Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3. - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-06, 17:32   #4651
BYou
MBZ♥

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.

Pani dla Wiercipiętka
Wiesz co ja wyczyniam przy przebieraniuw koncu rozłożyłam pampa i posadziłam Ją w nim i tak zapięłam.

Maria, ja rybę nie podawałam nigdy słoiczkową:/także nie mam dośw:/

Oliwka ja bym dała pić

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Nestelle ale co?za wcześnie?
Moja Przyjaciółka zasnęła na samotności

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 17:37   #4652
maria28
Kniaginia

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak zaczęłam dawać słoiczki a mała jest na cycku dawać dodatkowo do picia wodę ?
Ja nie daję.

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
my ostatnio używamy w tym celu czapki klauna klaunem są oczywiście rodzice.

Właśnie mój Rewolucjonista wstał przy barykadzie - postał sobie, poskrobał fotel (który jest barierą), wyjrzał co jest dalej, zszedł do klęku i popełzał do klocków. w szoku jestem.
1. Ale że jak?
2.

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Przedwczoraj jadła tego łososia i nic jej nie było. Żółtko też już próbowała. Wydaje mi się, że to połączenie ryby z żółtkiem jej nie podpasowało. Durna matka. Mnie samą zbiera na wymioty. Chyba się z nią solidaryzuję.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 17:42   #4653
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jak zaczęłam dawać słoiczki a mała jest na cycku dawać dodatkowo do picia wodę ? mała zje raz 30 raz 50 ml do tego daję łyżeczkę kaszki początkowa z moim mlekiem teraz z owocami jabłkiem albo malinką właściwie to za dużo jeszcze nie je ale nie wiem jak to powinno być z kupkami bo robi raz na 2-3 dni.
Muszę poczytać jeszcze raz o wprowadzaniu jedzenia kiedyś na początku jak mała się urodziła to czytałam ale za dużo nie pamiętam. I czuję się zielona choć pół roku temu myślałam że wszystko wiem co i jak heh.
dodatkowe picie nie jest potrzebne .jak bedzie chciala to napije sie z piersi .
Cytat:
Właśnie mój Rewolucjonista wstał przy barykadzie - postał sobie, poskrobał fotel (który jest barierą), wyjrzał co jest dalej, zszedł do klęku i popełzał do klocków. w szoku jestem.

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Nestelle ale co?za wcześnie?
Moja Przyjaciółka zasnęła na samotności
ja tez wlasnie ....

co do mandarynki ?pytasz czy za wczesnie? chyba nie . jesli jej nic nie jest i smakowalo .... ja robie wszystko wg swojej intuicji .kiedys czytalam co i jak .teraz polegam na sobie. dr wszechwiedzaca nestelle

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Przedwczoraj jadła tego łososia i nic jej nie było. Żółtko też już próbowała. Wydaje mi się, że to połączenie ryby z żółtkiem jej nie podpasowało. Durna matka. Mnie samą zbiera na wymioty. Chyba się z nią solidaryzuję.
nie durna ,polaczenie nie jest zle ale mozliwe ze to zbyt ciezki zestaw na taki zoladeczek .....
Stary 2013-11-06, 17:46   #4654
BYou
MBZ♥

Nestelle bo dałaś emotkę a dla mnie ona znaczy "co ty fakasz" i dlatego pytam
Też polegam na swojej intuicjia mandaryśka chyba była naszpikowana adhd bo Terrorystka szaleje, piecho uciekł

Maria, wcale nie durna

Stary 2013-11-06, 17:56   #4655
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Nestelle bo dałaś emotkę a dla mnie ona znaczy "co ty fakasz" i dlatego pytam
Też polegam na swojej intuicjia mandaryśka chyba była naszpikowana adhd bo Terrorystka szaleje, piecho uciekł
dla mnie oznacza "no,no juz ....." .taka wlasna interpretacja
a "juz" bo ja mam wlasne-powolne tempo jedzenia - my ten najmniejszy sloiczek na 1,- 1.5 dnia mamy ,i to ten od 4 miechow . ale zaraz bede kupowac "po 5 "....
jak na razie mamy za soba groszek ,brokol ,kalafior ,marchew,marchew z ziem,dynie z ziemn. i nieszczesny szpinak z ziemniaczkiem po ktorym Roszek probuje wymiotowac swoje wnetrznosci -az taki ma odruch .
A Twoj Roszpunek juz mandarynke wcina -wow!
Stary 2013-11-06, 18:00   #4656
BYou
MBZ♥

Nestelle spróbuj z dynią może Roszek zasmakujeu nas po kalafiorze był taki odruch

Stary 2013-11-06, 18:07   #4657
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Tasia, wyczytałam jedynie, że jednak ceratkę lepiej wyczyścić, szmatką przetrzeć i już Zdania były podzielone ale jednak dominowała ceratka.
A ten materiał widzę na zdjęciu co Kwiatuszek dała to taki jak w naszym foteliku.
Ja już wybrałam, zamówiłam - niebieskie w kropeczki kolorowe no i teraz czekać tylko na kuriera.

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
d
co do mandarynki ?pytasz czy za wczesnie? chyba nie . jesli jej nic nie jest i smakowalo .... ja robie wszystko wg swojej intuicji .kiedys czytalam co i jak .teraz polegam na sobie. dr wszechwiedzaca nestelle
Właśnie ja mam z tym problem -jedziemy na słoiczkach od ponad 2 miesięcy i nie wiem co zacząć dawać, zeby mi się nie zakrztusił czy zeby nie zaszkodziło
Muszę poczytać trochę.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 18:18   #4658
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Nestelle spróbuj z dynią może Roszek zasmakujeu nas po kalafiorze był taki odruch
dynie z ziemniakiem jadl .srednio ale w sumie ok.
Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
o 17:04 ----------

Właśnie ja mam z tym problem -jedziemy na słoiczkach od ponad 2 miesięcy i nie wiem co zacząć dawać, zeby mi się nie zakrztusił czy zeby nie zaszkodziło
Muszę poczytać trochę.
jedz wg sloiczkow .bedzie ok.

ja tez mialam z ceratka .i bylo super
Stary 2013-11-06, 18:19   #4659
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Szukam o diecie 6 miesięczniaka i przeczytałam, że "Właśnie w 6. miesiącu życia ostatecznie określi się kolor oczu dziecka". U nas już są brązowe po tatusiu
Stary 2013-11-06, 18:23   #4660
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Nie wiem bo mi to odpowiada. Zawsze mam nalana wiec nie czekam. Wklady zmieniam, nie widze problemu.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Usypiam i usypiam dziecie a on spac nie zamierza. Zaraz koniec i bedzie musial wytrzymac do kaszy bo bez sensu zeby teraz spal. Kompletnie sie poprzestawial, nie chce spac w dzien.

O bialku nie slyszalam w kontekscie karmienia dzieci w wieku naszych.. musze sie doksztalcic.

Reszte przemilcze bo tylko bedzie mi jeszcze bardziej przykro.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
:bac ik:

Cytat:
despa paradoks polega na tym że co komenda to inaczej (niby czemu jeśli prawo jedno ? a no bo temu ) no i policjant każdy inny np. 1. podaliśmy im "na tacy " dowody no ale oni sami muszą je zebrać a nie mogą dostać od nas niby dlaczego ? bo tak 2. właściciel skupu złomu wskazał gościu którzy przynieśli mu rurę (nietypową z numerem itp. która nam zginęła) no też nie mogli im czyli złodziejom nic zrobić bo coś tam coś tam oni prowadzą dochodzenie i w następstwie umarzają, 3. każda kradzież paliwa ze wskazaniem też jest umarzana (a wystarczy zrobić obserwację i jak podejdzie w nocy pod maszynę to złapać na gorącym uczynku no ale po co to nie ich kasa) ostatnio nawet sami zgłosiliśmy kradzież paliwa z paserstwem i co ?? póki co nic a minęło 5 mc ... ja wiem że są policjanci i policjanci i nie mówię tu o jakimś obrębie lecz o ogóle jako że działamy w całym kraju to z wieloma komendami mieliśmy/mamy styczność ale to można książkę pisać a najgorsze że złodziejom uchodzi to na sucho i dalej kradną
despa wszystkiego najlepszego z okazji imienin spóźnione ale wcześniej nie miałam jak pisać

achna79
my jeździmy na zajęcia dla maluszków tak zwane oswajanie dzieci z wodą

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Tasia34 ja od razu dawałam surowe
Dziękuję....
( co o paradoksu- to )
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 18:31   #4661
BYou
MBZ♥

Demeter jak szukałam do kiedy kolor oczu to były różne infojedne do 3 msc, do 6msc do rokuale jak u Was już brąz to takie na pewno zostanie
A co do rozszerzania to ja sobie patrzyłam na słoiczki i tak kombinowałam na początku z gotowaniem

Despa to ode mnie też

Nestelle o widziszu nas dynia to HIT do teraz

Oliwka o kurdeale są policjanci i Policjanci, pewnie jak w każdym zawodzie...

Stary 2013-11-06, 18:44   #4662
nestelle
Zakorzenienie

Demeter- ja tez czytalam i rozne info ....
Despa - to ja zycze WSZYSTKIEGO NAJ
Stary 2013-11-06, 18:52   #4663
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Demeter jak szukałam do kiedy kolor oczu to były różne infojedne do 3 msc, do 6msc do rokuale jak u Was już brąz to takie na pewno zostanie
A co do rozszerzania to ja sobie patrzyłam na słoiczki i tak kombinowałam na początku z gotowaniem
Tak, u nas już na bank zostaną. Od kilku miesiecy miał piorunki brązowe od środka źrenicy, a oczy ciemnoniebieskie, a teraz już 100% brąz się zrobił. Ja czytałam, że nawet do 3 lat mogą się zmienić.

Co do diety to własnie widze, że Ty kombinujesz Mi chodzi tez o to, że nie wiem ile dawać - tzn. od 4 miesiąca podaję słoiczki (albo jeden 130g albo pół tego 190g). No i teraz już wypadałoby chyba zwiększać ilość/dodawać nowy produkt. Pediatra kiedys kazał dać jabłko, ale Kubuś się krzywi na utarte jabłuszko, bo pewnie za kwaśne.

Niestety też chyba gluten go uczula, bo dawałam mu już kilka razy kaszkę z i wysypka na brzuszku wróciła W piątek szczepienie i pediatra, więc musze zapytać...

-------------
A tak w ogole Despa, mam ciemniejszy kolor włosów Ale to przez przypadek...
Zamarzyło mi się mieć włosy jak Przybylska z reklamy, a wyszło jak zawsze inaczej niż na opakowaniu

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
jedz wg sloiczkow .bedzie ok.

ja tez mialam z ceratka .i bylo super
Cytat:
Demeter- ja tez czytalam i rozne info ....
Dziękuję
Stary 2013-11-06, 19:00   #4664
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Tak, u nas już na bank zostaną. Od kilku miesiecy miał piorunki brązowe od środka źrenicy, a oczy ciemnoniebieskie, a teraz już 100% brąz się zrobił. Ja czytałam, że nawet do 3 lat mogą się zmienić.

Co do diety to własnie widze, że Ty kombinujesz Mi chodzi tez o to, że nie wiem ile dawać - tzn. od 4 miesiąca podaję słoiczki (albo jeden 130g albo pół tego 190g). No i teraz już wypadałoby chyba zwiększać ilość/dodawać nowy produkt. Pediatra kiedys kazał dać jabłko, ale Kubuś się krzywi na utarte jabłuszko, bo pewnie za kwaśne.

Niestety też chyba gluten go uczula, bo dawałam mu już kilka razy kaszkę z i wysypka na brzuszku wróciła W piątek szczepienie i pediatra, więc musze zapytać...

-------------
Zamarzyło mi się mieć włosy jak Przybylska z reklamy, a wyszło jak zawsze inaczej niż na opakowaniu

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Dziękuję
pokaz

Laski-
Stary 2013-11-06, 19:04   #4665
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

U nas Aniela zajada się dynią z ziemniakiem i szpinakiem z ziemniakami ale malinkami z jabłkiem nie pogardzi chodź kwasi się niemiłosiernie nam słoiczek ten najmniejszy wystarczy na 2 dni i nieznaczną część wyrzucam jeszcze bo do końca nie zjada. My mamy za sobą groszek, marchewkę, marchewkę z ziemniakiem, dynie z ziemniakiem, szpinak z ziemniakiem, mamy jeszcze brokuł i śliwkę w słoiczku dziś była morela jak podpasuje to będę gotować
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 19:42   #4666
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
pokaz

Laski-
Ech, jakby było co...kolor może i nie najgorszy ale muszę się wybrać do fryzjera, żeby coś zrobić z tymi włosami (grzywka, wyceniować) to wtedy coś wrzucę
Choć sama nie wiem co można zrobić z taką ilością włosów mam łyse placki na głowie
Stary 2013-11-06, 20:00   #4667
Malpka
Zakorzenienie

hej wam
nadrabiam i nadrabiam ale widze coś mi ginie eh nie wiem co ale coś tam zostało
byłam dziś na zumbie godzine ale czad! już dawno tak się nie zmęczyłam bardzo mi tego brakowało więc robię wielki powrót na zajęcia

swędzące dziurki -

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość

ja nie umiem w ogóle mam jakiś taki gruby język.
ja tez nie umiem

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

a powiem Wam, że już ładnie siedzi (nie siada-siedzi) i to bez podpierania. w niedzielę tż dla testu posadził go na podłodze i siedział dobre 5 minut i się bawił zanim zaczął się gibać. a jak zaczął się gibać to ręka na podłogę, podparł się i dalej siedział. Jestem z niego dumna i z siebie też, bo siedzi sam bez wcześniejszego obkładania poduszkami (do czego starszyzna w rodzinie mocno namawiała). wyszło na moje może dziecko siedzieć bez przymuszania? może

Cytat:

T., jak go położę na podłodze, ma kilka punktów kontrolnych do... podrapania. Wiklinowy kosz z gazetami, kanapę, poduszkę w kwiatki, w jednym miejscu (losowo wybranym) trzeba podnieść narzutę i podrapać dywan, kaloryfer musi być obwiązkowo podrapany...

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Dziękujemy za wszystkie kciuki
Byliśmy wczoraj u lekarza. Okazało się, ze to ( tak jak pisałyście ) wirusowa sprawa. Mamy małemu podawać 3 razy dziennie lekarstwo plus jak najwięcej picia, żeby się nie odwodnił. Pani doktor dała też od razu skierowanie do szpitala, bo mały w ogóle nie chce otworzyć buzi i ciężko mu podać cokolwiek i jeśli się nie uda, to trzeba do szpitala, żeby się nie odwodnił. Póki co jakoś mu wmusiliśmy, ale łatwo nie jest. W sumie cały dzień wczoraj minął na dawaniu Nikosiowi picia, jedzenia i lekarstw. Ale na szczęście jakoś się udaje, to może unikniemy szpitala.
No i zważyli go wczoraj - waży 7 kg. W dwa miesiące przybrał 600 g więc nie wiele.

Zasnął teraz, to mam chwilę na wizaż

Cytat:

wkradli sie nam na budowe - rozwalili okna,rolety ,juz nie bede pisac co ukradli ,co zniszczyli .... szkoda gadac .sąsiedzi oczywiscie nic nie slyszeli .
tz na policji .i tak to nic nie da .........
pod górke.pod górke. ehhhhh.......

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość

Z tego wszytskiego zpomniałam się pochwalić Nikoś nauczył się robić kosi-kosi tak mu się spodobało, że teraz ciągle robi i patrzy na każdego po kolei, czy widzi i domaga się pochwał

Aaaa no i jeszcze zainspirowana dzieciaczkami Nestelle nauczyłam go przybijać pionę

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
/

Wpadamy się pochwalić, że dziś mały po raz pierwszy sam usiadł

Cytat:

chwale sie Kuba -dostal zloty medal za nauke za pazdziernik ! tzn.dostalismy )

i na koniec rozmowka z Nina -
ja-przyjedzie ciocia Marysia .
Nina-naprawde?
ja -no naprawde.
N- ale gdzie ona go ma?
ja-co,kogo ma?
N-no tego rysia !
ja-jakiego rysia ???
N-no mowilas przeciez !
ja- mowilam ze przyjedzie ciocia Marysia .
N- ale z tym rysiem ?
ja - boze z jakim rysiem????
mowie ze przyjedzie ciocia Marysia ,cio-cia Ma- rysia ,
MA - RYSIA .......

i dopiero po tym ostatnim sie kapnelam

ciocia ma rysia
za medal
co do cioci Marysi był taki kawał Ala ma kota a sierotka MaRysia

Cytat:
O, wieczór nastał, to i swędzące dziurki są!

Tasia, u nas dziś też podobne akrobacje. Róża dostała 2 cycki i nic. Drugi raz posmarowałam dziąsła i też nie o to chodziło. Puściłam kołysanki - nie zadziałało. Wreszcie dałam na dywanie trzeciego cycka, potem w ciemnej sypialni czwartego, udając, że śpię, i dopiero padła

.
a skąd ty masz tyle cycków
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 20:08   #4668
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Róża marudziła, marudziła, aż w końcu dowiedziałam się, o co chodziło, gdy zwymiotowała cały obiad, czyli indyka z ziemniakami, marchewką i żółtkiem.
uuu pomęczyła się bidulka

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:

zazdroszczę... na dniach mnie to czeka...
mam piedyliard zdjęć... jestem pierdykniętym (fotograficznie) japończykiem

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:

Despa ja zawsze czytam najpierw książkę dopiero potem film
ja też
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 20:30   #4669
BYou
MBZ♥

Gdzie się podziewacie?

Stary 2013-11-06, 20:40   #4670
Dragusia88
Zakorzenienie

Florek dzisiaj już dwa razy sam usiadł !!!

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 20:45   #4671
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
tez jestem ciekawa Twojego looku .
a jakie masz naturalki?
(co do samej Przybylskiej to moim zdaniem najladniej jej w poprzednim kolorze . )
Cytat:
U nas Aniela zajada się dynią z ziemniakiem i szpinakiem z ziemniakami ale malinkami z jabłkiem nie pogardzi chodź kwasi się niemiłosiernie nam słoiczek ten najmniejszy wystarczy na 2 dni i nieznaczną część wyrzucam jeszcze bo do końca nie zjada. My mamy za sobą groszek, marchewkę, marchewkę z ziemniakiem, dynie z ziemniakiem, szpinak z ziemniakiem, mamy jeszcze brokuł i śliwkę w słoiczku dziś była morela jak podpasuje to będę gotować
wytrawna smakoszka
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
co do cioci Marysi był taki kawał Ala ma kota a sierotka MaRysia
o to nie znalam . ja znam same zboczone a dzieki dzieciakom poznaje najglebsze znaczenia slow np jak deptak i "nie bede deptac ptakow"

odkrylam ze przez forum chyba ztepilam pazurki ....
poznalam laske na basenie -plywamy tam z naszymi dzieciakami ... gadu ,gadu o dupie maryni ... fajna .
dzis temat juz glebszy - ma 4 latka jeszcze i byla na bilansie i dostala z☠☠☠ke ze syn ma prochnice i ze nie ma dawac mu tyle slodyczy a najlepiej w ogole .ona mi to mowi z oburzeniem -ze lekarka ☠☠☠nieta ,ze moze i owszem to jej wina bo duzo slodkiego dostaje ale jak w tych czasach mozna nie dawac ???a prochnica to zreszta przez meza rodzine -bo oni maja slabe zeby .....
No nic .powiedzialam TYLKO ze ja nie daje dzieciakom prawie w ogole ,troszke w weekend i tyle.Nie chcialam kontynuowac tematu .uznalam ze nie ma sensu pouczac . nie moje dziecko .nie moja sprawa a i tak przewaznie z takiego uswiadamiania foch byl tylko i zadnych wnioskow. Aby zmienic temat - pytam o najmlodszego - 6 mies.,ktory akurat ciagnie butle do ktorej cos tajemniczego wsypala/wlala ...pytam co to ? ona ze antybiotyk bo dzieci jej ciagle choruja a lekarka zapisala jakies lekkie leki -naturalne .i ze lekarka idiotka ,bo ona nie ma czasu bawic sie w jakies ziolka czy cos . wiec zalatwila recepte na JEJ zdaniem lepszy antybiotyk .
Nie odezwalam sie .odziwo .znowu sensu nie ma .
Zmieniajac temat - pytam czy syn jej juz siada ?
ona na to ze troche jak sie go posadzi podpierajac poduszką .i nawet biega ..........w chodziku .uwielbia to potrafi tak pol dnia smigac .a i ona ma wolne , a jak chce miec kompletny spokoj i odpoczac -wlacza kompa starszemu i ma go pol dnia z glowy .....

i... tu nastapil niezenzuralny zwrot do niej .nie wytrzymalam . no nie dalo sie .
ale prawda ze bylam dzielna ? ze probowalam byc grzeczna ! a ze nie wyszlo ......
Na szczescie jest jeszcze 7 mam w grupie .mam nadzieje ze normalne .albo nie beda sie tak uzewnetrzniac .......

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
Gdzie się podziewacie?
ja akurat czytalam czerwonego kapturka
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
wow !!!!! sie chlopak rozkreca

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2013-11-06 o 20:49
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 20:46   #4672
BYou
MBZ♥

Dragusiu

Nestelle, o matko i córko ja to bym Ją podtopiła

Stary 2013-11-06, 20:57   #4673
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:

no wlasnie ja na pogode nigdy nie wrazliwa ....
a tabetki nie pomogly ,caly czas sie tli .....
Oj biedna... Mi pomógł jeden apap na szczęście...

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
zimno zimno, ja musze rekawiczki znalezc, bo rece marzną przy pchaniu wozka..
My tez chodzimy w kazda pogode, ale my musimy, ze wzgledu na psa dla dziecka oczywiscie to spory plus

surowe? mozesz sprobowac, choc na poczatek lepiej duszone (ja gotuje na parze ) - surowe z ostroznoscia
Dziś miałam 2. raz w tę jesień rękawiczki Czapki jeszcze ani razu.
Masz rację, na parze jabłko. A długo się będzie w parowarze "miękczyć"? Bo jabłka jeszcze tak nie robiłam

Cytat:
Dziewczyny jak zaczęłam dawać słoiczki a mała jest na cycku dawać dodatkowo do picia wodę ? mała zje raz 30 raz 50 ml do tego daję łyżeczkę kaszki początkowa z moim mlekiem teraz z owocami jabłkiem albo malinką właściwie to za dużo jeszcze nie je ale nie wiem jak to powinno być z kupkami bo robi raz na 2-3 dni.
Muszę poczytać jeszcze raz o wprowadzaniu jedzenia kiedyś na początku jak mała się urodziła to czytałam ale za dużo nie pamiętam. I czuję się zielona choć pół roku temu myślałam że wszystko wiem co i jak heh
Ja bym nie dawała wody. Ale Krzyś robi codziennie... Wprowadzanie jedzenia to dla mnie też czarna magia Na wyczucie działam

Cytat:
Hoho, brawo!!!
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 21:01   #4674
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Ech, jakby było co...kolor może i nie najgorszy ale muszę się wybrać do fryzjera, żeby coś zrobić z tymi włosami (grzywka, wyceniować) to wtedy coś wrzucę
Choć sama nie wiem co można zrobić z taką ilością włosów mam łyse placki na głowie
tez mialam, ale odrastają- od marca do sierpnia wypadały, od września (połowy) progress i rosna!!!

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
uuu pomęczyła się bidulka

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

ja też
ja nie zawsze, czasem cos zaczynam oglądac bez przekonania okazuje się fajne, wiec siegam po książke

Cytat:
tez jestem ciekawa Twojego looku .
a jakie masz naturalki?
(co do samej Przybylskiej to moim zdaniem najladniej jej w poprzednim kolorze . )

wytrawna smakoszka

o to nie znalam . ja znam same zboczone a dzieki dzieciakom poznaje najglebsze znaczenia slow np jak deptak i "nie bede deptac ptakow"

odkrylam ze przez forum chyba ztepilam pazurki ....
poznalam laske na basenie -plywamy tam z naszymi dzieciakami ... gadu ,gadu o dupie maryni ... fajna .
dzis temat juz glebszy - ma 4 latka jeszcze i byla na bilansie i dostala z☠☠☠ke ze syn ma prochnice i ze nie ma dawac mu tyle slodyczy a najlepiej w ogole .ona mi to mowi z oburzeniem -ze lekarka ☠☠☠nieta ,ze moze i owszem to jej wina bo duzo slodkiego dostaje ale jak w tych czasach mozna nie dawac ???a prochnica to zreszta przez meza rodzine -bo oni maja slabe zeby .....
No nic .powiedzialam TYLKO ze ja nie daje dzieciakom prawie w ogole ,troszke w weekend i tyle.Nie chcialam kontynuowac tematu .uznalam ze nie ma sensu pouczac . nie moje dziecko .nie moja sprawa a i tak przewaznie z takiego uswiadamiania foch byl tylko i zadnych wnioskow. Aby zmienic temat - pytam o najmlodszego - 6 mies.,ktory akurat ciagnie butle do ktorej cos tajemniczego wsypala/wlala ...pytam co to ? ona ze antybiotyk bo dzieci jej ciagle choruja a lekarka zapisala jakies lekkie leki -naturalne .i ze lekarka idiotka ,bo ona nie ma czasu bawic sie w jakies ziolka czy cos . wiec zalatwila recepte na JEJ zdaniem lepszy antybiotyk .
Nie odezwalam sie .odziwo .znowu sensu nie ma .
Zmieniajac temat - pytam czy syn jej juz siada ?
ona na to ze troche jak sie go posadzi podpierajac poduszką .i nawet biega ..........w chodziku .uwielbia to potrafi tak pol dnia smigac .a i ona ma wolne , a jak chce miec kompletny spokoj i odpoczac -wlacza kompa starszemu i ma go pol dnia z glowy .....

i... tu nastapil niezenzuralny zwrot do niej .nie wytrzymalam . no nie dalo sie .
ale prawda ze bylam dzielna ? ze probowalam byc grzeczna ! a ze nie wyszlo ......
Na szczescie jest jeszcze 7 mam w grupie .mam nadzieje ze normalne .albo nie beda sie tak uzewnetrzniac .......

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

ja akurat czytalam czerwonego kapturka

wow !!!!! sie chlopak rozkreca
a jaka była jej reakcja?
Stary 2013-11-06, 21:16   #4675
Tasia34
Wtajemniczenie

Dziś mały koszmar przeżyłam...
Kąpałam Krzysia, włożyłam Go do wanienki na brzuszek, jak zwykle, żeby dupcię umyć. Zaczął się przewracać na plecki, ja chciałam Go powstrzymać choć na chwilę i... wpadł buzią do wody Jezuuuu, jak ja się wystraszyłam... Złapałam K. i zaczęłam po pleckach klepać, ale On tylko w sumie raz się zachłysnął i zakaszlał, zaraz było ok. A ja i tak nie mogłam się uspokoić, On się cieszył podczas dalszej kąpieli (hurra, nie zraził się do wody), mi łzy leciały :/
Niby nic takiego, ale jednak taki stres...

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
a "juz" bo ja mam wlasne-powolne tempo jedzenia - my ten najmniejszy sloiczek na 1,- 1.5 dnia mamy ,i to ten od 4 miechow . ale zaraz bede kupowac "po 5 "....
jak na razie mamy za soba groszek ,brokol ,kalafior ,marchew,marchew z ziem,dynie z ziemn. i nieszczesny szpinak z ziemniaczkiem po ktorym Roszek probuje wymiotowac swoje wnetrznosci -az taki ma odruch .
A Twoj Roszpunek juz mandarynke wcina -wow!
To tak, jak my Też słoiczki po 4 mc - na 2 lub nawet 3 dni A szpinak smakował

Cytat:
Tasia, wyczytałam jedynie, że jednak ceratkę lepiej wyczyścić, szmatką przetrzeć i już Zdania były podzielone ale jednak dominowała ceratka.
A ten materiał widzę na zdjęciu co Kwiatuszek dała to taki jak w naszym foteliku.
Ja już wybrałam, zamówiłam - niebieskie w kropeczki kolorowe no i teraz czekać tylko na kuriera.
O, to super! Oblukałam kropeczki, ładne
A plamy z fotelika schodzą Wam?
Ja też zamawiam dziś/jutro rano; niech się dzieje wola nieba!
Ania
Stary 2013-11-06, 21:19   #4676
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Gdzie się podziewacie?
oglądamy Top Chef
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 21:26   #4677
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
:bac ik:
eeeejjjjjjjjjjjjj! za co

Cytat:
(...)
Ja już widzę, że mam trochę inny schemat żywienia dla Jakuba niż preferowany w części naszej rodziny. I już pojawiły się pytania czy Jakub lubi chrupki, wafelki, ciasteczka, a potem wielkie zdziwienie, jak to, nie jadł? nie chcę mu dać? dlaczego? przecież X dawała jak miała dziecko w podobnym wieku.. Ja wiem, że X kocha swoje dziecko i chce dla niego dobrze, ja kocham swoje ale nasze podejścia do pewnych kwestii w wychowaniu dziecka strasznie się różnią i nie prędko spotkają. Czasem tylko mi przykro, że jestem ciągle porównywana i może traktowana jako gorsza, ograniczająca dziecku pewne doznania, chociażby smakowe.

________

nie pamiętam, kto pisał o słoiczkach i wymiotach, ale nie pomogę w tej kwestii. Jakub jadł już chyba wszystkie po 4,5 i 6 m-c, żółtko dodawałam do pierwszego lepszego, jeśli akurat wypadał żółtkowy dzień, albo jak sobie przypomniałam o żółtku. jedyne co podejrzewałam o leki ból brzuszka to słoiczek z kabaczkiem, ale za drugim razem już się chyba nic nie działo, bo nie pamiętam nawet.

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Kąpałam Krzysia, włożyłam Go do wanienki na brzuszek, jak zwykle, żeby dupcię umyć. Zaczął się przewracać na plecki, ja chciałam Go powstrzymać choć na chwilę i... wpadł buzią do wody Jezuuuu, jak ja się wystraszyłam... Złapałam K. i zaczęłam po pleckach klepać, ale On tylko w sumie raz się zachłysnął i zakaszlał, zaraz było ok. A ja i tak nie mogłam się uspokoić, On się cieszył podczas dalszej kąpieli (hurra, nie zraził się do wody), mi łzy leciały :/
Jakub raz tak zrobił.. zawsze kąpię trochę na plecach, trochę na brzuchu a on uwielbiał gryźć bąbelki z piany. trzymałam rękę pod jego buzią, żeby nie zarył w wodę, ale raz albo ominął moją rękę, albo na chwilę ją zabrałam, teraz już nie wiem, ale pacnął twarzą w wodę. nic mu nie było, kaszlnął, śmiał się, ale bardzo się wystraszyłam. jeszcze tż był ze mną w łazience. we dwoje go nie upilnowaliśmy.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 21:26   #4678
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
a jaka była jej reakcja?
bez reakcji . kazda poszla w swoja str.
Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
biedulek .
na basenie nas uczyli ze jak dziecko sie zachlysnie woda to nie klepiemy po pleckach tylko podnosimy dziecko w pionie do gory .
Stary 2013-11-06, 21:33   #4679
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

Cytat:
Jakub raz tak zrobił.. zawsze kąpię trochę na plecach, trochę na brzuchu a on uwielbiał gryźć bąbelki z piany. trzymałam rękę pod jego buzią, żeby nie zarył w wodę, ale raz albo ominął moją rękę, albo na chwilę ją zabrałam, teraz już nie wiem, ale pacnął twarzą w wodę. nic mu nie było, kaszlnął, śmiał się, ale bardzo się wystraszyłam. jeszcze tż był ze mną w łazience. we dwoje go nie upilnowaliśmy.
Bardzo dobrze Cię rozumiem

Cytat:
biedulek .
na basenie nas uczyli ze jak dziecko sie zachlysnie woda to nie klepiemy po pleckach tylko podnosimy dziecko w pionie do gory .
Cenna uwaga
Ania
Stary 2013-11-06, 21:45   #4680
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
eeeejjjjjjjjjjjjj! za co

.
za to
Reszte przemilcze bo tylko bedzie mi jeszcze bardziej przykro.

Cytat:
bez reakcji . kazda poszla w swoja str.

biedulek .

szkoda, miałąm nadzieję,ze pofuczała...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości