Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-07, 09:47   #3361
perfuzja
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Ja nie nauczona gotować na płycie. U rodziców sobie nie radzę a w naszym domu mamy na szczęście kuchenkę gazową
Wczoraj ugotowanie makaronu zajęło mi godzinę
Do bloku nie jest doprowadzony gaz, nie wiem co to za głupia moda. Przeciez nie wstawię sobię butli gazowej
Stary 2013-11-07, 09:47   #3362
pilotka86
Rozeznanie

cześć
miałam sobie ponarzekać na męża, bo tak mnie w... ale po takich wieściach jakie przeczytałam to

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Ja tak na szybko i bez nadrabiania, bo szykuję się do wyjścia do szpitala. Mam być przyjęta na patologię ciąży na obserwację, bo prawdopodobnie podkrwawiam z łożyska, ktore jest b. nisko, a nie z polipa. Mam dostać leki wyciszające skurcze oraz sterydy na rozwój płuc Kacpra. Trzymajcie kciuki, by siedział w brzuchu jak najdłużej.
Odezwę się z oddziału.
kochana, trzymam

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Perfuzja - lepiej wydać więcej na dobrą pralkę (teraz najwyżej w rankingach są pralki Miele). Te z suszarką nie dość, że potwornie drogie, mało efektywne, to jeszcze jak ci jedna opcja nawali to trzeba cały sprzęt wymieniać.
Miele zawsze miało najlepszy sprzęt agd, to są sprzęty nie do zdarcia i na całe życie. Potwierdzi to każdy dobry fachowiec.

Cytat:
Napisane przez Switezianka_23 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny. Moje malenstwo jest juz od tygodnia na swiecie. Poszlo blyskawicznie. W poniedzialek bylam normalnie w pracy i czulam sie swietnie a we wtorek budze sie z krwawieniem. Potem pogotowie, 2 godziny lezenia pod obswrwacja, powtorzenie krwawienia i na stol. Generalnie chwala calemu pwrsonelowi za blyskawiczna reakcje bo zarowno ja jak i moj synek przeszlismy cesarke bez problemow. Wiktorkowi nikt chyba nie powiedzial, ze wczesniaki slabiej wypadaja na skali Apgar, bo dostal trzy dziewiatki a ja juz piatego dnia moglabym wracac do domu. Dzieki Bogu moge zostac w szpitalu przy malym. Teraz trzy razy dziennie tulimy sie i powoli cwiczymy ssanie piersi. Dluga droga przed nami, ale jak pojdzie dobrze, to na swieta bedziemy w domu. Trzymajcie kciuki.
GRATULUJĘ i trzymam kciuki za małego!
i brawa dla personelu za szybką reakcję i opiekę!

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Dostałam smsa od Em my
Niestety wczoraj dostała skurczy i silną dawkę leku .
lekarze zastanawiają się co z nią zrobić .
Proszę o mocne kciuki za dziewczyny
Trzymam mocno!!!!

Cytat:
Napisane przez perfuzja
I zastanawiam się tylko: wymieniać płytę ceramiczną na indukcyjną? Czy różnica w komforcie gotowania jest tak duża, ze warto w to inwestować z 1700 złotych i trochę roboty? Zawsze gotowalam na gazie i wczorajsze gotowanie na ceramicznej mniej załamało. Chyba, ze ja po prostu nie umiem z niej korzystać?
Zawsze gotowałam na gazie, później zmieniliśmy kuchenkę z płytą ceramiczną (ostatnie 10 lat) . Teraz znowu wróciłam do gazu.
Przede wszystkim wiele zależy od garnków. Trzeba też "wyczuć" kuchenkę, nauczyć gotować się na płycie, spalić kilka dań
Mnie największą trudność sprawiało wyczucie jak długo trzyma ciepło dany palnik... najgorzej było przy potrawach najpierw mocno przysmażanych na pełnej mocy a później duszonych na minimum. Na gazowej wystarczyło zmniejszyć ogień a tutaj trzeba kombinować kiedy płyta trochę ostygnie.. było to wkurzające, ale po jakimś czasie robiłam to już właśnie na wyczucie.
Ostatatnio kuchenka elektryczna padła i akurat dostałam gazową i.... nie mogę się przestawić
przede wszystkim brakuje mi moich żeliwnych ganków ze starej gazowej nie pamietam gdzie je schowałam.. reszta mniej więcej ok oprócz piekarnika, który jest niestety gazowy - dla mnie 100x gorszy niż elektryczny!
Więc najprawdopodobniej czeka mnie znowu zmiana kuchenki

teraz doczytałam... nie macie w ogóle gazu, czyli mieszkanie ogrzewane jest prądem????

zedytowałam, bo elektryczną mieliśmy ponad 10 lat, kurde jak ten czas leci..

