|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Ambrella
oby Kacper jak najdłużej siedział w brzuchu.
|
#3332 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Trzymam za was kciuki! Nie spałam 3/4 nocy bo zaczęłam rozmyslac jak to będzie po porodzie i planować różne rzeczy,co do zrobienie,co do kupienia,jak to zrobić,żeby ogarnąć urwisa i noworodka itp...
|
|
#3333 |
|
Zadomowienie
|
Amberella trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze! Lepiej być w szpitalu na obserwacji niż martwić się w domu, że się coś stanie niedobrego. Będzie dobrze!
A co u Em my? ---------------------- powiedzcie mi co można szybkiego przygotować na imprezę urodzinową dla rodziny?Nie mam siły na stanie przy garach a coś na stół wypada postawić... |
|
|
|
#3334 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Perfuzja - lepiej wydać więcej na dobrą pralkę (teraz najwyżej w rankingach są pralki Miele). Te z suszarką nie dość, że potwornie drogie, mało efektywne, to jeszcze jak ci jedna opcja nawali to trzeba cały sprzęt wymieniać. |
|
|
|
|
#3335 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny. Moje malenstwo jest juz od tygodnia na swiecie. Poszlo blyskawicznie. W poniedzialek bylam normalnie w pracy i czulam sie swietnie a we wtorek budze sie z krwawieniem. Potem pogotowie, 2 godziny lezenia pod obswrwacja, powtorzenie krwawienia i na stol. Generalnie chwala calemu pwrsonelowi za blyskawiczna reakcje bo zarowno ja jak i moj synek przeszlismy cesarke bez problemow. Wiktorkowi nikt chyba nie powiedzial, ze wczesniaki slabiej wypadaja na skali Apgar, bo dostal trzy dziewiatki a ja juz piatego dnia moglabym wracac do domu. Dzieki Bogu moge zostac w szpitalu przy malym. Teraz trzy razy dziennie tulimy sie i powoli cwiczymy ssanie piersi. Dluga droga przed nami, ale jak pojdzie dobrze, to na swieta bedziemy w domu. Trzymajcie kciuki.
|
|
|
|
#3336 | |
|
Zadomowienie
|
Ciasto francuskie jest u nas bardzo często, myślałam np że zrobię coś wcześniej a potem tylko odgrzeję i podam. Może paluszki krabowe w panierce-ma ktoś sprawdzony przepis? Może jakąś sałatkę z kurczaka już sama nie wiem, mało zdecydowana ostatnio jestem
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym 4000 za pralkę po przesada Kupię jednego z tańszych Siemensow, jakos mam poczucie, ze 90% bajerow w droższych pralkach to tylko pić na wodę. I zastanawiam się tylko: wymieniać płytę ceramiczną na indukcyjną? Czy różnica w komforcie gotowania jest tak duża, ze warto w to inwestować z 1700 złotych i trochę roboty? Zawsze gotowalam na gazie i wczorajsze gotowanie na ceramicznej mniej załamało. Chyba, ze ja po prostu nie umiem z niej korzystać?
|
|
#3338 |
|
Zakorzenienie
|
Moja córeczka dziś już o 6 rano zrobiła mi pobudkę, rozpychając się w każdą stronę
![]() Czekam dziś za panelami w domu więc ruszyłam wcześnie rano po zakupy i wiecie co ???? Kupiłam sobie pączka i zjadłam w drodze powrotnej, cały płaszcz i ja w lukrze ale co tam było pysznie, gorzej jak by mnie policja zatrzymała i zobaczyli jak wyglądam Lenka też zachwycona pączusiem bo rozkręciła się na maxa
|
#3339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile ważył? W którym tygodniu się urodził?
|
|
#3340 | |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam smsa od Em my
Niestety wczoraj dostała skurczy i silną dawkę leku . lekarze zastanawiają się co z nią zrobić . Proszę o mocne kciuki za dziewczyny ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Całe szczęście u emmy to juz 34 tydzien.
|
|
#3342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję synka, dobrze że wszystko się powiodło Życzę dużo zdrówka i trzymam kciuki żebyście na święta byli razem w domku ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
![]() Dziewczyny co te nasze dzieciaczki się tak spieszą
|
|
#3343 |
|
Raczkowanie
|
Ambrella - trzymam kciuki, żeby Twoje Maleństwo jeszcze poczekało w brzuszku. Najważniejsze, że będziesz pod stałą opieką i obserwacją
![]() Switezianka - gratulacje A wcześniej cokolwiek się działo? Wiesz czym było spowodowane to krwawienie i przedwczesny poród?
|
|
|
|
#3344 | ||||
|
Raczkowanie
|
Czesc
Ambrella trzymam kciuki moocno. Cytat:
U mnie na urodzinach gościły peklowane golonki. Dzień wcześniej je ugotowalam a jak goście przyszli to do brytfanki, piwkiem podlalam i do pieca. Można zrobić salatke z tortellini szybką i sycaca. Ew. Standard zagrzac frankfuterki. Cytat:
Gratulacje. Napisz jak duży.był iktory tydzien Cytat:
My mamy siemensa już chyba 14 letniego i odpukać jest sprawny i pierze dobrze. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#3345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3346 |
|
Rozeznanie
|
Amber trzymajcie się z Kacprem !
|
|
|
|
#3347 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Napisz w wolnej chwili cos wiecej. Tez jestem ciekawa ktory to tydzien i jaka waga. Trzymam za was kciuki! Cytat:
Kurcze,a myslalam ze wyjdzie w tym tygodniu. Juz wiesci byly optymistyczne,a tu znowu cos! Dobrze chociaz,ze Dorotka juz nie jest taka malutka,jeszcze kilka tyg i bedzie ciaza donoszona. Trzymam kciuki za dziewczyny!
|
|
#3348 |
|
Zakorzenienie
|
chciałam jeszcze powiedzieć , że obudziłam się o 4 i nie mogłam zasnąć
|
|
|
|
#3349 |
|
Gang Iren
|
|
#3350 |
|
Rozeznanie
|
Malenstwo urodzilo sie w 29 tygodniu i mialo 42cm i 1384 g. Jest najmniejszy na oddziale ale niesamowicie dzielny. Juz drugiego dnia nie potrzebowal rurki z powietrzem i od trzech dni przybiera na wadze. Swoja droga niesamowicie sie zmienia perspektywa. Kazdy gram, centymetr czy wypity ml mleka to powod do szczescia.
|
|
|
|
#3351 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3352 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby był zdrowy i rósł jak na drożdżach!
|
|
|
|
|
#3353 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny,
Wchodze na forum a tu takie wiadomosci. Co tym dzieciakom tak sie spieszy Ambrella trzymam kciuki za Was , zeby Kacperek jeszce troche wytrzymalswitezianka gratulacje dobrze, ze wszystko w porzadku i trzymam kciuki, zebyscie na swieta wrocili do domu. I podlaczam sie do pytan, czy wczesniej mialas jakies niepokojace objaw? Ktory to tydz.i ile maluszek wazyl? Biedna emma. Mam nadzieje, ze Dorotka jeszcze poczeka, ale najwazniejsze, ze sa pod stala opieka |
|
|
|
#3354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj byłam na 1 zajęciach szkoły rodzenia na inflanckiej. Co do szpitala to koleżanka wkrótce ma termin więc będę miała informacje z pierwszej ręki. Sama też podejmę wtedy decyzję czy będę chciała tam urodzić. (któraś z Was pytała kilka stron wcześniej dlatego piszę) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3355 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W wolnej chwili napisz w którym tygodniu urodziłaś! ![]() Ambrella też trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło.
|
|
#3356 | |||
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry!
Wypoczywam na zwolnieniu dzisiaj, skoczę tylko do pracy na godzinę poprowadzić szkolenie. Wstałam, odprowadziłam męża na metro, szybkie zakupy (dziś na obiad kurczak po chińsku, mam nadzieję że mi wyjdzie bo gotuję to pierwszy raz). Tak propo wczorajszej rozmowy o kilogramach - zarwało się pode mną dzisiaj łóżko normalnie w nocy się poszerzyło i szczebelki poszły w dół także zaraz kończę śniadanie i zaczynam zabawę z wkrętarką ![]() Cytat:
Trzymaj się!!Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3357 |
|
Zakorzenienie
|
Switezianka---- gratuluje synka i trzymam kciuki za niego
Zmartwiła mnie wiadomość od Emmy.... byłam pewna że już do domku wyjdzie. Oby Dorotka jak najdłużej siedziała w brzuszku Kurde znów mnie ta żyłka brzuszna ciągnie
|
|
#3358 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
na pewno wszystko będzie dobrze. Cytat:
oby wszystko dobrze się skończyło.
|
|||
|
|
|
#3359 |
|
Raczkowanie
|
Skąd wiesz że to żyłka
może dzieć jakieś wygibasy robi i coś Ci naciąga?Ja zmykam do biedrony, dzisiaj mają być siatki do prania ubrań - chce kupić żeby skarpetki młodej wyprać bo takie mało że mogłyby się do filtra wkręcić. Dalej nie wiem co na obiad mże coś w sklepie wymyślę...
Edytowane przez Olcia_1983 Czas edycji: 2013-11-07 o 09:43 |
|
|
|
#3360 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.

oby Kacper jak najdłużej siedział w brzuchu.

Poza tym 4000 za pralkę po przesada 

Całe szczęście u emmy to juz 34 tydzien.

dobrze, ze wszystko w porzadku i trzymam kciuki, zebyscie na swieta wrocili do domu. I podlaczam sie do pytan, czy wczesniej mialas jakies niepokojace objaw? Ktory to tydz.i ile maluszek wazyl?
normalnie w nocy się poszerzyło i szczebelki poszły w dół 
16.06.2012