|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,77% |
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
10 | 18,87% |
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
4 | 7,55% |
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
5 | 9,43% |
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
14 | 26,42% |
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
21 | 39,62% |
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
2 | 3,77% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#571 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Też było, ale się nie dałam, niech decyduje, chociaż propozycje niech poda
![]() Śmierdziały. Umyłam, wysuszyłam i są ok.
#572 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
Jako książkowy mol staram się być na bieżąco ![]() Diabli ja tam na zachowanie młodej też nie narzekam. bawi się śpi nie płacze - nie licząc incydentow z niejedzeniem no i plus te pleśnaiwy i bakterie ale to akurat się nie liczy. W teście zdecydowanie wychodził aniołek ![]()
![]() |
#573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
-Elusiek dostałą propozycję pracy i zastanawiała się co z Adim zrobić, w końcu zdecydowała się przyjąć pracę a z A. będzie zostawać kuzynka TŻ (chyba) -robienie kupy a obecność dzieci czyli na ile możemy zostawić dziecko sami by załatwić swoje potrzeby (czyli siki/kupa/prysznic) -dorosłe kupy naszych dzieci jak powstają, zalety (nie wypływają) i wady (śmierdzą) -conieco o zabawkach (skoczek, hula kula, książeczki, robota własna) - oszczędność przy zakupach dla dzieci czyli polowania na okazje, a także kwestia kredytów -kilka osób skusiło się na klub żyrafy i kliknęło zakup Zośki -Piotrusiowi Mysi wychodzi kolejny ząbek, i Mysia pokazywała jak super P. nurkuje -babcia vil miała maraton po szpitalach bo takie bóle ją dorwały a szanowna służba zdrowia odsyłała ją z 1 do 2 -coś o biustonoszach - jak zwykle raporty nocnego spania maluchów i relacje z rozszerzania diety więcej nie pamiętam, może ktoś coś jeszcze uzupełni ![]()
http://global.thebump.com/tickers/tt17ff16.aspx Edytowane przez humpback Czas edycji: 2013-11-07 o 08:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super 2 opakowania puzzli...żałuję że na to nie wpadłam. Z wyborem krzesełka - ja mojego zaciągnęłam do kompa i kazałam od razu wybrać bo nigdy bym się nie doczekała. ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Sal - no nie dziwie się, że powiedziały Ci koleżanki że masz już nic nie mówić ![]() ![]() Pies widzę ma się super teraz z żarciem ![]()
![]() |
#575 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z przymrużeniem oka to jak dla mnie i tak duże ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#576 |
Raczkowanie
|
do mam mających krzesła:
plastikowe bardzo się rysują? widziałam u znajomej krzesełko używane kilka tygodni i było straszne. ale może to kwestia jak jest używane ![]() chwaliłam się jak moja Hanna pięknie śpi. ostatnie dwie noce masakra. poszła spać po 19, wstała ok 1 w nowy, wzięłam do łóżka żeby nakarmić, pojadła i zamiast spać do 3 wędrowała po łóżku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#577 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Nasza L.też drapie puzzle ![]() U mnie wybrałam dwa kolory i pokazałam mężowi ale całe szczęście wskazał to co i mi się bardziej podobało ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwaga uwaga dzisiejsza nocka w miarę ok ![]() Agnes uczulenie to takie szorstkie czerwone plamy. Podobno jest małe (chociaż dla mnie wielkie) bo niektóre dzieci mają rany które krwawią ![]() i krosteczki też są. I już nie wiem z czego to jest, z 9 składnikowej zupki mamy już 3. Zero mięska. Szukamy dalej. Elusiek brawa za ząbki, u nas jeszcze nie ma żadnego. No ale mi zaczęły wychodzić po 10 m-cu więc cierpliwie czekam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a moj ksiaze wazy wykupkany i wysikany na golasa 6040 g ![]() ![]() aa, Zoske tez mamy! maly juz tam ja ciamka, ale jeszcze srednio mu wychodzi. moj palec chyba wydaje sie mu bardziej poreczny ![]()
![]() |
#580 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#581 |
Zakorzenienie
|
Za nami spokojna nocka
![]() Już się bałam bo wczoraj Młoda zaczęła coś świrować i nie dało jej rady nakarmić mlekiem. Darła się przy butelce, wyginała i nie chciała ssać a jak niby zassała to zaraz wszystko jej wylatywało i była do przebrania kilka razy ![]() Także Motylu póki co alarm zażegnany tak myślę ![]() Nie wiem bo te akcje w sumie zaczęły się po deserku a wczoraj dałam jej pierwszy raz jabłko+morela. No ale zjadła całą porcję co jej dałam to nie wiem czy to mogłoby mieć jakiś logiczny wpływ na niejedzenie mleka ![]() Poza tym wczoraj zaliczyła kilka obrotów z brzuszka na plecy - w końcu widziałam i mam nadzieję, że teraz już się z tym rozkręci ![]() A tak ją wczoraj jeszcze na puzzlach zastalam ![]() Edytowane przez puchatkowa Czas edycji: 2013-11-07 o 09:57 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#582 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak mała miała miesiąc, to byliśmy z nią na grillu u znajomych, prawie cały przespała i też było, że ona taka grzeczna ![]() Cytat:
![]() ![]()
Powód do śmiechu dał mi Bóg ![]() Rdz 21,6 Edytowane przez Hawwa87 Czas edycji: 2013-11-07 o 09:54 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W łóżeczku też nie mogę jej zostawić bo broi i nóżki sobie wkłada między szczebelki, odpycha się i główką uderza w szczebelki i jest płacz, nawet na minutę nie mogę jej zostawić taka jest szybka w obracaniu się w poprzek. Kojec niestety u nas się nie sprawdzi, nie ma miejsca tyle. Pozostaje mi mieć oczy w koło głowy ![]()
![]() |
#584 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() w takim razie to kwestia używania, w sumie w domu mam większość mebli z połyskiem i jest oki. chociaż boje się jak mała zacznie dreptać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz się czym pochwalić hihi współczuję... ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Puchatkowa - ale Lenka ma fajnie wytarte włoski ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Już doczytałam o co chodzi z rysowanie - no ja dziecku raczej nie dam widelca do rysowania ![]() Clo - ![]() ![]()
![]() |
#586 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() mój tato wczoraj wchodził na wagę sam, a późneij z Kubciem na rękach, to więcej było 6700 ![]() ![]()
![]() |
#587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i dzień dobryyyy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#588 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Po zmianie czasu mamy pobudkę o 4 i zazwyczaj nie ma mowy o spaniu, czasem on zasypia na pół godzinki, ja już nie daję rady i tak dzień w dzień. A narzekałam, że dziecko budzi mi się o 5, to mam za swoje ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dobra dosyć tych astrologicznych pogadanek, bo klienci wróżki Seleny przeniosą się na nasze forum ![]() No to spadam do MOPR-u ![]()
![]() |
#589 |
Zakorzenienie
|
Taaaa, a 3/4 życia śpi na brzuszku
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#590 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#591 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jeśli chodzi o wc to nie przypominam sobie żeby miała z tym problem ![]() ![]()
![]() |
#592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie to nie licząc brak spania to nie mogę narzekać. Jest ok ![]() ![]() chociaż ostatnio ma fazę że nie chce zostać sama, musi ktoś przy niej być, choćby siedzieć obok. CZy któraś już obniżała łóżeczko? u nas najwyższy czas, mam wrażenie że mała lada dzień wyskoczy z łóżeczka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wlasnie ja tez nie mogę sobie tego wyobrazić...później z trzylatkiem na kolanach? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() poniżej jego czesc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#596 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-11-07 o 10:30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#597 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() i gotuje koleny obiadek ktory nie bedzie zjedzony ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#599 |
Zakorzenienie
|
niczym
![]() ![]() kurcze fajnie bylo miec towarzystwo caly dzien...
#600 |
Rozeznanie
|
Puchatkowa niekoniecznie "specjalna bawełna", ale najlepiej się sprawdza len, bawełna z lnem itp. generalnie bawełny dość gęsto plecione, sztywne, grubsze. ale jak na moje to i z dzianiny można i z polaru. przecież nie musimy się trzymac zasad!
deb a ochraniacz na łożeczko nie pomoże? my mamy póki co tylko na pół łóżeczka, ale mam w planach szycie na całe, na okrągło. można też zapewne gdzieś kupić grubszy ochraniacz i też po problemie obijania, bo gąbka ładnie amortyzuje. Ja akurat uparłam się na ochraniacz z polaru-mikrofibry, takiej mięciuchnej, pluszatej, żeby było przyjemnie. Vujka cholender, nie mogę znalezc tej strony. Znalazłam właśnie program montessori dla przedszkoli (jak się zapisać i podpisywać jako placówka "w duchu montessori") i tam były szkolenia. Różny czas w zależności czy jest się pedagogiem czy nie. korespondencyjny. Rok szkolenia kosztował 12 tys, bo nawet przeliczałam, że wychodzi 1000zł/mies. Za nic nie mogę tego teraz znalezc ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.