Edytowane przez pilotka86
Czas edycji: 2013-11-07 o 10:01
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 09:49   #3363
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
Czesc dziewczyny. Moje malenstwo jest juz od tygodnia na swiecie. Poszlo blyskawicznie. W poniedzialek bylam normalnie w pracy i czulam sie swietnie a we wtorek budze sie z krwawieniem. Potem pogotowie, 2 godziny lezenia pod obswrwacja, powtorzenie krwawienia i na stol. Generalnie chwala calemu pwrsonelowi za blyskawiczna reakcje bo zarowno ja jak i moj synek przeszlismy cesarke bez problemow. Wiktorkowi nikt chyba nie powiedzial, ze wczesniaki slabiej wypadaja na skali Apgar, bo dostal trzy dziewiatki a ja juz piatego dnia moglabym wracac do domu. Dzieki Bogu moge zostac w szpitalu przy malym. Teraz trzy razy dziennie tulimy sie i powoli cwiczymy ssanie piersi. Dluga droga przed nami, ale jak pojdzie dobrze, to na swieta bedziemy w domu. Trzymajcie kciuki.
Cytat:
Malenstwo urodzilo sie w 29 tygodniu i mialo 42cm i 1384 g. Jest najmniejszy na oddziale ale niesamowicie dzielny. Juz drugiego dnia nie potrzebowal rurki z powietrzem i od trzech dni przybiera na wadze. Swoja droga niesamowicie sie zmienia perspektywa. Kazdy gram, centymetr czy wypity ml mleka to powod do szczescia.
Gratulacje! Bardzo się cieszymy, że mama i maleństwo są zdrowi i dzielni! Życzymy dużo radości, zdrowia i powrotu do domu na Święta
Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Na Miele to mnie nie stać Poza tym 4000 za pralkę po przesada

Kupię jednego z tańszych Siemensow, jakos mam poczucie, ze 90% bajerow w droższych pralkach to tylko pić na wodę.

I zastanawiam się tylko: wymieniać płytę ceramiczną na indukcyjną? Czy różnica w komforcie gotowania jest tak duża, ze warto w to inwestować z 1700 złotych i trochę roboty? Zawsze gotowalam na gazie i wczorajsze gotowanie na ceramicznej mniej załamało. Chyba, ze ja po prostu nie umiem z niej korzystać?
my też czaimy się na te eco bąbelki wiem, że to bajer, ale jakiś taki przyjemny

co do płyty indukcyjnej to polecam. Gotuje się szybciej, nie masz "osmolonych" z gazu garnków, nic ci się nie przypala, jak przez przypadek wykipi, jest bezpieczna, tylko ciepła zaraz po odstawieniu garnka. Jedynie co to ciężko wybrać model, na którym nie będzie widać efekt palców trzeba robić test "naślinionego paluszka" w sklepie
Stary 2013-11-07, 09:51   #3364
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:
Do bloku nie jest doprowadzony gaz, nie wiem co to za głupia moda. Przeciez nie wstawię sobię butli gazowej
Wydaje mi się, że to kwestia przyzwyczajenia. U moich rodziców też jest płyta elektryczna i później jak się wyprowadziłam to nie umiałam na gazie nic zrobić.
Kilka razy coś przygotujesz i już będziesz 'obcykana' w tych sprawach, a wykosztować się na indukcję nie wiem czy ma sens bo też będziesz musiała się nauczyć jak to działa i wyczuć kuchenkę.
Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 09:55   #3365
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Malenstwo urodzilo sie w 29 tygodniu i mialo 42cm i 1384 g. Jest najmniejszy na oddziale ale niesamowicie dzielny. Juz drugiego dnia nie potrzebowal rurki z powietrzem i od trzech dni przybiera na wadze. Swoja droga niesamowicie sie zmienia perspektywa. Kazdy gram, centymetr czy wypity ml mleka to powod do szczescia.
em ma przesyła gratulacje dla Was

Dziewczyny teraz chyba naprawdę trzymajcie mocne kciuki za Em me i Dorotkę . Lekarze postanowili nie podawać leków rozkurczowych więc pewnie wszystko może się wydarzyć .
mocne za dziewczyny
Stary 2013-11-07, 09:56   #3366
magnusia
Zakorzenienie

olcia--- nie wiem czy to żyłka ale tak mi sie to wizualizuje pisałam po 7 rano w poście o żyłce
Stary 2013-11-07, 09:59   #3367
selena85
Wtajemniczenie

Switezianka_23 : Gratulacje i oczywiście TRZYMAJCIE SIĘ MOCNO i wiadomo- zdrowo przede wszystkim ! 3mam kciuki!
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 09:59   #3368
Switezianka_23
Rozeznanie

Niepokojacych objawow nie mialam zadnych. Czulam sie spiewajaco. Po prostu nagle moje lozysko postanowilo sie odkleic. Bylo nisko osadzone i podobno czasem po prostu tak sie zdarza. Generalnie na kolanach do Czestochowy pojde za to, ze trafilam na lekarke, ktora sie nie wahala i na fantastyczny zespol neonatologiczny. Od tej pory podatki bede placic z usmiechem na ustach, bo wiem na co w Austrii ida.
Switezianka_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 10:02   #3369
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
em ma przesyła gratulacje dla Was

Dziewczyny teraz chyba naprawdę trzymajcie mocne kciuki za Em me i Dorotkę . Lekarze postanowili nie podawać leków rozkurczowych więc pewnie wszystko może się wydarzyć .
mocne za dziewczyny
O rany
Wielkie za dziewczyny
Stary 2013-11-07, 10:05   #3370
pilotka86
Rozeznanie

emma, Dorotka

Switezianka a wiedziałaś wcześniej, że masz nisko łożysko? Tzn podczas usg lekarz coś mówił?

uciekam, bo zaraz chyba pobije męża...
do później

Edytowane przez pilotka86
Czas edycji: 2013-11-07 o 10:06
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 10:21   #3371
Kalina27
Raczkowanie

Cytat:
Jak przeczytałam Twój opis, uświadomiłam sobie, że ja mam w sobie takiego ponad kilogramowego okruszka!!
Jeszcze raz bardzo gratuluję szczęśliwego rozwiązania i cieszę się przeogromnie, że z Tobą i syneczkiem wszystko w porządku. Proszę napisz w wolnej chwili jak Wam idzie nauka ssania piersi i co tam u Was nowego.

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Olcia_1983 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że to kwestia przyzwyczajenia. U moich rodziców też jest płyta elektryczna i później jak się wyprowadziłam to nie umiałam na gazie nic zrobić.
Kilka razy coś przygotujesz i już będziesz 'obcykana' w tych sprawach, a wykosztować się na indukcję nie wiem czy ma sens bo też będziesz musiała się nauczyć jak to działa i wyczuć kuchenkę.
Ja mam indukcję od 3 lat i bardzo sobie chwalę. Dotychczas gotowałam na gazie. Musiałam się po prostu przestawić.
W indukcji świetne jest to, że płyta nagrzewa i chłodzi się błyskawicznie i ogrzewane jest tylko pole pod garnkiem lub patelnią.
Podobno zwykła płyta elektryczna dużo dłużej się nagrzewa i długo pozostaje gorąca po użytkowaniu, co na początku może być kłopotliwe, ale do wszystkiego po prostu trzeba przywyknąć.
Gdyby jeszcze prąd był tańszy w obsłudze byłoby doskonale.

A 29.01.2014
Kalina27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 10:24   #3372
Roane
Wtajemniczenie

demonyianioly gratulacje Pani Magister

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
Co do diety, ona dostała od lekarza ogólne zalecenia lekkiej, raczej płynnej diety.
W poniedziałek miała cc a już w sobotę przygotowywała się. Jadła lekkie, gotowane potrawy i zupy, żadnych powodujących wzdęcia dań, nic smażonego. Surówki i owoce. Piła bardzo dużo wody.
W niedzielę ostatni posiłek czyli kromkę jadła o godz 19. W poniedziałek o 10 miała cc. Nie chciała lewatywy, chociaż pielęgniarka ją namawiała.
Nie miała żadnych problemów z wypróżnieniem (które i tak było chyba po 3 dniach) ani z wymiotami. Szybko doszła do siebie, szybko wstała i szybko miała udaną pionizację. Co bardzo ważne - ściśle stosowała się do zaleceń również po cc tzn piła tylko wodę i nic nie jadła (pierwsza doba). Kobieta obok po cc nie dość że piła w ukryciu kawę to jeszcze podjadała cichaczem he he a później narzekała że ma wzdęcia i spuchła
Jestem zdania, że warto się przegłodzić i oczyścić jelita żeby później nie cierpieć w wc... bo z jednej strony rozpruty brzuch a z drugiej nie daj Boże zatwardzenie albo biegunka...wtedy robi się nieciekawie
Tak się zastanawiam, czy przed porodem sn nie byłoby sensu przejść na dietę lekkostrawną. No bo przecież i tak całkiem czesto się kończy na cesarce a poza tym możemy popękać bądź zostać pocięte i problem z wypróżnianiem będzie.
Stary 2013-11-07, 10:26   #3373
lejdi_aga13
Rozeznanie

Switezianka_23gratuluje!!

emma trzymamy kciuki....

To juz mamy 2 maluszki? Dopiero zaczynałysmy pisać o mdłosciach i poczatkach.... A ja jestem z wyprawka w czarnej wielkiej D bo poza lozeczkiem i wozkiem mam z 6 bodziakow i nic wiecej
jutro i w sobote czekają mnie zakupki z Tż

a tak ogolnie to dzien dobry
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 10:26   #3374
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny. Ja tak na szybko i bez nadrabiania, bo szykuję się do wyjścia do szpitala. Mam być przyjęta na patologię ciąży na obserwację, bo prawdopodobnie podkrwawiam z łożyska, ktore jest b. nisko, a nie z polipa. Mam dostać leki wyciszające skurcze oraz sterydy na rozwój płuc Kacpra. Trzymajcie kciuki, by siedział w brzuchu jak najdłużej.
Odezwę się z oddziału.
Akkma, PawMaj3, zdam relację, jak jest na Chałubińskiego. Pewnie trochę zobaczę.
Miłego dnia .
Trzymamy kciuki! Kacperek siedź w mamie jak najdłużej!

Cytat:
Gratuluję! Brawa dla dzielnej mamy i maluszka

Umówiłam się na jutro do diabetologa. A dzisiejszy dzień zaczęłam od marchewki i nie wiem co dalej Muszę iść na zakupy, bo w lodówce mam same 'zakazane' produkty
Stary 2013-11-07, 10:31   #3375
mala098
Raczkowanie

Cytat:
Odezwę się z oddziału.
Akkma, PawMaj3, zdam relację, jak jest na Chałubińskiego. Pewnie trochę zobaczę.
Miłego dnia .
Amberella, trzymam bardzo mocno kciuki

Cytat:
Wow, gratulacje! Dla Ciebie i Maluszka, niech rośnie duży, okrąglutki

Cytat:
Dostałam smsa od Em my
Niestety wczoraj dostała skurczy i silną dawkę leku .
lekarze zastanawiają się co z nią zrobić .
Proszę o mocne kciuki za dziewczyny [COLOR="Silver"]
O kurczę... Emma, Dorotka

Cytat:
Jak już kupiłaś, a rozumiem, że z tydzień temu, to chyba szkoda wyrzucać tych pieniędzy w błoto na kolejną..
U mnie w kamienicy też nie ma gazu, a jest przedwojenna. Tak więc powrót do starych, dobrych zwyczajów.
Stary 2013-11-07, 10:34   #3376
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Umówiłam się na jutro do diabetologa. A dzisiejszy dzień zaczęłam od marchewki i nie wiem co dalej Muszę iść na zakupy, bo w lodówce mam same 'zakazane' produkty
No właśnie "zaglądnęłam" na wątek listopadowo - grudniowych mamuś i jedna dziewczyna (która ma cukrzycę ciążową) pisze, że odkąd popija napar z pokrzywy ma świetne wyniki (post 3500 na 117 stronie)
może warto spróbować...
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 10:41   #3377
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość
Jak już kupiłaś, a rozumiem, że z tydzień temu, to chyba szkoda wyrzucać tych pieniędzy w błoto na kolejną..
U mnie w kamienicy też nie ma gazu, a jest przedwojenna. Tak więc powrót do starych, dobrych zwyczajów.
Nie, nie kupiłam. Gdybym sama wybierała to wzielabym indukcje bez zastanawiania Ceramiczna została po poprzednich właścicielach.
Stary 2013-11-07, 10:48   #3378
forester
Zadomowienie

Amberella ogromne kciuki i masa dobrych myśli dla Ciebie i Kacperka. Będzie dobrze

Switezianka_23 gratuluje synusia i od razu zaciskam kciuki, żeby ładnie nabierał na wadzę i rósł jak na drożdżach!

Cytat:
ja mam w domu butle, mieszkam w bloku w lesie i gaz nie jest tu doprowadzony, ale bardzo sobie to chwalę bo jest to bardzo ekonomiczne. najgorsze jest wtarganie butli na góry, ale tym się zajmuje mój mąż

Ogromne kciukasy za Emme i Dorotkę! oby malutka się na świat za szybko nie pchała.

Edytowane przez forester
Czas edycji: 2013-11-07 o 10:50
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 10:51   #3379
mala098
Raczkowanie

Cytat:
Nie, nie kupiłam. Gdybym sama wybierała to wzielabym indukcje bez zastanawiania Ceramiczna została po poprzednich właścicielach.
Ach, no to jasne, to w takim wypadku, bym kupiła indukcyjną- bardzo wygodna w użyciu.
Stary 2013-11-07, 10:54   #3380
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny,ale to w sumie nie moja zasluga,bo ja nic nie robilam
Jadlam po ciazy,przy karmieniu wiecej jak w ciazy. Mysle,ze to karmienie piersia bardzo dobrze wplywa,zeby szybko powrocic do swojej sylwetki.
Kolejna motywacja do karmienia cyckiem

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Pilotka86 od jutra zaczynam więc naukę wielocytowania dzięki Twojej instrukcji
Mnie się udało według tej instrukcji i teraz czuję się jak tłumok, bo wcześniej nasuwałam wielocytaty ręcznie

Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
powiedzcie mi co można szybkiego przygotować na imprezę urodzinową dla rodziny?Nie mam siły na stanie przy garach a coś na stół wypada postawić...
Koreczki z dobrego sera, oliwek itp. Kroisz, nadziewasz, wbijasz to wszystko w jabłko że wychodzi taki jeżyk.
Sałatki wszelkiej maści, byle małowysiłkowe, np. z tuńczyka albo brokuła, najlepiej warstwowe, najefektywniej wyglądają.
Małe kanapeczki na trójkącikach z chleba. Możesz na nie położyć cokolwiek, aby było kolorowo.
Nachosy i jakieś fajne sosy.
Koreczki rybne ze słoika.
Łosoś wędzony na sałacie, do tego położyć cytrynę i sos czosnkowy.
Ważne żeby to wszystko ładnie ułożyć i udekorować i nie będzie źle.
Ja bym się zastanowiła nad udaniem się do jakichś delikatesów po np. sałatki na wagę, rybę po grecku na wagę, śledzia po cygańsku na wagę, itd... I do cukierni po deser. Wogóle spacer do delikatesów i cukierni to opcja najmniej wysiłkowa

Cytat:
Ja używałam indukcji przez pół roku, teraz wróciłam do elektrycznej i odetchnęłam z ulgą. Dużo gotuję i jakoś na indukcji było mi mniej wygodnie. Często robię tak, że zostawiam garnki z różnymi duszonymi rzeczami żeby sobie "doszły" a że palniki na elektrycznej wolno stygną, to ją wyłączam i se pyrkają. Moja się całkiem szybko grzeje. Weź też pod uwagę że do indukcji potrzebujesz specjalnych garnków i patelni, kawiarka też nie wydoli. Jestem zwolenniczką elektrycznej, zarówno kuchenki jak i piekarnika. Kiedyś miałam gazową (w wynajmowanym mieszkaniu) i zawsze przed wyjściem sprawdzałam czy gaz jest dokręcony, żeby nie wybuchła

Cytat:
Trzymamy kciuki za Wiktora! Dzielny facet!

Szukam motywacji żeby wybrać się na spacer. Już tak ze trzeci dzień z rzędu żadnego sportu, nic tylko bąki zbijam. Ściągnęłam filmy z ćwiczeniami w ciąży, ale jeszcze nie udało mi się nawet ich przejrzeć. Mój TŻ nawet piłkę mi kupił taką wielką dmuchaną i matę, właśnie do tych ćwiczeń. Jak się zmusić? Jak wygnać lenia?
Stary 2013-11-07, 10:56   #3381
upadly_aniol00
Zakorzenienie

sms od Em my :
Nie będą powstrzymywać u mnie więcej skurczy .Stwierdzili , że nie przewidzą przy takich jak to wszystko się skończy bo mnie nie boli ( faktycznie mnie te skurcze nie bolą tylko brzuch napina )
i może to trwać nawet do terminu a jak będzie przed to nic nie szkodzi bo to już prawie 35 tydzień . Wczoraj wpatolili we mnie końską dawke leków przeciwskurczowych a dziś zmienili zdanie . Sama nie wiem co o Tym myśleć ale ale jakoś trzeba im zaufać . Ja jestem dobrej myśli i mam nadzieję ze te skurcze nie jeszcze nie rozwiną i puszczą mnie jutro do domu .
Stary 2013-11-07, 11:00   #3382
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
sms od Em my :
Nie będą powstrzymywać u mnie więcej skurczy .Stwierdzili , że nie przewidzą przy takich jak to wszystko się skończy bo mnie nie boli ( faktycznie mnie te skurcze nie bolą tylko brzuch napina )
i może to trwać nawet do terminu a jak będzie przed to nic nie szkodzi bo to już prawie 35 tydzień . Wczoraj wpatolili we mnie końską dawke leków przeciwskurczowych a dziś zmienili zdanie . Sama nie wiem co o Tym myśleć ale ale jakoś trzeba im zaufać . Ja jestem dobrej myśli i mam nadzieję ze te skurcze nie jeszcze nie rozwiną i puszczą mnie jutro do domu .
trzymam kciuki ale mysle,ze juz ze 2paku nie wyjdzie....Ja miałam lekkie nacisnienie z Natanem, dali mnie na tydzien, bylam w 37yg i mowili ,ze jutro wyjde po czym postanowili wywołac porod bo juz dziecko jest na takim etapie,ze moge rodzic. I widzialam,ze czesto tak robia. A moze sie myle ale takie mam przeczucia...

Ja dziś mam ochotę na naleśniki
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 11:03   #3383
kukurydzianaa
Rozeznanie

Ja jestem dalej na odwyku internetowym, ale od czasu do czasu i tak tu zerkam

Switezianka, gratuluję! Ogromnie się cieszę, że trafiłaś na kompetentnych lekarzy, i przede wszystkim z tego, że z Małym i z Tobą wszystko ok! Trzymam kciuki za zdrowy i prawidłowy rozwój Maluszka!

Em ma, Amberella - za Was również kciuki! Niech się Maluszki nigdzie nie spieszą!

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Moja córeczka dziś już o 6 rano zrobiła mi pobudkę, rozpychając się w każdą stronę
Przywołuję Cie do porządku! Pobudki i rozpychania to powód do ogromnej radości, nawet nad ranem czy w środku nocy!

Moje Małe znowu zaczyna ciche dni. Jak ja tego nie znoszę Nie panikuję, bo czasem mnie posmyra, czasem się przekręci, czkawki ma.... ale ja chcę regularnie czuć, że jest silne, a nie tak falami
Stary 2013-11-07, 11:06   #3384
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Zepsuła się nam pralka i mam dylemat: kupić pralkę czy pralko-suszarkę?
nam się zepsuła drukarka ostatnio, godzinę przed wizyta u księgowej a miałam do wydrukowania dla niej papiery, myślałam że oszaleję - strasznie nie lubię jak psują się mi elektroniczne rzeczy. Na szczęście kupiliśmy już nową i zakochana w niej jestem od pierwszej chwili heheh ;p

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Ja bym brala pralko-suszarke,
znajomy ostatnio sprzedawał swoją pralko - suszarkę bo powiedział że dziadostwo ciągnie masę prądu, a do tego bardzo często trzeba coś tam z nią robić bo po kilku suszeniach gdy wyciąga się ciuchy zaczynają śmierdzieć takim zastałym mokrym ciuchem.

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 11:32   #3385
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
No właśnie "zaglądnęłam" na wątek listopadowo - grudniowych mamuś i jedna dziewczyna (która ma cukrzycę ciążową) pisze, że odkąd popija napar z pokrzywy ma świetne wyniki (post 3500 na 117 stronie)
może warto spróbować...
Dzieki Zajrze tam

Ja pierdacze! W tym kraju to prędzej się człowiek przekręci niż dostanie do lekarza ;/ Dzwonie od rana po przychodniach zeby zarejestrować tzta do kariologa to podają mi terminy na koniec 2014 r ;/ Oczywiście jak wspominam o wizycie prywatnej to już teraz na dzisiaj mogą go umawiać - koszt 230 zł ;/ Paranoja!
Stary 2013-11-07, 11:33   #3386
forester
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Szukam motywacji żeby wybrać się na spacer. Już tak ze trzeci dzień z rzędu żadnego sportu, nic tylko bąki zbijam. Ściągnęłam filmy z ćwiczeniami w ciąży, ale jeszcze nie udało mi się nawet ich przejrzeć. Mój TŻ nawet piłkę mi kupił taką wielką dmuchaną i matę, właśnie do tych ćwiczeń. Jak się zmusić? Jak wygnać lenia?
napompuj piłkę i jak zobaczysz ile zajmuje miejsca i tak leży nie używana to może zmiękniesz. zresztą ruch jakikolwiek to ogromna korzyść dla dziecia bo ładnie dotlenione, a u Ciebie skok endorfin. korzystaj póki możesz bo u mnie obecnie największym ruchem jest prysznic i przygotowanie obiadu
Cytat:
sms od Em my :
Kurcze, może i dobrze, że nie ładują już tych leków, na pewno nie są one obojętne dla Dorotki. Moja mama miała takie nie bolesne skurcze całą ciąże ze mną i dotrzymała do terminu. Także będzie dobrze
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 11:33   #3387
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

U mnie na imprezach prym wiodą rzeczy na raz. By się nie przemęczać zrobiłam:
*) na ciepło pałki z kurczaka w worku - fajne, bo i dzieci zjedzą, i kobiety wezmą,
*) także z worka żeberka pokrojone na 2-3 kostki - też na raz,
*) karkówkę w sosie
Wszystkie wymienione pozycje wsadziłam na jeden rzut do piekarnika. Kazda około godziny. Pod koniec dodałam, gdzie się zmieściło, śliwki zawijane w boczek. Nie przemęczyłam się zbytnio
Oprócz tego sałatki, chleb ze smalcem i ogórem Samodzielnie zrobiony. Chyba smakował bo zeżarli wszystko prawie
Wiadomo, że dania zależą od imprezy. Jak wódka to dobrze by było zagryźć ją czymś. Do tego chrupki kukurydziane (dla dzieci przed wszystkim ale dorośli także wcinają ), czipsy, paluszki.

Na indukcji nie umiem, nie lubię, nie będę

Dziewczyny trzymajcie się

Acha, od jutra w tesco jest promocja na zabawki. Może Waszym dzieciaczkom nie tylko szmatki są potrzebne ale też jakieś grzechotki Za każde wydane 10 zł otrzymasz bon na zakupy w wysokości 5 zł. Myślę, że warto. Dla posiadaczy karty clubcart to promocja jest

Edytowane przez mengazhu
Czas edycji: 2013-11-07 o 11:36
mengazhu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 11:40   #3388
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

mocne za dziewczyny

Trzymam.
A wiadomo ile mala wazy?
Stary 2013-11-07, 11:42   #3389
san_g
Zadomowienie

Dzięki za pomysły- zrobię sałatkę z kurczaka, panierowane surimi, nuggetsy (głównie dla dzieci ale pewnie dorośli wciągną to pierwsi)+do tego sosy,deska serów bo to proste,ślimaczki z ciasta fr. (szybciej niż z kiełbaskami) i tort. Chyba starczy...jeszcze sprzątanie, więc jest co robić a mąż w pracy;/

Dzisiaj SR i zakupy, pogoda do d... a ja bym tylko leżała

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw43r82yq11y27.png
san_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 11:44   #3390
ANECZKA089
Przyczajenie

Red face Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

dziewczyny czy znacie się na zdjęciach usg mam 2 zdjęcia płci i lekarz raz mówi chłopiec a raz że dziewczynka co o tym myślicie ?
[/URL][/IMG]

[/URL]
ANECZKA089 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości