Wrocław !!:-) - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-12, 20:39   #1111
tilmitt
Raczkowanie

Dot.: Wrocław !!:-)

Cytat:
Napisane przez majade Pokaż wiadomość
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...17f3fa7b8.html
Link pochodzi z forum GW, mam nadzieję, że autor się nie obrazi, dla mnie to zdjęcie miesiąca
tilmitt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-13, 01:16   #1112
tulipanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amaretta Pokaż wiadomość
Witaj Tulipanka

Cytat:
Napisane przez magi81 Pokaż wiadomość
Witam sąsiadkę No właśnie, przez tą wodę moje zakupowe plany też legły w gruzach
zły dzień sobie ta woda wybrała, żeby się psuć, chociaż gdyby to się stało w normalny dzień byłoby jeszcze gorzej, jak ja bym na uczelnię poszła?

Cytat:
Napisane przez nebraska Pokaż wiadomość
U mnie na szczęście cały czas woda była. o awarii dowiedziałam się od koleżanki z Katowic, która zadzwoniła spytać czy mam wodę

Tulipanko -
Nebrasko wreszcie się z tego naszego perfumowego forum ruszyłam
szczęściara z Ciebie, jakaś lepsza dzielnica ta Twoja

też jestem ciekawa tych nocnych zakupów, chciałam się na nie wybrać, siedzę w piątek koło północy i zastanawiam kiedy to będzie ta akcja w GD... i zorientowałam się, że 11.05 właśnie się kończy za kilka minut, więc nici z nocnego kupowania
tulipanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-13, 08:01   #1113
madarynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Beekeeper Pokaż wiadomość
a powiedzcie cos jeszcze o tym Nocnym Szalenstwie w GD! Jakie byly w koncu znizki, oplacało się?
mi sie spieszylo na impreze,wiec sie tam nieszlajalam, ale w Cubusie i Reserved bylo -30%na caly towar w sklepie, duzo osob mialo poodkladane rzeczy w siatkach i tylko wpadlo o 21 to kupic-to byl najlepszy pomysl, bo ludzi pelno i wszystko co fajne bylo szybko rozszarpywane przez tlum. W takim z butami [nie pamietam nazwy ale zielony napis ]na parterze widzialam jeszcze -10% a reszte to nie wiem, chyba nie wszystkie sklepy braly udzial w promocji,tylko byly tak o sobie otwarte, no albo nie wywiesily plakatu w szybie i nie widzialam czy jest promocja czy nie.

podsumowujac dla tych dwoch sklepow - oplacalo sie isc

madarynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-13, 22:04   #1114
Sunny Tiger
Wtajemniczenie

A ja byłam na weekend w Poznaniu i ominął mnie ten cały cyrk z brakiem wody...
Dziewczyny, potrzebuję kupić kieckę na wesele, możecie mi podpowiedzieć w których sklepach jest największy wybór jeśli chodzi o tego typu ciuchy? Zawsze mam z tym problem
Sunny Tiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-14, 08:34   #1115
magi81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sunny Tiger Pokaż wiadomość
Dziewczyny, potrzebuję kupić kieckę na wesele, możecie mi podpowiedzieć w których sklepach jest największy wybór jeśli chodzi o tego typu ciuchy? Zawsze mam z tym problem
To zależy jakiej sukienki szukasz. Zwykłej zwiewnej, letniej czy może bardziej wieczorowej (balowej)?
magi81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-14, 10:12   #1116
skimos
Zakorzenienie

Ja też szukam czegoś - w sierpniu będę świadkiem u siostry..
I w sumie sama nie wiem czego bym chciała. Na ślub raczej jakaś balowa (rodzina raczej konserwatywna i tradycyjna), a na poprawiny lekka letnia sukienka. I to musi byc sklep gdzie mają nie tylko rozmiary S czy M

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-14, 10:28   #1117
magi81
Zadomowienie

Zawsze można pochodzić po galeriach (teraz ich tak dużo mamy ). Jeśli zaś chodzi o tańsze i nazwijmy zwyklejsze sklepy to możecie zajrzeć na stoiska w Arenie, Astrze czy też w rynku w domach handlowych (np. feniks, kameleon).
Ja swoje dwie weselne kicki (w zeszłym roku oraz 2 lata temu) kupiłam właśnie w Arenie i Astrze.

Skimos, jeśli chodzi o balową to powiem Ci, że swoja kupiłam bardzo tanio w Bolesławcu. Wrocławskie kiecki były średnio o 100 PLN droższe niż w mniejszych miastach (np.Bolesławiec, Legnica) a często były to te same modele!
Stary 2007-05-14, 15:09   #1118
coccinelle
BAN stały

Cytat:
ja tez mam ten problem moja kiecka wlasnie sie szyje
coccinelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-14, 15:21   #1119
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

GG do Sandrunia Niepoń Send a message via Skype™ to Sandrunia Niepoń

Cytat:

Szylam swoja sukieneczke na Drobnera(nie pamietam nazwy)szyja super to co chcesz i maja duzy wybor sukien i do kupienia i do wypozyczenia.
A tak uszyli moja;
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P7090104[1].JPG (115,5 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P7090597[1].JPG (113,2 KB, 47 załadowań)

Przyszedł na świat 2009.01.06

Sandrunia Niepoń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-14, 15:38   #1120
coccinelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Sandrunia Niepoń Pokaż wiadomość
Szylam swoja sukieneczke na Drobnera(nie pamietam nazwy)szyja super to co chcesz i maja duzy wybor sukien i do kupienia i do wypozyczenia.
A tak uszyli moja;
ale sunny tiger nie bedzie panna mloda
Stary 2007-05-14, 15:41   #1121
primavera
Zakorzenienie

Sandrunia - dziewczynom chyba raczej chodzi o sukienki nie ślubne, tylko dla gości

Ostatnio moja znajoma kupowała sobie na Świebodzkim - mówiła, że duży wybór, sukienki te same co w sklepach, tylko ceny niższe. Jeśli nie odstraszają cie tłumy - mozesz spróbować.

Sukienki można też dostać w Arenie.
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-14, 15:48   #1122
coccinelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez primavera Pokaż wiadomość
Sandrunia - dziewczynom chyba raczej chodzi o sukienki nie ślubne, tylko dla gości

Ostatnio moja znajoma kupowała sobie na Świebodzkim - mówiła, że duży wybór, sukienki te same co w sklepach, tylko ceny niższe. Jeśli nie odstraszają cie tłumy - mozesz spróbować.

Sukienki można też dostać w Arenie.
tlumy i mierzenie za samochodem np. ja na swiebodzki niechodze odkad jako osmiolatka zgubilam sie tacie na gieldzie elektronicznej

powaznie, to postanowilam uszyc sobie kiecke, zeby uniknac tracenia czsu w sklepach. teraz nie jest sezon na takie sukienki (w najblizszym czasie nie ma zadnych "balowych" swiat ani studniowek). i bede miec dokladnie taka, jak chce. dzis wieczorem jade do kumpeli na przymiarke
Stary 2007-05-14, 16:01   #1123
primavera
Zakorzenienie

Hehe, ja czasem zachodzę, jak mam zajęcia na uczelni (niedaleko) ale zakupów ubraniowych wolę tam nie robić, chociaz czasami sie zdarza. Parę razy kupiłam coś bez mierzenia - i trafiłam w dziesiątkę, bo pasowało jak ulał - ale wiadomo,różnie mogło się okazać.

Teraz wybieram się kupić meble kuchenne - al echyba poczekam na jakis zimny deszczowy dzień, żeby uniknąć tłumów

Z uszyciem to niezły pomysł - bedzie akurat takajaką chcesz
Stary 2007-05-14, 16:47   #1124
Sunny Tiger
Wtajemniczenie

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi Myślałam o letniej sukience ale takiej z nutką elegancji Pytam, bo pamiętam jak w zeszłym roku o tej porze czegoś szukałam w galerii itp to wybór był strasznie mały... Zajrzę do Areny i Astry, może tam mi coś wpadnie w oko.
Znam świetną krawcową ale niestety nie mam czasu żeby do niej podjechać bo to kawałek drogi jest

Sandrunia co prawda nie chodziło mi o sukienkę ślubną ale dziękuję za zaangażowanie
Stary 2007-05-14, 22:25   #1125
kama98
Zadomowienie

Ja na swoje poprawiny kupowałam sukienke w sklepie J&R na Oławskiej, jestem z niej bardzo zadowolona i nie była wcale droga.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-05-15, 08:31   #1126
madarynka
Zadomowienie

dziewczyny, wy wszystko wiecie co gdzie jest itp. wiec moze tez sie orientujecie w salonach optycznych? bo wczoraj dostalam recepte na gogle tzn bardziej mi potrzebne do kompa z powloka antyrefleksyjna bo widziec widze dobrze
najchetniej bym poszla do vision express ale podejrzewam ze nie jest to dobra opcja dla mojej studenckiej kieszeni
wiec gdzie ich szukac mam?

Stary 2007-05-15, 08:44   #1127
skimos
Zakorzenienie

Jeszcze co do sukienek - wczoraj przeszłam się z rynku do Arkad i po drodze, za renomą, jest takie jakby przejście w budynku - tam są sklepy chyba ze trzy i lodziarnia, w 2 sklepach sukienki - nadające się na wesela i poprawiny (ale raczej mniejsze rozmiary, chociaż nie pytałam czy na zapleczu mają tez większe) no i jest buciarnia (jak ja to nazywam) gdzie kupiłam sobie sandałki HD w całkiem przyzwoitej cenie.

Co do optyka - google to swietna rzecz o znajdziesz wszelkie salony optyczne, nawet te mniej znane a w których na pewno będzie taniej. Oczywiście odradzam okolice rynku ze względu na cenę

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-15, 08:55   #1128
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

madarynko- najlepszy jest Fielmann (mają salon w Galerii Dominikańskiej), ale nie wiem, czy przyjmują nie swoje recepty (bo tam wzrok bada się na miejscu), ale chyba tak. W razie czego można też zawsze pójść jeszcze raz na badanie do nich (badanie jest bezpłatne). Ja za swoje okularu zapłaciłam chyba 150 zł za całość (w tym szkła z antyrefleksami), ubezpieczone oczywiście.
Mają wielki wybór oprawek, świetną obsługę, jeśli nie wybierasz oprawek Gucci, czy Diora, to wychodzi naprawdę tanio, a firma jest solidna i masz pewność, że z wszystkim możesz do nich pójść, małe naprawy w ramach ubezpieczenia czasem nawet robią na miejscu
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-15, 09:03   #1129
magi81
Zadomowienie

A ja polecam slon optyczny w budynku Creatora na ul.Szybowcowej. Ceny mają dość zróżnicowane ale za to niesamowitą obsługę Pani świetnie pomaga dobrać oprawki, doradzi, pomoże. Pan na miejscu dopasowuje kształt opkularów to twarzy (przygina, wygina itp.). W cenie dostałam pudełeczko na okulary, szmatke do czyszczenia oraz mały płyn w sprayu do przemywania

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-15, 09:57   #1130
Beekeeper
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do Beekeeper

Cytat:
Napisane przez madarynka Pokaż wiadomość
mi sie spieszylo na impreze,wiec sie tam nieszlajalam, ale w Cubusie i Reserved bylo -30%na caly towar w sklepie, duzo osob mialo poodkladane rzeczy w siatkach i tylko wpadlo o 21 to kupic-to byl najlepszy pomysl, bo ludzi pelno i wszystko co fajne bylo szybko rozszarpywane przez tlum. W takim z butami [nie pamietam nazwy ale zielony napis ]na parterze widzialam jeszcze -10% a reszte to nie wiem, chyba nie wszystkie sklepy braly udzial w promocji,tylko byly tak o sobie otwarte, no albo nie wywiesily plakatu w szybie i nie widzialam czy jest promocja czy nie.

podsumowujac dla tych dwoch sklepow - oplacalo sie isc
dzieki za odp
Ja tez bardzo lubię Cubusa, wiec trochę żałuje
Stary 2007-05-15, 10:06   #1131
Sunny Tiger
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
Jeszcze co do sukienek - wczoraj przeszłam się z rynku do Arkad i po drodze, za renomą, jest takie jakby przejście w budynku - tam są sklepy chyba ze trzy i lodziarnia, w 2 sklepach sukienki - nadające się na wesela i poprawiny (ale raczej mniejsze rozmiary, chociaż nie pytałam czy na zapleczu mają tez większe) no i jest buciarnia (jak ja to nazywam) gdzie kupiłam sobie sandałki HD w całkiem przyzwoitej cenie.
Idę tam !

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
madarynko- najlepszy jest Fielmann (mają salon w Galerii Dominikańskiej), ale nie wiem, czy przyjmują nie swoje recepty (bo tam wzrok bada się na miejscu), ale chyba tak.
Moja mama tam robiła i przyjęli od niej inną receptę
Stary 2007-05-15, 12:07   #1132
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, wy wszystko wiecie co gdzie jest itp. wiec moze tez sie orientujecie w salonach optycznych? bo wczoraj dostalam recepte na gogle tzn bardziej mi potrzebne do kompa z powloka antyrefleksyjna bo widziec widze dobrze
najchetniej bym poszla do vision express ale podejrzewam ze nie jest to dobra opcja dla mojej studenckiej kieszeni
Ja wyrabiałam okulary w przychodni na Dobrzyńskiej i w New Opto (ja akurat byłam na Ołtaszynie, ale mają też na Swidnickiej - nie wiem, czy cena w różnych punktach miasta jest taka sama, ja nie płaciłam dużo.
Stary 2007-05-15, 13:48   #1133
madarynka
Zadomowienie

nie bede cytowac wszystkich bo wyjdzie dlugasny post, ale skimos, impersona, magi81, primavera dzieki za odpowiedz
to mi naswietla sytacje, bo szczerze mowiac to nigdy nie zauwazylam tych sklepow optycznych - hehehe moze wlasnie dlatego mi sie okulary przydadza no ja mam jeszcze ten problem ze potrzebuje szkla cylindyrczne [?] wiec chyba zrobie sobie liste a potem maly rajd po sklepach i sie zorientuje jak to wyglada cenowo i modelowo, bo jedna soczewka ma byc normalna a druga z tym -0,5 wiec na jednej oszczedze

edit: przypomnialo mi sie ze na filmach amerykanskich z goraczka zlota czesto wystepowal binokl, tzn takie jedno szkelko na lancuszku co sobie przykladali do oka zeby lepiej widziec - moze to jest rozwiazanie dla mnie

Stary 2007-05-15, 17:40   #1134
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

madarynko, ja też mam cylinder -0,5 na prawym oku Cenowo nie wyszło to dużo, jak już napisałam, razem chyba zapłaciłam 150 zł

Dziewczyny, powiedzcie mi proszę, gdzie we Wrocławiu jeszcze jest CCC?
Na razie byłam w:
Leclercu
Pasażu Grunwaldzkim
Na Słowiańskiej

Idę do Borka i do Rynku, Bielany odpadają. Gdzieś jeszcze jest? Nigdzie nie ma mojego rozmiaru butów, a nie przywiozą mi ich, bo to zeszłoroczna kolekcja i chcą wyprzedać to, co mają (takie czarne, jakby robione na szydełku, płaskie, nie wiem czy wiecie o jakie mi chodzi).
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-15, 18:20   #1135
Sunny Tiger
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
madarynko, ja też mam cylinder -0,5 na prawym oku Cenowo nie wyszło to dużo, jak już napisałam, razem chyba zapłaciłam 150 zł

Dziewczyny, powiedzcie mi proszę, gdzie we Wrocławiu jeszcze jest CCC?
Na razie byłam w:
Leclercu
Pasażu Grunwaldzkim
Na Słowiańskiej

Idę do Borka i do Rynku, Bielany odpadają. Gdzieś jeszcze jest? Nigdzie nie ma mojego rozmiaru butów, a nie przywiozą mi ich, bo to zeszłoroczna kolekcja i chcą wyprzedać to, co mają (takie czarne, jakby robione na szydełku, płaskie, nie wiem czy wiecie o jakie mi chodzi).
Oprócz tych, które wymieniłaś jest jeszcze w Arkadach, Kauflandzie i w Koronie
Stary 2007-05-16, 08:25   #1136
madarynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Imprsona
o to dobra wiadomosc ale zle mi sie robi na mysl ze musze latac za okularami, moge za butami, sukienkami itp. ale za okularami to mi sie niechce :P
Impersono, a duza roznice zauwazasz z okularami?bo ja w sumie u okulisty, w tych smiesznych okularkach widzialam chyba gorzej z niz bez, a wiem ze dosc dobrze widze, bo na wykladzie np. podgladaja u mnie na kartkach bo nie widza z tablicy, to teraz chyba wszystkim bede radzic zeby szli do okulisty,hehe zreszta mam plan uzywac je tylko do kompa, albo zeby wygladac inteligentniej

a wczoraj bylam na nocy grilli na wittiga i wytrzymalam prawie do 12

Stary 2007-05-16, 08:36   #1137
Beekeeper
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do Beekeeper

o własnie, a kto z Was wybiera sie na Juwenalia? grillowanie bylo wczoraj,tak?kurde, a ja pracowac musialam, niech to szalg!

Ja tez mam w jednym oku -0,5 a w drugim -0,75 i nie noszę okularow zwykle chyba, ze naprawde juz nie widzę (gl w szkole). Ale czasem, zeby bylo bardziej stylish to zakladam i jestem cool
Mimo to dobrze je miec na wszelki wypadek bo przy 0,5 czasem juz czegos nie widac z daleka.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-05-16, 08:48   #1138
anusiuniaa
Zakorzenienie

hej dziewczyny

zainspirowana wątkiem o lumpkach postanowiłam się wybrać wreszcie

tylko, czy któraś mogłaby mi polecić jakiś fajny na grunwaldzie najlepiej....
anusiuniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-16, 09:15   #1139
MagdaP
Zadomowienie

Cytat:
Polecam na Grabiszynskiej tuz przed skrzowaniem z Klecinska chyba. Tyle ze do optyka to trzeba obejsc taki kwadratowy budynek. Czasem trzeba czekac ladnych pare dni, ale jest zrobione dobrze i w miare niedrogo
MagdaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-16, 09:58   #1140
Alvesta
Zakorzenienie

a ja mam pytanie gdzie we Wrocławiu można niedrogo skrócić spodnie. Kupiłam sobie niedawno 2 świetne pary, tyle że ja jestem z metra cięta i są za długie najlepiej okolice Biskupina, Grunwaldzkiego, ewentualnie Śródmieście
Alvesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości