|
|
#91 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: czy ktoś szuka pracy?
Ej, no ja myslę że 900 zł to jest mało na nasze czasy - ale co zrobić jak pracodawcy tego nie pojmują?? A tak nawiasem mówiąc jak myślicie ile zarabia doradca klienta w banku? Pewnie też niewiele...
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#93 |
|
Zadomowienie
|
No tak... Ale z drugiej strony lepszy rydz niż nic. Tak sobei myślę, że teraz jak nie mam żadnej pracy to nawet wezmę tą za małe pieniądze - przynajmniej na jakieś rachunki będzie, a zawsze to jakiś dodatkowy punkt w życioryscie. No i szukać można dalej przecież...
|
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też przyłączam się do osób poszukujących pracy. Wysłałam już multum CV i listów motywacyjnych. Niestety, odzew jest minimalny. Co miesiąc jeżdżę do UP podpisać "gotowość do podjęcia pracy", ale tam też nie mają żadnych ofert
Jak już coś jest to prace fizyczne, których oczywiście nie bałabym się podjąć, ale w większości są to zajęcia dla ludzi z konkretnym wykształceniem zawodowym Czasami się zastanawiam, po co mi studia licencjackie, po co teraz studia uzupełniające skoro i tak nie mam pracy w tym zawodzie (ani w innym)...
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
Ja takze poszukujaca
U mnie w miescie jest pelno ofert dla mezczyzn oraz kelnerek i kucharek a w biurach robia fikcyje rekrutacje i przyjmuja tylko osoby ze znajomosciamy.Normalnie Super ... chyba naprawde zeby sie czegos dorobic trzeba wyjechac a u mnie to odpada
|
|
|
|
|
#96 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm w mojej głowie też czasami takie myśli sie pojawiają, ale jakos to będzie, jutro mam kolejna rozmowę i mam nadzieje ze w końcu coś sieruszy Cytat:
|
||
|
|
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak sobie myślę, że fajnie gdybym miała z tego chociaż część kasy na opłatę mieszkania, a z drugiej strony po odliczeniu pieniędzy na dojazd zostanie mi pewnie tylko kilka zł... No ale nic - umówiłam się z Panią na poniedziałek i wtedy wszystko będę wiedzieć.
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka opiekuje się 2-letnim dzieckiem i dostaje 3zł za godzinę.
|
|
#99 |
|
Zadomowienie
|
dołączam do waszego grona
![]() zapraszam na Wizażowe Społeczności - tam jest wątek dla osób poszukujących pracy
|
|
|
|
|
#100 |
|
Zadomowienie
|
juz niedlugo dolacze do waszego grona. jak tylko skoncze kurs wczerwcu biore sie za szukanie pracy jako barmanka (w najgorszym wypadku kelnerka)
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#102 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
do konca maja jestem na stażu wiec juz od 3 miesiecy szukam jakies pracy, bo wiem ze nie uda mi sie tam zalapac.CV i LM powysylane do wielu firm ale jakos nikt nie chce odpowiedziec
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem w trakcie poszukiwania pracy, tyle ze u mnie problem jest taki ze [studiuje dziennie], mam cholernie durny plan ze praktycznie nie mam kiedy pracowac, tzn nie tyle na ile by mnie zatrudnili
najbardziej boje sie tego, ze teraz jest duzo miejsc wolnych [chociaz patrzac po ogloszeniach im blizej wakacji tym mniej], a jak przyjdzie koniec czerwca to juz nic nie zostanie, a niestety wczesniej jeszcze mam praktyki i nie dam rady, jestem wsciekla jak cholera.... czasem tez sie zastanawiam po co mi studia [jedne juz skonczylam] |
|
|
|
|
#104 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja zarabiałam 7zł/h, trafiało się podwiezienie/odwiezienie raz na jakiś czas tylko pracowałam sporo bo czasem np cały dzień (jak nad dziennych miałam akurat dobry plan) jeśli rozpaczliwie szukasz pracy to bierz,jak nie to szkoda czasu teraz na umowę zlecenie zarabiam 6,25 do ręki, pracując w sklepie szczęsliwie (a może wcale nie..?) jestem jedną nogą w nowej pracy..
|
|
|
#105 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny i Chłopcy
!! Zapraszam każdą studentkę/studenta z Wawy i okolic do pracy w firmie h&r system!! jest to praca w charakterze Kelnerki, a co najlepsze samemu ustala sie sobie grafik kiedy chcesz i mozesz pracowac, stawka 0d 7 d0 9zl. wszystkich zainteresowanych i mających pytania zapraszam na moje gg 5436853
|
|
|
|
|
#106 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: czy ktoś szuka pacy?
Cytat:
![]() ![]() A PUP w moim mieście szuka mi stażu że strach, nawet jak sama załatwiłam z firmą że odbędę u nich ten staż to pani z PUP powiedziała nie w tym miesiącu panienko nie mamy pieniędzy już ZAłAMKA!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
|
#107 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
podbijam.
Czy sa tutaj jakies wizazanki poszukujace pracy obecnie? Zwlaszcza takie, ktore studiow jeszcze nie ukonczyly jak ja ?
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
ja szukam pracy. studia jedne skończone, drugie kończę. póki co marnie mi idzie, żeby nie powiedzieć, że wcale mi nie idzie to szukanie. rezultatów żadnych.
|
|
|
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie tez rezultatow zadnych, 2 miesiace juz Jestem juz coraz bardziej zalamana
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
i ja szukam pracy,jestem an 4 roku, mam 2 letnie doświadczenie zawodowe w pracy biurowej i takiej tez pracy szukam,lub ewentualnie w sklepie odzieżowym/obuwniczym, na razie kiepsko, ztym, ze ja już 1,5roku nie pracuje (mialam problemy zdrowotne) ale moje poszukiwania pracy trwają już dość długo,dodam że mieszkam w bardzo małej miejscowości gdzie bezrobocie jest ogromne, szukam oczywiście też wsąsiednich maistach i zobaczymy jak to będzie. Powodzenia dla wszsytkich szuakjących pracy>
|
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
w czerwcu skończyłam studia, w lipcu i sierpniu pracowałam dorywczo, na umowe zlecenie, potem zaczęłam szukac pracy. nie znalazłam i poszłam na staż, ale tylko na 3 miesiace dostałam. od stycznia znowu nie mam pracy ani stażu i szukam.
|
|
|
|
|
#113 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie w tym roku kończę studia, a że mam teraz dużo wolnego czasu pomyślałam, że może powinnam poszukać jakiejś pracy. Narazie na myśleniu się skończyło, ale przeglądając ogłoszenia myślę sobie, że może zamiast do liceum i na studia lepiej bym zrobiła idąc do szkoły fryzjerskiej... ogłoszeń na stanowisko fryzjera / kosmetyczki itd. jest przytłaczająca ilość :/
|
|
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
i ja szukam pracy, od 2 miesięcy siedzę w domu
Studia skończone prawie 2 lata temu. Wczoraj byłam na spotkaniu w sprawie pracy, mąż mi miał tylko towarzyszyć no ale zdecydował się wypełnić ankietę. Było ok 200 os przyjęli 8 w tym mojego TŻ
|
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
ja studiuję zaocznie i próbowałam szukać pracy choć troche związanej z moimi studiami ale niestety nie udało mi sie no i w koncu poszłam pracować na magazyn :/ tak źle nie jest no ale jednak zawsze miałam wyższe ambicje niz praca na magazynie, niestety taka jest prawda ze teraz o dobrą prace ciężko dlatego może jesli nie mozecie znaleźć pracy to poszukajcie przez agencje pracy, tam chyba zawsze kogoś potrzebują do pracy tyle ze wlasnie na mazgazyn albo na produkcje a w między czasie mozna rozglądać sie za czymś lepszym, przynajmniej ja tak planuje zrobić
|
|
|
|
|
#116 |
|
Raczkowanie
|
studiuję zaocznie i szukam pracy - ale tu gdzie mieszkam kiepsko z jakimiś ofertami:/ jak narazie wysyłam cv wszędzie gdzie się da - a jak zaliczę sesje będę chodziła po zakładach i się pytała:/
|
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam ogłoszenie
|
|
#118 |
|
Zadomowienie
|
też jestem z tych, które szukają. właściwie szukam od października zeszłego roku, do niedawna szukałam tylko u mnie w mieście, teraz szukam dalej.
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Potrzebuję pomocy. Muszę napisać list motywacyjny
Przez tel podpytałam co wymagają... Tak więc umiejętność obsługi programu do fakturowania i dokumentów magazynowych Ściągnęłam demo jakiegoś programu i coś bym umiała z tym zrobić ale oczywiście tylko podstawy. Nie pracowałam wcześniej z takimi programami a styczność miałam z nimi w szkole średniej w czasach kiedy na informatyce uczylismy sie tylko dos-a a dokumenty wypełnialiśmy ręcznie na druczkach. Jak napisać ten list żeby w ogóle zaprosili mnie na rozmowę :confuse d: . Zależy mi na tej pracy bo lekka i bardzo bliziutko do domku no i w ogóle praca Nie wiele takich ogłoszeń w moich stronach
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.

Jak już coś jest to prace fizyczne, których oczywiście nie bałabym się podjąć, ale w większości są to zajęcia dla ludzi z konkretnym wykształceniem zawodowym 
U mnie w miescie jest pelno ofert dla mezczyzn oraz kelnerek i kucharek
a w biurach robia fikcyje rekrutacje i przyjmuja tylko osoby ze znajomosciamy.Normalnie Super ... chyba naprawde zeby sie czegos dorobic trzeba wyjechac a u mnie to odpada 

?
Ściągnęłam demo jakiegoś programu i coś bym umiała z tym zrobić ale oczywiście tylko podstawy. Nie pracowałam wcześniej z takimi programami a styczność miałam z nimi w szkole średniej w czasach kiedy na informatyce uczylismy sie tylko dos-a a dokumenty wypełnialiśmy ręcznie na druczkach. Jak napisać ten list żeby w ogóle zaprosili mnie na rozmowę