|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Cytat:
To jest okropne mieć tą swiadomość lez i nic nie rób ja normalnie nie umiem Swoja droga zastanawia mnie jedna rzeczy dzis na ktg wychodziły mi w miarę regularne skurcze na 40 moj lekarz sprytnie zbył mnie twierdząc że taka kobieta inna i nie ma reguly ale czy to normalne skotkała się któraś z Was z tym?Ale bynajmniej się zmobilizowałam do pakowania torby i juz naszykowalam rzeczy do prania na rano a mój tż jutro ma poskręcać łóżeczko... A i wiecie dzis na zakupach strasznie mnie Pani zmyliła bo stwierdziła że w zime to na wyjsc ze szpitala powinnam malemu ubrac: Kaftanik spioszki bluzke pajac welurowy kombinezon Czy to aby nie za wiele? Wydawało mi się że welurowe czy polarowe bluzka + spioszki pod to body i kombinezon wystarczą zależnie od pogody cienki /gruby kocyk? |
|
|
|
|
#3812 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Byłam dzisiaj na zakupach w TK Maxie i mam cudowne łupy: zabawkę z Lamaze za 2 E, bodziak z długim rękawem w komplecie ze skarpetkami taki piękny że hej, i masę ciuszków z Cartera, i wszystko na wyprzedaży. Wydałam na to grosze, a takie piękne że szok Aż zdjęcie wrzucę
|
|
#3814 |
|
Gang Iren
|
[QUOTE=23Paula23;43632304
A i wiecie dzis na zakupach strasznie mnie Pani zmyliła bo stwierdziła że w zime to na wyjsc ze szpitala powinnam malemu ubrac: Kaftanik spioszki bluzke pajac welurowy kombinezon [/QUOTE] Jak będzie - 20 i pójdziesz na spacer to może i tak ![]() A tu dziecko będzie na dworze chwilkę. Ja założę body z krótkim,pajac,kombinezon i czapeczka. Wszystko.
|
#3815 |
|
Rozeznanie
|
Iwantyou cudowny
Sporo wloskow ma ![]() Ja sie ledwo ruszam, caly dzien gotuje i jem ![]() Szykuje sie ktoras do sesji zdjeciowej albo moze widzialyscie jakies fajne zdjecia? Chetnie zobaczylabym jakie typy maja inne osoby, my w poniedzialek mamy sesje i nie chce isc calkiem w ciemno..
|
|
#3816 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Bardzo lubię TK Maxx. Ale niestety mam teraz daleko ![]() Super łupy! Zabawki z Lamaze dla maluchów są bardzo fajne. Eryk miał jako niemowlę ulubionego pieska w spadku dostanie go Kacper,taki: http://www.miki.com.pl/11628-9330-th...esek-27023.jpg
|
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
super
Cytat:
![]() a ja już po zajęciach w SR i dzisiaj było o karmieniu piersią a nawale pokarmu i nie doborze pare rzeczy się dowiedziałam jak np. to że przy karmieniu tylko piersią dziecko może robić kupke raz na 5 dni i że to normalne jest.na dzisiaj spadam opiekować się chorym TZtem. ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- my się wybierzemy pod koniec listopada na sesje brzuszkową ale nie mam pojęcia jak się przygotować i czy w ogóle. ale pewnie się jakoś fajnie umaluje i może włosy jakoś zrobie i tyle.
Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2013-11-08 o 22:02 |
|
|
|
|
#3818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja miałam to samo dziś z moim, dzgonił do mnie a ja becze , miałam straszny kryzys dziś, spojenie i biodra tak mnie bolą że ledwie chodzę, nogi do góry podnieść nie mogę, szuram jak stary dziadek, i pyta się co robię, ja mowie że kroje pieczarki , sprzatam , gotuje i becze to mówi żebym się położyła...a ku...kto to zrobi za mnie??? A później się pyta czy jutro zrobię zakupy...Ale byłam na babski wieczorze trochę odreagowalam , ale od przyszłego tyg mam w doopie wszystko i odpoczywam. Sorry że marudze ale musiałam się wygadac :-(' |
|
|
|
|
#3819 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My byliśmy na zakupach, wróciliśmy z drobiazgiem typu termometr, aspirator, pieluchy tetrowe i flanelowe. Już bliżej niż dalej, większość już mamy, zostały duże rzeczy na jedne zakupy (mam nadzieję). Tylko się zdenerwowałam, bo materac do kosza Mojżesza ma inne wymiary, niż w katalogu i się nie mieści. Musimy zwrócić.
|
|
|
|
|
#3820 |
|
Zadomowienie
|
MałaMigotka i Selena ja już nie ogarniam tego cukru ;/ Po obiedzie miałam 135, ale zjadłam rzeczywiście duży talerz z kaszą więc jestem w stanie zrozumieć ten wynik. Teraz na II kolację zjadłam parę chrupek błonnika pokarmowego, który teoretycznie miał cukier obniżać, taki o: http://i.pinger.pl/pgr350/1a891a28002381724fbf1c3d z 1/2 szklanki mleka sojowego i cukier wyszedł 132 ;/ Nosz kurde! o co tu chodzi
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-11-08 o 22:25 |
|
|
|
#3822 | |||
|
Konto usunięte
|
Jestem po pierwszych zajęciach szkoły rodzenia i bardzo mi się podobało. Zajęcia są w szkole akredytowanej przez Św. Zofię i prowadzą je tamtejsze położne/lekarki. 2,5 godziny minęły bardzo szybko
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3823 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w domu nie da się tak na prawdę porządnie wypoczywać, bo zawsze coś.
|
|
#3824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie bedziesz ogarniac jeszcze kilka dni, a potem zobaczysz ze wiele sie nauczysz. A jak stres u ciebie? Stresujesz sie w ciagu dnia czyms barddzo?? Stres to nasz wrog ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3825 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
:roza :Cytat:
odkąd zmienili szatę to dobija mnie szukanie tam czegokolwiek. Zresztą jak już szukam, przeglądam aukcję to nie dość, że tracę nie potrzebnie czas to i tak najczęsciej nic w końcu nie kupię Przypomina mi to łażenie po hipermarketach, których nie cierpię, wolę zapłacić więcej w mniejszym sklepie niż się męczyć ![]() Chodzę tam tylko po kokretne rzeczy w jakiejś super promocji, bo w innym wypadku dostaję nerwicy a raczej czegoś gorszego. ![]() Cytat:
W życiu nie powiedziałabym że urodził się wcześniej!Cytat:
Masz termin mniej więcej jak ja i też odliczam dni do 35tc... a powiedz mi czy wcześniej coś odczuwałaś? tzn bardzo mocne ruchy, ciśnięcie w kroku, częste kłucie w dole??? i takie drgania??? co do szyjki wiesz może ile Ci się skróciła i w jakim czasie?Cytat:
ps gratuluję wyników!! Roane super łowy! ![]() Cytat:
![]() w ogóle to dobijają mnie te kopy coraz bardziej!!! ja nie wiem jak wytrzymam jeszcze 2 miesiące dlaczego to tak boli i jest aż tak odczuwalne??!!
|
||||||
|
|
|
#3826 |
|
Rozeznanie
|
Mezaga pięknie! gratuluję
|
#3827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spróbuję jutro kupić inne mleko sojowe, bo to był ten napój z biedronki i on chyba dość dużo cukru ma. Zobaczę jutro ile wyjdzie z innym mlekiem. A ile powinno być węglowodanów w np. 100 gr tak żeby można było to jeść ?
|
|
|
#3828 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja właśnie uległam pokusie i zjadłam budyń bez cukru... <fuj> Za godzinę będe się kłuć i spr wynik ale coś czuję, że i tak będzie wysoki po tym budyniu...
|
|
#3829 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Witam się po kolejnej (4, jeśli liczyć krótką zawieszkę w aucie) drzemce dziś... coś czuję, że noc nie będzie łatwa
po okuliście miał mnie mąż zabrać, ale a) znów mu się w pracy coś posypało, a b) miał jakieś wyjście na piwo z pracy i w końcu się okazało, że zanim wyszedł minęły 2 godziny i mogłam wracać już sama. oczywiście się poryczałam w samochodzie, bo ja go tu potrzebuję a on myśli o piwie, ale raz była taka sytuacja, że czekałam na niego (przychodnia chwilę od pracy) 6 godzin i średnio mi się to podobało... zresztą taka byłam zmulona, że pomyślałam, że po takim tygodniu lepiej żeby się odstresował z kumplami, niż wrócił do domu z płaczliwą marudą, która i tak zaraz pójdzie spać... ale niech tylko jutro będzie miał kiepski nastrój albo kaca ![]() ![]() ![]() Cytat:
super, tak czułam, że będzie parka! zazdroszcze Ci (ale tak pozytywnie ) a ten kamień to rzeczywiście nic fajnego, lae po takich wieściach...Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() no, spory! Cytat:
wow, spore istotki! ![]() klaski :Cytat:
oj, biedactwo! pewnie i tak to robisz, ale napisz jej, że ją pozdrawiamy i trzymamy kciuki, żeby wszystko było dobrze!
|
|
#3830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Oki. Akkma już wiem! Patrz co Twoje chrupki mają w składzie: Skład: mąka żytnia pełnoziarnista 29,1%, mąka pszenna pełnoziarnista 29,1%, otręby pszenne, mąka owsiana pełnoziarnista 7,3%, mąka jęczmienna pełnoziarnista 7,3%, zielona herbata 0,3%, sól. Mąka pszenna + otręby pszenne ba! jeszcze sól (ją też musimy ograniczać) - i od tego cukier idzie w górę. To tak jak przy białym pieczywie - dlatego ja kupuję teraz chleb który w składzie ma TYLKO mąkę żytnią (bez pszennej)
|
|
#3832 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi się chyba robi za mała dziurka, bo żeby krew poleciała to muszę u góry palca ścisnąć Niby na tej igle da się zwiększyć ukucie, ale boję się, że będzie bolało
|
|
|
#3833 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ze mnie lebioda Oddam te chrupki tżtowi - a szkoda, bo nawet mi smakowały ![]() Czyli płatki i otręby kupować najlepiej owsiane? Czy jakie, bo rozumiem, że na pewno nie pszenne
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-11-08 o 22:51 |
|
|
|
|
#3835 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A na zakupy przerzuciłam się na ten okres "diety cukrowej" do sieci sklepów Piotr&Paweł, bo tam większy wybór tych zdrowych produktów. ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
Mi też smakuje wszystko co słodkie bądź dobrze przyprawione i to jest właśnie zgubą - Jak to mówią: "cukier i sól = biała śmierć" uuuu a taaakie dobre...
|
|
#3836 |
|
Zadomowienie
|
No, to teraz trochę o tym jak będie po porodzie:
![]() |
|
|
|
#3837 |
|
Rozeznanie
|
mogę polecić mop Vileda Ultramax
|
|
|
|
#3838 |
|
Wtajemniczenie
|
Też niedawno kupiłam mop Viledy z wiadrem, płaski z takim fajnym systemem który nazywam "systemem pańskich rączek" bo się w sumie płucze i wyciska bez brudzenia rączek
Kapitalne są, dość drogie, ale warte swojej ceny.Najadłam się jak bąk i idę sobie zrobić wieczór spa. Nie ma to jak maseczka po całym dniu nic nie robienia
|
#3839 |
|
Zadomowienie
|
Mezega gratki , super że parka.
Buziaki dla Emmy i pozdrowienia. Współczucia z powodu za wysokiego cukru, ja też w ciąży jem dużo słodyczy i chyba bym zwariowala bez nich. Dziś zaszalalam i zamówiłam sobie deser lodowy z owocami i bita śmietaną i shorme drobiowa , a parę godz wcześniej gotowałam spaghetti ![]() Powodzenia i cierpliwości na zakupach i skrzydeł dla mężów żeby dali radę.Dominik już duży , Kurcze i ja też mam takiego lobuza w brzuchu Wow ciężko w to uwierzyć mi czasami. Buzka idę spać, może jutro w lepszym nastroju sie obudzę i bez bólu bioder . |
|
|
|
#3840 |
|
Wtajemniczenie
|
Akkma: Jakbyś chciała po kłuciu zbić sobie za wysoki cukier, to ruch jest najlepszy na "spalenie" tego. Np. Mi po 30min spokojnym spacerze cukier poszedł o 10 jednostek w dół.
p.s. Zmierzyłam cukier po zjedzeniu budyniu (bez dodatku cukru, mleko 0,5%) i mam 73. W sumie mnie to zdziwiło, że już tak nisko, może mój glukometr jakoś źle mierzy...nie wiem
"Jak wychować szczęśliwe dziecko" John Medina "Mamo, Tato co Ty na to? 1,2,3" Paweł Zawitkowski "Język Niemowląt" Tracy Hogg, Melinda Blau http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html Edytowane przez selena85 Czas edycji: 2013-11-08 o 23:31 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.

Najważniejsze, że zdołałaś sie wydostać

ale swoją drogą cwaniak, że dał radę jeszcze spowrotem zrobić taki obrót gdy tam ma już niewiele miejsca przecież.
To jest okropne mieć tą swiadomość lez i nic nie rób ja normalnie nie umiem 

czy wcześniej coś odczuwałaś? tzn bardzo mocne ruchy, ciśnięcie w kroku, częste kłucie w dole??? i takie drgania??? co do szyjki wiesz może ile Ci się skróciła i w jakim czasie?
klaski :