|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
| Aldrin |
|
7 | 25,93% |
| Kakusia |
|
0 | 0% |
| Berenika_26 |
|
4 | 14,81% |
| agaaga89 |
|
2 | 7,41% |
| Ramona_85 |
|
0 | 0% |
| eweden |
|
0 | 0% |
| Prowansja88 |
|
0 | 0% |
| Pradip |
|
0 | 0% |
| Sola1 |
|
2 | 7,41% |
| pater86 |
|
6 | 22,22% |
| TroppoSensibile |
|
0 | 0% |
| sylvuniaa84 |
|
0 | 0% |
| kamilla123 |
|
0 | 0% |
| beat@ |
|
0 | 0% |
| NecroKitty |
|
0 | 0% |
| Anteria |
|
0 | 0% |
| Kucyk_Truskawkowy |
|
1 | 3,70% |
| malin30 |
|
3 | 11,11% |
| alingles |
|
0 | 0% |
| Monica80 |
|
0 | 0% |
| poziomkka |
|
0 | 0% |
| Mala_Czarno_Biala |
|
0 | 0% |
| Majkela12 |
|
1 | 3,70% |
| zaaaabcia |
|
0 | 0% |
| Sylwia__88 |
|
1 | 3,70% |
| Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
ja jestem w 8 t i 5 d ale wizytę mam dopiero 22, albo jeszcze tydzień później :/ jeszcze troszkę poczekam, a ciągnie mi się ten czas strasznie gdzie tam do 9 miesiąca ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
Super! Wielkie gratulacje
|
||
|
|
|
#602 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
ja bym już dłużej nie wytrzymała bo jak byłam na pierwszej to nie było zarodka jeszcze :/ i gdzieś tam kłębią się myśli czy aby się pojawił jednak wolę myśleć pozytywnie
|
|
|
|
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Mdłości mnie nie opuszczają i cały czas mam taki dziwny żołądek. Co nie zjem, to zaraz mnie boli i jest mi tak na nim ciężko Nie mogę sobie z tym poradzić, mięta nie pomaga, cola łagodzi ból tylko na chwilę niestety... Cieszę się, że wizyty udane ![]() Kurczę, czas zacząć pakowanie i sprzątanie, a ja nie mam do tego sił kompletnie. Najchętniej nie ruszałabym się z łóżka
|
|
|
|
#604 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#605 |
|
Zadomowienie
|
Niom no to my juz po wizycie
wszystko jest w jak najlepszym porządku. Ciąża rozwija sie książkowo kamien spadl z naszych serc.
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisąłyście o tym McDonaldzie i narobiłyście, Tż-t poszedł odebrać po zmianie opon auto firmowe i po drodze ma zadanie bojowe przynieść mi wrapa już się doczekać nie mogę, jak popołudniu czułam się okropnie, tak teraz aż za dużą mam chcicę na jedzenie.... A i waga wyszła mi niższa u lekarza niż w domu, no ale ja mam wagę elektryczną także chyba nie taka dobra jak te ich zwykłe
|
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
Anteria, wiem, że to normalne, ja byłam na to przygotowana, bo moja mama miała takie przypadłości do końca ciąży, od II trymestru mniejsze, ale jednak
Także trzeba się uzbroić w cierpliwość...My wczoraj w domu zrobiliśmy sobie wrapy z kurczaczkiem i warzywami Przepyszne były
|
|
|
|
#608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak moja mama też podobno miała straszne przejścia z każdą ciążą, a miała ich sześć (niestety ostatnią poroniła) Ale mówiła że w każdej źle się czuła a nawet krwawiła, ja puki co nie mam z tym problemu i mam nadzieję że mieć nie będę. Chyba stres tak na mnie działał, że się aż tak podle czułam, teraz jest już lepiej, lekarz mnie uspokoił i przede wszystkim widziałam to serduszko bijące piękny widok, szczerzyłam zęby na tym fotelu jak głupia
|
|
#609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak samo zaczęło mi się w niedziele do tego przytulałam kibelek w poniedziałek było ciut lepiej we wtorek już mniej bolało a wczoraj już prawie wcale dziś już jest super i też po coli przestawało na chwilkę u mnie po prostu samo przeszło po 3 dniach mam nadzieje, że i Ciebie puści bo to okropne jest a i żeby zasnąć musiałam się masować bo mi wtedy lepiej było.---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
Nie dziękuje ![]() I gratulacje za dzisiejsze wizyty dziewczyny
|
||
|
|
|
#610 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
za 9 tydzieńCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tych wizyt i tego że widziałyście już dzidzie I co raz bardziej się nakręcam....
|
||||||
|
|
|
#611 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, a teraz moje pytanie z innej beczki
używacie jakiś kremów, balsamów itp "cudów" dla kobiet w ciąży? Wiem, że jeszcze jest czas, ale może wiecie co jest dobre, co się sprawdziło w Waszych pierwszych ciążach i od kiedy warto zacząć czegoś konkretnego używać? Mi na razie powiększyły się piersi, a miałam na prawdę malutki takie podstawówkowe A jak tak dalej pójdzie to kto wie co się będzie działo
|
|
|
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
Zubi, ja tak właśnie mam od paru dni i to jest nie do wytrzymania. Już nie wiem co mam jeść
Oby było tak jak u Ciebie i samo mi przeszło, bo nie wiem co mam robić z tym...
|
|
|
|
#613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie zaczęło się z potwornym bólem głowy wymioty i ten ból pomyślałam, że to zatrucie bo 2 lata temu też tak miałam :/ więc sama nie wiem. |
|
|
|
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, może ja też się czymś zatrułam
Będę próbować jeść lekko i zobaczymy jak to się potoczy
|
|
|
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie to ja nie jadłam prawie nic w niedziele a w poniedziałek już normalnie i mi trochę pomagało ale też jeszcze nie czułam się najlepiej. A jak dotykasz brzucha i go naciśniesz to Ci bulgocze ? bo mi strasznie dlatego taki lekki ucisk sprawiał mi ulgę.
|
|
|
|
#616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, może przejdzie, a jak nie, to będę próbować z tą herbatką imbirową..
|
|
|
|
|
#617 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2013-11-06 o 19:59 |
|
|
|
|
#619 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez mam co 4 tyg,teraz lekko wydluzylam,zeby byc blizej 12 tyg i mam termin na 11tydz i 3 dzien.teraz w piatek ide do gina ale tylko na badania krwi itp Cytat:
Smarowalam sie i nic nie pomoglo,taka mam poprostu nature,a dwa gin powiedzial mi ze sek tkwi w tym,ze nie chodzi tu o najdrozsze czy tansze kremy tylko o szczypanie skory,zeby przygotowywac ja na rozciaganie. Dziewczyny ciesze sie,ze dzisiejsze wizyty udane ja nadal nie jem nic,oprocz winogorna i pomaranczy
|
|
#620 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szczypanie tak jak pisze bazile tez wskazane. |
|
|
|
|
#621 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do rozstępów to faktycznie chyba sprawa indywidualna. Na początku myślałam, że związana z wiekiem, i że młoda skóra się dobrze rozciąga więc rozstępów nie będzie, ale moja kuzynka urodziła w wieku 21 lat i w rozstępach jest cała :/ Ale na pewno nie zaszkodzi używać jakiś kremów, robić masaże i może się troszkę podszczypywać
|
|
|
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
Również jestem już po wizycie
)Karta ciąży założona i termin porodu tez już wyznaczony Teraz mogę się już dopisać na pierwszą stronę ![]() bazile, jak byś mogła ![]() beat@ - Beata 28 lat, OM 12.09.2013, TP 19.06.2014 Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2013-11-06 o 21:29 |
|
|
|
#623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#624 |
|
Raczkowanie
|
Ach, dziewczyny jak miło się czyta takie dobre wieści - i to w takiej ilości
zwykle szperałam po różnych forach wyczytując same najgorsze badziewia, od których jestem wręcz chora... Zmuszał mnie do tego brak takich namacalnych objawów, po których wiedziałabym, że jest ok... tak wiem, że to głupie, ale jak ktoś dużo przeżył (krwiak, szpital, plamienie) to doszukuje się wszystkiego i o wszystko martwi - ja zwykle nawet na zapas. Urodzona ze mnie pesymistka, ale dzięki Wam żyję samymi dobrymi wiadomościami od Was
|
|
|
|
#625 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przezierność karkowa , a nie przezroczystosc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#626 |
|
Zadomowienie
|
ale fajnie jest nas juz oficjalnie 19,a i jest wiecej bo nie wszystkie wpisane
Kucyk a Ty jednak ucieklas do majowek ![]() co u Ciebie? ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- ufff,zjadlam sniadanie,moze juz odpuscilo?? ciekawe jak bedzie z obiadem.
|
#627 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do początku czerwca czy końca to bez różnicy, bo jak będą miały być upały to będą już i w maju a w czerwcu może być zimno i deszczowo, więc tym sie nie martw ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a Ty jeszcze pracujesz czy udało ci się załatwić te zwolnienie, bo się pogubiłam
|
||||
|
|
|
#628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety ciężko mi się udzielać bo nie czuję się najlepiej. Biorę leki przeciwwymiotne które dostałam w szpitalu. Miałam usg w sobotę na IP i był dzidzi 1cm i serduszko Dzisiaj mam wizyte u mojego ginekologa na 16. Mam nadzieje że leki dziecku nie zaszkodziły ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#629 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ja dopiero sie podniosłam z łózka i wcinam śniadanko
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#630 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry, ja tez dopiero na śniadanie
)
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.

ja jestem w 8 t i 5 d
ale wizytę mam dopiero 22, albo jeszcze tydzień później :/ jeszcze troszkę poczekam, a ciągnie mi się ten czas strasznie

jednak wolę myśleć pozytywnie 
Nie mogę sobie z tym poradzić, mięta nie pomaga, cola łagodzi ból tylko na chwilę niestety... 

już się doczekać nie mogę, jak popołudniu czułam się okropnie, tak teraz aż za dużą mam chcicę na jedzenie.... A i waga wyszła mi niższa u lekarza niż w domu, no ale ja mam wagę elektryczną także chyba nie taka dobra jak te ich zwykłe
Także trzeba się uzbroić w cierpliwość...

a i żeby zasnąć musiałam się masować bo mi wtedy lepiej było.

Oby było tak jak u Ciebie i samo mi przeszło, bo nie wiem co mam robić z tym...