Plotkowy dla dietetyczek :) - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-15, 12:57   #2581
Atram
xxyy

Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :)

gujana, a nie chce ci sie spac w dzien przez to wczesne wstawanie? bo mi troszke ciekawe czy jutro kiedy nie bede musiala wstac , wstane wczesniej chcialabym

dziewczyny, znalazlam fajny artykul ale zastanowila mnie pewna sprawa

Cytat:
Większość napojów jest dosładzana fruktozą, cukrem prostym, którego moc słodząca jest czterdziestokrotnie większa niż sacharozy (cukru stołowego). Długotrwałe przyjmowanie fruktozy sprzyja nadmiernej syntezie tłuszczu w wątrobie, jej stłuszczeniu, a także powstawaniu tzw. zespołu metabolicznego, objawiającego się otyłością brzuszną i zaburzeniami przemiany materii - mówi dr Magdalena Białkowska z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Jeszcze 30 lat temu, gdy fruktoza stanowiła 1 proc. cukrów używanych w przemyśle spożywczym, tylko jedna na sto osób miała problemy z nadwagą.

Dziś na nadwagę cierpi w Polsce 30 proc. dorosłych i prawie 10 proc. dzieci. Fruktoza używana w przemyśle spożywczym podnosi poziom triglicerydów we krwi, powoduje wzrost ciśnienia tętniczego i nie hamuje wydzielania greliny, substancji wytwarzanej w żołądku, której nadmiar nasila apetyt.
U osób, które nie mają odpowiedniej ilości enzymów trawiących fruktozę (ta przypadłość dotyka co najmniej 30 proc. Europejczyków), cukier ten staje się pożywką dla bakterii beztlenowych. Wydzielają one substancje drażniące i powodują nie tylko biegunki, wzdęcia i bóle brzucha, ale także tzw. zespół jelita drażliwego.
myslalam ze fruktoza jest lepsze od glukozy. czyli ta fruktoza zawarta w owocach tez jest zla?
myslalam ze jak do ciasta dodam fruktozy zamiast zwyklego cukru to bedzie zdrowsze. przeciez demy niskoslodzone dietetyczne sa slodozne fruktoza.. no ale skoro tu pisze ze prowadzi ona do otylosci brzusznej i nasila glod... pogubilam sie juz
co o tym mysliscie?

caly artykul: http://www.dieta.pl/articles.asp?ID=251
Stary 2007-05-15, 15:18   #2582
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nefre Pokaż wiadomość
Moj ukochany serial to Życie na fali
Ech... kiedy ja ostatni raz oglądałam TV ?
Jak już to tylko na DVD filmy.

Co do seriali, nigdy nie przepadałam, wyjątkami były Prison B., Lost i Kryminalne zagadki las vegas... no i Nikita

Za to moja siostra... jak to szło "Jesteś moim życiem"? i cała reszta tego typu ^^ mały maniak, albo jej nie ma ciągle w domu albo siedzi przed TV - więc też jej nie ma :P
Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
jem jakieś tabletki na gardło bez cukru i nawet,nawet pomagają
O tyle dobrze
Cytat:
Dziewczyny dostałam propozycje pracy w fotomodelingu i nie wiem co o tym myśleć
Ja wiele razy szukałam jakichś agencji, bo interesowała mnie praca jako hostessa, no ale nic ciekawego nie udało mi się znaleźć. Koleżanka chciała mnie wciągnąc do swojej, ale wymagane jest 175 cm wzrostu, a ja mam tylko 170

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
poliglotka jak miło
Lubię języki obce, z wyjątkiem niemieckiego. Jeżdżę do niemiec co pół roku regularnie, i ... kraj uwielbiam, ale języka nie cierpię. Albo inaczej - nie lubię się go uczyć w Polsce. A tam jak jestem to czasem fajnie posłuchać jak rozmawiają
... poza tym w Niemczech to jest radocha iśc na zakupy do jakiegoś większego spożywczaka A tu w Polsce... ech

Uczę się niemieckiego 12 lat... A angielskiego 5 i umiem o wiele więcej, jak to jest ?

rekreacyjnie ta łacina, japoński i trochę hiszpańskiego.

Cytat:
Napisane przez gujana Pokaż wiadomość
BTW odebralam dzis zalegle zaliczenie jeszcze z tamtego semestru i dostalam max punktow a bylam pewna ze nie zdalam dlatego ponad 2 miesiace zwlekalam z odbiorem zaswiadczenia
Gratuluję!
Ather jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-15, 15:23   #2583
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

Hmm, Atram, wiesz ja się już dawno z tym spotkałam i niestety też przeszłam na własnym ciele przygodę z fruktozą. Wpadłam na pomysł, że przyjemniej pić sok z kartonu niż zwykłą wodę. W końcu takie 2 w 1 ... no i kupowałam w sumie te najtańsze soki np. w Lidlu czy w Lewiatanie, ale wszystkie są takie same - nie ma co ukrywać... dolegliwości miałam takie jak opisane w cytacie - ze szczególnym uwzględnieniem apetytu, wiecznych wzdęć i bakterii beztlenowych... Z efektami tej przygody, nadmiarem tłuszczyku(u mnie w bioderkach) walczę do dziś Dodam jeszcze, że bakterie beztlenowe powodują także bardzo brzydki zapach z ust którego bardzo ciężko się jest pozbyć. Ja sama, od ok 3 lat soki z kartonu piję od "wielkiego święta" Uważam, że to jest jedno z najgorszych rzeczy, tuż po gazowanych napojach i fast food'zie
Tak więc zachęcam do powrotu do domowych kompocików - znacznie zdrowsze i korzystniejsze. Podobnie rzecz się ma do dżemów - domowe, zrobione przez nas same są lepsze nawet od tych "dietetycznych, nisko słodzonych" (zawsze możemy same dozować ilość cukru w powidle)

Odpowiadając także na pytanie czy fruktoza zawarta w owocach też jest złą, powiem tak: w owocach jest mniejsze stężenie fruktozy, ale także ona jest odrobinę niebezpieczna - w końcu dietetycy przestrzegają przed nadmiernym jedzeniem niektórych (bardzo słodkich) owoców.

Mam ciało boga tylko szkoda, że Buddy
Djana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-15, 15:31   #2584
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

gujanko gartuluję egzaminu to musiała być miłłłłaaa niespodzianka

LoLcIu ależ uroczy komplement no no no, naprawdę mam nadzieję że agencja okaże się poważna i bezpieczna i będziesz mogła w pełni cieszyć się z tego wszystkiego

Ather widzę że mamy te same ulubione seriale moje współlokatorki ze studentckich czasów wciągnęły mnie jeszcze w M jak milość ale to tak jak pół Polski podobno

Dziwczyny - nie dość że jesteście piękne, inteligętne, sprytne i wysportowane to do tego jeszcze wszystkie taaakie fajne... normalnie chyba w kompleksy popadne

Stary 2007-05-15, 16:38   #2585
Atram
xxyy

Djana, dziekuje za odpowiedz juz sie martwilam ze bede musiala zrezygnowac z owocow sokow z kartonu tez nie pije, a jesli pije to bardzo rzadko. co do owocow to jem jak najdzie mnie ochota, raz na jakis czas banan, jablko, pomarancz itp. dzis np zjadlam pol banana, a drugie pol zostawilam na jutro. myslisz ze jeden owoc dziennie jest ok?

zastanawia mnie tez ze fruktoza jest sprzedawana i polecana jako dietetyczny dodatek do ciast. myslalam zeby sobie taka kupic ale teraz juz wiem ze to nienajlepszy pomysl

te bakterie beztlenowe pojawiaja sie kiedy organizm nie jest w stanie strawic jakiegos skladnika, tak?
Stary 2007-05-15, 17:10   #2586
LoLcIa123
Zakorzenienie

A więc tak,agencja jest sprawdzona w 100% porządna i legalna.Wszystkie szczegóły miały być omawiane w dzień 1sesji w obecności moich rodziców,włącznie z podpisaniem legalnych papierów.
Długo się zastanawiałam,ale jednak zrezygnuje ponieważ ja jestem skromną dziewczyną z małej 'wioski' i jakoś niespecialnie mnie ciągnie do tego typu rzeczy,fakt faktem że jest to super propozycja i wielka szansa dla mnie,ale wiem że są dziewczyny dla których marzeniem jest być na moim miejscu i ja oddaje im swoją szanse,aby mogły spełnić swoje marzenia,a mi nie jest potrzebna jakaś profesionalna sesja zdjęciowa do tego,aby być szczęśliwą.

