Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-08, 16:01   #3721
Akkma
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość

Pozdrawiam Was z wypoczynku ze szpitalnych Hawajów (określenie ordynatora). Nie jest mi tu źle
Byłam dzisiaj na Chałubińskiego z tym, że tylko tam na dole w poradni Warunki faktycznie jak na ''Hawaje'' przystało hehe
Stary 2013-11-08, 16:02   #3722
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny u mnie bez zmian. Podczytuje Was, ale ciężko mi pisać, bo nadal walczę z komórki, której nie ogarniam. Z fenotetolem jest dokładnie tak jak napisała perfuzja. Podaje się go tylko w szpitalach, dozylnie i w bardzo awaryjnych sytuacjach. Dziś ordynator powiedział mi, że na razie mam brać luteine, ale gdyby skurcze się nasiliły dostanę FENOTEROL, ale on właśnie ma krótkotrwałe działanie. Co do decyzji o jego wycofaniu nie mam zdania, ale wyobrażam sobie, że kobiety, które go brały mogą być podlamane.

Akkma, przykro mi, że tak Ci wyszedł cukier, ale wiem też, że wszystko będzie dobrze.

Pozdrawiam Was z wypoczynku ze szpitalnych Hawajów (określenie ordynatora). Nie jest mi tu źle

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja miałam raz fenoterol dozylnie, a później dostawałam w tabletkach.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 16:08   #3723
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Dziewczyny kopnijcie mnie w du*e żebym się w końcu za robotę wzięła! Miałam dzisiaj ambitny plan - posprzątać kuchnię, łazienkę, pomyć podłogi w mieszkaniu itp. Nie zrobiłam jeszcze nic, tylko siedzę i robię jeszcze większy bałagan

Jestem po pierwszym kłuciu w palucha, bolało
'Słodkie mamusie' jakie normy macie podane 1h po posiłku? W mojej książeczce jest 120, znowuż w internecie często spotykam 130, a nawet 140

kopniak doooopę:P chlas trzas - marsz sprzątać!
120, takie są normy dla nas ciężarówek. większość tak ma, ale spotkałam się że ciężarówki miewały większe normy, ja i EVI mamy 120, kto jeszcze jest słodką mamy sadlczyca85?
Zawsze ukłuj palec, który wcześniej trzymałaś chwilke w dole i lekko pomasowałam i ZAWSZE W BOK!! nigdy środek bo po kilku dniach kłucia będzie bardzo boleć!
Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
mam czesto takie dni ...czasem warto sobie zrobic "dzien leniwca".

Ja dziwna jestem, ja nie mogę usiedzieć, piszę kalendarzu plan dnia i zapisuje np. robienie obiadu. Odbiło mi chyba. zasypiam i budze się w popłochou czy o wszystkim pamietam, czy wszystko zrobiłam, jakby świat miał się kończyć!!

to wy mnie też walnijcie...

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Wróciłam z pracy, Maly dał mi dzisiaj w kość solidnie. Jakos tak sie wypychal, ze myślałam, ze rozerwie mi brzuch na dwie części Zdecydowanie ma za mało miejsca
On sobie znajdzie miejsce:P mnie ostatnio tak wygiał jak prowadziłam samochód....

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Mamusie, a jest coś, co od początku ciąży ciągle za wami chodzi? Jedzenie mam na myśli.

U mnie króluje pomarańcz, no jak nie zjem to mam wrażenie, że oszaleję... na szczęście mogę sobie pozwalać na owoce jako przekąskę w ciągu dnia, bo bym się pochlastała... idę sobie taką skroić
Stary 2013-11-08, 16:16   #3724
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Ach już brakuje mi sił dziś na tą całą sytuację, jeszcze mąż dzwoni ze dziś jednak nie wróci tylko jutro do południa
Dobrze ze nie zrobiłam im przelewu tylko wybrałam opcję za pobraniem
Czekam za tatą, obiecał że ze mną pojedzie bo jakoś sama nie mam sił, a tak jakieś wsparcie będzie no i gdybyśmy wybrali coś to zapakuje

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Mamusie, a jest coś, co od początku ciąży ciągle za wami chodzi? Jedzenie mam na myśli.

U mnie króluje pomarańcz, no jak nie zjem to mam wrażenie, że oszaleję... na szczęście mogę sobie pozwalać na owoce jako przekąskę w ciągu dnia, bo bym się pochlastała... idę sobie taką skroić
Ja co dzień zjadam minimum 3 pomarańcze....są takie pyszne
Stary 2013-11-08, 16:17   #3725
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olcia_1983 Pokaż wiadomość
A to moja Nelka wygrzewajaca sie w sloneczku taka mamy dzisiaj pogodę
Piękna

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Zaglądnął do mnie mój lekarz - nie ma go tu na oddziale, głównie siedzi na bloku operacyjnym, robi cc i zabiegi. Pocieszył mnie słowami: "noooo jeszcze trochę musi Pani wytrzymac".... nie mam wyjścia.

Wczoraj zaczęłam 29 tydzień, więc dziecko coraz bardziej bezpieczne, z każdym dniem bardziej.
Trzymaj się, jeszcze trochę. Dobrze, że dziecko bezpieczniejsze z Każdym dniem

Cytat:
my Ciebie też trzymaj się dzielnie
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 16:18   #3726
katarzyniak
Rozeznanie

Perfuzja, Mezaga - zalezy co to były za badania i przez kogo właśnie robione. Ogólnie lek jest refundowany a brało go mnóstwo kobiet...a wiadomo ze koniec roku itp. Chociaż teraz pojawi się pewnie w nowym lepszym opakowaniu, z lepszą nazwą i jeszcze lepszą ceną. Tylko nie każdy ma zapasy tego leku żeby przeczekać spokojnie nawet 2 tygodnie i stosować zamiennik.
Ogólnie badania badaniami, ja znam dwie dziewczyny co brały fenoterol i dzieciaki zdrowe, a ciąża zagrożona bo dużo skurczy od 20 tygodnia.
Eh, co by nie było to jedna wielka paranoja, lek stosowany od 60lat, nagle bach- z dnia na dzień koniec i radźta sobie sami, nie ważne co teraz będzie się działo. Moim zdaniem to będzie na pewno więcej wcześniaków w najbliższym czasie tj w tym roku.
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 16:19   #3727
milka-pilka
Zakorzenienie

A ja się dzisiaj boję jeść po tym porannym "wydarzeniu".
Analizuję co mogłam wczoraj zjeść, co mi zaszkodziło? Może serek homogenizowany? (zjadłam jakiś inny niż zwykle)
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 16:29   #3728
Akkma
Zadomowienie

MalaMigotka zrobiłaś mi ochotę na pomarańczka Zjadłam teraz na podwieczorek i za godz się ukuję i sprawdzę co na to mój organizm

Dzięki za rady Póki co po obiedzie wyszło mi 132 Zobaczymy co będzie dalej

A z moich ciążowych zachcianek najgorsze były słodycze Codziennie musiałam zjeśc coś słodkiego
Żegnajcie słodyczki!
Stary 2013-11-08, 16:30   #3729
Negrid
Rozeznanie

Podziwiam dziewczyny, które pracują... szacunek

ja się czuje jak takie zwłoki. noc też nie należała do jakichś fantastycznych. Śniło mi się, że goni mnie jakiś zwierz i chce pogryźć i zerwałam się z łóżka, chyba nawet krzyknęłam (tż się obudził) i od tego gwałtownego ruchu rozbolał mnie brzuch i nie umiałam ponownie zasnąć.
nie wyobrażam sobie iść po takiej nocy na 8 h do pracy.

No a u mnie w pracy... :/ znów dostałam tylko 500 zł wypłaty, bo szef zebrał całą kasę pod koniec października. Pracownica, która była zatrudniona na moje miejsce jest w ciąży i też jest na l4, zatrudnili jakiegoś chłopaka ale po niecałych 2 tyg odszedł (dostał lepszą pracę, za lepszą kasę)
no i teraz jest problem i to duży, bo jedna osoba musi nazbierać na 3 pełne wypłaty i jedną połówkę.
jak się tu nie zdenerwować...

Katarzynkiakja rozumiem Twoje obawy, argumenty i oburzenie odnośnie tego wycofanego leku w 100%
obojętnie odnośnie czego, jak się zostaje na lodzie i nie ma wyjścia to jest frustrująca sytuacja, a to na dodatek dotyczy malutkich istotek w brzuszkach

Edytowane przez Negrid
Czas edycji: 2013-11-08 o 16:35
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 16:39   #3730
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Perfuzja, Mezaga - zalezy co to były za badania i przez kogo właśnie robione. Ogólnie lek jest refundowany a brało go mnóstwo kobiet...a wiadomo ze koniec roku itp. Chociaż teraz pojawi się pewnie w nowym lepszym opakowaniu, z lepszą nazwą i jeszcze lepszą ceną. Tylko nie każdy ma zapasy tego leku żeby przeczekać spokojnie nawet 2 tygodnie i stosować zamiennik.
Ogólnie badania badaniami, ja znam dwie dziewczyny co brały fenoterol i dzieciaki zdrowe, a ciąża zagrożona bo dużo skurczy od 20 tygodnia.
Eh, co by nie było to jedna wielka paranoja, lek stosowany od 60lat, nagle bach- z dnia na dzień koniec i radźta sobie sami, nie ważne co teraz będzie się działo. Moim zdaniem to będzie na pewno więcej wcześniaków w najbliższym czasie tj w tym roku.
Rekomendacją nie jest polska, tylko europejska:http://www.urpl.gov.pl/system/articl...pdf?1383125776

I nie dotyczy konkretnie Fenoterolu, tylko wszystkich leków działających na tej zasadzie (tzn. Beta-agonistow). Wiec nie pojawi sie zamiennik bezpośredni.

Artykuł przegladowy: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3228310/

I abstrakty artykułów źródłowych:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15495104

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18996637

A tutaj na przykład porównanie skuteczności i bezpieczeństwa beta-agonistow i innego typu leków:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11236112
(generalnie skuteczność jest ta sama, a inny lek daje 10x mniej skutków ubocznych).
Stary 2013-11-08, 16:59   #3731
Negrid
Rozeznanie

Odbija mi już - właśnie zaczęłam szukać choinki sztucznej na allegro
Stary 2013-11-08, 17:00   #3732
Nemezis23
Rozeznanie

byłam dzisiaj na krzywej cukrowej dobrze, że TŻ był ze mną, bo po 1,5 h od wypicia zrobiło mi się słabo, więc wyszliśmy się przewietrzyć i jakoś poszło. Oby wyniki były ok...
Nadrobiłam Was wcześniej, ale tak mnie zmogło, że musiałam się położyć spać.

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość

P.S. A kupujecie monitor oddechu ???
Zastanawiam się nad nim. Jestem taką panikarą, że nie wiem czy nie kupić...

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Wczoraj przeczytałam coś co mi zmroziło krew w żyłach, błagam pomóżcie! Czy jeśli moja umowa o pracę kończy się w marcu to nie będę dostawać przez rok zasiłku? Nie dostanę go?! Czy pracodawca musi przedłużyć ze mną umowę w takim razie?!
Rozumiem, że masz umowę o pracę na czas określony, tak? Raczej nie powinno być problemu z wypłatą przez ZUS

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
Dziwi mnie że mam w ogóle jakiekolwiek dolegliwości z moim małym brzuszkiem, wydawało mi się zawsze że bóle i dolegliwości rosną wprost proporcjonalnie do wielkości brzucha
Kiedyś też myślałam, że takie poważne dolegliwości ciążowe pojawiają się dopiero jak brzuch jest ogromny. Od jakiegoś czasu nie mogę się nadziwić, że muszę chodzić na zakupy z prędkością staruszki, że łapią mnie kolki jak za szybko chodzę, a wejście po schodach na czwarte piętro to dla mnie maraton (dobrze, że u siebie mam windę) czuję się jak kaleka.

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
Nattalii nie wiem gdzie mieszkasz ale jeśli w większym mieście to zobacz czy nie masz "mydlarni u franciszka" tam można kupić mydło aleppo. Działa antybakteryjnie. Używałam go już wcześniej ale jest świetne na infekcje bakteryjne.

Odkąd myje nim stopy nie mam problemów z grzybica (a zawsze mi atakowała paznokcie).

Na początku może troszkę wysuszac ale skóra się przyzwyczaja.
Ja mam 15% aleppo
Też używam tego mydła, ale w większym stężeniu. Są też w sklepach internetowych. Jak kupiłam to TŻ nie mógł przeżyć jak można tyle pieniędzy wydać na mydło, a teraz sam codziennie używa i stwierdził, że jest super i bardzo wydajne.

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość

W ogóle zastanawiam się nad kolorem wózka nie wiem , który wybrać myślę nad M15 turkus czarny lub m23 niebieski czarny . Jeszcze m20 brąz i beż mi się podoba ale ten jasny może się brudzić bardzo może ? http://www.babyseka.pl/pdf/1.pdf
Tu jest takie relane zdjęcie tej seki turkusu więc w sumie też jasna jest http://www.google.pl/url?sa=i&source...83998495571117
Mi się podoba M20, ale musiałabyś zobaczyć na żywo czy nie jest za jasny. Te kolory na próbniku często bardzo się różnią od tego jak wyglądają w internecie.

Cytat:
O najważniejszym zapomniałam, wczoraj po SR pojechaliśmy na poszukiwanie rogali i w 2 lidlach u nas byly tylko reklamy a rogali ani sladu, nawet aromat po nich się nie ostał To samo z gęsią...
Wczoraj TŻ też pojechał po rogale, ale oczywiście nie było. Denerwuje mnie, że jak są jakieś produkty z gazetek to, żeby mieć szanse na zakup trzeba stać przed marketem przed jego otwarciem Dzisiaj udało mu się kupić w Lidlu, bo pojechał przed 9:00...

Cytat:
Tylko, że u mnie dzień leniwca trwa od 6 miesięcy
To tak jak u mnie. Dokładnie od lipca. Jak czytam o dziewczynach, które jeszcze pracują to czuję się jak jakiś nierób
Powtarzam sobie jednak, że w lutym się to wszystko skończy, więc trzeba korzystać

Cytat:

Chodzi za mną sushi. Wcześniej jadłam regularnie, a teraz nie można i nie jestem w stanie tego przeżyć.
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 17:02   #3733
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Takiej to dobrze
Fajna!

Cytat:
Aż zrobiłam szybki research. Kwestia jest taka, ze 3 niezależne badania pokazują, ze owszem fenoterol podawany dozylnie bardzo efektywnie wstrzymuje poród przez pierwsze 48 godzin od podania, ale potem nie ma ŻADNEJ różnicy w utrzymaniu ciąży niezależnie od tego czy podaje sie lek czy placebo. Natomiast sa poważne skutki uboczne dla matki (system krwionośny) i być może dla płodu (sa doniesienia o zwiększonym ryzyku autyzmu). Dlatego tez według najnowszych rekomendacji lek ten podaje sie tylko w szpitalu, pomiędzy 22 a 37 tygodniem i tylko przez 48 godzin.

O,no zobacz,tak myslalam ze musi byc jakas przyczyna.
Ale z tym autyzmem to mnie zaskoczylo. Niby o szczepionkach tez tak bylo mowione,a z drugiej strony ponoc nie ma dowodow...

Cytat:

Bulka z maslem i powidlami + szklanka mleka-to moje czeste sniadanie,na przemian z owsianka z bananem i cynamonem. W ogole od kiedy jestem w ciazy nie wyobrazam sobie innych sniadan jak na slodko.
Stary 2013-11-08, 17:06   #3734
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
aaaaa! P.S. A kupujecie monitor oddechu ???
ja tak
Stary 2013-11-08, 17:06   #3735
perfuzja
Zakorzenienie

Nemezis mozna sushi z pieczonymi/smazonymi rybami, warzywami itp.
Stary 2013-11-08, 17:07   #3736
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Byłam w poradni patologii ciąży u diabetologa. Nic mi nie powiedzieli tylko dostałam książeczki z jadłospisem i glukometr Po obiedzie polecę po paski i zaczynamy 'zabawę'
Akkma: to przybijam piąteczkę., U mnie to samo. Mam mierzyc cukier 4 x dziennie - raz na czczo i 3 razy po posilkach glownych prez 2 tyg i pozniej kontrola. Diabetolog skierowal mni etez na badanie hemoglobiny glikozydowej czy coś takiego, żeby spr czy ta cukrzyca nie zagroziła dziecku juz 3 miesiące wstecz.

Mierze cukier juz od tygodnia i wychodzi mi w granicach 70-90 po posilkach.
Zaryzykowalam i zjadlam dzisiaj babeczke dla cukrzykow i mimo, ze niby taka super dietetyczna jest to cukier wyszedl 118 po godzinie. Tak wiec jak cos to sciema z tymi zamiennikami i slodyczami dla cukrzykow (widocznie). Dawaj znac o swoich postepach i wynikach.

P.S. A duży ten jadłospis co dostałaś?
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 17:08   #3737
magnusia
Zakorzenienie

ledwo dojechałam do domu- takie korki że masakra! ja nie wiem trochę popada i już ludzie głupieją mam nadzieję, że nikt mi foty nie zrobił bo zasuwałam przez połowę trasy po buspasie wiem, że nie wolno ale spieszyłam się bo zaraz kurier z paczką ma być

Cytat:

ale super
u nas pogoda paskudna
Stary 2013-11-08, 17:10   #3738
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
Hehe nie za wcześnie?

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ach już brakuje mi sił dziś na tą całą sytuację, jeszcze mąż dzwoni ze dziś jednak nie wróci tylko jutro do południa
Dobrze ze nie zrobiłam im przelewu tylko wybrałam opcję za pobraniem
Czekam za tatą, obiecał że ze mną pojedzie bo jakoś sama nie mam sił, a tak jakieś wsparcie będzie no i gdybyśmy wybrali coś to zapakuje

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Ja co dzień zjadam minimum 3 pomarańcze....są takie pyszne
Współczuję, oby tato pomógł a tz jak najszybciej wrócił.

Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 17:11   #3739
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Wiem, ale mój mąż panikarz uważa, że te sushi, które mogę jeść jest szykowane razem z tymi z surowymi rybami i bezpieczniej, żebym nawet takiego nie jadła . Sama nigdy nie robiłam
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 17:17   #3740
souris5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość
Wczoraj TŻ też pojechał po rogale, ale oczywiście nie było. Denerwuje mnie, że jak są jakieś produkty z gazetek to, żeby mieć szanse na zakup trzeba stać przed marketem przed jego otwarciem Dzisiaj udało mu się kupić w Lidlu, bo pojechał przed 9:00...

Chodzi za mną sushi. Wcześniej jadłam regularnie, a teraz nie można i nie jestem w stanie tego przeżyć.
Ja też płaczę za sushi, ostatni raz jadłam dzień przed tym jak zaczęliśmy się starać o dzidziusia, tak na ostatni raz i od tego czasu nic, czyli od maja! Ale pomarańcze też muszę w domu mieć, ostatnio też mandarynki kupuje.
A rogala dziś już pierwszego zjadłam na szczęście w niemal każdej piekarni są, w końcu w tym roku certyfikaty dostało prawie 100 piekarni. Więc jak to mówimy z moją "panią z piekarni": Oktawę rogalową czas zacząć! Pyszności

Cytat:
A znowu mi inne sushi niż surowa rybka juz tak nie smakuje.

Edytowane przez souris5
Czas edycji: 2013-11-08 o 17:19
souris5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 17:19   #3741
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko, że u mnie dzień leniwca trwa od 6 miesięcy
witaj w klubie
ja to się musze do wszystkiego zmuszać bo inaczej nie daje rady
Stary 2013-11-08, 17:19   #3742
gosia261282
Gang Iren

A nie pisalam wam,ze snilo mi sie,ze rodzilam w Sylwestra i bardzo chcialam wytrzymac do Nowego Roku
Stary 2013-11-08, 17:21   #3743
demonyianioly
Rozeznanie

Nemezis23 tak, mam na czas określony. Kończy mi się w marcu jakoś i zmartwiłam się, że nie otrzymam żadnego macierzyńskiego... Ewentualnie porozmawiam z pracodawcą czy nie przedłuży mi jej? Ma to sens czy nie jest konieczne?
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 17:25   #3744
The light
Zadomowienie

Magnusia, jesteś w ciąży, zawsze możesz zacząć rodzic. Moja koleżanka w zaawansowanej ciąży tylko bus pasami jeździła. Tylko jak policja zatrzyma to gorzej jak będą chcieli na porodówkę wieźć

Nemezis, ja sushi robię sama i ostatnio mąż miał z ryba a ja bez.
Niestety, to nie to samo ale smak zaspokoilam

oczywiście zadbalam żeby moje sushi ani żaden składnik nie miał z ryba stycznosci.

Co do krocza pani mówiła przede wszystkim o aktywności fizycznej w życiu i chyba chciała powiedzieć o dużej ilości sexu też ale wyczulam, ze się powstrzymala bo to 1 spotkanie było i pewnie uznała, ze nie wypada

Też jestem zdania, ze lepiej coś robić niż nic. Chociaż z 2 strony koleżanka miała tylko 2cm rozwarcia, meczyla sie 12 godzin i nic nie ruszyło. W końcu zmienił się lekarz na dyzurze i od razu podjal decyzję: cesarka.
Jak ja położna rano zobaczyła od razu powiedziała, ze będzie cięcie.

The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 17:26   #3745
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

ja nie mam takiej rzeczy. Ogólnie zawsze dziwnie jadałam i dziwne kombinacje i miałam naloty na jakieś potrawy więc teraz ciężko mi sprecyzować
Jedyne co jem codziennie a nie jadałam to jabłka ale to bardziej ze względu na to aby mnie nie zatkało niż na zachciewajkę
Stary 2013-11-08, 17:27   #3746
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Akkma: to przybijam piąteczkę., U mnie to samo. Mam mierzyc cukier 4 x dziennie - raz na czczo i 3 razy po posilkach glownych prez 2 tyg i pozniej kontrola. Diabetolog skierowal mni etez na badanie hemoglobiny glikozydowej czy coś takiego, żeby spr czy ta cukrzyca nie zagroziła dziecku juz 3 miesiące wstecz.

Mierze cukier juz od tygodnia i wychodzi mi w granicach 70-90 po posilkach.
Zaryzykowalam i zjadlam dzisiaj babeczke dla cukrzykow i mimo, ze niby taka super dietetyczna jest to cukier wyszedl 118 po godzinie. Tak wiec jak cos to sciema z tymi zamiennikami i slodyczami dla cukrzykow (widocznie). Dawaj znac o swoich postepach i wynikach.

P.S. A duży ten jadłospis co dostałaś?
No to u Ciebie ładnie malutko
Ten mój jadłospis składa się z paru zestawów i koniec
Mierzę właśnie godzinę po zjedzeniu pomarańczy - 95 Mój maleńki sukces
Stary 2013-11-08, 17:29   #3747
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Dziewczyny witam się dzisiaj, trochę miałam zalatany dzień, podjechałam do pracy zrobić szkolenie, teraz mam tydzień odpoczynku (zwolnienie) na regenerację i znowu do pracy

Strasznie Wam zazdroszczę tych spraw remontowych, my cały czas czekamy na informację kiedy będziemy mogli odebrać mieszkanie, miało być w listopadzie więc czekam jak na szpilkach.

Zbieram się powoli bo idziemy dzisiaj na pierwsze zajęcia szkoły rodzenia. 2,5 godziny, mam nadzieję że będzie ciekawie
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 17:29   #3748
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Podziwiam dziewczyny, które pracują... szacunek

oj tam, oj tam ja wyszłam z założenia, że jeśli mogę i daję radę ani nie ma przeciwwskazań lekarskich to będę pracować.
Ustaliłam tylko z szefem, że pracuję do połowy grudnia i tak tydzień przed świętami już pójdę na L4, potem wiadomo święta, nowy rok no i juz styczeń a w styczniu będę siedziała jak na bombie więc na pewno nie będę pracować.
Stary 2013-11-08, 17:29   #3749
demonyianioly
Rozeznanie

Magnusia też mam tak z jabłkami lubuję się też bardziej w grzybowych smakach. Poza tym to czekolada czekolada czekolada, choć to zawsze za mną chodziło
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 17:30   #3750
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
ha ha ha no w sumie w TV już świąteczne reklamy lecą

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości