Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części?
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 10 18,87%
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 4 7,55%
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 2 3,77%
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 5 9,43%
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 14 26,42%
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 21 39,62%
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 2 3,77%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-08, 20:36   #781
banka26
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Też myślę o tym kubku ale sama już nie wiem. Ja nie chciałam dawać małej butli skoro ona nie chce. Teściowa jak to usłyszała to zaraz było ze to tylko problem, ale później trzeba wymyślać co dać dziecku jeść a jej starszy syn jadł z butli i grysiku mu narobiła i wiadomo było że pojedzony

Wiecie co z całego serca mam nadzieję, że ja lepiej wychowam swoje dzieci niż moja matka mojego brata. Takiego drugiego egoisty nie znam.Ja jak byłam na studiach to przyjezdzałam do domu w pt zeby pomóc mamie w sprzątaniu itd a ten pasożyt dzisiaj sobie dzwoni że jutro przyjedzie,a zaraz na fb pisze, że melanż. Matka urabia się po łokcie bo ja powiedziałam, ze za niego sprzątać nie będę np jego pokoju. A on królewicz przyjedzie jutro "rano" czyli po 12 ze stertą prania. Mamusia wypierze, wyprasuje, spakuje w niedziele obidaki na cały tydzień, da kase i tyle. A jak go nie daj boże obudzi za wcześnie w niedziele to jest darcie, że on chce sobie odpocząć, wyspać się. Była już policja, 24h na dołku, sprawa w sądzie, komornik itd. Ręce opadają a mamusia dalej podaje śniadanka do łóżka...
to u mnie z siostra tak jest tylko bez komornikow hehe , ma prawie 40 lat a mamusia pod nos obiadki , kanapeczki , dziecko jej odbbiera z przedszkola, masakra jakas
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ale Gabryniu ma jeszcze czas! a Flo z turlaniem sobie nie radzi. raczej z przypadku mu wychodzi. przyjaciolka pokazala mi, jak moge cwiczyc to przekrecanie sie - tak za nozki to sie robi. i wlasnie na poczatku jest problem z ta reka, wiec wtedy pomaga sie tak:
- najpierw zeby mlody wyjal raczke spod brzuszka, unosimy lekko bioderko z tej strony
- a jak raczka jest juz "wolna", ale nie chce jeszcze isc do przodu, to po troszeczku ja popychamy.
z ta raczka to juz po paru cwiczeniach zalapal o co biega
identycznie roobi reha Miska tez mu tak pomaga
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ja z zasady nigdy się na nic nie zgadzam jak ktoś dzwoni telefonem/ przyłazi do domu i coś proponuje. jakby mi to było potrzebne sama bym się zainteresowała tzn jeśli chodzi o telemarketing to zawsze jestem bardzo miła, uprzejma, "tak, oczywiście, świetna oferta" "to możemy pani przysłać?" "NIE" nigdy na nic się nie zgodziłam jeszcze. najśmieszniejsze jak pracowałam w księgarni i telemarketerzy z tej firmy do mnie dzwonili i proponowali jakieś albumy itp a ja im tłumaczyłam że naprawdę je dobrze znam i że one są paskudne a potem już w ostateczności że pracuje w tej księgarni i z moją zniżką pracowniczą mogą się schować ze swoimi ofertami

my po rehabilitacji, Młody padł, ja ogarnęłam dom. mamy paskudnego grzyba na ścianach w zeszłym roku był w małym pokoju, w rogu, pomogło wietrzenie i pochłaniacz wilgoci, teraz się robi też w salonie koło okna, paskudna czarna ścieżka już nie wiem co w tym robic, macie jakieś sposoby?
jestem nieprzytomna, Przemek od kilku tygodni budzi się kilka razy w nocy, popłakuje przez sen za smokiem, dostaje go, za pół h powtórka z tym te nie mam pomysłu już co robić ... dziś na dodatek źle miał pampka zapiętego i się zasikał i nie wiedziałam dlaczego tak płakusia, dawałam mu ciągle smoka, zasypiał i się zaraz budził i zaś płacz ... myślałam że z głody więc zrobiłam mleko, wyciągnęłam na przewinięcie i dopiero wymacałam że mokry ... no ale za to zasnął przewinięty, najedzony i przebrany
o wspolczuje ale co pomoze nie wiem pewnie wietrzenie i odgrzybianie jakims srodkiem
Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
W przyszłym tygodniu wybieramy się do lekarza więc zapytam na wszelki wypadek. Wody nie podaję. A ile tej wody i jakiej?
Musiałabym podawać łyżeczką
Pakuje paluchy do dzióba to chyba na zęby ale kciuka nie ssie na szczęście.
witaj
u nas też był problem z kupami ale wszystko sie unormowało dzięki podawaniu suszonej śliwki/moreli - odrobinkę no i woda do picia, mój też jest anty smoczkowy ale ładnie pije z doidy cup wodę i na dniach nauczył się z niekapka aventu - jak masz w domu jakąś butelke tej firmy to możesz końcówke dokupić za pare zł

--
wróciliśmy ze spaceru, zrobiłam przepyszny obiad z łososiem i mascarpone - dzieki hump lubie takie obiady - gdy makaron dłuzej sie gotuje niz zrobienie sosu
kupiłam malemu gryzak do owoców i pieknie wyciumkał jabłko - ze sloiczka nie ruszy
obiad dzisiejszy standardowo wypluty, z torbami pójde jak on tak bedzie jadł [/QUOTE]
oo a co to za przepis??
Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
właśnie ja też chce jakiś dobry kubek niekapek... mam dwa : jeden z ikei, drugi TT, ale nie umie pić - większość wylewa... wydaję mi się, że za szybko leci...

a tak w ogóle to moje dziecko nic nie chce pić... więc kupiłam sok jabłkowy z hippa, dałam z butli, z niekapka, z łyżeczki ... nic
wczoraj kupiłam sok bananowy, z butli nie, z niekapka próbował, ale nie radzi sobie, a z łyżeczki pięknie je (pije )
ja mam aventa po 6 mies. nie cieknie z niego
Cytat:
megusia, ja tez z Florkiem razem spie, a mezowi tez to pasuje i nie wyobraza sobie, zeby moglo byc inaczej

hump, ja tez zrobilam ten obiad, tylko ze troche () pozmienialam: dalam normalnego lososia i creme fraiche. i chrzanu troche tez jeszcze dla urozmaicenia ale dobre jest!
a co do I. - wez go raz na caly dzien do pracy, jak tam taki grzeczny jest
my tez spimy z M. od polowy nocy
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Dziewczyny help bo nie wiem co robić

Wojtuś od pierwszej morfologii zrobionej kiedy miał 1,5 miesiaca miał podwyższony Aspat i Alat (związane z wątrobą). Jak miał 1,5 misiąca to byly w granicach 100 , a teraz są około 70 jeden, 50 drugi, norma okolo 30.

No i jak wychodziliśmy ze szpitala wtedy to dostałam skierowanie do gastrologia.. ale jak dzwoniłam gdziekolwiek to wolnych miejsc nie ma i ze w grudniu dzwonic to zapiszą na następny rok...

Przez to, że robiliśmy morfologie i one się zmniejszyly to w koncu tego gastrologa olałam.. Teraz jednak przy szczepieniu znowu dostałam skierowanie do gastrologa na cito.. głównie po to, żeby zrobić badania w kierunku toksoplazmozy i cytomegalii.. i znaleźć w koncu przyczynę dlaczego te enzymy są cały czas podwyższone... Z usg jamy brzusznej nic nie wyszło.. 2 razy robiliśmy...

Dzwoniłam znowu do przychodni gastrologicznej ze mam skierowanie na cito i czy mogę przyjechać zapytać lekarze czy nas przyjmie.. Rejestracja odesłała mnie do lekarza..

Lekarka skolei mi powiedziała, że do przychodni gastrologicznej mogę przyjść o ile są miejsca (nie ma) a jak nie ma to mogę przyjechać na izbę przyjęć i jeżeli tam lekarz stwierdzi ze są podstawy do przyjęcia do szpitala to mnie przyjmą na oddział i wtedy zrobi się badania - 3 dni przynajmniej leżenia.. Lekarka jeszcze powiedziała, że w przychodni mi nie zrobią tych badań bo to powinna zlecić pediatra i z gotowymi badaniami możemy przyjść do gastrologa zeby orzekł co o tym myśli...ale nie byla tego pewna bo ona na oddziale w szpitalu pracuje...

No i teraz nie wiem co ja mam robic - pediatra mówi, że ona tego nie zleci, tzn niby może zlecic ale będą wtedy płatne - 200 zł... (po 50 zł za każe badanie), tamta twierdzi ze mi też tego nie zrobią.. Ja to i mogę zaplacić za te badania tylko wlasnie nie wiem gdzie ja mam się w koncu zglosic zeby mi to zrobili??? I co w ogóle robić??
Marchewka ja bym poszla do tej przychodni i poprosila z kierownikiem przychodni i zazadala od niego odmowy przyjecia dziecka ze skierowaniem na cito , na papierze i napewno miejsce sie znjdzie , l. rodzinny nie ma juz mozliwosci wypisac skierowania na specjalistyczne badania krwi , chyba ze platne, idac do gastroentorologa- najlepie w szpitalu badz przychodni przy szpitalnej, i wtedy on zleca na miejscu badania z krwi w ich labolatorium ... ja bym zawalczyla albo odpuscila i poszla odrazu prywatnie ...
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 20:41   #782
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Wiecie co z całego serca mam nadzieję, że ja lepiej wychowam swoje dzieci niż moja matka mojego brata. Takiego drugiego egoisty nie znam.Ja jak byłam na studiach to przyjezdzałam do domu w pt zeby pomóc mamie w sprzątaniu itd a ten pasożyt dzisiaj sobie dzwoni że jutro przyjedzie,a zaraz na fb pisze, że melanż. Matka urabia się po łokcie bo ja powiedziałam, ze za niego sprzątać nie będę np jego pokoju. A on królewicz przyjedzie jutro "rano" czyli po 12 ze stertą prania. Mamusia wypierze, wyprasuje, spakuje w niedziele obidaki na cały tydzień, da kase i tyle. A jak go nie daj boże obudzi za wcześnie w niedziele to jest darcie, że on chce sobie odpocząć, wyspać się. Była już policja, 24h na dołku, sprawa w sądzie, komornik itd. Ręce opadają a mamusia dalej podaje śniadanka do łóżka...
ehh dorosły chlop, a dla mamy wiecznie maly synek. szkoda, ze nie docenia ile ma dzięki rodzicom.

a teściowej nie słuchaj ona już swoje dzieci odchowala, teraz Ty masz swoja szanse.

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
hahah no ta ostatnio spadlam w rankingach hehe musze z nauczelka D. pogadacze cholra przez te zadania domowe wiza zaniedbuje a tak byc nie moze
koniecznie tak zrob powazie pierwszaki maja az tyyyyle zadań?

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dobra to może być kolejny tydzień...chyba, że znajdziesz ten zaczyn w netcie to może uda mi się go zrobić, choć na pewno nie będzie tak dobry jak przesłany od dobrego ludzia
dobry ludz na pewno go do Ciebie wysle tylko bez sensu żeby teraz stal gdzies w sortowni...w sumie mogę wyslac go we wtorek. postoi u mnie, a Ty sobie zrobisz poniedziałek w inny dzień hehe.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 20:47   #783
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ehh dorosły chlop, a dla mamy wiecznie maly synek. szkoda, ze nie docenia ile ma dzięki rodzicom.

a teściowej nie słuchaj ona już swoje dzieci odchowala, teraz Ty masz swoja szanse.
Nie zamierzam. Ostatnio co rusz mi podpada.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 20:48   #784
diabli
Zakorzenienie

z Adasiowo-Cynamonowej kroniki

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=616
Stary 2013-11-08, 20:59   #785
modro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez megusia87 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, jako 'świeżak' wypada się przywitać

Jestem mamą 5-cio miesięcznego szkraba.

Fajnie że jest takie forum, można się 'odchamić' w gronie o wspólnych kupkowo-ząbkowych zainteresowaniach

Pozdrawiam Was wszystkie

Odnośnie poprzedniego postu - u nas też zaczyna się ząbkowy temat, dziąsełka na dole podpuchnięte, mały pindzi od rana do wieczora ale na szczęście noce przesypia. Zobaczymy jak będzie dalej. Jak bardzo daje w skórę smaruję dentinoxem. Koleżanka stosowała camilię - czy któraś z Was miała z tym do czynienia?
Witaj u nas nic nie działa, ani camilia, ani calgel, podaje paracetamol jak jest już masakra.

Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość
Dziś byłam pierwszy dzień w pracy i jestem w szoku, towarzystwo mam młode w pokoju, jeden puszcza ciągle jakieś piosenki, inni kłócą się dwie godziny na Skype z jakiej knajpy zamawiać obiad, ja dopiero po 4 h dostałam laptop do pracy, więc zanim wszystkie jeszcze hasła dostałam to pracowałam z 2 h Ale najcudowniejszą wiadomością było to że jak do domu wróciłam, Adi smacznie spał, a niania mówiła że to aniołek i z chęcia będzie przychodić, bo on grzeczny jest. Czasami pomarudzi, ale lubi się bawić i często się uśmiechał
Ale super wyszło Możesz spokojnie pracować nie martwiąc się, jak mały, zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
ja dosłownie na moment, bo zaraz idę spać,bo umieram ze zmęczenia

Elusiek
- super,że w pracy fajnie ,no i że Adi jest aniołkiem i sobie dzielnie radzi

z Wojtkiem chyba nie zostałaby żadna niania, no chyba, ze za 5 tysiaków, bo z takim dzieckiem to trzeba mieć cierpliwość...

ja już nie wiem co my robimy źle?
moja mama twierdzi,ze W. jest "rozpuszczony i wymusza" ;/ super ,prawda?
on ryczy praktycznie od urodzenia- najpierw kolki teraz te nieszczęsne zęby ,prawie w ogóle się nie uśmiecha
nie sądziłam,ze tak to wszystko bedzie wyglądało
czasem chciałabym po prostu wrócić do pracy ( a to jest niemoźliwe) a potem przyjsc do domu i zobaczyc uśmiechnięte i radosne dziecko

przepraszam, wyżaliłam się
Nic nie robisz źle, po prostu dzieci są różne i Wy macie akurat taki egzemplarz. Ja miałam taki za 1 razem, nic się wówczas nie cieszyłam macierzyństwem, kolki masakryczne najpierw, potem maruda pozostała jeszcze jakiś czas, no szkoda gadać. Teraz, z perspektywy czasu mogę Ci powiedzieć jedno - po prostu musisz przy nim być i go wspierać, bo on Ciebie bardzo potrzebuje, zwłaszca jak cierpi. Wierz mi, wynagrodzi Ci całe Twoje zmęczenie i za jakiś czas nie będziesz pamiętać tych złych chwil, choć teraz wydaje Ci się to niemożliwe

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
wiem o co się miałam jeszcze pytać - jak wracam do pracy to przysługuje mi przerwa na karmienie (o ile karmię piersią), w związku z tym czy potrzebuję jakieś zaświadczenie dla pracodawcy o kp? jeśli tak to od kogo: mojego internisty, gina czy pediatry młodego?

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

normalnie szuka się oszczędności na każdym kroku licząc że nie będzie się komuś chciało fatygować po skierowanie raz po raz

a w ogóle jest tu ktoś poza diabli? bo tak patrzę sobie na ekran i na zmianę sobie gadamy nadrabiając
Ja do swojej pracy 3 lata temu zanosiłam od pediatry, ale powinno im wystarczyć Twoje oświadczenie.

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 21:00   #786
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
hej...hej....

jestem..
hej hej
Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
A zapomniałam Wam pisać, że wczoraj dostałam ochrzan od Tż że wpuszczam obcych do domu przyszła jakaś baba i zrozumiałam że z firmy energetycznej z którą mamy umowę i że mogę mieć zniżkę to wpuściłam. Ale w trakcie rozmowy okazało się że to inna firma ale oni z moją współpracują i w ogóle luzik. No ale nie uwierzyłam i podziękowałam. NA SZCZĘŚCIE. Mąż sprawdził i to oszuści! podpisując z nimi umowę zapłaciłabym karę u swojego dostawcy albo u nich koszty manipulacyjne czy jakieś tam 300 zł No więc więcej obcych nie wpuszam
uważajcie na tych ściemniaczy wszystkich. Ja już domofon przestanę odbierać bo albo reklamy chcą do skrzynki wrzucać albo kity mi wciskać
ja nie wpuszczam jak sie nikt nie umowi i nie wiem z kim rozmawiam to nie ma opcji heee brawo za czujnosc
Stary 2013-11-08, 21:01   #787
karolina2121
siedzę i myślę

Budyniek Ty chyba podajesz Nutramigen ? kupujesz na recepte czy bez ? ile placisz ? musze sprobiwac podac go Antkowi, bo jego buzia wyglada coraz gorzej i na dodatek swedzi go i strasznie sie drapie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-08, 21:03   #788
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Mój nie dość że wykorzystuje, to jeszcze lecą przekleństwa, wyzwiska itd. Na prawdę wolę jak go w domu nie ma.
Ostatnio przyjechał i w sobotę jak zwykle szlajał sie z kolegami. Przyszedł do domu a ja w pokoju słysze dudnienie. Mała zasypia. Patrzę przez okno a jego koledzy stoją pod oknem i muza na ful. Więc mu mówię, żeby poprosił, żeby usiczyli na co on do mnie "To sobie na policje zadzwoń". Na następny dzień mi mówi, że jestem "chora na mózg" bo ta muzyka wcale głośno nie była. Taaa a ja ją w pokoju słysz łam i mój Tż też. Generalnie małą się nie przejmuje. Wraca do domu o 3 tłucze się po kuchni, kroi na krajalnicy...
A mama tego nie widzi czy po prostu nie chce sie odzywać? Mój Młody też raz miał przypał z policją, spędził noc w areszcie a raz nadział się na bramę cmentarną ale po każdym przypale miał w domu taką awanturę że potem chodził jak w zegarku. Teraz już wyrósł z takich akcji ale dalej jest synusiem mamusi i zawsze już tak raczej będzie
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 21:16   #789
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
((
Cytat:

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

dobry ludz na pewno go do Ciebie wysle tylko bez sensu żeby teraz stal gdzies w sortowni...w sumie mogę wyslac go we wtorek. postoi u mnie, a Ty sobie zrobisz poniedziałek w inny dzień hehe.
bywa ze i 3-4h odrabia masakra
Cytat:
komiksowa, ja wlasnie dlatego kupilam dwa kombinezony. zeby na zmiane miec i jeden jest ze stopkami, a drugi bez - ten co pokazalam. dostalismy fazowe buciki a'la emu, akurat kolorystycznie do tego kombinezonu beda pasowac, no wiec calkiem fajny zestaw sie z tego robi

musze pochwalic mojego Florcia coraz lepiej radzi sobie na brzuszku, podnosi juz dupcie, choc niezdarnie jeszcze. i jak sie wkurzy i akurat nie lezy szczeka na swojej piastce, to sie nawet na prostych ramionach podnosi. pytalam lekarza, czemu przy ostatnim badaniu zaznaczyl, ze mlody nie jest rozwiniety jak rowiesnicy, czy moze mam cos z nim pocwiczyc. a ten na to: nie nie, prosze sie nie przejmowac, on jest bardzo dobrze rozwiniety, lepiej niz niejeden zdrowy rowiesnik, tylko przez jego niska saturacje nie ma prawa byc oznaczony jako w pelni “normalny“, bo to o rozwoj fizyczny i psychiczny, ale i tez o stan zdrowia chodzi. no to jestem spokojna. kocham bardzo moja zabe...

my tez mamy takie buciki na zime
brawo dla Flo , widzisz moj tez niby do tylu ale niby nie heee reha mowi ze trzeba mu odpowiedni kierunek pokazac
Cytat:
A my dziś kończymy 5 miesięcy!!
brawooo

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
((
Cytat:

Cytat:
komiksowa, ja wlasnie dlatego kupilam dwa kombinezony. zeby na zmiane miec i jeden jest ze stopkami, a drugi bez - ten co pokazalam. dostalismy fazowe buciki a'la emu, akurat kolorystycznie do tego kombinezonu beda pasowac, no wiec calkiem fajny zestaw sie z tego robi

musze pochwalic mojego Florcia coraz lepiej radzi sobie na brzuszku, podnosi juz dupcie, choc niezdarnie jeszcze. i jak sie wkurzy i akurat nie lezy szczeka na swojej piastce, to sie nawet na prostych ramionach podnosi. pytalam lekarza, czemu przy ostatnim badaniu zaznaczyl, ze mlody nie jest rozwiniety jak rowiesnicy, czy moze mam cos z nim pocwiczyc. a ten na to: nie nie, prosze sie nie przejmowac, on jest bardzo dobrze rozwiniety, lepiej niz niejeden zdrowy rowiesnik, tylko przez jego niska saturacje nie ma prawa byc oznaczony jako w pelni “normalny“, bo to o rozwoj fizyczny i psychiczny, ale i tez o stan zdrowia chodzi. no to jestem spokojna. kocham bardzo moja zabe...

brawo dla Flo , widzisz moj tez niby do tylu ale niby nie heee reha mowi ze trzeba mu odpowiedni kierunek pokazac
Cytat:
brawooo

Maluska EMIL wymiata , no szok normalnie super silny facet
Stary 2013-11-08, 21:17   #790
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
A mama tego nie widzi czy po prostu nie chce sie odzywać? Mój Młody też raz miał przypał z policją, spędził noc w areszcie a raz nadział się na bramę cmentarną ale po każdym przypale miał w domu taką awanturę że potem chodził jak w zegarku. Teraz już wyrósł z takich akcji ale dalej jest synusiem mamusi i zawsze już tak raczej będzie
Mama chyba udaje że wszystko jest ok. Jak ja jej coś mówię to zawsze się denerwuje i odpowiada mi "może dożyję i zobaczymy jak Ty wychowasz swoje" Nie powiem miłe to nie jest bo brzmi jakby mi życzyła żebym miała jak ona. Wiele razy jej mówiła, że ma do czynienia z narkotykami,a jak siedział na dołu to był bek i lament a jak już go wypuścili to szczęście że wyszedł. Ona jego występki zwala na kolegów.
Darła się dzisiaj że co ona ma czekać z praniem aż on łaskawie przyjedzie. To jej mówię niech sobie wypierze sam na mieszkaniu to mi powiedziała " no pewnie i będzie jak menem w nie wyprasowanym chodził"

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 21:18   #791
antoinettee
Zadomowienie

Dziewczyny witam się wreszcie na nowym wątku. Sorrki, że tak mało piszę ale kompletnie się z niczym nie wyrabiam

Cytat:
ja z zasady nigdy się na nic nie zgadzam jak ktoś dzwoni telefonem/ przyłazi do domu i coś proponuje. jakby mi to było potrzebne sama bym się zainteresowała tzn jeśli chodzi o telemarketing to zawsze jestem bardzo miła, uprzejma, "tak, oczywiście, świetna oferta" "to możemy pani przysłać?" "NIE" nigdy na nic się nie zgodziłam jeszcze. najśmieszniejsze jak pracowałam w księgarni i telemarketerzy z tej firmy do mnie dzwonili i proponowali jakieś albumy itp a ja im tłumaczyłam że naprawdę je dobrze znam i że one są paskudne a potem już w ostateczności że pracuje w tej księgarni i z moją zniżką pracowniczą mogą się schować ze swoimi ofertami

my po rehabilitacji, Młody padł, ja ogarnęłam dom. mamy paskudnego grzyba na ścianach w zeszłym roku był w małym pokoju, w rogu, pomogło wietrzenie i pochłaniacz wilgoci, teraz się robi też w salonie koło okna, paskudna czarna ścieżka już nie wiem co w tym robic, macie jakieś sposoby?
jestem nieprzytomna, Przemek od kilku tygodni budzi się kilka razy w nocy, popłakuje przez sen za smokiem, dostaje go, za pół h powtórka z tym te nie mam pomysłu już co robić ... dziś na dodatek źle miał pampka zapiętego i się zasikał i nie wiedziałam dlaczego tak płakusia, dawałam mu ciągle smoka, zasypiał i się zaraz budził i zaś płacz ... myślałam że z głody więc zrobiłam mleko, wyciągnęłam na przewinięcie i dopiero wymacałam że mokry ... no ale za to zasnął przewinięty, najedzony i przebrany
Pytałam męża. Podobno w sklepach z farbami są takie środki, że zamalowujesz i po sprawie. To ustrojstwo jakoś zabija tego grzyba. On malował u jakichś ludzi całą ścianę tym specyfikiem i do tej pory nic im nie wychodzi a ciągle mieli z tym problem.
Stary 2013-11-08, 21:23   #792
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
((
Cytat:

Cytat:

Cytat:
brawooo

Maluska EMIL wymiata , no szok normalnie super silny facet

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
Budyniek Ty chyba podajesz Nutramigen ? kupujesz na recepte czy bez ? ile placisz ? musze sprobiwac podac go Antkowi, bo jego buzia wyglada coraz gorzej i na dodatek swedzi go i strasznie sie drapie

a moze sprobuj od pepti bo po normalnym mleku na nutra przejsc to masakra , moj m. mial glodowke dobe bral lyka i darl sie i tak cala dobe a ja co mu butle robilam to myslalm ze pawia puszcze blee
pepti i nutra sa w podobnych cenach 1 sa drozsze kolo 12-13 zl za puszke na recepte bez recepty kolo 22-23 zł, recepte moze wypisac pewdiatra ale powinien miec podkladke od specjalisty np.alergologa o koniecznosci podawania tego mleka
Stary 2013-11-08, 21:46   #793
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zamierzam. Ostatnio co rusz mi podpada.
jak moja

szafa stoi!!! jutro sprzedaje mala babci i czeka mnie wielkie sortowanie szmat najlepiej byłoby podstawić pod dom kontener ulatwiloby mi to zycie.
Stary 2013-11-08, 21:47   #794
deb
Zakorzenienie

Cześć przyszłam tylko powiedzieć dobranoc
mąż znowu mecz oglądał - bosh czy w zimę też grają?? ciągle te mecze a ja się męczę
ponadrabiam pewnie po weekendzie

Xal - mąż nie kupił tego odkurzacza bo w sklepie się okazało że końcówkę ma owalną i by katarek nie pasował..więc polujemy dalej na jakąś taniochę
Stary 2013-11-08, 21:50   #795
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Mama chyba udaje że wszystko jest ok. Jak ja jej coś mówię to zawsze się denerwuje i odpowiada mi "może dożyję i zobaczymy jak Ty wychowasz swoje" Nie powiem miłe to nie jest bo brzmi jakby mi życzyła żebym miała jak ona. Wiele razy jej mówiła, że ma do czynienia z narkotykami,a jak siedział na dołu to był bek i lament a jak już go wypuścili to szczęście że wyszedł. Ona jego występki zwala na kolegów.
Darła się dzisiaj że co ona ma czekać z praniem aż on łaskawie przyjedzie. To jej mówię niech sobie wypierze sam na mieszkaniu to mi powiedziała " no pewnie i będzie jak menem w nie wyprasowanym chodził"
Widać, że mama chce dla niego jak najlepiej, a on to bezczelnie wykorzystuje bo pewnie uważa, że to jest jej obowiązek. I dopóki mama się nie postawi albo brat z tego nie wyrośnie to pewnie tak będzie dalej...:/
Stary 2013-11-08, 21:51   #796
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
mąż znowu mecz oglądał - bosh czy w zimę też grają?? ciągle te mecze a ja się męczę

Xal - mąż nie kupił tego odkurzacza bo w sklepie się okazało że końcówkę ma owalną i by katarek nie pasował..więc polujemy dalej na jakąś taniochę
a to ten katarek nie pasuje do wszystkich odkurzaczy??
Stary 2013-11-08, 21:55   #797
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
helo

nie mam weny na nadrabianie jakoś
u nas ok, dziś basen wczoraj byliśmy na mega spotkaniu mam z dziećmi - 27 mam + dzieciarnia działo się a rano byliśmy na bardziej kameralnym spotkaniu mam noszących-chustujących

Pawie oczko zauważyłam w starym wątku, że pytałaś o mojego brata. Miał 2 latka

może wieczorem coś poczytam więcej
Doczytalam pozniej biedulek

A coz to za spotkanie? Fajnie Wam
Stary 2013-11-08, 22:00   #798
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:

A to nie chcecie kupić na allegro? za 100 coś znajdziecie.
Stary 2013-11-08, 22:07   #799
karolina2121
siedzę i myślę

Banka on teraz pije bebiko ha , dlugu czas bylo ok, a teraz znowu to samo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-08, 22:13   #800
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość
Dziś byłam pierwszy dzień w pracy i jestem w szoku, towarzystwo mam młode w pokoju, jeden puszcza ciągle jakieś piosenki, inni kłócą się dwie godziny na Skype z jakiej knajpy zamawiać obiad, ja dopiero po 4 h dostałam laptop do pracy, więc zanim wszystkie jeszcze hasła dostałam to pracowałam z 2 h Ale najcudowniejszą wiadomością było to że jak do domu wróciłam, Adi smacznie spał, a niania mówiła że to aniołek i z chęcia będzie przychodić, bo on grzeczny jest. Czasami pomarudzi, ale lubi się bawić i często się uśmiechał
dla Adiego

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:
ja dosłownie na moment, bo zaraz idę spać,bo umieram ze zmęczenia

Elusiek
- super,że w pracy fajnie ,no i że Adi jest aniołkiem i sobie dzielnie radzi

z Wojtkiem chyba nie zostałaby żadna niania, no chyba, ze za 5 tysiaków, bo z takim dzieckiem to trzeba mieć cierpliwość...

on ryczy praktycznie od urodzenia- najpierw kolki teraz te nieszczęsne zęby ,prawie w ogóle się nie uśmiecha
nie sądziłam,ze tak to wszystko bedzie wyglądało
czasem chciałabym po prostu wrócić do pracy ( a to jest niemoźliwe) a potem przyjsc do domu i zobaczyc uśmiechnięte i radosne dziecko

przepraszam, wyżaliłam się
Biedna

Ja bym skonsultowala to gdzies prywatnie...

3mam kciuki
Stary 2013-11-08, 22:50   #801
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Mój nie dość że wykorzystuje, to jeszcze lecą przekleństwa, wyzwiska itd. Na prawdę wolę jak go w domu nie ma.
Ostatnio przyjechał i w sobotę jak zwykle szlajał sie z kolegami. Przyszedł do domu a ja w pokoju słysze dudnienie. Mała zasypia. Patrzę przez okno a jego koledzy stoją pod oknem i muza na ful. Więc mu mówię, żeby poprosił, żeby usiczyli na co on do mnie "To sobie na policje zadzwoń". Na następny dzień mi mówi, że jestem "chora na mózg" bo ta muzyka wcale głośno nie była. Taaa a ja ją w pokoju słysz łam i mój Tż też. Generalnie małą się nie przejmuje. Wraca do domu o 3 tłucze się po kuchni, kroi na krajalnicy...
Cytat:
to u mnie z siostra tak jest tylko bez komornikow hehe , ma prawie 40 lat a mamusia pod nos obiadki , kanapeczki , dziecko jej odbbiera z przedszkola, masakra jakas
No to dziewczyny nie zachęcanie do tego by dziecko miało rodzeństwo

Cytat:
Jedno dobre, tym razem nic się nie pogarsza, a Skok i ząbki to zupełnie takie normalne sprawy.

Cytat:

Moja koleżanka podaje i na receptę za puszkę płaci 8-9 pln, bez jest jakieś strasznie drogie ( chyba z 40 pln) a podobno na krótko starcza

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 06:59   #802
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
W środę byliśmy u okulisty z oczkiem Leona. Było cały czas szkliste, łezki spływały po zewnętrznej stronie i robiły się straszne śpiochy. Myślałam, że kanalik zatkany, więc robiłam masaże ale nic nie dało. Pani doktor wzięła wymaz i okazało się, że hoduje się gronkowiec:/czekamy teraz na wyniki i pewnie jakiś antybiotyk...
za oczko

Cytat:

współczuję mamie że dała się wrobić w taki układ

Cytat:
podczas pierwszego dzielenia miałam za dużo dobrych ludzi wokół wszyscy chcieli, a to przecież tylko 2 nadwyżki, (bo ciasto dzielisz na 4, z czego jedna pieczesz, jedna sobie zostawiłam, a 2 oddalam). drugim razem była u mnie tesciowa...i pod wpływem ciśnienia i adrenaliny wrzuciłam na blache caaale ciasto bez dzielenia. na szczęście mama miała 1 czesc dla dobrych ludzi...wiec znow je hoduje jutro już dzielenie na części. i mogłabym wyslac, ale teraz w pon swieto i boje się, ze Ci to nie dojdzie w 100% dobre wiec może w przyszłym tyg? bo jeszcze nam się to ciasto nie znudzilo...
ps. siostra mnie uswiadomila, ze w necie można znaleźć przepis na ten zaczyn i nie musze go piec co tydzień do usranej śmierci
o jakby siostra lub ty znalazła przepis w necie na zaczyn to daj znać
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 07:01   #803
vil84
Wtajemniczenie

dzień dobry w miarę się wyspałam bo mąż dyżurował przy Młodym. zaś się budził co chwila nie mam pomysłu co z tym zrobić. to ze obudził się o 2 w poprzek łóżka i płakał bo się zaklinował to jedno, ale poza tym co chwila popłakuje przez sen za smoczkiem, jak mu wypadnie a on się lekko rozbudzi to zaś płacz, i tak może być 10 razy w nocy ....
i tak od ponad miesiąca ....
zbieramy się powoli i jedziemy do neurologa

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 07:14   #804
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry w miarę się wyspałam bo mąż dyżurował przy Młodym. zaś się budził co chwila nie mam pomysłu co z tym zrobić. to ze obudził się o 2 w poprzek łóżka i płakał bo się zaklinował to jedno, ale poza tym co chwila popłakuje przez sen za smoczkiem, jak mu wypadnie a on się lekko rozbudzi to zaś płacz, i tak może być 10 razy w nocy ....
i tak od ponad miesiąca ....
zbieramy się powoli i jedziemy do neurologa

Trzymam kciuki!

karolina też bym spróbowała raczej pepti!to tak samo hydrolizat ale lepszy w smaku! Ale myślę, że na jakąkolwiek poprawę na skórze to trzeba liczyć dobyr tydzień.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 07:15   #805
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
oo a co to za przepis??
bardzo prosty: na masło z oliwą wrzuca się ząbek czosnku, podsmaża się wędzonego łososia, dodaje się mascarpone żeby się roztopiło i sos do makaronu gotowy

Cytat:

Cytat:
to ja wolę swoją wyrodność, i niech mi się to nie popsuje
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 07:20   #806
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm wiesz wymuszanie to chyba poznać po tym, że jak robisz to co dziecko chce to się ucisza, uśmiecha. Tak mi się wydaje. A z tego co piszesz, to jak płacze to i na rękach też płacze, więc to raczej nie to.
Cytat:
hehe zapraszam wsun lyzeczke delikatnie do buzi i postaraj się ja tak jakby oprzec na jezyku - tak jak Ty sama jesz. zmiatasz wargami z lyzki . jezyk może być trochę podwinięty, później mala sama do tego dojdzie, ze nic jej to nie daje. na razie ma odruch jak do ssania stad Wasze problemy powoli, dotrzecie się najważniejsze żeby jedzenia nie wrzucać do buzi, można go trochę "zmiatac" gorna warga, ale nie dziaslem.
Dzisiaj kolejne próby. Idziemy do kuzyna na imieniny i będą rodzice. Dałam im za zadanie przywieźć wszystkie płytsze łyżeczki z domu. Dla wnusi chyba poświęcą jedną z kompletu na jakiś czas
Cytat:
W którym sklepie? U mnie nadal nie ma, u rodziców w BB też nie.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 08:10   #807
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
No to dziewczyny nie zachęcanie do tego by dziecko miało rodzeństwo

Jedno dobre, tym razem nic się nie pogarsza, a Skok i ząbki to zupełnie takie normalne sprawy.

Moja koleżanka podaje i na receptę za puszkę płaci 8-9 pln, bez jest jakieś strasznie drogie ( chyba z 40 pln) a podobno na krótko starcza
1 jest drozsza kolo 11-12 na recepte puszka 350 gr. Bez recepty fakt ponad 30 zl i do tego mega smierdzi hehehe

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
bardzo prosty: na masło z oliwą wrzuca się ząbek czosnku, podsmaża się wędzonego łososia, dodaje się mascarpone żeby się roztopiło i sos do makaronu gotowy

to ja wolę swoją wyrodność, i niech mi się to nie popsuje
O Rzeczywiscienprosty przepis dzieki

Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2013-11-09, 08:38   #808
Veronic
Wtajemniczenie

hejj

za nami lepsza noc, plakal od 2 do 3 ,ale i tak sie wyspalam, cALE SZZzczescie,bo jestem dzisiaj z nim do wieczora sama

teraz cisnie kupe, ale cos wycisnac nie moze... pewnie znowu przez ziemniaka, bo jadl 2 dni z rzedu
po szpinaku kupka szła gładko

musze dzis ogarnac chałupe, odkurzyc itd , ciekawe czy mi mlody pozwoli

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość

Nic nie robisz źle, po prostu dzieci są różne i Wy macie akurat taki egzemplarz. Ja miałam taki za 1 razem, nic się wówczas nie cieszyłam macierzyństwem, kolki masakryczne najpierw, potem maruda pozostała jeszcze jakiś czas, no szkoda gadać. Teraz, z perspektywy czasu mogę Ci powiedzieć jedno - po prostu musisz przy nim być i go wspierać, bo on Ciebie bardzo potrzebuje, zwłaszca jak cierpi. Wierz mi, wynagrodzi Ci całe Twoje zmęczenie i za jakiś czas nie będziesz pamiętać tych złych chwil, choć teraz wydaje Ci się to niemożliwe
dzieki

== miłego dnia

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Hmmm wiesz wymuszanie to chyba poznać po tym, że jak robisz to co dziecko chce to się ucisza, uśmiecha. Tak mi się wydaje. A z tego co piszesz, to jak płacze to i na rękach też płacze, więc to raczej nie to.

oczywiscie czasem tez tak jest
ale jak sie prezy ,wygina, rzuca w lozeczku i płacze ,albo wybudza z krzykiem, to widze ze cos go boli, moja mama chyba jednak tego nie rozumie
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 08:49   #809
karolina2121
siedzę i myślę

a czym sie rozni ten Nutramigen od pepti czy bebiko ha?

Stary 2013-11-09, 08:52   #810
cloche
Zakorzenienie

w mlekach HA, czyli tych pepti itp., sa alergeny, ale te bialka sa jakby rozbijane na mniejsze. a w nutramigenie alergenow NIE MA wcale HA podaje sie prewencyjnie dzieciom z zagrozeniem alergii. do okolo pol roczku, potem to juz wsio ryba. a nutre sie daje dzieciom z alergiami.
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości