![]() |
#5011 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Krakowianki po raz XXIII
Cytat:
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;43591990] Hiper, ta kolezanka to ma narzeczonego z Rosji. Sama nie wiem czy to lepsze czy gorsze od narzeczonego z Bolonii? ![]() Haha powiem Ci, że ja też nie wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5012 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5013 |
Pani Buka
|
Malla -tez mnie to zawsze intryguje. Nie liczę uczniów i studentów, ale w takim 304 czy 173 zawsze jest pełno ludzi w rożnym wieku niezależnie od tego czy to 8 rano, 12, 17 czy 22.
Hiper - szok! Ja bym zrobiła aferę bo może sie okazać ze to nie pierwsza taka sytuacja... Dziewczyny, jakbyście znały kogoś kto szuka pracy i zna dobrze niemiecki i przyzwoicie angielski, to mogę polecić kilka ofert ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2013-11-06 o 17:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#5014 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5015 |
Konto usunięte
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;43595129]No koleżance nie tak dawno temu zginął cały portfel...[/QUOTE]
Hmmm i szukaj wiatru w polu :/ Ciekawe kogo jeszcze ten ktoś oskubie, zanim wyjdzie na jaw, kto jest złodziejem? kasiencja, jak tam sytuacja z wodą się rozwiązała? Muszę się uczyć, ale tak mi się nie chce. Oglądam "Słodkie kłamstewka" i na sam dźwięk mojego telefonu podskakuję do góry ![]() Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e Czas edycji: 2013-11-06 o 17:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#5016 |
Konto usunięte
|
alma mater - ja też nie pisałam o zulach, tylko o osóbkach które wola sie włóczyć po mieście, żyć za kase rodziców/ faceta/kobiety/sponsora/wyłudzonego zasiłku/itp.
Znam takie typiary i typiarzy kórzy się pukaja w czoło jak słyszą że ktoś chodzi do pracy za mniej niż 3k na rękę i woli szwendać się po mieście ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5017 |
Pani Buka
|
alma - miałam już iść spać brudna, ale włączyli po północy i zdążyłam się umyć
![]()
#5018 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e Czas edycji: 2013-11-07 o 16:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5019 |
maszyna, nie człowiek
|
Oj, to bylo troche temu - stad sie dowiedzialam o tym felernym watku o braku bezpieczenstwa finansowego :P
I tak, jestem cieniasem wiec wole skasowac link do bloga z postami dosc osobistymi (bylo tam chociazby zdjecie mojej osoby) z podpisu i zablokowac go np. na tydzien niz wrocic do domu i przeczytac w ramach rzeczowej dyskusji ze jestem głupia, brzydka, mam krzywe palce, nikt mnie nie chce i pewnie dlatego sie madrze na forum + przyklaskiwanie do tego. A do tego ze nigdy mnie zycie dobrze w tylek nie kopnęło i jak mi sie zdarzy jakas tragedia to poznam zycie. No dzieeeki. Ja tez mam teraz malo lakierow, zrobilam ostatnio przeglad i czesc wywalilam a czesc oddalam przyjaciolce jak sie jej podobaly ![]() ![]() ![]()
#5020 |
Konto usunięte
|
W ogóle nie mówiłam Wam, że zamówiłam parasol, coś takiego, co pokazywała 6m, za 40 zł i po prostu masakra to co do mnie przyszło. Dziadowej jakości, cienka folia, cienkie druty. Ten parasol to się dla przedszkolaka nadaje, mam wrażenie, że przy pierwszym lepszym podmuchu wiatru mi się rozwali
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5021 | |||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;43595129]No koleżance nie tak dawno temu zginął cały portfel...[/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() Wcale nie masz krzywych palców... moich nie widziałaś.
![]() ![]() |
![]() |
#5022 |
maszyna, nie człowiek
|
Krzywe nie krzywe, ważne że mam palce.
Jeszcze musze kupić jakiś szary lakier...
#5023 |
Zakorzenienie
|
Ja u rąk preferuję klasykę, czyli bezbarwny, beże i odcienie czerwieni/różu. Za innymi nie przepadam, ale za to u nóg lubię zaszaleć, chociaż i tu szaleństwo nie wybiega aż tak daleko, bo jednak neonowego zielonego bym raczej nie użyła. Ale szarości, jakieś złoto mogą być.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5024 |
maszyna, nie człowiek
|
Ja się ostatnio ograniczam, ale lubię wszelkie bordo, burgundy, granaty, beze/cieliste, brazy, szarosci. Z kolorowych natomiast mam na tapecie jadny fiolet, miete, roz i koral ktor dzis kupilam
![]() Oooch, no i złoty ostatnio kupiłam, faktycznie... zaszalałam, jest brokatowy ![]()
#5025 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Też mam dwa brokatowe, używam ich raz na ruski rok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5026 |
maszyna, nie człowiek
|
Cocktail Passion z Rimmela bo był na promocji
![]()
#5027 |
Nie depcze krokusów
|
alma mater - Golden Rose.
![]() |
#5028 |
Zakorzenienie
|
Przekroczyłyśmy 5000 postów, więc można założyć nowy wątek, jeżeli ktoś ma ochotę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5029 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Faktycznie mało. Ja jeszcze nie jestem maniaczką a już mam ~15 ![]() [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;43589152]Ja już nie kupuję lakierów do paznokci bo: - nie mogę znaleźć żadnego interesującego mnie koloru, którego już nie mam - nie zmieszczą mi się już na moich ekspozytorach - spłukałam się z tym miesiącu totalnie i w dodatku ktoś mi wczoraj zapierdzielił kasę z portfela To ja mam ponad 100 ![]() Dla Ciebie mam jedną radę -> produkcję własnych ![]() ![]() Cytat:
W temacie lakierów - jaką odżywkę możesz polecić zapobiegającą żółknieniu płytki? Pomijam tutaj naturalną metodę moczenia paznokci w oliwie z oliwek z dodatkiem cytryny. Cytat:
Fajnie wygląda mleczna głębia.... hmhmhm... Shit. Wiedziałam by nie wracać na wizaż ![]() Uspokoiłam się z zakupami ubraniowymi, to teraz coraz bardziej wsiąkam w lakiery. Złe jesteście, wiecie? Cytat:
![]() Taaa... ja jak ostatnio czytałam wątek i było o lakierach, to mi Ineso przywiozła z Wawy cztery (?)... a to i tak "tylko", bo zaapelowała do mojego rozsądku i nie wzięłam więcej niż zakładałam ![]() Ostatnio hiper polecała tu jakiś kolor ESSIE i wszystkie się zachwycały. To był ten Madamoiselle? hiper, ja mam jeszcze u Ciebie olej (migdałowy?). Może bym go w końcu odebrała? ![]() Btw. nie wybierasz się w listopadzie na jakiś koncert przypadkiem? Bo chętnie bym się na jakiś wybrała. Jak coś będziesz kroić ![]() Malla, wspominałaś o stempelkach do paznokci. Miałaś na myśli te z essence? Kupiłam kiedyś, ale w ogóle mi nie wychodzą wzorki. Nie wiem jakim cudem dziewczyny wyczarowują mini dzieła na paznokciach ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#5030 | |
Zakorzenienie
|
OMD, byłam w 4 sklepach ze sprzętem narciarskim i tak:
Nartykrakow (ul. Swoboda 4) oraz Backflip Snowboards (Balicka 95)- bardzo profesjonalna obsługa. Nie wciskają kitów, mówią, który but nie jest wart swojej ceny, bardzo pomagają w wyborze rozmiaru, tłumaczą jak powinna stopa się czuć w dobrze dobranym bucie, rozmiar proponują po przeprowadzeniu wywiadu (stopień zaawansowania, aspiracje, waga, numer buta zwykłego), opowiadają o bucie oraz cierpliwie i rzetelnie odpowiadają na wszystkie pytania i wątpliwości. Genialna obsługa ![]() ![]() ![]() Dobrenarty (Zakopiańska)- tam gdzie Ty mi polecałaś- obsługa średnia. Ot, bez rewelacji. Mało wiedzą o butach i dużo mniej uwagi poświęcają klientowi. I w ogóle Pan się nie pytał czy pięta idzie do góry, czy palce na wyprostowanej i ugiętej nodze dotykają czubka- a to były pierwsze pytania w dwóch powyższych sklepach po ubraniu przeze mnie buta. Intersport (Zakopiańska) - mały wybór, gorsze modele i obsługa taka jak w dobrenarty. Dziewczyny, doradźcie ![]() Butów jeszcze nie kupiłam. Waham się nad dwiema parami: 1) http://www.ski24.pl/product.php?id_product=438 - 800 zł (przecenione z 1200 zł), model z poprzedniego sezonu, męskie, twardość 90, wygodne, ciepłe, chyba dobrze trzymał stopę (nie wiem czy się ruszała na boki, bo nie sprawdzałam). 2) http://nartykrakow.pl/pl/p/BUTY-ATOM...100W-26.0/3213 - 1000 zł (przecenione z 1600 zł), model z poprzedniego sezonu, damskie, twardość 100, ciepłe, wygodne, można poszerzyć but o ileś tam mm, konstrukcja buta dopasowana do kobiecej stopy (uformują też na miejscu do mojej stopy), but super trzymał stopę (stopa nie ruszała się na boki). Mój TŻ twierdzi, że po mojej minie widać było, że jestem do nich przekonana. No i waham się, bo: -1 są tańsze o 200 zł -1 chyba bardziej mi się podobają z wyglądu -2 są lepsze i pewnie jak kupię 1, to będę żałować -2 są damskie, więc są węższe, dopasowane do kobiecej stopy i cieplejsze (buty dla kobiet są robione cieplejsze) -miałam budżet 600 zł, max 900 ![]() Co zrobić? ![]() ![]() ![]() [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;43587479]Dobrze, poszukam, ale nie gwarantuję, że uda mi się znaleźć. W sumie nie kojarzę gdzie go mają, na ezebrze kiedyś był, w TkMaxx też kiedyś widziałam. Pozostaje Ci polowanie na allegro ![]() [/QUOTE] Jasne, dzięki ![]() ![]() Ja mam koło 30 chyba, chociaż dawno nie liczyłam, boję się sprawdzić ![]() [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;43590589] Myślę, że w najbliższym czasie będę się czegoś tam pozbywać. Rozumiem, że do Ciebie mam uderzać w pierwszej kolejności? ![]() [/QUOTE] I do mnie ![]() Cytat:
![]() edit: Ale się rozpisałam ![]()
Edytowane przez WrednaMyszka Czas edycji: 2013-11-07 o 10:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5031 |
Matka Smoka
|
To All tied up na żywo jest nijako-wioskowe.
Ja sie wybieram na koncerty, ja! Tylko pewnie zaden Ci nie spasi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5032 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5033 |
Zakorzenienie
|
Mnie się na paznokciach podoba (wygląda jak na swatchach), ale okazało się, że mam już lakier w takim kolorze.
![]() |
#5034 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym była za damskimi-są węższe, but z czasem zawsze się trochę 'uklepie' więc to najbardziej za mną przemawia...Nie wiem jak jeździsz, na ostro schodzę na krawędziach więc czucie buta jest najważniejsze ![]() ![]() O biały kolor również bym się nie martwiła-moje stare buty po tyyylu latach nadal są białe ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5035 | |
Konto usunięte
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;43596161]Hmmm i szukaj wiatru w polu :/ Ciekawe kogo jeszcze ten ktoś oskubie, zanim wyjdzie na jaw, kto jest złodziejem?[/QUOTE]
Obawiam się, że w momencie kiedy w budynku pracuje 200 osób nie jest możliwym dojść do tego kto to zrobił. Mimo monitoringu i wejść do pomieszczeń na kartę. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5036 | ||||
Nie depcze krokusów
|
Ile z nich to Essie?
![]() Była już akcja tworzenia lakierów z udziałem blogerek, niestety Hiper się nie załapała, bo w butelce nie zmieściły się ćwieki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Stosuję bazę Orly Bonder, wcześniej używałam jako bazy odżywki z ceramidami Barbry. Bez bazy nigdy przenigdy nie maluję paznokci, ale chyba miałam do nich szczęście, bo z każdej prócz zwykłego bezbarwnego lakieru byłam do tej pory zadowolona ![]() Obecnie mam króciutkie paznokcie, ale zanim obcięłam, to nie widziałam różnicy między nową częścią a starą, więc baza działa. Chyba że obie części były tak samo żółte ![]() Niebieskie i zielone pigmenty często barwią płytkę i trzeba pod nie koniecznie używać bazy, ale nie jest to zażółcenie, o które Ci chodzi, tylko sinienie. Skrajny przypadek wkleiłam na bloga - koleżanka zmywała jedynie słuszną metodą, a miała całe smerfne dłonie, lakier przeżarł bazę, farbował nawet od drugiej strony wacika, musiała zmywać resztę patyczkami. Parę przykładów: http://www.amethystblog.pl/2013/07/m...e-of-mind.html http://bajzelkosmetyczny.blogspot.de...der-stars.html http://nailtreasures.blogspot.de/201...as-rubies.html http://natalielovesfashion.wordpress...es-and-review/ http://rainbowifyme.blogspot.de/2013...ght-moves.html Cytat:
![]() Bądź dobra i załóż nowy wątek ![]() Cytat:
![]() ![]() Tak, nic mi nimi nie wychodzi. Wydaje mi się, że są zbyt płytko wyżłobione, bo nieważne czym zdzieram i jakiego lakieru użyję, schodzi cały lakier z płytki.
![]() ![]() |
![]() |
#5037 | |
Zakorzenienie
|
Malla, jesteś zła. Przez Twoje linki muszę iść do GR po kolejny Jolly Jewels (na razie mam tylko złoty)
Właśnie mi się kończy baza do paznokci i zaciekawiła mnie ta z Barby, o której pisałaś. To ta? Cytat:
![]() ![]() Właśnie Pan w Nartykraków radził, żebym wzięła większą twardość, bo jest bardziej 'rozwojowe' ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5038 |
Konto usunięte
|
ja mam aż 6 lakierów do paznokci a maluje tylko u stóp
![]() hiper na jaki koncert idziesz? |
![]() ![]() |
![]() |
#5039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W zeszłym roku jak kupowałam buty snowboardowe-wchodzę do sklepu, mówię czego szukam a facet zamiast zapytać o to jak jeżdżę, stopień zaawansowania czy coś zaskoczył mnie pytaniem 'jaki kolor chcę' ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5040 | ||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
GR ma nie tylko JJ! Tam jest kilka serii - z kolorową bazą, same topy itp.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.