|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVII
Cytat:
Kiedy zyskuje na przyroście to tracę na skręcie niestety moja fala zawsze była "trudna w utrzymaniu" , jedynym żelem który dawał radę była pomarańczowa isana po niej wypróbowałam jeszcze 4 różnych żeli i 3 pianek niestety zawsze było tak samo, czyli oklapciałe fale, rano miałam jedynie posklejane dredy Aktualnie daje im podeschnąć i na noc dwa koczki lub podsuszam suszarką, są prawie proste a rano nadal są wyjściowe ![]() |
|
|
|
|
#2072 |
|
Rozeznanie
|
Idę po nie jutro, IDĘ ![]() Narzekałam ostatnio na przyliz. Zrobiłam dziś płukankę z kawy i mam super odbite włosy u nasady. Dodatkowo mają fajną objętość |
|
|
|
#2073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To się bardzo powoli rozkręca. Mi się wydaje, że jestem dla niego materiałem na przyjaciółkę. Jak chcesz, to kupię i wyślę, bo może Uśmiechnięte oczy coś jeszcze chce
|
|
#2074 |
|
Wtajemniczenie
|
Oto ja z kolejnym taniem: da się stosować odżywkę Ziaja Oliwkowa jako b/s?
|
|
|
|
#2075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój ojciec powiada: powoli, po ścianie, każdy się dostanie! Ja natenczas z lakierami się wstrzymam, bo i tak nie mam już gdzie tego składować, a jutro prawdopodobnie dostanę jeszcze kolejne dziewice. ![]() Jedyne o co Ci gitarrę zawrócę to o ten tonik, wiesz?
|
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czemu ja nie mam nic słodkiego na mieszkaniu
|
|
#2077 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jaki blask.Cytat:
![]() Cytat:
![]() A u mnie wiecznie matowa miotła. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tja, wcześniej mi pewne narządy z nieużywania zanikną! ![]() To sobie dziewice obejrzyj, a potem najwyżej uderz do mnie ![]() Ok, ale muszę wrócić do domu, co nie wiem, kiedy się stanie - moja rodzicielka dzisiaj dostała nowe kolano i odwiedzam ją w Krakowie w szpitalu
|
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
na tvp2 w kabarecie facet się nabija z chodakowskiej
![]() Edit, wlaśnie przestał
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Ja w każdym razie nadal trzymać magiczne kciuki będę za powodzenie sprawy (póki lok sprężysty i cyc jędrny, pamiętaj!). Tajes, szefowo. Z tym tonikiem mi się absolutnie nie spieszy, zapas Acnedermu mam, więc żyć będę. Jak będziesz miała chwilę czasu i wspomnisz o mnie, napisz, a dogadamy się na okoliczność transakcji. ![]() A mamusi zdrowia!
|
|
#2082 |
|
Rozeznanie
|
Mam idealne włosy po Biovaxie do ciemnych
![]() Kusi mnie coś rosyjskiego znowu, a tu trzeba na promocję Rossmanna oszczędzać. Jak żyć?
|
|
|
|
#2083 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzieci to byśmy mieli strasznie geniuszowate Cyc to najpierw trzeba w ogóle mieć ![]() Awansowałam Wiesz, jaką walutę preferuję Dzięki, przyda się
|
|
#2084 |
|
Zakorzenienie
|
znalazłam 3 pary butów do ewentualnego kupienia:
- numer 1 ino kolor mi nijak nie pasi do granatowego płaszcza i do czarnych spodni jaa noje oko też niebardzo takie czarne biore od razu, ale nie ma ![]() - drugie nie dość, że takie jasne to jeszcze zamszowe, a tu za często pada na takie buty ![]() - trójeczki niby spko, ale jakoś takie mi się wydają jak dla wiedźmy Jak żyć?
|
#2085 | ||
|
Konto usunięte
|
izaa29 śliczne włosy !
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zamówiłam dwa lekkie kremy nagietkowe Sylveco i ich pomadkę ochronną. Szukam też jakiegoś treściwszego kremu na noc (tak na raz w tygodniu, max 2), ale nie chcę żeby zapychał. Myślicie, że żurawina APIS'a się sprawdzi? Edytowane przez 201704240919 Czas edycji: 2013-11-08 o 23:02 |
||
|
|
|
#2086 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ już się nawet śmiał, że są tak samo uparte jak i ja ![]() Poddałam się ze stylizacją zwłaszcza teraz kiedy z przebojami z uchem po poprzedniej zimie, będę chodzić w czapce nawet wyrzucić śmieci chyba Teraz powoli oddaje zalegające żele TŻtowi dwa już zużył zaraz dostanie już ostatni jaki mi został ![]() Cytat:
![]() Kav faktycznie większa ilość oleju chyba potrafi ujarzmić mój puch który mam po schnięciu tylko jeszcze mam problem z wyczuciem ilości, boje się, że przesadzę i gdzieś z prawej strony ciężej je okiełznać potrzebują więcej Dziękuję za radę, mój wcześniejszy błąd właśnie polegał na ilości (dawałam niewiele tak jak jedwabiu dosłownie kropelkę)
|
||
|
|
|
#2087 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pomalowałam paznokcie swoim pierwszym lakierem MIYO, ciekawe co z tego będzie, bo kolor śliczny
|
||
|
|
|
#2088 |
|
Wtajemniczenie
|
Kuszą mnie kwasy, ale nie wiem co i jak... Boję się, ze krzywdę sobie zrobię... Ale wkurzają mnie już te moje zaskórniki... Effaclar Duo nie daje rady...
Myślałam jeszcze o Pharmacerisie z 10% kwasem migdałowym...
zużycia: 25 ![]() ilość porażek: 12 ![]() 2016 Edytowane przez kwrobel2 Czas edycji: 2013-11-08 o 23:33 |
|
|
|
#2089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ten krem jest bardzo jako-taki składowo, jak i kremy kwasowe Bandi. ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:51 ---------- Idę mojego damsko-męskiego doła położyć spać
|
|
#2090 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Stosowałam żurawinowego Apisa na noc i u mnie się sprawdzał. Nie zapychał. Cytat:
Też kiedyś dawałam dosłownie kropelkę i efektów nie było, ale bałam się, że włosy będą tłuste. |
||
|
|
|
#2091 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2092 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak ja się odwdzięczę mam swoją miłość to, jak byś kiedyś tak przy okazji tak zaszła do SP i dorwała jeden z tych brokatów to byłby szał... ale tak mi głupio... boniu, czemu one takie ładne?
|
|
#2093 |
|
Spaceroholiczka
|
Kascysko, Pluskocie, śniło mi się, że Kasia oblała mnie kwasem, chodziła w kółko, w zakrwawionym fartuchu i tylko wybierała mi mięso/skórę z mojej twarzy do próbówek, a Pluskot wycierała jakimiś szmatami morze krwi
Ja pierdzielę, aż się boję nałożyć coś na włosy |
|
|
|
#2094 |
|
Wtajemniczenie
|
kupiłam sobie nową wcierkę i odżywkę
![]() o tą, skład mi się spodobał ![]() DSC00190.jpgDSC00189.jpg
|
#2095 | ||
|
Zakorzenienie
|
A nowego to chyba nic wróciłam z pracy z DE i teraz się byczę no i ostro biorę się za pielęgnację ![]() A po drugie to okropnie kusi mnie ścięcie grzywki na prosto biję się z myślami od paru dni i nie wiem co robić, z grzywką pewnie będzie dużo roboty, mycie i prostowanie codziennie, żeby jakoś się układała itdCytat:
wracam i do pielęgnacji i do zapuszczania choć myślę, że przez te 2 miesiące bez olejowania i maskowania to i tak włosy dobrze wyglądają no i sama 2 razy podcinałam je ![]() Cytat:
A nie pisałam nic, bo byłam w pracy w Niemczech, a tam brak internetu w dodatku robiłam 7 dni w tygodniu po 9-12 godzin więc i czasu brak :/ ale już jestem i nigdzie się nie wybieram ![]() No i dodam włoski z wczoraj w te dwa miesiące były podcinane przeze mnie po około 1-2 cm
|
|
#2096 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), rozcieram w dłoniach i delikatnie przeczesuje włosy, cały czas obserwuje właśnie czy nie przesadzam z ilością Taka ilość chyba im wystarcza, teraz nawet po suszarce wyglądają ładnie Cytat:
Edytowane przez izaa29 Czas edycji: 2013-11-09 o 10:04 |
||
|
|
|
#2097 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
)Waham się nad tym żurawinowym APIS'a, ale tak sobie myślę, że może ten nagietek na dzień starczy (raz/dwa w tygodniu zamiast kremu nałożę spirulinę) . Cytat:
I mam jeszcze pytanie.. Czy na serum z witaminą C mogę nałożyć lekki krem i filtr? Czy lepiej zrezygnować z serum z witaminą C ?
|
|||
|
|
|
#2098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wczoraj już wszystko porobiłam, więc dzisiaj, można powiedzieć, że mam wolne ![]() Wczoraj pomalowałam paznokcie, ale mi się nie podobają, chyba je zmażę
|
|
#2099 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie całkiem offtopowe ale może któraś wspomoże
![]() Znacie jakiś fajny, porządny słownik internetowy (angielski), w którym poza rzeczownikami i czasownikami znajdę inne części mowy ( przymiotnik i przysłówek) ? Dostałam z ang "zadanie domowe" zrobienie tabelki ze słowotwórstwa, część zrobiłam ale nadal mam kilka luk |
|
|
|
#2100 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko na nodze tak w jednym miejscu się dziwnie układają i wyglądają jak u czarnownicy Ale chyba się na nie zdecyduję jak mówicie, że są ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
bo w takim kolorze to nie bardzo mam do czego je nosić
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:34.

ale co takie proste?
zrezygnowałaś ze stylizacji?
moja fala zawsze była "trudna w utrzymaniu" , jedynym żelem który dawał radę była pomarańczowa isana po niej wypróbowałam jeszcze 4 różnych żeli i 3 pianek niestety zawsze było tak samo, czyli oklapciałe fale, rano miałam jedynie posklejane dredy 

melduję się po 2 miesiącach nieobecności