Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-08, 18:31   #3781
lolitka888
Rozeznanie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
No i po wizycie
USG nie było 3d (ktoś mnie w błąd wprowadził), było po prostu lepsze, ale czarno-białe. Dzidzia ma wszystko co trzeba, ponad 7 cm, a przezierność 0,17. Jak usłyszałam tą liczbę, to się przeraziłam, bo ktoś coś pisał, że prawidłowa to jest do 3 cm, dwakolory miała 10 i to już był koniec a ja aż 17... ale na szczęście z 0 na początku
Ja wlasnie sprawdzilam w swoich wynikach i moj ma przezierność 1.53 mm..a Twój 0,17..to sie troszke zmartwiłam czy moj nie ma za duzo?

Mamusie znacie jakies cwiczenia na bol kregoslupa w odcinku piersiowym?Kurcze rozbolal mnie a jutro idziemy na wesele

Kasian nie ma wlasnie na stronie jejwrzuce zdjecia ze slubu ale to dopiero w sierpniu heh,takze moze ktoras jeszcze bedzie odwiedzac klub

Edytowane przez lolitka888
Czas edycji: 2013-11-08 o 18:40
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 18:34   #3782
carolyna86
Zakorzenienie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
carolyna - a co to za kalkulator?
np. taki http://funkybaby.pl/aplikacje/kalkulator-wagi-w-ciazy albo taki http://www.prozdrowie.pl/Aplikacje/K...z-wagi-w-ciazy
Cytat:
No i po wizycie
USG nie było 3d (ktoś mnie w błąd wprowadził), było po prostu lepsze, ale czarno-białe. Dzidzia ma wszystko co trzeba, ponad 7 cm, a przezierność 0,17. Jak usłyszałam tą liczbę, to się przeraziłam, bo ktoś coś pisał, że prawidłowa to jest do 3 cm, dwakolory miała 10 i to już był koniec a ja aż 17... ale na szczęście z 0 na początku
Płci niestety nie dało się zobaczyć, bo maluszek ostro zumbę wiwijał ruszał wszystkim co tylko możliwe i na wszystkie strony, wszystkim i na boki i do przodu i tyłu: nóżkami, rączkami, główką, brzuchem, pupą, szyją i nawet widać było jak palcami macha... no ADH murowane gin powiedział, że nam współczuje, bo skoro on już teraz tak szaleje, to co będzie później
za badania
Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość

A I wczoraj zaczelismy 13 tydz
juppi

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 18:39   #3783
anulka3999
Rozeznanie

melduje sie wieczorna porą, nadrabiać bede za chwilke jak szkrab mój będzie spać

Ale okna pomyte w salonie i kuchni, firanki świeże i zasłonki wiszą, wszytko pościeranie i dotkniete

ale mia.lam powera dziś

A z nowości zapisałam sie do gina, nowego który bedzie prowadził moją ciąże w przyszłym tygodniu sie do niego wybieram i liczę na konkretne wiadomości
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 18:43   #3784
ab_cd
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Ja wlasnie sprawdzilam w swoich wynikach i moj ma przezierność 1.53 mm..a Twój 0,17..to sie troszke zmartwiłam czy moj nie ma za duzo?

Mamusie znacie jakies cwiczenia na bol kregoslupa w odcinku piersiowym?Kurcze rozbolal mnie a jutro idziemy na wesele

Kasian nie ma wlasnie na stronie jejwrzuce zdjecia ze slubu ale to dopiero w sierpniu heh,takze moze ktoras jeszcze bedzie odwiedzac klub
lolitka888 - zrobiłam to samo od razu zajrzałam w swoje wyniki bo u mnie była 1 z przodu i faktycznie mam 1,3mm ale czytałam ze norma jest do 3,0 mm wiec jest wszystko dobrze. Ale od razu sie zaniepokoiłam :/

VwVampirka - gratuluje badania najwazniejsze ze wszystko dobrze.
ab_cd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 18:48   #3785
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
o matko , tez by pasowalo coś zrobić, a nie leze prawie tydzien w lozku.. no ale to dlatego ze mi niedobrze ciagle
anulka zmotywowałas mnie do działania!
Wstaję i ide sprzątać
ooo nie wiedziałam, ze tak to zadziała, zadowolona z efektów? bo ja bardzo, wszytko pachnie i lśni

Cytat:
Napisane przez monita01 Pokaż wiadomość
Fame, jak mi bylo niedobrze, to w pracy jeszcze jakos wysiedzialam (bo praca biurowa, wiec nie meczaca), ale kazda czynnosc w domu zajmowala mi dwa razy wiecej czasu i energii, nawet glupie powieszenie prania np. Wiec nie dziwie Ci sie, ze nic nie porobilas.

Wogole fajnie macie dziewczyny, ze mozecie sobie w tygodniu posprzatac. My caly tydzien w pracy, przychodzi weekend i trzeba zakupy i porzadki i w sumie malo czasu jest na odpoczynek.
ze względu, że teraz mam kilka dni luźniejsze w pracy i ni ema mnie tam codzień, to moge sobie pozwolić ale generalnie tylko weekendy wchodzą w grę maż też tylko w weekend ma czas na zajmowanie się domem, jego naogól nie ma.

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Kochana, ja jestem w domu cały czas, ale jak przychodzi weekend to wtedy sprzątam. Tak jakoś się przyzwyczailiśmy. Wtedy jest mój mężulek i wiem, że można więcej. No i najważniejsze mam pomoc. Sama nie ogarnęłabym wszystkiego.

I apeluję do dziewczyn, które firany zmieniają i myją okna. Nie mówię, że nie można ale to jednak duży wysiłek, trzeba podnosic tęce do góry. Jakoś uprzedzona jestem do tego! Poproście kogoś z rodziny o pomoc Niestety u nas w rodzinie był przypadek # po zmianie firan.

A Ty Fame leż, jeszcze się narobisz w życiu i w tej ciąży Dla mnie obranie ziemniaków było wyczynem w początkach ciąży, także wyluzuj i odpoczywaj. Robota nie zając nie ucieknie
mój gin. twierdzi, że można podnosić ręce do góry - pod koniec ciązy chyba niezalecał
Stary 2013-11-08, 18:56   #3786
Nikii89
Zakorzenienie

Witam się wieczorową porą.
Przeczytałam Was ale nie będę cytować , bo młody znów rozpalony ma 39gorączki ;/ podałam czopek teraz śpi, ale marudzi i trzeba często do niego chodzić.
U lekarza nie byliśmy bo jak rano pojawiła się temp to potem spadła i był spokój. W sumie żadnych objawów innych nie ma, ale jak w nocy temp będzie się utrzymywała to pojedziemy na IP.
Martuszka pytałaś o zęby. Powiem tak nie widzę aby wychodziły. Teraz czekamy tylko na 5 ale one później powinny wychodzić. Oskar już przed roczkiem miał 16 zębów czyli wszystkie , 1ki, 2ki, 3ki i 4ki i od tego czasu mamy spokój.
Vampirka mi przezierność wyszła 1,3 i lekarz powiedział że to dobrze .
Super że wizyta udana

Pisałyście o wadze w ciąży . Ja mam 174cm i ważę 65cm w pierwszej ciąży przytyłam 16kg . Teraz jestem w 13t2d i mam jakieś 1,2kg na plusie.

Wybaczcie ale reszty nie pamiętam co miałam pisać .

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Przezierność fałdu karkowego (ang. nuchal translucency, NT) – parametr oceniany w badaniu USG płodu, odzwierciedlający obrzęk tkanki podskórnej w okolicy karkowej; jest to odległość między tkanką podskórną a skórą na wysokości karku płodu. Zwiększenie wartości NT występuje w niektórych zespołach spowodowanych aberracjami chromosomalnymi: zespole Downa, zespole Edwardsa, a zwłaszcza w zespole Turnera.
Fałd karkowy ulega zazwyczaj wchłonięciu w II trymestrze. Niekiedy w jego miejsce rozwija się obrzęk karku (nuchal edema) albo naczyniak limfatyczny torbielowaty (cystic hygroma), którym może towarzyszyć uogólniony obrzęk płodu.
Pomiar NT jest najbardziej miarodajny między 11. a 14. tygodniem ciąży. Norma NT, określona dla danej populacji, obejmuje wartości do 95 percentyla i jest uzależniona od wymiaru ciemieniowo-siedzeniowego (CRL); w praktyce NT nie powinno przekraczać 2,5 mm. NT jest wprost proporcjonalne do ryzyka wystąpienia trisomii u płodu:
  • NT = 3 mm wiąże się z 3× wzrostem ryzyka
  • NT = 4 mm wiąże się z 18× wzrostem ryzyka
  • NT = 5 mm wiąże się z 28× wzrostem ryzyka
  • NT > 5 mm wiąże się z 36× wzrostem ryzyka.
Stary 2013-11-08, 18:56   #3787
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Daję zdjęcie dzidzi Trochę niewyraźne jest ...
śliczne
Stary 2013-11-08, 19:01   #3788
Fame
Zakorzenienie

anulka właśnie, że mi nie wyszły te porządki źle się czułam i położyłam się z powrotem
ale moze juuutroo..?
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 19:06   #3789
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gosiiaczek Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam straszna zgage tzn nie piecze mnie tylko odczuwam taka kulke w gardle i serio soki zoladkowe odczuwam ;( macie jakis patent pomaga mieta typu tiktaki,pastylki,pasta , herbata mietowa ale na chwile a meczy mnie to bo odbija mi sie i podnosi ten kwas zoładkowy
ja na łyżeczkę biore troche musztardy i połykam, odrazu jest poprawa

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
anulka właśnie, że mi nie wyszły te porządki źle się czułam i położyłam się z powrotem
ale moze juuutroo..?
juz doczytałam nie przemeczaj sie kochana.. ja sie czułam na silach ale jak ktos ma czarno przed oczami to lepiej sobie darowac...
Stary 2013-11-08, 19:15   #3790
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Boze ja tak mało wiem o tym wszystkim! nawet nie wiedzialam ze po porodzie sutki bola
Spokojnie, nie wszystkie, mnie przez rok Olafo ani razu nie zranił, nigdy (jeszcze) mnie nei bolały

Cytat:
Madziula i Martuszka tak mam już kupioną od miesiąca bo teraz pod koniec roku zawsze są wyprzedaże i udało mi się kupić piękna suknie koronkową ze świecidełkami ale delikatnymi,pięknie wykończoną, bez ramiączek.Jest bardziej przyległa do ciała.Kolor ecru i do tego koronkowe ale juz delikatniejsze bolerko zabudowane z przodu,rękaw 3/4 Niestety nie mam fotki jej a została w salonie i bedzie na mnie czekać na miesiąc przed na przeróbki Przeceniona z 2600 na 1300
Ojej szkoda, że zdjecia nie masz

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
ojjj ciekawa jestem jak wygląda ) pewnie bombowa jest. Z opisu już mi się podoba.
Ja muszę swoją sprzedać ale nie wiem czy tak na allegro ktoś kupi :/ czy do komisu oddac, tylko ile też za nią dostanę hmmm? chociaż z drugiej strony po co ma wisiec w szafie ? żeby ją mole chyba zjadły
Ja swoją sprzedałam na all za wiecej niż kupiłam A kupowałam używaną

Cytat:
O matko proszę nie siejcie paniki Nie róbcie problemu tam gdzie go nie ma.
Nikki juz wyjaśniła, przy czym u mnie całą poprzednią ciąże twierdzono że powyżej 2,0 jest już ryzyko, no i wyniki były ryzykowne

Cytat:
Napisane przez anulka3999 Pokaż wiadomość
melduje sie wieczorna porą, nadrabiać bede za chwilke jak szkrab mój będzie spać

Ale okna pomyte w salonie i kuchni, firanki świeże i zasłonki wiszą, wszytko pościeranie i dotkniete
O matko to się narobiłaś, teraz odpoczywaj

Wrzuce zaraz coś do klubu :p
A przeglądałam dziś foldery reklamowe z zabawkami ile ja bym nakupowała A Olaf uparł się na śmieciarę, pół godziny siedział z ulotką z biedronki i powtarzał bebe

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 19:16   #3791
Fame
Zakorzenienie

co gorsze to musze jesc na siłę bo moja ciocia (pielęgniarka) powiedziała ze jak bede miec anemie to moge stracic dzidziusia
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-08, 19:16   #3792
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

anulka - podnosić to jedno, a trzymać dłużej w takiej pozycji jak zakłada się firanki to nie sądzę... nie trudno o zawrót głowy i nieprzyjemny incydent...

lolitka , ab_cd mnie sie zdaje ze wampirka sie zle wyrazila, bo to chodzi o mm a nie cm, nie 10 cm miala dwakolory tylko mm.
ty masz w mm wartosc a wampirka w cm wiec ty masz jeszcze mniej lolitko

carolyna - dzięks za linki!

ej u nas teraz niby zwolnił wątek bo weekend a patrzę na dół i :
"Ten wątek obecnie przeglądają: 31 (19 użytkowników i 12 gości)"

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-11-08 o 19:22
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 19:23   #3793
monika83
Raczkowanie

Witam wieczorowa pora, gratuluje kolejnych udanych wizyt

Mi dzis maly tak dal popalic, ze nie wiem jak sie nazywam, na szczescie juz spi. Na przekor robil chyba wszystko, czego mu nie wolno, dla swietego spokoju czasem udawalam ze nie widze (zebym nie musiala zwracac uwagi, odicagac, odwracac uwagi) to pokrzykiwal na mnie, zebym zobaczyla co robi.

Nikii, moja kolezanka ma corke z 1 marca 2012 i wlasnie idzie jej druga piatka, pierwsza ma juz z miesiac. Duzo zdrowka dla malego!

Co do wagi to ja w poprzedniej ciazy przytylam 18 kg, po 3 meisiacach po porodzie wrocilam do wagi wyjsciowej. Kilka dni temu musialam mezowi udowodnic (ksiazeczka ciazy), bo mi nie wierzyl ze tyle przytylam.
Wiekszosc z Was ma dalej male brzuszki, a ja mam brzuch jak z 6 miesiaca, jak stoje proso to stop nie widze Brzuszka nie pokaze, bo nie mam dostepu do klubu a tu nie chce wstawiac zdjec, ale mysle ze bylabym w czolowce watku (bez wzgledu na tp)

A tak w ogole to dzis pomyslalam, ze chyba minely mi mdlosci, bo juz 3 dzien spokoju... Ale mylilam sie
Milego wieczorku mamusie
monika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 19:33   #3794
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

taka ciekawostka
(może nic odkrywczego ale niektórzy wciąż mówią o tych szczegółach)

madziula nie zapominaj ze niegrzeczna pisala ze 8-9list w tesco zabawki 50 % taniej

monika 83 napisz do niki, ona nie rozsylala zaproszen na raz tylko sie pisze do niej jak sie chce zaproszenie i zaprezentuj sie koniecznie nam!

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-11-08 o 19:38
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 19:41   #3795
monika83
Raczkowanie

hope, za zadko sie udzielam w naszym watku, nie chce Wam psuc "intymnosci" klubu.
monika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 19:48   #3796
janeczka7891
Zadomowienie

Nikii to u was z ząbkami tak jak u nas, na roczek małemu szło 8 zębów (wszystkie 3 i 4 ) to była masakra. Musiał na antybiotyku być.
Zdróweczka dla synusia i mam nadzieję, ze obejdzie się bez IP.

Mój już spi ale też tak kaszle, nie wiem chyba pójdziemy po niedzieli do lekarza jak mu nie przejdzie bo to już za długo trwa.
Mój TZ sobie winkuje a ja musze patrzec, co prawda mam piwko bezalkoholowe ale jakos smaku na nie nie mam.

Co do firanek, moja znajoma wieszała i potem upadła tak niefortunnie, że straciła maleństwo w 14 tyg. Nie chcę straszyć ale tak było.

Lolitka na ból kręgosłupa nie pomogę, wiem jaki to ból, w ciązy strasznie mnie bolały plecy. Pomagało tylko leżenie na lewym boku z poduszką między nogami.
Stary 2013-11-08, 20:00   #3797
MamaKtosia
Zadomowienie

Nadrobiłam po łepkach, na więcej nie ma szans. Córcia nam w nocy urządziła jakąś masakrę. Jęczała, łaziła, gadała, kopała no nic jej nie pasowało w efekcie spałam jakieś 2 godziny, a potem praca. Nie muszę chyba opisywać jak pięknie wyglądam? Padam zaraz spać.

Nikii89 oby małemu szybko przeszło!

A przeziernością się tak nie stresujcie jak jest poniżej 2 to jest w porządku. Zresztą znam całą rzeszę dzieciaków które miały nawet powyżej 5 i jest w porządku, ale ile stresu było dla rodziców to tylko oni sami wiedzą. NT to tylko statystyka i się nie nakręcać proszę!

Dobranoc. Całe szczęście nic nikt o chipsach nie pisał. Ale mignęło mi mleko w proszku i rano będę musiała po to nieszczesne mleko lecieć takiego mam smaka!
MamaKtosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 20:01   #3798
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Hope ja się tam nie pcham, toć oni się tam mordować będą Na studiach dorabiałam w marketach i pamiętam ten szał przed świętami, tez było -50% na wszystko w realu o matko co sie działo Akurat pomagałam na tym dziale.

Nikki oby Oskarkowi szybko przeszło. My ostatnio mieliśmy taka infekcję 4 dniowa gorączkę z niczego i po nic Ale to całe dnie, a Oskarek tylko na noc...

Monika83 ale jesteś z nami niemal od początku, tu nie chodzi o nabicie postów A poza tym mój brzuch tez już o lustrzycę zakrawa

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 20:03   #3799
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ab_cd Pokaż wiadomość
gosius91 - ja tez chodze na nfz i nie uwazam ze to gorsze od prywatnego. Chodzilam wczesniej prywatnie z moim probleme policystycznych jajnikow i mam duze porowanie. Sa lekarze ktorzy przyjmuja prywatnie i potrafia poswiecic pacjetce tyle czasu ile potrzeba ale tez sa tacy co tylko licza zeby jak najwiecej kobitek przyjac. Ja ze swojej jestem zadowolona wszystkie badania mam za darmo i zleca mi wszystkie ktore trzeba przeprowadzic w ciazy. Dzieki temu moge zaoszczędzić juz na wozek a wydatkow jak sie dzidzius urodzi bedzie mase. Dlatego ogromnie wspolczuje Twojej szfagierce jak moze w ten sposob do Ciebie pisac ? :/ Brak słow na takie osoby. Nie przejmuj sie chodz nie dziwie Ci sie ze takie gadanie sprawiło Ci przykrosc :/ Najwazniejsze ze z Twoja fasolka jest wszystko dobrze i badania przebiegły prawidłowo
Ja też najchętniej chodziłabym na nfz.... bo po coś te składki płacimy, ech ale jak chciałam zapisać się do jakiegoś polecanego ginekologa to oczywiście wizyta za 2 miechy więc stwierdziliśmy, że zostajemy u tej babki, którą już znałam tylko, że prywatnie... A przekonała mnie do siebie tym, że dała mi swój numer kom i kazała w każdej chwili dzwonić jakby się coś działo niepokojącego...
Cytat:
No i po wizycie
Płci niestety nie dało się zobaczyć, bo maluszek ostro zumbę wiwijał ruszał wszystkim co tylko możliwe i na wszystkie strony, wszystkim i na boki i do przodu i tyłu: nóżkami, rączkami, główką, brzuchem, pupą, szyją i nawet widać było jak palcami macha... no ADH murowane gin powiedział, że nam współczuje, bo skoro on już teraz tak szaleje, to co będzie później

a ja dziś kupiłam sobie spodnie ciążowe jestem bardzo zadowolona z zakupu

jutro robimy gołąbki
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-08, 20:10   #3800
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Daję zdjęcie dzidzi Trochę niewyraźne jest ...
super

Cytat:
DZIEWCZYNY! a tak z ciekawości...
w którym tygodniu, mniej więcej, będzie widoczny brzuszek???
Ja w 8 tc miałam już widoczny, i nie dopinałam się we większości spodniach, może 2 pary zostały. Teraz w 13 tc to moja siostra powiedziała, że ona taki miała w 5 miesiącu. Wszystko zależy od organizmu.

Gosius nie przejmuj się ta pipą, bo zaszkodzisz tylko sobie, a zazdrośnice olej bo nie warto. Najważniejsze że z dzidzią wszystko dobrze. Na jakbym mogła do mojego lekarza chodzić na nfz to bym chodziła a nie płaciła my za każdą wizytę. Chodzę prywatnie a zazwyczaj ma godzinne opóźnienie, wiec tez czekam.

Byliśmy dziś na badaniach prenaralnych. Wszystko super widzieliśmy jak przez cały organizm perełki przepływa krew i przez serduszko, wszystko dokładnie widzieliśmy i wyraźnie np paluszki, bosko się patrzyło. Wcześniej wypiłam kawę i dziecko szalało i non stop pozycję zmieniało, ale nie pokazało co ma między nogami
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 20:22   #3801
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Jestem i ja... Po calym dniu dopiero teraz udało mi się do was zajrzeć. Podczytywałam was na tele ale to nie to samo co móc się właczyc do rozmowy... No ale w pracy natłok zajęć no i nie mam kiedy w domku...

Jutro jedziemy do Krakowa na zakupy no i troszkę odpocząć u rodziny małża...

Postaram sie być na bieżąco, ale nie obiecuje

biegne nadrobić to co u was się działo w ciągu dnia...

Widzialam że Gosius ktoś zdenerwował... ech

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 20:24   #3802
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

witam się przy kolacji

godzinę temu wróciliśmy z galeri jak zwykle ludzi tłumy.. bo przecież święto jest jeden dzień i wiara kupuje jak szalona

ja kupiłam sobie spodnie w zasadzie legginsy w reserved , fajne bo wszystkie spodnie mnie cisną już w pasie a te są na gumce , więc mogę nosić je niżej. Jedne spodnie ciążowe mam z poprzedniej ciąży ale znudziły mi się

co do wagi w ciąży, ja przytyłam 11 kg , na koniec miałam 66 kg teraz na pewno będzie więcej

pomarancza, VwVampirka
super że z dzidzią wszystko okgratuluje udanych wizyt

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 20:38   #3803
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
anulka - podnosić to jedno, a trzymać dłużej w takiej pozycji jak zakłada się firanki to nie sądzę... nie trudno o zawrót głowy i nieprzyjemny incydent...

lolitka , ab_cd mnie sie zdaje ze wampirka sie zle wyrazila, bo to chodzi o mm a nie cm, nie 10 cm miala dwakolory tylko mm.
ty masz w mm wartosc a wampirka w cm wiec ty masz jeszcze mniej lolitko

carolyna - dzięks za linki!

ej u nas teraz niby zwolnił wątek bo weekend a patrzę na dół i :
"Ten wątek obecnie przeglądają: 31 (19 użytkowników i 12 gości)"
a nie pisałyśmy o podnoszeniu ?
ja sadze, ze trzymanie rąk ok 3-5 min w górze, przy wieszaniu firanki krzywdy nie zrobi zresztą jak to wytłumaczyć? co by miało zrobic złego ? może sie ciemno przed oczami zrobić, faktycznie ale od wysiłku a nie od trzymania rąk w jednej pozycji... a i wysiłek znikomy, wg mnie...
Stary 2013-11-08, 20:54   #3804
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Kasian na czym oglądasz te wszystkie seriale??? Ja oglądałam chirurgów, ale stanełam na 9 sezonie bo nigdzie mi nie chcą iść odcinki z tego sezonu

martuszkao dobrze rozumiem że oglądacie mieszkania żeby zakupić coś swojego???

kasiab zazdroszcze ci tego uczucia... ja czekam na niego z utesknieniem
Dla teściowej zazwyczaj kupuję książki, ma listę tych które chciała by mieć, więc mam łatwiej
Nie masz łatwo z tym swoim teściem... współczuje

Gosius nie przejmuj się... nie warto zwyczajnie... unikaj kontaktu z ludzmi tobie nie przychylnymi...

Gosiaczek fajnie że już jesteś ale nastepnym razem proszę się meldować.

Mama Franka

Stary 2013-11-08, 21:01   #3805
janeczka7891
Zadomowienie

MamaKtosia ja pisałam o mleku w proszku sesesese.... sama jutro też sobie kupię, ochota mnie naszła )

Pomarańcza za wizytę, ja mam w poniedziałek. Normalne badanie, podejrzewam, że nawet usg nie będę miała.
Stary 2013-11-08, 21:05   #3806
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Vampirka za udana wizytę...

Seksta gratuluje kolejnego tc.

Niki zdrówka dla synka

martuszkao gdzie kupiłaś spodnie?? pochwal się

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
ja mam w poniedziałek. Normalne badanie, podejrzewam, że nawet usg nie będę miała.

11 listopada w święto masz wizytę????

Mama Franka

Stary 2013-11-08, 21:20   #3807
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Vampirka za udana wizytę...

Seksta gratuluje kolejnego tc.

Niki zdrówka dla synka

martuszkao gdzie kupiłaś spodnie?? pochwal się

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

11 listopada w święto masz wizytę????
tak bo tutaj tego święta nie ma
Stary 2013-11-08, 21:28   #3808
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Janeczka aaaa widzisz... nie załapałam

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Zmykam dziewczynki spać...

Kolorowych snów udanego długiego weekendu...

Mama Franka

Stary 2013-11-08, 21:38   #3809
janeczka7891
Zadomowienie

Ja tez juz sie polozylam ale cos czuje ze ciężko będzie mi zasnąć ehh uwielbiam to takie przekładanie z boku na bok
Stary 2013-11-09, 00:12   #3810
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
A przekonała mnie do siebie tym, że dała mi swój numer kom i kazała w każdej chwili dzwonić jakby się coś działo niepokojącego...
ale to chyba wszyscy pryw. tak maja: daja tym pacjentce poczucia bezpieczeństwa, ale przeziez zawsze można tez zadzwonić na pogotowie.... ja też dostalam wizytówke i tekst : " jak by sie coś działo , jak by Pani miała jakies pyatnia prosze dzwonić o każdej porze....." - i pierwsze co pomyślałąm :
tiaaaa za kase to każdy uprzejmy....
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości