Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku
Aldrin 7 25,93%
Kakusia 0 0%
Berenika_26 4 14,81%
agaaga89 2 7,41%
Ramona_85 0 0%
eweden 0 0%
Prowansja88 0 0%
Pradip 0 0%
Sola1 2 7,41%
pater86 6 22,22%
TroppoSensibile 0 0%
sylvuniaa84 0 0%
kamilla123 0 0%
beat@ 0 0%
NecroKitty 0 0%
Anteria 0 0%
Kucyk_Truskawkowy 1 3,70%
malin30 3 11,11%
alingles 0 0%
Monica80 0 0%
poziomkka 0 0%
Mala_Czarno_Biala 0 0%
Majkela12 1 3,70%
zaaaabcia 0 0%
Sylwia__88 1 3,70%
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-06, 17:04   #601
pater86
Zadomowienie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Ja mam takie same odczucia jak Ty jestem w 8t 6d i dopiero 2 wizytę mam jutro czekałam 3 tygodnie.
Ależ fajnie ja jestem w 8 t i 5 d ale wizytę mam dopiero 22, albo jeszcze tydzień później :/ jeszcze troszkę poczekam, a ciągnie mi się ten czas strasznie gdzie tam do 9 miesiąca

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
Napisane przez morin Pokaż wiadomość
I pierwsze usg za nami miałam stresa ale nie potrzebnie, okazało się że wiek ciąży wedlug usg to niecały tydzień różnicy między tym z OM, dzidzia ma 1,5 cm tak się cieszę niesamowite uczucie widzieć serce i rączki i to wszystko na ekranie, nie do opisania życze tego wszystkim kobietom żeby to przeżyły naprawdę
Super! Wielkie gratulacje
pater86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 17:07   #602
zubi89
Zakorzenienie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Ależ fajnie ja jestem w 8 t i 5 d ale wizytę mam dopiero 22, albo jeszcze tydzień później :/ jeszcze troszkę poczekam, a ciągnie mi się ten czas strasznie gdzie tam do 9 miesiąca

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Super! Wielkie gratulacje
Dokładnie mi tak samo ja bym już dłużej nie wytrzymała bo jak byłam na pierwszej to nie było zarodka jeszcze :/ i gdzieś tam kłębią się myśli czy aby się pojawił jednak wolę myśleć pozytywnie

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 17:22   #603
bluesky89
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Mdłości mnie nie opuszczają i cały czas mam taki dziwny żołądek. Co nie zjem, to zaraz mnie boli i jest mi tak na nim ciężko Nie mogę sobie z tym poradzić, mięta nie pomaga, cola łagodzi ból tylko na chwilę niestety...
Cieszę się, że wizyty udane Ja będę miała kolejną dopiero po powrocie do Pl, czyli po 24 listopada, a ostatnią miałam 3 tygodnie temu.. Ale skoro nic się złego nie dzieje, to mam nadzieje, że dzidziuś rozwija się tak jak trzeba

Kurczę, czas zacząć pakowanie i sprzątanie, a ja nie mam do tego sił kompletnie. Najchętniej nie ruszałabym się z łóżka
Stary 2013-11-06, 17:27   #604
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluję!!!
Dziewczyny tak Was czytam i wydaje mi sie, że często macie ustalane wizyty u lekarzy... Tzn częściej niz ja, ja drugą mam po 4 tygodniach od pierwszej i mam już przyjść w zynikami krwi, myślicie, że to normalnie, czy może konsultować się z innym? Powinnam iść wczęsniej?
Jest tu nas trochę i tak się wydaje że ciągle wizyty mamy ale raz na miesiąc jest ok
Cytat:
Ja mam takie same odczucia jak Ty jestem w 8t 6d i dopiero 2 wizytę mam jutro czekałam 3 tygodnie.
powodzenia jutro
Cytat:
I pierwsze usg za nami miałam stresa ale nie potrzebnie, okazało się że wiek ciąży wedlug usg to niecały tydzień różnicy między tym z OM, dzidzia ma 1,5 cm tak się cieszę niesamowite uczucie widzieć serce i rączki i to wszystko na ekranie, nie do opisania życze tego wszystkim kobietom żeby to przeżyły naprawdę
super
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 17:31   #605
monijaaa
Zadomowienie

Niom no to my juz po wizycie wszystko jest w jak najlepszym porządku. Ciąża rozwija sie książkowo kamien spadl z naszych serc.

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 17:44   #606
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Mdłości mnie nie opuszczają i cały czas mam taki dziwny żołądek. Co nie zjem, to zaraz mnie boli i jest mi tak na nim ciężko Nie mogę sobie z tym poradzić, mięta nie pomaga, cola łagodzi ból tylko na chwilę niestety...
Cieszę się, że wizyty udane Ja będę miała kolejną dopiero po powrocie do Pl, czyli po 24 listopada, a ostatnią miałam 3 tygodnie temu.. Ale skoro nic się złego nie dzieje, to mam nadzieje, że dzidziuś rozwija się tak jak trzeba

Kurczę, czas zacząć pakowanie i sprzątanie, a ja nie mam do tego sił kompletnie. Najchętniej nie ruszałabym się z łóżka
Spróbuj herbatki imbirowej podobno pomaga, ja chciałam wczoraj kupić w aptece ale aptekarka zaproponowała mi to samo tylko w tabletkach, a dzisiaj na wizycie pielęgniarka i lekarz mnie uspokoili że to wszystko jest jak najbardziej normalne i będzie tak co najmniej go 12 tygodnia, także jeszcze chwilkę się pomęczymy, a co do żołądka to wiem o czym piszesz, mam dokładnie to samo, podobno magnez pomaga tak powiedziała dzisiaj pielęgniarka, no i witaminy przepisali mam nadzieję że to pomoże.

Pisąłyście o tym McDonaldzie i narobiłyście, Tż-t poszedł odebrać po zmianie opon auto firmowe i po drodze ma zadanie bojowe przynieść mi wrapa już się doczekać nie mogę, jak popołudniu czułam się okropnie, tak teraz aż za dużą mam chcicę na jedzenie.... A i waga wyszła mi niższa u lekarza niż w domu, no ale ja mam wagę elektryczną także chyba nie taka dobra jak te ich zwykłe
Stary 2013-11-06, 17:47   #607
bluesky89
Zakorzenienie

Anteria, wiem, że to normalne, ja byłam na to przygotowana, bo moja mama miała takie przypadłości do końca ciąży, od II trymestru mniejsze, ale jednak Także trzeba się uzbroić w cierpliwość...
My wczoraj w domu zrobiliśmy sobie wrapy z kurczaczkiem i warzywami Przepyszne były

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-06, 17:55   #608
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Anteria, wiem, że to normalne, ja byłam na to przygotowana, bo moja mama miała takie przypadłości do końca ciąży, od II trymestru mniejsze, ale jednak Także trzeba się uzbroić w cierpliwość...
My wczoraj w domu zrobiliśmy sobie wrapy z kurczaczkiem i warzywami Przepyszne były

No tak moja mama też podobno miała straszne przejścia z każdą ciążą, a miała ich sześć (niestety ostatnią poroniła) Ale mówiła że w każdej źle się czuła a nawet krwawiła, ja puki co nie mam z tym problemu i mam nadzieję że mieć nie będę.

Chyba stres tak na mnie działał, że się aż tak podle czułam, teraz jest już lepiej, lekarz mnie uspokoił i przede wszystkim widziałam to serduszko bijące piękny widok, szczerzyłam zęby na tym fotelu jak głupia
Stary 2013-11-06, 18:13   #609
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny

A ja myślałam, że to przez zatrucie tak samo zaczęło mi się w niedziele do tego przytulałam kibelek w poniedziałek było ciut lepiej we wtorek już mniej bolało a wczoraj już prawie wcale dziś już jest super i też po coli przestawało na chwilkę u mnie po prostu samo przeszło po 3 dniach mam nadzieje, że i Ciebie puści bo to okropne jest a i żeby zasnąć musiałam się masować bo mi wtedy lepiej było.

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Jest tu nas trochę i tak się wydaje że ciągle wizyty mamy ale raz na miesiąc jest ok

powodzenia jutro

super

Nie dziękuje

I gratulacje za dzisiejsze wizyty dziewczyny

Stary 2013-11-06, 18:18   #610
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
Witajcie Trafiłam dziś do Was przypadkiem, ale przeczytałam cały wątek i pomyślałam, że może też się do Was przyłączę Zwykle jestem raczej "podglądaczką", ale ciąża w końcu zmienia kobietę i też mam ochotę się wygadać Moja historia ciążowa choć krótka stażem to niestety jest dosyć urozmaicona. Po tygodniu od zrobienia testu przezornie wybrałam się do lekarza na potwierdzenie ciąży - i niestety - w tym samym dniu po badaniu wylądowałam w szpitalu z krwawieniem. Miałam (bądź mam) krwiaka... jakoś przędę... choć czarne myśli po szpitalu mnie nie opuszczają (dłuuuuga historia). W każdym razie 13 listopada będzie mój wielki dzień - ponowne usg. W szpitalu w ciągu tygodnia zrobili mi aż 4 ( w tym jedno.... przez co chcieli mnie czyścić). Obecnie jestem chyba pod koniec 8 tygodnia (OM 8.września). Podczas wypisu moje ziareneczko miało 4 mm (6t) i już biło mu serduszko. Dodam, że nie mam zbyt dużo objawów poza ciągłym spaniem i jedzeniem (to akurat na korzyść) Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie i na pewno będę śledzić ten szalenie ciekawy wątek
Witaj

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie !

Witam się i chwalę 9 tygodniem

Dziś o 15:30 mamy wizytę u lekarza
za 9 tydzień

Cytat:
Napisane przez czarno_biala1987 Pokaż wiadomość
Kurczę, dziewczyny jestem rozczarowana... Byłam na ponownym usg i okazało się, że wyliczenia z miesiączki swoje a dzidzia swoje. Powinnam być w 8 tygodniu, a okazuje się że jestem w 6,5! To ponoć dlatego że nieregularnie miesiączkowałam i wyliczenia nie mają zastosowania, bierze się pod uwagę tylko wielkość dziecka. Kurka, tak się cieszyłam że zbliżam się już do III miesiąca, a tu klapa, cofnęłam się do połowy II
Termin porodu przesunął się na 27.06, a miałam nadzieję, że uda się coś przesunąć w drugą stronę żeby rodzić w pierwszej połowie czerwca, zanim lato przyjdzie na dobre... A TU PRAWIE LIPIEC MNIE ZASTANIE i największy upał... już widzę, jak będę fatalnie się czuć, okropnie wyglądać, puchnąć, pocić się i w ogóle do bani!
Pomóżcie znaleźć jakieś pozytywy tej sytuacji!
głowa do góry,poczekaj do następnego badania

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Jestem już. No i wszystko w porządku, dzidzia jest, rośnie i serduszko mu bije za dwa tyg kolejna wizyta i powie mi wtedy dokładnie na kiedy termin porodu liczy że pod koniec czerwca, i da kartę ciąży, szkoda bo liczyłam że już dziś dostanę, no ale poczekam. Pobrał mi krew na badania i kazał się oszczędzać ale żyć normalnie. I przepisał witaminy.
super

Cytat:
super
Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Niom no to my juz po wizycie wszystko jest w jak najlepszym porządku. Ciąża rozwija sie książkowo kamien spadl z naszych serc.
super

Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tych wizyt i tego że widziałyście już dzidzie W poprzedniej ciąży byłam na początku listy, a teraz kurczę ją zamykam I co raz bardziej się nakręcam....
Stary 2013-11-06, 18:24   #611
pater86
Zadomowienie

Hej dziewczyny, a teraz moje pytanie z innej beczki używacie jakiś kremów, balsamów itp "cudów" dla kobiet w ciąży? Wiem, że jeszcze jest czas, ale może wiecie co jest dobre, co się sprawdziło w Waszych pierwszych ciążach i od kiedy warto zacząć czegoś konkretnego używać?
Mi na razie powiększyły się piersi, a miałam na prawdę malutki takie podstawówkowe A jak tak dalej pójdzie to kto wie co się będzie działo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-06, 18:26   #612
bluesky89
Zakorzenienie

Zubi, ja tak właśnie mam od paru dni i to jest nie do wytrzymania. Już nie wiem co mam jeść Oby było tak jak u Ciebie i samo mi przeszło, bo nie wiem co mam robić z tym...
Stary 2013-11-06, 18:37   #613
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny, a teraz moje pytanie z innej beczki używacie jakiś kremów, balsamów itp "cudów" dla kobiet w ciąży? Wiem, że jeszcze jest czas, ale może wiecie co jest dobre, co się sprawdziło w Waszych pierwszych ciążach i od kiedy warto zacząć czegoś konkretnego używać?
Mi na razie powiększyły się piersi, a miałam na prawdę malutki takie podstawówkowe A jak tak dalej pójdzie to kto wie co się będzie działo
Ja używam od 6 t oliwki z babydream mamusie majowe polecały.

Cytat:
Zubi, ja tak właśnie mam od paru dni i to jest nie do wytrzymania. Już nie wiem co mam jeść Oby było tak jak u Ciebie i samo mi przeszło, bo nie wiem co mam robić z tym...
U mnie zaczęło się z potwornym bólem głowy wymioty i ten ból pomyślałam, że to zatrucie bo 2 lata temu też tak miałam :/ więc sama nie wiem.

Stary 2013-11-06, 18:39   #614
bluesky89
Zakorzenienie

Nie wiem, może ja też się czymś zatrułam Będę próbować jeść lekko i zobaczymy jak to się potoczy
Stary 2013-11-06, 18:48   #615
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, może ja też się czymś zatrułam Będę próbować jeść lekko i zobaczymy jak to się potoczy
W sumie to ja nie jadłam prawie nic w niedziele a w poniedziałek już normalnie i mi trochę pomagało ale też jeszcze nie czułam się najlepiej. A jak dotykasz brzucha i go naciśniesz to Ci bulgocze ? bo mi strasznie dlatego taki lekki ucisk sprawiał mi ulgę.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-06, 18:50   #616
bluesky89
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie to ja nie jadłam prawie nic w niedziele a w poniedziałek już normalnie i mi trochę pomagało ale też jeszcze nie czułam się najlepiej. A jak dotykasz brzucha i go naciśniesz to Ci bulgocze ? bo mi strasznie dlatego taki lekki ucisk sprawiał mi ulgę.
Jak go naciskam, to mi nie dobrze Nie wiem, może przejdzie, a jak nie, to będę próbować z tą herbatką imbirową..
Stary 2013-11-06, 18:54   #617
pater86
Zadomowienie

Dzięki zubi89 poszukam czegoś takiego dobrze nawilżającego może faktycznie już na to czas
Stary 2013-11-06, 18:57   #618
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
zubi89 poszukam czegoś takiego dobrze nawilżającego może faktycznie już na to czas
Nie ma za co

Edytowane przez zubi89
Czas edycji: 2013-11-06 o 18:59
Stary 2013-11-06, 19:16   #619
bazile
Zadomowienie

Cytat:
gratuluję!!!
Dziewczyny tak Was czytam i wydaje mi sie, że często macie ustalane wizyty u lekarzy... Tzn częściej niz ja, ja drugą mam po 4 tygodniach od pierwszej i mam już przyjść w zynikami krwi, myślicie, że to normalnie, czy może konsultować się z innym? Powinnam iść wczęsniej?
standardowo powinny byc co 4 tyg i nie zawsze z usg.Czasem jak pojdzie sie za wczesnie,to lekarze chca zeby przyjsc po 2 tygodniach.
Ja tez mam co 4 tyg,teraz lekko wydluzylam,zeby byc blizej 12 tyg i mam termin na 11tydz i 3 dzien.teraz w piatek ide do gina ale tylko na badania krwi itp
Cytat:
ja w pierwszej ciazy zostalam zasypana rozstepami,moja siostra i bratowa smialy sie,ze to przezywam,ale jak zobaczyly je na zywo to ja smialam sie z Ich przerazenia.Takze mam nadzieje,ze nie przybedzie mi ich,bo mam je od biodra do biodra
Smarowalam sie i nic nie pomoglo,taka mam poprostu nature,a dwa gin powiedzial mi ze sek tkwi w tym,ze nie chodzi tu o najdrozsze czy tansze kremy tylko o szczypanie skory,zeby przygotowywac ja na rozciaganie.

Dziewczyny ciesze sie,ze dzisiejsze wizyty udane

ja nadal nie jem nic,oprocz winogorna i pomaranczy

bazile jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-06, 19:26   #620
Monica80
Raczkowanie

Cytat:
Ja w pierwszej ciazy uzywalam Elancyl, ale stosuje sie dopiero od drugiego trymestru. Zrobily mi sie juz kiedys rozstepy w czasie dojrzewania i silnego wzrostu wiec balam sie ze bede miala, ale nic! Takze u mnie ten krem super sie sprawdzil!
Szczypanie tak jak pisze bazile tez wskazane.

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 19:37   #621
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
standardowo powinny byc co 4 tyg i nie zawsze z usg.Czasem jak pojdzie sie za wczesnie,to lekarze chca zeby przyjsc po 2 tygodniach.
Ja tez mam co 4 tyg,teraz lekko wydluzylam,zeby byc blizej 12 tyg i mam termin na 11tydz i 3 dzien.teraz w piatek ide do gina ale tylko na badania krwi itp

ja w pierwszej ciazy zostalam zasypana rozstepami,moja siostra i bratowa smialy sie,ze to przezywam,ale jak zobaczyly je na zywo to ja smialam sie z Ich przerazenia.Takze mam nadzieje,ze nie przybedzie mi ich,bo mam je od biodra do biodra
Smarowalam sie i nic nie pomoglo,taka mam poprostu nature,a dwa gin powiedzial mi ze sek tkwi w tym,ze nie chodzi tu o najdrozsze czy tansze kremy tylko o szczypanie skory,zeby przygotowywac ja na rozciaganie.

Dziewczyny ciesze sie,ze dzisiejsze wizyty udane

ja nadal nie jem nic,oprocz winogorna i pomaranczy
Ja chyba też przeciągnę termin i na moją drugą wizytę pójdę tak, żeby skończyć 11 tydz. Może będzie coś więcej widać, może przeźroczystość karku będzie można zbadać itd
Co do rozstępów to faktycznie chyba sprawa indywidualna. Na początku myślałam, że związana z wiekiem, i że młoda skóra się dobrze rozciąga więc rozstępów nie będzie, ale moja kuzynka urodziła w wieku 21 lat i w rozstępach jest cała :/
Ale na pewno nie zaszkodzi używać jakiś kremów, robić masaże i może się troszkę podszczypywać
Stary 2013-11-06, 20:27   #622
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Również jestem już po wizycie Zbadała mnie i stwierdziła że wszystko jest w jak najlepszym porządku i fasolka ładnie rośnie. Ciśnienie w normie. Waga powolutku rośnie ( choć mi się wydaje że dużo za szybko )
Karta ciąży założona i termin porodu tez już wyznaczony
Teraz mogę się już dopisać na pierwszą stronę

bazile, jak byś mogła

beat@ - Beata 28 lat, OM 12.09.2013, TP 19.06.2014

Patrycja 28.06.2014

Edytowane przez beat@
Czas edycji: 2013-11-06 o 20:29
beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 20:29   #623
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Również jestem już po wizycie Zbadała mnie i stwierdziła że wszystko jest w jak najlepszym porządku i fasolka ładnie rośnie. Ciśnienie w normie. Waga powolutku rośnie ( choć mi się wydaje że dużo za szybko )
Karta ciąży założona i termin porodu tez już wyznaczony
Teraz mogę się już dopisać na pierwszą stronę
Ogromnie się cieszę i szczerzę gratuluję
Stary 2013-11-06, 21:18   #624
TroppoSensibile
Raczkowanie

Ach, dziewczyny jak miło się czyta takie dobre wieści - i to w takiej ilości zwykle szperałam po różnych forach wyczytując same najgorsze badziewia, od których jestem wręcz chora... Zmuszał mnie do tego brak takich namacalnych objawów, po których wiedziałabym, że jest ok... tak wiem, że to głupie, ale jak ktoś dużo przeżył (krwiak, szpital, plamienie) to doszukuje się wszystkiego i o wszystko martwi - ja zwykle nawet na zapas. Urodzona ze mnie pesymistka, ale dzięki Wam żyję samymi dobrymi wiadomościami od Was ja czekam na swoje upragnione usg - został jeszcze tydzień...
TroppoSensibile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 22:03   #625
Monica80
Raczkowanie

Cytat:
Ja chyba też przeciągnę termin i na moją drugą wizytę pójdę tak, żeby skończyć 11 tydz. Może będzie coś więcej widać, może przeźroczystość karku będzie można zbadać itd D

Przezierność karkowa , a nie przezroczystosc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 07:07   #626
bazile
Zadomowienie

ale fajnie jest nas juz oficjalnie 19,a i jest wiecej bo nie wszystkie wpisane

Kucyk a Ty jednak ucieklas do majowek
co u Ciebie?

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

ufff,zjadlam sniadanie,moze juz odpuscilo?? ciekawe jak bedzie z obiadem.

bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 07:29   #627
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarno_biala1987 Pokaż wiadomość
Kurczę, dziewczyny jestem rozczarowana... Byłam na ponownym usg i okazało się, że wyliczenia z miesiączki swoje a dzidzia swoje. Powinnam być w 8 tygodniu, a okazuje się że jestem w 6,5! To ponoć dlatego że nieregularnie miesiączkowałam i wyliczenia nie mają zastosowania, bierze się pod uwagę tylko wielkość dziecka. Kurka, tak się cieszyłam że zbliżam się już do III miesiąca, a tu klapa, cofnęłam się do połowy II
Termin porodu przesunął się na 27.06, a miałam nadzieję, że uda się coś przesunąć w drugą stronę żeby rodzić w pierwszej połowie czerwca, zanim lato przyjdzie na dobre... A TU PRAWIE LIPIEC MNIE ZASTANIE i największy upał... już widzę, jak będę fatalnie się czuć, okropnie wyglądać, puchnąć, pocić się i w ogóle do bani!
Pomóżcie znaleźć jakieś pozytywy tej sytuacji!
nie przejmuj się ja też mam różnicę i zobaczę jutro czy wszystko się powoli wyrównuje czy nadal fasolka jest za malutka
A co do początku czerwca czy końca to bez różnicy, bo jak będą miały być upały to będą już i w maju a w czerwcu może być zimno i deszczowo, więc tym sie nie martw

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Jestem już. No i wszystko w porządku, dzidzia jest, rośnie i serduszko mu bije za dwa tyg kolejna wizyta i powie mi wtedy dokładnie na kiedy termin porodu liczy że pod koniec czerwca, i da kartę ciąży, szkoda bo liczyłam że już dziś dostanę, no ale poczekam. Pobrał mi krew na badania i kazał się oszczędzać ale żyć normalnie. I przepisał witaminy.
Super wiadomości

Cytat:
gratuluję!!!
Ja miałam miesiąc temu wizytę i teraz mam kolejną, więc to chyba taka norma raz na 4 tygodnie

Cytat:
Cześć dziewczyny

Na pakowanie masz jeszcze czas, teraz sobie leż i odpoczywaj a Ty jeszcze pracujesz czy udało ci się załatwić te zwolnienie, bo się pogubiłam
Stary 2013-11-07, 07:33   #628
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
ale fajnie jest nas juz oficjalnie 19,a i jest wiecej bo nie wszystkie wpisane

Kucyk a Ty jednak ucieklas do majowek
co u Ciebie?

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

ufff,zjadlam sniadanie,moze juz odpuscilo?? ciekawe jak bedzie z obiadem.
Jestem jestem
Niestety ciężko mi się udzielać bo nie czuję się najlepiej. Biorę leki przeciwwymiotne które dostałam w szpitalu. Miałam usg w sobotę na IP i był dzidzi 1cm i serduszko

Dzisiaj mam wizyte u mojego ginekologa na 16. Mam nadzieje że leki dziecku nie zaszkodziły

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 07:50   #629
monijaaa
Zadomowienie

Dzień dobry

ja dopiero sie podniosłam z łózka i wcinam śniadanko

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 08:03   #630
Barboletta
Rozeznanie

Dzien dobry, ja tez dopiero na śniadanie )

Blog o moich małych miłościach
Barboletta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości