|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam pracy, pracę dam. [Najgłupsze i najśmieszniejsze ogłoszenia]
Ja mam w ogóle wrażenie, że korporacje piorą mózgi. Byłam ostatnio na szkoleniu z biura karier mojego uniwerku. (jak się okazało, to było szkolenie pod jedną firmę) Pomijam szczegóły jak, dlaczego i po co. Ale babeczka zapytana w ogólnym tonie o kwestie dotyczące danego stanowiska, zanim przeszła do rzeczy, najpierw wymieniała listę ich zalet, a odpowiedź przeplatała argumentami jak to fantastycznie jest pracować w ich zespole.
Tzn., ja nie zakładam od razu, że to bzdury. Być może naprawdę jest tam spoko, ale brzmiała jakby się z sekty urwała. A też była odpowiedzialna za rekrutację. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Przyczajenie
|
Ostatnio przeglądając oferty pracy, natknęłam się na dwie niezwykłe perełki. Zaznaczam, że te oferty znajdowały się na stronie Powiatowego Urzędu Pracy jednego z dużych polskich miast.
W pierwszym przypadku, poszukiwali osoby o wykształceniu PREZES ![]() ![]() ![]() Druga oferta dotyczyła pracy jako pracownik fizyczny w jednej z firm produkcyjnych. Wymagali biegłej w mowie i piśmie znajomości ukraińskiego i koreańskiego, wykształcenia zawodowego adekwatnego dla tego stanowiska (monter) i minimum 5 lat doświadczenia na tym stanowisku. Zarobki? 1300 netto ![]() W pierwszej chwili pomyślałam że to taki nieśmieszny żarcik, ale umieszczenie tego ogłoszenia na PUP uświadomiło mi, że to jednak rzeczywistość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Raczkowanie
|
też codziennie teraz przeglądam ogłoszenia i chyba już nic mnie zdziwi. przed chwilą trafiłam na ogłoszenie firmy sprzątającej, która poszukuje pracowników z minimum półrocznym doświadczeniem. ostatnio widziałam też wymóg miłej aparycji na stanowisko telemarketera i znajomości języka rosyjskiego na stanowisko pakowacza odzieży.
ale najbardziej wkurza mnie pisanie o "atrakcyjnym wynagrodzeniu" i nie podawanie w ogłoszeniu stawki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
Zakorzenienie
|
hahaha atrakcyjny wygląd i telemarketing? może sekstelefon?
![]()
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#368 |
Konto usunięte
|
Zaraz znajdę ofertę, która nie jest śmieszna, raczej dziwna...
Kurczę, nie mogę znaleźć, ale mniej więcej to szło tak: Zatrudnię osobę do pracy w piekarni, wymagana miła aparycja, uczciwość i inne tego typu pierdoły. Jeszcze dodatkowo był podtekst typu: Oferuję Wam stałe wynagrodzenie, dobre warunki pracy, bo nic więcej wam nie mogę dać, przecież Wam nic nie zrobię. ![]() Edytowane przez 201701191353 Czas edycji: 2013-11-08 o 16:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Raczkowanie
|
racja, dużo ogłoszeń jest teraz bardzo tajemniczych
![]() ja dzisiaj miałam telefon z agencji pracy. pani powiedziała na czym praca miałaby mniej więcej polegać, ale jak zapytałam o wynagrodzenie, to powiedziała, że może je podać tylko jak przyjdę na rozmowę. nie wiem po co to tajemnice ![]() haha o tym nie pomyślałam. ale tam raczej dobra gadka potrzebna, a nie wygląd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Wredny kotecek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#372 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
Raczkowanie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4363979 7]
![]() no tak to takie śmieszne, enjoy, w końcu śmiech to zdrowie ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Ja w sumie rozumiem, że można zapytać np. w sprawie jakiegoś call center, ale nie wiem dzwoni do Ciebie pracodawca np. z poważnej firmy, korporacji, zaprasza na rozmowę i pytasz o zarobki przed przyjściem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sorrry ale nie starałabym się o pracę nigdzie jakbym nie znała widełek lub przynajmniej przybliżonej kwoty zarobków. To marnowanie mojego czasu i czasu potencjalnego czy niedoszłego pracodawcy. Edytowane przez dacn Czas edycji: 2013-11-09 o 16:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Konto usunięte
|
Bez kitu, w zyciu bym nie pojechała na rozmowę, nie pytając wczesniej o zarobki - tłuc się przez miasto komunikacją miejską, marnować czas, a potem dowiedzieć, że mam zarabiać 3 zł/h? LOL, NOPE
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Raczkowanie
|
Jakiś czas temu przeglądając ogłoszenia na bodajże gumtree natknęłam się na ofertę :
"zatrudnię chłopaka typu dres" ale do czego, to nie było wspomniane ![]()
![]() |
#379 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#380 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Gdzie tu nietakt? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#383 |
Raczkowanie
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;43640501]Wyobraź sobie, że pracujesz już jakiś czas, nie jesteś na samym początku ścieżki zawodowej. Masz już pewne kwalifikacje i umiejętności. Zastanawiasz się nad zmianą pracy, wysyłasz CV, ale nie jest to dla Ciebie kwestia życia i śmierci. Dzisiaj wiele osób zmienia pracę, będąc zatrudnionym, gdzie indziej, a nie bezrobotnym. I w związku z tym kontaktuje rekruter i proponuje Ci pracę. Nie chciałabyś poznać chociaż widełek, żeby wiedzieć, czy warto? Po co się fatygować, na rozmowę, żeby się dowiedzieć, że masz szansę zarobić dużo mniej niż teraz zarabiasz, a inne rzeczy nie ulegają zmianie (np. praca nie jest bardziej, ambitna, czy ciekawa, nie ma lepszego dojazdu itp.)
Gdzie tu nietakt?[/QUOTE] hmm, no byłam w takiej sytuacji jako opisujesz jakieś dwa lata temu, chciałam zmienić pracę i nie pytałam o to przed spotkaniem z rekruterem. Na spotkaniu podawałam swoje oczekiwania, jak się mieściłam i wszystko inne było ok, to zapraszali mnie na kolejne rozmowy. To dla mnie znak, że podane przeze mnie wyngrodzenie jest osiągalne. Aktualnie nie pracuję, szukam pracy i jak do mnie dzwonią z jakiejś firmy to jadę przez całe miasto i na miejscu mówię swoje oczekiwania. Tak u mnie. Jestem też ciekawa innych opinii. Edytowane przez Grey matter Czas edycji: 2013-11-09 o 15:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#384 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Raczkowanie
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;43640673]Ale nie wszyscy chcą tracić czas - po prostu. Wiem ,zę osoby rekrutujące często nie mogą podawać wynagrodzenia, to już jest inna kwestia, ale jeśli mogą chociaż zasugerować widełki, to jest to z korzyścią dla obu stron - ani oni nie tracą czasu (bo przyjdzie kto powie: ja za tyle z łóżka nie wstaję.) i szukający też nie marnują czasu.[/QUOTE]
Spoko, rozumiem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 |
Pani Buka
|
Rekruter często nie może podać wynagrodzenia bo zabrania tego firma. Ale pyta o oczekiwania finansowe, o minimalna kwotę za która jesteś w stanie podjąć prace i bywa ze na tej podstawie podejmowana jest miedzy innymi decyzja czy taka osobę zaprosić na rozmowę. Wiec to nie jest tak ze ktoś powie ze chce 2000 netto i to mówi, a dopiero potem sie dowiaduje ze więcej niż 1300 nie ma szans dostać.
Oczywiście mowię o poważnych firmach, a nie pracy typowo studenckiej, gdzie rzeczywiście dopiero na miejscu dowiadujesz sie ze atrakcyjna stawka to 4zl/h ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#388 | |
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
![]() ![]() P.S. Jak mnie zapraszali telefonicznie, to też nie pytałam i stawkę, bo cieszyłam się, że mnie gdzieś chcą zapraszać ![]()
Edytowane przez magyarparaszt Czas edycji: 2013-11-09 o 22:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 |
Zakorzenienie
|
Ogłoszenie z jednego z rzeszowskich portali internetowych (nie jest to dokładny cytat):
Mężczyzna - wiosen 28 - zatrudni kosmetyczkę, bądź osobę znającą się na kosmetyce do tego, aby pomagała mu przeobrażać się w kobietę. Do twoich zadań należało będzie: - depilacja całego ciała - robienie mi makijażu - kupowanie kosmetyków - przygotowywanie mnie do spotkań z kobietami i mężczyznami, ponieważ jestem biseksualny Oferta ta nie ma nic wspólnego z ofertą seksualną, ale i tak zobaczysz mnie nago jak będziesz mnie depilować. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.