|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.7
Cytat:
![]() Inaczej wygląda tylo cv, napisane od niechcenia, takie samo do wszystkich miejsc, a inaczej cv + lm napisane specjalnie pod daną ofertę. Niestety, taki mamy rynek pracy, nawet na pracę sprzedawcy trzeba się wykazać. Cytat:
Cytat:
- grafik komputerowy - tłumacz... |
|||
|
|
|
#2822 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do kontaktów z ludźmi-spróbuj do sklepu chodzić codziennie po cokolwiek po jakimś czasie będzie to nawykiem i wierzę, że spojrzenie kasjera nie będzie Ci straszne
|
|
|
|
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam propozycje przez agencje na 5 dni, ale 3 zmiana 5.60 i zobaczyłam na mapie że idzie że 200m się drogą bez latarni z krzakami i nie wzięłam, bym się chyba bała iść
|
|
|
|
#2824 |
|
Konto usunięte
|
Chciałabym, żeby to była wymówka...
Wiele razy po prostu wchodzę do sklepu i peszy mnie jak ktoś pyta "w czym pomóc", jestem zawstydzona, uciekam. Dobrze wiem, jak bym się zachowała (gdybym była sprzedawczynią), gdyby ktoś mnie obraził ( w sensie: niech pani mi da spokój, chcę w spokoju coś kupić, nie potrzebuję natrętów), na 200% uciekałbym, albo chciała rzucić pracę. Również wiem, że pracodawcy wolą osoby otwarte, a ja do takich nie należę. I sama sobie współczuję - chciałabym być przebojowa, otwarta, mieć ciętą ripostę - zazdroszczę ludziom, którzy tacy są! Do mnie ostatnio mówią coś kierowcy busów, zagadują, żegnają słowem miłego dnia, a ja albo nic nie mówię, albo tylko głupio się śmieje... Ciężko mi z tym, uwierz. |
|
|
|
#2825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2826 |
|
Rozeznanie
|
pracuje w sklepie. praca jaka wykonuje "wymusila i wymusza" na mnie pewne zachowania. no coz, taka praca z ludzmi. ale gdy nie ma sie innego wyjscia, trzeba sie przemoc. wiadomo, zdarzaja sie klienci, ktorym ma sie ochote odszczekac, ale wtedy trzeba liczyc sie z konsekwencjami.
nie sadze, zeby twoja niesmialosc byla jednostka chorobowa. to tylko i wylacznie kwestia braku doswiadczenia. nigdy nie bylam przebojowa i nigdy nie bede. czasami marze o pracy w fabryce. tylko maszyna i ja
Edytowane przez pepsikolakokakola Czas edycji: 2013-11-08 o 16:42 |
|
|
|
#2827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sama pracuję teraz z ludźmi i muszę przyznać że na początku mnie to przerażało..Zwyczajnie się bałam. A że mam ten przykry obowiązek windykowania dłużników to na początku nie było to miłe bo oczywiście ludzie mają tysiąc wymówek dlaczego nie płacą, co druga osoba mnie obraża mówiąc że czego ja w ogóle dzwonię, a firmę wyzywają od bandy oszustów. Na początku przejmowałam się, płakałam, w weekend zamiast się zrelaksować non stop myślałam o pracy! i przeszło mi ![]() w nosie mam tych ludzi, pracuję, wykonuję swoje obowiązki za które potem dostaję wypłatę. Tak ten świat działa, ale spokojnie jak już znajdziesz pracę to wtedy wszystko się ułoży ![]() ja nie mieszkam z rodzicami dzięki temu i jest cudownie! a jak fajnie ich odwiedzić w weekend, tacy stęsknieni
|
|
#2828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
Chorobowe = płatne L4.
|
#2830 |
|
Zadomowienie
|
Dla wielu osób praca sprzedawcy jest mniej satysfakcjonująca niż praca np. biurowa. Dlatego użyłam słowa "nawet". Tutaj na wątku często dziewczyny piszą, że szukają pracy biurowej (lub innej - w zawodzie), a cv na stanowisko sprzedawcy składają, bo... bo jak nie ma wymarzonej pracy to się bierze co jest. Niestety.
|
|
|
|
#2831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie mówię oczywiście, że to ma być wymarzona praca, ale chciałabym kogoś, kto będzie się starać, a nie przyjdzie, odwali swoją robotę i pójdzie. Od pracy sprzedawcy zależy czy klient wróci ponownie (nie jest to jedyny wyznacznik, ale jeden z wielu).
|
|
|
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz duża - głównie do opieki nad osobami starszymi. Dużo osób szuka sobie zastępców na okres Świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku, bo chcą wrócić na ten miesiąc do Polski.
|
#2833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jestem pewna, że każda z nas by tak postąpiła. Nawet gdyby chodziło np. o roznoszenie ulotek - kogo zatrudniłybyście? Panienkę, która przyszła z fochem i niezadowoloną miną, bo taka praca jest poniżej jej godności i zrobi to na odwal się czy uśmiechniętą, pełną zaangażowania dziewczynę? |
|
|
|
|
#2834 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do "gorszej" pracy jako sprzedawca, to też nie dziwię się, że ludzie traktują ją gorzej (chodzi mi o sieciówki), skoro wielokrotnie jest to praca poniżej ludzkiej godności. Miałam okazję pracować dla sieciówki i wiele moich koleżanek również i warunki czasem są naprawdę nieludzkie: krzyki, poganiania, jakieś systemy kar, itp. To nie jest praca biurowa, gdzie siedzisz sobie 8 godzin, weekendy masz wolne. Chociaż nie można generalizować, bo i w takiej pracy może być mobbing itp. Edytowane przez kathy8998 Czas edycji: 2013-11-08 o 18:12 |
|
|
|
|
#2835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 4,5 roku to naprawdę duża przerwa.. ale fajnie, że jesteś dobrej myśli, no i oczywiście, że jest odzew to już połowa sukcesu.Dziewczyny ile wy potraficie tu nabazgrać wróciłam z pracy, TŻ coś załatwia, a ja odpoczywam i czytam, czytam..
|
|
#2836 | |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, podczytuje od jakies czasu i chce dolaczyc.
Pracuje w sieciowke jakos sprzedawca, zarabiam marna kase i chcialabym znaleźć cos lepszego, ale jak wiadomo pracy malo. Studiuje Ochrone środowiska na ostatnim roku wiec szukam pracy na pol etatu. Chcialabym cos najlepiej nie w sklepie i nie w gastronomii, w zawodzie ciezko o prace ![]() Cytat:
|
|
|
#2837 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
moja ostatnia rozmowa 'angielski, widze b1, wystarczy. czym sie pani interesuje' - finito! ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
![]() Tak, mam pracę. 31.10 koniec pracy i od razu rozpoczęcie drugiej pierwszy tydzień za mną ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
"Poszukujemy odpowiedzialnych ludzi, gotowych na podjęcie dobrze płatnej weekendowej pracy. Cenimy punktualność i uczciwość. Praca polega na inwentaryzacji sklepów odzieżowych. Wynagrodzenie 12zł/godz. Umowa o pracę. Inwentaryzacje zaczynają się od 15.11.13 Przeprowadzenie inwentaryzacji z natury często wymaga zatrudnienia osób spoza firmy, firma narażona jest na poważne wydatki i ryzyko (zwłaszcza ryzyko absencji) dlatego też rozpatrujemy tylko poważne kandydatury.
Zainteresowanych prosimy o przesłanie cv wraz z obustronnym skanem/.zdjęciem dowodu osobistego. Liczba miejsc ograniczona." wali ściemą |
|
|
|
#2839 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
powiem wiem, ze dzis znalazlam cv osob, ktore byly na rozmowach na moje obecne miejsce i widzialam tez tresci tych maili. a raczej ich brak. nic. albo tylko pozdrawiam i nr tel, albo przesylam cv... ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2013-11-08 o 19:28 |
|||
|
|
|
#2840 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Może najpierw przestań sobie wmawiać, że masz taki problem, bo jak na razie to tylko sama się nakręcasz. |
|
|
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
Siedziałam 3h w poczekalni w kolejce, a na końcu okazało się, że to nie jest lekarz który leczy mojego dziadka
myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok. Ostatnio dziadek był sam na wizycie, a wiadomo to już przygłuche i później wychodzą różne cuda niewidy |
|
|
|
#2842 |
|
Wtajemniczenie
|
Oczywiście! Teraz jak najbardziej, ponieważ zbliża się okres przedświąteczny, co oznacza, że będzie zwiększona liczba zamówień jakichkolwiek, więc praca na magazynach będzie. Przejrzyj sobie po prostu agencje, już sie powoli pojawiają takie oferty.
|
|
|
|
#2843 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2844 |
|
Konto usunięte
|
Ale chyba nie w Hebe ani w żadnej innej sieciówce "ze średniej półki" się tyle nie zarabia...
|
|
|
|
#2845 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;43629999] ja mam 3 pracę z gumtree [/QUOTE]też byłam na rozmowach z gumtree, ale teraz odpowiadam tylko na te ogłoszenia, gdzie jest podana nazwa firmy, albo chociaż jakiś adres e-mail, który mogę wygooglować. |
|
|
|
|
#2846 |
|
Przyczajenie
|
Ja na codzien tez jestem raczej osobą która nie lubi towarzystwa ludzi. Potrafie wymyslec 300 powodow dlaczego nie mogę się z kims spotkać, a już spotkanie "na spontanie" absolutnie odpada - musze się psychicznie przygotować
Nie umiem z nimi rozmawiać, nie mam o czym, wydaje mi się ze jestem strasznie nudna osoba. Draznią mnie głupie gadki o niczym i puste pytania, często nie wiem jak się zachować. Ale... mimo to widze ze ludzie do mnie lgna? Nie wiem czym jest to spowodowane, bo nie daje ku temu powodow, ale często ludzie chcą ze mna utrzymywać kontakty. Z tym ze z mojego powodu znajomości te zazwyczaj szybko się urywają...nigdy nie zaproponowałam sama jakiegoś spotkania. A później wieczorami rozmyślam, jaka to samotna jestem i ze nie mam przyjaciol Ale nie o tym - chciałam zaznaczyć ze mimo tego pracowałam w sklepie, w którym obsluga była na prawde kompleksowa - od powiedzenia dzień dobry, po konieczne spytanie się klientów czego szukają, doradzanie itp. i powiem Wam dziewczyny, ze da się, uważam ze dobrze sobie radziłam choć czasami czułam sie dziwnie... sama uciekam przed paniami ekspedientkami i się peszę ale w pracy tlumaczylam sobie ze to taka gra, takie mam wymaganie żeby nalozyc maskę i wczuć się w rolę - pomagalo. Jednak wiem ze to nie jest to co chciałabym robic do końca swoich dni![]() Z 3 ofert na które wczoraj zlozylam cv - jeden odzew dziś, niestety nie odebrałam bo nie slyszalam;/ 2 razy probowalam później oddzwonić ale nikt nie odbieral. Nie chciałam być natretna i wydzwaniać dalej. Jka myślicie, zadzwonią jeszcze? Czy może ja powinnam jutro sprobowac znowu? Jak nie wyjść na desperatke? ![]() Zaraz będę przegladac ogłoszenia z dziś... |
|
|
|
#2847 |
|
Rozeznanie
|
ja przegladaam walsnie oferty i nawet 1 CV nie wyslalam..
|
|
#2848 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2849 |
|
Przyczajenie
|
u mnie tez posucha
lazada - tak też chyba zrobię choć nie wiem czy w weekend pracują. gorzej jak o mnie zapomną
Edytowane przez meida Czas edycji: 2013-11-08 o 23:08 |
|
|
|
#2850 |
|
Rozeznanie
|
Łiiiiiii MAM PRACĘ !
![]() Padnę ze szczęścia, zmęczenia po dziś i emocji, jutro pierwszy dzień.
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.

a co do kontaktów z ludźmi-spróbuj do sklepu chodzić codziennie po cokolwiek po jakimś czasie będzie to nawykiem i wierzę, że spojrzenie kasjera nie będzie Ci straszne

myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok. Ostatnio dziadek był sam na wizycie, a wiadomo to już przygłuche i później wychodzą różne cuda niewidy
i ze nie mam przyjaciol