|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
|
0 | 0% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 2,04% |
| JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
|
19 | 38,78% |
| 1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
7 | 14,29% |
| RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
|
22 | 44,90% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
Co do naczyniaka ja miałam jak się urodziłam i zeszło po pół roku, a miałam na główce. Dobrze że będziesz miała towarzystwo, odsapniesz troche ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Trudno widze cie tam na dole, co u ciebie ![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- lineczka ta niewiedza dopiero się zaczyna
|
|
#4052 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
![]() Cytat:
O to dobre wieści, może u Majuni też szybciej zniknie Teściowa nie jest zła to jakoś wytrzymamy te 2 miechy rok temu była na święta miesiąc i nie było źle...teraz przy małej pewnie będzie jeszcze lepiej ![]() A Liwcia ile już waży? Kurcze zniknęłam a teraz mi głupio bo nie jestem na bieżąco ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4053 | ||
|
Wtajemniczenie
|
jak możesz
przeslij mi![]() a Christian słodki jest, dalej do daniela podobny a oni oboje do którego z was sa podobni---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
Właściwie to nie wiem ile wazy ale myślę ze ok 2600 będzie mieć i awansuje na pampersy 3-6 kg![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
kwestia przyzwyczajenia naprawde, także nie wymagaj od siebie za duzo i jak nela śpi w dzień ty też idź bo noc przed tobą,
|
|
#4054 | ||
|
Rozeznanie
|
Antibia86
za zakupy, fajna okazja Cytat:
![]() I zawsze mam problem, bo moje chrześniaki mają rodzeństwo, a głupio tak przyjść z prezentem tylko do jednego a reszcie nic paulinaizabela dla Majeczki Fajnie, że u Was wszystko gra ![]() A że nie jesteś na bieżąco się nie przejmuj coralady ale piękne zdjęcia Cytat:
żeby Julo wyszedł terminowo aaaaa, niedobra ty A jaki fajny mały kucharz nynka109przed porodem to ponoć normalne, że wydzieliny coraz więcej. A czop to bardziej galaretowaty jest ![]() ktosiula jeszcze Ty z lazanią
|
|
#4055 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny te co były składać juz wnioseko becikowe albo wiedza:
u mnie na stronie MOPS jest wpisane że do wniosku trzeba dołączyc to zasw z US ALBO oświadczenie o dochodzie....weszłam w te wnioski i tam jest takie oświadczenie o uzyskanym dochodzie.....czyli że nie musze iść do urzedu jak się to wypelni???? |
|
|
|
#4056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to nieżle my w jedyneczkach śmigamy, dobrze że zapasy zrobiłam Kyte - śliczny masz brusio Aagateczka - Majunia jest cudna Nemosku - Tymuś jest przesłodki Cora - świetne zdjęcia a dzieciaczki podobne do siebie De - pizza wygląda smakowicie a kucharz jaki słodki
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-11-08 o 19:50 |
|
|
|
|
#4057 |
|
Rozeznanie
|
coś zwariowane-serduszko milczy od rana.. Może się ruszyło albo już tuli Leonka? Oby
![]() I Kabriela zaginęła ostatnio.. ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Maoami zmieniłaś avatarek Jak tam dentysta sadysta?? Wymęczył Cię strasznie?
|
#4058 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szpitala. Mam mieć 10 butelek na dobę. Nie zacytowalo mi ale chyba Trele pytała o karmienie piersią bliźniaków jeżeli mi się uda chociaż troszkę rozruszać laktację to zamierzam im dawać cycucha, nawet jakby na początku miała tylko to robić. Nie wiem jak mi pójdzie, czy sie uda, ale bardzo chcę Witam się Jestem po wizycie, pancerna hihihi Babeczka sama powiedziała, że już czas rozwiązywać. Zapytala mnie czy 13.11 czy 20.11, powiedziałam, że wole żeby juz tego 13.11. Niestety ona nie bedzie miała dyzuru, więc ustaliłysmy, że tego 19.11 sie stawię, jak nie ruszy mnie nic wcześniej, 20.11 zrobimy CC. Mała waży 3 kg a maly 2,8, wiadomo, jakis próg tolerancji jest. Mam mierzyc cisnienie, bo dzisiaj miałam 140/90, a w moim przypadku gdzie miałam calą ciąze 110/70 to za dużo. |
|
|
|
|
#4059 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze ze wczesnie wykryli zanim sie swinstwo poprzenosi .. Cytat:
Bylam z Majka u fotografa. Zdjecie do paszportu zrobione na spiocha , podobno tak mozna mam nadzieje ze nam nie odrzuca aplikacji. 35 minut tam spedzilam I razem z gościem usilowalismy ja obudzic - nie dalo sie. Ale jakbym do sklepu weszla po cos to zaraz by byla pobudka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie bedzie mnie troche albo bedzie mnie mniej nie wiem do kiedy ale mam nadziejr zeto dlugo nie potrwa wiec prosze wszystkop na pw. a teraz ide sjkoczyc z balkonu- taki wlasnie mam nastroj.
|
#4061 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jest mi smutno..naprawde Męża nie ma, cały czas siedzi w pracy, praktycznie się mijamy Jest mi przykro, bo wiem że nawet po porodzie nie mam co liczyć na to że pobędzie z nami w domu, bo zawsze są obowiązki a na firmie bez niego ani rusz...![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- cco?ale co się stało? |
|
|
|
|
#4062 |
|
Rozeznanie
|
Zdjęcia dzieciaczków śliczne
Nadrobiłam, ale już zapomniała m co miałam pisać. Jakoś brak mi weny też. A chciałam Wam jeszcze napisać, że u mnie w okolicy była babka, która miała trojaczki i okazało się, że jeden dzieciaczek jest tydzień młodszy. Takie ciąże zdarzają się bardzo rzadko i wzięli ją do Wawy, żeby tam się nią zająć. A w domu z tego co kojarzę to dwójka czy trójka dzieciaczków już była. Myślałam też, że pożegnałam się z koleżanką zgaą, a tu powoli wraca. W mamusiowej gazecie wyczytałam, że można stosować sodę jako naturalny sposób na jej zwalczanie.
|
#4063 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4064 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4065 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Majka ma dzis taki grysik na czole miedzy brwiami I zastanawiam sie co to jest. Cytat:
za mleko. Duzo mleka Cytat:
Cytat:
Jak Lilka reaguje na braciszka? Cytat:
De :bat: !!!! Ja jak raz zjadlam pizze to na drugi dzien Majki kupa wygladala jakby to ona ja zjadla . Oczywiscie myslalam ze to raczej nie mozliwe I za dwa tygodnie znowu zjadlam dwa kawalki I na drugi dzien znowu bylo to samo. Kupilam dzis kalarepe. Normalnie mnie wołała . Jeszcze nie sprawdzalam ale pewnie jest niewskazana przy karmieniu wiec Tz zje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4066 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chciałam cos dla Mlodszego kupic ale stwierdziłam ze nie ma nic ciekawego;/
|
|
|
|
|
#4067 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4068 | ||
|
Zadomowienie
|
Już widziałam, ale i tu muszę pochwalić
Cytat:
![]() Cytat:
Basiaaaaaaaaa za wizytę i ustalenie terminu. paulinaizabela za szybkie wchłonięcie krwiaczka.Trele pokaż zdjęcie śpiocha ![]() Ryba co się dzieje? |
||
|
|
|
#4069 | |
|
Rozeznanie
|
Basiaaaaaaaaa pancerniczku
Trzymam kciuki, żebyście dotrwali do umówionego terminu za wagę maluszków!! I kontroluj to ciśnienie Cytat:
|
|
#4070 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaz ja ten pierwszy tydzien wspominam miło. Majka spala tyle. , ze mi sie nudziło. A teraz ? Cytat:
Juz sie nie moge doczekac tych Rwoich maluszkow Cytat:
Nie głupiej :bat: PAULINKA - Twoja Majeczka jest przekochana. Widac ze to kruszynka. 49 cm ? Moge sobie tylko wyobrazic jaka to drobinka przy mojej Bule, ale szybciutko przybiera wiec moze z czasem ja przeggoni Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
To dzis mialo byc? Zdjecie spiocha zrobie jak będę miala chwile. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4071 |
|
Zadomowienie
|
Basiaaaa na poprzednim wątku dziewczyna ma bliźniaki i długo karmiła cycem także jest to wykonalne
|
#4072 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za lepszy nastrój, dacie radę! Nie poddawaj się!
|
|
#4073 | |
|
Zadomowienie
|
Olenka_24 gratulacje!!!
Cytat:
anka_85, rusałka ja po prostu uważam, że nie należy generalizować. kolei mam bratanicę w Anglii, która 1szą córkę uodziłą w PL a 2giego synka już w Anglii i mowi ze opieka przedporodowa gorszatj. Ilosc i dokladnosc badan oraz usg. Ja nie wiem bo nie mam doswiadczenia. Edytowane przez ola_k11 Czas edycji: 2013-11-08 o 22:16 |
|
|
|
|
#4074 |
|
Zadomowienie
|
coralady, śliczne zdjęcia
takie fajne rodzeństwo!ryba, zły nastrój przejdzie wcześniej czy później. Ja idę we wtorek. Mąż przed chwilą pyta: "to co, rodzimy w ten weekend?" a ja do niego, że nie w ten tylko w następny, bo muszę we wtorek jeszcze do fryzjera iść Dziewczyny, jutro wkleję zdjęcie wózka, bo wstyd się przyznać, ale dzisiaj nie miałam już siły go składać, oglądać, przeglądać itd. Chyba ciśnienie spadło i taka "lejąca" się czuję. Ale za to mam dla Was zdjęcie Leonka od Olenki ![]() Do mnie na 2 dni miała przyjechać siostra z mężem i dzieciakami, ale jednak szwagrowi pozamieniali zmiany i się okazało, że musi iść w ndz i pon do pracy. I nie przyjeżdżają. Musimy wymyślić z mężem zajęcia sobie. Planowaliśmy bunga bunga, ale szczerze mówiąc im bliżej tego to się stresuję, że zarosłam tam przez te 3,5 miesiąca posuchy i nic z tego nie wyjdzie
|
#4075 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje dziewczyny
![]() Mam nadzieję, że dotrwamy do tego terminu, choć ja nie ukrywam, że chciałabym ten pierwszy termin ale bez mojej lekarki nie rodzę hihih Oooo muszę poszukać ten wątek i poczytać jak tam u niej to wyglądało. |
|
|
|
#4076 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kociaku, tym bardziej bunga bunga wskazane, trzeba przetkać bo jak Ci potem dzieć wyjdzie? ![]() A tak serio to jakiś żelik zaaplikujcie jakby nie szło i będzie git ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Leonek słodzinek
|
|
#4077 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4078 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A bunga bunga to ja planuje już trzeci dzień i też się stresuję ![]() Cytat:
Położę się jak kłoda na łóżku i powiem do męża: Przetykaj, bo sorento mówi, że mi dzieć nie wyjdzie
|
|||
|
|
|
#4079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#4080 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak juz zaśnie tak konkretnie to kładziesz ja w łóżeczku?i też się wybudza?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:27.

przyzwyczajam ją do cyca i je ładnie ale tylko z nakładkami. We wtorek była u nas położna, obejrzała i pomierzyła małą. Waży 2220g, ma 43,5cm a obwód główki to 32cm. Sprawdziła też bioderka i kręgosłup i wszystko jest dobrze
teraz przyjdzie znowu we wtorek na pomiary
Na główce Majunia ma krwiaczka - naczyniaka, którego oglądali lekarze i twierdzą że to normalne, niektóre dzieci się z rodzą z takimi w różnych miejscach na ciele...niestety on trochę rośnie i ma tak być do około roczku, potem się zatrzyma i bedzie wchłaniał. Nic z nim nie trzeba robić. 

rok temu była na święta miesiąc i nie było źle...teraz przy małej pewnie będzie jeszcze lepiej 

a oni oboje do którego z was sa podobni
za zakupy, fajna okazja
TŻ ma dwie chrześnice, ale to już pannice są więc chyba koperta pójdzie w ruch
Ja nie wiem a gdzie reszta..?Jak kupie jednemu coś to do drugiego z pustą ręką nie pójdę...
żeby Julo wyszedł terminowo
A jaki fajny mały kucharz

zły nastrój przejdzie wcześniej czy później.