|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
fajne zoo jets tez z playmobile http://allegro.pl/playmobil-1-2-3-moje-duze-zoo-6754-i3618241244.html
|
|
|
|
#4892 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4893 | |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny,nie wiem co się stało,ale dzis w pracy mamy luzy jak nie wiem co,normalnie szok,ale ciii! nie bede zapeszac. Dzis rano miałam prezentację pracy do specjalizacji,stresowałam się od 4 rano i luzik,bylo nawet przyjemnie,stres odbilam sobie na zakupach i kawiarni.Dostalam smsa,ze dzis przyjda te olejki,które Gda polecała,wiec wieczorem zaczynam próby. Chcialam w rossmanie kupic ten zel z babydream i bylo ich kilka i w koncu zadnego nie wybralam. Na razie myję twarz zelem z hippa,skład chyba podobny
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Nie marstw się,pocieszę Cię,ze ja 3 razy zdawałam zanim mi się udało.W czwartek będzie lepiej. |
|
|
|
|
#4894 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj na jazdach,wszystko idealnie,łuk zrobiony bezbłędnie 15 razy a jutro pewnie znów coś nie wyjdzie
![]() Zrobiłam dzisiaj porządki w papierach,3 siaty do wyrzucenia ale luzniej się zrobiło w komodzie.
|
#4895 |
|
Zadomowienie
|
dobre!jak byłam we wszystkich świętych to obok siedziała mama z dzieckiem n ok2,5 roku i jak było podniesienie(sorry jak żle określiłam) i ministranci dzwonią ten maly na cały kościól krzyczy-mamo,dzwonek!słyszysz?tru dno było zachować powagę |
|
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4897 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4898 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no nic, poszukam czegoś podobnego ![]() Cytat:
w takim razie jutro dzwonię, nie ma na co czekać. Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-11-06 o 18:35 |
||
|
|
|
#4899 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my jak bylismy przed Wszystkimi Swietymi na cmentarzu to byl pogrzeb.ksiądz zaczął śpiewać jakąs pieśn a Pola zaczela tańczyć w wózku
|
|
#4901 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A żelem ja myję tym z pompką niebieskim ![]() Cytat:
Trzymam kciuki już dziś ![]() A ja zdałam dopiero jak zaszłam w ciążę z Kamilem ![]() Jak chodziłam z Kamilem to logopeda polecila nam fajne książeczki Jagody Cieszynskiej jeśli dobrze pamiętam http://allegro.pl/kocham-czytac-cies...671270843.html o to dokładnie mieliśmy i przerobiłam z nim raz te książeczki i zaczął pięknie wyraźnie mówić |
||
|
|
|
#4902 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() udało mi się nadrobić, a trochę tego było ![]() wolę być z wami na bieżąco, ale jak jest tż w domu to rzadko odpalam neta i tak potem robią mi się zaległości... Brawa dla Zuzi Marty za chodzenie a egzaminem się nie martw - na pewno następnym razem się uda ![]() My jeszcze o prezentach nie myśleliśmy, pewnie będzie to jakiś drobiazg bo wszystko z takich droższych rzeczy które by się przydały Franki dostał na roczek ![]() Chorowitkom wszystkim życzę dużo zdrówka - u nas już prawie nie ma kataru... Syn szwagierki nadal wiecznie chory i mimo że czuje się lepiej to nie pozwalam się im razem bawić - do przedszkola nie chodzi z jakiegoś powodu, prawda? Więc skoro nie chodzi do przedszkola tzn. że jeszcze nie jest zdrowy - proste ![]() ale co gorsze..... jakiś czas temu u szwagierki jej fryzjerka znalazła wszy to było jakieś dwa tygodnie temu.... teraz jej młody ma - tzn. pewnie ma je od tamtego czasu, bo skąd miałby je mieć skoro do przedszkola nie chodził? mówię wam, z nimi ciągle coś jest, a to choroba, a to hodowla zwierzaczków.... |
|
|
|
#4903 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny! Nie pisałam bo Maja przy tej gorączce była dość nieznośna. Mama wczoraj poszła z nią do przychodni, diagnoza - zęby. Dzisiaj już znacznie lepiej, bez gorączki i mniej marudna.
Ja też chora, mam temperaturę i czuję się dziwnie...
|
#4904 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za kolejne szczepienie w nowym terminie. kurcze, coś mi Zuzinka pociaga noskiem. a na pt na szczepienie jesteśmy umówione w nowej przychodni. jeszcze jutro zobaczę. najwyżej będę odwoływać to witamy Jaśka! Tż ma cela na chłopaka (oj oby mój tak celował w dziewczynki )i szalona Ty z pomysłem do 3 razy sztuka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() zdrówka dla Ciebie i spokoju dl aMajuni, żeby te zębole już wyszły
|
|
|
#4905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ano ma cela. Powiem Wam, że zgadza się chyba to robienie chłopaka w owulację lub tuż po. Misiek był tuż po, Jaśko w sam środeczek. Także już chyba wiem jak dziewczynę zaplanować Tylko czy faktycznie będzie mi się chciało Koleżanka mnie dziś tak pocieszała, że ona za jakieś 2-3 lata robi sobie kolejne - nota bene też trzecie, a idziemy prawie łeb w łeb z roczną różnica raptem - i szuka towarzystwa, namawiając mnie abym dołączyła. Przez chwilę propozycja wydała mi się kusząca ![]() Maggie, trzymam kciuki za dziewczynkę ![]() Bagheera, to szwagierka nie likwidowała tych wszy?? Dwa tygodnie.. toć one się już tak rozmnożyły że po domu zaczną zaraz biegać
|
||
|
|
|
#4906 |
|
Zadomowienie
|
Lewek teraz doczytałam, gratulacje
Pomyśl sobie, trzech facetów w domu to będą Cię na rękach nosić
|
#4907 |
|
Zadomowienie
|
My mamy maly zestaw duplo,gdzie sa 3 nakladki sortujące,mozna ulozyc słonia,żyrafe,ptaszka i drzewo.Na razie maly glownie rozdziela to na czynniki pierwsze,próbuje skladac,wiec zainteresowanie jest odpowiednie do wieku . Za rok pewnie tez bedzie sie tym bawił.
|
|
|
|
#4908 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ślicznie ![]() Mój chrzestny z żoną tak chcieli mieć córkę, że próbowali do skutku ![]() Udało się za 7 razem ![]() Cytat:
dasz radę Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4909 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam tylko nadzieję, że do nas się nic nie przypląta, bo ja mam długie, gęste włosy, więc już widzę co by to było a teraz idę spać, bo jutro pewnie standardowo będzie pobudka o 6 ale uwaga - od jakiegoś tygodnia Franki przesypia całe nocki ![]() dobranoc kobietki |
|
|
|
|
#4910 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale myślę, że coś w tym jest
|
|
#4911 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak będę miała takie książkowe cykle jak do tej pory to powinno bez problemu się udać zrobić dziewuchę ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4912 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pamietam to jak dziś bo to akurat sylwester był, w biegu dosłownie bo się na imprezę spieszyliśmy Lewek, mówisz, ze Ci się trójeczka marzy
|
|
|
|
|
#4913 | |
|
Zadomowienie
|
tez to chciałam napisac. My się nastawialismy na dziewczynkę i tez bylam trochę zawiedziona,a teraz tego mojego kochanego chlopa bym nie wymienila.Oby bejbik zdrowy był
---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
W ogóle tak dla smiechu opowiem Wam sytuację albo z początku ciąży,albo krótko przed,bo nie pamietam dokladnie.Mąż ma taką bardzo wieżącą starszą ciotkę i coś tam opowiadala,ze jak nie wie jak postąpic,to otwiera biblie na chybil trafil i czyta i zawsze znajduje odpowiedz.No to moj mąż żartowniś bach otwiera biblię i czyta jakas przypowiesc o rodzie,gdzie facet mial samych synow i oni ieli samych synow itd. Oby te przesady sie nie sprawdzily.... ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- ale radośc! dla takich usmiechów warto życ |
|
|
|
|
#4914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marzyła mi się baba, więc kto wie czy z tęsknoty za nią, nie wyjdzie z tego trójeczka A zaraz po Miśku zarzekałam się, że żadnych więcej dzieci ![]() Salud, niezła historyjka początek macie dobry ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Hmmm.. Iwa psujesz statystyki
Edytowane przez Lewek Czas edycji: 2013-11-06 o 22:18 |
|
|
|
|
#4916 |
|
Zakorzenienie
|
Lewek oj szalona Ty
![]() Ale my planujemy trójke a co z tego wyjdzie to zobaczymy.
|
#4917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Ok ,nadrobiłam.Tak się luzem w pracy chwalilam na zapas,ze w koncu nawet jednej strony nie skonczylam.Lece teraz się namaszczac tymi mazidlami i w poduchy.Dobrej i spokojnej nocki wszystkim życzę |
|
|
|
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
To tylko na moim Tacie spoczywa jakaś klątwa. 4 córki i 6 wnuczek
|
|
|
|
#4919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Nas mało, bo w sobotę wyprawiamy roczek, więc tylko biegamy od sklepu do sklepu. ![]() Dzisiaj Antek był po raz pierwszy u fryzjera. Bardzo mu się podobało. Siedział na takim jakby jeździku, więc był zachwycony, a fryzjerka miała wspaniałe podejście do niego. Całość trwała chyba z 5 minut. Antek dostał dyplom odważniaka z pasmem włosków na pamiątkę i lizaka ( którego mama zjadła ). ![]() Aga_ton tutaj jest jakieś zoo z Lego Duplo, ale cena kosmiczna. http://www.mazakzabawki.pl/product-p...UPLO-6157.html Ale nowina!!! Witamy w naszym gronie Jaśka! Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#4920 |
|
Zakorzenienie
|
Lewek tak jak Tamlin pisała do 3 razy sztuka
![]() ważne,że zdrowy ![]() chociaż wiem jak to jest bo druga tez marzyla mi się corcia ![]() tylko jej pitak wyrósł ale ważne,że są zdrowi i kochani ![]() Bagheera masakre tam macie ![]() współczuje. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

w czwartek w nocy mała dostala gorączkę. Na groby mąż sam pojechał. Udało sie zbić ja nurofenem ale od soboty doszedł kaszel. Wczoraj juz ja tak męczył,że aż wymiotowała
mała poł nocy płakała,bo tak ja męczy ten kaszel. O 8 rejestruje ja do pediatry. Ja że sobą jutro pójdę,bo dziś mam jeszcze endokrynologa to nie bede z nia cały dzień w przychodni siedziala

dobre!

Tylko czy faktycznie będzie mi się chciało
mam tylko nadzieję, że do nas się nic nie przypląta, bo ja mam długie, gęste włosy, więc już widzę co by to było