![]() |
#5972 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki styczeń 06
Jastinku
![]() Kasia,Jastinku ![]() A co się dzieje z Humbaczkiem bo też ostatnio jej mało. |
![]() ![]() |
![]() |
#5973 |
Zakorzenienie
|
NEL bardzo ładne zdjecia, Martyna jest bardzo ładną nastolatką
![]() U mnie dzis znow leje..wieje wiatr, kolejny dzien w domu..Szkoda bo jak nie wychodze nawet na chwile to Szymek zle spi mi popoludniu..A tak zawsze pobiegał i padał o 12 i spał 3 godziny.. Kkasiaaa na jakim kanale ogladasz te wiadomosci o sepsie? U mnie cos nie slysze a caly dzien TV wlaczony..Jakbys mogla to informuj mnie co tam mowią - bede wdzieczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5974 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas pogoda jest dość ładna , słoneczko świeci trochę wiaterek wieje ale dosyć ciepło jest. O 14 idziemy po Julię do przedszkola i jedziemy do teścia do szpitala oby tylko się nie rozpadało. Dzisiejsza nocka była straszna, mała pół nocy przepłakała, nic nie pomagało jedynie cycek na chwilkę. Zastanawiałam się od czego takie zachowanie i doipero sobie uświadomiłam że Oliwce wychodzą trójki a podobno to zęby oczne i bardzo boli kiedy wychodzą. Także na dzisiejszą noc napewno dam viburcol.
Kasia z dziećmi : Julia 11 lat Oliwia 7 lat Lena 5 lat Edytowane przez kkasiaaa Czas edycji: 2007-05-10 o 10:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5975 |
Zadomowienie
|
Moni
![]() U nas od rana leje,także znowu nici ze spacerku. ![]() Planowalam iść do południa spacerkiem do Deichmana bo teraz takie wyprzedaże do 50% na buciki dla nasszych maluszków,a tu pada,pada................ Moja Amelcia również padła chyba z nudów,bo jakie zabawy Wy wymyślacie swoim pociechom bo ja nie mam już pomysła. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5976 |
Zakorzenienie
|
co tu tak pusto???
Kobiety gdzie wy sie podziewacie?...ogladam pogode, cala Polska w deszczu powinno byc nas tu wiecej.. ![]() No dobra to ja popisze sama do siebie ![]() Dzis jade na urodzinki do cioci Szymonka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5977 |
Zadomowienie
|
Moni@ śliczny bukiecik
![]() Fakt cicho tu u nas ![]() U nas dzisiaj kolejna ciężka noc była , znowu płacz i wiercenie ![]() ![]()
#5978 |
Zakorzenienie
|
czesc kochane!
no rzeczywiście pustki ![]() Nel pytałaś o Humbak...ona pewnie zapracowana w nowym domku ![]() My dziś tez bylismy rano u stolarza ciągle cos wymyślamy z ta kuchnią,dumamy żeby było jak najlepiej i stąd te zmiany ![]() ![]() U nas od rana tez padało ale naszczescie teraz sie przejaśniło i jest ciepło ![]() ![]() Moni@ śliczny bukiecik ![]() Kasiu wytrwałości i cierpliowści życze,a ten vibrucol nie pomógł?Bo Wika spała po nim jak zabita mimo ze jej na raz cztery zęby wychodziły,na górze i na dole,w dzień jej nei dawałam i była nie do wytrzymania ale w nocy spała spokojnie ![]() Co do jedzenia to nie ma sensu zmuszać dziecko,przynjamniej ja wychodze z takiego założenia.Nie chce to niech nie je,zgłodnieje to przyjdzie i zje ![]() ![]() ![]() ![]() Kupiłam Wice dziś buciki na allegro...o takie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5979 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj dałam Oliwii viburcol przed snem pomógł trochę na tyle że do chyba 4 rano spała a potem zaczęła popłakiwać, akurat to była ostatni czopek więc nie mogłam dać kolejnego. Dzisiaj też jej dałam przed snem może będzie lepiej. Jeżeli chodzi o jedzenie to ja też nie zmuszam, jak widze że Oliwia zamyka buzię albo odwraca to wiem ze już nie chce jeść, nie zmuszam bo wiem że to nie ma sensu. Z Julią postępuję podobnie z tymże ona to już taka mąła cwaniara się zrobiła, często albo wogóle nie chce zjeśc śniadania albo zje bardzo mało i mówi że już jest najedzona więc mówię ok, ale za 10 minut słysze że jest głodna i chciałaby coś słodkiego i wtedy się kłóci ze mną bo ja nie chcę jej dać. A jak widzi że jestem czymś zajęta to sama sobie po cichu bierze. Jak nie zje śniadania i tego dnia nie idzie do przedszkola to ok nie nalegam bo wiem że za chwilę zgłodnieje i wtedy jej zrobię coś do zjedzenia albo zje jakiś serek ale jak nie zje przed wyjściem do przedszkola to się wściekam bo idzie na 9 a obiad dopiero o 12 mają i w między czasie nie ma nic do jedzenia. A ja wtedy siedze w domu i się matrwię czy nie jest głodna.
![]() |
#5980 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5981 |
Rozeznanie
|
Witam!
Owszem netu nie mam i długo jeszcze mieś nie będe ![]() Niki dużo zdrówka dla Twoich dzieciaczków.
![]() |
#5982 |
Zakorzenienie
|
Ja wreszcie powracam do świata żywych
![]() Pisałam Wam, że wirus przeszedł na męża, a z męża na resztę ![]() Wszyscy w domu zarazili się tą wstrętną rotą ![]() Myślałam że się wykończę, 2 dni takich męk ![]() ![]() Ale teraz juz mogę powiedzieć, że jesteśmy wszyscy zdrowi i silni ![]() Wczoraj byliśmy na wycieczce w Kalwarii Zebrzydowskiej, uwielbiamy z tż takie wyjazdy, moglibyśmy tak zwiedzać cały świat ![]() ![]() Mieszkanko też już powoli kończą robić- tzn. koniec w stanie surowym, bo gdzie tam jeszcze wykońcczenie w środku ![]() Dach już jest prawie cały, kończą dziś krycie blachy, w środku to już wreszcie zaczyna mieć wygląd mieszkania a nie gruzowiska ![]() Jastin śliczne te buciki, takie mniam mniam ![]() ![]()
![]() |
#5983 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Jak milo kogos tu widziec ![]() Niki to dlatego cie nie bylo..az Ciebie powaliło z nog..biedna.. ![]() ![]() Ja bylam wczoraj na festynie w szkole podstawowej (mojej bylej) Jak zobaczylam sie na Tablo to myslalam ze padne ze smiechu...Jak ja sie zmienilam... Szymek jezdzil na karuzelach, na gokardach-samochodach, byl w dmuchanym domku z piłkami ..mow ewam sama radosc...poszlismy o 15 a wrocili na 20 na kąpanie...Zdjecia wysle Wam wieczorkiem bo musze je pomniejszac... Dzis super pogoda bo 30C ale jutro ma sie znow sknocic, bo zapowiadaja 17C straszne sa te anomalie pogodowe...Wiec lece na spacerek by zaczerpnac troche ruchu ![]() Buziaczki - do wieczorka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5984 |
Zakorzenienie
|
My też prawie cały dzień na świeżym powietrzu siedzimy, a do domu wracam padnięta, bo tak się nabiegam za Nikolą, że już mi sił brakuje.
Unas też dziś bardzo gorąco, ale właśnie słyszałąm, że od jutra zimniej i słonka ma nie być, no ale czy im się sprawdzi prognoza?? ![]() Moni@ w mojej byłej podstawówce też ma byc festyn pod koniec maja ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5985 |
Zakorzenienie
|
Oto obiecane fotki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5986 |
Zakorzenienie
|
Moni@ śliczne foteczki
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moj Szymek? istne wariactwo..klucze w rece od rana do wieczora i brum brum..Jak jada samochody to on potrafi powiedziec na osobowy brum brum, jak jedzie ciezarowka to mowi buuuu sssssss bo przeciez ciezarowki tak syczą jak np hamują...na traktor mowi tttrrrrrrrrrr Mowie Ci NIKI zawodowiec ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5988 |
Zakorzenienie
|
Moni@ rzeczywiscie zawodowiec ten Twój Szymuś
![]() ![]() Moja Nikola za to marudzi jak nie wiem co, tak mam jej dość, chciałąbym odpocząć od niej chociażby kilka godzin, ale nie ma jak ![]() Już bym chciała żeby miała ze 2-3 latka moze sie uspokoi, bo narazie nie powie co chce, tylko chodzi i wyje, piszczy, zgrzędzi ![]() Gdzie Wy się wszystkie podziewacie??? ![]() Co sie dzieje z Kasią, Iwonką, Jastin i resztą ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez chcialabym odpoczac..albo wyjsc gdzies sama do znajomych, oderwac sie od domu, pisku, ciaglego gadania "chodz tu, nie ruszaj, gorace, upadniesz...itd" Faktycznie nikogo nie ma ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#5990 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny jestem , jestem
![]() ![]() U nas nic nowego , Oliwce cały czas przebijają się trójki i jak narazie ani jedna się nie pokazała jeszcze , przez to w nocy jest trochę płaczliwa. Dzisiaj wstała o 5 rano ![]() Niki Nikolka bardzo ładnie ci śpi , chciałabym aby moja zasypiała o 20 i wstawała o 8. Co prawda ona zasypia koło 20 i budzi się między 7 a 8 ale w nocy budzi się na cyca , to jej nałóg ![]() Moni@ ale ci mały "samochodziarz" rośnie ![]() Mieliśmy iść na spacer ale mała usnęła :/ wiec skoro mam już trochę czasu to wkleję kilka fotek ![]() Julia na koniu ![]() ![]()
Kasia z dziećmi : Julia 11 lat Oliwia 7 lat Lena 5 lat Edytowane przez kkasiaaa Czas edycji: 2007-05-16 o 12:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#5991 |
Zakorzenienie
|
Kochane ja tez jestem
![]() Podczytuje Was ale podobnie jak Kasia nie mam weny na pisanie... U nas wszystko po staremu,mamy coraz wiecej do załatwiania spraw związanych z mieszkaniem,poza tym to wszystko ok. ![]() ![]() Na wąteczku widze kolorowo,dzieciaczki jak zwykle świetne ![]() Niki widze ze Twoja córa śpi podobnie jak Wika.Tez zasypia o 20-stej i śpi do 8 czasem nawet 9 rano ![]() ![]() ![]() Wkleje i ja zdjecia swojej fruzi,a co? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5992 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki.
Mnie nie było z racji tego, że wyjechałam na 4 dni do Budapesztu. Wczoraj nad ranem wróciłam, cały dzień jeszcze byłam nieprzytomna, wieczorem padłam jak zabita. Dziś rano też nie mogłam oczu otworzyć. Tam był upał wręcz, nic nie zapowiadało, że będzie aż tak ciepło. Zjaraliśmy się nieźle. Kasia też jest strasznie marudna, zęby jej chyba idą, bo dziąsła napuchnięte. Aż wczoraj mi było dziwnie, bo mnie tak bardzo denerwowała, że nie mogłam dać sobie z tym rady. Przedwczoraj i dziś ma rozwolnienie to chyba też od tych zębów, bo nic takiego nie jadła, co by mogło jej zaszkodzić. Ale więcej już nie jadę z ludźmi z pracy, bo nie ma jak to z rodzinką. Wkurzali mnie, bo dużo pili, mało spali... Jak to na wycieczkach z pracy. W drodze musiałam walnąć drinka, bo nie mogłam już słuchać ich wycia. A tak trochę wyluzowałam. A poza tym fajnie było, bardzo ładne miasto, godne zobaczenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#5993 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Iwonko bardzo sie ciesze ze wycieczka sie udała ![]() Pewnie tęskniłaś za Kasią strasznie co? My planujemy z Tż wyjazd nad morze na 3,4 dni ale ja to sie chyba zatęsknie za Wiką,niby chciałabym odpocząć i spędzić ten czas z Tż,ale z drugiej strony wiem ze bym tylko rozmyślała,czy jej sie przypadkeim krzywda nie dzieje,czy nie płacze itd.?Takie myślenie głupie ![]() Oj taka to juz nasza chyba natura mamuśki.Chciałoby sie odpocząć ale najlepiej tak zeby dziecko było obok i zeby zarazem mieć dużo czasu dla siebie ![]() A co do Budapesztu to masz racje Iwonko ze piękne miasto i warte zwiedzania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5994 |
Zadomowienie
|
Szczerze mówiąc to myślałam, że będę bardziej tęsknić. Pierwsze godziny były straszne, ale potem się w końcu wypłakałam i już zapomniałam na jakiś czas. Dzwoniliśmy i pisaliśmy do siebie i wiedziałam, że TŻ daje sobie wspaniale radę, a na dodatek w sobotę przyjechała moja mama do pomocy i była do poniedziałku.
Bardzo się Kasia z TŻ zżyła, widzę to coraz bardziej, ale to chyba dlatego, że już prawie miesiąc spędzają ze sobą dużo czasu. Ja też się wybieram się na kilka dni nad morze, ale z Kasią. Niech posiedzi na plaży i pogrzebie się w błocie. Bo jak pójdzie do żłobka to będzie już taka trochę niedotleniona, bo oni na spacery nie chodzą z taką ferajną, bo takie małe dzieci są nie do ogarnięcia. |
![]() ![]() |
![]() |
#5995 |
Zakorzenienie
|
o jak się miło zrobiło jak się pojawiłyście
![]() ![]() Kasiu, Jastin śliczne te Wasze córy ![]() Kasiu pytasz czy karmię, w zasadzie to już nie, zaczęłam tak stopniowo ją odzwyczajać, dawałam jej cyca tylko do zaśnięcia, potem juz tylko przed wieczornym spaniem, no a odkąd byłam z Patrykiem w szpitalu, to usypiała ją moja mama, no i tak powoli odzwyczajała się od cyca. Jak wróciliśmy już ze szpitala do domku, to tak się na mnie rzuciła, tak strasznie zaczęła płakać i domagała się cyca, dałam jej, ale od tego czasu już nie daję. Acha, dałam jej raz w nocy, jak obudziła się z płaczem, ale pocycała ze 2 minutki i nie chciała krzywiła się ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Głupia jestem, bo takimi głupstwami się smucę, a co dopiero jak mi ją jakiś chłop kiedyś zabierze ![]() ![]() ![]() Jastin ja też marzę o takim odpoczynku bez dzieci, ale to samo czuję co Ty, że zaraz bym tęskniła, martwiła się itp. i co to za odpoczynek co zamiast sie cieszyć to się martwi o dziecko ![]() ![]() Iwonko fajnie, że sobie odpoczęłaś i zwiedziłaś Budapeszt ![]()
![]() |
#5996 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane!
Ale mam dziś konkretnego lenia,nic mi sie nie chce ![]() ![]() ![]() Dobrze ze Wika jest grzeczna i siedzi zajeta układaniem klocków ![]() Grzeczne dziecko mam,bo potrafi zając sie soba nawet godzinke ![]() Wczoraj wieczorkiem podrzuciliśmy Wike do teściowej a sami pojechaliśmy na rybki,troche odpoczełam ![]() Przyjechało tez do miasta wesołe miasteczko takze w weekend napewno sie wybierzemy na karuzele,oby tylko pogoda pozwoliła ![]() Dziewczyny a jak u Waszych maluszków nauka nocnikowania? Bo mój tz stwierdził ze Wika powinna juz siedziec na nocniku i on nie rozumie dlaczego ona ma jeszcze pieluchy ![]() Myśli cholera ze to takie proste ![]() Staram sie ja sadzać jak często moge,w domu często jest bez pieluchy ale wiadomo ze i tak nie upilnuje i czasem biegam z papierowym recznikiem,poza tym ona jak chce siusiu to mówi do mnie"psi psi"i wie ze nocnik stoi w łazience i czeka ![]() ![]() Uciekam zaparzyć sobie kawe,bo zaraz zasnę ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5997 |
Zadomowienie
|
Jastinku ja też chodzę jakoś wiecznie niedospana. Rano wstaję z piaskiem w oczach, nie wiem, czy to przez zmianę klimatu czy co.
Uważam, że z tym nocnikiem to i tak jakiś sukces udało ci się odnieść. Moja też się buntuje, a na dodatek nie mówi wcale żadnego "psi psi". Wczoraj uciekła mi bez pieluchy do kuchni to nasikała za chwilę na płytki. A kiedyś zrobiła kupę w przedpokoju, ale chyba o tym już wcześniej pisałam. Twoja fruzia jest cudowna. ![]() A Szymuś jaki przystojniak, nie ma to tamto... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5998 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wierze ze pierwsze chwile byly ciezkie bez corci, ale jak mowisz poplakałas i było lzej ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Moni@ Czas edycji: 2007-05-17 o 10:44 Powód: emotkikonka zła |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5999 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#6000 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wsadzam go do wanny do kapieli a Szymek w najlepsze sisi robi i sie cieszy ze strumyk leci... Ale nocnik jest, bierze go do rak i mowi mama sisi..jak go sadzam to jest wrzask...No to juz sama czasem nie rozumiem... Jastin, KAsiaa sliczne coreczki macie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:48.