus ed: zaraz poszukam bo może coś źle zrozumiałam..nie mam mózgu po tej ciąży nic a nic...

Cytat:
Napisane przez klarites Pokaż wiadomość
Współczuję A chcesz już zakończyć karmienie? Przy bromergonie mi nie pozwolili karmić chociaż czytałam, że niektóre kobiety karmią... Ale bym się i tak bała.

Dzisiaj pierwszy raz zrobiłam małemu mleko w niewyparzonej butli Na razie grzecznie śpi
No i skusiłam się, żeby dać mu banana (nie ze słoiczka). Smakował mojemu żarłokowi niesamowicie.

Dziewczyny, a czy któreś z Waszych dzieci jeszcze ulewa? Bo my mamy z tym problem... Próbowałam dodać trochę kleiku ryżowego do mleka, ale młody pluje na kilometr. Nutritonu się trochę boję (za dużo dziwnych składników). Przeczekać?

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Wow, powiedzcie mi, jak to robicie, że macie tak sucho w domach?
My kupiliśmy ostatnio, ale... osuszacz...
u nas jest mega sucho.. ja w bloku mieszkam.. czasami to nawet do 25% spada..

Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość
super nurek

Wczoraj wypatrzyłam u Adiego że górna dwójka zaczyna wychodzić, dziś doszły jeszcze górne jedynki, jak tak dalej będzie za tydzień moja pirania będzie miała 5 zębów już ale maruda z niego straszna się zrobiła, dziś na rehabilitacji płakał ale chyba z bólu ząbków bo paluchy wkładał i gmerał sobie cały czas.

Dziewczyny mam dylemat, pisałam kiedyś że jak Adi miał 3-4 miesiące dostała propozycję pracy, ale ją odrzuciłam ze względu na wiek młodego. Ale wczoraj zadzwonił do mnie facet z innej firmy i poszłam na rozmowę, i kurcze znowu mam propozycje pracy co najlepsze ze względu na moje referencje dzwonił on aż 4 razy, bo nie mogłam odebrać a oddzwonić po prostu mi się nie chciało, bo myślałam że znowu jakaś reklama. Ciesze się ale znowu dylemat jak tu młodego zostawić. Dziś spotykamy się z siostrą cioteczną tż i ona nie ma pracy chcemy jej zaproponować opiekę nad młodym. Bo obcej niańce bym Adiego nie oddała, a żłobek już dawno skreśliłam po opowieściach koleżanek Nie czuje się na siłach młodego zostawiać, ale gość zaproponował mi dobre warunki. Płacowo średnio, po okresie próbnym podwyżka+plus premie co miesiąc, ale będę robić to co lubię. Pozatym jak bym brała soboty, to w tygodniu bym miała 1 dzień wolny, więc niańka by była tylko 4 dni, a w soboty tż by siedział z młodym. Chcę iść do pracy, do nowych ludzi, ale obawiam się że Adi jak nikogo nie będzie z rodziców będzie ryczał itp. Jak bym się zdecydowała na robotę, to jest możliwość od stycznia pracy zdalnej w domu, więc nawet jakby niańka była w domu, a ja w innym pokoju to bym wiedziała co się dzieję, ale to dopiero za dwa miesiące...
ale Ty ogólnie teraz jesteś bezrobotna tak? czy na macierzynskim siedzsz? Mi się wydaje ze opcja jest super.. myśle ze jak będzie miał Adi rok to wcale nie będzie łatwiej, a raczej trudniej go zostawić.. bo będzie czaił co i jak... a tak sie przyzwyczai ze mama idzie do pracy i bedzie git..

DZiewczyny - co zamierzacie robić po zakonczeniu rodzicielskiego? Żłobek? Opiekunka? Ktoś z rodziny? Dzisiaj na gimnastyce a w zasadzie po laska opowiadala o takim projekcie ze dostał dofinansowanie - dzienna opieka nad dzieckiem czy coś takiego.. Jest sobie babka która ma do opieki 5 -cioro dzieci, plus w każdym dniu jest do pomocy inny rodzic tych dzieci.. na razie szukali 1 dziecka bo im do 5 brakowało.. ciekawe jak to sie rozwinie bo w sumie taka opcja chyba by była całkiem fajna Chyba o tym CLoche pisała, ze tam niej jest Mutter coś tam

Wojtek
Stary 2013-11-06, 16:26   #474
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
kurcze mi się wydaje ze jak czytałam o tych wszystkich nawilżaczach to, że ten na parę jest niedobry bo w cieple rozwijają się bakterię:confus ed: zaraz poszukam bo może coś źle zrozumiałam..nie mam mózgu po tej ciąży nic a nic...

u nas jest mega sucho.. ja w bloku mieszkam.. czasami to nawet do 25% spada..

ale Ty ogólnie teraz jesteś bezrobotna tak? czy na macierzynskim siedzsz? Mi się wydaje ze opcja jest super.. myśle ze jak będzie miał Adi rok to wcale nie będzie łatwiej, a raczej trudniej go zostawić.. bo będzie czaił co i jak... a tak sie przyzwyczai ze mama idzie do pracy i bedzie git..

DZiewczyny - co zamierzacie robić po zakonczeniu rodzicielskiego? Żłobek? Opiekunka? Ktoś z rodziny? Dzisiaj na gimnastyce a w zasadzie po laska opowiadala o takim projekcie ze dostał dofinansowanie - dzienna opieka nad dzieckiem czy coś takiego.. Jest sobie babka która ma do opieki 5 -cioro dzieci, plus w każdym dniu jest do pomocy inny rodzic tych dzieci.. na razie szukali 1 dziecka bo im do 5 brakowało.. ciekawe jak to sie rozwinie bo w sumie taka opcja chyba by była całkiem fajna Chyba o tym CLoche pisała, ze tam niej jest Mutter coś tam
No wlasnie wglebilam się w temat i te z ciepłą parą wypuszczają parę sterylnie czystą, ale z drugiej strony ciepło i wilgoć powoduje większe nagromadzenie się bakterii i roztoczy wiec bez sensu:-\ facet chyba nie wiedział do końca co mowil:-P
Stary 2013-11-06, 16:30   #475
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
A ja dalej powałkuje trochę temat nawilzaczy. Czytałam trochę o tej cieplej mgielce i jak dla mnie to pic na wodę fotomontaż :-\ jakie macie nawilżacze, jesteście z nich zadowolone?
Ja mam climatic od 3 lat i jestem zadowolona. Zimną parą dmucha ale nawet nie wiedziałam że są takie z ciepła.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 17:00   #476
vil84
Wtajemniczenie

Byliśmy na usg główki. niby formalność, bo nowa neurolog dla swojego spokoju nam zleciła, a wyszły poszerzone przestrzenie przymózgowe. lekarz uspokajał żeby się nie martwić i do kontroli za 8 tyg. w sb idziemy do neurologa i może nam coś powie ...

Cytat:

ja kupiłam dodatkowo

Cytat:

żłobek. niby na wrzesień mamy już zapewnione miejsce, bo dyrektorka mówiła że jak tak wcześnie zapisuje to na pewno będzie, a może i na maj się uda. ale nie wiem czy takie maleństwo oddam zobaczymy jak będzie finansowo ale raczej na pewno jak się skończy macierzyński będę musiała iść do pracy.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 17:01   #477
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
najprawdopodobniej czeka mnie wychowawczy...
żłobka u nas nie ma, nikt z rodziny raczej bąblem się nie zajmie,
no ale u nas przede wszystkim problem polega na tym, że jestem zatrudniona w Poznaniu a mieszkamy w Ciechocinku i przeprowadzać się na razie nie zamierzamy...
więc w sumie to nie wiem co ze mną będzie
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 17:07   #478
NoBoTak
Rozeznanie

Aha przecież nie napisałam najważniejszego;-) Leoś dostał dzisiaj 3 łyżeczki marchewki ;-) krzywil się przy tym niewiarygodnie. Wypychal troszeczkę językiem, tylko nie wiem czy dlatego ze mu nie smakowało czy nie jest jeszcze gotowy na stałe pokarmy. Jutro też spróbujemy i co zrobić gdy będzie tak samo? Kontynuować mimo wszystko czy przerwać i poczekać jeszcze? Kurcze jak to dobrze Was mieć i móc o wszystko zapytać :-D
Stary 2013-11-06, 17:07   #479
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
fajna opcja, nie słyszałam o niej.
ja chcę żłobek, i najchętniej to oddałabym młodego już w grudniu na 3-4 h dziennie żeby powolutku się aklimzatyzował i uodparniał na choroby, no ale póki co jesteśmy zapisani do 5 żłobków i w żadnym na razie nie ma miejsc-najprawdopodobniej będą dopiero we wrześniu..
Stary 2013-11-06, 17:09   #480
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Byliśmy na usg główki. niby formalność, bo nowa neurolog dla swojego spokoju nam zleciła, a wyszły poszerzone przestrzenie przymózgowe. lekarz uspokajał żeby się nie martwić i do kontroli za 8 tyg. w sb idziemy do neurologa i może nam coś powie ...

.
A to coś złego? Tzn.co może powodować? W czym przeszkadzac?

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości