|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3781 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
Mamusie znacie jakies cwiczenia na bol kregoslupa w odcinku piersiowym?Kurcze rozbolal mnie a jutro idziemy na wesele ![]() Kasian nie ma wlasnie na stronie jej ![]() ![]() Edytowane przez lolitka888 Czas edycji: 2013-11-08 o 18:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3782 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
np. taki http://funkybaby.pl/aplikacje/kalkulator-wagi-w-ciazy albo taki http://www.prozdrowie.pl/Aplikacje/K...z-wagi-w-ciazy
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3783 |
Rozeznanie
|
melduje sie wieczorna porą, nadrabiać bede za chwilke jak szkrab mój będzie spać
![]() Ale okna pomyte w salonie i kuchni, firanki świeże i zasłonki wiszą, wszytko pościeranie i dotkniete ![]() ale mia.lam powera dziś ![]() A z nowości zapisałam sie do gina, nowego który bedzie prowadził moją ciąże ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3784 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
VwVampirka - gratuluje badania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3785 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3786 |
Zakorzenienie
|
Witam się wieczorową porą.
Przeczytałam Was ale nie będę cytować , bo młody znów rozpalony ma 39gorączki ;/ podałam czopek teraz śpi, ale marudzi i trzeba często do niego chodzić. U lekarza nie byliśmy bo jak rano pojawiła się temp to potem spadła i był spokój. W sumie żadnych objawów innych nie ma, ale jak w nocy temp będzie się utrzymywała to pojedziemy na IP. Martuszka pytałaś o zęby. Powiem tak nie widzę aby wychodziły. Teraz czekamy tylko na 5 ale one później powinny wychodzić. Oskar już przed roczkiem miał 16 zębów czyli wszystkie , 1ki, 2ki, 3ki i 4ki i od tego czasu mamy spokój. Vampirka mi przezierność wyszła 1,3 i lekarz powiedział że to dobrze . Super że wizyta udana ![]() Pisałyście o wadze w ciąży . Ja mam 174cm i ważę 65cm w pierwszej ciąży przytyłam 16kg . Teraz jestem w 13t2d i mam jakieś 1,2kg na plusie. Wybaczcie ale reszty nie pamiętam co miałam pisać . ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Przezierność fałdu karkowego (ang. nuchal translucency, NT) – parametr oceniany w badaniu USG płodu, odzwierciedlający obrzęk tkanki podskórnej w okolicy karkowej; jest to odległość między tkanką podskórną a skórą na wysokości karku płodu. Zwiększenie wartości NT występuje w niektórych zespołach spowodowanych aberracjami chromosomalnymi: zespole Downa, zespole Edwardsa, a zwłaszcza w zespole Turnera. Fałd karkowy ulega zazwyczaj wchłonięciu w II trymestrze. Niekiedy w jego miejsce rozwija się obrzęk karku (nuchal edema) albo naczyniak limfatyczny torbielowaty (cystic hygroma), którym może towarzyszyć uogólniony obrzęk płodu. Pomiar NT jest najbardziej miarodajny między 11. a 14. tygodniem ciąży. Norma NT, określona dla danej populacji, obejmuje wartości do 95 percentyla i jest uzależniona od wymiaru ciemieniowo-siedzeniowego (CRL); w praktyce NT nie powinno przekraczać 2,5 mm. NT jest wprost proporcjonalne do ryzyka wystąpienia trisomii u płodu:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3787 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3788 |
Zakorzenienie
|
anulka właśnie, że mi nie wyszły te porządki
![]() ale moze juuutroo..? |
![]() ![]() |
![]() |
#3789 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3790 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nikki juz wyjaśniła, przy czym u mnie całą poprzednią ciąże twierdzono że powyżej 2,0 jest już ryzyko, no i wyniki były ryzykowne Cytat:
![]() Wrzuce zaraz coś do klubu :p A przeglądałam dziś foldery reklamowe z zabawkami ile ja bym nakupowała ![]() ![]()
![]() |
#3791 |
Zakorzenienie
|
co gorsze to musze jesc na siłę bo moja ciocia (pielęgniarka) powiedziała ze jak bede miec anemie to moge stracic dzidziusia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3792 |
Wtajemniczenie
|
anulka - podnosić to jedno, a trzymać dłużej w takiej pozycji jak zakłada się firanki to nie sądzę... nie trudno o zawrót głowy i nieprzyjemny incydent...
lolitka , ab_cd mnie sie zdaje ze wampirka sie zle wyrazila, bo to chodzi o mm a nie cm, nie 10 cm miala dwakolory tylko mm. ty masz w mm wartosc a wampirka w cm wiec ty masz jeszcze mniej lolitko ![]() carolyna - dzięks za linki! ej u nas teraz niby zwolnił wątek bo weekend a patrzę na dół i : "Ten wątek obecnie przeglądają: 31 (19 użytkowników i 12 gości)" ![]()
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-11-08 o 19:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3793 |
Raczkowanie
|
Witam wieczorowa pora, gratuluje kolejnych udanych wizyt
![]() Mi dzis maly tak dal popalic, ze nie wiem jak sie nazywam, na szczescie juz spi. Na przekor robil chyba wszystko, czego mu nie wolno, dla swietego spokoju czasem udawalam ze nie widze (zebym nie musiala zwracac uwagi, odicagac, odwracac uwagi) to pokrzykiwal na mnie, zebym zobaczyla co robi. ![]() Nikii, moja kolezanka ma corke z 1 marca 2012 i wlasnie idzie jej druga piatka, pierwsza ma juz z miesiac. Duzo zdrowka dla malego! Co do wagi to ja w poprzedniej ciazy przytylam 18 kg, po 3 meisiacach po porodzie wrocilam do wagi wyjsciowej. Kilka dni temu musialam mezowi udowodnic (ksiazeczka ciazy), bo mi nie wierzyl ze tyle przytylam. Wiekszosc z Was ma dalej male brzuszki, a ja mam brzuch jak z 6 miesiaca, jak stoje proso to stop nie widze ![]() ![]() A tak w ogole to dzis pomyslalam, ze chyba minely mi mdlosci, bo juz 3 dzien spokoju... Ale mylilam sie ![]() Milego wieczorku mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3794 |
Wtajemniczenie
|
taka ciekawostka
![]() (może nic odkrywczego ale niektórzy wciąż mówią o tych szczegółach) ![]() madziula nie zapominaj ze niegrzeczna pisala ze 8-9list w tesco zabawki 50 % taniej ![]() monika 83 napisz do niki, ona nie rozsylala zaproszen na raz tylko sie pisze do niej jak sie chce zaproszenie ![]() ![]()
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-11-08 o 19:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#3795 |
Raczkowanie
|
hope, za zadko sie udzielam w naszym watku, nie chce Wam psuc "intymnosci" klubu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3796 |
Zadomowienie
|
Nikii to u was z ząbkami tak jak u nas, na roczek małemu szło 8 zębów (wszystkie 3 i 4 ) to była masakra. Musiał na antybiotyku być.
Zdróweczka dla synusia i mam nadzieję, ze obejdzie się bez IP. Mój już spi ale też tak kaszle, nie wiem chyba pójdziemy po niedzieli do lekarza jak mu nie przejdzie bo to już za długo trwa. Mój TZ sobie winkuje a ja musze patrzec, co prawda mam piwko bezalkoholowe ale jakos smaku na nie nie mam. Co do firanek, moja znajoma wieszała i potem upadła tak niefortunnie, że straciła maleństwo w 14 tyg. ![]() Lolitka na ból kręgosłupa nie pomogę, wiem jaki to ból, w ciązy strasznie mnie bolały plecy. Pomagało tylko leżenie na lewym boku z poduszką między nogami.
#3797 |
Zadomowienie
|
Nadrobiłam po łepkach, na więcej nie ma szans. Córcia nam w nocy urządziła jakąś masakrę. Jęczała, łaziła, gadała, kopała no nic jej nie pasowało w efekcie spałam jakieś 2 godziny, a potem praca. Nie muszę chyba opisywać jak pięknie wyglądam?
![]() Nikii89 oby małemu szybko przeszło! A przeziernością się tak nie stresujcie jak jest poniżej 2 to jest w porządku. Zresztą znam całą rzeszę dzieciaków które miały nawet powyżej 5 i jest w porządku, ale ile stresu było dla rodziców to tylko oni sami wiedzą. NT to tylko statystyka i się nie nakręcać proszę! Dobranoc. Całe szczęście nic nikt o chipsach nie pisał. Ale mignęło mi mleko w proszku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3798 |
Zakorzenienie
|
Hope ja się tam nie pcham, toć oni się tam mordować będą
![]() ![]() Nikki oby Oskarkowi szybko przeszło. My ostatnio mieliśmy taka infekcję 4 dniowa gorączkę z niczego i po nic ![]() Monika83 ale jesteś z nami niemal od początku, tu nie chodzi o nabicie postów ![]() ![]()
#3799 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a ja dziś kupiłam sobie spodnie ciążowe ![]() ![]() jutro robimy gołąbki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3800 | |
Zadomowienie
|
super
Cytat:
Gosius nie przejmuj się ta pipą, bo zaszkodzisz tylko sobie, a zazdrośnice olej bo nie warto. Najważniejsze że z dzidzią wszystko dobrze. Na jakbym mogła do mojego lekarza chodzić na nfz to bym chodziła a nie płaciła my za każdą wizytę. Chodzę prywatnie a zazwyczaj ma godzinne opóźnienie, wiec tez czekam. Byliśmy dziś na badaniach prenaralnych. Wszystko super ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3801 |
Zakorzenienie
|
Jestem i ja... Po calym dniu dopiero teraz udało mi się do was zajrzeć. Podczytywałam was na tele ale to nie to samo co móc się właczyc do rozmowy... No ale w pracy natłok zajęć no i nie mam kiedy w domku...
Jutro jedziemy do Krakowa na zakupy no i troszkę odpocząć u rodziny małża... Postaram sie być na bieżąco, ale nie obiecuje ![]() biegne nadrobić to co u was się działo w ciągu dnia... Widzialam że Gosius ktoś zdenerwował... ech
#3802 |
Wtajemniczenie
|
witam się przy kolacji
![]() godzinę temu wróciliśmy z galeri jak zwykle ludzi tłumy.. bo przecież święto jest jeden dzień i wiara kupuje jak szalona ![]() ja kupiłam sobie spodnie w zasadzie legginsy w reserved , fajne bo wszystkie spodnie mnie cisną już w pasie a te są na gumce , więc mogę nosić je niżej. Jedne spodnie ciążowe mam z poprzedniej ciąży ale znudziły mi się ![]() co do wagi w ciąży, ja przytyłam 11 kg , na koniec miałam 66 kg ![]() ![]() pomarancza, VwVampirka super że z dzidzią wszystko ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3803 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja sadze, ze trzymanie rąk ok 3-5 min w górze, przy wieszaniu firanki krzywdy nie zrobi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3804 |
Zakorzenienie
|
Kasian na czym oglądasz te wszystkie seriale??? Ja oglądałam chirurgów, ale stanełam na 9 sezonie bo nigdzie mi nie chcą iść odcinki z tego sezonu
![]() martuszkao dobrze rozumiem że oglądacie mieszkania żeby zakupić coś swojego??? kasiab zazdroszcze ci tego uczucia... ja czekam na niego z utesknieniem ![]() Dla teściowej zazwyczaj kupuję książki, ma listę tych które chciała by mieć, więc mam łatwiej ![]() Nie masz łatwo z tym swoim teściem... współczuje Gosius nie przejmuj się... nie warto zwyczajnie... unikaj kontaktu z ludzmi tobie nie przychylnymi... Gosiaczek fajnie że już jesteś ![]()
#3805 |
Zadomowienie
|
MamaKtosia ja pisałam o mleku w proszku sesesese....
![]() ![]() Pomarańcza ![]()
#3806 | |
Zakorzenienie
|
Vampirka
![]() Seksta gratuluje kolejnego tc. Niki zdrówka dla synka ![]() martuszkao gdzie kupiłaś spodnie?? pochwal się ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
11 listopada w święto masz wizytę???? ![]()
![]() |
#3807 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3808 |
Zakorzenienie
|
Janeczka aaaa widzisz... nie załapałam
![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Zmykam dziewczynki spać... Kolorowych snów ![]() ![]()
#3809 |
Zadomowienie
|
Ja tez juz sie polozylam ale cos czuje ze ciężko będzie mi zasnąć ehh uwielbiam to takie przekładanie z boku na bok
#3810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tiaaaa za kase to każdy uprzejmy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.