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-15, 17:56   #2587
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

Atram nie popadajmy w paranoje owoce są zdrowe ale nie w nadmiarze - czyt. np. 2 kg. jabłek na dzień możesz zjeść kilka różnych owoców dziennie
co do fruktozy do ciast to nie wiem - nie znam się na tym akurat nie szaleje - wszystko jest dla ludzi tylko w odpowiednich ilościach więc i cukru używam i innych różnych "rzeczy" ale w małych dawkach

co do bakterii beztlenowych nie umiem sie autorytatywnie wypowiedzieć, może któraś studentka bilologi się wypowie?? jak na moją logikę bakterie beztlenowe robią się wtedy gdy coś się psuje niech mnie ktoś poprawi i skarci jeśli to brednie

LoLcIu zastanowiłaś się czy kiedyś nie będziesz tego żałowała?? Nie odsuwaj się od takiej szansy tylko dlatego, że jesteś z malutkiego miasteczka, przecież w niczym nie jesteś gorsza od dziewczynz dużych miast

Stary 2007-05-15, 18:10   #2588
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Djana Pokaż wiadomość

Ather widzę że mamy te same ulubione seriale moje współlokatorki ze studentckich czasów wciągnęły mnie jeszcze w M jak milość ale to tak jak pół Polski podobno

Ja tam żadnych polskich nie oglądam. Ogólnie nie lubię polskich seriali, filmów i książek...

Cytat:
Nie odsuwaj się od takiej szansy tylko dlatego, że jesteś z malutkiego miasteczka, przecież w niczym nie jesteś gorsza od dziewczynz dużych miast
dokładnie.
No ale decyzja i tak należy do Ciebie Lolciu. Jednak szkoda by było zmarnować szansę
Stary 2007-05-15, 18:57   #2589
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:

LoLcIu zastanowiłaś się czy kiedyś nie będziesz tego żałowała?? Nie odsuwaj się od takiej szansy tylko dlatego, że jesteś z malutkiego miasteczka, przecież w niczym nie jesteś gorsza od dziewczynz dużych miast
Pewnie i będę,ale mimo wszystko jednak już zdecydowałam.Nie chodzi tu tylko o to,że mieszkam w małym 'miasteczku'[dokładniej chodziło mi o dzielnice,bo Katowice,to akurat nie takie małe miasteczko],po prostu jakoś nie specialnie mnie do tego ciągnie,jak pomyśle że miałabym biegać z jakiejś sesji na 2sesje i nie mieć praktycznie w ogóle czasu dla siebie,znajomych,to mi zielono.

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2007-05-15, 19:00   #2590
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ather Pokaż wiadomość

Lubię języki obce, z wyjątkiem niemieckiego. Jeżdżę do niemiec co pół roku regularnie, i ... kraj uwielbiam, ale języka nie cierpię. Albo inaczej - nie lubię się go uczyć w Polsce. A tam jak jestem to czasem fajnie posłuchać jak rozmawiają
... poza tym w Niemczech to jest radocha iśc na zakupy do jakiegoś większego spożywczaka A tu w Polsce... ech

Uczę się niemieckiego 12 lat... A angielskiego 5 i umiem o wiele więcej, jak to jest ?

rekreacyjnie ta łacina, japoński i trochę hiszpańskiego.
mam dokładnie tak samo niemieckiego uczyłam się 9 lat i prawie nic nie umiem, a angielski poznałam w liceum i całkiem się dogaduję coś jest nie tak z tym niemieckim

Cytat:
A więc tak,agencja jest sprawdzona w 100% porządna i legalna.Wszystkie szczegóły miały być omawiane w dzień 1sesji w obecności moich rodziców,włącznie z podpisaniem legalnych papierów.
Długo się zastanawiałam,ale jednak zrezygnuje ponieważ ja jestem skromną dziewczyną z małej 'wioski' i jakoś niespecialnie mnie ciągnie do tego typu rzeczy,fakt faktem że jest to super propozycja i wielka szansa dla mnie,ale wiem że są dziewczyny dla których marzeniem jest być na moim miejscu i ja oddaje im swoją szanse,aby mogły spełnić swoje marzenia,a mi nie jest potrzebna jakaś profesionalna sesja zdjęciowa do tego,aby być szczęśliwą.
Lolciu, zgadzam się z dziewczynami, przemyśl to jeszcze, bo to przecież nie koniecznie musi się wiązać ze zmianą życia, przecież to może być tylko miła przygoda którą będziesz wspominać i wnukom opowiadać. A zostałaś naprawdę bardzo doceniona i niejedna dziewczyna by się z Tobą zamieniła (np ja będąc w Twoim wieku )
poza tym Katowice to wcale nie takie małe miasto (cóż z tego ze dzielnica trochę poboczna )

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-15, 19:02   #2591
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie i będę,ale mimo wszystko jednak już zdecydowałam.Nie chodzi tu tylko o to,że mieszkam w małym 'miasteczku'[dokładniej chodziło mi o dzielnice,bo Katowice,to akurat nie takie małe miasteczko],po prostu jakoś nie specialnie mnie do tego ciągnie,jak pomyśle że miałabym biegać z jakiejś sesji na 2sesje i nie mieć praktycznie w ogóle czasu dla siebie,znajomych,to mi zielono.
ubiegłaś mnie ze swoją odpowiedzią

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-15, 19:09   #2592
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Zapomniałam napisać o mojej nodze. Bo wróciłam właśnie od lekarza...
Tak więc została wymyślona nowa teoria, ze coś tam mam jeszcze w tym kolanie co mi przeszkadza i to dlatego tak boli i to prawie na pewno to, ale muszę zrobić rezonans (błee, nie cierpię rezonansów ), na który trzeba czekać miesiąc i wtedy lekarz podejmie decyzję (ale prawdopodobnie znów operacja ehhhhh). najgorzej jest żyć w niepewności... no i w tym ze przez ten miesiąc czy nawet dłużej nic mi na ten ból nie pomoże tylko będę tak kuśtykać

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2007-05-15, 19:14   #2593
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Tak więc została wymyślona nowa teoria, ze coś tam mam jeszcze w tym kolanie co mi przeszkadza i to dlatego tak boli i to prawie na pewno to, ale muszę zrobić rezonans (błee, nie cierpię rezonansów ), na który trzeba czekać miesiąc i wtedy lekarz podejmie decyzję (ale prawdopodobnie znów operacja ehhhhh). najgorzej jest żyć w niepewności... no i w tym ze przez ten miesiąc czy nawet dłużej nic mi na ten ból nie pomoże tylko będę tak kuśtykać
Ewusia bidulko,będzie dobrze.

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2007-05-15, 19:56   #2594
gujana
Wtajemniczenie

Atram, kladę sie nieco wczesniej spac niz wczesniej to bywalo. poza tym staram sie nie spac w dzien - tak jak wczesniej - i moze dlatego udaje mi sie wstawac nieco wczesniej. od 3 dni zyje tez w sporym stresie bo TŻ mial wypadek i moze dlatego nie czuje sie spiaca, bo nie mam czasu sie nad tym zastanowic..

pozdrawiam Was Kochane

gujana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-15, 19:56   #2595
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

Ewusia biedulko, bede cieplutko o Tobie myslec, zeby wszytko bylo dobrze bedzie dobrze, zobaczysz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-05-15, 19:59   #2596
Atram
xxyy

Cytat:
Stary 2007-05-15, 20:01   #2597
Atram
xxyy

Cytat:
Atram, kladę sie nieco wczesniej spac niz wczesniej to bywalo. poza tym staram sie nie spac w dzien - tak jak wczesniej - i moze dlatego udaje mi sie wstawac nieco wczesniej. od 3 dni zyje tez w sporym stresie bo TŻ mial wypadek i moze dlatego nie czuje sie spiaca, bo nie mam czasu sie nad tym zastanowic..

pozdrawiam Was Kochane
to cos powaznego?

przytulam mocno
Stary 2007-05-15, 20:32   #2598
Apiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew
Kup sobie wax'a
A mi WAX strasznie przetłuszczyl włosy

Cytat:
Napisane przez oreganka Pokaż wiadomość
ale mnie oczy pieką
Mnie wdczoraj tak piekły, szłam miastem i płakałam. Ale to od maskary, już jej nie będę używac

Cytat:
\
Co do seriali, nigdy nie przepadałam, wyjątkami były Prison B., Lost i Kryminalne zagadki las vegas... no i Nikita

Za to moja siostra... jak to szło "Jesteś moim życiem"? i cała reszta tego typu ^^ mały maniak, albo jej nie ma ciągle w domu albo siedzi przed TV - więc też jej nie ma :P
Oj seriale to ja Prisona oglądałam, CSI to maniakalnie No i sos mi vida (jesteś moim życiem), do tego emka, Madzia M jak mam okazje
Ślub
: 28.09.2013r

41/40
Apiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-15, 20:33   #2599
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Atram Pokaż wiadomość
to cos powaznego?

przytulam mocno
i tak i nie. zalezy jak patrzec. przez pryzmat "normalnego" czlowieka to nic az takiego, ale przez pryzmat sportowca, troszke kiepsko.przynajmniej przez najblizszych kilka tygodni

ale bedzie dobrze, prawda?

Ewusia, sciskam wiem co to znaczy, jak boli kolano i jak nie mozna chodzic... mam nadzieje ze znajda dla Ciebie odpowiednie rozwiazanie, a co najwazniejsze - skuteczne

gujana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-15, 20:52   #2600
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
i coś jest nie tak z tym niemieckim
niemiecki jest git ja tam nie narzekam
aczkolwiek wkurzam sie jak pani kaze mi sie delikatnie mówiąc zamknąć i siedziec cicho coby inni mogli cos powiedziec

[/quote]

Lolciu, zgadzam się z dziewczynami, przemyśl to jeszcze, bo to przecież nie koniecznie musi się wiązać ze zmianą życia, przecież to może być tylko miła przygoda którą będziesz wspominać i wnukom opowiadać. A zostałaś naprawdę bardzo doceniona i niejedna dziewczyna by się z Tobą zamieniła (np ja będąc w Twoim wieku )
poza tym Katowice to wcale nie takie małe miasto (cóż z tego ze dzielnica trochę poboczna )[/quote]

Lolciu, gdybym ja była na Twoim miejscu....odrazu bym sie zgodziła
ale takiego grubego orzeszka nigdzie nie chcą
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-15, 21:02   #2601
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
biedactwo, mam nadzieję, że jednak znajdzie się jakieś pozytywniejsze rozwiązanie... naprawdę nic nie pomaga na ból ?
trzymaj się tam cieplutko

Cytat:
od 3 dni zyje tez w sporym stresie bo TŻ mial wypadek i moze dlatego nie czuje sie spiaca, bo nie mam czasu sie nad tym zastanowic..
Cytat:
Tak Gujanko, będzie dobrze. Musi być przecież...
Stary 2007-05-15, 21:04   #2602
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Ewusia bidulko,będzie dobrze.
Cytat:
Ewusia biedulko, bede cieplutko o Tobie myslec, zeby wszytko bylo dobrze bedzie dobrze, zobaczysz
Cytat:
Napisane przez Atram Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczynki

Cytat:
i tak i nie. zalezy jak patrzec. przez pryzmat "normalnego" czlowieka to nic az takiego, ale przez pryzmat sportowca, troszke kiepsko.przynajmniej przez najblizszych kilka tygodni

Ewusia, sciskam wiem co to znaczy, jak boli kolano i jak nie mozna chodzic... mam nadzieje ze znajda dla Ciebie odpowiednie rozwiazanie, a co najwazniejsze - skuteczne
dziękuję mam nadzieję ze z Twoim TŻ będzie wszystko okej

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość

Lolciu, gdybym ja była na Twoim miejscu....odrazu bym sie zgodziła
ale takiego grubego orzeszka nigdzie nie chcą
kopa dostaniesz za takie gadanie

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2007-05-15, 21:06   #2603
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
biedactwo, mam nadzieję, że jednak znajdzie się jakieś pozytywniejsze rozwiązanie... naprawdę nic nie pomaga na ból ?
trzymaj się tam cieplutko
dziękuję nic nie pomaga, bo mi coś w tym kolanie siedzi
ale dam radę muszę być silną kobitą

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2007-05-15, 21:18   #2604
LoLcIa123
Zakorzenienie

Jak ja Wam czasami zazdroszcze,że macie swoim Tż-etów niby nigdzie mi się nie spieszy,a jednak coś tam w środku się upomina.Tak swoją drogą nie wiem czemu mam ciągle dziwne wrażenie,że nigdy nie będę miała męża,nie chodzi tutaj o walory urody,tylko po prostu nęka mnie takie przeczucie. Musiałam się znowu wygadać.

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2007-05-15, 21:24   #2605
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ja Wam czasami zazdroszcze,że macie swoim Tż-etów niby nigdzie mi się nie spieszy,a jednak coś tam w środku się upomina.Tak swoją drogą nie wiem czemu mam ciągle dziwne wrażenie,że nigdy nie będę miała męża,nie chodzi tutaj o walory urody,tylko po prostu nęka mnie takie przeczucie. Musiałam się znowu wygadać.
Nie jesteś sama Lolciu
Ja tam wolny strzelec, niedawno rozstałam się ze swoim po hm... 1,5 roku bycia razem.

I uznałam że póki co lepiej mi samej... I to nie jest tylko gadanie, ja naprawdę o wiele lepiej się teraz czuje

Kiedyś mi się to pewnie zmieni, no ale póki co... Jest dobrze, a nawet bardzo
Stary 2007-05-15, 21:26   #2606
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jesteś sama Lolciu
Ja tam wolny strzelec, niedawno rozstałam się ze swoim po hm... 1,5 roku bycia razem.

I uznałam że póki co lepiej mi samej... I to nie jest tylko gadanie, ja naprawdę o wiele lepiej się teraz czuje

Kiedyś mi się to pewnie zmieni, no ale póki co... Jest dobrze, a nawet bardzo
Wiem,wiem.Tyle,że to dziwne 'przeczucie' nęka mnie,że nikogo nie znajde w ogóle,moje koleżanki już mają od ho-ho chłopaków,a ja póki co ciągle wolna kobita.

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2007-05-15, 21:31   #2607
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem,wiem.Tyle,że to dziwne 'przeczucie' nęka mnie,że nikogo nie znajde w ogóle,moje koleżanki już mają od ho-ho chłopaków,a ja póki co ciągle wolna kobita.
Wszystko w swoim czasie znajdziesz w końcu kogoś odpowiedniego czasami lepiej poczekać na wartościową osobę, niż zmieniać co chwilę... jak rękawiczki.

Niekiedy nie trzeba szukać - sam się przypałęta

Uszy do góry
Stary 2007-05-15, 21:33   #2608
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko w swoim czasie znajdziesz w końcu kogoś odpowiedniego czasami lepiej poczekać na wartościową osobę, niż zmieniać co chwilę... jak rękawiczki.

Niekiedy nie trzeba szukać - sam się przypałęta

Uszy do góry
Dziękuje .
Znowu wyolbrzymiam,wiem mam znowu jakieś ciche dni i musze się wygadać,czasem miewam takie stany,a Wy mnie zawsze 'wysłuchacie' .

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2007-05-15, 21:35   #2609
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez
Lolcia, musiałas zmienic avatarek na taki pyszny
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-15, 21:37   #2610
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
ja tez
Lolcia, musiałas zmienic avatarek na taki pyszny
Nie musiałam,ale postanowiłam zostać wizażową wredotką

Tymoteusz
23.11.2014r

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości