Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-07, 12:12   #991
21klaudyna
Zadomowienie

Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
dokładnie dobrze że mamy szeroki kibelek ;p
hehe ja nawet tego nie wiem :P Wybrałam Modrzewiowy pamiętając jaki był 3 lata temu Mój tż był tylko przed podpisaniem umowy oglądać. Więc jeśli jemu się spodobało to chyba dobrą mam pamieć .
Cytat:
Napisane przez asia1206 Pokaż wiadomość
Wczoraj ćwiczyłam z Mel B - o masakra ledwo chodze-w ciągu dnia dużo chodzę(znajomi mówią że wręcz biegam) a o niektórych mięśniach nie miałam pojęcia-ciekawe na jak długo starczy mi motywacji ja należę do grona szczupłych jednak lubię ciało wyćwiczone a oprócz brzuszków bez których nie wyobrażam sobie dnia nic innego nie robiłam-teraz dodalam do nich ćwiczenia na nogi i pupe
Kurde mi taka moblizacja potrzebna , od 2 miesięcy mam totalnego lenia i ćwiczenia poszły w odstawkę a poślady to już mi wiszą do podłogi:P Sukienke mam opiętą na tyłku więc musze jędrny i mały tyłek :P na razie daleka droga do tego :P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 12:15   #992
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Też bym walnęła u nas to on tańczy jak Maserak:p
U mnie TŻ co wesele ma dosyć tańców, bo stwierdza, ze jakiś pokaz robię, a ja najzwyczajniej w świecie uwielbiam tańczyć i wprowadzam w życie słowa piosenki Golców pt. "Szarpany"

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Zniknie zniknie Tu mniej niż o warunki czy jakieś poczucie rytmu chodzi a bardziej o to żeby się wyluzował i dobrze bawił
Święte słowa, polać jej!

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 12:35   #993
no_doubt
Wtajemniczenie

Kurcze dziewczyny jak tak czytam to chyba też namówię TŻa, by ogarnąć sprawy poradni. Chciałam to odwlekać jak najdłużej, ale chyba warto mieć to jak najszybciej za sobą.

Co do toalety w dniu wesela: wybranego modelu sukni nie mam, ale jaki by nie był to na pewno łatwo nie będzie. Osobiście liczę na pomoc mojej starszej (siostra - więc nie będę się krępować ) Sama jak byłam ostatnio druhną u koleżanki, to chodziłam z nią do toalety i trzymałam sukienkę. Opcja zdejmowania i wkładania ponownie sukienki według mnie jest nierealna.
P.S. pęcherz mam baaardzo mało pojemny, więc będę czesto zapewne odwiedzać toaletę albo mało pić

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 12:42   #994
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny jak tak czytam to chyba też namówię TŻa, by ogarnąć sprawy poradni. Chciałam to odwlekać jak najdłużej, ale chyba warto mieć to jak najszybciej za sobą.

Co do toalety w dniu wesela: wybranego modelu sukni nie mam, ale jaki by nie był to na pewno łatwo nie będzie. Osobiście liczę na pomoc mojej starszej (siostra - więc nie będę się krępować ) Sama jak byłam ostatnio druhną u koleżanki, to chodziłam z nią do toalety i trzymałam sukienkę. Opcja zdejmowania i wkładania ponownie sukienki według mnie jest nierealna.
P.S. pęcherz mam baaardzo mało pojemny, więc będę czesto zapewne odwiedzać toaletę albo mało pić
ja też to ogarnę jak tylko skończymy nauki, jutro mamy przedostatnie
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 12:43   #995
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Gdzie tam głupia. Jak ja przyszłam na ten wątek to dopiero byłam ciemna Tutaj tyle perełek dziewczyny pokazują, a ja... wszystko chcę
Mam tak samo
Im dłużej przeglądam internet, tym więcej mi się podoba. Ale jak chce coś z czymś połączyć to nic do siebie nie pasuje
Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 12:48   #996
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Gdzie tam głupia. Jak ja przyszłam na ten wątek to dopiero byłam ciemna Tutaj tyle perełek dziewczyny pokazują, a ja... wszystko chcę

I to właśnie Twoje kule były dla mnie inspiracją

Jakiej średnicy kupiłaś kule? Pokażesz je raz jeszcze? Kwiaty kleiłaś na klej na gorąco ?
O super bardzo mi miło
Wrzucę fotkę raz jeszcze wieczorem jak będę w domu.
Ja póki co kwiaty wpinałam na szpilki, ale nie trzyma sie się docelowo muszę poprawić. I teraz nie wiem albo zostaną szpilki i tylko na szpilkę klej kropelka ( trzyma się sprawdzałam) albo ten klej na gorąco. Choć co do tego kleju na gorąco nie jestem przekonana bo nie wiem jak to obsługiwać a i nie wiem ile to kosztuje ( bo i klej i jakiś pistolet będzie potrzebny )
Kule kupowałam 12 cm średnicy, są akurat moim zdaniem.

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
hehe ja nawet tego nie wiem :P Wybrałam Modrzewiowy pamiętając jaki był 3 lata temu Mój tż był tylko przed podpisaniem umowy oglądać. Więc jeśli jemu się spodobało to chyba dobrą mam pamieć .

Kurde mi taka moblizacja potrzebna , od 2 miesięcy mam totalnego lenia i ćwiczenia poszły w odstawkę a poślady to już mi wiszą do podłogi:P Sukienke mam opiętą na tyłku więc musze jędrny i mały tyłek :P na razie daleka droga do tego :P
sorka ale strasznie mnie ubawiłaś tym tekstem aż się na głos zaśmiałam ( a w pracy jestem)
No cóż motywacja trudna rzecz jak się zawzięłam i ćwiczę z melb codziennie jakieś 45 minut.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 13:05   #997
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam, odpisałam i mi sie wszystko skasowało
to trzeba nacisnac Ctrl+Z
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 13:05   #998
mimi_77
Zakorzenienie

Co do tańca - pierwszy taniec do Eleni - tylko w twoich dłoniach (nasza pierwsza, wspolna piosenka - wiele wspomnień . Bedziemy tańczyc na przysłowiowe "trzy" - TŻ umie tańczyc i ma poczucie rytmu więc sie nie boje. Blizej wesela ulozymy sobie jakis prosty układ z obrotami i tyle. Za to ja umiem tańczyć walca więc jego też wyćwiczymy żeby zaszpanować

Co do pęcherza - dopeiro jak wczoraj napisałyscie to skojarzyam fakty.... Ogólnie to korzystam rzadko - kiedys wytrzymałam 9 godzin w pociagu z wielkim ciśnieniem ale nabawiłam się zapalenia pęcherza.... TŻ już zapowiedział, że bedzie chodził ze mną na weselu ale raczej wolę mame i świadkową

Co do poradni - drugie spotkanie mamy we wtorek, a na ostatnie oczywiście musze przynieść kalendarzyk. Musze znaleźć jakiś w necie, druknąć i uzupełnić.

A i winietki - myślelismy nad tym ale jednak zrezygnowalismy. W naszych okolicach niema takiego zwyczaju, ja raz byłam to w ogole nie zdąło egzaminu. Nie wiem czy młodzi źle usadzili czy co ale potem kazdy brał winietke do ręki i przesiadał się. A 99 % wesel na ktorych bylismy to bezwinietkowe i ubaw po pachy jak się dobiorą takie kuzyny i wujki to śmiechu co niemiara. A i nowe osoby fajnie poznać Tym bardziej , że nie sptkałam się jeszcze z okrągłymi stołami - pewnie dlatego brak winietek też.

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 13:10   #999
ParisParisienne
Rozeznanie

o rajciu... ale dzis sie zle czuje mam @@@ i nie mam sily wyjsc z lozka.... nie poszlam na zajecia, nie moge sie uczyc a jutro egzamin jeszcze

jak ja dostane okres w dniu slubu to sie zamorduje... tabletek brac nie moge, a mam baaaaardzo nieregularny...

zycie kobiety...
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 13:14   #1000
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
O

sorka ale strasznie mnie ubawiłaś tym tekstem aż się na głos zaśmiałam ( a w pracy jestem)
No cóż motywacja trudna rzecz jak się zawzięłam i ćwiczę z melb codziennie jakieś 45 minut.
Tu się nie ma śmiać moja droga tu jest nad czym zapłakać :P. Przekaż mi trochę tej motywacji.
Ps. Długo z nią ćwiczysz ? Jak Efekty

Ja mam manie gromadzenia , "co by" mieć spokojną duszę i zagłuszyć wyrzuty sumienia. 2 dni temu Chodakowska ogłosiła , ze wydaje płytę więc na fali przypływu mej motywacji kupiłam ja w 30 sekund szkoda , że dopiero na następny dzień wrzuciła zwiastun bo przy moim obecnym poziomie kondycji :P t ona jeszcze długo poleży w szufladzie.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"

Edytowane przez 21klaudyna
Czas edycji: 2013-11-07 o 13:20
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 13:24   #1001
karolinuuusia
Zakorzenienie

trochę mnie tu nie było a już tyle stron nowego wątku ostatnio brak czasu daje mi się we znaki, na uczelni dosłownie sajgon!

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=EjG8Z...ature=youtu.be

to jest filmik z moich rodzinnych stron i mój kościół, w którym będę brała ślub, ta sukienka jest przepiękna chciałabym taką ale nie moge na necie znaleźć

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 13:32   #1002
ysia
Zadomowienie

Cytat:

To widzę że nie tylko ja grzeszę w pracy

Najgorsze jest to że jak mnie pracownik pyta o cokolwiek związanego z pracą to muszę się 3 razy zastanowić zanim mi się udrożni przepływ w mózgu, ale kolekcję welonów na 2014 rok z pamięci A I OWSZEM !

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 13:33   #1003
marlenqa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
o rajciu... ale dzis sie zle czuje mam @@@ i nie mam sily wyjsc z lozka.... nie poszlam na zajecia, nie moge sie uczyc a jutro egzamin jeszcze

jak ja dostane okres w dniu slubu to sie zamorduje... tabletek brac nie moge, a mam baaaaardzo nieregularny...

zycie kobiety...
Zazdroszczę! mój okres powinien przyjść 3.11 a jest już 7.11 i nie ma!
W sumie przez tydzień byłam chora i brałam antybiotyk, wczoraj skończyłam brać. Może to ma wpływ?
Teścik ciążowy mam w szafce w razie co, ale szczerze wątpię żebym była w ciąży..
Wpinacie kwiatka we włosy? Ja się właśnie zastanawiam czy nie wpiąć jakiegoś

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 13:37   #1004
Vexi
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny! Nie znam tu nikogo, sama mam weselicho już za sobą, ale chcę się z Wami podzielić "wiedzą" na temat alkoholu ślubnego A tak naprawdę ZAZDROSZCZĘ WAM DIABELNIE, że macie dzień ślubu wciąż PRZED sobą! Powiem Wam, że moje pierwsze odczucia, gdy wesele powoli się kończyło to przejmujący do szpikuuuu smutek, że już jest po wszystkim... Więc korzystajcie z tego czasu jak najlepiej!

Jeśli coś nie teges, to nie zważajcie na ten post - ale może komuś się przyda?

Mieliśmy 96 osób (w tym 7 szkrabów). Kupiliśmy na dwudniowe wesele:

- 180 butelek wódki 0.5l Pan Tadeusz po 19,50,-
- 5 butelek Campari do drinków
- 4 butelki Adwokatu
- 2 butelki syropu Blue Curacao do drinków
- 3 butelki litrowych Vermutów (limone, fragole, bianco)
- 9 butelek wina Quinta Essentia (po 3 białe, różowe, czerwone)

Mieliśmy osobny stół z alkoholami (ale z zapasów domowych doszły whisky, koniaki i nalewki). Wydaje się, że prócz wódki mieliśmy wszystkiego mało, ale.... po weselu zostały 3 kartony wódki, 3 wina, wszystkie adwokaty, 2 Campari, Vermouth. Mogliśmy oddać wszystkie nieotwarte alkohole z powrotem do hurtowni, ale się na to niezdecydowaliśmy (część i tak została wcześniej czy później wypita w różnych okolicznościach).

Pozdrawiam Was wszystkie i życzę Wam powodzenia we wszystkim

Edytowane przez Vexi
Czas edycji: 2013-11-07 o 13:38 Powód: wkleiło się dwukrotnie
Vexi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 13:55   #1005
Grace O Malley
Raczkowanie

Cytat:
O super bardzo mi miło
Wrzucę fotkę raz jeszcze wieczorem jak będę w domu.
Ja póki co kwiaty wpinałam na szpilki, ale nie trzyma sie się docelowo muszę poprawić. I teraz nie wiem albo zostaną szpilki i tylko na szpilkę klej kropelka ( trzyma się sprawdzałam) albo ten klej na gorąco. Choć co do tego kleju na gorąco nie jestem przekonana bo nie wiem jak to obsługiwać a i nie wiem ile to kosztuje ( bo i klej i jakiś pistolet będzie potrzebny )
Kule kupowałam 12 cm średnicy, są akurat moim zdaniem.

Taki pistolet i klej to nie jest duży wydatek (oczywiście można kupić jakiś mega drogi, ale ja kupiłam najtańszy i się spoko sprawuje).

Też muszę zacząć ćwiczyć z Mel B, bo za niedługo też mi będą pośladki się o uda obijać ale głupio mi w domu ćwiczyć jak TŻ jest więc wychodzi na to że nie da rady nie no coś wymyślę, na spacery go będę wysyłać albo do sklepu

Co do korzystania z toalety to ja mam trochę wprawę z radzeniem sobie z długimi obszernymi kiecami więc strachu nie ma, tym bardziej że moja nie jest na dole ogromna, ale w razie czego będę prosić TŻ o pomoc. Kogoś innego bym się wstydziła.

Winietki u mnie będą na bank, mam okrągłe stoły i będę musiała się mocno spinać żeby jakoś w miarę rozsądnie wszystkich usadzić.
Stary 2013-11-07, 14:00   #1006
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
to trzeba nacisnac Ctrl+Z

Jezu, chlop informatyk, a ja taka tepa jestem
Bede pamiętac

Aaaaa.....poza tym ja siedze na ipadzie Oo to sie chyba nie da dać ctrl+z ale nie wiem

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2013-11-07 o 14:02
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 14:02   #1007
ParisParisienne
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę! mój okres powinien przyjść 3.11 a jest już 7.11 i nie ma!
W sumie przez tydzień byłam chora i brałam antybiotyk, wczoraj skończyłam brać. Może to ma wpływ?
Teścik ciążowy mam w szafce w razie co, ale szczerze wątpię żebym była w ciąży..
Wpinacie kwiatka we włosy? Ja się właśnie zastanawiam czy nie wpiąć jakiegoś
spokojnie, antybiotyki przesuwaja ja chyba wepne, bo w ogole zastanawiam sie co z welonem. Ja wiem, ze to moze glupie jest troche, ale najchetniej bym go zdjela po kosciele... nie wygodnie mi bedzie go tak trzymac do polnocy na glowie
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 14:04   #1008
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
spokojnie, antybiotyki przesuwaja ja chyba wepne, bo w ogole zastanawiam sie co z welonem. Ja wiem, ze to moze glupie jest troche, ale najchetniej bym go zdjela po kosciele... nie wygodnie mi bedzie go tak trzymac do polnocy na glowie
A ja wlaśnie nie chce ściągać welonu będzie cięzko bo chce taki 3m

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 14:17   #1009
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Kochana, z tym lepiej nie ryzykuj Pij normalnie, najwyżej wydepczesz ścieżkę parkiet-toaleta

Cytat:
Napisane przez Vexi Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! Nie znam tu nikogo, sama mam weselicho już za sobą, ale chcę się z Wami podzielić "wiedzą" na temat alkoholu ślubnego A tak naprawdę ZAZDROSZCZĘ WAM DIABELNIE, że macie dzień ślubu wciąż PRZED sobą! Powiem Wam, że moje pierwsze odczucia, gdy wesele powoli się kończyło to przejmujący do szpikuuuu smutek, że już jest po wszystkim... Więc korzystajcie z tego czasu jak najlepiej!

Jeśli coś nie teges, to nie zważajcie na ten post - ale może komuś się przyda?

Mieliśmy 96 osób (w tym 7 szkrabów). Kupiliśmy na dwudniowe wesele:

- 180 butelek wódki 0.5l Pan Tadeusz po 19,50,-
- 5 butelek Campari do drinków
- 4 butelki Adwokatu
- 2 butelki syropu Blue Curacao do drinków
- 3 butelki litrowych Vermutów (limone, fragole, bianco)
- 9 butelek wina Quinta Essentia (po 3 białe, różowe, czerwone)

Mieliśmy osobny stół z alkoholami (ale z zapasów domowych doszły whisky, koniaki i nalewki). Wydaje się, że prócz wódki mieliśmy wszystkiego mało, ale.... po weselu zostały 3 kartony wódki, 3 wina, wszystkie adwokaty, 2 Campari, Vermouth. Mogliśmy oddać wszystkie nieotwarte alkohole z powrotem do hurtowni, ale się na to niezdecydowaliśmy (część i tak została wcześniej czy później wypita w różnych okolicznościach).

Pozdrawiam Was wszystkie i życzę Wam powodzenia we wszystkim
Przyda się na pewno! A mam takie pytanko, polecasz to wino, które miałaś?

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 14:20   #1010
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Tu się nie ma śmiać moja droga tu jest nad czym zapłakać :P. Przekaż mi trochę tej motywacji.
Ps. Długo z nią ćwiczysz ? Jak Efekty

Ja mam manie gromadzenia , "co by" mieć spokojną duszę i zagłuszyć wyrzuty sumienia. 2 dni temu Chodakowska ogłosiła , ze wydaje płytę więc na fali przypływu mej motywacji kupiłam ja w 30 sekund szkoda , że dopiero na następny dzień wrzuciła zwiastun bo przy moim obecnym poziomie kondycji :P t ona jeszcze długo poleży w szufladzie.
Krótko ćwiczę więc ekektów brak póki co choć może minimalnie brzuszek się zmniejszył? Ale nie wiem czy to możliwe bo ćwiczę jakiś 2 tygodnie.

Ja z Chodakowska próbowałam ćwiczyć ale po max15 minutach wysiadałam, za kiepska kondycja no i co tu mówić jej ćwiczenia mnie nudziły. I starsznie się zmuszałam do ćwiczeń.
Natomiast z MELB ćwiczę chętnie, jej ćwiczenia szybko mi mijają i choć pocę się jak szczur dosłownie. Ćwiczę z nią około 45 minut w sumie codziennie i serio męczy mnie bardzo ale daje radę.

Ja Chodakowską odradzam choć jak widzę po jej profilu na FB ludzie efekty mają.

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
To widzę że nie tylko ja grzeszę w pracy

Najgorsze jest to że jak mnie pracownik pyta o cokolwiek związanego z pracą to muszę się 3 razy zastanowić zanim mi się udrożni przepływ w mózgu, ale kolekcję welonów na 2014 rok z pamięci A I OWSZEM !
ahahah ja to samo. Ja dodatkowo jestem dopiero 3 dzień i zamiast się uczyć i ogarniać to wchodzę co i rusz na wizaż.

Grace gdzie i za ile kupiłaś te zestaw, pistolet?

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca

Edytowane przez Atomoowka
Czas edycji: 2013-11-07 o 14:23
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 14:21   #1011
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Mi pani w salonie powiedziała, że nauczy mnie siadać, klękać, sikać w sukni, wszystko co może mi się przydać tego dnia
W tym tygodniu będę miała moje piękne zaproszenia Jezuniu jak się cieszę

ysia super, fotobudka jest mega Chciałabym ale ten no Bieda
Fajnie, takie szkolenie to praktyczna sprawa

Cytat:
Wygrałam konkurs na fb amelia-wedding i wczoraj przyszły do mnie zaproszenia,winietki,zawi eszki i menu wrzuce tutaj wam zdjęcia moze któreś wam się spodoba, moim zdaniem są piękne
Super, gratuluję! Wybierałaś, które próbki chcesz, czy Ci losowo wysłali? Bo nie widzę wszystkich.

Wracając do tematu WC - u mnie w domu akurat z mamą i siostrą w tej kwestii jest totalny luz, ale z TŻtem bym nie poszła, jak już pisałam O ile w razie musu jestem w stanie wytrzymać dość długo, to jest jeszcze jeden problem... zzawsze w sytuacjach stresoweych chwyta mnie biegunka chyba będę musiała rano profilaktycznie wziąć stoperan czy coś

No a moja znajoma miała rybkę no i niestety mówiła, że jedynym sposobem było ściągnięcie sukni Ale chyba przez całe wesele była 1-2 razy w łazience :P

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2013-11-07 o 14:23
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 14:24   #1012
marlenqa22
Zadomowienie

Moja koleżanka była na weselu gdzie panna młoda dostała biegunki rano, potem przed przyjazdem pana młodego do domu, i jeszcze na sali przed pierwszym tańcem miała.
Mam nadzieję że ja nie będę aż tak się denerwować

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 14:26   #1013
Kaigara
Rozeznanie

Ja miałam już okazję pochodzić w sukni ślubnej przez cały dzień (to była taka princesska z halką) i radziłam sobie sama w toalecie. Większość panien młodych jest w stanie sama sobie poradzić. Wyjątek stanowią osoby w bardzo dużych suknia z dużą ilością warstw/ z ciężkimi warstwami. Wtedy konieczna jest osoba, która te warstwy podtrzyma.
Piszę z własnego doświadczenia i z obserwacji.
Trzeba uważać na mokrą podłogę - żeby nie zamoczyć sukni, bo jak się ją podciąga potem prawie na głowę :P to można zniszczyć fryzurę.
Nie wiem jak to będzie z obcisłą rybką, a co do lejących modeli empire czy innych podobnych, myślę że to będzie dość proste.
(edit. nie widziałam komentarza o tym, że rybkę trzeba ściągnąć )

Edytowane przez Kaigara
Czas edycji: 2013-11-07 o 14:28
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 14:26   #1014
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Wracając do tematu WC - u mnie w domu akurat z mamą i siostrą w tej kwestii jest totalny luz, ale z TŻtem bym nie poszła, jak już pisałam
Ja nie mam z tym problemów. Praktycznie codziennie rano razem jesteśmy w łazience, jak ja się myję lub maluję to TŻ wchodzi sobie na siku i odwrotnie. Nie mam się czego wstydzić, w końcu to będzie mój mąż.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 14:40   #1015
Grace O Malley
Raczkowanie

Cytat:
Grace gdzie i za ile kupiłaś te zestaw, pistolet?
W Obi? Chyba? Nie wiem? Serio nie pamiętam dokładnie, ale kosztował jakieś kilkanaście złotych. Na pewno n lat użytkowania nie wytrzyma, ale też codziennie się nim nie bawię więc kupowanie drogiego mija się z celem.

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Ja nie mam z tym problemów. Praktycznie codziennie rano razem jesteśmy w łazience, jak ja się myję lub maluję to TŻ wchodzi sobie na siku i odwrotnie. Nie mam się czego wstydzić, w końcu to będzie mój mąż.
Jak nam się pierwszy raz przydarzyła taka sytuacja to TŻ skomentował to, że "nasz związek wszedł na wyższy poziom"
Stary 2013-11-07, 14:49   #1016
Anesthesia
Wtajemniczenie

My mieliśmy podejście do "wspólnego" korzystania z łazienki, ale stwierdziliśmy, że jednak wolimy to zostawić w naszych sferach... Niby problemu nie ma, ale że tak powiem "nic na siłę"

U mnie za to z siostrą i mamą jest tak totalnie na luzie, że zdarza nam się korzystać z toalety przy sobie :P
Stary 2013-11-07, 14:55   #1017
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
trochę mnie tu nie było a już tyle stron nowego wątku ostatnio brak czasu daje mi się we znaki, na uczelni dosłownie sajgon!

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=EjG8Z...ature=youtu.be

to jest filmik z moich rodzinnych stron i mój kościół, w którym będę brała ślub, ta sukienka jest przepiękna chciałabym taką ale nie moge na necie znaleźć
PRZEpiękny kościół!! ZAzdro

Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość
Jak nam się pierwszy raz przydarzyła taka sytuacja to TŻ skomentował to, że "nasz związek wszedł na wyższy poziom"
Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
My też tak mamy haha na nasz TEN pierwszy raz TŻ z powagą powiedział: "oto nowy etap naszej znajomości". Ja nie chce żeby on szedł ze mną na weselu bo wiem, że czym innym by się chciał zająć niż moim sikaniem taka natura mężczyzny....

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 14:57   #1018
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

U nas też to nie jest tematem tabu, mamy wieeelka wannę i czasami się razem kapiemy, a do łazienki wchodzimy sobie bez problemów, od czasu kiedy K miał operacje i potem mu pomagalam się myc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 15:01   #1019
justynkie
Wtajemniczenie

Ja nie będę miała problemów z korzystaniem z WC bo suknia będzie długości 7/8 i nie będzie rozłożysta. Ale nawet jakbym miała ogromną princessę to i tak bym nie poszła do WC z TŻ. On na widok ściągniętych majtek reaguje jak typowy samiec, zaczyna się ślinić, sapać i mówić tylko o jednym. Więc nie, nie, nie i jeszcze raz nie.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 15:08   #1020
Anesthesia
Wtajemniczenie

Kąpanie to zupełnie inna sprawa, prysznic i wanna to jak najbardziej przestrzeń wspólna
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości