|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 2,04% |
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
19 | 38,78% |
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
7 | 14,29% |
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
22 | 44,90% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Antibia nie wiem. O procedurze dowiedziałam się dziś, gdy miała przyjść pani doktor na wizytę patronazowa do Witka.
Poczytalam i faktycznie takie informacje sa w sieci. Za to Pani w ZUSie twierdzi jeszcze cos innego a to ponoć wymog nfz. Zgloszenia do ubezpieczenia i tak dokonuje pracodawca, wystarczy go poinformowac ze ma dziecko dopisac. PaRaNoJa Jestem chora i nieprzytomna. W. w 6 dni przybral 200g. Mieści się w granicach normy. Za tydzień szczepienia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Nemosku moje gratulacje! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3662 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Nemosek,lineczka, nasturcja gratulacje!!!
Wiecie co, przeraża mnie myśl, że okaże się, że trzeba będzie wywoływać poród albo będzie cc. 3 tyg. temu miałam rozwarcie na 1,5 palca ![]() Dziewczyny czy Wasze stelaże pod wanienkę mają kółka? Bo jeszcze nie kupiliśmy i tak się zastanawiam... My chyba będziemy kąpać w kuchni (mamy kuchnię z aneksem połączoną i dodatkowym pokojem) bo łazienka mała. Trzeba będzie wannę pełną wody nosić do łazienki z powrotem.. masakra dla kręgosłupa. Przecież do zlewu w kuchni nie będziemy wylewać tej wody. Zastanawiam się czy nie jestem zle przygotowana: mam 2 prześcieradła, pełno kocykówt, 1 miękki rożek, ochraniacz na szczebelki. Nie mam żadnej pościeli, kołderki, poduszki. W domu mam ok. 22-23 C, na razie nie grzejemy. Lubimy jak jest raczej chłodno, nie chodzimy zimą w krótkim rękawku. Jak myślicie??
#3663 |
Zadomowienie
|
Hej!
Witam się "jeszcze" w domku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lecę teraz nadrabiać. Nemosku gratulacje! |
![]() ![]() |
![]() |
#3664 |
Raczkowanie
|
Sorento- dziekuje za wywołanie
![]() ![]() ![]() maluchy są na maksa wyciszone, w ogóle całymi dniami oczekuje na ich ruchy, ale są więc nie panikuje. Gratuluję wszystkim mamusiom ![]() Ogólnie czytam Was na bieżąco, ale nic się u mnie nie dzieje, to nie mam o czym pisać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3665 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też mam 38 tydzień ![]() Cytat:
ciekawe czy tż będzie zadowolony. nigdy ruskich nie jadł ![]() Cytat:
przyjaciółka mi właśnie napisała że ma przeczucie że 7 dni i będzie po wszystkim. ![]() Zwariowane - nie pogratuluje 42 tygodni, ale życzę za to szybkiej i sprawnej akcji!!! ![]()
![]() |
#3666 |
Rozeznanie
|
Haha, widzisz Trele, kłamali
![]() Lineczka pierdziel ich i wyciągaj te kapturki, bo będzie tylko gorzej! Dzięki za gratulacje ![]() Jestem po kolejnej lewatywie, szału nie było ![]() ![]() Dzięki Wam jakoś wraca mi humor ![]() ![]() Teraz idę pod dłuuugi i ciepły prysznic, co by się porządnie do porodu przygotować ![]()
#3667 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Za wyjście do domku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze, że jesteś małym pancernikiem ![]() ![]() Daj znać, co tam w piątek postanowią, cobyśmy wiedziały kiedy kciuki trzymać ![]()
![]() |
#3668 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3669 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3670 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny miałam już pytać wcześniej ale mi wylecialo z głowy, od jakiegoś czasu strasznie mnie ciągnie brzuch od góry, tak zaraz pod cycami i trochę dalej, takie uczucie jakby napiętej skóry, tak jakby mnie szczypalo tam pod skóra
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3671 |
Zadomowienie
|
Anka ulepilam cos ok 75 (ja robie dosc duze bo nie chxe mi sie z malymi bawic) i tu smieszna rzecz - moje dziecko to od jakiegos pol roku zrobilo sie tadkiem niejadkiem. Jest tylko kilka rzeczy, ktore zje. Reszta jest bleee. Pierogi ruskie lubi chyba najbardziej. Z truskawkowych wyciaga truskawki i zjada samo ciasto, leńiwych nie tknie...
Jak zobaczyla, ze dzis robie to na kolacje wrabala...5 duzych pierogow! Czasem na obiad potrafi wciagnac 6 lub 7 (!!!) moja kruszynka 3 latka, 14,5kg wagi zjada tyle pierogow co moja siostra haha |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3672 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dzidzia- ![]() Ale padam normalnie na ryjek. Byłam dzisiaj na zakupach i u męża. i wyobraźcie sobie ze obeszłam wszystkie skley i kupiłam ino buty i to jeszcze takie nie jak chciałam ale fajne za 30 złotych. Akurat na zimowe spacery z wózem. Na chrzest se kupie jakieś na obcasie ![]() A oprócz tego w jednym sklepie babka mnie obraziła i kuźwa miałam ochote jej pier.dolnąc. Powiedziała ze w tym sklepie niee mają ubrań na mój rozmiar ![]() ![]() Poza tym jutro idę do PEPCO i KIK bo mają być mega wyprze z powodu tego otwarcia i mam zamiar pokupować młodemu ciuszki bo wyrósł ze śpiochów i powoli wyrasta z pajaców.
![]() |
#3673 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Ryba co za babsztyl! Jak mozna wyskoczyc do kogos z takim tekstem??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jaką dałabyś porade na zrobienie miękkiego i elastycznego ciasta? ![]() wszystko umiem w kuchni ale ciasto to zawsze twarde mi wychodzi ![]() ![]()
![]() |
#3675 | ||
Zakorzenienie
|
Asist uszka do góry
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3676 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie patrz na położne i wyciągaj kapturki, po co masz się męczyć ? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3677 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas jest temp. ok. 19-20 stopni, w nocy nawet 18 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3678 |
Zakorzenienie
|
Ryba co za chamskie babsko
![]() U nas nadal cisza, ależ cudownie jest kiedy mąż się do mnie nie odzywa, nie ma pretensji, nie gada głupio i tym oto sposobem mnie nie wkurza ![]() Padam na twarz a przed nami zapewne kolejna ciężka noc ![]() ![]() ![]() Właśnie oglądam na dobre i na złe i jest moment że baba urodziła dziecko, ryczę jak "bober" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3679 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3680 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Przez 9 miesięcy przechodziłam różne etapy, teraz ekscytacja mi minęła i znów wróciła faza niepokoju... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3681 |
Rozeznanie
|
Po wizycie już ba usg dr 4150g szyjka zamknieta główka odbija porodu nie widać na 18 listopada mam się stawić w szpitalu
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3682 |
Rozeznanie
|
Rusalko tak myślałam że może to się skóra naciąga, ale czasem to aż tak strasznie boli aż kluje, szczypie sama nie wiem, masakra
|
![]() ![]() |
![]() |
#3683 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3684 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ej, czy Wasze dzieci też tak płacza jak im giluski wyciągacie z noska? A czy Wasze też zawsze sikają do wanienki ?
![]() |
#3685 |
Zadomowienie
|
Ja tak na sekundę, nie ogarniam, nie nadrabiam, wybaczcie!
Jesteśmy nadal w szpitalu. Miłosz niby dobrze, ale strasznie drgają mu rączki, po badaniach orzekli, że za duzo potasu miał we krwi [stąd na ostatnich ktg jego galopujące tętno] no i niedorozwinięcie układu nerwowego. Ja oczywiście cały dzeń przebeczałam, bo mogłam przetrzymać jeszcze tydzień, zacisnąć zęby, i wtedy pewie by mu tak nie drgały. Lekarz mówi, że powinno minąć. Ale ja jestem załamana. Nie mam pokarmu z tego wszystkiego. Przystawiam małego co 3h, próbuję tez laktataorem i du.pa. Nie wiem, kiedy nas wypuszczą. Lineczka, Nemosek- gratuluję!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kochana, spokojnie do tego podejdź i pokarm też będzie. ![]() ![]()
![]() |
#3687 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Chciałam zrobić babke cytrynową w nowej silikonowej formie...a ta forma w piekarniku mi się rozjechała!!!!
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Sądzę że jak masz kocyki, to czy ja wiem czy jest kołderka potrzebna..? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3688 |
Zadomowienie
|
ryba, jak masz tam jutro szaleć w tych sklepach to Ci tylko napiszę, że w Pepco ciuszki dla dzieci są bardzo tanie ale jakość jest adekwatna do tej taniości. Siostra swojego czasu tam kupowała i mówi, że w zasadzie to są ciuszki do pierwszego prania. Później już się do niczego nie nadają...
Ja w ostatnich dniach straszne czuję kłucie tam na dole. To podobno znaczy, że dziecko się w kanał rodny wpasowuje, tak?
#3689 |
Wtajemniczenie
|
Uciekam dobranoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3690 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciasto robie najczesciej na krupczatce, ale tez na pszennej mace. Zalezy jaka mam. No i nie uzywam wody, tylko gorace mleko i dodaje szczypte soli. Zawsze robie taka ciapke na poczatku a potem dodaje stopniowo maki. I porzadnie wyrabiam ![]() Kociak tez mam takie klucie od jakiegos czAsu Nasturcja trzymam kciuki, zeby wszystko bylo ok. Ryba Zuzka ńie znosila wyciagańia gilkow z noska. Do wanny tez siusiala. Najlepsza byla jak raz sie kapala ze mna i nagle wypalila - mamusiu, zrobilam do wanny siusiu ![]() Sylwiaaa no mialam dokladnie tak samo plus, jak pisze Newtrend, bol pod zebrami itd. Pierwsza ciaza, skora sie naciagala, przytylam 19kg...no i tak sie dzialo. Teraz jest inaczej. Nic mnie nie ciagnie, nie mam bolu pod zebrami, nie mam uczucia, jakby mi miala zaraz skora peknac. No i najwazniejsze - przybralam jak na razie tylko 7,5kg. wiec to pewńie tez pomaga. Antibia moze bedziemy rodzic razem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.