|
|
#1651 |
|
BAN stały
|
Dot.: Jaką książkę teraz czytacie? cz. IX
Agata Christie - uwielbiam kryminały.
|
|
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
Skończyłam Klub Matek Swatek, Ewy Stec. Bardzo przyjemna, lekka i odprężająca lektura.
Zaczęłam "Studnie przodków" Chmielewskiej. Jak na razie średnio, ale to dopiero początek.
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
Diane Chamberlain - Zatoka o północy
|
#1654 |
|
Rozeznanie
|
wczoraj zaczęłam "Wszystkie strony świata" - Ursuli K. Le Guin, a wcześniej czytałam "Kocią kołyskę" - Kurta Vonneguta - polecam, świetna
|
|
|
|
#1655 |
|
Raczkowanie
|
A ja odświeżam sobie "Alicję w krainie czarów"
|
#1656 |
|
Raczkowanie
|
Wreszcie ponadrabiałam swoje zaległości~
Wczoraj skończone: Charlie S. Chbosky - czytałam mnóstwo pozytywnych opinii, a szczerze powiedziawszy bardzo się zawiodłam. Bardzo. Praktycznie z poczucia przyzwoitości (żeby nie zostawiać zaczętej) doczytałam do końca. Jutro 2 J. Marsden - zdecydowanie lepsza część niż pierwsza. Więcej się dzieje, poznajemy znacznie dokładniej bohaterów. Wojna trwa nadal, pojawiają się osadnicy, którzy powoli zaczynają osiedlać się w domach naszych bohaterów, którzy zaczynają szukać innych grup partyzanckich i tak dalej i tak dalej... Naprawdę akcja nabrała tu tempa! Czytało się naprawdę przyjemnie i mam nadzieję, że niebawem wezmę się za kolejny tom ![]() Dzisiaj za to właśnie skończyłam Zieleń szmaragdu K. Gier. Książkę lekko wymęczyłam, bo coś kiepsko mi szło jej czytanie - nie ze względu na nudę czy coś w tym stylu. Po prostu chyba ciężko mi było się rozstać z Gideonem, Gwendolyn i przede wszystkim moim kochanym Xemeriusem ^^ Dopiero piąty listopada, a ja już 3 książki mam na koncie. Oby tylko dalej mi tak ładnie szło, to będzie dobrze ![]() Teraz zabieram się za Człowieka Nietoperza J. Nesbo i Papierowe miasta J. Greena. O jednym i drugim autorze słyszałam naprawdę wiele fantastycznych opinii i jestem ciekawa, czy przynajmniej tym razem będę równie zachwycona co inni recenzenci. Któraś z Was miała przyjemność czytać coś od tych dwóch panów? Jak wrażenia?
|
#1657 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
Hubert Selby Jr. "Piekielny Brooklyn"
|
|
|
|
#1661 |
|
Rozeznanie
|
Od miesiąca próbuję skończyć "Latarnika" Lackberg i co zacznę czytać to zaraz odkładam książkę, bo nie mogę się "wkręcić"
![]() Mam pierwszy raz od kilku lat "przestój", aż mi z tym dziwnie
|
|
|
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
"Miesiąc niedziel" Johna Updike ale jakoś nie mogę się do niej przekonać, jest o lubieżnym pastorze, który cudzołoży i jak się to wydaje to trafia do ośrodka dla upadłych księży. Dziwnie jest napisana, ale wymęczę ją do końca.
|
|
|
|
#1663 |
|
Biała Dama
|
Czytałam "Czerwone gardło" Jo Nesbo, czytało sie miło i szybko. Wciąga. Kiedys pewnie siegne po inne częsci
|
|
|
|
#1664 |
|
Rozeznanie
|
Skończyłam 4 część Oka Jelenia, jeszcze jedna mi została
Czyta się całkiem przyjemnie, jednak coś mi w tych książkach nie pasuje, ciężko powiedzieć co dokładnie
|
|
|
|
#1665 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
'Dracula'
Bram Stoker |
|
|
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
skończyłam "Jillian Westfield wyszła za mąż" - taka trochę naiwna, dziwna książka. a teraz chyba czas na "Przywróconych"
|
|
#1668 |
|
Konto usunięte
|
Milcząca godność - Danielle Steel.
|
|
|
|
#1669 |
|
Konto usunięte
|
Przeczytałam 'Moje wielkie wampirze wesele', oczywiście książka mi się bardzo podobała, jak wszystkie przeze mnie przeczytane tej autorki. Schematyczna jest jak pozostałe, ale bardzo szybko się czyta, jest ciekawa, coś się dzieje. I fajnie czasem poczytać o przystojnych wampirach
|
|
|
|
#1670 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja lada dzień zacznę "Dwie królowe" i myślę, że nie będą gorsze od "Kochanic króla"
![]() Cytat:
1)Tak jak Ci się podoba, bo to są książki niezależne od siebie- choć czasem wydarzenia kolejnych tomów nakładają sie na siebie 2)W kolejności, w jakiej pisala autorka: http://www.biblionetka.pl/author.aspx?id=7715 Choć z tego co widzę, nie wszystkie tomy sa tu wpisane 3)Wg chronologii akcji np.cykl Tudorowie: -Wieczna księżniczka -Kochanice króla -Dwie królowe -Błazen królowej -Kochanek dziewicy itd Taka kiepska?Mi 2 ostatnie tomy zostaly...
|
|
#1671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale i tak zamierzam dać tej serii szansę i wrócić do czytania kolejnych książek o Harrym
|
|
|
|
|
#1672 |
|
...po prostu być.
|
Skończyłam A.Marininy "Śmierć i odrobina miłości", w sumie to od niecałej połowy się zaczęło coś dziać.
Poza tym niezła, chociaż nietrudno się było domyślić co i jak. Teraz czytam "Pamiętniki i inne pisma z getta" Janusz Korczak, łatwo się nie czyta, ale ogólnie na razie ok. |
|
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
Mokradełko - K. Surmiak-Domańska
Świetny, szokujący reportaż.
|
|
#1674 |
|
Rozeznanie
|
Powróciłam po bardzo długiej przerwie do sagi o wiedźminie Sapkowskiego. Póki co 4 tom
|
|
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
Przyjaciółki Agata Kołakowska
|
|
|
|
#1676 |
|
Rozeznanie
|
,,Ości" Karpowicza - zostało mi jakieś 40 stron do końca. Rewelacyjna!!!
Jak już tu pisałam, zawsze uwielbiałam i uwielbiam wszelkie felietony Karpowicza, więc nie jestem zaskoczona, że książka również zrobiła na mnie wrażenie Dziwię się tylko sama sobie, bo od bardzo dawna mam w domu jego poprzednią książkę ,,Balladyny i romanse" i jeszcze jej nie przeczytałam. Jak tylko dokończę to co mam pozaczynane to się za nią biorę![]() Po ,,Ościach" powinnam i chcę dokończyc ,,Papierową dziewczynę" Musso - jestem w połowie. Problem polega na ty, że jutro powinnam obie oddać do biblioteki, ale chyba przetrzymam do poniedziałku... ![]() A jeszcze ,,Joyland" Kinga chciałam przeczytać = mam e-booka. Echh.....A wy tu jeszcze o tylu fajnych ksiązkach piszecie.... Acha, i jeszcze podczytuje sobie poradnik ,,Ty-Twój najlepszy przyjaciel" J. Kordzińskiego - nawet niezły. |
|
|
|
#1677 |
|
Konto usunięte
|
a ja trochę z innej beczki...
właśnie przejrzałam sobie na portalu lubimyczytać.pl książki jakie przeczytałam. i uświadomiłam sobie, że nie pamiętam praktycznie nic z fabuły tych książek.. :P od zawsze miałam kiepską pamięć, ale nie sądziłam, że aż tak :P pytanie do Was, czy pamiętacie co się działo w każdej książce, którą przeczytałyście, czy zapamiętujecie tylko te, które szczególnie utkwiły Wam w pamięci/ ulubione? ps. jak poprawić pamięć? :/ |
|
|
|
#1678 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale ja się tym nie przejmuje, taka moja uroda, przynajmniej mogę te same książki po kilka razy czytać, a chłop ma ubaw, gdy oglądamy jakąś ekranizację i ja próbuję zgadywać, co się będzie później działo i jak się właściwie historia skończyła
Edytowane przez cpp Czas edycji: 2013-11-07 o 05:26 |
|
|
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
hej nie wiem czy ktoś mnie jeszcze pamięta
![]() ja ostatnio totalny zastój żadna książka nie krzyczała do mnie z półki weź mnie!, przeczytaj mnie! - szłam do księgarni i wychodziłam z niczym co nigdy wcześniej mi się nie zdarzało ![]() ale ostatnio zamówiłam sobie kilka książek przez neta czekam aż paczka do mnie dotrze i czuję, że znów się nakręcam mam nadzieję, że tak już zostanie bez czytania mój świat jest bezbarwny...
|
#1680 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wciąż jednak, mimo usilnych starań, nie mogę wyrzucić z pamieci Grey'a ![]() Cytat:
Potem wracam i znowu czytam wszystko co mi wpadnie w rękę
Edytowane przez Aimee_J Czas edycji: 2013-11-07 o 07:00 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:17.

Dziwię się tylko sama sobie, bo od bardzo dawna mam w domu jego poprzednią książkę ,,Balladyny i romanse" i jeszcze jej nie przeczytałam. Jak tylko dokończę to co mam pozaczynane to się za nią biorę
żadna książka nie krzyczała do mnie z półki weź mnie!, przeczytaj mnie! - szłam do księgarni i wychodziłam z niczym co nigdy wcześniej mi się nie zdarzało