|
|
#721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LI
i są jeszcze śluzy w przyjemniejszych miejscach
![]() Nic mi się nie chce, idę spać Cytat:
![]() Cytat:
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2013-11-07 o 20:20 |
||
|
|
|
#722 |
|
Mother of Cats
|
Rejcz, ja też nie Kam, ale jeśli chcesz się zająć zdrowiem przez dietę, to goraco polecam Odżywianie dla zdrowia Paula Pitchforda. O pokarmach śluzotwórczych i o oczyszczaniu organizmu z nadmiaru śluzu też są tam informacje. Z treścią możesz się zapoznać choćby na gryzoniu, są tam pdf-y.
|
|
|
|
#723 |
|
grozi wypollizowaniem
|
jak wybrac dobry osrodek jazdy konnej na obóz dla dida?
|
|
#724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mucios gracias - przeczytam to już Wam wszystkim podaruję szczegółowe info o śluzach czyli pewnie błędnie skorelowałam to z pokarmami zawierającymi gluten, podejrzewam, że wszystkie one przypadkiem będą siedzieć w grupie śluzotwórczej i to będą dwie różne bajki. Ale ta cała celiakia, skąd sie skapnąć żę się ją ma/ nie ma ![]() Na wiki bardzo enigmatycznie wyjaśnione. Czytam w necie, wszędzie piszą jako rzeczesz ale jak pozanć, objawy? doczytałąm tu http://www.celiakia.pl/objawy/ ![]() no nic czekam zatem na znalezienie lekarza, który traktuje pacjenta serio przeż sie nie będę diagnozować online, bo of kors zbyt wiele pasuje
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2013-11-07 o 20:42 |
||
|
|
|
#725 | |
|
Mother of Cats
|
Troszkę Ci to zajmie - to prawie 800-stronicowa cegła
Cytat:
Daleka znajoma, która ledwie parę lat temu dowiedziała się, że ma to cudo, mówiła też o wiecznie suchych łokciach jako jednym z objawów. Ale to chyba mało charakterystyczne ![]() Edit: widzę, że się powtórzyłam z tymi linkami
Edytowane przez aileenn Czas edycji: 2013-11-07 o 20:49 |
|
|
|
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no właśnie czytam, że objawy są takie, że latami można to mieć i zwalać na karb niestrawności itp itd dzięki za drogowskaz - 800 stron mi nie straszne, teraz tylko chcę mądrego lekarza który zleci te lub inne mądre badania - naiwna jestem co? ale nie spocznę, moja jakość życia leży i kwiczy, tak być dalej nie może że twierdzą, że ejstem zdrowa, a mam niedokrwistość, wieczny głód na wołowinę, wątróbkę plus inne wsie objawy, ale przyczyny nieznane - no to jak kur dwa jestem zdrowa? czy jest to genetyczne? czy może być? Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2013-11-07 o 20:56 |
|
|
|
|
#727 | |
|
To ja :)
|
Cytat:
i nawzajem!Prąd mi zabrali, a ten w komórce się kończy... Wybierz Olsztyn -Ośrodek Jeździecki przy Uniwersytecie, tam się wychowałam. Super warunki, odpowiedzialni instruktorzy, a poza tym jest tenis i inne atrakcje. Np. własne jezioro ośrodkowe
|
|
#728 |
|
Wpisz tu zomzing
|
|
|
|
|
#729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olsztyn-Kortowo wiedziałam że Mursz mnie uprzedzi Cytat:
|
||
|
|
|
#730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdyby nie te spadki słodycze jak dla mnie mogłyby nieistnieć - nei wiem po czemu ludzie wymyślili torty? i ciasta?
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2013-11-07 o 21:29 |
|
|
|
|
#731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pachną ładnie, ale zeby od razu to jeść? ![]() Wiecie co dziś zrobiłam? wrzuciłam moją pomadkę Chubby Stick do szybu windy Wyciągałam ją z torebki jednocześnie wchodząc do winy i mi wypadła z rąk i wpadła w tę szparą między drzwiami a podłogą windy Jak to mówią "niech żyje zgrabność"
|
|
|
|
|
#732 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ale to drugi koniec Polski ,szukam czegos koło krakowa ![]() znalazłam take cos http://www.wlosan.pl/ no i nie wiem po czym mam poznac czy to jest ok czy nie ok ,a moze macie soc z okolic krakowa fodnego polecenia?
|
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#735 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w Olsztynie na obozie właśnie byłam ten co znalazłaś wygląda fajnie, ale faktycznie bez polecenie to ciężko ocenić, bo najważniejsze są konie i instruktorzy Cytat:
i za poszukiwania ![]() ja ostatecznie kupiłam w sklepie no name, w sieciówkach mi nic nie podeszło czyli jednak siostra
|
||
|
|
|
#736 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
strawberry
ale teraz myślę nad nową i może będzie graped up ![]() Piątunio
|
|
|
|
#738 | |||||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
![]() Cytat:
PS: coś tam napisałam w odp. na post Parabelki Cytat:
Cytat:
wrócę jeszcze do związku glutenu z tarczycą, o którym wspominałam parę miesięcy temu, coś tam na ten temat latem poczytałam, nie za dużo i nie za dokładnie, przyznaję, i wcale nie mam chęci wnikać głębiej, ale potwierdzenie tego związku mam z dwóch niezależnych i dość odległych od siebie źródeł - znajomej bioenergopsycholożkoterap eutki ale też od doktor biochemii a o śluzach i ich rodzajach i wpływie na organizm można sobie poczytać w medycynie chińskiej ![]() ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Cytat:
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
Edytowane przez kamena Czas edycji: 2013-11-08 o 08:04 |
|||||
|
|
|
#739 | |
|
Mother of Cats
|
Polly, materiały do zielonych wycieczek dla Twojego dida? KLIK
Cytat:
A propos knigi Pitchforda - on właśnie łączy punkt widzenia medycyny chińskiej i zachodniej |
|
|
|
|
#740 |
|
To ja :)
|
A na dodatek dziś wieczorem koncert Kultu ![]() Więc paraduję dziś po robo w koszulce takiej: http://oi28.tinypic.com/b6obgl.jpg i spranych czarnych dżinsach. I z pomiętolonym włosiem, oraz czarnym makijażem. A co...
|
#741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
P.S. nie mam młynka ![]() P.S. 2 kapitalna ta strona Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2013-11-08 o 15:27 |
||
|
|
|
#742 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Przybyłam o 6:30, właśnie wstalam na obiad ![]() Pogoda ładna, ale nawet mi się dziś nie chce ruszać sprzed tv. |
|
|
|
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Jest taka czy se zmieszałaś?
![]() Cytat:
(łodezwała się Nieciamajda wytłukująca miski z dziuraleksu )Dojrzałam w CCC buty, które mi się podobią, ale cena mnie dobiła (nawet ze zniżką) i teraz żałuję, że wlazłam do tego sklepu Muszę sobie więc tłumaczyć, że na zimę mam już jedne buty i starczy ![]() C'nie? ![]() Dobry A i na dobry dzień takie 3 żarciki dla Was (może znacie ) :Ojciec przyjeżdża do syna na studia odwiedzić go w akademiku i zrobić mu zarazem niespodziankę. Znajduje jego pokój, puka i pyta: -Czy tu mieszka Janek Nowak? A głos ze środka pokoju mu odpowiada: -Taaa, weź go połóż pod drzwiami! Policjant zatrzymuje samochód, którym jadą trzy osoby. - Gratuluję - mówi policjant - jest pan tysięcznym kierowcą, który przejechał nową szosą. Oto nagroda pieniężna od firmy budującej drogi! Obok pojawia się reporter i pyta: - Na co wyda pan te pieniądze? - No cóż - odpowiada po namyśle kierowca - chyba w końcu zrobię prawo jazdy... Żona kierowcy z przerażeniem: - Nie słuchajcie go panowie... On zawsze lubi żartować, gdy za dużo wypije! W tym momencie z drzemki budzi się, siedzący z tylu dziadek i widząc policjanta zauważa: - A nie mówiłem, że skradzionym samochodem daleko nie zajedziemy!... Gość wraca po weekendzie i widzi, że obok siedziby jego firmy stoi ogromny kort tenisowy, mnóstwo widzów, na parkingu same eleganckie limuzyny, Rollsy i Bentleye, a na korcie Kuzniecowa z Sereną Williams. Stanął jak wryty, po chwili wbiega do biura i wrzeszczy do wspólnika: - Co jest grane?! A ten, jakiś niewyraźny, mówi: - Wiesz, złapałem złotą rybkę... - Pożycz mi ją! - OK, ale uważaj, trochę jest przygłucha... Gość biegnie z rybką do domu i mówi: - Chcę mieć górę złota! I za chwilę ma górę błota. Biegnie wkurzony z pretensjami do wspólnika. A ten na to: -A co ty myślisz? Że moim życzeniem był "wielki tenis"? Miłego dnia
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
|
#744 |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
to może ręcznie w makutrze
ja ukręciłam bo nie lubię kupować gotowców jak mogę zrobić sama szczególnie jak mam możliwość. gotowce się mi zwykle psują bo nie zużywam tyle na raz, a taki sezam nabywam na wagę i zużywam po trochu w postaci ziaren do musli i sałatek albo właśnie tahini. jeszcze o śluzie.... takie moje przemyślenia, jakiś rok temu pierwszy raz usłyszałam o tym całym niedobrym śluzie i tak sobie myślałam ki diabeł, jakieś wymysły bez sensu, potem byłam na paru wykładach z pięciu przemian i tam było już to wyjaśnione dogłębniej (acz zapamiętałam tylko tyle że musi byś równowaga - co ma sens, nie tylko w medycynie chińskiej - bo jak organizm, albo narządy, są za suche albo za wilgotne to równowagi brak i stąd są dolegliwości i choroby.... plus, że nadmiar śluzu może odłożyć się w narządach w postaci np. guzów, co mnie zaciekawiło, choć wiem że do medycyny zachodniej ma się nijak, ale wyjaśnienie dobre jak każde inne, byle w ramach jednego sensownego systemu)... w każdym razie wydaje mi się to bardziej skomplikowane niż po prostu "unikanie jedzenia-które-produkuje-śluz" i na pewno - tak jak ze wszystkim - każdemu będzie słuzyło co innego. moim zdaniem najlepiej na sobie, w miarę sensownie, poeksperymentować. a o glutenie, gluten jest mieszaniną białek i zapewne, tak jak Parabel pisała, odżywia (co widzę po sobie, bo wraz z brakiem podaży glutenu wzrosło mi zapotrzebowanie na mięso, którego już prawie nie jadłam, kasze, fasole i jaja itp. widać go nie zastępują, muszę spróbować dorzucić do diety amarantus i quinoę) aczkolwiek czy jest taki super dla organizmu to nie wiem, na logikę - czy tam na chłopski rozum - coś co jest nierozpuszczalnym glutowatym gumowatym lepiszczem nie widzi mi się jako coś co chciałabym mieć rozsmarowane po jelitach.... tak mi się to obecnie wizualizuje, być może mi z czasem przejdzie
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
#745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie kupiłam torebki, ale za to kupiłam płaszcz Drugi w tym miesiącu ![]() Kam, przepraszam ( szukałam Twoich postów na temat, ale komp mi świruje chyba), ale moglabyś napisać słowko o tej diecie jaglanej ( to oczyszczająca chyba była?) co na niej schudłaś kilka kg nieplanowane? |
|
|
|
|
#746 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
co nie? bardzo fajne pomysły, chyba stamtąd robiłam sernik wegański z nerkowców.
---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
a od siebie dodam, że może być już trochę za zimno (ja robiłam oczyszczanie w kwietniu, też było wtedy chłodno i się trzęsłam, więc jadłam kaszę z masłem albo olejem sezamowym i pieprzem), ale może nie każdy jest tak wrażliwy na chłód.
|
|
|
|
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz będę miała kilka miesięcy wolnego i głownie posiadówy w domu, więc spróbuję
|
|
|
|
|
#748 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale fajna A ja że jak postawię w niej jedną nogę to ruszy ![]() Cytat:
Cytat:
Drugi znam Trzeci świetny Płaszczów nigdy za dużo choć ja mam tylko jeden ale ja mała i źle w nich wyglądam ![]() Ależ dziś było piękne suońce Fitam
|
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
Kam - dzięki, razem z dziefszynami rozjaśniłyście mi trochę
nic nie stwierdzam póki co, nic na oślep, pomalutku zdobywam wiedzę, szukam namiarów an dobrych lekarzy, a w diecie staram sie jak zwykle jeść tylko to na co mój organizm ma chcicę - obecnie bardzo na mięso, ryby, jaja, i zielone warzywa (choć żalazo był na najniższym szczebelku ale normy) odrzuca mnie od makaronów, wszelkich mącznych pierogów naleśniorów i placuszków - ale to już od dawna |
|
|
|
#750 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:23.

a im starszy tym gorzej

Wyciągałam ją z torebki jednocześnie wchodząc do winy i mi wypadła z rąk i wpadła w tę szparą między drzwiami a podłogą windy 
za poszukiwania