|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Marta jeszcze raz gratuluje
![]() Tamlin super, że już jesteście po sprawie i po pozytywnym zakończeniu
|
#4952 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas tez tak jest. jak nie bede chodzic to za chwile będzie wrzask o mleko i wyjdzie ze nie je niczego innego oprócz mleka.tak to "wsicne" trochę warzyw, mięsa. wiem, że to strasznie zly nawy ale masz inny pomysl? |
|
|
|
|
#4953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4954 | |
|
Zadomowienie
|
Czułam,że tak będzie
kl aski:Cytat:
Tak propo wszy...to u mojego J. w przedszkolu panują,bo ciągle w poczcie karteczki przypominające,by sprawdzać dzieciom głowy. Mam nadzieję,że nic nie przyniesie...
|
|
#4955 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i to jest tak, że ona dziubnie np trochę makaronu, ze 3 winogrona, ale nie na tyle żeby sobie pojeść i zaraz sie wygina w tył w krzesełku. a po chwili ryk o mleko. ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
niestety wszy bardzo cięzko sie pozbyc. najgorsze to podobno te jajka. bleh. ale wiecie w tej sprawie dużą wine ponosza rodzice ktorzy ignoruja problem. moja ciotka pracuje w szkole, i tam przychodzic pielegniarka sprawdzac glowy i rodzicc musi wydac zgode ze mozna dziecku sprawdzic. duza czesc nie wyraza zgody. a gdy u dziecka sie wykyją wszy to rodzic powinnien zostawic takie dziecko na kilka dni w domu i pozbyc sie ich. a noe posylac do szkoly i roznosci na inne dzieci. teraz to dopiero bedzie jak robi sie coraz zimniej, dzieci w kurtkach, czpakach i to wisie w szatni styka sie ze soba i juz mozna przyniesc w ten sposob tez wszy. |
||
|
|
|
#4956 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin, super, że masz już z głowy. No i widać, jak ex zależało na Pauli... co za człowiek..
Marta, raz jeszcze gratuluję Odwołałam jutrzejsze szczepienie. Zuzia dziś miała biegunkę (3 kupki), po południu mi zwymotowała, więc pojechałam do lekarza. stwierdził rotawirusa (ot tak ), dał leki. gorączki nie ma, żywiołowa jak zawsze. mam nadzieję, że dzięki szybkiej reakcji uda nam się ekspresowy powrót do zdrowia i bez przygód na ip się obędzie.No i tylko facet-lekarz mógł wymyślić, że powinnam ograniczyć kontakt z chorym dzieckiem. bo niby jak mam to zrobić? zresztą już też musiałam coś złapać, bo rano jak już dawno nie, przez cały dzień byłam w stanie pić tylko sok pomarańczowy z cząstkami owoców, bo wszystko inne lądowało wiadomo gdzie... ech... zakupiłam i sobie dicofrol dla dorosłych i będę się wspomagać.zmykam do łóżka. dobrej nocy
|
|
#4957 | |
|
Zakorzenienie
|
od 14 do 19 siedziałam w kuchni i mój kręgosłup właśnie odmawia mi posłuszeństwa
ale pochwale się zamarynowałam w tym czasie 2kg śledzi, zrobiłam domowy smalczyk, upiekłam sernik na ciemnym,kruchym ciescie i zrobiłam obiad na jutro (mamy lekarza,a mąż na 13 ma wyjątkowo do pracy). Surówkę z buraczków, rybkę i zamiast pure prazonki świetokrzyskie pychotkaa i polecam zakupy z etesco dziś Pan nam przytachał zakupy na cały miesiąc(mniej więcej) i mężowi tak się go szkoda zrobiło,że mu na piwo dał 3zł![]() aż się zdziwiłam,ze za 300zł skrzynki całe załadowane po brzegi wyszły ![]() wszystko świeżutkie i tylko zamiast tilapii była flądra strzałozębna ![]() jeszcze raz kochana gratuluje!!!! ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
najważniejsze by szybko minęło!
|
|
#4958 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
U nas też okresowo mamy problemy z jedzeniem u Otylki teraz akurat ma okres jedzenia wszystkiego co wpadnie jej w ręce, ale są takie dni, że nie chce nic u nas w takich sytuacjach pomaga niestety tylko zabawianie dostaje do zabawy np przesiewacz do mąki i do środka powrzucane jakieś stare smoczki, łyżeczki i się tym bawi a my w międzyczasie ją karmimy ![]() Jeżeli ma okres jedzeniowy to wystarczy, tak jak pisała gda, siąść z nią przy stole, położyć na blacie stolika jakieś marchewki z zupki, ziemniaki i w międzyczasie ją karmić i bez problemu zjada całą porcję ![]() Czasami jest tak głodna (mimo, że cały czas coś podgryza), że pomaga nam dmuchać porcję na łyżeczce, żeby szybciej jej dać
Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-11-07 o 20:42 |
||
|
|
|
#4959 |
|
Zakorzenienie
|
wie może któraś czy te zestawy są przecenione w h&m? bo u nas nie ma ich w ogóle, a podobno są na 29,99zł
http://www.hm.com/pl/product/20981?a...=SIMILAR_TO_PD i http://www.hm.com/pl/product/16781?article=16781-A
|
#4960 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakbyś napisała z godzinkę wcześniej to wysłałabym tżta żeby sprawdził, a tak to sklep już zamkneli
Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-11-07 o 21:07 |
|
|
|
|
#4961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale Kasiam się nie dziwię, Giulia od początku chyba była niejadkiem, także rozumiem, że zależy jej aby cokolwiek innego poza mlekiem jadła... Tamlin, dobrze że już masz tą sprawę z eksem za sobą. Matko, żeby własnym dzieckiem się nie interesować, przykre.. A Paula nie mówi o nim? A w ogóle to napiszcie co robicie swoim dzieciom na obiad i co najbardziej lubią jeść, bo mnie coś pomysłów brak, mam wrażenie że w kółko je tylko ziemniaki i marchewkę... No ale dziś mu chciałam urozmaicić i zrobiłam kaszkę kuskus i beeeee. Misiek lubi jajka, właśnie ziemniaki, makaron, mięsko też chętnie wcina. |
|
|
|
|
#4962 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(ogólnie bardzo lubi zupy wszystkie oprócz ogórkowej )A ze stałych pokarmów to bardzo lubi klopsiki w sosie koperkowym i właśnie woli jeść je z kaszą albo ryżem bo za ziemniakami to tak średnio przepada. Zje ale niewiele No i uwielbia kluski wszędzie, ze wszystkim ![]() A i ostatnio tżt ją nakarmił wieprzowinką po żeglarsku i też jej posmakowała, pół talerza mu zjadła
Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-11-07 o 21:48 |
|
|
|
|
#4963 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbował też pieczonej kaczki - kolejny hicior! Jajo sadzone też uwielbia. |
|
|
|
|
#4965 |
|
Zakorzenienie
|
Co do jedzenia, to nie mogę na Antka narzekać, bo on praktycznie je wszystko i mógłby jeść non stop. Chociaż zauważyłam, że w ostatnim czasie je troszkę mniej, bo nie ma na to czasu, bo przecież musi być to tu, to tam...
|
#4966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Misiek lubi rybki też, ostatnio łososia, oraz okonia którego TŻ złowił, tylko tu trzeba na ości uważać.Cytat:
Zupy też w sumie jada, tylko ja je rzadko robię, bo sama nie przepadam - poza rosołem który mogę jeść codziennie O właśnie, muszę jakieś kluchy zrobić, bo ja też uwielbiam za to TŻ niekoniecznie... ech i weź tu dogódź wszystkim. Ale mam to w nosie
|
||
|
|
|
#4967 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4968 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki. U nas nocka nieprzespana... Misiek zaczął wymiotowac aż się wystraszylam i pojechaliśmy na ip. Nic nie stwierdziła bo to trochę za wcześnie. Mamy tylko podawać elektrolity co też robie już drugą godzinę, bo kazała po troszku. Biedaczek mój, taki był wystraszony jak obudził się wymiotujac
ja też bo to pierwszy raz mu się zdarzylo. Co to nas się tak czepia ostatnio coś ciągle. Ciekawe jak jutro. wysłane z fona
|
|
|
|
#4969 |
|
Zakorzenienie
|
Lewek dużo zdrówka dla Misia
Maggie i dla zuzanki też U nas dzisiaj przeprowadzka w nocy ale przynajmniej dospał do 5.30 ![]() Na Jasia z jedzeniem nie mogę też ostatnio narzekać, zjada praktycznie wszystko i uwielbia ziemniaki z jajkiem sadzonym
|
#4970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje!!!
![]() Cytat:
Cytat:
Maggie dla Was też dużo zdrówka Co do jedzenia to ja za Fabiankiem nie biegam. Nie umie jesc w miejscu bo musi biegac ale sam przychodzi po jedzonko jak go karmie i zjada ladnie. A jak nie chce to trudno,sam przychodzi i mówi :daj
|
||
|
|
|
#4971 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Widziałam na fb i te prażonki też muszę zrobić, tylko kwestia formowania ich - jak to robić, bo ja nie mam wyobraźni i jakoś nie mogę tego ogarnąć ![]() Cytat:
Cieszę się że nie przyjechał, że nie musiałam go oglądać i dzięki temu poszło tak łatwo, ale serce mi pęka, że własny ojciec, który zapewniał że tak kocha, po prostu o niej zapomniał, wykreślił ją ze swojego życia. Przykre to strasznie. Mati je wszystko, zupy w sumie wszystkie, a na drugie to co my, uwielbia kaszę gryczaną i jaglaną. Pulpeciki zajada ze smakiem, mielone, piersi z kurczaka, pierogi, gołąbki, ryby w każdej postaci. Problemu z jedzeniem z nim nie ma. Cytat:
I jak tam u Was? Jak Misiu?
|
||||
|
|
|
#4972 |
|
Zakorzenienie
|
Jejciu Lewek zdrówka dla Miśka! Jak się tersz czuje?
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
|
#4973 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin, czytam historię dot. Twojej Pauli. Moja koleżanka po 13 latach małżeństwa rozstała się ze swoim mężem, który dosłownie był ideałem męża i ojca serio mieli córeczkę.
Chłopu odbiło jak został dyrektorem i zaczął się bujać ze swoją seksretarką. Dzisiaj są razem i z tego bujania urodził im się chłopczyk. Co jest absurdalnego w tym wszystkim, ten idealny mąż i ojciec, który kochał nad życie swoją córkę dziwnym trafem, wymazał ją ze swoich ojcowskich uczuć na rzecz młodszego, obie z koleżanką obstawiamyy, że tamta franca robiła wszytsko by tak się stało. Dziś jego 19letnia córka po prostu go nie zna bo tak zawiódł jej dziecięce zaufanie - miała koło 14 lat jak zaczął traktować ją tzw gorzej, gdy przyjeżdzała na widzenia . Za to ma śweitny kontakt z teraźniejszym drugim mężem mojej koleżanki, są świetnymi jak to sie mówi kumplami. Przykre to jest strasznie, ja też bardzo kochałam mojego ojczyma, swojego taty nie znam, bo zmarł gdy miałam 14 mcy. Moja mama wyszła za mąź gdy ja byłam w wieku twojej Pauli i też mówiłam do niego tato i innej opcji nie przyjmowałam
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2013-11-08 o 08:52 |
|
|
|
#4974 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin ale to przykre
![]() ale lepiej dla Pauli,po co raz na jakiś czas miałby udawać Ojca. Moja siostrzenica ma 14 lat i widuje "Tatusia" raz na kilka miesięcy bo ciągle jest zapracowany i nie ma czasu jej odwiedzać ![]() a mieszka kilka ulic dalej. Wymazal ja ze swojego życia. |
|
|
|
#4975 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to się boję co będzie jak ona zacznie pytać. Przecież nie powiem że tatuś bzyknął ciocię a później zapomniał o niej. A jakoś trzeba będzie wybrnąć.
|
|
|
|
#4976 |
|
Zakorzenienie
|
Może nie będzie się zagłębiać w temat ?
No nie wiem jakbym z tego wybrnęła. |
|
|
|
#4977 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012t
Cytat:
ma 7 córek - odpuścił, ale dzisiaj ma imponujące grono wnuków ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
|
|
#4978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Marta gratulacje!
Cytat:
Lewek zdrówka dla Misia i Maggie dla Ciebie i Zuzi! Ja będę dzisiaj robiła Kindze pierogi z twarogiem, ciekawe czy zje, bo u niej z gryzieniem jest różnie, raz jej się chce, a raz nie... |
|
|
|
|
#4979 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Załapałam się na stary wątek
![]() Colds gdzie Ty? Jasiu sto lat nasz najmłodszy kawalerze Cytat:
Wiem że nie każde dziecko będzie fajnie jadło bo Kamil też był strasznym niejadkiem,z resztą jest nadal. A propo mleka,wczoraj rano zrobiłam owsiankę na krowim mleku z kartonu i Oliwia nic,a Hubert zrobił do wieczora 6 luźnych kupek ze śluzem zielonych,ostatnia była ciemnozielona taka zgniła już miałam do apteki lecieć po Smectę.Więc krowie mleczko narazie nieCytat:
.Pamięt am że ciężko było się pozbyć bo przenosiliśmy na siebie cały czas aż mama kupiła jakiś szampon.W przedszkolu u Kamila też jest tak jak piszesz,ja wyraziłam zgodę-nie wiem co to za problem dla rodziców żeby wyrazić zgodę na sprawdzenie czystości głowy ![]() Cytat:
![]() No nic zdrowiejcie Cytat:
![]() Jagódka grzeczna była? Z tesco też bym chętnie zamówiła zakupy ale u nas nie ma Cytat:
Cytat:
![]() Cieszę się że to się tak pozytywnie zakończyło |
||||||
|
|
|
#4980 |
|
Zakorzenienie
|
Jasiu sto latek!!!
Jeszcze się Jaś na życzenia w tym wątku załapał
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.

Jestem żonką 

kl aski:
), dał leki. gorączki nie ma, żywiołowa jak zawsze. mam nadzieję, że dzięki szybkiej reakcji uda nam się ekspresowy powrót do zdrowia i bez przygód na ip się obędzie.
jak już dawno nie, przez cały dzień byłam w stanie pić tylko sok pomarańczowy z cząstkami owoców, bo wszystko inne lądowało wiadomo gdzie... ech... zakupiłam i sobie dicofrol dla dorosłych i będę się wspomagać.
ale pochwale się

ja też bo to pierwszy raz mu się zdarzylo. Co to nas się tak czepia ostatnio coś ciągle. Ciekawe jak jutro. 

I jak tam u Was? Jak Misiu?
ma 7 córek - odpuścił, ale dzisiaj ma imponujące grono wnuków