|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
|
0 | 0% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 2,04% |
| JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
|
19 | 38,78% |
| 1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
7 | 14,29% |
| RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
|
22 | 44,90% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Zwariowane ty sie ogarnij bo potem baby blues murowany. To juz lada dzień i nie odwleka tego! Wiem, że łatwo mówić ale tylko Twoje bojowe nastawienie może cos zdziałać
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3932 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
Ja od samego początku ból czuję po prawej stronie. Nawet jak leżałam pierwszej nocy i puściło znieczulenie, to ból czułam głównie po prawej. I tak jest do teraz - jeśli czuję ranę, to z prawej strony. I ta nieszczęsna prawa pachwina Coś im tam chyba nie poszło... Kochana, wyślę listem to będą grosze. Może a nóż nie zaginie ![]() Dobrze, że u Was wszystko ok Tylko Ty koniecznie zdrowiej!A jakie szczepienia wybraliście? My musimy podjąć jakąś decyzję... Cytat:
|
|
#3933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie można tak generalizować. Plusy i minusy sa wszędzie. U mnie w szpitalu wszystko za darmo: zzo, podkłady, mleko itp. Do tego warunki jak w prywatnej klinice: sale porodowe 1os z łazienkami a poporodowe 2os. z lazienkami ale wielkie że mogłoby z 6 leżeć na raz. Do tego czysto że aż sterylnie.---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Ja dziś musze skoczyć do przychodni zamówić 2gą dawkę WZW "a" dla mojego przedszkolaka, bo po pierwszej miał drugą mieć we wrześniu ale tak wcześniej chorował, że nie było jak. Potem szybkie zakupki i czekanie na męża Uwielbiam piątki bo wiem, że w weekend będzie w domu z nami
|
|
|
|
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
Aaby w pachwinie to bardzo możliwe ze jakiś nerw został uszkodzony.On też musi się zagoic Albo po prostu naciagnelas, nawet nieswiadomie.
Ja od początku jestem za szczepieniami nfz-owskimi. Raz ze uważam ze te "nowe" szczepionki to wymysl do nabijania kabzy. A dwa ze tej kabzy zwyczajnie nie mam. No i dodatkowo nam sie należą pneumokoki. Dziecko cierpi tylko przez ulamek sekundy a potem i tak tego nie pamięta wiec nie rozczulam sie nad iloscia kluc. Z Alisa tez sie nie rozczulalam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
De-ale słodziak z Christiana, i te minki ![]() Witam się i uciekam,mały śpi więc muszę się ogarnać i czekam na kuzynkę.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#3936 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() De, Christian uroczy - jego minki mnie powaliły na kolana niemalże ![]() domi, to się ciesz, że męża Ci podmienili. Może coś zrozumiał? A ja mam info od Olenka_24: 05.11. o godz.15:40 urodziła synka Leonka siłami natury. 57 cm szczęścia, 3740 gr. Mały miał bilirubinę i był naświetlany. Teraz czekają na wyniki i może jutro wyjdą do domku. Obiecała, że wieczorem postara się wysłać zdjęcie i pozdrawia wszystkie wizażowe ciotki Ja lecę zjeść śniadanie i do tego urzędu skarbowego. Dzisiaj całą noc mi się śniło, że mam skurcze ![]()
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
hejo! :P
Nela śpi to do Was zajrzałam, oczywiście bez nadrabiania bo na razie nie daje rady :P pierwsza nocka za nami i karmienie mm też... miętoliła wczoraj cycka dobre 3 godziny, na zmianę coś tam niby jej leciało ale się nie najadała więc zrobiliśmy jej mleko [znaczy TŻ zrobił ] a ona wydoiła i szczęśliwa, już chyba głodna była bardzo w sumie 2 razy w nocy się obudziła to się poprzytulałyśmy i cycka jej dostawiałam, dzisiaj z rana też niestety z butli piła ale doszliśmy do wniosku z TŻ że nie będziemy jej glodzić ale w dzień obowiązkowo cycek będzie. oczywiście piję herbatki laktacyjne, dużo wody itdw ogóle dla tych które będą miały porody naturalne, polecam Wam obwarzanki po pupy, bo to jest taka ulga dla mojego tyłka że szok! miałam zajrzeć jak to wygląda po szyciu ale chyba sobie oszczędzę na razie tego widoku ![]() aaaaa i jeszcze jedno... w nocy męczyłam te swoje cycochy laktatorem żeby pobudzić je do pracy i wzięłam sobie ręczny.. NIE POLECAM myślałam że ręce mi odpadną normalnie dzisiaj spróbuję elektrycznym pojechać ;] ale zauważyłam ze mi leci mleko ale w małych ilościach bo po jakichś 30 min odciągania dno było tylko tylko zakryte no i oficjalnie jest już Nela zarejestrowana w USC ![]() się rozpisałam ze mi miejsca zabrakło i nie mogę dopisać wszystkiego co chciałąm
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#3938 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
De Christianek słodziutki Anoula dobrze, że jesteś w domu ![]() Cytat:
Lineczka za rejestracjęjak ja się dzisiaj wyspałam wstałam o 8.30. obudziło mnie gadanie córki do baranka poduszki. w sumie w nocy zaliczyłam 1 pobudkę na wc i smoczek młodej dać i buziak od męża
|
||
|
|
|
#3939 |
|
Wtajemniczenie
|
No to uwaga jest decyzja: będzie cesarka!
Termin wyznaczony na piątek 15.11, chyba, że zacznie się coś dziać wcześniej (mam wskazanie na piśmie - powód: zwężona miednica). Jak stalismy z tż w szpitalu i czekaliśmy na doktorka, to słyszeliśmy rodzącą dziewczynę - mówię Wam! Nigdy w życiu nie słyszałam tak przerażającego krzyku... tż aż cały blady był, a ja się trzęsłam ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- On jest rewelacyjny! ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Olenka graaatuuulacje!! |
|
|
|
#3940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to może ja się w Twoją parę wpasuje, bo ostatnio z mężem obstawialiśmy kiedy urodzę i wymyśliłam, że urodzę pomiędzy 15 a 18 ![]() nasturcja, lineczka, nemosek - macie gratulacje od Olenki, bo pytała kto urodził w międzyczasie Olenka jeszcze napisała, że zazdrości naszej ekspresowej forumowej mamie , bo ona rodziła 16 godzin.
|
|
#3941 |
|
Raczkowanie
|
Hej Kobietki
Jestem położną, piszę pracę magisterską na temat standardu opieki okołoporodowej i w związku z tym mam do Was- Mam, które już są po porodzie gorącą prośbę o wypełnienie ankiety: moje-ankiety. pl/respond-52330.html (przy wklejaniu adresu trzeba usunąć spację przed "pl", inaczej nie umiałam wkleić adresu) Będę bardzo bardzo wdzięczna za pomoc. |
|
|
|
#3942 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale teraz zaczynam panikować i bać się cesarki i tych wszystkich okołooperacyjnych akcji jak cewnikowanie, ból "po", pionizacja...
|
|
|
|
|
#3943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3944 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamuśki
![]() Olenka wielkie GRATULACJE !!!!! ![]() ![]() klask i:A ja dziś idę do fryzjera ![]() Spadam budzić męża
|
#3945 |
|
Raczkowanie
|
U mnie w szpitalu mleko było za darmo, kto potrzebował to szedł na noworodki (mama lub tata nikt inny
) i dostawało się jedną buteleczkę ze smoczkiem. Położna raczej informowały, że to na "dopicie" i żeby najpierw z piersi dawać.Było Hipp, a potem Bebilon. Akurat maja córka Hippa zwracała, a Bebilonu nie spróbowała, bo ja miałam nawał i nie trzeba było dopajać |
|
|
|
#3946 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie mamusie, ja dziś bez humoru i natchnienia do czegokolwiek.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3947 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3948 |
|
Rozeznanie
|
olenka gratulacje!!!
a ja sie wkur....i jade sama do tesco mam nadzieje ze nie urodze tam...porazka w supermarkecie.... a i zamowiłam sobie najnowsza płyte Ewki Ch. skalpel-wyzwanie
|
|
|
|
#3949 |
|
Zadomowienie
|
Olenka_24
Ola po tym wszystkim co czytam - mam duze porownanie. I jednak wole rodzic tutaj. Ale to moje prywatne doswiadczenie. Mam kilka znajomych Polek, ktore pierwsze dziecko rodzily w Polsce, drugie tu i maja podobne zdanie... ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- A tak w ogole to dzien dobry
|
|
|
|
#3950 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Długasny chlopak Cytat:
A co do sciagania to ja moge tylko powiedziec tyle ze u mnie np pozycja w jakiej sciagam na znaczenie. Do tego zawsze sobie piersi troszke pomasuj przed sciaganiem. No I elektrycznym napewno wiecej sciagniesz .. Powoli powoli rozkrecisz, pozniej to juz az za ... Cytat:
Moj Tz jak widzial w poczekalni babke ktora co skurcz kladla sie na podlodze to powiedzial do mnie : Ona to chyba sciemnia .. A pozniej slyszal te babki ktore sie darly na porodowce z kazdej strony, to byl zielony , nie mial watpliwosci ze to nie sciema Ja sie nie darłam , bo mialam zzo. , ale on nie pokumał faktòw , I do dzis twierdzi ze bylam mega dzielna, nawet nie pisnełam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3951 |
|
Wtajemniczenie
|
Oleńka gratulacje!!!!!!!!! Duży chłopczyk z Leosia
|
#3952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powoli sie uswiadamiAm z ta mysla ze będę cwiczyc z Ewka , I mam stresa jak przed matura I stracha jak przed dentysta Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3953 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jestem przerażona wyszlo mi z posiewu ze mam paciorkowca
jestem przerażona. termin porodu mm na jutro a lekarz kazal mi stawic sie we wtorek i bedzie wywolywanie. Antybiotyk chca dac mi dożylnie przed porodem w szpitalu inny lekarz chcia dac mi antybiotyk teraz w tabletce jeden mowi tak a drugi tak. Czy ktoras z Was miała tez ta bakterie?
|
#3954 |
|
Wtajemniczenie
|
Niespodzianka od Nemoska!
Przedstawiam Wam Tymka!
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2014-03-19 o 20:48 |
|
|
|
#3955 |
|
Wtajemniczenie
|
Zabrałam się w końcu za wypełnianie papierów do becikowego i u mnie w gminie nie musze mieć z US papierka tylko dostałam papierek do wypełnienia, sama mam uzupełnić kwoty i pod spodem jest napisane :"Oświadczam że jestem świadomy/świadoma odpowiedzialności karnej za złożenie fałszywego oświadczenia"
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3957 |
|
Wtajemniczenie
|
Jaki słodki krasnoludek
|
#3958 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() próbowałam ale są dla mnie za duże moje sutki się nie wyciągają na tyle żeby mała mogła swobodnie ssać, TŻ ma mi dzisiaj przywieźć do przymierzenia S więc zobaczymy, bo ja już mam pokiereszowane sutki i smaruję maścią ciągleto u Was przysyłają wyniki? u mnie jak nie przyślą to jest dziecko zdrowe jak przysyłają informację to albo jest chore albo trzeba powtórzyć badanie Cytat:
Cytat:
u mnie dokarmiają nie mlekiem a glukozą z czego bardzo zadowolona nie byłam bo słyszałam odpołoznej że takim maluchom nie powinno się glukozy podawaćCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
z resztą podczas porodu TŻ powiedziałam że więcej dzieci nie chcęa na wypisie ze szpitala mam napisane że zalecane jest nie zachodzenie w ciążę przez najbliższe 2 lata Cytat:
![]() Cytat:
![]() nadrobiłam po łebkach ![]() powiem tylko że wkurza mnie moja mama wywiera na mnie taką presję karmienia piersią że szok ale co ja na to moge poradzić jak mam mało pokarmu?!swoją drogą dzisiaj mała obudziła się była chyba 6 30 i zaczęła tak dosyć głośni płakać, my z TŻ zaspani a moja mama wpada do nas a potem przyszła z tatą jak zdążyła Nela usnąć i mówi żeby się z nią przywiał za rączkę wziął itd [bo mój tato jest ciążko chory dlatego mu podpowiadała] i sama zaczęła ją tam po rączce smyrać i mówię żeby nie ruszali bo usnęła dopiero a chciałabym żeby pospała trochę a poza tym jak się obudzi to zaraz będzie płacz że chce cycka a z niego nic nie leci a ta do mnie "jak się obudzi to będziesz ją karmić" i z obrażoną miną wyszła jak ona takie naloty będzie nam robiła to ja nie wytrzymam długo ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- aaa jaki słodziak
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||||||
|
|
|
#3959 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3960 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:07.

Jutro jadę do US złożyć wnioski o zaświadczenie o dochodach.

za rejestrację

klask i:
Jak Jasiek tylko zaplakal to sie od razu do niego zrywal, a jak stekalam w nocy z bolu to mnie masowal, nie rozumiem tego człowieka kilka dni sie nie odzywal a teraz udaje ze sie nic nie stalo 

musze jchac oblukac czy w praktikerze nie bd tanszy.......

KCIUKI DLA ANI