|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czuje że wpadam w depresje przez te cukry ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4472 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Kurczę nie mogę w ogóle odpocząć, bo ciągle ganiam za czymś, coś załatwiam ![]() ![]() Musieliśmy kupić z Tżem w końcu pralkę i kuchenkę, oczywiście na raty, bo za duży wydatek na raz, a dla dzidzi trzeba tyle rzeczy pokupować, nie mam naprawdę nic ... Jutro w jednym ze szpitali położniczo - gin. w Krk jest dzień otwarty, można wygrać usg 4 d i jakieś inne nagrody, może się przejadę ![]() Miłego wieczorku ![]()
![]() |
#4473 |
Wtajemniczenie
|
Izunia, nie martw się tymi cukrami. Sama widzisz, że wcale a wcale nie są takie tragiczne. Najważniejsze, że Dominiś się rozwiją prawidłowo. Ja coś czuję, że jak się urodzi to będzie długi i szczupły tak jak Ty.
Kluseczko, Hania elegancko idzie do przodu. Ponoć na sam koniec dzieciaki najwięcej dobijają, więc czuje sporą dziewuszkę. Choć z drugiej strony, mojego kolegi miał się urodzić 3600, kilku lekarzy robiło usg i zawsze wychodziło koło tego, a w rezultacie urodził się 2900. Gianki Natala też się dobrze zapowiada. Za nic w świecie nie rozumiem jak te dzieciaki się rozwijają. Tak samo, jak Iza jesteście szczupłym małżeństwem, my znowu dwa grubaski, a ta nasza mała taka sobie. Skąd się biorą te różnice. Jak się kilka razy przyznałaś, wcale mega super się nie odżywiasz, zresztą Giana też się mówiła że nic specjalnego nie wciąga, a te Wasze dziewczyny tak ładnie przybierają. Basiu, jaki torcik zmajstrowałaś? Lila, nie przejmuj się tak tymi zakupami, ale fakt że jak przyjdzie Wam wszystko kupować w jednym czasie, to kasa płynie... A my będziemy malować pokój. Tż stwierdził, że on maluje ale ja mam zaplanować wszystko i zarządzić. No muszę wziąć wsparcie (mamuśkę moją kochaną), bo ja raczej zmysłu nie mam, i dobrze jak ktoś z boku zobaczy co i jak, i może coś mądrego podpowie. W tej chwili pokój jest zielony, i bardzo mi pasuje. Mama twierdzi, że lepiej jednak polecieć w coś jaśniejszego.
#4474 |
Zakorzenienie
|
Hej
My przyjechalismy do domku na urodziny brata ![]() Aga brawo kochana takie podejscie mi sie podoba,na pewno bedzie dobrze zobaczysz ze jeszcze wszytsko sie unormuje ![]() Rossa ty mnie nie strasz bo moja dziec przybiera ok 100gr tygodniowo! ja nie chce 4kg bobasa:/ sama juz mam plus 5kg i waze juz 53 a chcialam dojsc tylko do 57 kg ale chyba sie nie uda ![]() Basiu udanej imprezki ![]() Ewcia ja niby farmaceuta ale lepiej mi sie komus doradza bo sama nad soba to sie pastwie jak glupia. Iza ciaza coraz starsza i dlatego te cukry takie nieznosne,bardzo bym chciala zeby ci sie to wszystko unormowalo i zebys nie musiala sie denerwowac ![]() Lila uwazaj na siebie ![]() Mysti brawo za wyniki,idealne i jak maly przybiera ![]() Mysiu zaszalej jutro na imprezce,badz krolowa parkietu ![]() Coffee to udanego weekendu ![]() Kluska juz coraz blizej przeprowadzka ![]() ![]() ![]() Zmykam laski,ide pojem jakies dobre rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4475 |
Zakorzenienie
|
O prosze, Agabi kolejna remoncik szykuje. Wijecie te gniazdka az milo sie czyta
![]() Gianna, pojedz sobie i spedz z rodzinka fajne chwile ![]() Iza. W koncu bylam na poczcie. Mam ziolka ![]() ![]()
#4476 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny dzięki za wsparcie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | |
Zakorzenienie
|
Izuniu, nie dołuj się kochana, lekarze mówią, że jest z Dominikiem wszystko prawidłowo i to najważniejsze
![]() ![]() ![]() a rodzice, cóż, histeryzują. Opracowję właśnie sposób jak mamę uspokoić. Nie chcę, żeby im to zepsuło kolejne wymarzone wakacje ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- A co do remontu to racja, co dwie głowy to nie jedna ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4478 |
Zakorzenienie
|
własnie zjadłam sobie kaszke manną z soczkiem-wieki nie jadłam,na pewno ponad 15 lat
![]() ![]() alez Julcia była grzeczna,słodki aniołek,albo raczej diabełek,jaka juz madra! za bardzo zasnac nie chciała ale pospiewałam, pokłysałam i spała 1,5 godz,gdzie siostra mówiła ze spi po pół godziny wiec ja dumna ![]() ale nie podoba mi się postępowanie siostry jesli chodzi o jedzenie dla Julki ![]() izus smutno ze ty smutna,no skacze ten cholerny cukier:-( ale kochanie Dominisiowi na pewno nic nie bedzie,przeciez jestes pod opieką lekarzy ![]() ![]() aga i ty bedziesz remontowac? oo, no trzeba trzeba ![]() klusia ciesz sie ze rodzice sie martwia, ja nie mam tak dobrze ![]() a jak siostra była w ciązy i miała cos z nerkami i połozyli ja do szpitala to była afera ze do szpitala dąła sie połozyc,dla mnie to było podłe, to co miała zostac w domu i pozwolic zeby dziecku cos sie stało? nikt im nie kazał do niej jezdzic i ja odwiedzac, a i tak nie byli. oni zyja na innym swiecie normalnie. wiec ty sie kobieto ciesz ze sie martwia o was ![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- kurcze szukam jakiegos płaszcza,kurtki ciążowej i nic znalezc nie moge, a w swoj płaszcz zimowy juz ledwo sie dopinam i koniecznie musze cos kupic.
Nasz ślub 28.01.2012 ![]() 27.04.2012-aniołek ![]() ![]() ![]() Lenka 11.03.2014 ![]() ![]() Hania 6.09.2016 ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4479 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja od wczoraj znów walczę z bólem głowy ![]() Na 20 listopada umówiłam się na usg genetyczne ( będę wtedy w 13tc) na Agatowej. Czuję się dobrze, choć cieszę się, że przede mną kilka dni wolnego, bo czuję zmęczenie! Pracuję ostatnio znów troszkę dłużej i to chyba niedobrze! Myślałam, że jak mam lepszy tydzień to już tak zostanie, a tu dupa ![]() Ja mam niskie ciśnienie, i chyba przez to tak odczuwam te zmiany pogody, ale przecież nie będę żłopać kawy ![]() Fajnie Wam dzieciaczki rosną w brzuchach ;-) Ja jutro zaczynam 11 tydzień, na razie waga stoi w miejscu, no może jakieś pół kg do przodu... przez te mdłości i brak apetytu ![]() Kluska Będzie dobrze, ale musisz do odpoczynku podejść bardziej praktycznie niż tylko teoretycznie ![]() Lila_27 Nas też czeka masa zakupów... nie wiem jak się z tym wszystkim ogarniemy ![]() Mystiquee który masz tydzień?? Bo nie kojarzę... Barwo za wyniki ![]() Gianna M, Mysia Bawcie się dobrze na imprezach!! ja też dziś wychodzę ze znajomymi na jedzonko na mieście... mam chęć na jakąś sałatkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z mamą porozmawiaj że dasz sobie rade,w razie czego masz tżta.Niech jedzie i odpoczywa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakos mało przytylas ![]()
Nasz ślub 28.01.2012 ![]() 27.04.2012-aniołek ![]() ![]() ![]() Lenka 11.03.2014 ![]() ![]() Hania 6.09.2016 ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4482 |
Zakorzenienie
|
Arletko przykro mi, że nie masz wsparcia w rodzicach
![]() ![]() Kurtkę zimową kupiłam na allegro, żeby nie było problemu z rozmiarem przymierzyłam w sklepie kurtkę z h&m mama, pasował rozmiar 38 - i takiego rozmiaru szukałam na all. Jest tego dużo, upolować się udało za 120zł no i na pewno potem ją sprzedam więc nie taki duży wydatek ![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Zophiee, no Twoja praca jest fizyczna więc absolutnie musisz ograniczać i jak tylko źle się czujesz to skracać o kolejną godzinę... ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
Zakorzenienie
|
Witam sie wieczorową porą z winkiem
![]() Zophiee, może jakis króciutki spacer albo olejek lawendowy pomoga na bóle głowy. Kilka kropel olejku wlewasz do miseczki z gorącą woda, kładziesz sie , relaksuje a miseczke stawiasz gdzies obok - wiadomo ze jakos nie pod nosem ![]() ![]() Arletka, ja uwielbiam kasze manna z sokiem ![]() ![]() Zrobiłam pranie, odgrzałam obiad i len mnie dopadł przeokrutny. A powinnam troche mieszkanie ogarnąc ![]()
#4484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no nie mam wsparcia, ale przez tyle lat przywykłam, czasem sie robi za☠☠☠iscie smutno,no ale cóz.przeciez ich nie zmienie. patrzyłam na all ale nic ciekawego nie znalazłam, a jak coś fajnego to mały rozmiar albo krótki. nic, bede dalej polowac,moze po ciuszkach pojezdze. ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- dziewczyny czy taka torba do szpitala wystarczy? http://allegro.pl/torba-treningowa-p...692394414.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
Zakorzenienie
|
Arletko, na temat torby to ja nie pomogę
![]() Iza, widziałam zdjęcia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- a co do szpitala to się zorientowałam, że w razie czego to ja nie mam żadnej koszuli ![]() http://allegro.pl/komplet-muzzy-kosz...tml#tabsAnchor http://www.bieliznadlamamy.pl/koszul...-felicita.html ten lekki szlafrok będzie chyba pasował do obu koszul? gruby szlafrok mam też różowy, ale on za ciepły do szpitala raczej będzie.
![]() ![]() |
![]() |
#4486 |
Zakorzenienie
|
Hej Laski,melduję że żyję i boli mnie brzuch przez @
![]() ![]() ![]() ![]() Kluseczko Hana jaka duża kobitka ![]() ![]() ![]() Agabiwro ![]() ![]() Mysiu jeszcze kilka dni i mam nadzieję że podzielisz się z nami wspaniałymi wieściami ![]() ![]() Gianna udanej imprezi-tylko się nie schlaj ![]() ![]() Izka jakby coś było nie tak to lekarze by powiedzieli więc spokojnie Kochanie ![]() Arletko nic mi nie mów o ciążowej kurtce na zimę bo ja nic na siebie nie dostałam i chodziłam w takiej wielkiej parce i się śmiałam że wyglądam jak BEZDOMNY JANEK ![]() ![]() ![]() Zophiee a Ty nie możesz iść na l4? przecież Ty się namachasz w pracy z tymi dzieciakami ![]() Misti ale przykoksowałaś ![]() ![]() Coffe jak masz mohery po sąsiedzku to oprócz muzy ujeżdżaj TŻta i krzycz ile fabryka dała ![]() ![]() Basiu mam nadzieję że impreza się udała ![]() Oczy mi się zamykają:ziewa: ale jeszcze z Wami posiedzę ![]()
#4487 |
Zakorzenienie
|
kluska super te koszule!
własnie teraz sie rozgladam za rzeczami sobie do szpitala.po tym co napisałyscie boje sie porodu przedwczesnego...
![]() ![]() |
![]() |
#4488 |
Zadomowienie
|
http://m.hm.com/pl/product/16356?art...ILL_LIFE_FRONT ja mam taka i juz w niej spie ale do szpitala tez ja wezmę
13.05.2013 MOJE UPRAGNIONE II KRESKI ![]() 21.01.2014 Przewidywany termin porodu -Natalia 25.01.2014 godz 16.05- narodziny coreczki ![]() żyj jakbyś miał umrzeć jutro,ale marz jakbyś miał żyć wiecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#4489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() o siostrze,wiec tak, zajechałam to dawała jej serek bieluch,no ok, mysle, pytam co jadała jak wstała, "no serek je", myśle, no dobra, pytam gdzie mam jakis obiadek, zupke dla niej, jak mleczko przygotowac. a ona mi mówi "mleko zrobiłam,masz w butelce,na cały dzień jej wystarczy, niepodgrzewaj, tylko jak bezie chciała to jej daj", patrze stoi butelka z piciem,pytam ile ma tego wypic "ile chce", ja sie patrze a to normalny sok z kartonu garden pomarańcza. w szoku byłam, dałam jej troszke bananka bo zawiozłam,chciałam dac to mleko ale nie chciała. i w zasadzie od 9 do 13 nie zjadła nic oprócz kawałka banana i kilku łyków tego soku. pytam sie jak mozan dziecku nie ugotowac zupki,obiadku, jak mozna rano zrobic mleko i dziecko ma to pic przez cąły dzień???ciezko zrobic jak dziecko zechce? i jak mozna dac dziecku taki sok???toz sa specjalne soczki, herbatki. ona zawsze był leniwa ale to już przasada. zostawiła mi chrzesniaka zaraz 6 lat i pare kopytek w lodówce. pytam go co jadł na sniadanie "batona"to ja oczy jak 5zł. zrobiłam mu płatki ale z mlekiem z lodówki bo innego nie pije. wrócili jej maz chciał jesc "zrób sobie bułke" taka żona, taka matka-o dupe potłuc. o niej mogłabym długo i duzo,ale nie bede was zanudzac. a wsparcie-to tylko w was no i tz oczywiscie ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- fiu fiu kami,sexy koszulka ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4490 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() nie ma się czego bać, strachem można tylko przyspieszyć rozwój wypadków ![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#4491 |
Zakorzenienie
|
Kluska ta druga jest super
![]() Kami Ty jesteś sexy mama w tej koszuli ![]() Arletko no w pięty mi posżło.Przecież takie mleko dziecko powinno wypić na śniadanie a nie przez cały dzień zimnie popijać-Twoja siostra jest bardzo nieodpowiedzialna ale z tego co widzę to twoje reakcje są prawidłowe i będziesz wspaniałą mamusią ![]()
#4492 |
Zakorzenienie
|
Kami, śliczna
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak powoli zaczynam sie stresowac tym usg połówkowym... ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
![]() no myśle ze dobrze reaguje. jej dziecko,niech robi co chce,ale jak juz ktos przyjezdza, kogos prosi o popilnowanie to chyba tak sie dziecka nie zostawia ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- a tak jeszcze wracajac do siostry do wam napisze ze jak urodziłą pierwsze dziecko to nie dawała codziennie wit. k (bo chyba ona odpowiada za postawe) i po paru miesiacach okazało sie ze dziecko ma nogi kuślawe,i dostała ochrzan od lekarza.a mamie powiedziała ze no bo zapominała dac dziecku-masakra!
||
![]() ![]() |
![]() |
#4494 |
Zakorzenienie
|
Plotkary
![]() Arletko, chyba chodzi o wit. D3. Mi rodzice podawali, po czym okaalo sie, ze dawke musieli zwiekszyc pwojnie, oczywscie wg zalecenia lekarza, bo eladnie cos mi tam z bylo z nozkami, ze krzywe czy cos takiego. Troche przykro, ze siostra tsk podchodzi do tematu zywienia dziecka. Szkoda malucha. Ruda, no okaze sie do soboty czy tym razem zaskoczylam ![]()
#4495 |
Zakorzenienie
|
przykro czytać to o siostrze
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Zakorzenienie
|
mysia moze to i wit. d3,szczerze to sie nie znam jeszcze nie przestudiowałam tematu witaminek. no ale pewnie o nia chodzi.
kluska tatus? to j.e.b.n.i.e.t.y w leb koles, nie znosze go poprostu....wrrr!!! siostra ma teraz 24 lata,pierwsze dziecko to wpadka bo powiedział jej ze panuje nad sytuacja...nie miała skończonych 17 lat... ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- z poczatku jej kupowała zupki,obiadki a teraz juz nic. prosiłam zeby karmiła jak najwiecej i najdłuzej ale wolała sie odchudzac i straciła pokarm,i dziecko karmiła miesiac...egoistka!
![]() ![]() |
![]() |
#4497 |
Zakorzenienie
|
Arletko masakra to co piszesz,moja młodsza siostra została mamą mając 21lat i bardzo dobrze się Lusią zajmuje. te dzieci Twojej siostry powinny mieć taką mamę jak Ty
![]() ![]() Mysia szału dostanę do soboty ![]() Kluseczko ja nie chciałam mieć dzieci i nie lubię jak krzyczą itd.Jak podjęłam z TŻem decyzję o dziecku to się zastanawiałam co ze mnie będzie za matka skoro ja dzieci nie lubię i co? Po teście ciążowym już byłam zakochana w fasolce i chyba sobie tak najgorzej nie radzę z Kostusiem-instynkt sam Ci wszystko podpowie a jakby co dzwoń i pisz do mnie o każdej porze dnia i nocy- i to się tyczy do każdej z Was ![]() ![]() ![]() Zapomniałam Wam powiedzieć że moja chrześnica Lusia zasuwa na nóżkach jak mały samochodzić ![]() ![]()
#4498 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Pytałas o brwi wiec byłam u kosmetyczki na regulacji i hennie. Koszule super ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4499 |
Zakorzenienie
|
Arletko jestem w szoku
![]() ![]()
#4500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaszw myślałam ze jestem zyciowym nieudacznikiem-tak mi wmawiano-dopiero jak poznałam tz moje zycie sie zmieniło, zaczełam wierzyc w siebie i sobie obiecałam ze swoje dzieci wychowam inaczej,lepiej, mądrzej,mają być kochane i o tym wiedziec,ma im niczego nie zabraknac a najbardziej miłosci rodziców. ruda ty jestes wspaniała mamą,zreszta sama wiesz jak tu kazda uwielbia wpisy o Kostusiu ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- tez chce karmic jak najdłuzej,miec duzo pokarmu...ale zobaczymy jak to bedzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:30.