Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-06, 19:32   #3271
J0zefina
Raczkowanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość

Ja to w ogóle mam kochanego chłopa Mówię mu dzisiaj, że przydałaby mi się mała turystyczna suszarka do włosów, do torby do szpitala i później na wyjazdy. Tak sobie rzuciłam z głupia franc o tej suszarce a on przed chwilą przylazł do domu z taką:
http://www.avans.pl/philips-suszarka...06-00,id-25962
Mam taką suszarkę w sumie jest dobra tylko denerwuje m nie to że zimny nawew może byc tylko na niższej prędkości
J0zefina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 19:40   #3272
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja to w ogóle mam kochanego chłopa Mówię mu dzisiaj, że przydałaby mi się mała turystyczna suszarka do włosów, do torby do szpitala i później na wyjazdy. Tak sobie rzuciłam z głupia franc o tej suszarce a on przed chwilą przylazł do domu z taką:
Jaki słodki

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Czekałam wczoraj w dwóch kolejkach do lekarzy i NIKT nie ustąpił mi miejsca siedzącego, każdy udawał że nie widzi mojego brzucha
Znieczulica totalna

Mój TŻ musiał zostać dzisiaj dłużej w pracy, więc siedzę w domu i nudzę się jak mops. Normalnie kręćka dostaję. Przez ciążę robię się coraz bardziej uwieszona na nim, im dłużej go w domu nie ma tym bardziej jestem niespokojna.
Stary 2013-11-06, 19:42   #3273
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny siostra straciła drugi raz dzieciaczka. Miała dziś USG (11 tc) nie ma bicia serca.

Nie wiem jak ją wspierać, nie wiem co powiedzieć i jak się zachować...źle mi z tym, że nie wiem jak jej teraz pomóc. Poradźcie mi coś.
Oj przykre to bardzo... współczuję twojej siostrze.

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość

Widziałam też na wątku mamuś chyba majowych, że M_aria jest w mamach aniołkowych czyli znów się nie udało

O kurcze,straszne z tymi poronieniami. Biedna

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość

Większość z Was kompletuje swoja wyprawkę dla noworodka. Powiedzcie mi: już pierzecie, prasujecie? U mnie zostało 2,5 m-ca. I nie mam nic na gotowe porobione.
Ja też nie mam. Zacznę około miesiąca wcześniej przygotowywać.

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
W związku z moją dzisiejszą wizytą też proszę o kciuki. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, bo plamienie ustaje, a Kacper wierci się regularnie. Jedyne, co mnie martwi to to, że od rana co 15-20 minut stawia mi się brzuch :/

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Postanowiłam też cyknąć brzusiowi fotkę i oto wypocina mojego TŻa
Ślicznie wyglądasz,bardzo zgrabnie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Witam sie jako kolejna z podejrzeniem cukrzycy po 2 godz mam 147 :/

Oj

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile macie pampersów 1 ?
Bo nie wiem ile jeszcze muszę kupić

Jeszcze nie mam wcale.
Kupię jakoś na kilka dni żeby mieć i sprawdzę czy będą małemu pasować,w sensie uczuleń itp (raczej jestem dobrej myśli,bo moje dzieciaki nie miały nigdy na nic uczulenia). A koło domu mam sklepy,więc się kupi na bieżąco. A później to już będę mniej więcej wiedzieć czy długo będziemy używać dany rozmiar pieluch,więc w będę kupować po więcej opakowań jak trafię fajne promocje.
Stary 2013-11-06, 19:57   #3274
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
:
no faktycznie fajna suszarka
mojemu mężowi to nawet jakby samolot z błagalnym transparentem miał nad głową latać to on do sklepu nie wejdzie a u Ciebie proszę... delikatna sugestia i plan wykonany
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 20:00   #3275
forester
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Ma koło 2 lat. Na poczatku robił nam w domu totalną rozpierduchę (do hitow nalezalo zjedzenie kanapy i stolu) teraz przez ostatnie 2 miesiace nie zezarl nic, wiec wydawało nam się, ze w końcu wydoroślał.
Dzisiaj został sam na 2,5 godziny i przez ten czas zdążył przemielic totalnie swój materac, zjeść 2 kocyki i trochę plastikow.
pewnie odreagował przeprowadzkę.
Cytat:
Postanowiłam też cyknąć brzusiowi fotkę i oto wypocina mojego TŻa
brzuszek ładniutki, ale jaką Ty masz ładną sypialnie

Cytat:
Witam sie jako kolejna z podejrzeniem cukrzycy po 2 godz mam 147 :/ ginka wypisala skierowanie do diabetoliga. Z tych lepszych wiesci z Blanką wszystko ok, waży juz 917 g
Lece do sr - dzisiaj temat o nacięciu krocza, zobaczymy co powiedzą
oj to nie ciekawie z tym cukrem, ale pewnie świetnie sobie z problemem poradzisz.
Cytat:
Napisane przez souris5 Pokaż wiadomość
Byłam w zeszłym tygodniu na wizycie, z Szymkiem wszystko dobrze waży już 780 g, ja za to dostałam skierowanie do kardiologa, z powodu zbyt wysokiego tętna więc dziewczyny które mają z tym problem powiedzcie o tym lekarzowi bo mój stwierdził, że nawet przez to mogę mieć zakaz porodu naturalnego. Moje tętno wzrasta do 130 nawet przy czym czuję się fatalnie. I dostałam też od gina tabletki na obniżenie.
ja mam taką samą sytuacje. Też mi tętno skacze anormalnie i też wybieram się do kardio.
Cytat:
Napisane przez J0zefina Pokaż wiadomość
dziewczyny męczę ale martwię się.. napiszcie o tych skurczach B-H
ja pewnie tych skurczy nie rozpoznaje, ale bole jak na @ pojawiają mi się od czasu do czasu, czasem też na moment stwardnieje mi brzuch jak mam ten ból. jak masz obawy to najlepiej skonsultować to z ginem

Lolita jesteś zakupowym mistrzuniem wymiotłaś jak dla mnie z tymi pampersami.
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 20:10   #3276
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

ja nie mam ani jednej paczki

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
dziewczyny męczę ale martwię się.. napiszcie o tych skurczach B-H

no ja mam czasami- brzuch mi twardnieje na kilka sekund więc to chyba to, nie?
Twardnieje w różnych okolicznościach ale bardziej po wysiłku. Gin powiedział że mogę nospę brać doraźnie no i magnez biorę czały czas.
Ja długo nie miałam tych skurczy i myślałam, że mam leniwą macicę pojawiły mi się tak ok 23-24 tc

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:

no brawa dla chłopa

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Dziewczyny zastanawiam się czy iść na to trzecie ''duże'' usg prywatnie. Wydaje mi się, że te na nfz zbyt mało zaspokajają moją ciekawość np. co do płci. Chciałam, aby mi dzisiaj potwierdziła dziewuszkę, ale ona nic nie wspomniała
Niby ginka mówiła, ze jak te pierwsze dwa 'duże' usg wyjdą ok to na trzecie iść nie muszę.
Hmm.. a Wy wybieracie się?

ja idę- już sie zapisałam na 3/12 i zapisałam sie znów na 4D moim zdaniem warto zrobić to trzecie choćby po to aby upewnić się, z e wszystko jest OK

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość

Czekałam wczoraj w dwóch kolejkach do lekarzy i NIKT nie ustąpił mi miejsca siedzącego, każdy udawał że nie widzi mojego brzucha

to po raz kolejny potwierdza moje zdanie, że ludzie to chamy
Stary 2013-11-06, 20:16   #3277
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny zastanawiam się czy iść na to trzecie ''duże'' usg prywatnie. Wydaje mi się, że te na nfz zbyt mało zaspokajają moją ciekawość np. co do płci. Chciałam, aby mi dzisiaj potwierdziła dziewuszkę, ale ona nic nie wspomniała
Niby ginka mówiła, ze jak te pierwsze dwa 'duże' usg wyjdą ok to na trzecie iść nie muszę.
Ja idę w piątek.

Wróciliśmy z SR niedawno. Dzisiaj nudniejszy temat był - masaż dziecka a potem ćwiczenia, ja siedziałam sobie i patrzyłam jak dziewczyny ćwiczą.

Dowiedziałam się przy okazji, że nie muszę mieć do szpitala ciuszków dla maluchów. Jak chcę, żeby dzieci były kąpane w moich kosmetykach to mogę mieć ale nie muszę. I z tego co zrozumiałam w naszym szpitalu dziewczyny naturalnie mogą rodzić w jakiej pozycji chcą. Fajnie
Stary 2013-11-06, 20:19   #3278
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość

właśnie przyszła paczka z apteki gemini.

kupiłam podkłady bella (podobno beznadziejne, za późno przeczytałam opinię), podkłado-ceraty seni, leki, zestaw do obcinania (polecany przez gosię) , szczotkę i grzebyk, waciki, sól fizjologiczną, patyczki, sudocrem, octenisept, tantum rosa i sok z żurawiny.
jak któraś z Was zażywa nospę i magnez Magne b6 to tam jest najtaniej Octenisept również. Wysyłka tania i szybka - 9,90zł kurierem. W ogóle to jest chyba najtańsza apteka internetowa, porównując np z ☠☠☠☠☠☠☠ (gdzie jest odbiór osobisty) czy allegro wyszło o wiele korzystniej.
Zapomniałam tylko zamówić termometr
Też tam zrobiłam zakupy dla mnie i maluszka

Dziewczyny zauważyłam żę w ostatnich dniach brzuszek mi się bardzo obniżył, brzuch mam twardy prawie ciągle i czuje takie kłucia w środku tak jak by w okolicach szyjki myślicie że mam się czym niepokoic? Dziś znajomy lekarz rzucil tekst w stylu że ja to terminu napewno nie doczekam skoro już mi brzuszek tak nisko opadł... W piątek wizyta...
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 20:21   #3279
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Nie, nie w przychodni. Poszłam sama do Zespółu Położnych Środowiskowo-Rodzinnych "NOWE ŻYCIE" w naszym mieście (Piła) i sama się zapisałam. Właśnie jestem dzisiaj po pierwszej wizycie położnej u mnie w domu. Wszystko za darmo oczywiście bo na NFZ, przyszła, zmierzyła mi ciśnienie, tętno kruszynki, przyniosła różne broszurki, poopowiadała (dziś o rodzajach skurczów i jak je rozpoznać) i na kolejnych spotkaniach będzie przychodzić i mówić mi/uczyć mnie to czego będę chciała. A po porodzie to wiadomo.
Fajnie, patrzyłam u mnie w mieście i gabinety położnych środowiskowych są tylko przy przychodniach POZ. Nie znalazłam ani jednego słowa na temat polecanej położnej...

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
Roane sliczny brzuszek i sliczna mama kurde chyba mam najwiekszy brzuch z Was wszystkich haha
Jak patrzę na te wszystkie brzuszki to stwierdzam, że jednak ja mam największy

Cytat:
Witam sie jako kolejna z podejrzeniem cukrzycy po 2 godz mam 147 :/ ginka wypisala skierowanie do diabetoliga. Z tych lepszych wiesci z Blanką wszystko ok, waży juz 917 g
Lece do sr - dzisiaj temat o nacięciu krocza, zobaczymy co powiedzą
Współczuję... Dasz sobie z tym radę, jeżeli okaże się, że rzeczywiście masz cukrzycę. Strasznie boję się tego badania, idę w piątek

Cytat:
Jeszcze nie mam żadnych, ale planuję kupić małe opakowanie Pampersów i małe Dady. Później przerzucimy się na 2

Co do usg to ja chodzę prywatnie do lekarza, a akurat na usg genetycznym i połówkowym byłam na NFZ. Nie wiem czy to ostatnie "duże" usg lekarz zrobi mi w ramach wizyty, czy będę miała dodatkowo, bo NFZ chyba go nie refunduje...
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 20:22   #3280
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Też tam zrobiłam zakupy dla mnie i maluszka

Dziewczyny zauważyłam żę w ostatnich dniach brzuszek mi się bardzo obniżył, brzuch mam twardy prawie ciągle i czuje takie kłucia w środku tak jak by w okolicach szyjki myślicie że mam się czym niepokoic? Dziś znajomy lekarz rzucil tekst w stylu że ja to terminu napewno nie doczekam skoro już mi brzuszek tak nisko opadł... W piątek wizyta...
jak bardzo jest to bardzo? w którym tyg jesteś?
Stary 2013-11-06, 20:27   #3281
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
jak bardzo jest to bardzo? w którym tyg jesteś?
32tc no bardzo w sensie że jak wcześniej byl zaraz pod piersiami tak teraz dłoń(4 palce) wsunę miedzy piersi a brzuch...
Stary 2013-11-06, 20:37   #3282
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
32tc no bardzo w sensie że jak wcześniej byl zaraz pod piersiami tak teraz dłoń(4 palce) wsunę miedzy piersi a brzuch...
no bo ogólnie to jest tak, że 4 tyg przed porodem brzuch się obniża (ale to nie jest zasada, każda ma inaczej)
jednej mojej znajomej brzuch opadł w 26 tc (musi leżeć bo zrobiło się też rozwarcie) a drugiej nie opadł w ogóle (tzn. w szpitalu w 40 tyg)
może po prostu musisz odpocząć...szczególnie, że brzuszek jest twardy
Stary 2013-11-06, 20:41   #3283
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam tak cały czas- mogę całą dłoń położyć między biust a brzuch...
jeśli u Ciebie był wyżej a teraz się obniżył to dla świętego spokoju zadzwoń do gina lub do położnej i zapytaj a w razie czego jedź na IP.

W sumie to ja nawet nie wiem od kiedy brzuch się obniża
Stary 2013-11-06, 20:44   #3284
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
hehe na to wpadłam sama!
Tak na oko to ta położna jest tak w hmm.. 5 mies? Nie wiem czy to ta sama co u Was. Ta moja to niziutka blondynka w okularach

A co do krocza to w sumie gadała wszystko to co ostatnio tutaj dziewczyny pisały. A mianowicie, że nie należy się go bać, bo lepsze to niż popękanie w sześciu różnych kierunkach. Szpitalowi nie opyla się nacinać (koszty związane ze znieczuleniem, szyciem itp. ) więc nikt już tego rutynowo nie robi. Mówiła, że na Chałubińskiego czekają do samego końca i jak już jest mus to tną . Powiedziała, że robią wszystko aby kobieta pozostała kobietą, a nie kaleką.
Wspominała też o kleszczach, vacum i o wypychaniu. Jeżeli jest mus to nie należy się tego bać, bo oni tego nie robią na własne widzimisię tylko dla dobra naszego i dziecka . Zawsze robi to najbardziej doświadczony lekarz na oddziale! (przynajmniej na Chałubińskiego ). Ogólnie oni się boją ingerować w decyzje rodzącej, bo nad głową stoi im prokurator. Kazała nam w miarę możliwości zaufać personelowi, aby nie dochodziło do takich sytuacji, że położna zastanawia się tak długo nad kleszczami, bo rodząca nie pozwala i w końcu dziecko jest niedotlenione .
nie mam zielonego pojęcia o pogrubionym, zupełnie nie wiem z czym to się je.
Cytat:
Nie... ale tylko ze względów finansowych. Gdybym miała lekką sytuację finansową - poszłabym, ot, nawet dla samej przyjemności. Aczkolwiek obecnie ograniczam się do rzeczy must have i must do. TŻowi spadły dochody ostatnio niemal o połowę i raczej się nie zapowiada, żeby miał się szybko odkuć, w efekcie całą wyprawkę skompletowałam sama, pewnie pierwsze miesiące życia młody też będzie całkowicie na moim (zusowskim) utrzymaniu... mam nadzieję, że później się to jakoś "ruszy"...

Cytat:

Mój TŻ musiał zostać dzisiaj dłużej w pracy, więc siedzę w domu i nudzę się jak mops. Normalnie kręćka dostaję. Przez ciążę robię się coraz bardziej uwieszona na nim, im dłużej go w domu nie ma tym bardziej jestem niespokojna.
znam to... nawet głupia świadomość, że jest w pomieszczeniu obok i gra w te swoje durne gry, ale jest w razie W i jest w nocy obok, mocno mnie uspokaja. Teraz będę sama przez kilka dni i czuję taki niewyjaśniony niepokój.

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 20:44   #3285
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
no bo ogólnie to jest tak, że 4 tyg przed porodem brzuch się obniża (ale to nie jest zasada, każda ma inaczej)
jednej mojej znajomej brzuch opadł w 26 tc (musi leżeć bo zrobiło się też rozwarcie) a drugiej nie opadł w ogóle (tzn. w szpitalu w 40 tyg)
może po prostu musisz odpocząć...szczególnie, że brzuszek jest twardy
No bo właśnie jestem świeżo po remoncie a co za tym idzie trochę się namęczyłam (mimo że starałam się oszczędzać) i tak myślałam że to przemęczenie,odpocznę i będzie dobrze ale stwierdzenie tego znajomego lekarza że opadający brzuch = się poród mnie troszku przestraszyło. Czyli raczej spokojnie czekac do wizyty w piątek ?
Stary 2013-11-06, 20:48   #3286
perfuzja
Zakorzenienie

Magnusia , Negrid 2 polozne i doula niezależnie od siebie opowiadały, ze tak robią, wiec chyba nie ma powodu, zeby klamaly

Zepsuła się nam pralka i mam dylemat: kupić pralkę czy pralko-suszarkę?
Stary 2013-11-06, 21:09   #3287
demonyianioly
Rozeznanie

Witam wszystkie mamusie po nieobecności spowodowanej przygotowaniami do obrony. Muszę się pochwalić oceną 5
Brzuch smaruję jak wariat, pępuch ciągnie, a bólu pleców to już nie komentuję...
Powiedzcie mi kochane czy przy cc też jest lewatywa? Może głupie pytanie, ale jestem w takich sprawach zielona.
Oglądam Wasze brzusie i stwierdzam, że mój jest największy chyba.
Obrona mnie rozluźniła i czeka mnie kilka świętowań (herbatka, ciastko).
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 21:11   #3288
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym brala pralko-suszarke,
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 21:15   #3289
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie po nieobecności spowodowanej przygotowaniami do obrony. Muszę się pochwalić oceną 5
no brawo i gratulacje!!!

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:

zależy czy Ci się suszarka przyda czy też masz gdzie wieszać pranie.
Sama nie wiem co bym wybrała
suszarka:
+można wysuszyć wszystko o nie trzeba rozkładać na sznurkach
+wygoda- wszystko robi się samo
- nie wszystkie rzeczy można w niej suszyć
- ponoć niszczy ubrania
- ciuchy są pogniecione i trzeba prasować

pralka:
+ szybszy czas cyklu
+ tańsza
+ jak się dobrze powiesi to nie trzeba prasować
- pranie trzeba rozwieszać a nie zawsze jest gdzie (nie zrobisz kilku bo nie ma miejsca do rozwieszenia)
- pranie może nie wyschnąć
Stary 2013-11-06, 21:20   #3290
Le La
Zadomowienie

Cytat:

Gratulacje i wielkie brawa
Stary 2013-11-06, 21:22   #3291
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Po porodzie może Ci się rozmiar jeszcze zmienić (zmieni się obwód pod biustem bo dziecko przestanie rozpychać żebra wiec trochę cm ubędzie), warto mieć na czas nawału jakiś i kupić później jak się laktacja ustabilizuje bo rozmiar potrafi się zmienić w ciągu kilku dni o 1-2 rozmiary.
Tylko ze mi sie zmieniła miseczka ale obwód mam ciągle taki sam.

Cytat:
Tak szperałam na allegro i rozglądałam się za pampersami i kupiłam od dwóch dziewczyn za mniejsze pieniądze
Czyli wyszło 86 pieluszek pampersa + 20 pieluszek dada newborn w gratisie, czyli 106 pieluszek za 47 zł (już z przesyłkami) czyli 0,44 grosze za jedną pieluszkę
No to nieźle: )

Cytat:
Dziewczyny zastanawiam się czy iść na to trzecie ''duże'' usg prywatnie. Wydaje mi się, że te na nfz zbyt mało zaspokajają moją ciekawość np. co do płci.

ja to w 12tc mialam na NFZ polowkowe prywatnie (ale tylko dlatego zeby tz mogl isc ze mną) i kolejne tez bede miala na NFZ.

Cytat:
.
Brawo !!! Piękna ocena

A ja po kąpieli z babelkami a co
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-11-06, 21:23   #3292
Le La
Zadomowienie

Ufff pomalu koncze porzadkowac i ogarniac pokoj Aleksa. Chyba uda nam sie dzisiaj skonczyc Jutro wywalanie mebli i w pt.malowanie... juuupiiii
Stary 2013-11-06, 21:37   #3293
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
No bo właśnie jestem świeżo po remoncie a co za tym idzie trochę się namęczyłam (mimo że starałam się oszczędzać) i tak myślałam że to przemęczenie,odpocznę i będzie dobrze ale stwierdzenie tego znajomego lekarza że opadający brzuch = się poród mnie troszku przestraszyło. Czyli raczej spokojnie czekac do wizyty w piątek ?
nie no chyba opadający brzuch nie wróży tak od razu porodu "na dniach" Odpocznij, odstresuj się, wyrzuć z siebie negatywne myśli...
ale jeśli będzie Cię coś niepokoić dzwoń do położnej
Stary 2013-11-06, 21:44   #3294
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Dziewczyny melduję się po wizycie lekarskiej. Jest wszystko w porządku, dostałam też zwolnienie do końca przyszłego tygodnia żeby trochę odpocząć.

Wskoczyłam na wagę u lekarza i dostałam zawału Przytyłam już 10-11 kg, przy czym 4 kilo od ostatniej wizyty miesiąc temu. Nie wiem skąd się to wzięło, odżywiam się normalnie. Trochę jestem podłamana tą wagą. Dziewczyny - mamusie, pocieszcie że to znika, i że uda i tyłek wrócą do normy?

Cytat:
Gratulacje!! Proponuję toast Bavarią albo Piccolo
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 21:53   #3295
demonyianioly
Rozeznanie

Justien znika! moja mama i babcia straszyły mnie tyciem około 30 kg, teraz jestem w 7 miesiącu i mam 8 kg na plusie - nie przejmuję się tym. I babcia i rodzicielka skurczyły się do poprzednich rozmiarów, babcia po 2 ciążach wracała do 50 kg. Widziałam zdjęcia

Właśnie mnie kusi Lech free z jakimś soczkiem malinowym, Bavaria słabo dostępna

Edytowane przez demonyianioly
Czas edycji: 2013-11-06 o 21:54
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 22:02   #3296
J0zefina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
...........

ja pewnie tych skurczy nie rozpoznaje, ale bole jak na @ pojawiają mi się od czasu do czasu, czasem też na moment stwardnieje mi brzuch jak mam ten ból. jak masz obawy to najlepiej skonsultować to z ginem.
No właśnie sam fakt ich występowania mnie nie martwi tylko nasilenie a wizytę mam dopiero za 2 tyg, przez tel. to mi raczej badania nie zrobi

Cytat:
.......
Muszę się pochwalić oceną 5
................
Powiedzcie mi kochane czy przy cc też jest lewatywa? Może głupie pytanie, ale jestem w takich sprawach zielona.
......
gratuluję oceny
moja siostra miała cc i lewatywy nie miała ale nie wiem czy to reguła

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Tylko ze mi sie zmieniła miseczka ale obwód mam ciągle taki sam.
..............
bo w sumie co biust to gust jednym dziewczynom po ciąży rośnie ( mi akurat zmalał) innym zostaje taki sam dlatego tez ciężko kupować staniki na zapas bo nie wiadomo jak będzie

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43600492]Dziewczyny melduję się po wizycie lekarskiej. Jest wszystko w porządku, dostałam też zwolnienie do końca przyszłego tygodnia żeby trochę odpocząć.

Wskoczyłam na wagę u lekarza i dostałam zawału Przytyłam już 10-11 kg, przy czym 4 kilo od ostatniej wizyty miesiąc temu. Nie wiem skąd się to wzięło, odżywiam się normalnie. Trochę jestem podłamana tą wagą. Dziewczyny - mamusie, pocieszcie że to znika, i że uda i tyłek wrócą do normy? [/QUOTE]

Gratuluję udanej wizyty
a waga wróci do normy troszkę Cię dziecie wyssie troszkę wymęczy wstawanie i będzie git
ja tez przytyłam już 10, choć ostatni miesiąc stoję w miejscu ale do 60 które sobie założyłam tylko 1kg więc muszę założyć nowe założenie głowa do góry
J0zefina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 22:09   #3297
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:

Gratuluję! świętuj teraz i ciesz się, że masz już to za sobą ja swojego męża jeszcze ścigam, żeby zdążył przed narodzinami z mgr ale idzie mu to topornie:/

ja niedawno wróciłam od koleżanki, objadłam się chałką z konfiturą gruszkową i teraz tak mnie coś uciska na wysokości żeber z lewej strony, że ledwo siedzę. Położyłam się, ale póki co nic nie odpuszcza..
Stary 2013-11-06, 22:10   #3298
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
Justien znika! moja mama i babcia straszyły mnie tyciem około 30 kg, teraz jestem w 7 miesiącu i mam 8 kg na plusie - nie przejmuję się tym. I babcia i rodzicielka skurczyły się do poprzednich rozmiarów, babcia po 2 ciążach wracała do 50 kg. Widziałam zdjęcia

Właśnie mnie kusi Lech free z jakimś soczkiem malinowym, Bavaria słabo dostępna
Dzięki Moja mama też powtarza że ze mną przytyła 30kg, nie mogę w to uwierzyć bo zawsze była szczuplejsza ode mnie.
Ja mam zapas Bavarii (mąż dokupuje) w lodówce

Cytat:
ja tez przytyłam już 10, choć ostatni miesiąc stoję w miejscu ale do 60 które sobie założyłam tylko 1kg więc muszę założyć nowe założenie głowa do góry
Ja już nie wiem co zakładać czego nie. 60kg to nawet przed ciążą nie ważyłam. Mi teraz bliżej do 8o
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 22:14   #3299
pilotka86
Rozeznanie

w końcu nauczyłam się wielocytować

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
ja mam tak cały czas- mogę całą dłoń położyć między biust a brzuch...
ja też. w ogóle od początku miałam nisko brzuch. Teraz chyba zaczyna się rozlewać a od jakiegoś czasu jest już szerszy niż biodra.
he przypomniałam sobie, że na początku ciąży zastanawiałam się gdzie jest ten zarodek, bo miałam jakby dwa wybrzuszenia jedno w okolicach pępka później przerwa i drugie w okolicach wzgórka. Okazało się, że brzuch ciążowy powstawał u mnie z dołu .

Cytat:
wzięłabym pralko-suszarkę, zawsze to jedna funkcja więcej.

Cytat:
Brzuch smaruję jak wariat, pępuch ciągnie, a bólu pleców to już nie komentuję...
Oglądam Wasze brzusie i stwierdzam, że mój jest największy chyba.
Gratuluję obrony na piąteczkę:roz a:
Przy cc polecają lewatywę, ze względu na późniejsze ciśnięcie w wc.. ale jak nie chcesz to nie musisz robić, moja znajoma nie zrobiła i wszystko było ok (ale naprawdę trzymała lekką dietę przed).

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość

A ja po kąpieli z babelkami a co
ja też po kąpieli, ale bez bąbelków moczyłam się dość długo, zwinęłam się w kłębek i stwierdziłam, że nie wyjdę i wcale nie dziwię się dzieciom, że nie chcą wyjść z brzucha z cieplutkich wód a jak już wyjdą to krzyczą

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43600492]Dziewczyny melduję się po wizycie lekarskiej. Jest wszystko w porządku, dostałam też zwolnienie do końca przyszłego tygodnia żeby trochę odpocząć.

Wskoczyłam na wagę u lekarza i dostałam zawału Przytyłam już 10-11 kg, przy czym 4 kilo od ostatniej wizyty miesiąc temu. Nie wiem skąd się to wzięło, odżywiam się normalnie. Trochę jestem podłamana tą wagą. Dziewczyny - mamusie, pocieszcie że to znika, i że uda i tyłek wrócą do normy? [/QUOTE]
gratuluję wizyty!
no co Ty przecież to nie jest dużo.
a na tą wagę przecież składa się jeszcze dziecko, łożysko i wody, większy biust no i woda w organizmie, która powoduje puchnięcie Po porodzie zejdzie z Ciebie..

dżizas znowu się zaczyna fikołki, kopanie, boksowanie i czkawka
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 22:16   #3300
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
zależy czy Ci się suszarka przyda czy też masz gdzie wieszać pranie.
Sama nie wiem co bym wybrała
suszarka:
+można wysuszyć wszystko o nie trzeba rozkładać na sznurkach
+wygoda- wszystko robi się samo
- nie wszystkie rzeczy można w niej suszyć
- ponoć niszczy ubrania
- ciuchy są pogniecione i trzeba prasować

pralka:
+ szybszy czas cyklu
+ tańsza
+ jak się dobrze powiesi to nie trzeba prasować
- pranie trzeba rozwieszać a nie zawsze jest gdzie (nie zrobisz kilku bo nie ma miejsca do rozwieszenia)
- pranie może nie wyschnąć
Wieszać mam gdzie - suszarka sufitowa na loggi + 1 do rozkładania w mieszkaniu, zawsze mozna dokupić drugą.
Dla mnie wlasnie zaleta suszarki jest to, ze mozna nie prasowac po wyjęciu (jak się wyciągnie prawie suche, a nie suche na wior).

W sumie dla mnie dla pralko-suszarki:
+ nie bedzie opcji, ze nie mam w co ubrać dziecka, bo nie wyschlo, to samo z pieluchami
+ nie trzeba prasowac
- zżera wiecej prądu niz pralka, nawet przy samym praniu
- jest droższa
- suszenie trzeba robic na 2 razy albo prac polowe wsadu
- duzo mniejszy wybór

Chyba jednak wezmę zwykła pralkę i do tego wymienię płytę ceramiczną na indukcyjną

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości