|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
madi ja nie wyłapałam twojego posta, sorry;d
Ale neni tak
|
#4892 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
IDZIA tez mi reklama smignela przed oczami (zabawki tesco) ale nie znam konkretow bo jak mi Antek zamiast ciumkac w tv zaczal patrzec to wylaczylam i tak do wieczora
![]() Pomyslec ze jeszcze rok temu nie mialam tv na wlasne zyczenie przez pare lat... Antos zasnal w lozeczku. Az boje sie wylaczac zdechnieta karuzele (baterie) zeby sie nie obudzil. Zaraz tez ide spac co by chociaz troche jednym ciagiem pospac. Duzo snu Wam zycze! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4893 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() eh jak spadłam w spamowaniu Cytat:
duży Igi jużCytat:
|
||||
|
|
|
#4894 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki to ostatnio polecałyście łatwy i przyjemny program do obróbki zdjęć?
![]() Wybieram zdjęcia do foto kalendarza i chciałam się nimi pobawić |
|
|
|
#4895 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#4896 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4897 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, już ściągnęłam i się bawię
![]() |
|
|
|
#4898 |
|
Zakorzenienie
|
mówiłyscie niedawno o pampersach
jak wiadomo dady 2 nas odparzyly i wiecej ich nie kupie, miałam z lidla tourusy i sa super ale jeszcze nie miałam 4, miałam jakieś Labella ale do d.pu są, i kupiłam dwie próbki habby i okazały sie całkiemf ajne i zamówiłam tutaj za bardzo przyjaną cene 59 gr pampek, plus chusteczki i szampon i jak narazie najlepsze były chyba lidlowskie, pampki zielone u nas byly super ale w 4 jakos widac śuśki i śmierdzi uryną w happy tego nie ma |
|
|
|
#4899 |
|
Zadomowienie
|
Czytsm i czytam i nie umiem Was dogonic
![]() Hi ![]() Dotka, Baliniku, zdrowka dla coreczek Teso, narobilas mi smaka na racuchy Domcia, u nas sprawa wyglada troche podobnie. Edziu zasypia przy piersi i na ramieniu po odbiciu. Sam jeszcze nie umie zasnac, nieraz gdy jest wyciszony probuje uskutecznic samodzielne zasypianie, udalo sie moze ze dwa razy. Tez nie umiem wytrzymac placzu, ale nigdy nie pozwalam Edkowi dlugo plakac, glaszcze po glowce i szuszam lub spiewam kolysanke, a jak zaczyna sie wiekszy placz biore na rece i uspokajam. Potem odkladam ponownie. Co do zabawy to i tak Sara ladnie wytrzymuje te 20min , Edziu szybko sie nudzi i nawet zmiany otoczenia, zabawki, zabawy nie potrafia go na dlugo zainteresowac. Wszystko powyzsze traktuje jako rzecz normalna, bo nasze dzieci sa jeszcze malutkie i potrzebuja duzo uwagi i czulosci.Tobie natomiast wspolczuje tego, ze musisz Sare nosic aby zasnela, bo ja siedze w wygodnym fotelu i nie odczuwam tego az tak. No i nieprzespane noce to jest oczywiscie koszmar, wiec zycze aby Sarze juz ten okres minal. Zadnej rady nie mam dla Ciebie, ale mocno przytulam ![]() Margosia, dla Pitera za wage, juz duzy chlopak z niego Powodzenia z mieskiemTari, Magdalenne, lacze sie w bolu jezeli chodzi o problemy z cera Kubusiowa, ladnie spacerki iskuteczniacie o super, ze macie tam tyle ciekawych miejsc. Swoja droga, gdybys patrzyla na pogode, to pewnie przez caly rok bys z Guciem nie wyszla En, tez gdzies czytalam, ze witD nalezy podawac rano. Poza tym natrafilam tez na negatywne opinie podawania tej witaminy. Edziu zawsze po podaniu duzo ulewal i to serwatka i przez caly dzien, wyprobowalam dwa produkty i ciagle to samo. Moze zrobie kolejna probe, bo ostatnie noce mamy bardzo niespokojne. A o tych "zoladkach"(sorry, nie mam polskich znakow) to pomyslalam sobie ohh, nowa ikonka sie pojawila, ciekawe jak wyglada (na appce ikonki nie sa widoczne) Karolajn, za plany wakacyjne, oby wszystko super przebieglo. Co do linka odnosnie witD to sie zdziwilam, zeby nie podawac przed jedzeniem. Sa przeciez takie witaminy, ktore podaje sie bezposrednio na piers aby dziecko moglo latwiej je polknac.Lemurki, dobrze, ze Jasiu ladnie spi. My tez na najnizszym centylu a rozwijamy sie prawidlowo, wiec i u Jasia na pewno bedzie dobrze Ita, tez wspolczuje nocy Co u nas. Noc oczywiscie kiepska, znow usypialam 2h w srodku nocy, nad ranem zas wzielam Edzia do lozka i pospalismy prawie 3h! Mimo to przez caly dzien czulam sie spiaca i probowalam zasnac z Edkiem w ciagu dnia, chyba udalo sie na jakies pol godziny, nawet nie wiem bo bylam nie do zycia i nie kojarzylam co sie dzieje. Wysypka u nas nie mija, wiec dzis odwiedzilisny lekarza. Oczywiscie lekarka stwierdzila, ze nie sadzi aby to bylo AZS (mamy okropne czerwone plamy, do tego doszla sucha plamka nad kolanem i nozki sa jak tarka, wiec jak dla mnie to jest AZS!!). Stwierdzila, ze nie powinnam odstawiac nabialu, bo nie stwierdzono bezposredniego zwiazku nabial-AZS, ze to moze zle wplynac na stan skory, ale nie musi. I wez tu badz madry. Mamy przepisany emolient Hydromol i jezeli po tygodniu nie zejdzie, to bedzie niestety steryd. Oby przeszlo Slodycze juz nie jem od tygodnia albo i dluzej, mleczne jednak tez ogranicze, choc i tak niewiele tego jadlam. Cie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4900 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja już do karmi wsunęlam pół paczki paluszków Tż delikatnie stara się dac mi do zrozumienia, że za dużo podjadam wieczorem a ja udaje że nie wiem o co mu chodziCytat:
za wymiary.mojego jak na razie nie ruszają szczepienia ryczy jak się wkłuje, potem troche jest marudny, ale żadnych efektów po nie zauważyła (żebym tego nie wypowiedziała tylko w złą godzinę (Elaine bo przegapiłam brawo za wagę Igiego . Współczuje alergii, i trzymam kciuki oby to nie była skaza |
||
|
|
|
#4901 |
|
Zakorzenienie
|
Tari ja prosiłam o Ptysia, a nie ptysia! Chyba duża litera coś znaczy!
Jak mogłaś nigdy nie pić mojito???? Nie będę klękała! Bo zadanie nie wykonane! Pocałujcie mnie w czubek! 6 w 1
|
#4902 |
|
Raczkowanie
|
Najpierw sie przywitam a potem troszkę nadrobię. Heeeeejka
Mój diabełek zasnął więc w końcu troszkę się zrelaksuje- kto pije ze mną desperadosika? Rzuciło mi się w oczy o kalendarzu na prezent, ja zamierzam dać dziadką tzn. dziadką Piotrusia na dzień babci i dziadka właśnie album ze zdjęciami, za to nie mam pomysłu na świąteczne prezenty. Może ma ktoś jakiś ciekawy pomysł? no to teraz lecę Was podczytać mamuski
|
|
|
|
#4903 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kotku najdrozszy he he Cytat:
![]() Że co nie piłaś??? Mohuot ???!!! A za mną od dłuższego czasu chodzi żubrówka Mlodszy spi od 18.40, starszy od 20.30, tz nie ma, mam luz .... I pewnie zaraz pojde spac
|
||||
|
|
|
#4904 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dopiero wieczorne karmienie,bo Galganek jak zasnal po 16tej to obudzil sie o 19 30 wiec kapiel dobrze po 20tej...a i od dzisiaj testujemy pampersy 4 kupiliśmy w lidlu w promo. Zobaczymy czy nocke przetrzymaja..
RASHA pięknie ci rośnie maluch u nas (odpukać po szczepieniach tylko bardziej senny). A gdzie Ty się podziewalas?MALINKA Igi też się krzywi. Nie pamiętam jaka witaminę d mamy. Ciemno tu sprawdzę potem. KEJT śliczne ma te oczka Fi Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#4905 |
|
Zakorzenienie
|
Ja taki kalendarz chciałam zrobić mojej osobie X, ale mam za mało zdjęć! Więc wstawiajcie może ta osoba akurat trafi!
|
#4906 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spadam |
|
|
|
|
#4908 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dziaciaki dawno śpią, a ja bawię się na allegro - wystawiam ciuszki Weroniki, już cała walizka za małych ![]() Kto jeszcze ma Facebooka, a się nie przyznał??? Cytat:
Madi - widzę, że pytałaś o Nemo - już mu lepiej - na szczęście niedyspozycja jednodniowa ufffffff Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2013-11-06 o 21:24 |
|
|
|
|
#4909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Płacze podczas szczepienia, raz nie miała żadnych objawów, raz miała stan podgorączkowy, innym razem cały dzień i noc mi prawie przespała. Krople Olbas. |
|
|
|
|
#4910 |
|
Zadomowienie
|
Kejt, Fi jest cudowny
Misiaczka, Edziu nigdy nie spal na brzuszku, nie lubi tego Tak poza tym, chyba mam kryzys laktacyjny. Juz trzecia noc piersi nie sa takie jak kiedys. Niegdys mleko lecialo tak, ze Edziu ledwie nadazal przelykac, zawsze starczala jedna piers i po zjedzeniu jeszcze bylo mleczko. A teraz Edziu ssie i ssie, zmieniam piersi a on nadal ssie i po takim dlugom ssaniu piersi nie sa w nocy nabrzmiale Do tego teraz sprawdzilam i po zjedzeniu jest pustka.Jakies rady na to?? Help, chce karmic piersia! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4911 |
|
Zakorzenienie
|
Teso Ty też z kręgu AA ?
|
|
|
|
#4912 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43599778]:
Że co nie piłaś??? Mohuot ???!!! :[/QUOTE] Już poprawiłam tego oryginalnego drinka Ja mam
|
|
|
|
#4913 |
|
Zakorzenienie
|
Pojaczki jestescie
tyle wam powiemSent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#4914 |
|
Zakorzenienie
|
To ja jestem jakaś dziwna mogę pić, a nie mam ochoty
|
|
|
|
#4915 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
u mnie podobnie, mam wrazenie ze mam flaczki i malo pokarmu, a mlody sie jakos najada Fi |
|
|
|
|
#4916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój za to jest bezczelny i wali mi wprost Cytat:
rasha Olek nawet nieźle znosi szczepienia.. a skutki uboczne tylko po pierwszej dawce jakieś miał (płakał 2 godz.), po drugim już nic takiego nie miało miejsca.. gorączki też nie miał.. Dla mnie czas spać.. padam.. Dobranoc
|
||
|
|
|
#4917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a pampersy tezlidlai happy są bardzo do siebie podobne i Wy wszyscy serie na 3 jeszcze śmigacie? my juz chyba 3 paczke 4 mamy Cytat:
Chyba wiekszosc z nas tak miala, ja sama sie zastanawialam pare dni czy Zuza napewno sie najada bo piersi flaczki. Może spróbuj ciepłą kąpiel wieczorem i duzo płynów |
||
|
|
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
MAGOLINKA też mam nadzieje ze to nie skaza,w sumie nie wygląda. Buźkę ma czysta a na brzuszku,rączkach i nozkach drobniutka tarka w kolorze skory..no nic zobaczymy...
Maz mówi ze za dużo podjadasz?ale jeśli dobrze pamiętam to wy to spalacie czesto:P Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#4919 | |
|
Konto usunięte
|
Chwilowo nie
a żubrówka z sokiem jabłkowym ![]() Cytat:
Surka - tez tak mam, jak moge to nie mam ochoty
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-11-06 o 21:27 |
|
|
|
|
#4920 |
|
Zakorzenienie
|
Ja
Ale słabo na nim przesiaduję..większości rzeczy tam nie kumam i założyłam, bo większość ma, to co mam byc gorsza |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.

(Tweed wyłapiesz czy wysyłąc na pw
wit. D3 za 5 zł?! w normalnej aptece około 20 trzeba dać... no i emolium - 28 zamiast 40 zł... szaleństwo

tyle wam powiem