Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-09, 09:32   #3871
mezaga
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Współczuje
Próbowałas rogala albo innego zestawu poduszek?

Ja od 2 tygodni śpię jak zabita. Moj organizm chyba postanowił gromadzić siły przed porodem
No właśnie nie probowałam. Dzisiaj zamowię rogala. Poduszki mamy tylko dwie - te na których śpimy. Reszta spakowana nie wiadomo gdzie. Mam nadzieję, że podłożenie tego rogala między nogi pomoże.
Stary 2013-11-09, 09:50   #3872
kayla84
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Pojawiła się u mnie pewna dolegliwość...od kilku dni bolą mnie po dwa palce lewej i prawej ręki, w nocy drętwieją i mam wrażenie jakby były wybite, w ciągu dnia jak nimi ruszam to jest lepiej.
Skąd ja to znam... U mnie niestety to aż 4 cztery palce u każdej dłoni, objawy jak na zespół cieśni nadgarstka, od mrowienia aż po ból i to nie tylko w nocy, nawet jak przez 2 minuty rozmawiam przez telefon palce zaczynają mi drętwieć, trzymanie książki przez kilka minut też jest problemem. Liczę że po ciąży minie. Rozmawiałam z norweskim lekarzem ale stwierdził że to normalne, no nic, zobaczymy co powie polski lekarz za jakieś 2 tygodnie.

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
No właśnie nie probowałam. Dzisiaj zamowię rogala. Poduszki mamy tylko dwie - te na których śpimy. Reszta spakowana nie wiadomo gdzie. Mam nadzieję, że podłożenie tego rogala między nogi pomoże.
Rogal bardzo polecam, używam od 12 tygodnia kiedy zaczął boleć mnie kark, biodra i kręgosłup, do tego stopnia że nie mogłam się wyprostować. Czasami niestety rogal to za mało, dokładam jeszcze kołdrę między nogi i jest super. Ale ogólnie to jeden z lepszych wynalazków ciążowych.
kayla84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 09:51   #3873
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja wkładam między nogi przed snem na boku zwykłą poduszkę i też pomaga.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 10:21   #3874
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Ja wkładam między nogi przed snem na boku zwykłą poduszkę i też pomaga.
Ją śpię z 4 poduszkami- jedna pod brzuchem (cieniutka), Jedna między nogami, dwie pod głową i jeszcze czasem piąta pod plecy... Koszmar. I od dwóch tygodni nie mogę zamówić rogala.
Stary 2013-11-09, 10:23   #3875
gosia261282
Gang Iren

Hej.
Nie mogę się wyspać ostatnio,3/4 nocy mam nie przespane.
I tez cierpię na ból bioder.

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Właśnie mi sie pomyślało ze muszę kupić nową torebkę taki spory worek na ramię żeby zmieścić pierdulki które przy dziecku trzeba mieć a nie zmieszczą sie do torby wózka.
A mi się wszystko mieściło do torby od wózka. Ewentualnie jeszcze pod wózkiem można coś mieć. Przewidujesz nosić ze sobą tyle rzeczy?
Stary 2013-11-09, 10:39   #3876
magnusia
Zakorzenienie

Mi w nocy drętwieją całe rece aż po łokcie. Nic nie czuje a do tego to tak boli że masakra : mur: o bólu bioder, kości udowych i kręgosłupa nawet nie wspomnę...
Jade sobie i powiem Wam że ten adapter do pasów to fakna sprawa. Pas sie obniża i jest zapięty w ten wystający dzyndzel. Nic nie uciska, nie przeszkadza a brzuch odsłonięty. Nic nie pije w pachwiny ani uda- wygodny jest a w ogóle to piękna pogoda jest tutajgdzie jestem- słonecsko i ciepełko
Stary 2013-11-09, 11:18   #3877
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Mi w nocy drętwieją całe rece aż po łokcie. Nic nie czuje a do tego to tak boli że masakra : mur: o bólu bioder, kości udowych i kręgosłupa nawet nie wspomnę...
Jade sobie i powiem Wam że ten adapter do pasów to fakna sprawa. Pas sie obniża i jest zapięty w ten wystający dzyndzel. Nic nie uciska, nie przeszkadza a brzuch odsłonięty. Nic nie pije w pachwiny ani uda- wygodny jest a w ogóle to piękna pogoda jest tutajgdzie jestem- słonecsko i ciepełko
Przedramiona? To tak samo jak mi, tylko bardziej rwą niż drętwieją, ale przez to ciężko zasnąć! Trochę pomaga, jak zasypiam w długim rękawie, więc myślałam, że to przeziębieniowe

To dobrze z tym adapterem, długo o nim myślałam, ale już chyba sobie daruję - jak urósł brzuch to pasy mniej cisną

No i u nas też dziś słoneczko, od razu człowiekowi lepiej
Stary 2013-11-09, 11:41   #3878
mala098
Raczkowanie

Hej Dziewczyny,
miłego weekendu, mam nadzieję, że jak najwięcej z Was spędzi go odpoczywając z tżtami, rodzinkami, przyjaciółmi, a nie w pracy bądź same w domu...
My z okazji długiego weekendu i męża imienin jedziemy na weekend do Łodzi, taka nasza mała tradycja. Zawsze włóczyliśmy się po mieście, chodziliśmy po knajpkach, teraz będzie podobnie, oprócz soku pomarańczowego zamiast winka i rogala w nocy między nami
A za rok trzeba będzie szukać hotelu, który dysponuje łóżeczkami dziecięcymi.

Pozdrawiam gorąco i życzę pięknej pogody i dobrze spędzonego czasu!
I do wtorku.
Stary 2013-11-09, 11:52   #3879
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Z blachowni do częstochowy to juz rzut beretem...10 minut
Ja sie zdecydowałam i właśnie w blachowni rodzić zamierzam
Ja mam rodzinę pod Częstochową, ale to w wioskach W Grodzisku i Gruszewni

Cytat:
Ja też jej nie chcę

Obudził mnie głód, więc wstałam wcześniej. Dziś na czczo - 71
Teraz zjadłam śniadanie i za godzinę wynik.

A odnośnie tych ketonów w moczu - ja właśnie kupiłam sobie testy na sikanie do sprawdzania obecności tych ciał ketonowych w siuśkach. Jeszcze ich nie wyprobowywałam. Ale to chyba dobry patent jest.
Ja na czczo miałam 89 Jestem na siebie zła, bo obiecałam sobie wstać o 8 i zjeść śniadanie żeby nie było takiej dłuuugiej przerwy i co? Wstałam o 11

Zapomniałam ostatnio zapytać ginekolożki czy mam brać jakieś witaminki/magnezy czy inne cudeńka Od początku ciąży biorę tylko i wyłącznie kwas foliowy (taki beż żadnych dodatków) i zastanawiam się czy to aby nie za mało
Stary 2013-11-09, 12:06   #3880
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Witam
Wczoraj późno wróciłam ale kupiłam panele taki beż z wenge sękami, jakoś udało się zapakować do kombi i je przywieźliśmy
Później jeszcze musiałam jechać odebrać męża bo jednak dojechał
Dziś z rana były szybkie zakupy, wizyta u teściów i kuzynki, teściowa kupiła Lence taki śliczny biały kombinezonik w formie śpiworka, a od kuzynki dostaliśmy 3pak skarpetek i lampkę nocną do pokoju małej
Teraz chłopaki walczą w pomieszczeniach a ja zaraz muszę wyczarować im spaghetti
Coś mnie dziś kuje z prawej strony brzucha jak siedzę
Albo mała się źle ułożyła albo znowu się coś rozciąga

Cytat:
Ja wpadam tylko na chwilę po usg. Na 100 % będzie parka
Znaczy się wygraliśmy w totka Ale się cieszymy oboje. Teraz niech się tylko zdrowo urodzą. Że złych wieści to mam dwucentymetrowy kamień na woreczku i pewnie po porodzie będzie mnie czekać operacja. Teraz jesteśmy w Sączu. Zaraz będziemy odbierać bolid dla maluchów.
Super!!! Bardzo się cieszę!!! Ale macie szczęście

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Wlasnie jestem po szkole dla rodziców ktora działa na naszym oddziale i tematem były szczepienia i pani doktor mówiła ze 3h płaczu dziecka którego nie da sie ukoic i występuje w ciagu 24h po szczepieniu jest absolutnym przeciwskazaniem do podania następnej dawki o czym oczywiście dla sw spokoju lekarze nie mowia.

Moj syn wyciągnął sobie sam sondę i tak o to wyglada moja słodka buzka.
Załącznik 5472946

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jest śliczny

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Witajcie z wieczora
Dziś byłam u gina i moje kochane dziecko spowrotem się obróciło główką do gory... Mialam Ktg i usg... Niby nie jest źle ale mam bardzo uważac bo szyjka mi się skraca i mam skurcze, lekarz mnie nastraszyl że musze 99% czasu leżeć bo jak nie to skoncze w szpitalu żeby chociaż do 35tc wytrzymać Następna wizyta za 2 tygodnie chyba że coś się będzie dzialo to mam byc za tydzien bądź do szpital
Odpoczywaj i się nie zamartwiaj, musisz być spokojna i dużo leżeć

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Hej.
Nie mogę się wyspać ostatnio,3/4 nocy mam nie przespane.
I tez cierpię na ból bioder.
Łączę się w bólu

Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny,
miłego weekendu, mam nadzieję, że jak najwięcej z Was spędzi go odpoczywając z tżtami, rodzinkami, przyjaciółmi, a nie w pracy bądź same w domu...
My z okazji długiego weekendu i męża imienin jedziemy na weekend do Łodzi, taka nasza mała tradycja. Zawsze włóczyliśmy się po mieście, chodziliśmy po knajpkach, teraz będzie podobnie, oprócz soku pomarańczowego zamiast winka i rogala w nocy między nami

I do wtorku.
Aż Ci zazdroszczę
Miłego weekendu
Stary 2013-11-09, 12:18   #3881
vacuity
Rozeznanie

Hey Dziewczyny wróciłam właśnie z biedronki - któraś z Was podrzuciła ostatnio info, że są tam worki do prania delikatnych rzeczy i dzięki temu się w nie w końcu zaopatrzyłam - dzięki!

Pisałyście ostatnio sporo o skurczach. Pytałam w środę gin kiedy mogę się spodziewać skurczy, kiedy mają mnie niepokoić itp - i co się dowiedziałam? Że do 35 tygodnia nie powinnam czuć żadnych Wymienił mi z 5 rodzajów skurczy jakie kobieta może mieć i rzeczywiście niektóre nie są niebezpieczne, ale wg niego kobieta nie jest w stanie określić które, więc przy jakichkolwiek powinna brać nospę... Jak sobie pomyślę o Gosi, jej skurczach i o tym jak się traktuje te skurcze w Wielkiej Brytanii to myślę, że u nas to jest takie dmuchanie na zimne...

Cytat:
Ja wpadam tylko na chwilę po usg. Na 100 % będzie parka
gratulacje!

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Moj syn wyciągnął sobie sam sondę i tak o to wyglada moja słodka buzka.
Twój synek jest piękny!

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Witajcie z wieczora
Dziś byłam u gina i moje kochane dziecko spowrotem się obróciło główką do gory...
Paula, wiem, że leżenie nie jest fajne, ale już niedługo... Dasz radę

Cytat:
A może ćwiczenia mięśni Kegla pomagają na to skracanie się szyjki <tak teraz mi przyszło do głowy>
Mój lekarz zabronił mi ćwiczyć mięśnie Kegla przy skracającej się szyjce. Tłumaczył, że teoretycznie są to inne mięśnie, ale kobieta nie jest w stanie do końca panować nad tym co "ściska", więc może niechcący pobudzić mięśnie do skurczy.

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Hej...ja się powoli ogarniam i ruszamy z małżem na lumpy. Mąż pojechał zmienić opony na zimowe.

Pojawiła się u mnie pewna dolegliwość...od kilku dni bolą mnie po dwa palce lewej i prawej ręki, w nocy drętwieją i mam wrażenie jakby były wybite, w ciągu dnia jak nimi ruszam to jest lepiej.
Daj znać jak łupy Ja też często miewam drętwienia ręki i wyczytałam w "W oczekiwaniu na dziecko" że to normalne na tym etapie ciąży.

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Witam
Wczoraj późno wróciłam ale kupiłam panele taki beż z wenge sękami, jakoś udało się zapakować do kombi i je przywieźliśmy
Super że przeboje z panelami mają się ku końcowi
Stary 2013-11-09, 12:26   #3882
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Taką to bym chciała mieć
Witam się po nieprzespanej nocy. Co z tego, że do łazienki chodzę tylko raz w nocy, jak tak bolą mnie kolana, że budze się co pół godziny, muszę wstać z łóżka i położyć się spowrotem na drugim boku. Na łóżku się nie obrócę.
Oj biedna jestes. Mam nadzieję ,że jakoś ci się polepszy. A z drugiej strony fakt pocieszający nieznacznie,że już bliżej niż dalej i oby po porodzie Ci przeszło.

Cytat:
Fajnie ,że zdecydowałaś się na pas. Na pewno dużo bardziej wygodny no i pewnie bezpieczniejszy dla malucha .Mnie się to nie opłacało, bo ja w aucie to tyle prawie co tylko po zakupy raz na tydzień więc daję radę ,żyć bez niego

Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny,

I do wtorku.
Miłego weekendu, wypoczywaj ile się da .

Hey wszystkim,
ja jak zwykle leniwie, no w sumie pomyłam garnki więc nie aż tak leniwie hehe. TŻ w pracy a ja na kanapie pod kocem w piżamie.
Nie mam nic do roboty. U nas brzydko cho słońce trochę podświeci. Ale i tak brzydkooo.
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 12:27   #3883
mala098
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Witam
Później jeszcze musiałam jechać odebrać męża bo jednak dojechał
Dziś z rana były szybkie zakupy, wizyta u teściów i kuzynki, teściowa kupiła Lence taki śliczny biały kombinezonik w formie śpiworka, a od kuzynki dostaliśmy 3pak skarpetek i lampkę nocną do pokoju małej
Teraz chłopaki walczą w pomieszczeniach a ja zaraz muszę wyczarować im spaghetti

Aż Ci zazdroszczę
Miłego weekendu
Dziękuję Ci bardzo!
Ty za to będziesz miała piękną podłogę, więc w sumie coś za coś.
Stary 2013-11-09, 12:33   #3884
cayenneOna
Zadomowienie

Czesc dziewczyny,

Chciałam sie podpytac w sprawie poduszek motherhood. Złożyłam zamówienie (ktoś chciał mi podarować), mówiłam, ze ma być do spania i później ponoc można używać do karmienia. Przyszła dzis, jak na moje oko za mała do spania.
Myślałam, ze to do spania to coś takiego http://www.amazon.de/gp/aw/d/B0054GZ...110_SY165_QL70
a przyszla duzo mniejsza...
Jaka wy macie, te, ktore mowia, ze sie cudnie wygodnie śpi?

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 13:01   #3885
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Ja mam rodzinę pod Częstochową, ale to w wioskach W Grodzisku i Gruszewni

Ja na czczo miałam 89 Jestem na siebie zła, bo obiecałam sobie wstać o 8 i zjeść śniadanie żeby nie było takiej dłuuugiej przerwy i co? Wstałam o 11

Zapomniałam ostatnio zapytać ginekolożki czy mam brać jakieś witaminki/magnezy czy inne cudeńka Od początku ciąży biorę tylko i wyłącznie kwas foliowy (taki beż żadnych dodatków) i zastanawiam się czy to aby nie za mało

Tak, tak witaminy tzn zestaw witamin dla kobiet w ciazy koniecznie. Ja biore caly czas Ladee Vit i mam dobre wyniki morfologii i moczu przy tych witaminach.
A co do wyniku ja rano mialam niski cukier a po sniadaniu 113.
Dzisiaj wszyscy sie zajadaja rogalami Marcińskimi a ja patrze i slina leci... Moze poliże chociaż jednego troche z wierzchu :rolleyes :

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość

Mój lekarz zabronił mi ćwiczyć mięśnie Kegla przy skracającej się szyjce. Tłumaczył, że teoretycznie są to inne mięśnie, ale kobieta nie jest w stanie do końca panować nad tym co "ściska", więc może niechcący pobudzić mięśnie do skurczy.

Aaaacha. Czyli jednak lepiej nie zaciskać zaworu...
Stary 2013-11-09, 13:15   #3886
forester
Zadomowienie

iwantyou99 ale słodziak z tego Twojego maluszka

Cytat:
ja mam adapter od dobrych paru m-cy i nie żałuje ani grosza, tym bardziej, że w gre wchodzi bezpieczeństwo dziecka.

Cytat:
jeśli jesz mało ryb i rzeczy bogtych w kw omega typu siemie, to dołożyłbym jeszcze dha.

u mnie na weekend sa rodzice, trochę mi pomogą ogarnąć dom ( ja leżąca tż więcej w pracy niż w domu) no a Tż urządza mi biuro w domu.
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 13:16   #3887
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Tak, tak witaminy tzn zestaw witamin dla kobiet w ciazy koniecznie. Ja biore caly czas Ladee Vit i mam dobre wyniki morfologii i moczu przy tych witaminach.
A co do wyniku ja rano mialam niski cukier a po sniadaniu 113.
Dzisiaj wszyscy sie zajadaja rogalami Marcińskimi a ja patrze i slina leci... Moze poliże chociaż jednego troche z wierzchu :rolleyes :
Ja do tej pory nie brałam żadnych witamin i wszystkie wyniki miałam zawsze idealne (oprócz tego cukru ) dlatego właśnie zastanawiam się czy są mi te witaminki potrzebne.
Ja po śniadaniu miałam 121 ;/ Zjadłam malutką kromkę żytniego chleba, plaster szynki drobiowej i dużo warzyw. Ja już nie wiem co jeść żeby ten wynik był niższy ;/ Przecież zjadłam bardzo malutko i same dozwolone produkty, a wynik i tak nie jest taki jaki być powinien
Stary 2013-11-09, 13:33   #3888
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny,

Chciałam sie podpytac w sprawie poduszek motherhood. Złożyłam zamówienie (ktoś chciał mi podarować), mówiłam, ze ma być do spania i później ponoc można używać do karmienia. Przyszła dzis, jak na moje oko za mała do spania.
Myślałam, ze to do spania to coś takiego http://www.amazon.de/gp/aw/d/B0054GZ...110_SY165_QL70
a przyszla duzo mniejsza...
Jaka wy macie, te, ktore mowia, ze sie cudnie wygodnie śpi?

Ja mam ta ktora pokazujesz Jest sprzedawana jako "kojec". To mniejsze to pewnie fasolka.
Stary 2013-11-09, 13:34   #3889
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja do tej pory nie brałam żadnych witamin i wszystkie wyniki miałam zawsze idealne (oprócz tego cukru ) dlatego właśnie zastanawiam się czy są mi te witaminki potrzebne.
Ja po śniadaniu miałam 121 ;/ Zjadłam malutką kromkę żytniego chleba, plaster szynki drobiowej i dużo warzyw. Ja już nie wiem co jeść żeby ten wynik był niższy ;/ Przecież zjadłam bardzo malutko i same dozwolone produkty, a wynik i tak nie jest taki jaki być powinien
Ja mialam 113 - po kromce chleba zytniego z twarożkiem, wędliną z indyka i dwoma paseczkami papryki czerwonej. Do tego herbata zielona z mięta. Hmmm... A teraz zjadlam dodatkowa kromke przed obiadem i ugryzłam rogala, którego mąż trzymał w swojej ręce (nie wytrzymałam) i będę po tym sprawdzać wynik. Ogólni emasakra z tą cukrzycą, bo ja też już nie wiem co jeść a czego nie - ale nie wiem dlatego, że ja ciągle chodze głodna i chce mi się jeść nawet 10 min po zjedzeniu głównych posiłków :/ ech...

A warzywa jakie jadłaś?
Stary 2013-11-09, 13:40   #3890
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam ta ktora pokazujesz Jest sprzedawana jako "kojec". To mniejsze to pewnie fasolka.
Perfuzja, liczyłam właśnie na Twój koment, dzięki znaczy, trzeba wymienić probowalas się tym już owinąć do karmienia, jak na jednym ze zdjęć? Działa?

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 13:44   #3891
selena85
Wtajemniczenie

Kobietki czy Wasze maluchy też się zaczęły tak raptem któregoś dnia rozpychac w brzuchu?
Bo ja dzisiaj poraz pierwszy czuję jak moja mała wręcz gniecie mnie po flakach, żebrach i przeponie jakby kolanami/łokciami.... Masakra trochę z tym... W sklepie jak mi przywaliła to aż podskoczyłam oO/
A to dopiero 29 tc ...
Duszno mi jakoś ogólnie, jakby napierała na przeponę...
Też tak macie ze swoimi kruszynami?

P.S. Od którego tc dziecko powinno/może być ułożone główką w dół?
Stary 2013-11-09, 13:47   #3892
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Roane, Patrycja, obiecalam dac znac o sprzedawcy z allegro okularki com. Przesylke dostalam po 3 dniach. Towar przyszedl taki jak w opisie. Koszulki nocne uszyte z raczej cienkiej bawelny, ale dosc fajne. Rozmiarowka troche zawyzona. Jak nie zalezy Wam na ekspresowej przesylce to moge polecic. Sprzedawca dorzucil jakies kosmetyczne gratisy, jednak nie wiem jakie, bo nie ma mnie w domu, a tz sie nie zna
Dzięki za info!

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Ostatnio męczą mnie myśli, boję się, że nie dam rady przy dziecku.. że coś jej zrobię... że ją zawiodę.....:mu r::
Ja też mam takie wrażenie. I ostatnio pytałam położną co by było gdybym np za słabo podtrzymała kark, czy gdyby wyśliznął mi się w kąpieli. Dała mi ulotkę nt jak udzielać pierwszej pomocy, i strzeliła wykład że dzieci wcale nie są takie delikatne, i że nawet jak się je źle podtrzyma czy się zachłysną to jeśli potem błąd się szybko naprawi to zwykle najpoważniejszą konsekwencją jest płacz i tyle.

Cytat:
Śniła mi się dzis waga, ktora nie pokazywała ile się waży, tylko ile się przytylo od poczatku ciazy
Ale depresyjny sen

A ja dzisiaj w lustrze dostrzegłam Kreskę. Kreska zaczyna się przy pępku i jedzie prosto w dół, w rejony które kiedyś były tajemne przed światem, a teraz są coraz bardziej tajemne przede mną. Mam nadzieję że szybko zniknie ta Kreska, jakoś nie czuję specjalnej potrzeby udawać zebry Czy ta Kreska ma właściwie jakiś cel? W sumie to czemu ona się pojawia?
Stary 2013-11-09, 14:20   #3893
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Perfuzja, liczyłam właśnie na Twój koment, dzięki znaczy, trzeba wymienić probowalas się tym już owinąć do karmienia, jak na jednym ze zdjęć? Działa?

Próbowałam. Szczyt wygody to to nie jest, mniejsza na pewno lepiej by sie sprawdziła. Ale myśle, ze da radę
Stary 2013-11-09, 14:31   #3894
selena85
Wtajemniczenie

Perfuzja: apropo tej poduszki http://www.youtube.com/watch?v=wC8smDU3p2g
Stary 2013-11-09, 14:35   #3895
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cześć Laski! Pakuję się do szpitala. Byłam na IP, bo dzieć się mniej ruszał, a dziś prawie wcale. Na usg wyszło, że mam za mało wód, no i ze dwa razy wyszła niemiarowa praca serduszka (choć mogła wpłynąć na to czkawka ). No i te nieszczęsne twardnienia :/ Mam wyjść za 4 dni, jeżeli będzie ok.
Stary 2013-11-09, 14:45   #3896
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość

A ja dzisiaj w lustrze dostrzegłam Kreskę. Kreska zaczyna się przy pępku i jedzie prosto w dół, w rejony które kiedyś były tajemne przed światem, a teraz są coraz bardziej tajemne przede mną. Mam nadzieję że szybko zniknie ta Kreska, jakoś nie czuję specjalnej potrzeby udawać zebry Czy ta Kreska ma właściwie jakiś cel? W sumie to czemu ona się pojawia?

ja za to dziś wywalczyłam wyjazd na zakupy z mężem (byliśmy jakąś godzinkę w sklepie a on teraz już drugą godzinę śpi bo się zmęczył ) no ale zamówiliśmy wózek
http://www.e-wozki.pl/sklep/p695,tak...acustic-4.html
taki jak na zdjęciu, jasno szary 2 w 1 za 1100 zł
do miesiąca będzie
kupiłam trochę tetry, butelkę lovi i trochę pierdółek do pielęgnacji.

a dziś zaczynam 7 miesiąc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00149.jpg (56,0 KB, 82 załadowań)
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 14:58   #3897
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Cześć Laski! Pakuję się do szpitala. Byłam na IP, bo dzieć się mniej ruszał, a dziś prawie wcale. Na usg wyszło, że mam za mało wód, no i ze dwa razy wyszła niemiarowa praca serduszka (choć mogła wpłynąć na to czkawka ). No i te nieszczęsne twardnienia :/ Mam wyjść za 4 dni, jeżeli będzie ok.

Oooo biedactwo :/
To 3majcie się tam mOcno! I dawaj znać co i jak!

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość

ja za to dziś wywalczyłam wyjazd na zakupy z mężem (byliśmy jakąś godzinkę w sklepie a on teraz już drugą godzinę śpi bo się zmęczył ) no ale zamówiliśmy wózek
do miesiąca będzie

Oooo jak fajnie!
Brzuszek podobny do mojego

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Ćwiczenia dla kobiet w ciąży m.in. na ból pleców: http://www.youtube.com/watch?v=O_lq1ttGxwE
Stary 2013-11-09, 15:02   #3898
Le La
Zadomowienie

Hej dziewczyny

Ja tylko na chwilke, nadrobilam Was, ale nie cytuje, bo za duzo tego....

Trzymam kciuki za Emme i za te, ktore sa lub maja sie zglosic do szpitala, zeby wszystko bylo ok

U nas przygotowywanie pokoju dla Aleksa cz.2.
Juz mnie nerwica bierze, bo syf wszedzie i konca nie widac mam nadzieje, ze do wtorku damy rade ogarnac juz to wszystko. Kurna, jak ja nie cierpie, jak jest taki roz☠☠☠☠ziel w calym domu
A idzie nam to wszystko wyjatkowo opornie, bo ja wiadomo, nie zrobie niektorych rzeczy, a maz z ta pozszywana reka, tez ma ograniczenia, ehhhh
No to sie wyzalilam.

Ide dzialac dalej, bede Was podczytywac w wolnej chwili.
Milego weekendu.

Edytowane przez Le La
Czas edycji: 2013-11-09 o 15:05
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 15:04   #3899
selena85
Wtajemniczenie

Pakowanie torby do szpitala: http://www.youtube.com/watch?v=0ZdBsIdOh-4
Stary 2013-11-09, 15:05   #3900
Roane
Wtajemniczenie

kukurydzianaa kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo!

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość

do miesiąca będzie

Piękny brzusio

Biedak tak się zmęczył A wózek śliczny, bardzo mi się podoba taki niejednolity materiał

Edytowane przez Roane
Czas edycji: 2013-11-09 o 15:07
Roane jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości