Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.7 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-08, 16:05   #2821
slonecznikow_a
Zadomowienie

Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.7

Cytat:
Napisane przez kathy8998 Pokaż wiadomość
PS. Do sklepów typu Hebe i SuperPharm życzą sobie listu motywacyjnego. LOL
Jestem pewna, że jako właścicielka sklepu też zatrudniłabyś osobę, która jakoś pokazała, że zależy jej na pracy
Inaczej wygląda tylo cv, napisane od niechcenia, takie samo do wszystkich miejsc, a inaczej cv + lm napisane specjalnie pod daną ofertę. Niestety, taki mamy rynek pracy, nawet na pracę sprzedawcy trzeba się wykazać.

Cytat:
Napisane przez fdhgfhjhkghgfdh Pokaż wiadomość
Nawet jeśli tak jest, to nie mogę sobie wyobrazić pracy gdzie NIE MA ludzi, lub jest ich MINIMALNIE w ciągu dnia. Sklepy, biura, apteki, itp - odpadają - ciągle ktoś przychodzi. W sumie w każdym zawodzie ktoś przychodzi... Nawet na produkcji jest się na hali z kilkoma set osobami...

Widzisz? Nie ma dla mnie pracy, w której czułabym się dobrze

Szkoda, że nie ma pracy w domu, gdzie w swoim pokoju siedziałabym i coś uzupełniała czy też robiła na komputerze, i nikt nie stał by mi nad głową. Szkoda
Cytat:
fdhgfhjhkghgfdh- to może jakaś praca zdalna? Ja też nie do końca dobrze czuję się w kontaktach z klientem, ale co zrobić. A wizja pracy np. na kasie w sklepie mnie przeraża ;( Bo za dużo ludzi na raz.
- programista
- grafik komputerowy
- tłumacz...
slonecznikow_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 16:23   #2822
Wicked_Girl
Zadomowienie

Cytat:
tajkuna - nie pierwszy raz się z tym spotykam.

Czasem sobie myślę, że ja nie nie nadaję do pracy, do życia. I nie są to bynajmniej żale, ale zwyczajnie po ludzku - nie jestem przebojowa, otwarta. Koleżanka, która nie ma nic - a to znajdzie pracę wakacyjną, a to coś sobie załatwi. Jakoś jest otwarta do ludzi, ja nie.

Jestem typem introwertyka (w skrócie: osoba lubiąca swoje towarzystwo, nie lubiąca ludzi) i nie wyobrażam sobie pracować w sklepie, mnie ludzie denerwują, irytują, odchorowuje złe słowa. Rok temu (!) jedna babka na studiach do mnie się przyczepiła, a w tym roku znów mam z nią zajęcia. Zamiast zapomnieć - ja wciąż rozpamiętuję i mam żal. Bo taka jestem.

Peszy mnie kontakt z ludźmi. Po prostu. Mnie nawet peszy osoba na kasie, np. mężczyzna...

Może ja po prostu nie nadaję się do pracy? Jedni mają ładny głos, piękne usta, a inni po prostu tego nie mają.

Nigdzie nie pracowałam i nigdy nikt do mnie nie oddzwonił po wysłanym CV.
A skąd to wiesz skoro nie pracowałaś? Z jednej strony Ci współczuję, a z drugiej trochę to wygląda na szukanie sobie wymówek. Wiele jest dwudziestokilkulatek, które sytuacja zmusza do mieszkania z rodzicami, ale mam tu na myśli osoby, którym kasa z pracy nie pozwala się samodzielnie utrzymać. Pomyśl, że im później zaczniesz zdobywać doświadczenie zaw. tym maleje Twoja szansa na samodzielność-a z Twoich wcześniejszych postów tak wynika, że nie chcesz mieszkać z rodzicami. Praca to nie tylko czas, gdy w niej jesteś.Po jakimś czasie możesz coś odłożyć, sprawić sobie przyjemność bez okazji a co do kontaktów z ludźmi-spróbuj do sklepu chodzić codziennie po cokolwiek po jakimś czasie będzie to nawykiem i wierzę, że spojrzenie kasjera nie będzie Ci straszne
Wicked_Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 16:27   #2823
kasia1608
Zakorzenienie

Miałam propozycje przez agencje na 5 dni, ale 3 zmiana 5.60 i zobaczyłam na mapie że idzie że 200m się drogą bez latarni z krzakami i nie wzięłam, bym się chyba bała iść
kasia1608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 16:29   #2824
201701191353
Konto usunięte

Chciałabym, żeby to była wymówka...

Wiele razy po prostu wchodzę do sklepu i peszy mnie jak ktoś pyta "w czym pomóc", jestem zawstydzona, uciekam. Dobrze wiem, jak bym się zachowała (gdybym była sprzedawczynią), gdyby ktoś mnie obraził ( w sensie: niech pani mi da spokój, chcę w spokoju coś kupić, nie potrzebuję natrętów), na 200% uciekałbym, albo chciała rzucić pracę.
Również wiem, że pracodawcy wolą osoby otwarte, a ja do takich nie należę.

I sama sobie współczuję - chciałabym być przebojowa, otwarta, mieć ciętą ripostę - zazdroszczę ludziom, którzy tacy są! Do mnie ostatnio mówią coś kierowcy busów, zagadują, żegnają słowem miłego dnia, a ja albo nic nie mówię, albo tylko głupio się śmieje... Ciężko mi z tym, uwierz.
201701191353 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 16:40   #2825
Wicked_Girl
Zadomowienie

Cytat:

Wiele razy po prostu wchodzę do sklepu i peszy mnie jak ktoś pyta "w czym pomóc", jestem zawstydzona, uciekam. Dobrze wiem, jak bym się zachowała (gdybym była sprzedawczynią), gdyby ktoś mnie obraził ( w sensie: niech pani mi da spokój, chcę w spokoju coś kupić, nie potrzebuję natrętów), na 200% uciekałbym, albo chciała rzucić pracę.

I sama sobie współczuję - chciałabym być przebojowa, otwarta, mieć ciętą ripostę - zazdroszczę ludziom, którzy tacy są! Do mnie ostatnio mówią coś kierowcy busów, zagadują, żegnają słowem miłego dnia, a ja albo nic nie mówię, albo tylko głupio się śmieje... Ciężko mi z tym, uwierz.
Nigdy, w żadnym sklepie nie słyszałam takiej odpowiedzi na pytanie sprzedawcy a i uwierz,że są osoby które mają twarde tyłki-wybierając taką pracę musiały się liczyć z tym, że takie sytuacje mogą się zdarzyć.Jeżeli faktycznie nie potrzebuję pomocy to wystarczy:"Na razie dziękuję" i zwykle mam spokój Wierzę, że jest Ci cięzko, ale coś trzeba z tym zrobić, bo utrudni Ci to życie.
Wicked_Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 16:41   #2826
pepsikolakokakola
Rozeznanie

pracuje w sklepie. praca jaka wykonuje "wymusila i wymusza" na mnie pewne zachowania. no coz, taka praca z ludzmi. ale gdy nie ma sie innego wyjscia, trzeba sie przemoc. wiadomo, zdarzaja sie klienci, ktorym ma sie ochote odszczekac, ale wtedy trzeba liczyc sie z konsekwencjami.
nie sadze, zeby twoja niesmialosc byla jednostka chorobowa. to tylko i wylacznie kwestia braku doswiadczenia.
nigdy nie bylam przebojowa i nigdy nie bede. czasami marze o pracy w fabryce. tylko maszyna i ja

Edytowane przez pepsikolakokakola
Czas edycji: 2013-11-08 o 16:42
pepsikolakokakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 16:43   #2827
marlenqa22
Zadomowienie

Cytat:

Ja myślę że wszystko przychodzi z czasem sama pracuję teraz z ludźmi i muszę przyznać że na początku mnie to przerażało..
Zwyczajnie się bałam. A że mam ten przykry obowiązek windykowania dłużników to na początku nie było to miłe bo oczywiście ludzie mają tysiąc wymówek dlaczego nie płacą, co druga osoba mnie obraża mówiąc że czego ja w ogóle dzwonię, a firmę wyzywają od bandy oszustów.
Na początku przejmowałam się, płakałam, w weekend zamiast się zrelaksować non stop myślałam o pracy!
i przeszło mi
w nosie mam tych ludzi, pracuję, wykonuję swoje obowiązki za które potem dostaję wypłatę.
Tak ten świat działa, ale spokojnie jak już znajdziesz pracę to wtedy wszystko się ułoży
ja nie mieszkam z rodzicami dzięki temu i jest cudownie! a jak fajnie ich odwiedzić w weekend, tacy stęsknieni

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 16:45   #2828
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slonecznikow_a Pokaż wiadomość
Jestem pewna, że jako właścicielka sklepu też zatrudniłabyś osobę, która jakoś pokazała, że zależy jej na pracy
Inaczej wygląda tylo cv, napisane od niechcenia, takie samo do wszystkich miejsc, a inaczej cv + lm napisane specjalnie pod daną ofertę. Niestety, taki mamy rynek pracy, nawet na pracę sprzedawcy trzeba się wykazać.
Z jednej strony rozumiem, a z drugiej nie do końca. Dlaczego "nawet" na sprzedawcę? To jakieś gorsze stanowisko jest? Poza tym sprzedawca to wizytówka sklepu, więc chyba warto pokazać, że zależy, a nie że "mam w dupie, bo muszę gdzieś pracować".
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 17:23   #2829
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Deborah100 Pokaż wiadomość
Gdy jest się zatrudnionym na umowę zlecenie warto zaznaczyć, że chce się mieć odprowadzane ubezpieczenie chorobowe? W przypadku zlecenia to chyba bez różnicy ?
Chorobowe = płatne L4.
Melissa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 17:32   #2830
slonecznikow_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Z jednej strony rozumiem, a z drugiej nie do końca. Dlaczego "nawet" na sprzedawcę? To jakieś gorsze stanowisko jest? Poza tym sprzedawca to wizytówka sklepu, więc chyba warto pokazać, że zależy, a nie że "mam w dupie, bo muszę gdzieś pracować".
Dla wielu osób praca sprzedawcy jest mniej satysfakcjonująca niż praca np. biurowa. Dlatego użyłam słowa "nawet". Tutaj na wątku często dziewczyny piszą, że szukają pracy biurowej (lub innej - w zawodzie), a cv na stanowisko sprzedawcy składają, bo... bo jak nie ma wymarzonej pracy to się bierze co jest. Niestety.
Stary 2013-11-08, 17:44   #2831
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Dla wielu osób praca sprzedawcy jest mniej satysfakcjonująca niż praca np. biurowa. Dlatego użyłam słowa "nawet". Tutaj na wątku często dziewczyny piszą, że szukają pracy biurowej (lub innej - w zawodzie), a cv na stanowisko sprzedawcy składają, bo... bo jak nie ma wymarzonej pracy to się bierze co jest. Niestety.
Ale pracodawca nie musi mieć takiego podejścia. Dla mnie sprzedawca to byłaby wizytówka mojego sklepu i nie chciałabym, żeby pracował na nim ktoś "z braku laku" . Nie mówię oczywiście, że to ma być wymarzona praca, ale chciałabym kogoś, kto będzie się starać, a nie przyjdzie, odwali swoją robotę i pójdzie. Od pracy sprzedawcy zależy czy klient wróci ponownie (nie jest to jedyny wyznacznik, ale jeden z wielu).
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 17:45   #2832
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selaaine Pokaż wiadomość
Jaka jest realna szansa na wyjazd do pracy za granicę, ale tylko na okres jakiegoś miesiąca?
Teraz duża - głównie do opieki nad osobami starszymi. Dużo osób szuka sobie zastępców na okres Świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku, bo chcą wrócić na ten miesiąc do Polski.
Melissa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 17:57   #2833
slonecznikow_a
Zadomowienie

Cytat:
Ale pracodawca nie musi mieć takiego podejścia. Dla mnie sprzedawca to byłaby wizytówka mojego sklepu i nie chciałabym, żeby pracował na nim ktoś "z braku laku" . Nie mówię oczywiście, że to ma być wymarzona praca, ale chciałabym kogoś, kto będzie się starać, a nie przyjdzie, odwali swoją robotę i pójdzie. Od pracy sprzedawcy zależy czy klient wróci ponownie (nie jest to jedyny wyznacznik, ale jeden z wielu).
No, oczywiście! Zgadzam się z Tobą. Dlatego napisałam, że gdyby kathy8998 szukała sprzedawcy do swojego sklepu, to wybrałaby osobę, która czymś się wykazała
Jestem pewna, że każda z nas by tak postąpiła. Nawet gdyby chodziło np. o roznoszenie ulotek - kogo zatrudniłybyście? Panienkę, która przyszła z fochem i niezadowoloną miną, bo taka praca jest poniżej jej godności i zrobi to na odwal się czy uśmiechniętą, pełną zaangażowania dziewczynę?
Stary 2013-11-08, 18:10   #2834
kathy8998
Rozeznanie

Cytat:
No, oczywiście! Zgadzam się z Tobą. Dlatego napisałam, że gdyby kathy8998 szukała sprzedawcy do swojego sklepu, to wybrałaby osobę, która czymś się wykazała
Jestem pewna, że każda z nas by tak postąpiła. Nawet gdyby chodziło np. o roznoszenie ulotek - kogo zatrudniłybyście? Panienkę, która przyszła z fochem i niezadowoloną miną, bo taka praca jest poniżej jej godności i zrobi to na odwal się czy uśmiechniętą, pełną zaangażowania dziewczynę?
Jasne, że wzięłabym kogoś, kto się wykazał, choćby napisaniem listu motywacyjnego. Ale z drugiej strony: mówi się, że potencjalny pracodawca poświęca 30 sekund, żeby przejrzeć czyjeś CV, wiele z tych CV nawet nie jest przeglądanych, tylko ląduje w koszu. Najczęściej właśnie w przypadku aplikowania na stanowisko sprzedawcy. Dlatego trochę nie ogarniam, że wymagają listów. Nie mówiąc już o tym, że Dziewczyny wyżej skarżyły się, że aplikowały do Rossmana, nikt się do nich nie odezwał, a po tygodniu znów było ogłoszenie. Czyli My się wykazujemy, a pracodawca i tak nas olewa. Ale to pewnie moje czepialstwo. Ja akurat lubię pisać listy, ale tylko w przypadku, kiedy faktycznie jest o co walczyć i czym wykazywać, bo np. nie widzę powodów, żeby ktoś ściemniał w liście, że całe życie marzył, żeby roznosić ulotki. Bo i tak wiadomo, że chodzi tylko o zarobek.

Co do "gorszej" pracy jako sprzedawca, to też nie dziwię się, że ludzie traktują ją gorzej (chodzi mi o sieciówki), skoro wielokrotnie jest to praca poniżej ludzkiej godności. Miałam okazję pracować dla sieciówki i wiele moich koleżanek również i warunki czasem są naprawdę nieludzkie: krzyki, poganiania, jakieś systemy kar, itp. To nie jest praca biurowa, gdzie siedzisz sobie 8 godzin, weekendy masz wolne. Chociaż nie można generalizować, bo i w takiej pracy może być mobbing itp.

Edytowane przez kathy8998
Czas edycji: 2013-11-08 o 18:12
kathy8998 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 18:45   #2835
lazada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paula_26 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny własnie znalazłam ten watek i zaczynam się cieszyć ,że wreszcie z kimś się pogada o poszukiwaniu pracy.

Jestem nowa w mieście mieszkam od roku w Poznaniu , jestem mamą 2 dzieci i od września zaczęłam szukać pracy przez 2 mc cisza nikt nie zadzwonił (przerwa 4,5 roku w zawodzie) no ale cóż trzeba próbować znalazłam w UP ogłoszenie do pracy biurowej i powiem wam ,że idę na drugą rozmowę już bo maja kilka dziewczyn i nie mogą się zdecydować.W moim przypadku sklepy odpadają bo niestety muszę się dziewczynami zająć i odebrać z przedszkola.
Co do CV to właśnie od mc zaczęłam wysyłać w pdf i ktoś w końcu zaczął dzwonić.
Będę starć się tu zaglądać częściej bo jakoś mi raźniej z wami
Witaj
4,5 roku to naprawdę duża przerwa.. ale fajnie, że jesteś dobrej myśli, no i oczywiście, że jest odzew to już połowa sukcesu.

Dziewczyny ile wy potraficie tu nabazgrać wróciłam z pracy, TŻ coś załatwia, a ja odpoczywam i czytam, czytam..
Stary 2013-11-08, 19:05   #2836
Nunum
Rozeznanie

Dziewczyny, podczytuje od jakies czasu i chce dolaczyc.
Pracuje w sieciowke jakos sprzedawca, zarabiam marna kase i chcialabym znaleźć cos lepszego, ale jak wiadomo pracy malo. Studiuje Ochrone środowiska na ostatnim roku wiec szukam pracy na pol etatu. Chcialabym cos najlepiej nie w sklepie i nie w gastronomii, w zawodzie ciezko o prace

Cytat:

Ja pracowalam w sklepie, gdzie trzeba bylo wciskać klientowi towar i powiem, ze bylo ciezko jesli ktos nie ma mocnego charakteru.. Klienci bylo czesto nie mili, a kierownik cisnac zeby sprzedawac wiecej. Ale sa tez sklepy, gdzie twoje zadanie to roznoszenie towaru p sklepie i ukladanie ciuchow, moze spróbuj w takiej pracy, tylko wtedy bedziesz meczyc sie fizycznie...
Nunum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 19:21   #2837
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez NaturalWomen Pokaż wiadomość
Odnoszę wrażenie, że język jest wpisywany w wymagania na zasadzie- każdy wpisuję to wpiszę i ja". Jak szukałam i nadal szukam pracy na pracownika biurowego/ asystentka nigdy nikt nie sprawdził znajomości moich języków (mam wpisane dwa). Oczywiście nie wiem, na jakie stanowiska aplikujesz, ale jest masa ogłoszeń gdzie znajomość języków w ogóle nie jest potrzebna. Też jestem z miasta wojewódzkiego.
mnie na dobre 50 rozmów w tym roku sprawdzono RAZ!

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
No właśnie ja się zastanawiam, na ile faktycznie potrzebne są te języki w pracy biurowej, i czy pracodawcy nie wpisują tego w wymaganiach na wyrost. Bo ok, co innego, jak jest konkretnie napisane, że biegły angielski, bo np. klienci zagraniczni, ale czasami wydaje się, że ten angielski się do niczego nie przyda. Ja się ze wstydem przyznam, że mój angielski to moja pięta achillesowa, przez co boję się aplikować do agencji PR, i na stanowiska asystentek, żeby siary sobie nie robić
e tam.
moja ostatnia rozmowa 'angielski, widze b1, wystarczy. czym sie pani interesuje' - finito!

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
Napisane przez paula_26 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny własnie znalazłam ten watek i zaczynam się cieszyć ,że wreszcie z kimś się pogada o poszukiwaniu pracy.

Jestem nowa w mieście mieszkam od roku w Poznaniu , jestem mamą 2 dzieci i od września zaczęłam szukać pracy przez 2 mc cisza nikt nie zadzwonił (przerwa 4,5 roku w zawodzie) no ale cóż trzeba próbować znalazłam w UP ogłoszenie do pracy biurowej i powiem wam ,że idę na drugą rozmowę już bo maja kilka dziewczyn i nie mogą się zdecydować.W moim przypadku sklepy odpadają bo niestety muszę się dziewczynami zająć i odebrać z przedszkola.
Co do CV to właśnie od mc zaczęłam wysyłać w pdf i ktoś w końcu zaczął dzwonić.
Będę starć się tu zaglądać częściej bo jakoś mi raźniej z wami
niestety..ciezko u nas z praca dla matek :/

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Hipokryzja Pokaż wiadomość
Dawno mnie tu nie było, chyba z rok czasu... Pamięta mnie ktoś jeszcze ?
Tusiamar, pamiętam, że chciałąś zmienić pracę, udało się ?
Hipokryzja, rok Cię nie było. Witaj!!
Tak, mam pracę. 31.10 koniec pracy i od razu rozpoczęcie drugiej pierwszy tydzień za mną

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
Napisane przez blueblue now Pokaż wiadomość
Przybywam i ja. Jednak nie dałam rady w poprzedniej pracy. Przeraża mnie wizja przyszłości. Nie ma żadnych ogłoszeń wartych uwagi, poza pracą w CC, na produkcji w firmach o koszmarnej reputacji lub też kelnerowania topless (uwaga! w ogłoszeniu - wysokie zarobki! )
Jeszcze miesiąc i będę zmuszona zrezygnować ze studiów z braku środków, zresztą z tego, co widzę - ten papier niewiele by zmienił, wszędzie 2 języki obce i minimum 2 lata doświadczenia. Heh.
Nawet z galerii brak odzewu. Co prawda raz w niedziele dzwonił nieznany mi numer, ale nie zdążyłam odebrać, olałam, po czym wstukując nr w internet wyszło na to, że dzwonił Americanos No bez przesady.

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:
Napisane przez BandytkaD Pokaż wiadomość
ja już przestałam wysyłać zgłoszenia przez gumtree, gdzie nie ma podanej nazwy firmy. ale kiedyś tylko cv wysyłałam jak nie pisali nic więcej
ja mam 3 pracę z gumtree
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 19:22   #2838
kasia1608
Zakorzenienie

"Poszukujemy odpowiedzialnych ludzi, gotowych na podjęcie dobrze płatnej weekendowej pracy. Cenimy punktualność i uczciwość. Praca polega na inwentaryzacji sklepów odzieżowych. Wynagrodzenie 12zł/godz. Umowa o pracę. Inwentaryzacje zaczynają się od 15.11.13 Przeprowadzenie inwentaryzacji z natury często wymaga zatrudnienia osób spoza firmy, firma narażona jest na poważne wydatki i ryzyko (zwłaszcza ryzyko absencji) dlatego też rozpatrujemy tylko poważne kandydatury.
Zainteresowanych prosimy o przesłanie cv wraz z obustronnym skanem/.zdjęciem dowodu osobistego. Liczba miejsc ograniczona."

wali ściemą
kasia1608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 19:26   #2839
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasia1608 Pokaż wiadomość
Miałam propozycje przez agencje na 5 dni, ale 3 zmiana 5.60 i zobaczyłam na mapie że idzie że 200m się drogą bez latarni z krzakami i nie wzięłam, bym się chyba bała iść
o matko! z gazem w kieszeni!

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:

trzeba miec dystans. ale trzeba tez pamietac, ze klient ma racje. ja nie raz bylam 'podrzedna sprzedawczynia' a tu nagle zdziwko ze gadaja z kierownikiem. no sorry...

powiem wiem, ze dzis znalazlam cv osob, ktore byly na rozmowach na moje obecne miejsce i widzialam tez tresci tych maili. a raczej ich brak. nic. albo tylko pozdrawiam i nr tel, albo przesylam cv...

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Nunum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, podczytuje od jakies czasu i chce dolaczyc.
Pracuje w sieciowke jakos sprzedawca, zarabiam marna kase i chcialabym znaleźć cos lepszego, ale jak wiadomo pracy malo. Studiuje Ochrone środowiska na ostatnim roku wiec szukam pracy na pol etatu. Chcialabym cos najlepiej nie w sklepie i nie w gastronomii, w zawodzie ciezko o prace

witaj

Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Czas edycji: 2013-11-08 o 19:28
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 20:07   #2840
20160901857
Konto usunięte

Cytat:
Stawki wynagrodzenia i obowiązki sprzedawców są tak żałosne, że nie wiem czy naprawdę jest konieczność żeby aż tak się "wykazywać" i aż tak pałać chęcią do tej pracy.

Cytat:
Może najpierw przestań sobie wmawiać, że masz taki problem, bo jak na razie to tylko sama się nakręcasz.
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 20:16   #2841
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Siedziałam 3h w poczekalni w kolejce, a na końcu okazało się, że to nie jest lekarz który leczy mojego dziadka myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok. Ostatnio dziadek był sam na wizycie, a wiadomo to już przygłuche i później wychodzą różne cuda niewidy

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 21:04   #2842
Apelly
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Selaaine Pokaż wiadomość
Jaka jest realna szansa na wyjazd do pracy za granicę, ale tylko na okres jakiegoś miesiąca?
Oczywiście! Teraz jak najbardziej, ponieważ zbliża się okres przedświąteczny, co oznacza, że będzie zwiększona liczba zamówień jakichkolwiek, więc praca na magazynach będzie. Przejrzyj sobie po prostu agencje, już sie powoli pojawiają takie oferty.
Apelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 21:06   #2843
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
Stawki wynagrodzenia i obowiązki sprzedawców są tak żałosne, że nie wiem czy naprawdę jest konieczność żeby aż tak się "wykazywać" i aż tak pałać .
Noyvelle co do sprzedawcow to owszem, czasem pracujesz z 5 zl a czasem masz wyplate ponad 3000 tak wiec...

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość
Siedziałam 3h w poczekalni w kolejce, a na końcu okazało się, że to nie jest lekarz który leczy mojego dziadka myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok. Ostatnio dziadek był sam na wizycie, a wiadomo to już przygłuche i później wychodzą różne cuda niewidy
oj... przykre to
Stary 2013-11-08, 21:14   #2844
20160901857
Konto usunięte

Ale chyba nie w Hebe ani w żadnej innej sieciówce "ze średniej półki" się tyle nie zarabia...
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 22:41   #2845
BandytkaD
Rozeznanie

Cytat:
i tu jest sedno tego: trzeba czuć się sprzedawcą i lubić ludzi. Ja z ostatniej pracy zrezygnowałam m.in. dlatego, że denerwowały mnie głupie pytania głupich ludzi. Bo po prostu u klientów lenistwo brało górę i czytać nie chcieli regulaminu, a potem się dziwili, że coś nie tak. z drugiej strony rozumiałam ich argumenty i wiedziałam, że na ich miejscu bym oczekiwała tego samego. Ostatecznie firma sama siebie zaczęła pogrążać, a ja stwierdziłam, że lepiej być po stronie klienta, bo wielu z nich ma rację. Jednak wiem, że więcej już z klientem pracować nie chcę.

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;43629999]

ja mam 3 pracę z gumtree [/QUOTE]

też byłam na rozmowach z gumtree, ale teraz odpowiadam tylko na te ogłoszenia, gdzie jest podana nazwa firmy, albo chociaż jakiś adres e-mail, który mogę wygooglować.
BandytkaD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 22:42   #2846
meida
Przyczajenie

Ja na codzien tez jestem raczej osobą która nie lubi towarzystwa ludzi. Potrafie wymyslec 300 powodow dlaczego nie mogę się z kims spotkać, a już spotkanie "na spontanie" absolutnie odpada - musze się psychicznie przygotować Nie umiem z nimi rozmawiać, nie mam o czym, wydaje mi się ze jestem strasznie nudna osoba. Draznią mnie głupie gadki o niczym i puste pytania, często nie wiem jak się zachować. Ale... mimo to widze ze ludzie do mnie lgna? Nie wiem czym jest to spowodowane, bo nie daje ku temu powodow, ale często ludzie chcą ze mna utrzymywać kontakty. Z tym ze z mojego powodu znajomości te zazwyczaj szybko się urywają...nigdy nie zaproponowałam sama jakiegoś spotkania. A później wieczorami rozmyślam, jaka to samotna jestem i ze nie mam przyjaciol
Ale nie o tym - chciałam zaznaczyć ze mimo tego pracowałam w sklepie, w którym obsluga była na prawde kompleksowa - od powiedzenia dzień dobry, po konieczne spytanie się klientów czego szukają, doradzanie itp. i powiem Wam dziewczyny, ze da się, uważam ze dobrze sobie radziłam choć czasami czułam sie dziwnie... sama uciekam przed paniami ekspedientkami i się peszę ale w pracy tlumaczylam sobie ze to taka gra, takie mam wymaganie żeby nalozyc maskę i wczuć się w rolę - pomagalo. Jednak wiem ze to nie jest to co chciałabym robic do końca swoich dni

Z 3 ofert na które wczoraj zlozylam cv - jeden odzew dziś, niestety nie odebrałam bo nie slyszalam;/ 2 razy probowalam później oddzwonić ale nikt nie odbieral. Nie chciałam być natretna i wydzwaniać dalej. Jka myślicie, zadzwonią jeszcze? Czy może ja powinnam jutro sprobowac znowu? Jak nie wyjść na desperatke?

Zaraz będę przegladac ogłoszenia z dziś...
meida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 22:46   #2847
Nunum
Rozeznanie

ja przegladaam walsnie oferty i nawet 1 CV nie wyslalam..
Nunum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 23:06   #2848
lazada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meida Pokaż wiadomość
Z 3 ofert na które wczoraj zlozylam cv - jeden odzew dziś, niestety nie odebrałam bo nie slyszalam;/ 2 razy probowalam później oddzwonić ale nikt nie odbieral. Nie chciałam być natretna i wydzwaniać dalej. Jka myślicie, zadzwonią jeszcze? Czy może ja powinnam jutro sprobowac znowu? Jak nie wyjść na desperatke?

Zaraz będę przegladac ogłoszenia z dziś...
Możesz zadzwonić we wtorek koło 12, dasz im jeszcze chwilkę czasu, może sami odezwą się jeszcze raz
Stary 2013-11-08, 23:07   #2849
meida
Przyczajenie

u mnie tez posucha

lazada - tak też chyba zrobię choć nie wiem czy w weekend pracują. gorzej jak o mnie zapomną

Edytowane przez meida
Czas edycji: 2013-11-08 o 23:08
meida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 23:09   #2850
_nouvelle_
Rozeznanie

Łiiiiiii MAM PRACĘ !

Padnę ze szczęścia, zmęczenia po dziś i emocji, jutro pierwszy dzień.

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości