|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Cytat:
Warunki faktycznie jak na ''Hawaje'' przystało hehe
|
|
|
#3722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3723 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kopniak doooopę:P chlas trzas - marsz sprzątać! 120, takie są normy dla nas ciężarówek. większość tak ma, ale spotkałam się że ciężarówki miewały większe normy, ja i EVI mamy 120, kto jeszcze jest słodką mamy sadlczyca85? Zawsze ukłuj palec, który wcześniej trzymałaś chwilke w dole i lekko pomasowałam i ZAWSZE W BOK!! nigdy środek bo po kilku dniach kłucia będzie bardzo boleć! Cytat:
Ja dziwna jestem, ja nie mogę usiedzieć, piszę kalendarzu plan dnia i zapisuje np. robienie obiadu. Odbiło mi chyba. zasypiam i budze się w popłochou czy o wszystkim pamietam, czy wszystko zrobiłam, jakby świat miał się kończyć!! to wy mnie też walnijcie... Cytat:
---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Mamusie, a jest coś, co od początku ciąży ciągle za wami chodzi? Jedzenie mam na myśli. U mnie króluje pomarańcz, no jak nie zjem to mam wrażenie, że oszaleję... na szczęście mogę sobie pozwalać na owoce jako przekąskę w ciągu dnia, bo bym się pochlastała... idę sobie taką skroić
|
|
#3724 | |
|
Zakorzenienie
|
Ach już brakuje mi sił dziś na tą całą sytuację, jeszcze mąż dzwoni ze dziś jednak nie wróci tylko jutro do południa
![]() Dobrze ze nie zrobiłam im przelewu tylko wybrałam opcję za pobraniem ![]() Czekam za tatą, obiecał że ze mną pojedzie bo jakoś sama nie mam sił, a tak jakieś wsparcie będzie no i gdybyśmy wybrali coś to zapakuje ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
|
|
#3725 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3726 |
|
Rozeznanie
|
Perfuzja, Mezaga - zalezy co to były za badania i przez kogo właśnie robione. Ogólnie lek jest refundowany a brało go mnóstwo kobiet...a wiadomo ze koniec roku itp. Chociaż teraz pojawi się pewnie w nowym lepszym opakowaniu, z lepszą nazwą i jeszcze lepszą ceną. Tylko nie każdy ma zapasy tego leku żeby przeczekać spokojnie nawet 2 tygodnie i stosować zamiennik.
Ogólnie badania badaniami, ja znam dwie dziewczyny co brały fenoterol i dzieciaki zdrowe, a ciąża zagrożona bo dużo skurczy od 20 tygodnia. Eh, co by nie było to jedna wielka paranoja, lek stosowany od 60lat, nagle bach- z dnia na dzień koniec i radźta sobie sami, nie ważne co teraz będzie się działo. Moim zdaniem to będzie na pewno więcej wcześniaków w najbliższym czasie tj w tym roku.
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się dzisiaj boję jeść po tym porannym "wydarzeniu".
Analizuję co mogłam wczoraj zjeść, co mi zaszkodziło? Może serek homogenizowany? (zjadłam jakiś inny niż zwykle)
|
|
|
|
#3728 |
|
Zadomowienie
|
MalaMigotka zrobiłaś mi ochotę na pomarańczka
Zjadłam teraz na podwieczorek i za godz się ukuję i sprawdzę co na to mój organizm ![]() Dzięki za rady Póki co po obiedzie wyszło mi 132 Zobaczymy co będzie dalej ![]() A z moich ciążowych zachcianek najgorsze były słodycze Codziennie musiałam zjeśc coś słodkiego Żegnajcie słodyczki!
|
|
#3729 |
|
Rozeznanie
|
Podziwiam dziewczyny, które pracują... szacunek
![]() ja się czuje jak takie zwłoki. noc też nie należała do jakichś fantastycznych. Śniło mi się, że goni mnie jakiś zwierz i chce pogryźć i zerwałam się z łóżka, chyba nawet krzyknęłam (tż się obudził) i od tego gwałtownego ruchu rozbolał mnie brzuch i nie umiałam ponownie zasnąć. nie wyobrażam sobie iść po takiej nocy na 8 h do pracy. ![]() No a u mnie w pracy... :/ znów dostałam tylko 500 zł wypłaty, bo szef zebrał całą kasę pod koniec października. Pracownica, która była zatrudniona na moje miejsce jest w ciąży i też jest na l4, zatrudnili jakiegoś chłopaka ale po niecałych 2 tyg odszedł (dostał lepszą pracę, za lepszą kasę) no i teraz jest problem i to duży, bo jedna osoba musi nazbierać na 3 pełne wypłaty i jedną połówkę. jak się tu nie zdenerwować... Katarzynkiakja rozumiem Twoje obawy, argumenty i oburzenie odnośnie tego wycofanego leku w 100% obojętnie odnośnie czego, jak się zostaje na lodzie i nie ma wyjścia to jest frustrująca sytuacja, a to na dodatek dotyczy malutkich istotek w brzuszkach Edytowane przez Negrid Czas edycji: 2013-11-08 o 16:35 |
|
|
|
#3730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie dotyczy konkretnie Fenoterolu, tylko wszystkich leków działających na tej zasadzie (tzn. Beta-agonistow). Wiec nie pojawi sie zamiennik bezpośredni. Artykuł przegladowy: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3228310/ I abstrakty artykułów źródłowych: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15495104 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18996637 A tutaj na przykład porównanie skuteczności i bezpieczeństwa beta-agonistow i innego typu leków: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11236112 (generalnie skuteczność jest ta sama, a inny lek daje 10x mniej skutków ubocznych).
|
|
#3731 |
|
Rozeznanie
|
Odbija mi już - właśnie zaczęłam szukać choinki sztucznej na allegro
|
|
|
|
#3732 | |||||
|
Rozeznanie
|
byłam dzisiaj na krzywej cukrowej dobrze, że TŻ był ze mną, bo po 1,5 h od wypicia zrobiło mi się słabo, więc wyszliśmy się przewietrzyć i jakoś poszło. Oby wyniki były ok... Nadrobiłam Was wcześniej, ale tak mnie zmogło, że musiałam się położyć spać. Zastanawiam się nad nim. Jestem taką panikarą, że nie wiem czy nie kupić... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i bardzo wydajne. Cytat:
Cytat:
To tak jak u mnie. Dokładnie od lipca. Jak czytam o dziewczynach, które jeszcze pracują to czuję się jak jakiś nierób Powtarzam sobie jednak, że w lutym się to wszystko skończy, więc trzeba korzystać ![]() Chodzi za mną sushi. Wcześniej jadłam regularnie, a teraz nie można i nie jestem w stanie tego przeżyć. |
|||||
|
|
|
#3733 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Fajna! Cytat:
O,no zobacz,tak myslalam ze musi byc jakas przyczyna. Ale z tym autyzmem to mnie zaskoczylo. Niby o szczepionkach tez tak bylo mowione,a z drugiej strony ponoc nie ma dowodow... Cytat:
Bulka z maslem i powidlami + szklanka mleka-to moje czeste sniadanie,na przemian z owsianka z bananem i cynamonem. W ogole od kiedy jestem w ciazy nie wyobrazam sobie innych sniadan jak na slodko.
|
|
#3734 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
Nemezis mozna sushi z pieczonymi/smazonymi rybami, warzywami itp.
|
#3736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mierze cukier juz od tygodnia i wychodzi mi w granicach 70-90 po posilkach. Zaryzykowalam i zjadlam dzisiaj babeczke dla cukrzykow i mimo, ze niby taka super dietetyczna jest to cukier wyszedl 118 po godzinie. Tak wiec jak cos to sciema z tymi zamiennikami i slodyczami dla cukrzykow (widocznie). Dawaj znac o swoich postepach i wynikach. P.S. A duży ten jadłospis co dostałaś?
|
|
#3737 | |
|
Zakorzenienie
|
ledwo dojechałam do domu- takie korki że masakra! ja nie wiem trochę popada i już ludzie głupieją
mam nadzieję, że nikt mi foty nie zrobił bo zasuwałam przez połowę trasy po buspasie Cytat:
ale super ![]() u nas pogoda paskudna
|
|
|
#3738 | |
|
Raczkowanie
|
Hehe nie za wcześnie?
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3739 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3740 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A rogala dziś już pierwszego zjadłam na szczęście w niemal każdej piekarni są, w końcu w tym roku certyfikaty dostało prawie 100 piekarni. Więc jak to mówimy z moją "panią z piekarni": Oktawę rogalową czas zacząć! Pyszności ![]() A znowu mi inne sushi niż surowa rybka juz tak nie smakuje. Edytowane przez souris5 Czas edycji: 2013-11-08 o 17:19 |
|
|
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
ja to się musze do wszystkiego zmuszać bo inaczej nie daje rady
|
|
#3742 |
|
Gang Iren
|
A nie pisalam wam,ze snilo mi sie,ze rodzilam w Sylwestra i bardzo chcialam wytrzymac do Nowego Roku
|
#3743 |
|
Rozeznanie
|
Nemezis23 tak, mam na czas określony. Kończy mi się w marcu jakoś i zmartwiłam się, że nie otrzymam żadnego macierzyńskiego... Ewentualnie porozmawiam z pracodawcą czy nie przedłuży mi jej? Ma to sens czy nie jest konieczne?
|
#3744 |
|
Zadomowienie
|
Magnusia, jesteś w ciąży, zawsze możesz zacząć rodzic. Moja koleżanka w zaawansowanej ciąży tylko bus pasami jeździła. Tylko jak policja zatrzyma to gorzej jak będą chcieli na porodówkę wieźć
![]() Nemezis, ja sushi robię sama i ostatnio mąż miał z ryba a ja bez. Niestety, to nie to samo ale smak zaspokoilam ![]() oczywiście zadbalam żeby moje sushi ani żaden składnik nie miał z ryba stycznosci. Co do krocza pani mówiła przede wszystkim o aktywności fizycznej w życiu i chyba chciała powiedzieć o dużej ilości sexu też ale wyczulam, ze się powstrzymala bo to 1 spotkanie było i pewnie uznała, ze nie wypada ![]() Też jestem zdania, ze lepiej coś robić niż nic. Chociaż z 2 strony koleżanka miała tylko 2cm rozwarcia, meczyla sie 12 godzin i nic nie ruszyło. W końcu zmienił się lekarz na dyzurze i od razu podjal decyzję: cesarka. Jak ja położna rano zobaczyła od razu powiedziała, ze będzie cięcie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie mam takiej rzeczy. Ogólnie zawsze dziwnie jadałam i dziwne kombinacje i miałam naloty na jakieś potrawy więc teraz ciężko mi sprecyzować ![]() Jedyne co jem codziennie a nie jadałam to jabłka ale to bardziej ze względu na to aby mnie nie zatkało niż na zachciewajkę
|
|
|
#3746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ten mój jadłospis składa się z paru zestawów i koniec ![]() Mierzę właśnie godzinę po zjedzeniu pomarańczy - 95
|
|
|
#3747 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny witam się dzisiaj, trochę miałam zalatany dzień, podjechałam do pracy zrobić szkolenie, teraz mam tydzień odpoczynku (zwolnienie) na regenerację i znowu do pracy
![]() Strasznie Wam zazdroszczę tych spraw remontowych, my cały czas czekamy na informację kiedy będziemy mogli odebrać mieszkanie, miało być w listopadzie więc czekam jak na szpilkach. Zbieram się powoli bo idziemy dzisiaj na pierwsze zajęcia szkoły rodzenia. 2,5 godziny, mam nadzieję że będzie ciekawie
|
|
|
|
#3748 |
|
Zakorzenienie
|
oj tam, oj tam ja wyszłam z założenia, że jeśli mogę i daję radę ani nie ma przeciwwskazań lekarskich to będę pracować.Ustaliłam tylko z szefem, że pracuję do połowy grudnia i tak tydzień przed świętami już pójdę na L4, potem wiadomo święta, nowy rok no i juz styczeń a w styczniu będę siedziała jak na bombie więc na pewno nie będę pracować.
|
|
#3749 |
|
Rozeznanie
|
Magnusia też mam tak z jabłkami
lubuję się też bardziej w grzybowych smakach. Poza tym to czekolada czekolada czekolada, choć to zawsze za mną chodziło
|
#3750 |
|
Zakorzenienie
|
ha ha ha no w sumie w TV już świąteczne reklamy lecą
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.

hehe

u mnie bez zmian. Podczytuje Was, ale ciężko mi pisać, bo nadal walczę z komórki, której nie ogarniam. Z fenotetolem jest dokładnie tak jak napisała perfuzja. Podaje się go tylko w szpitalach, dozylnie i w bardzo awaryjnych sytuacjach. Dziś ordynator powiedział mi, że na razie mam brać luteine, ale gdyby skurcze się nasiliły dostanę FENOTEROL, ale on właśnie ma krótkotrwałe działanie. Co do decyzji o jego wycofaniu nie mam zdania, ale wyobrażam sobie, że kobiety, które go brały mogą być podlamane.

Zobaczymy co będzie dalej 

dobrze, że TŻ był ze mną, bo po 1,5 h od wypicia zrobiło mi się słabo, więc wyszliśmy się przewietrzyć i jakoś poszło. Oby wyniki były ok...
Po obiedzie polecę po paski i zaczynamy 'zabawę'
16.06.2012