Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI) - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-07, 21:22   #2191
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
To jest ulubiona zabawa mojej Malej. Specjalnie mnie zaczepia, staje przy nodze, zebym zeszla do niej na ziemie. I sie gonimy, ona sie obraca, czeka, zwiewa az sie przewraca bo nie nadaza i kladzie sie na ziemi rozesmiana w glos. Kocham too
moja też!!!!!!!

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 21:24   #2192
LadyWhisper
Zakorzenienie

pietraszko mi dzisiaj zwiewal a ja go za "fraki" odciagalam do tylu, tak chyba miljon razy w koncu dostal ataku smiechu i nie byl w stanie czworakowac

dobranic lejdis

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 21:24   #2193
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja czytalam ze z tym wczesnym podawaniem produktow niedozwolonych dzieciom to wcale nie musi chodzic o to ze bedzie bolal brzuch po zjedzeniu. Ale wlasnie chodzi o problemy z zoladkiem ktore wyjda w przyszlosci, niewlasciwy metabolizm, oraz alergie ktore wyjda po czasie. Im szybciej wprowadzamy produkty niedozwolone tym wieksze mamy prawdopodobienstwo ze cos bedzie alergizowac, rosnie prawdopodobienstwo alergii pokarmowej.
No i do tego jeszcze predyspozycje do nadwagi i cukrzycy - tez w niemowlectwie.
Otoz to
Wiele mam (nie mowie o ktorejs z Was) tlumaczy sie, ze po podaniu niedozwolonej rzeczy dziecko nic nie jest, ale przeciez tak naprawde to dopiero moze wyjsc w przyszlosci...

Dobra, mialam isc czytac

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 21:25   #2194
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
To jest ulubiona zabawa mojej Malej. Specjalnie mnie zaczepia, staje przy nodze, zebym zeszla do niej na ziemie. I sie gonimy, ona sie obraca, czeka, zwiewa az sie przewraca bo nie nadaza i kladzie sie na ziemi rozesmiana w glos. Kocham too
u nas było to samo mam ubaw razem z nią

Aga, decyzja należy do Ciebie tam tych aukcji jest kilka i różne klocki więc sobie popatrz na spokojnie

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 21:30   #2195
Debrah
Zakorzenienie

Takie jeszcze fajne : http://allegro.pl/clementoni-klocki-...657580797.html
I nie wiem czy postawic bardziej na ilosc klockow : tak jak tu: http://allegro.pl/clementoni-klocki-...688925975.html czy wlasnie na to ze w zestawie wyzej jest ta fajna zabka, ktora dziecko potem bedzie moglo ciagnac za soba.

Cala, wy macie 24 klocki, si? myslisz ze w tym wieku trzeba duzo sztuk? 15 za malo?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 21:36   #2196
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Takie jeszcze fajne : http://allegro.pl/clementoni-klocki-...657580797.html
I nie wiem czy postawic bardziej na ilosc klockow : tak jak tu: http://allegro.pl/clementoni-klocki-...688925975.html czy wlasnie na to ze w zestawie wyzej jest ta fajna zabka, ktora dziecko potem bedzie moglo ciagnac za soba.

Cala, wy macie 24 klocki, si? myslisz ze w tym wieku trzeba duzo sztuk? 15 za malo?
z tych 24 nie zbudujesz nic takiego "WOW", bo tam są chyba tylko 4 te takie duże "podwójne", a reszta te pojedyńcze i nie ma za bardzo co ze sobą łączyć. chyba, że ja nie mam wyobraźni do bardziej skomplikowanych budowli
A te z zabawką- kuszą

Ja na BN jak będę miała jakiś grosz, to chcę dokupić jakieś zwierzaczki itp, bo takie widziałam.

Dobranoc

Edytowane przez calawdeszczu
Czas edycji: 2013-11-07 o 21:37
calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 21:40   #2197
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja się chciałam odnieść do tego tematu cukru... A raczej słodkich produktów... Łatwo jest oceniać innych, gdy ma się dziecko, które je wszystko - inaczej jest, gdy jest na odwrót... Wtedy chwytasz się wszystkiego, byleby dziecko cokolwiek jadło, oprócz tego nieszczęsnego mleka... Chciałabym móc nie podawać małej słodkich kaszek, słodkich deserków...

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak Wasze dzieci zasypiają w dzień?? Same??Czy np musicie je nosić?
U nas jest tak, że kładziemy się razem do łóżka, ja leżę obok niej, a ona sobie zasypia... Potem wstaję, albo drzemkuję razem z nią.

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Kurde co on ma takiego w sobie, że akurat ten kupujecie??? W moim mieście go produkują, ale ja jakoś nie mam przekonania do tej mleczarni, mimo, że uchodzi za bardzo dobrą, ja zawsze nabiał kupuję z Krasnegostawu
Uwielbiam produkty z tej mleczarni, ale w moim województwie ich nie ma za bardzo, czasem w jakimś większym sklepie się trafią, np w Tesco (kakao, jogurt naturalny). No ale jak jestem w Krasnym, to musowo jedziemy do sklepu firmowego, co jest przy tej mleczarni i kupujemy tam zawsze świeże jogurty i ich pyszne budynie.

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
"(...)Kochał ją król, kochał ją paź, kochali się we troje (...)"
Padłam. Najpierw król ją , potem paź, a potem wszyscy razem?
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 21:44   #2198
elllmi
Zakorzenienie

dostałam wypłatę za moją pracę w domu; i prawie 3 stówy więcej, niż się spodziewałam ale się cieszę co nie zmienia faktu, że mój szef to gejos

Cytat:
Macie mojego całuśnika
sorry za mój zachrypnięty głos

http://www.youtube.com/watch?v=STnb0...ature=youtu.be
jaki kochany

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Nie ma problemu, jutro postaram sie go odkopac to ci podesle, ja mam ambitny plan zabrac sie za wypieki pod koniec listopada. Zdarzalo mi sie piec w polowie grudnia i tez byly smaczne, ale wiadomo im dluzej piernik polezy tym lepiej.
super, bardzo Ci dziekuję

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
wczoraj czytalismy Pietraszkowi ksiazke dzisiaj wzial ksiazeczke w lapke i za mna chodzil i targal za spodnie
u nas od tygodnia jest to samo przynosi książkę i się wkurza, jak nie reaguję; i dzisiaj zaczął pokazywać w książce to, o co go proszę i umie już pokazać ptaszka, kotka, misia, autko i księżyc i za każdym razem tak słodko paluszek wyciąga i patrzy na mnie, czy dobrze

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 21:44   #2199
ezzo
Zadomowienie

Debrah jestes nieoceniona! Ogromnie Ci dziekuje, za te wszystkie słowa i utwierdzenie mnie i męża (przeczytalam mu Twoje slow), ze nie bedziemy brnąć w to w co wszyscy wokół nam doradzaja, jeszcze raz dziekuje

Wlasnie miala miejsce rzecz niespotykana nie zdarzylam wam napisac, ale maly dostal uu, poczym odlozylam go polspiacego do lozeczka, powiercil sie i zasnal, przed chwila siedze sobie w innym pokoju przy stole wizazuje videoniania przede mna i nagle mlody wstaje i tu normalnie powinien nastapic krzyk, ale cisza, polozyl sie, znowu usiadl, mysle sobie pojde, ale stalam w drzwiach, nie zaplakal, ale zaskrzeczal, podeszlam i polozylam sie obok niego, poglaskalam i zasnal ponownie, przez nastepne 10 minut budzil sie jeszcze kilka razy, ale ja bylam u niege jeszcze tylko raz i nie bylo ZADNEGO placzu mam nadzieje, ze to dobry zwiastun

Insolito Piotrus jest uroczy ja swojego nauczylam, zeby dawl mamie buziaczki i zazwyczaj jestem cala oblepiona jego slinka, albo calujac mnie probuje mi wkladac jezyk do buzi

Edytowane przez ezzo
Czas edycji: 2013-11-07 o 21:46
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 21:45   #2200
nafiyqa
Zakorzenienie

Ja ostatnio kupilam (notabene w Leclercu ) jogurt z mleczarni z Krastnegostawu i od razu mi sie Black i gojka przypomniala

Stary 2013-11-07, 21:46   #2201
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
ale potem za karę zostali zjedzeni, także ten tego...niebezpieczne takie zabawy

a co do jedzenia, to nikt nikogo przecież nie ocenia tutaj

Stary 2013-11-07, 21:47   #2202
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
u nas od tygodnia jest to samo przynosi książkę i się wkurza, jak nie reaguję; i dzisiaj zaczął pokazywać w książce to, o co go proszę i umie już pokazać ptaszka, kotka, misia, autko i księżyc i za każdym razem tak słodko paluszek wyciąga i patrzy na mnie, czy dobrze
Juuuuuuuz? cudnie to musi wygladac!!!

Bogaczka z Ciebie teraz

Stary 2013-11-07, 21:49   #2203
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Bogaczka z Ciebie teraz
no baaa idę jutro w tango

Stary 2013-11-07, 21:52   #2204
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
no baaa idę jutro w tango
zabierz mnie ze sobą

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-11-07, 21:53   #2205
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Słodko

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
jaki słodziak

Julka dzisiaj wymyśliła zabawę, że ucieka a ja ją gonię i gilgoczę po brzuszku, ubaw ma po pachy, aż się kładzie na podłodze ze śmiechu

My też się dziś tak bawiliśmy Ubaw po pachy

Cytat:

Poradniki rzetelne juz sa - Searsowie - ja nic nowego tutaj nie pisze, wlasnie ksiazke koncze czytac

Co do zasypiania u Was : noszony tez nie zasnie, tylko piers?
U nas albo piers, albo Tula. Obecnie jak jest bardzo zmeczona to wystarczy ze biore ja w Tule, zapne, a ona juz ma glowe wtulona we mnie i oczy zamkniete, od razu! Wystarczy ze sie przejde pare razy i spi.

Nie da rady by zasnela w lozeczku, z nami na lozku, w bezruchu na rekach - chyba, zeby przy piersi.
Faktem jest, ze czesto dostawiam - i moze to rzutowac na mniejszy apetyt, ale pilnuje by jednak troszke glodniala miedzy posilkami i probuje dawac stale jedzenie..

Ciesze sie ze u was lepiej
Ale jak przy odwracaniu uwagi: zabawiacie i znienacka hop lyzeczka w buzie?
U nas sie tak nie da, jak zabawiam to jest gorzej, bo mi lyzeczke z reki wytraca, generalnie zaraz potem tarcie oczu, krzyk i placz.

Je tylko wtedy jak ma ochote i sama glodna jest, wtedy otwiera sama buzie, nic nie wcisniesz.
W efekcie czego zjadla dzis : kp caly dzien + 2 lyzki zupy + kawalek banana + 2 chrupki kuku.
Kaszka, zupa, kanapka, deserek, owoc - w koszu na smieci
.
Ale Ty tak ładnie, mądrze, zrozumiale piszesz

Ciężko o zaśnięcia inaczej niż przy UU (mówię o warunkach domowych, bo w samochodzie zasypia), ale wczoraj udało mi się go ululać na rękach, chyba pierwszy raz w życiu
Sam w łóżeczku czy ze mną na łózko w dzień niema szans, żeby zasną. Wstaje, skacze i chce się bawić. W nocy o dziwo zasypia sam przy mnie

Zazwyczaj opowiadam mu jak robią poszczególne zwierzątka. Wydaje mi się , że Piotrek jest do tego stopnia żywym dzieckiem, że nie może usiedzieć na pupce tych 15 min, które potrzebuje do jedzenia, więc uwagę odwracamy nie tyle na jedzenie co żeby siedział Zawsze mówiłam, że nie będę tak robić, bo sama stworze sobie problem, ale kurcze inaczej on nie zje NIC

Cytat:

U nas jest tak, że kładziemy się razem do łóżka, ja leżę obok niej, a ona sobie zasypia... Potem wstaję, albo drzemkuję razem z nią.

Fajnie macie z usypianiem

Taka tam kołysanka dla dzieci

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 21:54   #2206
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Dziewczyny nikt mi nie napisał: pytalam o parówki; jakie macie zdanie, od kiedy można dzieciom dawać??
nie daję nawet mojej trzylatce, już od samego czytania ich składu boli mnie żołądek

velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 21:54   #2207
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
ale potem za karę zostali zjedzeni, także ten tego...niebezpieczne takie zabawy

a co do jedzenia, to nikt nikogo przecież nie ocenia tutaj
No cóż, któreś pająki zjadają się nawzajem (samica samca) po fakcie.

A co do jedzenia, to niby nie, nie jest to powiedziane wprost, a jednak padają słowa - "Ja bym tak nie zrobiła, ja to, ja tamto"... Albo nalot na kogoś znajomego, kto łamie zasady zdrowego żywienia...
Stary 2013-11-07, 21:56   #2208
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
wczoraj czytalismy Pietraszkowi ksiazke dzisiaj wzial ksiazeczke w lapke i za mna chodzil i targal za spodnie

dzisiejsze usypianie 15minut!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!
i obylo sie prawie ze bez placzu
wyrabiam schemat mu powoli, wsadzam do lozeczka, 15-20min daje jeszcze zabawy (oczywiscie ja w lozeczku ) po tym czasie klade na pleckach przytulam glaszcze i szuszam dzisiaj poszlo pedzikiem

zeby jeszcze w nocy ladnie spal

uparlam sie na to "samodzielne" zasypianie bo nie zawsze mam mozliwosc bujania go w wozku (a na rekach nie usypia), czeka nas na swieta podroz ciapongiem i jak go uspie? raczej tam nie bedzie miejsca na bujanie takze jestem mega happy, ze tak nam idzie sprawnie
a w dzien jeszcze w wozku, ale mam nadzieje to zmienic, tylko ze jeszcze stawiam na wygode

hje!!!! olosie!!!!!!!!!!! ile ona je!!!!!!!! no i dobre spostrzezenie (misiael? treselle?) ona nie ma zbyt rozepchanego zoladeczka? nie je za duzo?

dzisiaj babelek ladnie nam jadl, no obiadek na 2 razy, wczoraj w dzien obylo sie bez uu, natomiast dzisiaj o 14 musial dostac, za to na noc nie chcial. kaszka wystarczyla

dziewczyny jak mnie nadupca glowa ide spac bo wykituje
jutro klikam poduszki i poszewki na zaglowek

bokeh pw dotarlo?
to ja, to ja

dobra, to teraz ja napiszę ile mój mężczyzna dzisiaj zjadł
6 - kp
ok 8:30 kaszka ok 100 ml
12:20 kp (taka długa przerwa, bo 2 h spał a przed snem wyjątkowo nie potrzebował uu)
14:30 pierwsza próba zupki - nieudana zjadł 2 łyżeczki
16:30 druga próba zupki - ok. słoiczek
18 2 łyżeczki deserku (jabłuszko ugotowane i zmiksowane)
przed spaniem kp
w międzyczasie zjadł 4 chrupki i raz dałam mu kawałek chlebka.

jeszcze w kwestii parówek...
ja rozumiem mamę, która ma np. 1,5 roczne czy 2letnie dziecko i ono nie chce nic jeść za wyjątkiem parówek (albo tak jak pisze Black,że Oliwka nie tknie niczego, co nie jest słodkie)czy np sernika czy czegośtam innego ale jeśli dziecko zjada chętnie wszystko a my mu dokładamy już teraz parówki czy inne podobne świństwa to przecież każdy wie, że konsekwencji tego nie zobaczymy dziś czy jutro (no chyba, że dostanie sraczki czy wysypki) ale zobaczymy to za lat 5 czy 10, kiedy to dziecko wybierze zamiast pomidora kiełbasę i będzie ono najgrubsze w klasie. Już nie wspomnę o tym, co pisała Debrah, że zwiększamy ryzyko chorób takich jak nadciśnienie, czy cukrzyca...
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 21:56   #2209
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
No cóż, któreś pająki zjadają się nawzajem (samica samca) po fakcie.

A co do jedzenia, to niby nie, nie jest to powiedziane wprost, a jednak padają słowa - "Ja bym tak nie zrobiła, ja to, ja tamto"... Albo nalot na kogoś znajomego, kto łamie zasady zdrowego żywienia...
No bo bym nie dala dziecku parówki albo zupki chinskiej 3latkowi, no sorry. Choćby była niejadkiem..

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-11-07, 21:59   #2210
insolito
Zadomowienie

Cytat:
dostałam wypłatę za moją pracę w domu; i prawie 3 stówy więcej, niż się spodziewałam ale się cieszę co nie zmienia faktu, że mój szef to gejos

jaki kochany

Super, że jesteś zadowolona z wypłaty

dla małego Pana Mądralińskiego

Cytat:
Debrah jestes nieoceniona! Ogromnie Ci dziekuje, za te wszystkie słowa i utwierdzenie mnie i męża (przeczytalam mu Twoje slow), ze nie bedziemy brnąć w to w co wszyscy wokół nam doradzaja, jeszcze raz dziekuje

Wlasnie miala miejsce rzecz niespotykana nie zdarzylam wam napisac, ale maly dostal uu, poczym odlozylam go polspiacego do lozeczka, powiercil sie i zasnal, przed chwila siedze sobie w innym pokoju przy stole wizazuje videoniania przede mna i nagle mlody wstaje i tu normalnie powinien nastapic krzyk, ale cisza, polozyl sie, znowu usiadl, mysle sobie pojde, ale stalam w drzwiach, nie zaplakal, ale zaskrzeczal, podeszlam i polozylam sie obok niego, poglaskalam i zasnal ponownie, przez nastepne 10 minut budzil sie jeszcze kilka razy, ale ja bylam u niege jeszcze tylko raz i nie bylo ZADNEGO placzu mam nadzieje, ze to dobry zwiastun

Insolito Piotrus jest uroczy ja swojego nauczylam, zeby dawl mamie buziaczki i zazwyczaj jestem cala oblepiona jego slinka, albo calujac mnie probuje mi wkladac jezyk do buzi
Super, bardzo się cieszę

Słodziaki nasze

Stary 2013-11-07, 22:06   #2211
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
zabierz mnie ze sobą
ale to będzie tango wirtualne na all i w dziale zabawkowym

Cytat:
Super, że jesteś zadowolona z wypłaty

dla małego Pana Mądralińskiego

zadowolona to bym była, jakby6 stów więcej było, a teraz powiedzmy, że nie jestem zawiedziona

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

insolito http://tablica.pl/oferta/marynarka-d...tml#6b4ecaaeee

Stary 2013-11-07, 22:10   #2212
ezzo
Zadomowienie

Za nami kolejna pobudka, niezwyczajnie spokojna generalnie dzisiejszy sen bardzo niespokojny, ale bez histerii, to nowosc.

Co do parowek, ja tez teraz jestem na nie i nie dalabym mojemu kilkumiesieczniakowi, ale nie sadze, ze uda mi sie go ustrzec do 3 lat jak pisze Deli. Moim celem jest pokazanie mu, ze zdrowe tez moze byc smaczne, np. taka jaglanka z owocami.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 22:10   #2213
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
No bo bym nie dala dziecku parówki albo zupki chinskiej 3latkowi, no sorry. Choćby była niejadkiem..
I właśnie o takie coś mi chodzi. Jeśli nie chciałoby jeść niczego innego, to co byś zrobiła?
Stary 2013-11-07, 22:12   #2214
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Za nami kolejna pobudka, niezwyczajnie spokojna generalnie dzisiejszy sen bardzo niespokojny, ale bez histerii, to nowosc.

Co do parowek, ja tez teraz jestem na nie i nie dalabym mojemu kilkumiesieczniakowi, ale nie sadze, ze uda mi sie go ustrzec do 3 lat jak pisze Deli. Moim celem jest pokazanie mu, ze zdrowe tez moze byc smaczne, np. taka jaglanka z owocami.
to mamy podobny cel
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 22:13   #2215
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość

A teraz ogłaszam zawody... Kto nas przebije?? Wyszły nam cztery zęby na raz!! Ktoś da więcej???
łoooo

Cytat:

Tak jak wam wczoraj pisałam była u neurologa, kobieta całkiem sensowna się wydawała, wizyta trwała prawie godzinę, długi wywiad, opukiwanie młoteczkiem i inne takie, ale żadnych neurologicznych problemów u nas na szczęście nie ma. Pani stwierdziła, że dziecko jest bardzo żywe, bardziej niż inne dzieci w jego wieku i to może być przyczyną naszych problemów. Utwierdziła mnie, że zbyt dobrze się i zarówno motorycznie i intelektualnie, żeby miał mieć jakiś problem zdrowotny, jednak dla swojego spokoju, mówiła, żeby zbadać hormon tarczycy, bo jeśli z nim coś jest nie tak, to to tez może wpływać na zbytnie pobudzenie dziecka. Poza tym poleciła, opóźnić moment w którym reagujemy na płacz młodego, ponieważ według niej, teraz to już jest jego wyuczona reakcja i za każdym razem kiedy się wybudza oczekuje,że obok będzie mama lub tata. Co do tego mam mieszane uczucia.
Kolejną poradą pani neurolog była konsultacja z psychologiem, powiedziała, że przy tak żywym dziecku, ktoś niekompetentny pochopnie może nam wmówić, że dziecko ma adhd i moglibysmy porozmawiać z jakimś psychologiem, który zajmuje się takimi maluszkami o tym jak postępować z dzieckiem nadmiernie pobudzonym, ale nie chorym.
Wiecie, ja nie uważałam wcześniej, że on jest jakoś nad wyraz żywy, owszem wszędzie go pełno, nie umie usiedzieć dłużej w jednym miejscu, ale nie widziałam w tym problemu, dlatego byłam dość zaskoczona, słysząc, że moje dziecko będzie trudniejsze w wychowaniu ze względu na temperament, który mu się już nie zmieni. Szajka mądra głowo, co ty o tym wszystkim sądzisz? Mam jeszcze jedno pytanie do Ciebie, ta lalka Nancy, to nada się dla 4 latki?

świetnie Debrah podsumowała od siebie mogę dodać, że adhd w tym wieku NIKT ci nie stwierdzi, a jeśli ktoś będzie próbował to zwyczajnie się nie zna. Schodzenie to można dopiero od ok. 6rż określić i to tylko, jeśli zachowanie dziecka będzie tak samo pobudliwe przez min. 6mcy w każdym środowisku przebywania (czyli w domu i w szkole i gdzie indziej, a nie tak, że w domu spokój a szaleństwo w szkole, bo wówczas należy szukać powodów szaleństwa w szkole).

I wiesz, temperament nie oznacza, że dziecko nie siądzie na tyłku. Poza tym, moja Agu była BARDZO spokojna w sensie - ona mi nie łaziła po meblach, nie uciekała, nie wywalała rzeczy z szafek, ludzie mi mowili że to szok a teraz - BARDZO ruchliwa, owszem, potrafi siedzieć i długo coś robić ale ogólnie ona nie chodzi, tylko skacze/biega/tańczy/śpiewa, ma ogromną potrzebę ruchu. No to nie do końca się zgodzę, że skoro młody teraz ruchliwy to na bank będzie temperamentny

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość

Super i cena fajna W Biedrze w tamtym roku, albo na Dzień Dziecka były

no pamiętam, ale droższe na pewno tyle, że chyba jakieś wypaśniejsze

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
A jak usypiasz?? Zasypia sam w łóżeczku w dzień??

Dziewczyny jak Wasze dzieci zasypiają w dzień?? Same??Czy np musicie je nosić?
przytulam na rękach, daję uu, zje i odkładam bo często już śpi
czasem, gdy nie jest głodna, to od razu przytulę, buziak, kładę i usypia z kotkiem i smoczkiem

nie nosiłam nigdy, no może kilka razy w chuście i tam usypiała i tyle, ale żeby na rękach celem usypiania - nie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Dziś w nocy obudziłam się po czwartej bo czułam że mi się coś ciężko oddycha. Otworzyłam oczy totalnie nieprzytomna, nie mogłam zaskoczyć co jest grane bo o tej porze to ja nie bardzo funkcjonuję. Okazało się że młoda się przebudziła i wylazła na mnie, tzn. właściwie nie wylazła tylko wsparła się o mnie górną połową ciała, klęczała obok mnie na łóżku tak jakby przewieszona przeze mnie , jechała równo ruchami dżejkobowymi i cieszyła mordkę No myślałam że padnę. Akurat dwa dni wcześniej zaskoczyła jednocześnie jak klęczeć, jak robić ruchy dżejkoba i jak stać z podparciem, widocznie jej się w nocy przypomniało bo ona nigdy się nie budzi w nocy. Skuczy o cyca ale z zamkniętymi oczami. Na szczęście szybko się dała spacyfikować. Strasznie mnie to zaskoczyło bo nie jestem przyzwyczajona do tego że na mnie wyłazi (dotąd karnie leżała obok ) , a już zwłaszcza w nocy...
padłam
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 22:15   #2216
elllmi
Zakorzenienie

szajka, jak jesteś, to Cię wykorzystam

kiedyś wklejałaś linka do takich bransoletek z koralików czy cuś dla dziewczynki, ze sobie sama może robić chyba; nie pamiętam dokłądnie, ale chyba by mi na prezent teraz pasowało; pomożesz?

Stary 2013-11-07, 22:16   #2217
LadyWhisper
Zakorzenienie

Moj babel na kaszke holle od samego poczatku reagowal teraz stwierdzilam, ze skoro je kaszki w miare normalnych ilosciach to podam holle, ale to chyba tak po prostu z przyzwyczajenia, nie tknie i koniec. Co by sie nie zmarnowalo, to dosypuje zeby zagescic. A kupujemy babydream, z cukrem (glownie bananowa, a dzisiaj byl szal na straciatelle), mlody wcina, a druga sprawa - cena.

Debrah! Pietraszko od jakiegos czasu kaszke pochlania z kubeczka treningowego, to taki kubeczek z dziubkiem jak niekapek ale leje sie z niego normalnie, i o ile woda z niego dla babla leci za szybko, gesciejsza kaszka idealnie, moze tak sprobujesz Amelci???
Kuuuurcze, musi sie u was ruszyc

Mialam isc spac a łajzażinguje

No wlasnie, gdzie sie Fewcia podziala???

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 22:19   #2218
insolito
Zadomowienie

Cytat:

Szybko działasz A Ty nie chcesz?

Stary 2013-11-07, 22:23   #2219
elllmi
Zakorzenienie

nie, teraz i tak nie miałby tego gdzie nosić, bo po domu raczej za gorąco mu będzie (bo u nas palą jak w piekle); będę na wiosnę szukać

Stary 2013-11-07, 22:27   #2220
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki nalot znowu.

Co do pogrubionego - przeciez chyba na tym polega wyrazanie wlasnego zdania.

A fewciowy maz nie ma czasem jeszcze urlopu?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości