Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r. cz.XI - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII 0 0%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 2,04%
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI 19 38,78%
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 7 14,29%
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK 22 44,90%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-08, 19:22   #4051
89Beatka
Wtajemniczenie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Hejka dziewczyny
Wpadam w wolnej chwili...Majeczka śpi akurat. U nas wszystko dobrze. Mała ładnie wcina głodomorra, co 3-4h się budzi nerwusek i odrazu trzeba dać mleko bo inaczej krzyk. Śpi dość ładnie, choć czasami się pręży i stęka/charcze ale nie płacze przy tym to raczej nie kolki przyzwyczajam ją do cyca i je ładnie ale tylko z nakładkami. We wtorek była u nas położna, obejrzała i pomierzyła małą. Waży 2220g, ma 43,5cm a obwód główki to 32cm. Sprawdziła też bioderka i kręgosłup i wszystko jest dobrze teraz przyjdzie znowu we wtorek na pomiary Na główce Majunia ma krwiaczka - naczyniaka, którego oglądali lekarze i twierdzą że to normalne, niektóre dzieci się z rodzą z takimi w różnych miejscach na ciele...niestety on trochę rośnie i ma tak być do około roczku, potem się zatrzyma i bedzie wchłaniał. Nic z nim nie trzeba robić.
Jutro przyjeżdza teściowa nawet się cieszę, bo teraz całymi dniami jestem z małą i nie ma kiedy odpocząć. Odkąd jest w domku to śpię po 3 - 4h w nocy a w dzień między karmieniami zawsze jest coś do zrobienia a staram się jej na długo samej w pokoju nie zostawiać. Pomoże nam w domowych pracach i czasem zajmie się małą, żebym mogła się kimnąć czy do sklepu skoczyć. Od soboty nie wyściubam nosa z domu na spacerki jest za zimno. Wogóle pogoda u nas do pada, wieje i zimnica....nie wiem kiedy z małą wyjdę na pierwszy spacerek...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Maja ma teraz wagę urodzeniową mojej Liwki, no 2250 miała, i była na 50 cm ,wiec wiem jaka drobna teraz jest, ale ładnie przybiera.

Co do naczyniaka ja miałam jak się urodziłam i zeszło po pół roku, a miałam na główce.

Dobrze że będziesz miała towarzystwo, odsapniesz troche

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Trudno widze cie tam na dole, co u ciebie

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Nic nie jest uzasadnione

Cos Nela placze i nie wiem czemu... Przebrana przy cyckach lezala z godzine jak nie wiecej i dalej placze
lineczka ta niewiedza dopiero się zaczyna
Stary 2013-11-08, 19:24   #4052
paulinaizabela
Zakorzenienie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Cytat:
Jestem masakrycznie wykonczona dzisiaj

początki są trudne ale szybko się dotrzecie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Maja ma teraz wagę urodzeniową mojej Liwki, no 2250 miała, i była na 50 cm ,wiec wiem jaka drobna teraz jest, ale ładnie przybiera.

Co do naczyniaka ja miałam jak się urodziłam i zeszło po pół roku, a miałam na główce.

Dobrze że będziesz miała towarzystwo, odsapniesz troche

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Trudno widze cie tam na dole, co u ciebie
Dla mnie już jest spora w porównaniu z wagą urodzeniową

O to dobre wieści, może u Majuni też szybciej zniknie

Teściowa nie jest zła to jakoś wytrzymamy te 2 miechy rok temu była na święta miesiąc i nie było źle...teraz przy małej pewnie będzie jeszcze lepiej

A Liwcia ile już waży?

Kurcze zniknęłam a teraz mi głupio bo nie jestem na bieżąco

Stary 2013-11-08, 19:33   #4053
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Ktora ma ochote na pizze?
jak możesz przeslij mi

a Christian słodki jest, dalej do daniela podobny a oni oboje do którego z was sa podobni

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość

Dla mnie już jest spora w porównaniu z wagą urodzeniową

O to dobre wieści, może u Majuni też szybciej zniknie

Teściowa nie jest zła to jakoś wytrzymamy te 2 miechy rok temu była na święta miesiąc i nie było źle...teraz przy małej pewnie będzie jeszcze lepiej

A Liwcia ile już waży?

Kurcze zniknęłam a teraz mi głupio bo nie jestem na bieżąco

sama z dzieckiem siedzisz to i na neta czasu nie ma, normalne, teściowa trochę cie odciazy to sie wyspisz

Właściwie to nie wiem ile wazy ale myślę ze ok 2600 będzie mieć i awansuje na pampersy 3-6 kg

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:

za tydzień bedzie lepiej, jeszcze porodu nie odchorowałaś, to też dlatego
kwestia przyzwyczajenia naprawde, także nie wymagaj od siebie za duzo i jak nela śpi w dzień ty też idź bo noc przed tobą,
Stary 2013-11-08, 19:41   #4054
sorento
Rozeznanie

Antibia86 za zakupy, fajna okazja

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
W ogóle muszę kupić prezenty 3 moim chrześniakom, dla 2,5 roczu, 1,5 roczku i 5 miesięcy.. TŻ ma dwie chrześnice, ale to już pannice są więc chyba koperta pójdzie w ruch Ja nie wiem a gdzie reszta..?Jak kupie jednemu coś to do drugiego z pustą ręką nie pójdę...
Ja też mam trójkę, tż 1 i w sumie zawaliłam z tym Tesco, mogłam się wybrać, bo gwiazdka blisko, a wtedy to ja będę Tomcia wyczekiwać/wywoływać/rodzić/tulić, a nie po sklepach biegać
I zawsze mam problem, bo moje chrześniaki mają rodzeństwo, a głupio tak przyjść z prezentem tylko do jednego a reszcie nic

paulinaizabela dla Majeczki Fajnie, że u Was wszystko gra i że teściowa Cię troszkę odciąży
A że nie jesteś na bieżąco się nie przejmuj

coralady ale piękne zdjęcia Najbardziej mi się ostatnie podoba, taki zadowolony Fifik, że go siostrzyczka tuli

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
Kyte jestem z wami cały czas ale tylko czytam bo jakoś nie potrafię się wbić i głupio mi, że nie cytuję i dlatego jestem z wami myślami
niech Ci nie będzie głupio, że nie cytujesz Zawsze możesz napisać tylko co u Was, czymś się pochwalić albo pożalić i nikt Ci nie będzie miał za złe
żeby Julo wyszedł terminowo

Cytat:
aaaaa, niedobra ty A jaki fajny mały kucharz

nynka109przed porodem to ponoć normalne, że wydzieliny coraz więcej. A czop to bardziej galaretowaty jest

ktosiula jeszcze Ty z lazanią

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 19:42   #4055
Antibia86
Rozeznanie

Dziewczyny te co były składać juz wnioseko becikowe albo wiedza:
u mnie na stronie MOPS jest wpisane że do wniosku trzeba dołączyc to zasw z US ALBO oświadczenie o dochodzie....weszłam w te wnioski i tam jest takie oświadczenie o uzyskanym dochodzie.....czyli że nie musze iść do urzedu jak się to wypelni????
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 19:43   #4056
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
sama z dzieckiem siedzisz to i na neta czasu nie ma, normalne, teściowa trochę cie odciazy to sie wyspisz

Właściwie to nie wiem ile wazy ale myślę ze ok 2600 będzie mieć i awansuje na pampersy 3-6 kg
Dokładnie...mąż całymi dniami w pracy ale jakoś z dnia na dzień jestem bardziej zorganizowana, będzie tylko lepiej

No to nieżle my w jedyneczkach śmigamy, dobrze że zapasy zrobiłam

Kyte - śliczny masz brusio

Aagateczka - Majunia jest cudna

Nemosku - Tymuś jest przesłodki

Cora - świetne zdjęcia a dzieciaczki podobne do siebie

De - pizza wygląda smakowicie a kucharz jaki słodki

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-11-08 o 19:50
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 19:47   #4057
sorento
Rozeznanie

coś zwariowane-serduszko milczy od rana.. Może się ruszyło albo już tuli Leonka? Oby

I Kabriela zaginęła ostatnio..

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Maoami zmieniłaś avatarek
Jak tam dentysta sadysta?? Wymęczył Cię strasznie?

nasz synek
Stary 2013-11-08, 20:10   #4058
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
De- i tak zrobie, pójdę w sobote do lumpa i zostawie ich samych. Poradzą sobie Muszą! :p

Sorento- w sumie dobrze, czekamy na wyniki

Dziewczyny- Cieszcie sie ze miałyście DARMOWE to mleko oraz że Wam przynosiły położne. U mnie trzeba było podpisywać zgodę
"świadomie zgadzam sie na dokarmienie mojego dziecka" i czytelny podpis. Kupić mleko i pójść i sie PROSIĆ o nie. Najważniejsze było dla nich to że
"dziecko ma prawo do CAŁODOBOWEGO kontaktu z matką, która powinna ZASPOKAJAĆ JEGO POTRZEBY w ciągu całego dnia. Dokarmianie dziecka sztucznym mlekiem zaburza najważniejsze chwile matki i dziecka." ciągle to słyzałam, dzisiaj sni mi sie to po nocach.
U mnie na laktacje nie było innego sposobu jak dziecko 24h przy cycu. Nawet na obchodzie swoim miałam małego przy cycu i lekarz musiał mi go zabierać zeby mnie zbadać. Bo dziecko ma wisiec i rozkręcić laktacje a jak nie umie złapać to WYCIĄGAMY SUTKI - ch.uj że boli ze ja pier.dole i nigdy wiecej nie pozwole na to, ale dziecko ma jesc TWOJE mleko.......
U mnie to samo, szpital dba o rozwój KP i nikt nie ma prawa ingerowac żeby podawac MM, ale teoria swoją drogą a praktyka swoją. Pytałam czemu na liscie rzeczy nie ma mleka,a ona ze nie mogą tego pisać, bo to się mija z misją szpitala. Mam mieć 10 butelek na dobę.

Nie zacytowalo mi ale chyba Trele pytała o karmienie piersią bliźniaków jeżeli mi się uda chociaż troszkę rozruszać laktację to zamierzam im dawać cycucha, nawet jakby na początku miała tylko to robić. Nie wiem jak mi pójdzie, czy sie uda, ale bardzo chcę

Witam się

Jestem po wizycie, pancerna hihihi
Babeczka sama powiedziała, że już czas rozwiązywać. Zapytala mnie czy 13.11 czy 20.11, powiedziałam, że wole żeby juz tego 13.11. Niestety ona nie bedzie miała dyzuru, więc ustaliłysmy, że tego 19.11 sie stawię, jak nie ruszy mnie nic wcześniej, 20.11 zrobimy CC.
Mała waży 3 kg a maly 2,8, wiadomo, jakis próg tolerancji jest.
Mam mierzyc cisnienie, bo dzisiaj miałam 140/90, a w moim przypadku gdzie miałam calą ciąze 110/70 to za dużo.
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 20:18   #4059
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Wlasnie wrocilam od weterynarza i moja psica idzie w poniedzialek pod noz. Oprocz artretyzmu, na ktory przyjmuje leki juz jakis czas, odkryli guzy na cycorkach. Pojawily sie w przeciagu ostatnich dwoch tygodni wiec trzeba operowac ja najszybciej. Az sie poryczalam :-(

Dobrze ze wczesnie wykryli zanim sie swinstwo poprzenosi ..

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
kochana wiem ze czekanie meczy ale spojrz na to inaczej wiesz ze poniedzialek to juz na pewno nastapi i przytulisz swoja kruszynke))) A mnie cos bierze choc do terminu jeszcze czas w nocy co 10 min od 3 gdzies do 5 rano i sie na tyle wyciszylo ze zasnelam teraz od2godzco5-10min i chyba coraz mocniejsze ale zaczekam jeszcze i zobacze jak akcja sie rozwinie....a teraz wlasnie skurcz 6 min minelo od poprzedniego..mysle ze jak cos najpierw zadzwonie do szpitala
I jak ?

Bylam z Majka u fotografa.
Zdjecie do paszportu zrobione na spiocha , podobno tak mozna mam nadzieje ze nam nie odrzuca aplikacji.
35 minut tam spedzilam I razem z gościem usilowalismy ja obudzic - nie dalo sie.
Ale jakbym do sklepu weszla po cos to zaraz by byla pobudka

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 20:22   #4060
ryba91
Zakorzenienie

dziewczyny nie bedzie mnie troche albo bedzie mnie mniej nie wiem do kiedy ale mam nadziejr zeto dlugo nie potrwa wiec prosze wszystkop na pw. a teraz ide sjkoczyc z balkonu- taki wlasnie mam nastroj.
Stary 2013-11-08, 20:23   #4061
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
U mnie to samo, szpital dba o rozwój KP i nikt nie ma prawa ingerowac żeby podawac MM, ale teoria swoją drogą a praktyka swoją. Pytałam czemu na liscie rzeczy nie ma mleka,a ona ze nie mogą tego pisać, bo to się mija z misją szpitala. Mam mieć 10 butelek na dobę.

Nie zacytowalo mi ale chyba Trele pytała o karmienie piersią bliźniaków jeżeli mi się uda chociaż troszkę rozruszać laktację to zamierzam im dawać cycucha, nawet jakby na początku miała tylko to robić. Nie wiem jak mi pójdzie, czy sie uda, ale bardzo chcę

Witam się

Babeczka sama powiedziała, że już czas rozwiązywać. Zapytala mnie czy 13.11 czy 20.11, powiedziałam, że wole żeby juz tego 13.11. Niestety ona nie bedzie miała dyzuru, więc ustaliłysmy, że tego 19.11 sie stawię, jak nie ruszy mnie nic wcześniej, 20.11 zrobimy CC.
Mam mierzyc cisnienie, bo dzisiaj miałam 140/90, a w moim przypadku gdzie miałam calą ciąze 110/70 to za dużo.
Pancernej mamusi nic nie ruszy

Jest mi smutno..naprawde Męża nie ma, cały czas siedzi w pracy, praktycznie się mijamy Jest mi przykro, bo wiem że nawet po porodzie nie mam co liczyć na to że pobędzie z nami w domu, bo zawsze są obowiązki a na firmie bez niego ani rusz...

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
dziewczyny nie bedzie mnie troche albo bedzie mnie mniej nie wiem do kiedy ale mam nadziejr zeto dlugo nie potrwa wiec prosze wszystkop na pw. a teraz ide sjkoczyc z balkonu- taki wlasnie mam nastroj.
cco?ale co się stało?
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 20:23   #4062
Asist22
Rozeznanie

Zdjęcia dzieciaczków śliczne

Nadrobiłam, ale już zapomniała m co miałam pisać. Jakoś brak mi weny też.

A chciałam Wam jeszcze napisać, że u mnie w okolicy była babka, która miała trojaczki i okazało się, że jeden dzieciaczek jest tydzień młodszy. Takie ciąże zdarzają się bardzo rzadko i wzięli ją do Wawy, żeby tam się nią zająć. A w domu z tego co kojarzę to dwójka czy trójka dzieciaczków już była.

Myślałam też, że pożegnałam się z koleżanką zgaą, a tu powoli wraca. W mamusiowej gazecie wyczytałam, że można stosować sodę jako naturalny sposób na jej zwalczanie.
Stary 2013-11-08, 20:25   #4063
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
co się dzieje?
nie skacz...nie warto....
Stary 2013-11-08, 20:28   #4064
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Zdjęcia dzieciaczków śliczne

Nadrobiłam, ale już zapomniała m co miałam pisać. Jakoś brak mi weny też.

A chciałam Wam jeszcze napisać, że u mnie w okolicy była babka, która miała trojaczki i okazało się, że jeden dzieciaczek jest tydzień młodszy. Takie ciąże zdarzają się bardzo rzadko i wzięli ją do Wawy, żeby tam się nią zająć. A w domu z tego co kojarzę to dwójka czy trójka dzieciaczków już była.

Myślałam też, że pożegnałam się z koleżanką zgaą, a tu powoli wraca. W mamusiowej gazecie wyczytałam, że można stosować sodę jako naturalny sposób na jej zwalczanie.
A soda nie niszczy żołądka?
daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 20:31   #4065
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Hej, byliśmy dzisiaj z Zuzką w przychodni bo wczoraj miała mało tych chrosteczek tylko na czółku, a dzisiaj rano wstała i cały policzek, calusieńki w kropkach. Stwierdziłam że do wtorku- bo wtedy mieliśmy wstępny termin- jest dużo czasu a jeszcze weekend taki dłuższy więc wole sprawdzić wcześniej. Pani doktor pooglądała Zuzulka ze wszystkich stron i powiedziała że to trądzik noworodkowy żeby się nie martwić. Nie jest to alergia. Mamy przemywać buzie wodą z oilatum, oczywiście uważać na oczka, poleciła kupić w aptece maść do buźki z firmy MIMI. Jeszcze tydzień mamy jeść mleko dla dzieci ulewających a później próbować powoli przechodzić na normalne.
Dodatkowo przepisała nam na brzuszkowe dolegliwości DELICOL i mamy dodawać do każdego karmienia albo co drugie chociaż.

Kyte śliczny brzuszek
Kasiula, Zwariowane trzymam za Was kciuki, już niedługo wyjdziecie z dzieciaczkami
Anoula odpoczywaj w Rabce
Agateczka śliczna Majusia
Az sie przesiade na laptopa I poszukam tego zdjecia Zuzi ze wczoraj.
Majka ma dzis taki grysik na czole miedzy brwiami I zastanawiam sie co to jest.

Cytat:
Jutro sie odgradzamy bo juz bedziemy mogli korzystac z brodzika bo tesc go silikonowal dzisiaj

Mamy mleko i dodatkowo poranione brodawki bo nawet najmniejsze kapturki sa za duze ale bede smarowac swoim mlekiem

Mala mi usnela na rekach i az boje sie ja przelozyc do wozka zeby spala sobie

za mleko. Duzo mleka

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
ale sie umordowałam...ale zadowolona jestem bo kupilam juz prezenty dla Piotrusia na urodziny mikołajai pod choinke od razu tez wimieniu dziadków...wydałam 520zł i 260 dostałam zwrotu w bonach więc na zas bedzie na zakupyale powiemwam ze byłam kolo 12 promocja od 8 rano a polki praiwe puste...ludzie całe koszyki zabawek brali. fajniejakby takie promo na ksiązki jescze zrobili....

zaraz ponadrabiam ale chyba nie urodziła żadna?
Jak u Serduszka bomiała byc decyzja?
Kasiu ja Ci sie nie dziwię, tez bym sie popłakałą, a na weekend nie moga ci dac chociaz przepustki do domu?
Co kupilas?
Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Witam Mamusie!

Nemosku ale miałaś ekspresowy poród,brawa!Supe r!Tylko pozazdrościć.

Olenka GRATULACJE!!!

A mój głodomor przybrał przez 11dni 500gDzisiaj byłam go kontrolnie zważyć w przychodni,bo akurat spacerowałam obok.Waga urodzeniowa była 3050.Ładnie mi przybiera

A to moje Skarby Dwa jak ktoś jeszcze nie widział
Masz przesliczne dzieci , ale to juz wiesz. Zdjecia przez Coebie robione ?
Jak Lilka reaguje na braciszka?
Cytat:
Kyte jestem z wami cały czas ale tylko czytam bo jakoś nie potrafię się wbić i głupio mi, że nie cytuję i dlatego jestem z wami myślami
Ja czekam aż Julo zdecyduje się wyjść bo niestety nie spieszy się mu już tak bardzo jak w 35 tygodniu... Do terminu zostało 4 dni a ja już mam czarne myśli, że się przeterminuję

Ściskam was wszystkie razem i każdą z osobna
Gratuluję wszystkim mamusiom i trzymam mocno kciuki za te jeszcze nie rozpakowane
No w koncu . Tez o Tobie dzis myslalam.

Cytat:
De :bat: !!!!
Ja jak raz zjadlam pizze to na drugi dzien Majki kupa wygladala jakby to ona ja zjadla . Oczywiscie myslalam ze to raczej nie mozliwe I za dwa tygodnie znowu zjadlam dwa kawalki I na drugi dzien znowu bylo to samo.

Kupilam dzis kalarepe. Normalnie mnie wołała . Jeszcze nie sprawdzalam ale pewnie jest niewskazana przy karmieniu wiec Tz zje

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-11-08, 20:35   #4066
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Az sie przesiade na laptopa I poszukam tego zdjecia Zuzi ze wczoraj.
Majka ma dzis taki grysik na czole miedzy brwiami I zastanawiam sie co to jest.

za mleko. Duzo mleka

Co kupilas?

Masz przesliczne dzieci , ale to juz wiesz. Zdjecia przez Coebie robione ?
Jak Lilka reaguje na braciszka?

No w koncu . Tez o Tobie dzis myslalam.

De :bat: !!!!
Ja jak raz zjadlam pizze to na drugi dzien Majki kupa wygladala jakby to ona ja zjadla . Oczywiscie myslalam ze to raczej nie mozliwe I za dwa tygodnie znowu zjadlam dwa kawalki I na drugi dzien znowu bylo to samo.

Kupilam dzis kalarepe. Normalnie mnie wołała . Jeszcze nie sprawdzalam ale pewnie jest niewskazana przy karmieniu wiec Tz zje

duzo lego city chciałam cos dla Mlodszego kupic ale stwierdziłam ze nie ma nic ciekawego;/
Stary 2013-11-08, 20:36   #4067
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karinaa23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem przerażona wyszlo mi z posiewu ze mam paciorkowca jestem przerażona. termin porodu mm na jutro a lekarz kazal mi stawic sie we wtorek i bedzie wywolywanie. Antybiotyk chca dac mi dożylnie przed porodem w szpitalu inny lekarz chcia dac mi antybiotyk teraz w tabletce jeden mowi tak a drugi tak. Czy ktoras z Was miała tez ta bakterie?
Ja miałam w poprzedniej ciąży i teraz też. Przed porodem dostałam globulki na podleczenie i w trakcie porodu antybiotyk dożylnie. Ostatnio gin mi powiedział, że w niektórych krajach w ogóle nie leczą paciora wcześniej tylko podaję antybiotyk w trakcie porodu. Tak że luz, nic się nie martw
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 20:38   #4068
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
A to moje Skarby Dwa jak ktoś jeszcze nie widział
Już widziałam, ale i tu muszę pochwalić Cudne zdjątka

Cytat:
Ja czekam aż Julo zdecyduje się wyjść bo niestety nie spieszy się mu już tak bardzo jak w 35 tygodniu... Do terminu zostało 4 dni a ja już mam czarne myśli, że się przeterminuję
Mojemu też bardziej spieszyło się w 35 tygodniu niż teraz

Cytat:
A mialam Wam jeszcze napisac ze nie polecam koszul zapnanych po bokach na skos bo strasznie nie praktyczne sa i strasznie nie wygodne do karmienia
To dobrze, bo zastanawiałam się nad taką, ale kupiłam w końcu po środku rozpinaną.

Basiaaaaaaaaa za wizytę i ustalenie terminu.

paulinaizabela fajnie, że wszystko Wam się układa.
za szybkie wchłonięcie krwiaczka.

Trele pokaż zdjęcie śpiocha

Ryba co się dzieje?
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 20:40   #4069
sorento
Rozeznanie

Basiaaaaaaaaa pancerniczku Trzymam kciuki, żebyście dotrwali do umówionego terminu
za wagę maluszków!! I kontroluj to ciśnienie

Cytat:
Rybka, co się dzieje??? Pisz tu zaraz!!!!!

nasz synek
Stary 2013-11-08, 20:50   #4070
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

Spij ile mozesz, bo teraz bedzie co raz ciekawiej.
Chociaz ja ten pierwszy tydzien wspominam miło. Majka spala tyle. , ze mi sie nudziło. A teraz ?

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość

Witam się

Tak ja pytalam
Juz sie nie moge doczekac tych Rwoich maluszkow
Cytat:
Rybaco jest?
Nie głupiej :bat:

PAULINKA - Twoja Majeczka jest przekochana. Widac ze to kruszynka. 49 cm ? Moge sobie tylko wyobrazic jaka to drobinka przy mojej Bule, ale szybciutko przybiera wiec moze z czasem ja przeggoni

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Pancernej mamusi nic nie ruszy

Jest mi smutno..naprawde Męża nie ma, cały czas siedzi w pracy, praktycznie się mijamy Jest mi przykro, bo wiem że nawet po porodzie nie mam co liczyć na to że pobędzie z nami w domu, bo zawsze są obowiązki a na firmie bez niego ani rusz...

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

cco?ale co się stało?
A ja sie zaloze ze jak zobaczy swoje wlasne dziecko to zmienia mu sie priorytety
Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
duzo lego city chciałam cos dla Mlodszego kupic ale stwierdziłam ze nie ma nic ciekawego;/
Ja tez mysle co kupic dwom chlopaczkom : 4 I 1,5roczku. Nie chce wydawac za duzo kasy bo u nich zabawki to 5 minutowki. Nigdy nie widzialam zadnej dwa razy ..

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Już widziałam, ale i tu muszę pochwalić Cudne zdjątka

Mojemu też bardziej spieszyło się w 35 tygodniu niż teraz

To dobrze, bo zastanawiałam się nad taką, ale kupiłam w końcu po środku rozpinaną.

Basiaaaaaaaaa za wizytę i ustalenie terminu.

paulinaizabela fajnie, że wszystko Wam się układa.
za szybkie wchłonięcie krwiaczka.

Trele pokaż zdjęcie śpiocha

Ryba co się dzieje?
Jak tam w szafiarni?
To dzis mialo byc?
Zdjecie spiocha zrobie jak będę miala chwile.

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-11-08, 20:50   #4071
basiula19
Zadomowienie

Basiaaaa na poprzednim wątku dziewczyna ma bliźniaki i długo karmiła cycem także jest to wykonalne

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 20:51   #4072
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
za lepszy nastrój, dacie radę! Nie poddawaj się!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 21:06   #4073
ola_k11
Zadomowienie

Olenka_24 gratulacje!!!

Cytat:

aaaaa i jeszcze jedno... w nocy męczyłam te swoje cycochy laktatorem żeby pobudzić je do pracy i wzięłam sobie ręczny.. NIE POLECAM myślałam że ręce mi odpadną normalnie dzisiaj spróbuję elektrycznym pojechać ;]
ale zauważyłam ze mi leci mleko ale w małych ilościach bo po jakichś 30 min odciągania dno było tylko tylko zakryte
lineczko jeśli laktator służy tylko do pobudzenia laktacji, to przemęczysz się 2-3 dni (u mnie tak było, mąż pomagał silną ręką) i po sprawie. elektroniczne są fajne, jeśli kogoś stać na taki luksus od tak to super ale jak nie to nie ma potrzeby wydawać kasy chyba, że karmi się odciągniętym.

anka_85, rusałka
ja po prostu uważam, że nie należy generalizować. kolei mam bratanicę w Anglii, która 1szą córkę uodziłą w PL a 2giego synka już w Anglii i mowi ze opieka przedporodowa gorszatj. Ilosc i dokladnosc badan oraz usg. Ja nie wiem bo nie mam doswiadczenia.

Edytowane przez ola_k11
Czas edycji: 2013-11-08 o 22:16
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 21:10   #4074
Kociak85
Zadomowienie

coralady, śliczne zdjęcia takie fajne rodzeństwo!

ryba, nie skacz zły nastrój przejdzie wcześniej czy później.

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
wróciłam od fryzjera, teraz przynajmniej jak człowiek wyglądam
Ja idę we wtorek. Mąż przed chwilą pyta: "to co, rodzimy w ten weekend?" a ja do niego, że nie w ten tylko w następny, bo muszę we wtorek jeszcze do fryzjera iść

Dziewczyny, jutro wkleję zdjęcie wózka, bo wstyd się przyznać, ale dzisiaj nie miałam już siły go składać, oglądać, przeglądać itd. Chyba ciśnienie spadło i taka "lejąca" się czuję.
Ale za to mam dla Was zdjęcie Leonka od Olenki

Do mnie na 2 dni miała przyjechać siostra z mężem i dzieciakami, ale jednak szwagrowi pozamieniali zmiany i się okazało, że musi iść w ndz i pon do pracy. I nie przyjeżdżają. Musimy wymyślić z mężem zajęcia sobie. Planowaliśmy bunga bunga, ale szczerze mówiąc im bliżej tego to się stresuję, że zarosłam tam przez te 3,5 miesiąca posuchy i nic z tego nie wyjdzie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Leon.jpg (25,2 KB, 52 załadowań)
Stary 2013-11-08, 21:18   #4075
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Dziękuje dziewczyny
Mam nadzieję, że dotrwamy do tego terminu, choć ja nie ukrywam, że chciałabym ten pierwszy termin ale bez mojej lekarki nie rodzę hihih

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
Basiaaaa na poprzednim wątku dziewczyna ma bliźniaki i długo karmiła cycem także jest to wykonalne
Oooo muszę poszukać ten wątek i poczytać jak tam u niej to wyglądało.
Stary 2013-11-08, 21:22   #4076
sorento
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Ja idę we wtorek. Mąż przed chwilą pyta: "to co, rodzimy w ten weekend?" a ja do niego, że nie w ten tylko w następny, bo muszę we wtorek jeszcze do fryzjera iść

Do mnie na 2 dni miała przyjechać siostra z mężem i dzieciakami, ale jednak szwagrowi pozamieniali zmiany i się okazało, że musi iść w ndz i pon do pracy. I nie przyjeżdżają. Musimy wymyślić z mężem zajęcia sobie. Planowaliśmy bunga bunga, ale szczerze mówiąc im bliżej tego to się stresuję, że zarosłam tam przez te 3,5 miesiąca posuchy i nic z tego nie wyjdzie

Kociaku, tym bardziej bunga bunga wskazane, trzeba przetkać bo jak Ci potem dzieć wyjdzie?
A tak serio to jakiś żelik zaaplikujcie jakby nie szło i będzie git

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Leonek słodzinek

nasz synek
Stary 2013-11-08, 21:23   #4077
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Ale za to mam dla Was zdjęcie Leonka od Olenki
Śliczności

Rybko- wszystko będzie dobrze
Stary 2013-11-08, 21:33   #4078
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Jak tam w szafiarni?
To dzis mialo byc?
Zdjecie spiocha zrobie jak będę miala chwile.
Jutro o 12 się wybieram. Dam znać

Cytat:
Ale za to mam dla Was zdjęcie Leonka od [B]Olenki

Planowaliśmy bunga bunga, ale szczerze mówiąc im bliżej tego to się stresuję, że zarosłam tam przez te 3,5 miesiąca posuchy i nic z tego nie wyjdzie
Leonek jest cudny. Ja już chce swojego tulić!!!!! Nie mogę chyba oglądać zdjęć maluchów, bo coś mi się robi w głowę

A bunga bunga to ja planuje już trzeci dzień i też się stresuję

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość

Kociaku, tym bardziej bunga bunga wskazane, trzeba przetkać bo jak Ci potem dzieć wyjdzie?
A tak serio to jakiś żelik zaaplikujcie jakby nie szło i będzie git
W takim razie ja też muszę się przetkać.
Położę się jak kłoda na łóżku i powiem do męża: Przetykaj, bo sorento mówi, że mi dzieć nie wyjdzie
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 21:35   #4079
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
za tydzień bedzie lepiej, jeszcze porodu nie odchorowałaś, to też dlatego
kwestia przyzwyczajenia naprawde, także nie wymagaj od siebie za duzo i jak nela śpi w dzień ty też idź bo noc przed tobą,
Tylko ze ona w dzien spi albo z cyckiem w ustach albo mi na rekach a jak sie polozymy na lozku to sie budzi co chwile ratuje sie smokiem ale tez go wypluwa za kawalek

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 21:50   #4080
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Tylko ze ona w dzien spi albo z cyckiem w ustach albo mi na rekach a jak sie polozymy na lozku to sie budzi co chwile ratuje sie smokiem ale tez go wypluwa za kawalek

no ja ekspertem w karmieniu piersia nie jestem, może bu chodzi o to że leżąc inaczej brodawkę łapie.
A jak juz zaśnie tak konkretnie to kładziesz ja w łóżeczku?i też się wybudza?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości