Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-08, 21:22   #3811
23Paula23
BAN stały

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Najważniejsze, że zdołałaś sie wydostać Mop wskazany! Ja bez ciąży nie ogarniałam nigdy mycia podłogi na kolanach.
Co do kłucia - ja się kłuję cały czas w palce lewej ręki. Opuszki mam już sine.

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Ojejjjj tak Mu się spieszyło zobaczyć mamusie
Dużo, dużo zdrówka i sił dla Niego!
Mały Bohater

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Maluszek widocznie stwierdził, że nie wygodnie mu do góry nogami siedzieć jak nietoperz ale swoją drogą cwaniak, że dał radę jeszcze spowrotem zrobić taki obrót gdy tam ma już niewiele miejsca przecież.
A tak na poważnie, to leż, wypoczywaj i musisz to jakoś przetrzymać... wiadomo...
A może ćwiczenia mięśni Kegla pomagają na to skracanie się szyjki <tak teraz mi przyszło do głowy>
Otóż właśnie zastanawiam sie jak to mozliwe jak lekarz twierdzi że mam mało wód i mały ma mało miejsca To jest okropne mieć tą swiadomość lez i nic nie rób ja normalnie nie umiem

Swoja droga zastanawia mnie jedna rzeczy dzis na ktg wychodziły mi w miarę regularne skurcze na 40 moj lekarz sprytnie zbył mnie twierdząc że taka kobieta inna i nie ma reguly ale czy to normalne skotkała się któraś z Was z tym?

Ale bynajmniej się zmobilizowałam do pakowania torby i juz naszykowalam rzeczy do prania na rano a mój tż jutro ma poskręcać łóżeczko...

A i wiecie dzis na zakupach strasznie mnie Pani zmyliła bo stwierdziła że w zime to na wyjsc ze szpitala powinnam malemu ubrac:

Kaftanik
spioszki
bluzke
pajac welurowy
kombinezon
Czy to aby nie za wiele?

Wydawało mi się że welurowe czy polarowe bluzka + spioszki pod to body i kombinezon wystarczą zależnie od pogody cienki /gruby kocyk?
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 21:28   #3812
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Otóż właśnie zastanawiam sie jak to mozliwe jak lekarz twierdzi że mam mało wód i mały ma mało miejsca To jest okropne mieć tą swiadomość lez i nic nie rób ja normalnie nie umiem

Swoja droga zastanawia mnie jedna rzeczy dzis na ktg wychodziły mi w miarę regularne skurcze na 40 moj lekarz sprytnie zbył mnie twierdząc że taka kobieta inna i nie ma reguly ale czy to normalne skotkała się któraś z Was z tym?

Ale bynajmniej się zmobilizowałam do pakowania torby i juz naszykowalam rzeczy do prania na rano a mój tż jutro ma poskręcać łóżeczko...

A i wiecie dzis na zakupach strasznie mnie Pani zmyliła bo stwierdziła że w zime to na wyjsc ze szpitala powinnam malemu ubrac:

Kaftanik
spioszki
bluzke
pajac welurowy
kombinezon
Czy to aby nie za wiele?

Wydawało mi się że welurowe czy polarowe bluzka + spioszki pod to body i kombinezon wystarczą zależnie od pogody cienki /gruby kocyk?
U nas teraz dzieci na wyjście ubierają w body plus pajac welurowy plus kombinezon polarowy. Wiec zima przy grubym kombinezonie moim zdaniem wystarczy body plus pajac plus jakaś bluza. I kocyk. Tak naprawdę maluch mało bedzie na dworze. W samochodzie bedzie ciepło.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 21:38   #3813
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Wlasnie jestem po szkole dla rodziców ktora działa na naszym oddziale i tematem były szczepienia i pani doktor mówiła ze 3h płaczu dziecka którego nie da sie ukoic i występuje w ciagu 24h po szczepieniu jest absolutnym przeciwskazaniem do podania następnej dawki o czym oczywiście dla sw spokoju lekarze nie mowia.

Moj syn wyciągnął sobie sam sondę i tak o to wyglada moja słodka buzka..
Dzielny facet, pewnie już by cycka chciał

Byłam dzisiaj na zakupach w TK Maxie i mam cudowne łupy: zabawkę z Lamaze za 2 E, bodziak z długim rękawem w komplecie ze skarpetkami taki piękny że hej, i masę ciuszków z Cartera, i wszystko na wyprzedaży. Wydałam na to grosze, a takie piękne że szok Aż zdjęcie wrzucę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11082013427.jpg (35,2 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11082013429.jpg (52,5 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11082013431.jpg (47,4 KB, 26 załadowań)
Stary 2013-11-08, 21:56   #3814
gosia261282
Gang Iren

[QUOTE=23Paula23;43632304

Kaftanik
spioszki
bluzke
pajac welurowy
kombinezon
[/QUOTE]

Jak będzie - 20 i pójdziesz na spacer to może i tak
A tu dziecko będzie na dworze chwilkę.
Ja założę body z krótkim,pajac,kombinezon i czapeczka. Wszystko.
Stary 2013-11-08, 21:59   #3815
Cicici
Rozeznanie

Iwantyou cudowny Sporo wloskow ma

Ja sie ledwo ruszam, caly dzien gotuje i jem

Szykuje sie ktoras do sesji zdjeciowej albo moze widzialyscie jakies fajne zdjecia? Chetnie zobaczylabym jakie typy maja inne osoby, my w poniedzialek mamy sesje i nie chce isc calkiem w ciemno..
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 22:01   #3816
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość

Byłam dzisiaj na zakupach w TK Maxie i mam cudowne łupy: zabawkę z Lamaze za 2 E, bodziak z długim rękawem w komplecie ze skarpetkami taki piękny że hej, i masę ciuszków z Cartera, i wszystko na wyprzedaży. Wydałam na to grosze, a takie piękne że szok Aż zdjęcie wrzucę

Bardzo lubię TK Maxx. Ale niestety mam teraz daleko
Super łupy! Zabawki z Lamaze dla maluchów są bardzo fajne.
Eryk miał jako niemowlę ulubionego pieska w spadku dostanie go Kacper,taki:

http://www.miki.com.pl/11628-9330-th...esek-27023.jpg
Stary 2013-11-08, 22:03   #3817
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Ja wpadam tylko na chwilę po usg. Na 100 % będzie parka
super
Cytat:
te bodziaki w smoking najlepsze

a ja już po zajęciach w SR i dzisiaj było o karmieniu piersią a nawale pokarmu i nie doborze pare rzeczy się dowiedziałam jak np. to że przy karmieniu tylko piersią dziecko może robić kupke raz na 5 dni i że to normalne jest.
na dzisiaj spadam opiekować się chorym TZtem.

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Szykuje sie ktoras do sesji zdjeciowej albo moze widzialyscie jakies fajne zdjecia? Chetnie zobaczylabym jakie typy maja inne osoby, my w poniedzialek mamy sesje i nie chce isc calkiem w ciemno..
my się wybierzemy pod koniec listopada na sesje brzuszkową ale nie mam pojęcia jak się przygotować i czy w ogóle. ale pewnie się jakoś fajnie umaluje i może włosy jakoś zrobie i tyle.

Edytowane przez senira666
Czas edycji: 2013-11-08 o 22:02
senira666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 22:09   #3818
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Nosz kurna! U mnie to samo. Ja mam złotego chłopa, ale z tym też przegina. Co? Odkurzałaś? Myłaś wannę? Prasujesz? Powinnaś siedzieć na tyłku! Ale jak mu mówię, że kocie i psie kłaki fruwają po całym mieszkaniu to odkurzacza znaleźć nie może
ja miałam to samo dziś z moim, dzgonił do mnie a ja becze , miałam straszny kryzys dziś, spojenie i biodra tak mnie bolą że ledwie chodzę, nogi do góry podnieść nie mogę, szuram jak stary dziadek, i pyta się co robię, ja mowie że kroje pieczarki , sprzatam , gotuje i becze to mówi żebym się położyła...a ku...kto to zrobi za mnie??? A później się pyta czy jutro zrobię zakupy...
Ale byłam na babski wieczorze trochę odreagowalam , ale od przyszłego tyg mam w doopie wszystko i odpoczywam.
Sorry że marudze ale musiałam się wygadac :-('
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 22:12   #3819
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Znaczy się wygraliśmy w totka Ale się cieszymy oboje. Teraz niech się tylko zdrowo urodzą. Że złych wieści to mam dwucentymetrowy kamień na woreczku i pewnie po porodzie będzie mnie czekać operacja. Teraz jesteśmy w Sączu. Zaraz będziemy odbierać bolid dla maluchów.
Gratuluję potwierdzenia płci, super, że tak Wam się udało.

My byliśmy na zakupach, wróciliśmy z drobiazgiem typu termometr, aspirator, pieluchy tetrowe i flanelowe. Już bliżej niż dalej, większość już mamy, zostały duże rzeczy na jedne zakupy (mam nadzieję). Tylko się zdenerwowałam, bo materac do kosza Mojżesza ma inne wymiary, niż w katalogu i się nie mieści. Musimy zwrócić.
Stary 2013-11-08, 22:24   #3820
Akkma
Zadomowienie

MałaMigotka i Selena ja już nie ogarniam tego cukru ;/ Po obiedzie miałam 135, ale zjadłam rzeczywiście duży talerz z kaszą więc jestem w stanie zrozumieć ten wynik. Teraz na II kolację zjadłam parę chrupek błonnika pokarmowego, który teoretycznie miał cukier obniżać, taki o: http://i.pinger.pl/pgr350/1a891a28002381724fbf1c3d z 1/2 szklanki mleka sojowego i cukier wyszedł 132 ;/ Nosz kurde! o co tu chodzi

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2013-11-08 o 22:25
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 22:24   #3821
upadly_aniol00
Zakorzenienie

em ma napisała , ze nafaszerowali ją lekami i na razie nic się nie dzieje ale ze szpitala raczej jej nie wypuszcza
Stary 2013-11-08, 22:28   #3822
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Jestem po pierwszych zajęciach szkoły rodzenia i bardzo mi się podobało. Zajęcia są w szkole akredytowanej przez Św. Zofię i prowadzą je tamtejsze położne/lekarki. 2,5 godziny minęły bardzo szybko

Cytat:
Znaczy się wygraliśmy w totka Ale się cieszymy oboje. Teraz niech się tylko zdrowo urodzą. Że złych wieści to mam dwucentymetrowy kamień na woreczku i pewnie po porodzie będzie mnie czekać operacja. Teraz jesteśmy w Sączu. Zaraz będziemy odbierać bolid dla maluchów.
Super!! Gratuluję i cieszę się że wyszło tak jak chcieliście

Cytat:
Moj syn wyciągnął sobie sam sondę i tak o to wyglada moja słodka buzka.
Załącznik 5472946

Proszę jaki piękny chłopak!!

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość

Coś Wam powiem, ale nie śmiejcie się za głośno Chciałam przejść na czworakach między łóżkiem, a ścianą (zawsze tak robię) i zaklinowałam się ... dupskiem
ja myślę że można zacząć temat o "ciążowych wypadkach", tu zaklinowanie, tam zarwane łóżko... Ja jak dziś rano obudziłam się i sprawdziłam że łóżko naprawione i drugi raz się nie zarwało, poczułam dużą ulgę
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 22:30   #3823
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
em ma napisała , ze nafaszerowali ją lekami i na razie nic się nie dzieje ale ze szpitala raczej jej nie wypuszcza
może i lepiej, że jest pod obserwacją w razie gdyby coś. no i zawsze leżenie w szpitalu, a leżenie w domu to kolosalna różnica w domu nie da się tak na prawdę porządnie wypoczywać, bo zawsze coś.
Stary 2013-11-08, 22:33   #3824
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
MałaMigotka i Selena ja już nie ogarniam tego cukru ;/ Po obiedzie miałam 135, ale zjadłam rzeczywiście duży talerz z kaszą więc jestem w stanie zrozumieć ten wynik. Teraz na II kolację zjadłam parę chrupek błonnika pokarmowego, który teoretycznie miał cukier obniżać, taki o: http://i.pinger.pl/pgr350/1a891a28002381724fbf1c3d z 1/2 szklanki mleka sojowego i cukier wyszedł 132 ;/ Nosz kurde! o co tu chodzi
Sprawdz ile weglowodanow maja te platki bo to najwazniejsze.
Nie bedziesz ogarniac jeszcze kilka dni, a potem zobaczysz ze wiele sie nauczysz. A jak stres u ciebie? Stresujesz sie w ciagu dnia czyms barddzo?? Stres to nasz wrog

Stary 2013-11-08, 22:33   #3825
pilotka86
Rozeznanie

Cytat:
wielkie GRATULACJE!:roza :

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, kupowałyście kocyki, body , śpiochy , półśpiochy lub inne ubranka nowe na allegro ? Jeśli tak to od kogo , i czy są z fajnego materiału i kocyki jakie grube czy cienkie ?
Bo mam kilka rzeczy od siostry, chce kupić jeszcze kilka używanych, ale też coś z nowych wiadomo do lekarza czy coś. A na allegro jest tego kupeeeee.
ja szczerze to mam dość allegro! odkąd zmienili szatę to dobija mnie szukanie tam czegokolwiek. Zresztą jak już szukam, przeglądam aukcję to nie dość, że tracę nie potrzebnie czas to i tak najczęsciej nic w końcu nie kupię
Przypomina mi to łażenie po hipermarketach, których nie cierpię, wolę zapłacić więcej w mniejszym sklepie niż się męczyć
Chodzę tam tylko po kokretne rzeczy w jakiejś super promocji, bo w innym wypadku dostaję nerwicy a raczej czegoś gorszego.

Cytat:
Wlasnie jestem po szkole dla rodziców ktora działa na naszym oddziale i tematem były szczepienia i pani doktor mówiła ze 3h płaczu dziecka którego nie da sie ukoic i występuje w ciagu 24h po szczepieniu jest absolutnym przeciwskazaniem do podania następnej dawki o czym oczywiście dla sw spokoju lekarze nie mowia.

super fota! W życiu nie powiedziałabym że urodził się wcześniej!

Cytat:
Witajcie z wieczora
Dziś byłam u gina i moje kochane dziecko spowrotem się obróciło główką do gory... Mialam Ktg i usg... Niby nie jest źle ale mam bardzo uważac bo szyjka mi się skraca i mam skurcze, lekarz mnie nastraszyl że musze 99% czasu leżeć bo jak nie to skoncze w szpitalu żeby chociaż do 35tc wytrzymać Następna wizyta za 2 tygodnie chyba że coś się będzie dzialo to mam byc za tydzien bądź do szpital
o kurde Paula, współczuję , dobrze że jesteś pod stałą opieką....
Masz termin mniej więcej jak ja i też odliczam dni do 35tc...
a powiedz mi czy wcześniej coś odczuwałaś? tzn bardzo mocne ruchy, ciśnięcie w kroku, częste kłucie w dole??? i takie drgania??? co do szyjki wiesz może ile Ci się skróciła i w jakim czasie?

Cytat:
Napisane przez Negrid
Ps: odnośnie tych szczepionek - skoro nie podawać kolejnych dawek to w takim razie co? całkowicie zrezygnować?
lekarz sam każe przesuwać jak ma wątpliwości albo dziecko jest chore.
ps gratuluję wyników!!

Roane super łowy!

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
ja miałam to samo dziś z moim, dzgonił do mnie a ja becze , miałam straszny kryzys dziś, spojenie i biodra tak mnie bolą że ledwie chodzę, nogi do góry podnieść nie mogę, szuram jak stary dziadek, i pyta się co robię, ja mowie że kroje pieczarki , sprzatam , gotuje i becze to mówi żebym się położyła...a ku...kto to zrobi za mnie??? A później się pyta czy jutro zrobię zakupy...
Ale byłam na babski wieczorze trochę odreagowalam , ale od przyszłego tyg mam w doopie wszystko i odpoczywam.
Sorry że marudze ale musiałam się wygadac :-('
ja swojego najprawdopodobniej niedługo albo zamorduję albo wyrzucę z domu, bo tak mnie wkurza

w ogóle to dobijają mnie te kopy coraz bardziej!!! ja nie wiem jak wytrzymam jeszcze 2 miesiące dlaczego to tak boli i jest aż tak odczuwalne??!!
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 22:33   #3826
demonyianioly
Rozeznanie

Mezaga pięknie! gratuluję
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 22:37   #3827
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Sprawdz ile weglowodanow maja te platki bo to najwazniejsze.
Nie bedziesz ogarniac jeszcze kilka dni, a potem zobaczysz ze wiele sie nauczysz. A jak stres u ciebie? Stresujesz sie w ciagu dnia czyms barddzo?? Stres to nasz wrog

Stresujących sytuacji nie mam prawie wcale Spróbuję jutro kupić inne mleko sojowe, bo to był ten napój z biedronki i on chyba dość dużo cukru ma. Zobaczę jutro ile wyjdzie z innym mlekiem.
A ile powinno być węglowodanów w np. 100 gr tak żeby można było to jeść ?
Stary 2013-11-08, 22:40   #3828
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Stresujących sytuacji nie mam prawie wcale Spróbuję jutro kupić inne mleko sojowe, bo to był ten napój z biedronki i on chyba dość dużo cukru ma. Zobaczę jutro ile wyjdzie z innym mlekiem.

Ja właśnie uległam pokusie i zjadłam budyń bez cukru... <fuj>
Za godzinę będe się kłuć i spr wynik ale coś czuję, że i tak będzie wysoki po tym budyniu...
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 22:42   #3829
ejani
Zadomowienie

Witam się po kolejnej (4, jeśli liczyć krótką zawieszkę w aucie) drzemce dziś... coś czuję, że noc nie będzie łatwa

po okuliście miał mnie mąż zabrać, ale a) znów mu się w pracy coś posypało, a b) miał jakieś wyjście na piwo z pracy i w końcu się okazało, że zanim wyszedł minęły 2 godziny i mogłam wracać już sama. oczywiście się poryczałam w samochodzie, bo ja go tu potrzebuję a on myśli o piwie, ale raz była taka sytuacja, że czekałam na niego (przychodnia chwilę od pracy) 6 godzin i średnio mi się to podobało... zresztą taka byłam zmulona, że pomyślałam, że po takim tygodniu lepiej żeby się odstresował z kumplami, niż wrócił do domu z płaczliwą marudą, która i tak zaraz pójdzie spać... ale niech tylko jutro będzie miał kiepski nastrój albo kaca

Cytat:
super, tak czułam, że będzie parka! zazdroszcze Ci (ale tak pozytywnie ) a ten kamień to rzeczywiście nic fajnego, lae po takich wieściach...

Cytat:
Załącznik 5472946
ale już jestem dorosły! poważny chłopak!

Cytat:
Ufff.. ogarnęłam mieszkanie. Chyba muszę zainwestować w mop, bo mycie podłóg na kolanach powoli staje się mało przyjemne

Coś Wam powiem, ale nie śmiejcie się za głośno Chciałam przejść na czworakach między łóżkiem, a ścianą (zawsze tak robię) i zaklinowałam się ... dupskiem
mop to koniecznie, polecam taki płaski viledy, a co do reszty... (ale takie cichutkie)

Cytat:
Witajcie z wieczora
Dziś byłam u gina i moje kochane dziecko spowrotem się obróciło główką do gory... Mialam Ktg i usg... Niby nie jest źle ale mam bardzo uważac bo szyjka mi się skraca i mam skurcze, lekarz mnie nastraszyl że musze 99% czasu leżeć bo jak nie to skoncze w szpitalu żeby chociaż do 35tc wytrzymać Następna wizyta za 2 tygodnie chyba że coś się będzie dzialo to mam byc za tydzien bądź do szpital
no to trzeba, to trzeba... jak taki ruchliwy, to może zrobi fikołka jeszcze raz? oby! a dużo Ci do tego 35 tc zostało?

Cytat:
Wyczytałam właśnie w gazecie wzruszający, prawdziwy, uświadamiający cytat na temt porodu :

"Wydaje Ci się, że będziesz sama na sali porodowej? Błąd! Ani przez sekundę nie będziesz sama. Będzie przy Tobie Twoje dziecko. Ono nie tylko jest w Twoim brzuchu, lecz także w czasie porodu wykona gigantyczną pracę aby wydostać się na zewnątrz. Nawiąż z nim współpracę. Oddychaj głęboko by miało tlenu pod dostatkiem. Myśl o nim ciepło by miało siłę do przeciskania się przez kanał rodny. Współpracujcie. Świadomość tego, że poród jest przecież Waszym wspólnym wysiłkiem, pozwoli Ci już w tych pierwszych chwilach nawiązać głęboką relację z maleństwem. Poród to nie tylko wysiłek i ból, to także Wasze - wspólne święto. Od początku uczestniczycie w nim razem."
głębokie

Cytat:
Wypraszam sobie! Dominik wazy juz całe 1410!
no, spory!

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja to sobie mysle,ze dobrze moze,ze nie wiem czy szyjka sie skraca,ze moje liczne skurcze traktuja jako cos normalnego. Bo w sumie gdyby mi kazali lezec to i tak nie byloby takiej mozliwosci...
też mi się tak wydaje. ja niby dużo leżę, ale raczej zrywami- jeden dzień cały, inny wcale, a to nie o to chodzi

Cytat:
Maluchy już ważą sporo podobno - chłopak 1600, babeczka 1450.
wow, spore istotki!klaski :

Cytat:
fajne łupy

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
oj, biedactwo! pewnie i tak to robisz, ale napisz jej, że ją pozdrawiamy i trzymamy kciuki, żeby wszystko było dobrze!
Stary 2013-11-08, 22:43   #3830
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Ja właśnie uległam pokusie i zjadłam budyń bez cukru... <fuj>
Za godzinę będe się kłuć i spr wynik ale coś czuję, że i tak będzie wysoki po tym budyniu...
Daj znać ile Ci wyszło
Stary 2013-11-08, 22:47   #3831
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Akkma najlepszy błonnik pokarmowy jest w warzywach i owocach (tych z wyjątkiem bananów i winogrona). Ja myślę, że to od tych chrupek - sprawdz w składzie czy nie mają dodatku cukru albo węglowodanów. P.S. A powiedz mi jak mierzysz ten cukier. Bo czytalam w instrukcji swojego glukometru, że krwi z palca ni emozna wyduszac do badnia i tez nie mozna dotknac tego paska glukometru przy przystawianiu kropli krwi bo moze wynik wyjsc nieprawidlowy

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
Daj znać ile Ci wyszło
Oki.
Akkma już wiem! Patrz co Twoje chrupki mają w składzie: Skład: mąka żytnia pełnoziarnista 29,1%, mąka pszenna pełnoziarnista 29,1%, otręby pszenne, mąka owsiana pełnoziarnista 7,3%, mąka jęczmienna pełnoziarnista 7,3%, zielona herbata 0,3%, sól.

Mąka pszenna + otręby pszenne ba! jeszcze sól (ją też musimy ograniczać) - i od tego cukier idzie w górę. To tak jak przy białym pieczywie - dlatego ja kupuję teraz chleb który w składzie ma TYLKO mąkę żytnią (bez pszennej)
Stary 2013-11-08, 22:48   #3832
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Akkma najlepszy błonnik pokarmowy jest w warzywach i owocach (tych z wyjątkiem bananów i winogrona). Ja myślę, że to od tych chrupek - sprawdz w składzie czy nie mają dodatku cukru albo węglowodanów. P.S. A powiedz mi jak mierzysz ten cukier. Bo czytalam w instrukcji swojego glukometru, że krwi z palca ni emozna wyduszac do badnia i tez nie mozna dotknac tego paska glukometru przy przystawianiu kropli krwi bo moze wynik wyjsc nieprawidlowy
Właśnie tak robię Mi się chyba robi za mała dziurka, bo żeby krew poleciała to muszę u góry palca ścisnąć Niby na tej igle da się zwiększyć ukucie, ale boję się, że będzie bolało
Stary 2013-11-08, 22:48   #3833
pilotka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość

mop to koniecznie, polecam taki płaski viledy, a co do reszty... (ale takie cichutkie)

który??
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 22:49   #3834
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Akkma już wiem! Patrz co Twoje chrupki mają w składzie: Skład: mąka żytnia pełnoziarnista 29,1%, mąka pszenna pełnoziarnista 29,1%, otręby pszenne, mąka owsiana pełnoziarnista 7,3%, mąka jęczmienna pełnoziarnista 7,3%, zielona herbata 0,3%, sól.

Mąka pszenna + otręby pszenne ba! jeszcze sól (ją też musimy ograniczać) - i od tego cukier idzie w górę. To tak jak przy białym pieczywie - dlatego ja kupuję teraz chleb który w składzie ma TYLKO mąkę żytnią (bez pszennej)
Faktycznie! Ale ze mnie lebioda Oddam te chrupki tżtowi - a szkoda, bo nawet mi smakowały

Czyli płatki i otręby kupować najlepiej owsiane? Czy jakie, bo rozumiem, że na pewno nie pszenne

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2013-11-08 o 22:51
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 22:52   #3835
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie mam pojęcia o co chodzi w tych miarach :/
A na zakupy przerzuciłam się na ten okres "diety cukrowej" do sieci sklepów Piotr&Paweł, bo tam większy wybór tych zdrowych produktów.

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
Faktycznie! Ale ze mnie lebioda Oddam te chrupki tżtowi - a szkoda, bo nawet mi smakowały
Nie wątpie, że smakowały Mi też smakuje wszystko co słodkie bądź dobrze przyprawione i to jest właśnie zgubą - Jak to mówią: "cukier i sól = biała śmierć" uuuu a taaakie dobre...
Stary 2013-11-08, 22:52   #3836
The light
Zadomowienie

No, to teraz trochę o tym jak będie po porodzie:
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 22:56   #3837
Nemezis23
Rozeznanie

mogę polecić mop Vileda Ultramax
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 23:03   #3838
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość
mogę polecić mop Vileda Ultramax
Też niedawno kupiłam mop Viledy z wiadrem, płaski z takim fajnym systemem który nazywam "systemem pańskich rączek" bo się w sumie płucze i wyciska bez brudzenia rączek Kapitalne są, dość drogie, ale warte swojej ceny.

Najadłam się jak bąk i idę sobie zrobić wieczór spa. Nie ma to jak maseczka po całym dniu nic nie robienia
Stary 2013-11-08, 23:04   #3839
isia4891
Zadomowienie

Mezega gratki , super że parka.
Buziaki dla Emmy i pozdrowienia.
Współczucia z powodu za wysokiego cukru, ja też w ciąży jem dużo słodyczy i chyba bym zwariowala bez nich. Dziś zaszalalam i zamówiłam sobie deser lodowy z owocami i bita śmietaną i shorme drobiowa , a parę godz wcześniej gotowałam spaghetti
Powodzenia i cierpliwości na zakupach i skrzydeł dla mężów żeby dali radę.
Dominik już duży , Kurcze i ja też mam takiego lobuza w brzuchu Wow ciężko w to uwierzyć mi czasami.
Buzka idę spać, może jutro w lepszym nastroju sie obudzę i bez bólu bioder .
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 23:06   #3840
selena85
Wtajemniczenie

Akkma: Jakbyś chciała po kłuciu zbić sobie za wysoki cukier, to ruch jest najlepszy na "spalenie" tego. Np. Mi po 30min spokojnym spacerze cukier poszedł o 10 jednostek w dół.

p.s. Zmierzyłam cukier po zjedzeniu budyniu (bez dodatku cukru, mleko 0,5%) i mam 73. W sumie mnie to zdziwiło, że już tak nisko, może mój glukometr jakoś źle mierzy...nie wiem

Edytowane przez selena85
Czas edycji: 2013-11-08 o 23:31
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości