|
|
#2281 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
Cytat:
![]() Mój szwagier właśnie przez picie redbulli (a pił ok. 10 dziennie ) miał rok temu, hmm, nie wiem jak się to nazywa - jakby zator w mózgu, udar jakiś? Po prostu od rana bolała go głowa, a przed południem przestał całkowicie mowić Przez 2 tygodnie porozumiewał się tylko przez pisanie, gdzie kompletnie mylił/gubił litery, po tych 2 tyg. zaczął coś wyduszać z siebie, a teraz po roku nadal jeszcze ma takie momenty, że się zatnie, albo nie umie wypowiedzieć słowa. A nigdy tak nie miał.No a w szpitalu chyba miesiąc siedział, tyyyle badań mu porobili i nic nie znaleźli. A jak w końcu powiedział, że tak się faszerował, to stwierdzili, że to mogło w największym stopniu wpłynąć na powstanie tego zatoru.
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-11-08 o 10:21 |
|
|
|
|
#2282 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
4120, a obecnie ( tylko wazony na wadze domowej) 11 kg. |
|
|
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
Moja 9.5 mca, ur. 3070g obecnie 8300g
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
Deli, ja też wyrazam swoje zdanie, jakby nie patrzeć...
![]() Hje, do tej pory zdarzyło mi się to 2 razy, podejrzewam, że wynika to z jakichś braków w organizmie i faktu, że ja je strasznie drecze tuszem i zalotka... Debrah, waga urodzeniowa 3300, obecnie 9100. Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 8008X przy użyciu Tapatalka Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-11-08 o 10:29 |
|
|
|
#2286 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I brawa za wypłatę ![]() Cytat:
![]()
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
Tak czytałam wasze kołysanki ,wierszyki i inne niestworzone cuda że wylałam se kawę na klate Chyba mam dzioba dziurawego![]() Poranki mnie wykończą o ile noc jest do przeżycia tak rano nie daje rady. Dziś pobudka o 5. Boszzzz,o tej porze NIE FUNKCJONUJE Na temat dyskusji się nie wypowiadam każdy powiedział co wiedział a ja przemilcze temat ![]() Oskar wstał koniec szaleństwa
|
#2288 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
nareszcie słońce świeci dzisiaj no a teraz schodzimy na ziemię - muszę się za prasowanie zabrać, bo TŻowi 2 koszulki w szufladzie zostały ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#2289 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale gdy miala jakieś 2,5 roku pierwszy raz zjadłą mcdolandsowe frytki, rzadko, ale gdy byly dni totalnie na niejedzenie - wolalam to niż nic. Dzisiaj czasem zjada, moze raz w miesiącu, może rzadziej. Niecałe malutkie opakowanie. I bardzo rzadko ze 2 kurczaczki. Cytat:
Cytat:
![]() 3650g, teraz 10kg |
|||
|
|
|
#2290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2291 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie wiem ile Ania dokładnie waży ale myślę że nie więcej jak 8500 przy urodzeniowej 3360 i niecałych 9 miesiącach. Debrah kochanie ale Ty się nie porównuj z innymi tylko sprawdzaj na siatce centylowej. Co Ci da informacja że Polencjusz waży ponad 10 kg?
Tylko się nakręcasz. A przecież lepiej sprawdzić siatkę , jak się mieści choćby na tym 3 centylu to jest w normie. Na pewno będzie to bardziej obiektywne...
Edytowane przez Kija80 Czas edycji: 2013-11-08 o 10:56 |
|
|
|
#2292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#2293 |
|
Zadomowienie
|
Debrah i jeszcze raz co do tych kaszek. Ja nie wiem po co takie wyrzuty sumienia że dajesz małej kaszkę z cukrem. Toż to nie trucizna przecież tylko normalne dzieciowe jedzenie które 95% matek podaje dzieciom. Bo założę się że zdecydowana większość matek nie słyszała np o Holle (w końcu nie są to powszechnie dostępne kaszki). I to wcale nie jest tak że od takiej kaszki dziecko się przyzwyczai do cukru i mu zafundujesz w przyszłości nadwagę. Jak masz niejadka z małą masą to nic mu nie będzie. Ja cały czas żałuję że u Ani nie przeszedł ryż i przez to odpadł Sinlac (a to dopiero jest zuooo
, co tam taka kaszka malinowa przy sinlacu.... notabene próbowałaś? bo to jest dobre przy małej wadze i dzieci raczej chętnie go jedzą). Grześ był na sinlacu 5 lat, sam stwierdził że już nie chce. Teraz ma 6, jest wysoki i bardzo szczupły. I wcale nie zjada słodkiego w ilościach hurtowych. Najchętniej krówkę albo galaretkę w czekoladzie (czasem zapyta czy może wziąć drugą ale rzadko, lubi bardzo ale jedna mu wystarczy), czasem troszkę lodów, małe prince polo. Słodycze które dostają w przedszkolu na mikołaja czy zająca zjada tatuś jak już im się kończy termin ważności Z jajka kinderniespodzianki wyjmuje niespodziankę i czasem zje połowę jajka a druga jest dla tatusia, czasem nie chce nawet tej połowy. Naleśniki czy kluski na słodko polubił dopiero w przedszkolu parę miesięcy temu, wcześniej go trzęsło na sam widok. A przecież powinien lubić słodkie bo tyle cukru w niego w tym sinlacu władowałam. To znaczy on lubić to lubi tylko w małych ilościach. Je Ci Amelka kaszkę malinową to się ciesz, zrób zapas malinowej i nie zastanawiaj się że holle bardziej wartościowa. Nic jej od tej malinowej nie będzie...
|
|
|
|
#2294 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja uwielbiam serek Ostrowia, a ostatnio jeszcze jadłam łaciaty czosnkowy - pycha Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
Babel cos ok. 10kg, urodzeniowa 3050.
Pospalismy troche (prawie 2godz :P), jakby mi lepiej. Mialam isc na kawe do kolezanki ale mam totalnego niechcieja, chyba odwolam..... Nawet sniadania jeszcze nie jadlam. Hje, babel jak na razie calkiem ok zasypia (tfutfu)ale chodzi o spanie w nocy... Pierdyliard pobudek z krzykiem/placzem juz nie wiem. Malz oczywiscie dalej swoje, odstawiamy od uu.... A ja jestem juz tak zdesperowana, ze pierona naprawde calkiem powaznie zaczynam o tym myslec, mimo ze chyba mi serce peknie (odkad Pietraszko prawie nie ciagnie uu w dzien to mi smutno )Ahhhh!!!!! Co za matka ze mnie! Dzisiaj konczymy 10miesiecy!!!!! ![]() Hope, buziak dla Dadolka!!!!!!!!!!! ![]() Fewciu, nie znikaj nam juz ![]() Ciesze sie, ze u was nocki lepsze ![]() No ja juz dawno sie zorientowalam, ze to nie taki etap, tylko cos jest nie tak, ale co??? ![]() Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
|
#2296 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2297 |
|
Raczkowanie
|
Cześć, to znowu ja... Jakby kto pytał- nie daję rady.
10-miesięczne dziecko i 30 tydzień ciąży nie dają się pogodzić. Plecy pękają, a Agata zaczyna chodzić. Muszę wytrzymać jeszcze minimum 6 tygodni, bo do 40 na pewno nie dotrwam. Za dużo dźwigania, brak czasu na odpoczynek, nocne wstawanie... A brzuch mam większy niż poprzednio. Maksiu rzuca się jak szalony, Agata wspina się dosłownie na wszystko, a mąż całe dnie w pracy. Pozdrawiam i zazdroszczę, że nie macie brzuszków... to by wiele ułatwiło.
|
#2298 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
) dziecko powinno potroić wagę. BTW, Agata nie potroila, ona dopiero teraz, mając 3,5 roku ![]() Cytat:
po prostu druga ciąża, majac dziecko małe w domu jest trudniejsza, zwyczajnie więcej obowiązków - ja przy wóczas 2-2,5 letniej córce też wysiadalam nie masz wyjścia i dasz radę |
||
|
|
|
#2299 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Ale urosła
![]() Cytat:
Przestałam się spinać, bo co zrobię? Nie założę mu sondy dożołądkowej przecież. Ważne że próbuje nowe smaki. Miałam już etab nerwów, płaczu, bezsilnej złości. Musiałam wyluzować, Michał czuł moje nerwy, a ostatnie co bym chciała, to żeby miał takie skojarzenia z jedzeniem - napięcie i stres. Widzę że u nas to jak na razie się sprawdza. Cytat:
Cytat:
A próbowałaś BLW? Michał ostatnio mnie w szok wprawił jak jajecznicę z mikrofali jadł Więcej oczywiście wypluł albo mu wypadło, ale pakował do buzi! A to ważne że próbuje.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z wagą.Michał ok 9 (mam nadzieję że nie schudł) (3090)
|
|
#2300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takze chyba jedzenie niewiele tu wnosi... Ale sie porobila dyskusja z tym jedzeniem. Ja juz milkne ![]() Ach, co to byla za noc... Pobudka o 1 na chwilke ciumkania, a potem błooooogi sen do 7 ![]() Potem znow uu i pobudka przed 9
|
|
|
|
|
#2301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w obecnym wieku Poli jadłam dużo "gorsze" rzeczy, a ważyłam zawsze w tej dolnej normie. Po ciąży inna bajka
|
|
|
|
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
Wasze dzieci robiły chociaż coś podobnego, zanim stanęły albo coś?
Pola tak gdzieś od 3 tygodni robi ![]() Edit. Widać nawet jednego ząbka
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-11-08 o 12:32 |
|
|
|
#2304 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moja też nie sylabizuje oprócz bzzzzzzzzz ![]() Ale samodzielna pannica Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Powodzenia ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
u nas niestety po wczorejszej pobudce po 6 dzisiaj znowu 5:20 Jeszcze mama mnie załamuje. Jak wracam śłyszę: Oliwka taka grzeczniutk, uśmięchnięta, aniołek. A ze mną jojczek mały
|
|
#2305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chwaliłam się chyba, Michałek ostatnio przyraczkwał do mnie wspiął się na mnie, odwrócił się w stronę tżta i powiedział MAMA Nie uwierzycie co mu smakuje i wycyckuje do odtatniej kropelki - tran
|
|
#2306 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Za dużo nadrabiania. Nadrabiam już od 9.00 rano i ciężko mi to idzie. Dziecie mi łobuzuje, wspina się wszędzie
![]() Ale pięknie! Cytat:
![]() Lady, bardzo współczuję tych nocek. Bawcie się dobrze dziś Cytat:
Cytat:
Gadała, śmiała się, raczkowała po łóżku, wspinała się na nas i tak 2 h! a ja nieprzytomnaCytat:
Cytat:
|
|
#2307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2308 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2309 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak poza tym podczytuje was ale nie mam weny na pisanie jakoś dopadł mnie dołek i nie umiem sie wygrzebać z niego
|
|
#2310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ślicznie całuje pieskaJak mi sie uda nagrać Oskara to wam pokaże jak namiętnie całuje żabę :P ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:29.

i idę spać, kurde znowu zaczynam funkcjonować jakbym chodziła do pracy :/
Przez 2 tygodnie porozumiewał się tylko przez pisanie, gdzie kompletnie mylił/gubił litery, po tych 2 tyg. zaczął coś wyduszać z siebie, a teraz po roku nadal jeszcze ma takie momenty, że się zatnie, albo nie umie wypowiedzieć słowa. A nigdy tak nie miał.

w koncu dostal ataku smiechu i nie byl w stanie czworakowac 
o ile noc jest do przeżycia tak rano nie daje rady. Dziś pobudka o 5. Boszzzz,o tej porze NIE FUNKCJONUJE ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

22.05.2008
14.08.2011
) dziecko powinno potroić wagę. BTW, Agata nie potroila, ona dopiero teraz, mając 3,5 roku