Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 2,56%
Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile 6 15,38%
Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy 3 7,69%
Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy 19 48,72%
Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie 5 12,82%
Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi 1 2,56%
Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę 4 10,26%
Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-07, 15:39   #2791
Natala84
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dziewczyny a wy planujecie oduczac swoje dzieciaczki jedzenia w nocy czy czekacie az samo im sie tak ustawi?
nie zamierzam oduczać, ale ja kp
przy butli w którymś tam momencie warto próbować (ale IMO nic na siłę!), ale to jak dzieć ma co najmniej kilka miesięcy

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Wg badań jeśli dziecko płacze, a rodzic nie reaguje, to dziecko czuje się "osierocone". 6 miesięcznego malucha też nie będę niczego oduczać, do roku dziecko spokojnie może jeść w nocy. A potem, tak jak z Edim, będziemy dawać pić zamiast jeść, a wieczorem zapychającą kaszkę, żeby głodna nie była.
zgadzam się

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

urwał mi się net wczoraj, nie zdążyłam wysłać jednego posta, więc go wklejam dziś

Cytat:
Napisane przez agaabuu Pokaż wiadomość
Ja miałam znowu pobudke o 3.40...moje dziecko budzi się na jedzonko jak w zegarku Teraz udało jej się zasnąć więc mam chwilkę na śniadanko. P wczorajszych szczepieniach wszystko było w porządku - zobaczymy jak dzisiaj będzie. No i mojej Antosi wychodzi już drugi ząbek /jestem w szoku, że tak wcześnie
wow, strasznie szybko! znaczy się jeden jest już na wierzchu? dolna jedynka?

Cytat:
Napisane przez Larysa
no ja moją dzisiaj nazwałam wyjcem pospolitym
ja się dziwię że teściowa nie przyszła sprawdzić co z dzieckiem robię skoro ona tak wyje, ale na pewno jutro się będzie pytała.
a ja się dziwię że nie przyszła zapytać czy Ci pomóc

rozszyfrowałam młodszą
budzi się, je, potem ma około godzinki aktywności (leży na macie, oglądamy książeczki, brzuszkujemy) a potem zaczyna być marudna. i wtedy momentalnie biorę ją na rękę , przytulam i chwilkę kołyszę i po kilku minutach widze że przysypia chwilę jeszcze tule i odkładam do łóżeczka a dziecko śpi jak aniołek

a na noc zasypia koło 19.30-20, budzi się koło 2, potem, 5-6 i z reguły do 7-8 dosypia, wysypiam się

aktualnie się nudzę (co pewnie widać po ilości postów), bo obie śpią, tż zrobił już obiad i oboje się obijamy

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 15:51   #2792
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

Maharet
gdzie ty wyhaczylas te bluzy?? tez chce to w de takie cuda??
tak
http://www.ebay.de/itm/290984806330?...84.m1497.l2649

oraz

http://www.ebay.de/itm/Pikachu-Stitc...item3a85f24b52

i jeszcze

http://www.ebay.de/itm/Pikachu-Stitc...item3a861a3ba1

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
mam pytanko jak sortowalyscie ciuchy 56, ze jedne zostawialyscie jako dobre a drugie ze za male?? wkladalyscie na dziecko i jak sie okazywalo ze za male to ubieralyscie cos innego?? bo mi sie ostatnio pare razy tak zdazylo ze cos co jeszcze pare dni temu bylo dobre okazalo sie po ubraniu za male... ale czesc rzeczy jeszcze jest dobra i teraz nie wiem czy schowac juz caly rozmiar czy testowac... dzisiaj troche posegregowalam przykladajac jedno ubranko do drugiego i te najmniejsze juz "wywalilam"
Dokładnie, testuje.Z jednych ubranek wyrosł po 3 tygodniach, a inne są jeszcez dobre

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
Dziewczyny a wy planujecie oduczac swoje dzieciaczki jedzenia w nocy czy czekacie az samo im sie tak ustawi?
Dziecko do pół roku moze potrzebować tego jedzenia w nocy.Mam nadzieje, że potem sie samo ustawi
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 15:52   #2793
misia332
Zakorzenienie

Ubieracie dziecku krótki rękawek w domu ? Bo my mamy obecnie 25 stopni i mlody ma krótki rękaw, spodnie i skarpetki. Leży lekko przykryty kocykiem.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 15:55   #2794
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

a dlaczego 9-36? słyszałam, że te 9-18 są bezpieczniejsze..
Wika ma ten

http://allegro.pl/recaro-monza-nova-...687952000.html

Wydaje mi sie ok, ale jeszcze to przemyśle
Stary 2013-11-07, 16:29   #2795
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Wykończy mnie Mikołaj i jego jedzenie/przysypianie.
łączę się w bólu Moje dziecko dzisiaj je co godzinę (od skończonego karmienia) i wisi po minimum 30min. na cycu, trochę ssie, zaraz przysypia, a jak go odkładam to ryk i od początku to samo...

Cytat:
Musze sie wyzalic bo do tej pory sie we mnie gotuje. Jakies 2 miesiace temu kupilismy mamie TZta bilety do nas, bo TZ chcial zeby wnuka poznala. Przy kupnie biletu TZ dzwoni do niej i pyta czy ma drugie imie bo musze wpisac przy kupnie, ta mowi ze nie ma, jeszcze sie dopytywal czy jest pewna. Wczoraj przyszlo do zrobienia odprawy, TZ podaje mi wszystkie dane i mowie mu, wez zapytaj czy na 100% nie ma drugiego imienia. A ta co? No mam, Jadwiga. NO JA PIER**LE. Okazalo sie ze z dopisanie drugiego imienia trzeba zaplacic ponad 80£! Tak sie wscieklam, ze wzielam malego i wyszlam do sypialnie sie uspokoic bo myslalam ze zaraz tam pojade i ja zabije. TZ myslal ze jestem zla na niego, bo nie chcialam wrocic do salonu i sie wsciekl ze sie obrazam na niego jak on nic nie zrobil i w zlosci zaplacil to 80£ za sprostowanie. Jak sobie pozniej to wyjasnilismy to powiedzial ze jakby wiedzial czemu jestem zla to by nie zaplacil bo on nie pamietal zeby pytac jej czy ma drugie imie, a pozniej przypomnial sobie ze faktycznie tak bylo. Za tydzien ta kobieta tu przylatuje, nigdy jej nie lubialam ale nigdy jej tego nie okazywalam, a teraz jak ja mam z nia cale 10 dni spedzac to ja nie wiem... Powiedzialam TZtowi, ze ma dzis do swojej matki zadzwonic i jej powiedziec ze za jej glupote i olewanie zaplacil ponad 400zl. Pewnie liczy na prezenty dla jej chorej rodzinki i innych wnuczek, ta jasne, ugotuje jej zupe i niech zre caly pobyt. Niech ma swoja JADWIGE za 80£. Wrrr...
Sorry Dziewczyny ze tylko o sobie no ale szlag mnie trafia
masakra, co za kobieta

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
hej wam

bardzo bym chciała was nadrobić ale niestety nie mam kiedy malutka potrzebuje mojej uwagi 24h na dobe a trzeba jeszcze w domu poogarniać wiec nie mam kiedy was poczytać jedynie mogę napisać co u nas... no wiec różnie wczorajszy dzień był dla mnie koszmarem a właściwie wieczór bo dalam małej w ciągu dnia mm zjadła trochę i później cały czas cyce dostawała a później o 20 po kąpieli dostała znowu mm mąż chciał wziąć ją do odbicia zwymiotowała później próbowałam ja położyć spac nie chciała to myslalam ze chce zjeść a gdzie wręcz miała odruch wymiotny na co ją utuliłam i usnęła na trochę a później spac nie mogła czasem płakała ale tez lezala i patrzyła na co się rozpłakała to moja siostra wzięła ja utulić to porządnie znowu zwróciła poszła spać dalej na godzine i wstała o 24 dostała dwa cyce i już w łózku u nas spała troszkę jej siew sumie ulało ale spała do 4.30 ale tak bałam się ja dostawiać żeby się to nie powtorzyło ze nie macie pojęcia w ogole moja mała to niekiedy już po jedzeniu nawet odloze ja zaczyna kaszleć na co ulewa i nie może złapać oddechu mówiłam położnej o tym to mowi żeby przechylić na brzuch poklepać po karku a jak się sina zacznie robic to dmuchnąć w twarz chce isc z nia do lekarza żeby ja zbadał i w ogole ale nie odbiera mi telefonu :/... mykam bo już chyba się budzi aha i postanowiłam ze więcej nie dam jej mm będę ja dostawiać do cycow jak zje z jednego i drugiego to potrafi ładnie spac wiec najada się na razie jak dostanie oba cycki zobaczymy co będzie dalej najwyżej kupimy inne mleko bo bebilon najwidoczniej na nia zle działa...
może faktycznie bebilon jej nie służy przystawiaj ją dużo do piersi, bądź dzielna

Allee jestem zmęczona. Ciężka noc, cały dzień praktycznie spędzony na kp. Ciekawe co przyniesie dzisiejsza noc.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 16:35   #2796
Aaamelkaa
Zakorzenienie

właśnie sie karmimy z synkiem, na nocnych zmianach sie nie pokazuje bo nie mam internetu w kom to chociaż w dzień przy karmieniu poćwiczę pisanie jedna ręką

Michaś ostatnio wieczorami chce ssać pierś przez ok 3 h meczące to troszkę , wczoraj na koniec tego maratonu podałam mu mm bo już moje sutki nie wytrzymywały ,wypił 10ml i poszedł spać

macie jakieś pomysły o co chodzi ? rytuał powtarza się co wieczór od około tygodnia :
ja mam mętlik w głowie , chudy pokarm, skok, potrzeba bliskości ?
co robić ?

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
nie zamierzam oduczać, ale ja kp
przy butli w którymś tam momencie warto próbować (ale IMO nic na siłę!), ale to jak dzieć ma co najmniej kilka miesięcy

zgadzam się

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

urwał mi się net wczoraj, nie zdążyłam wysłać jednego posta, więc go wklejam dziś

wow, strasznie szybko! znaczy się jeden jest już na wierzchu? dolna jedynka?

rozszyfrowałam młodszą
budzi się, je, potem ma około godzinki aktywności (leży na macie, oglądamy książeczki, brzuszkujemy) a potem zaczyna być marudna. i wtedy momentalnie biorę ją na rękę , przytulam i chwilkę kołyszę i po kilku minutach widze że przysypia chwilę jeszcze tule i odkładam do łóżeczka a dziecko śpi jak aniołek

a na noc zasypia koło 19.30-20, budzi się koło 2, potem, 5-6 i z reguły do 7-8 dosypia, wysypiam się

aktualnie się nudzę (co pewnie widać po ilości postów), bo obie śpią, tż zrobił już obiad i oboje się obijamy
no to Młoda rozszyfrowana
ja to sie ciagle zastanawiam co robic dla rozwoju Malenstwa ,kiedy,jak macie jakis strony lub same polecicie jakies zabawy ?

wczoraj skonczył miesiąc a ja mam schize czy nie za malo/duzo tulę, ile powinien sam lezec , jak go pobudzac do rozwoju

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 16:36   #2797
bojatoja
Zakorzenienie

Filip mój ma tak jakby chrypkę Od wczoraj. Jak wydaje jakieś dźwięki czy płacze. Zastanawiam się od czego.
Może to być coś od gardła? Powinnam iść do doktora? Ma taki piskliwy głosik. Ma katarek, ale nie wiem czy byłoby to też od tego?
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 16:54   #2798
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Moja Encia z tego samego dnia, urodziła się tylko 400 g mniejsza, a ma już 5,5 kg Pakero normalnie i koksu

Cytat:
hej wam

bardzo bym chciała was nadrobić ale niestety nie mam kiedy malutka potrzebuje mojej uwagi 24h na dobe a trzeba jeszcze w domu poogarniać wiec nie mam kiedy was poczytać jedynie mogę napisać co u nas... no wiec różnie wczorajszy dzień był dla mnie koszmarem a właściwie wieczór bo dalam małej w ciągu dnia mm zjadła trochę i później cały czas cyce dostawała a później o 20 po kąpieli dostała znowu mm mąż chciał wziąć ją do odbicia zwymiotowała później próbowałam ja położyć spac nie chciała to myslalam ze chce zjeść a gdzie wręcz miała odruch wymiotny na co ją utuliłam i usnęła na trochę a później spac nie mogła czasem płakała ale tez lezala i patrzyła na co się rozpłakała to moja siostra wzięła ja utulić to porządnie znowu zwróciła poszła spać dalej na godzine i wstała o 24 dostała dwa cyce i już w łózku u nas spała troszkę jej siew sumie ulało ale spała do 4.30 ale tak bałam się ja dostawiać żeby się to nie powtorzyło ze nie macie pojęcia w ogole moja mała to niekiedy już po jedzeniu nawet odloze ja zaczyna kaszleć na co ulewa i nie może złapać oddechu mówiłam położnej o tym to mowi żeby przechylić na brzuch poklepać po karku a jak się sina zacznie robic to dmuchnąć w twarz chce isc z nia do lekarza żeby ja zbadał i w ogole ale nie odbiera mi telefonu :/... mykam bo już chyba się budzi aha i postanowiłam ze więcej nie dam jej mm będę ja dostawiać do cycow jak zje z jednego i drugiego to potrafi ładnie spac wiec najada się na razie jak dostanie oba cycki zobaczymy co będzie dalej najwyżej kupimy inne mleko bo bebilon najwidoczniej na nia zle działa...
badz dzielna
Cytat:
Masakra juz nie wyrabiam. Maly nie chce spac s.Tylko z cycem. dzis chyba max godzine. Nic nie moge zrobic ze starszakiem ani w domu. Myslalam o dopychaniu go mm ale juz teraz tyje 30-40g dziennie to ile po tym by bylo :/
juz mnie trafia bo jeszcze gdyby on jadl a ten sobie dzemki robi. cyc wypada to mu sie przypomina lapie i od nowa... masakra!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
skad ja to znam
duzo cierpliwosci
szkoda ze cierpliwosci nie sprzedaja na kg, kupiłabym tone
Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
witam sie z.mleczarni u Was tez dzieci tak charcza strasznie po jedzeniu?normalnie to jak stary zul az sie boje ze sie dlawi czy co :-\ aaa i powiedzcie mi mamy co karmia butelka jak poznajecie ze dziecko sie najadlo i ze nie wpychacie na sile?
moj ma podobnie
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Książe Miki spał 7,5h bez przerwy

i ja tyż

ale się w BOD porobiło Agravka zgadzam się, że pierwsza seria lepsza
wowwww 7,5 h
Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
W szpitalu dawali nam codziennie do śniadania makrele w pomidorach w takiej małej puszce ze względu na omege3. Ja jem często

Jedziemy zdjęcia do paszportu Ninie zrobić

A w nocy jak ją przebieralam to zaczęła robić kupę i taka zaspana byłam ze podstawilam swoją rękę a że kupa dość rzadka to mi zaczęła przeciekac przez palce i zaczęłam łapać drugą ręką. W międzyczasie młoda poprawiła na przewijaku i mimo wszystko musiałam jej pajaca przebrać. Taka sytuacja.
uwielbiAM I BEDE JESC
Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
U nas był wrzask po kąpieli (sama kąpiel to raj dla Zuzinki ), do czasu... Od kilku dni grzejemy recznik na grzejniku i kładziemy Zuzkę na taki cieplutki. Tzn. Tż ją kładzie, bo to on ją kąpie, a na ręczniku ja ją przejmuję i szybko ją otulam i póki co udaje się bez jednego krzyku A były dzikie wrzaski...
SCIAGAM patent

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2013-11-07 o 17:07
Stary 2013-11-07, 17:02   #2799
tigaaa814
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Ubieracie dziecku krótki rękawek w domu ? Bo my mamy obecnie 25 stopni i mlody ma krótki rękaw, spodnie i skarpetki. Leży lekko przykryty kocykiem.
u

Ja tez mam w mieszkaniu okolo 25 stopni i zakladam samego bawelnianego pajaca, albo body z dlugim rekawem i spodenki. Szczerze mowiac uwazam ze body z krotkim rekawem wystarczy ale kazdy mi wmawia ze przeziebie dziecko
tigaaa814 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 17:04   #2800
Aaamelkaa
Zakorzenienie

moje dziecko uwielbia tą piosenkę
http://www.youtube.com/watch?v=xFUPjortkDw

07-04-2015 Kamiś

Stary 2013-11-07, 17:09   #2801
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
ja właśnie chcę kupić Pampy rozm. 3
co prawda mam jeszcze całą pakę rozm 2 94 szt ale nie przewidziałam, że moje dziecko w ciągu niecałego tygodnia urośnie jeden rozmiar
ja kupiłam w liddlu pampki 3, mamy już ich 250szt razem z jednym opakowaniem które dostaliśmy, teraz na 2 jedziemy, ale myślę że dokończe te co mam ok 50szt i przejdziemy na 3, bo te takie są w sam raz na teraz ale pewnie z dnia na dzień będą za małe

a powiedzcie, wiecie czy dady 3 są identyczne jak pampki 3? bo w dwójkach dady są mniejsze niż pampki, i jestem ciekawa jak to z 3 ?

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Mój też tyle sypia ale wolę nie chwalić
ja też

Cytat:
zważyłam Mikosława po domowemu znowu i pi razy oko 5200-5300 wiadomo, że mało dokładna waga bo taka dla dorosłych, ale wychodzi na to, że przykoksił ok 2kg w stosunku to najniższej wagi chyba ok?
no super waży
pewnie Ola też już koło 5200

Cytat:
Wykończy mnie Mikołaj i jego jedzenie/przysypianie.

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Moj Filip skoczyl 11 tyg i wazy 7200., a mi sie wydaje ze malo je bo ok 100 co 3-4 godziny a w nocy co 6. niemoeiac ze body lidlowe i biedtonkowe
nosi 74 rozm
WOW i waga i rozm. 74

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Hej mamusie
Jak czytam ze Wasze dzieciaczki tak ladnie spia w nocy to mi sie smutno robi
My dalej prawie wcale po nocach nie spimy dzis max spalam trzy godz. mecza nas kolki zadne specyfiki nie pomagaja
Mam nadzieje ze jak mina trzy miesiace to wszystko sie uspokoi.
oby szybko minelo!

Cytat:
Musze sie wyzalic bo do tej pory sie we mnie gotuje. Jakies 2 miesiace temu kupilismy mamie TZta bilety do nas, bo TZ chcial zeby wnuka poznala. Przy kupnie biletu TZ dzwoni do niej i pyta czy ma drugie imie bo musze wpisac przy kupnie, ta mowi ze nie ma, jeszcze sie dopytywal czy jest pewna. Wczoraj przyszlo do zrobienia odprawy, TZ podaje mi wszystkie dane i mowie mu, wez zapytaj czy na 100% nie ma drugiego imienia. A ta co? No mam, Jadwiga. NO JA PIER**LE. Okazalo sie ze z dopisanie drugiego imienia trzeba zaplacic ponad 80£! Tak sie wscieklam, ze wzielam malego i wyszlam do sypialnie sie uspokoic bo myslalam ze zaraz tam pojade i ja zabije. TZ myslal ze jestem zla na niego, bo nie chcialam wrocic do salonu i sie wsciekl ze sie obrazam na niego jak on nic nie zrobil i w zlosci zaplacil to 80£ za sprostowanie. Jak sobie pozniej to wyjasnilismy to powiedzial ze jakby wiedzial czemu jestem zla to by nie zaplacil bo on nie pamietal zeby pytac jej czy ma drugie imie, a pozniej przypomnial sobie ze faktycznie tak bylo. Za tydzien ta kobieta tu przylatuje, nigdy jej nie lubialam ale nigdy jej tego nie okazywalam, a teraz jak ja mam z nia cale 10 dni spedzac to ja nie wiem... Powiedzialam TZtowi, ze ma dzis do swojej matki zadzwonic i jej powiedziec ze za jej glupote i olewanie zaplacil ponad 400zl. Pewnie liczy na prezenty dla jej chorej rodzinki i innych wnuczek, ta jasne, ugotuje jej zupe i niech zre caly pobyt. Niech ma swoja JADWIGE za 80£. Wrrr...
Sorry Dziewczyny ze tylko o sobie no ale szlag mnie trafia
sorry
a tak serio to nie wiem, wstydzi sie i ukrywa swoje drugie imie? :/

Cytat:
no dziwne dziwne, to było od godz 19;00 a wtedy trwa pewnie juz jej seans serialowy
jak bywalam u rodzicow po porodzie czy nawet jeszcze niedawno i Ola plakala w nocy to mama zawsze przychodzila, i nawet czasem mnie tym denerwowala ale nie no moja mama jest prze kochana i swietnie sie Ola zajmuje

a tesciowa? np. tak jak przed chwila - przychodzi kiedy karmie (od poczatku nie krepowala sie nachylac nade mna kiedy to mialam wywalone cyce) i wlasnie staje sobie obok ze mam jej twarz obok mojej nad moim ramieniem i gada do Oli "kuku" ... albo bierze jej raczke albo nozke i komentuje kiedy to Ola zabiera ta raczke i sie denerwuje a T mow "nie da, nie wolno dotykac" no ciekawe czy sama bylaby scieszona jakby jej ktos przeszkadzal przy jedzeniu i tak prawie codziennie
i mowi "o jaka DUZIA NÓSKA" "o CYMA sobie raczke" czyt. trzyma. "duzie dzieko" tak, dzieko, nie dziecko (wtf?) musze niedlugo o tym pogadac z tz zeby jej powiedzial ze normalnie do niej mowimy.
dobrze przynajmniej ze jej z buzi nie woni bo wtedy jeszcze bardziej bylabym scieszona tym jej nachylaniem

no a poza tym swietnie idzie jej budzenie Oli o czym juz tu pisalam, przyjdzie obudzi i pojdzie
ostatnio przyszla, obudzila Ole i stwierdzila ze jak to tak ze dziecko caly dzien spi a przyszla chyba drugi raz w ten dzien po pare min. a Ola spi w dzien ok 3 godz a jesli jest spacer dojdzie moze do 4, poza tym nie i dzieki tej drzemce ogarniam dom i siebie. ale nieee no Ola spi cale dnie
przeciez dziecka nie da sie zmusic do spania ;/

ahhhh sie wygadalam, juz jakis czas temu wlasnie chcialam Wam to opisac ale czasu braklo
Stary 2013-11-07, 17:32   #2802
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
hejo
my w biegu, dziś pół dnia przy garach stałam, zrobiłam teściom obiad bo byli przejazdem,więc zjedli i pojechali
była dziś u nas położna... Marcin za dwa dni kończy 4 tygodnie i waży 4600 g

woww brawo dla Filipka

z dwojga złego jest pozytywna perspektywa dla teściowej
a poważnie, powiedzcie ze wypadałoby zeby zwróciła przynajmniej część za swoje niedopatrzenie

oj mamusiu, współczuję problemów ale jak masz mleko w cycach to czemu dokarmiasz mm? a może te ulewanie to efekt przekarmienia? życzę dużo zdrówka i cierpliwości

tak małego dzieciątka chyba nie da się oduczyć jedzenia nocnego, jeśli już sobie życzy moja 2 letnia Andzia jeszcze czasem pije w nocy mleko, a długo już je odstawiamy najlepszym sposobem jest przeczekanie ryku dziecka, po tygodniu jest łatwiej ale to etap dla starszych dzieci od 6mc, głównie ze względu na wychodzące zęby i zagrażającą próchnicę
Iga urodzona tego samego dnia, co Twój Marcin, jutro idziemy na ważenie, ciekawe ile waga pokaże, tylko ona mniejsza się urodziła

agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 17:53   #2803
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:

Moja Encia z tego samego dnia, urodziła się tylko 400 g mniejsza, a ma już 5,5 kg Pakero normalnie i koksu
duża
Cytat:
biedna malutka
mojemu też bebilon nie służył
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
T. została z Natalią:brzyd al:
hehe, czasem dobrze mieć teściową do pomocy
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Tu jest fajna stronka o szczepieniach,gdzie podane są też dane epidemiologiczne http://szczepienia.pzh.gov.pl/main.p...132&sz=907&to=
Miałam duże wątpliwości, czy szczepić na rota, ale po tym jednak się zdecyduje.
my tylko 5w1+engerix+pneumo ale po 6 mż

Cytat:
cycem karmię+czasem mm więc na żądanie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
była dziś u nas położna... Marcin za dwa dni kończy 4 tygodnie i waży 4600 g

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Ktoras pytala o znieczulenie przy kp? Ja mialam we wtorek chirurgiczne usuniecie razem z rozcinaniem dziasla i szyciem i mialam znieczulenie. Antybiotyku tylko dentysta nie przepisal. Boli nadal bardzo a moge tylko paracetamol takze ciezko jest ale za bardzo mi zalezy na kp takze dam rade jakos
ja jutro idę na leczenie kanałowe zęba i nie można kp po znieczuleniu :9 będę odciągać i do zlewu
Cytat:
babo, nie dość że Miki budzi się raz to Ty narzekasz w nocy ten jeden raz to właśnie mąż do małego wstaje?
nie, no ja wstaję bo cyca mu daję
Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
ja kupiłam w liddlu pampki 3, mamy już ich 250szt razem z jednym opakowaniem które dostaliśmy, teraz na 2 jedziemy, ale myślę że dokończe te co mam ok 50szt i przejdziemy na 3, bo te takie są w sam raz na teraz ale pewnie z dnia na dzień będą za małe
my mamy ponad 400 trójek

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

jutro gnam do hm
http://www.hm.com/pl/product/20196?article=20196-A

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 18:01   #2804
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Ale słodkie!!

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 18:04   #2805
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
heheh świetne

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

słuchajcie, czytałam tutaj jak pisałyście o tym przelewaniu wody i tak kminie już od paru dni jak to możliwe i wkońcu o tym piszę

no bo jak, wlewa się do szklanki 3 łyżki wody a nagle później jak się je wylewa to wychodzi 4? cudowne rozmnożenie czy jak? no wytłumaczcie chyba że ja to źle jakoś zrozumiałam, ale od paru dni nie daje mi to spokoju serio
Stary 2013-11-07, 18:04   #2806
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny za info odnosnie znieczulwnia

kaska a ile nie mozna kp po zniexzuleniu?

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 18:13   #2807
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Moje też!!!

Zrobiliśmy Ninie fotę do paszportu, rezultat w K nie mogę się napaczeć wyszła jak więzień jakiś to przykre ale cały dzień polewamy z tż z własnej córki

ej byliśmy w h&m. Zaciągnęłam tż bo mi kumpela zeznała, że coś tam remontowali i normalnie jest szau! oprócz tego że jest większa o połowe to otworzyli dział h&m home ale tam są super rzeczy! kocyki, świeczki, poduszeczki, pościel, kubki no masakra jakie piękne i drogie ale nic nie kupiłam bo nie wzięłam karty z domu a ten on mi pożydził twierdząc że pojedziey tam po przeprowadzce

Mam mega smak na krewetki ale nie wiem jak je zrobić... smażone z czosnkiem odpadają... Zupa będzie za ostra... w cieście za tłuste... myślałam o sałatce np z rucolą ale nie wiem co jeszcze dodać... Jakieś pomysły? Tasia?

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
słuchajcie, czytałam tutaj jak pisałyście o tym przelewaniu wody i tak kminie już od paru dni jak to możliwe i wkońcu o tym piszę

no bo jak, wlewa się do szklanki 3 łyżki wody a nagle później jak się je wylewa to wychodzi 4? cudowne rozmnożenie czy jak? no wytłumaczcie chyba że ja to źle jakoś zrozumiałam, ale od paru dni nie daje mi to spokoju serio
No chyba raczej chodzi o to że jak ci ktoś dziecko zauroczy to sobie krzywo odmierzysz, np mniej pełne łyżki przy drugim przelewaniu chyba że ktoś ma dar jak Jezus albo co
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 18:24   #2808
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
tak
http://www.ebay.de/itm/290984806330?...84.m1497.l2649

oraz

http://www.ebay.de/itm/Pikachu-Stitc...item3a85f24b52

i jeszcze

http://www.ebay.de/itm/Pikachu-Stitc...item3a861a3ba1

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Dokładnie, testuje.Z jednych ubranek wyrosł po 3 tygodniach, a inne są jeszcez dobre

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Dziecko do pół roku moze potrzebować tego jedzenia w nocy.Mam nadzieje, że potem sie samo ustawi

dzieki juz znalazlam daj znac jak z jakoscia jak przyjda
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
my mamy ok. 20-21 stopni i ma bodziaka z dlugim rekawem albo pajaca... niby 16-18 stopni to odpowiednia temperatura dla dziecka...tak mowili na SR, chociaz ja bym przy takiej temperaturze zamarzla takze mysle ze 25 stopni i krotki rekaw to ok...jak ma cieply kark to znaczy ze w porzadku...

Cytat:
sama spiewasz?? ja mojemu sama ukladam kolysanki, ale nie zauwazylam zeby ktoras go szczegolnie urzekla...chyba za bardzo falszuje

Cytat:
duża

biedna malutka

ja jutro idę na leczenie kanałowe zęba i nie można kp po znieczuleniu :9 będę odciągać i do zlewu

my mamy ponad 400 trójek

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

jutro gnam do hm
ale boskie ale nie widzialam tego w H&M u nas myslisz ze ta czapeczka bedzie odpowiednia na te zimne dni?

nad mlekiem bym sie zaplakala... no ale ja mam mleko z serii limitowanej hahaha...chociaz musze powiedziec ze i tak sie rozkrecilo bo na poczatku polozna mowila ze maly slabo ssie i ze nic nie pije tylko wisi...szczerze sama nie slyszalam zeby przelykal...wiec przystawialam go ale nie przy kazdym karmieniu...glownie sciagalam i mleka bylo malo... ostatnio to w ogole byl jakis kryzys bo potrafilam siedziec godzine z laktatorem a tam 15 ml... bylam juz tym zmeczona, bo albo sciagalam w kazdej wolnej chwili gdy mlody zasnal, wiec tym samym nic w domu nie ruszone albo z mlodym u boku w wozku ktory jeczal a ja mialam wyrzuty sumienia ze siedze z laktatorem zamiast sie z nim przytulac i tylko podaje smoka i kolysze... no i stwierdzilam ze koncze z tym i ze bede przykladac malego przy kazdym karmieniu...jak pokarm calkiem zaniknie bo on nie bedzie ssal to zaniknie a jak bedzie ssal to wypije z cycka... i o dziwo ssie i slysze jak przelyka wprawdzie leci mu tylko przez pierwsza minute/dwie (nie wiem ile bo nie siedze z zegarkiem) ale dzisiaj po karmieniu nawet mu mleko z buzki wyplynelo nio i zawsze jeszcze daje potem butelke (chociaz czasami zasnie na cycku i spi z pol godzinki), ale i tak jestem zadowolona moze z czasem mleka bedzie przybywac... tylko zdezorganizowalo nam to wychodzenie na spacery bo najpierw karmienie z godzine, bo mlody ma 7 drzemek w miedzy czasie, potem jeszcze butla, no ale cos za cos
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 18:25   #2809
t_89
Zakorzenienie

hej
ja dzisiaj zaszlam do pepco a tam bluzeczki po 5 zl dla dzieci wzielam 2 sa swietne dobre gatunkowo jeszcze chyba skocze po 2 jakby ktos byl zainteresowany
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 18:27   #2810
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Moje też!!!

Zrobiliśmy Ninie fotę do paszportu, rezultat w K nie mogę się napaczeć wyszła jak więzień jakiś to przykre ale cały dzień polewamy z tż z własnej córki

ej byliśmy w h&m. Zaciągnęłam tż bo mi kumpela zeznała, że coś tam remontowali i normalnie jest szau! oprócz tego że jest większa o połowe to otworzyli dział h&m home ale tam są super rzeczy! kocyki, świeczki, poduszeczki, pościel, kubki no masakra jakie piękne i drogie ale nic nie kupiłam bo nie wzięłam karty z domu a ten on mi pożydził twierdząc że pojedziey tam po przeprowadzce

Mam mega smak na krewetki ale nie wiem jak je zrobić... smażone z czosnkiem odpadają... Zupa będzie za ostra... w cieście za tłuste... myślałam o sałatce np z rucolą ale nie wiem co jeszcze dodać... Jakieś pomysły? Tasia?

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

No chyba raczej chodzi o to że jak ci ktoś dziecko zauroczy to sobie krzywo odmierzysz, np mniej pełne łyżki przy drugim przelewaniu chyba że ktoś ma dar jak Jezus albo co
ide obczaic bo tez musimy zrobic fotke mlodemu to bez problemu kazdy fotograf zrobi? bo wlasnie ostatnio myslalam nad tym jak zrobic fotke tak malemu dziecku by spelniala te ich wymogi....

ja w moim paszporcie wygladam jak seryjny morderca
Stary 2013-11-07, 18:35   #2811
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:

Dobrze zrozumiałaś
A wytłumaczyć nie potrafię.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 18:36   #2812
tassia
Zakorzenienie

co do ilosci herbatki to mi polozna powiedziala ze co 12 h mozna 100ml
zaparzonej na slomkowy kolor
ale ja podaje 80 ml na dobe na dwa razy lub nawet 3

co do pieluch i ubran to jakis kosmos z tymi rozmiarami
najpier mlody chodzil w ciuchach 56 przez 6 tygodni, a teraz po tygodniu wyrasta z 62
na 56 mialam garstke ubran, a na 62 jeszcze 80% nie założyłam

pampki to samo: 6 tygodni 1, a teraz mecze sie zeby dwojki pozuzywac bo juz by sie przydało 3 kupic
masakros

a to masaz ktory robie Maciusiowi:

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 18:37   #2813
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Samba sama jak spiewam to 20 min usypialam , jak pusciłam z yt to 5 min , ewidentnie falszuje

07-04-2015 Kamiś

Stary 2013-11-07, 18:41   #2814
danielka88
Raczkowanie

pochwalę się dziewczyny moja mała dziś się śmiała z min jakie do niej robiłam , pierwszy raz śmiała się mi prosto w oczy po tym jak ją tak zabawiałam jestem szczęśliwą mamusią

dzisiaj zważyłam ją i okazało się ze od tygodnia nic nie przybrała na wadze. tak więc postanowiłam dawać cyca kiedy tylko zapłacze. I o dziwo ssała za każdym razem. No ale taki dzień to już nic się nie da zrobić siedziałam z nią prawie cały czas na łóżku - a to ssanie a to odbijanie usypianie kupka - usypianie i znów ssanie. W ogóle to ostatnio dziwnie łapie cyc Już jej nie podaję tylko sama łapie buzią i puszcza znów łapie puszcza.... aż wyciągnie brodawkę i spije to mleko tryskające... dopiero potem się przyssie na dłużej. chociaż dzięki temu się nie krztusi nim tak często tylko, że z drugiej strony jest tym rozdrażniona i krzyczy.
danielka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 18:47   #2815
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
dz

my mamy ok. 20-21 stopni i ma bodziaka z dlugim rekawem albo pajaca... niby 16-18 stopni to odpowiednia temperatura dla dziecka...tak mowili na SR, chociaz ja bym przy takiej temperaturze zamarzla takze mysle ze 25 stopni i krotki rekaw to ok...jak ma cieply kark to znaczy ze w porzadku...
l:
W PL ma być 20-21 stopni, a w DE 16-18/ Ja bym nie wytrzymała, Niemcy chyba tak twarde doopy mają

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Kiedy można podać dziecku kakao,czekolade?
Stary 2013-11-07, 18:47   #2816
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
OMG współczuję
to dzielna jesteś, że się na coś takiego porwałaś, chyba że nie miałaś wyjścia, bo ząb tak bolał
Zab bolal mocno, wdalo sie zakazenie, byla ropa itp... I dentystka kazala.w.trybie pilnym usunac ze wzgledu ze karmie i antybiotyku nie moge.
Cytat:
duża

biedna malutka

my mamy ponad 400 trójek

jutro gnam do hm
Mi chirurg stomatologiczny powiedzial ze moge karmic po znieczuleniu i tak tez zrobilam. Malemu nic nie dolegalo
Stary 2013-11-07, 18:56   #2817
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

najpier mlody chodzil w ciuchach 56 przez 6 tygodni, a teraz po tygodniu wyrasta z 62

pampki to samo: 6 tygodni 1, a teraz mecze sie zeby dwojki pozuzywac bo juz by sie przydało 3 kupic
masakros

to mowisz zeby sie nie cyckac i schowac 56 i wkladac 62 ja tez jestem w szoku bo ostatnio ubralam jakies ubranko co jeszcze pare dni wczesniej bylo dobre i jak je ubralam to stwierdzilam ze mlody nog nie moze rozprostowac i musialam przebierac

Cytat:
Samba sama jak spiewam to 20 min usypialam , jak pusciłam z yt to 5 min , ewidentnie falszuje
ja chyba tez bo moge se spiewac i spiewac

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
W PL ma być 20-21 stopni, a w DE 16-18/ Ja bym nie wytrzymała, Niemcy chyba tak twarde doopy mają
zimny wychow na wiosne my w czapkach i zimowych kurtkach a oni na letniaka bo slonce wyszlo
Stary 2013-11-07, 19:02   #2818
butterfly20
Zakorzenienie

Wróciłyśmy od pediatry i jednak potówki.

co do kołysanek to mi podoba się ta http://www.youtube.com/watch?v=Fvsw-9mO5bc nie wiem jak tusi,nie mówiła mi jeszcze:P

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 19:29   #2819
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

masakros

Super, że wkleilas, będziemy korzystać.

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 19:34   #2820
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
heheh świetne

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

oj tam, nie zawracaj sobie tym głowy, czary mary po prostu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości