|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,56% |
| Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile |
|
6 | 15,38% |
| Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy |
|
3 | 7,69% |
| Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy |
|
19 | 48,72% |
| Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie |
|
5 | 12,82% |
| Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi |
|
1 | 2,56% |
| Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę |
|
4 | 10,26% |
| Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I
Cytat:
przy butli w którymś tam momencie warto próbować (ale IMO nic na siłę!), ale to jak dzieć ma co najmniej kilka miesięcy ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- urwał mi się net wczoraj, nie zdążyłam wysłać jednego posta, więc go wklejam dziś ![]() Cytat:
Cytat:
rozszyfrowałam młodszą ![]() budzi się, je, potem ma około godzinki aktywności (leży na macie, oglądamy książeczki, brzuszkujemy) a potem zaczyna być marudna. i wtedy momentalnie biorę ją na rękę , przytulam i chwilkę kołyszę i po kilku minutach widze że przysypia chwilę jeszcze tule i odkładam do łóżeczka a dziecko śpi jak aniołek ![]() a na noc zasypia koło 19.30-20, budzi się koło 2, potem, 5-6 i z reguły do 7-8 dosypia, wysypiam się aktualnie się nudzę (co pewnie widać po ilości postów ), bo obie śpią, tż zrobił już obiad i oboje się obijamy
|
||||
|
|
|
#2792 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
http://www.ebay.de/itm/290984806330?...84.m1497.l2649 oraz http://www.ebay.de/itm/Pikachu-Stitc...item3a85f24b52 i jeszcze http://www.ebay.de/itm/Pikachu-Stitc...item3a861a3ba1 ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Dziecko do pół roku moze potrzebować tego jedzenia w nocy.Mam nadzieje, że potem sie samo ustawi |
||
|
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
Ubieracie dziecku krótki rękawek w domu ? Bo my mamy obecnie 25 stopni i mlody ma krótki rękaw, spodnie i skarpetki. Leży lekko przykryty kocykiem.
|
#2794 |
|
BAN stały
|
Wika ma ten
http://allegro.pl/recaro-monza-nova-...687952000.html Wydaje mi sie ok, ale jeszcze to przemyśle |
|
|
|
#2795 | ||
|
Zadomowienie
|
łączę się w bólu
Cytat:
Cytat:
przystawiaj ją dużo do piersi, bądź dzielnaAllee jestem zmęczona. Ciężka noc, cały dzień praktycznie spędzony na kp. Ciekawe co przyniesie dzisiejsza noc. |
||
|
|
|
#2796 | |
|
Zakorzenienie
|
właśnie sie karmimy z synkiem, na nocnych zmianach sie nie pokazuje bo nie mam internetu w kom
to chociaż w dzień przy karmieniu poćwiczę pisanie jedna ręką ![]() Michaś ostatnio wieczorami chce ssać pierś przez ok 3 h meczące to troszkę , wczoraj na koniec tego maratonu podałam mu mm bo już moje sutki nie wytrzymywały ,wypił 10ml i poszedł spać macie jakieś pomysły o co chodzi ? rytuał powtarza się co wieczór od około tygodnia : ja mam mętlik w głowie , chudy pokarm, skok, potrzeba bliskości ? ![]() co robić ? ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
![]() ja to sie ciagle zastanawiam co robic dla rozwoju Malenstwa ,kiedy,jak macie jakis strony lub same polecicie jakies zabawy ?wczoraj skonczył miesiąc a ja mam schize czy nie za malo/duzo tulę, ile powinien sam lezec , jak go pobudzac do rozwoju
|
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
Filip mój ma tak jakby chrypkę
Od wczoraj. Jak wydaje jakieś dźwięki czy płacze. Zastanawiam się od czego. Może to być coś od gardła? Powinnam iść do doktora? Ma taki piskliwy głosik. Ma katarek, ale nie wiem czy byłoby to też od tego? |
|
|
|
#2798 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() duzo cierpliwosci szkoda ze cierpliwosci nie sprzedaja na kg, kupiłabym tone Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
09-07-2011 ![]() 06-10-2013 Michaś 07-04-2015 Kamiś Edytowane przez Aaamelkaa Czas edycji: 2013-11-07 o 17:07 |
|||||||
|
|
|
#2799 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tez mam w mieszkaniu okolo 25 stopni i zakladam samego bawelnianego pajaca, albo body z dlugim rekawem i spodenki. Szczerze mowiac uwazam ze body z krotkim rekawem wystarczy ale kazdy mi wmawia ze przeziebie dziecko
|
|
|
|
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko uwielbia tą piosenkę
http://www.youtube.com/watch?v=xFUPjortkDw
|
#2801 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a powiedzcie, wiecie czy dady 3 są identyczne jak pampki 3? bo w dwójkach dady są mniejsze niż pampki, i jestem ciekawa jak to z 3 ?ja też ![]() Cytat:
pewnie Ola też już koło 5200 ![]() ![]() ![]() Cytat:
i waga i rozm. 74 Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a tak serio to nie wiem, wstydzi sie i ukrywa swoje drugie imie? :/ no dziwne dziwne, to było od godz 19;00 a wtedy trwa pewnie juz jej seans serialowy ![]() jak bywalam u rodzicow po porodzie czy nawet jeszcze niedawno i Ola plakala w nocy to mama zawsze przychodzila, i nawet czasem mnie tym denerwowala ale nie no moja mama jest prze kochana i swietnie sie Ola zajmuje a tesciowa? np. tak jak przed chwila - przychodzi kiedy karmie (od poczatku nie krepowala sie nachylac nade mna kiedy to mialam wywalone cyce) i wlasnie staje sobie obok ze mam jej twarz obok mojej nad moim ramieniem i gada do Oli "kuku" ... albo bierze jej raczke albo nozke i komentuje kiedy to Ola zabiera ta raczke i sie denerwuje a T mow "nie da, nie wolno dotykac" no ciekawe czy sama bylaby scieszona jakby jej ktos przeszkadzal przy jedzeniu i tak prawie codziennie ![]() i mowi "o jaka DUZIA NÓSKA" "o CYMA sobie raczke" czyt. trzyma. "duzie dzieko" tak, dzieko, nie dziecko (wtf?) musze niedlugo o tym pogadac z tz zeby jej powiedzial ze normalnie do niej mowimy. dobrze przynajmniej ze jej z buzi nie woni bo wtedy jeszcze bardziej bylabym scieszona tym jej nachylaniem no a poza tym swietnie idzie jej budzenie Oli o czym juz tu pisalam, przyjdzie obudzi i pojdzie ![]() ostatnio przyszla, obudzila Ole i stwierdzila ze jak to tak ze dziecko caly dzien spi przeciez dziecka nie da sie zmusic do spania ;/ ahhhh sie wygadalam, juz jakis czas temu wlasnie chcialam Wam to opisac ale czasu braklo
|
|
#2802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2803 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mojemu też bebilon nie służył ![]() hehe, czasem dobrze mieć teściową do pomocy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- ![]() jutro gnam do hm ![]() http://www.hm.com/pl/product/20196?article=20196-A
|
|
#2804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- słuchajcie, czytałam tutaj jak pisałyście o tym przelewaniu wody i tak kminie już od paru dni jak to możliwe i wkońcu o tym piszęno bo jak, wlewa się do szklanki 3 łyżki wody a nagle później jak się je wylewa to wychodzi 4? cudowne rozmnożenie czy jak? no wytłumaczcie chyba że ja to źle jakoś zrozumiałam, ale od paru dni nie daje mi to spokoju serio
|
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny za info
odnosnie znieczulwniakaska a ile nie mozna kp po zniexzuleniu? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2807 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zrobiliśmy Ninie fotę do paszportu, rezultat w K wyszła jak więzień jakiś to przykre ale cały dzień polewamy z tż z własnej córki ej byliśmy w h&m. Zaciągnęłam tż bo mi kumpela zeznała, że coś tam remontowali i normalnie jest szau! oprócz tego że jest większa o połowe to otworzyli dział h&m home ale tam są super rzeczy! kocyki, świeczki, poduszeczki, pościel, kubki no masakra jakie piękne i drogie ale nic nie kupiłam bo nie wzięłam karty z domu a ten on mi pożydził twierdząc że pojedziey tam po przeprowadzce![]() Mam mega smak na krewetki ale nie wiem jak je zrobić... smażone z czosnkiem odpadają... Zupa będzie za ostra... w cieście za tłuste... myślałam o sałatce np z rucolą ale nie wiem co jeszcze dodać... Jakieś pomysły? Tasia? ![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
09 października 2013 18:45 Ninka |
||
|
|
|
#2808 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki juz znalazlam daj znac jak z jakoscia jak przyjda ![]() Cytat:
takze mysle ze 25 stopni i krotki rekaw to ok...jak ma cieply kark to znaczy ze w porzadku...Cytat:
ja mojemu sama ukladam kolysanki, ale nie zauwazylam zeby ktoras go szczegolnie urzekla...chyba za bardzo falszuje Cytat:
ale nie widzialam tego w H&M u nas myslisz ze ta czapeczka bedzie odpowiednia na te zimne dni?nad mlekiem bym sie zaplakala... no ale ja mam mleko z serii limitowanej hahaha...chociaz musze powiedziec ze i tak sie rozkrecilo bo na poczatku polozna mowila ze maly slabo ssie i ze nic nie pije tylko wisi...szczerze sama nie slyszalam zeby przelykal...wiec przystawialam go ale nie przy kazdym karmieniu...glownie sciagalam i mleka bylo malo... ostatnio to w ogole byl jakis kryzys bo potrafilam siedziec godzine z laktatorem a tam 15 ml... bylam juz tym zmeczona, bo albo sciagalam w kazdej wolnej chwili gdy mlody zasnal, wiec tym samym nic w domu nie ruszone albo z mlodym u boku w wozku ktory jeczal a ja mialam wyrzuty sumienia ze siedze z laktatorem zamiast sie z nim przytulac i tylko podaje smoka i kolysze... no i stwierdzilam ze koncze z tym i ze bede przykladac malego przy kazdym karmieniu...jak pokarm calkiem zaniknie bo on nie bedzie ssal to zaniknie a jak bedzie ssal to wypije z cycka... i o dziwo ssie i slysze jak przelyka nio i zawsze jeszcze daje potem butelke (chociaz czasami zasnie na cycku i spi z pol godzinki), ale i tak jestem zadowolona moze z czasem mleka bedzie przybywac... tylko zdezorganizowalo nam to wychodzenie na spacery bo najpierw karmienie z godzine, bo mlody ma 7 drzemek w miedzy czasie, potem jeszcze butla, no ale cos za cos
|
||||
|
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() ja dzisiaj zaszlam do pepco a tam bluzeczki po 5 zl dla dzieci wzielam 2 sa swietne dobre gatunkowo jeszcze chyba skocze po 2 jakby ktos byl zainteresowany
|
#2810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to bez problemu kazdy fotograf zrobi? bo wlasnie ostatnio myslalam nad tym jak zrobic fotke tak malemu dziecku by spelniala te ich wymogi....ja w moim paszporcie wygladam jak seryjny morderca
|
|
|
|
|
#2811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wytłumaczyć nie potrafię. |
|
|
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
co do ilosci herbatki to mi polozna powiedziala ze co 12 h mozna 100ml
zaparzonej na slomkowy kolor ale ja podaje 80 ml na dobe na dwa razy lub nawet 3 co do pieluch i ubran to jakis kosmos z tymi rozmiarami najpier mlody chodzil w ciuchach 56 przez 6 tygodni, a teraz po tygodniu wyrasta z 62 na 56 mialam garstke ubran, a na 62 jeszcze 80% nie założyłam ![]() pampki to samo: 6 tygodni 1, a teraz mecze sie zeby dwojki pozuzywac bo juz by sie przydało 3 kupic masakros a to masaz ktory robie Maciusiowi:
|
|
#2813 |
|
Zakorzenienie
|
Samba sama jak spiewam to 20 min usypialam , jak pusciłam z yt to 5 min , ewidentnie falszuje
|
#2814 |
|
Raczkowanie
|
pochwalę się dziewczyny moja mała dziś się śmiała z min jakie do niej robiłam
, pierwszy raz śmiała się mi prosto w oczy po tym jak ją tak zabawiałam jestem szczęśliwą mamusią dzisiaj zważyłam ją i okazało się ze od tygodnia nic nie przybrała na wadze. tak więc postanowiłam dawać cyca kiedy tylko zapłacze. I o dziwo ssała za każdym razem. No ale taki dzień to już nic się nie da zrobić siedziałam z nią prawie cały czas na łóżku - a to ssanie a to odbijanie usypianie kupka - usypianie i znów ssanie. W ogóle to ostatnio dziwnie łapie cyc Już jej nie podaję tylko sama łapie buzią i puszcza znów łapie puszcza.... aż wyciągnie brodawkę i spije to mleko tryskające... dopiero potem się przyssie na dłużej. chociaż dzięki temu się nie krztusi nim tak często tylko, że z drugiej strony jest tym rozdrażniona i krzyczy. |
|
|
|
#2815 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
/ Ja bym nie wytrzymała, Niemcy chyba tak twarde doopy mają---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Kiedy można podać dziecku kakao,czekolade? |
|
|
|
|
#2816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2817 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez jestem w szoku bo ostatnio ubralam jakies ubranko co jeszcze pare dni wczesniej bylo dobre i jak je ubralam to stwierdzilam ze mlody nog nie moze rozprostowac i musialam przebierac ![]() Cytat:
Cytat:
na wiosne my w czapkach i zimowych kurtkach a oni na letniaka bo slonce wyszlo
|
|||
|
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłyśmy od pediatry i jednak potówki.
co do kołysanek to mi podoba się ta http://www.youtube.com/watch?v=Fvsw-9mO5bc nie wiem jak tusi,nie mówiła mi jeszcze:P
|
#2819 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:04.

Teraz udało jej się zasnąć więc mam chwilkę na śniadanko. P wczorajszych szczepieniach wszystko było w porządku - zobaczymy jak dzisiaj będzie. No i mojej Antosi wychodzi już drugi ząbek
), bo obie śpią, tż zrobił już obiad i oboje się obijamy 

malutka potrzebuje mojej uwagi 24h na dobe a trzeba jeszcze w domu poogarniać wiec nie mam kiedy was poczytać jedynie mogę napisać co u nas... no wiec różnie wczorajszy dzień był dla mnie koszmarem a właściwie wieczór bo dalam małej w ciągu dnia mm zjadła trochę i później cały czas cyce dostawała a później o 20 po kąpieli dostała znowu mm mąż chciał wziąć ją do odbicia zwymiotowała później próbowałam ja położyć spac nie chciała to myslalam ze chce zjeść a gdzie wręcz miała odruch wymiotny na co ją utuliłam i usnęła na trochę a później spac nie mogła czasem płakała ale tez lezala i patrzyła na co się rozpłakała to moja siostra wzięła ja utulić to porządnie znowu zwróciła
przystawiaj ją dużo do piersi, bądź dzielna
to chociaż w dzień przy karmieniu poćwiczę pisanie jedna ręką 

macie jakis strony lub same polecicie jakies zabawy ?

i tak prawie codziennie 

odnosnie znieczulwnia
to przykre ale cały dzień polewamy z tż z własnej córki