|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chcemy mieć starania z głowy i przeskoczyć na wątek mamusiowy. Staraczki-mamusi
Hej dziewczyny
![]() Wczoraj wieczorem wrocilam ze szpitala.. Dzien wczesniej zrobili mi jeszcze kontrolne usg, na ktorym byla 4mm Dzidzia w widocznym echem serca.. Ale lekarze stwierdzili, ze jak na 10tc, to nie ma co liczyc na cud juz i w rozpoznaniu wpisali mi ciaze ubumarla.. Zaaplikowali mi tabsy na wywolanie skurczy i krwawienia i tak czekalam na okres lezac i myslac o tym serduszku, ktore mimo wszystko jeszcze walczylo.. wczoraj zrobili mi lyzeczkowanie, zeby oczyscic macice, ale teraz sie boje, ze po tym zabiegu szybko nie zajde.. ;( ehh..A dzis w nocy snila mi sie tesciowa, ktora nie zyje, przyszla do mnie w nocy i miala pod plaszczem schowane dziecko.. Byla usmiechnieta i zaraz zniknela a ja sie obudzilam.. I chyba zrobilam sie duzo spokojniejsza po tym snie.. Moja Dzidzia nie jest sama... A najgorsze, co bylo w tym szpitalu to to, ze kazali mi wybierac plec dziecka do USC, skad dostaniemy akt urodzenia martwego dziecka.. Ehhh.. ;( ryczalam, jak glupia, ale wybralismy z mezem corcie.. Teraz czekam az sie zregeneruje, zaloze konto na ovu i bedziemy dzialac na nowo.. Moge do Was wrocic juz teraz??
|
|
#3002 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chcemy mieć starania z głowy i przeskoczyć na wątek mamusiowy. Staraczki-mamusi
meire
aż się popłakałam ja przeczytałam Twojego posta . przykro mi bardzooczywiście wracaj do nas!!!!! my ci pomożemy.
|
#3003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
się nie pytaj nawet czy możesz wrócić
|
|
#3004 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
zobaczcie co one z nas robią? a przecież na ich zniekształcenie może wiele czynników wpłynąć, my się cieszymy ze skoku,a może de fakto, to te stresy sprawiły,że ona wygląda tak a nie inaczej. Nie przejmuj się, będzie kolejny cykl. I rozumiem,że mam nadzieję,do końca, bo jeszcze @ nie ma, a jak przyjdzie, to jeszcze i tak będziesz myśleć, że może to tylko plamienie, przecież kobietą w ciąży też się zdarza, a temp a może jutro wzrośnie itp. każda z nas to przechodzi, tylko nie każda o tym pisze, mówi. i pewnie nie raz wiele z nas płakało. Cytat:
i to z dniem trafionym w owu i przed
|
|
#3005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest mi okropnie przykro, że tak się to zakończyło ale wierzę w to, że zajdziesz w pierwszym cyklu starań także już teraz wysyłam Ci |
|
|
|
|
#3006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musisz być silna, dacie rade! Trzymam za Was kciuki!
|
|
|
#3007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że szybciutko Wam się uda i że wszystko będzie dobrze...Cytat:
nawet nie wiecie jak mi pomagacie
|
|
#3008 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewuszki
![]() Ja już domek sprzątnęłam, obiadek zjedzony, teraz tż z córcią oglądają jakąś bajkę a ja na chwilę zerkam do Was Potem lecę na kawkę (inkę oczywiście ) i rogala marcińskiego, pycha ![]() Cytat:
Szacun LeineBrawo! Super! To teraz do dzieła! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No cisza narazie, ale może ten weekend przyniesie jakieś fasolki A co u Ciebie?Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- , współczuję. Nie zniosłabym chyba 6-dniowego tygodnia pracy ![]() Robiłam to samo Ale tam się dzieje - jednak nie wytrzymała w poście, zboczucha jedna Dziś ma dzień pełen wrażeń - życzę żeby wszystko się udało i czekam na relację z powrotu mężusia i z urodzinekCytat:
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje Wam, Kochane.. Dobrze, ze tu do Was trafilam..
![]() Nie wiem wlasnie ile czasu po takim zabiegu trzeba odczekac, zeby moc bezpiecznie sie starac ponownie.. Ale za trzy tygodnie mam dostac ze szpitala wynik histopatologiczny wycinka, wiec pojde z tym wynikiem do mojej gin i na badania i wtedy sie jej zapytam, co i jak.. Chce tez zrobic sobie wszystkie podstawowe badania plus hormony znow i wtedy pod pilniejsza kontrola gina sie starac.. Podejrzewam, ze po poronieniu kazda kolejna ciaza jest juz traktowana, jak podwyzszonego ryzyka.. I ja tez tak zamierzam do tego podejsc.. Bardziej uwazac, dbac o siebie, zbadac sie.. Nie wiem, co jeszcze bede mogla zrobic, zeby juz nic zlego sie nie stalo.. Ale bede tu z Wami, bo z niecierpliwoscia czekam na Wasze male szczescia.. i jakos tak z Waki lepiej sie wszystko przezywa.. dzieki, ze mnie chcecie, mimo, ze jeszcze jestem wstrzymana ze staraniami..God, jakbys mogla, to zmien mnie na pierwszej stronie.. Poki co starania zawieszone do niewiadomo kiedy..
|
|
#3010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Meire strasznie mi przykro Musialo bardzo boleć tym bardziej, że jak pisałaś, serduszko jeszcze biło ![]() Dobrze że wróciłaś do nas, naprawdę będzie Ci łatwiej ![]() Manieczko szkoda mi strasznie że ten test nie wyszedł, że temp. spadła tak bardzo Ci kibicowałam ![]() U Elfki za to ciągle temp wysoka, moglaby już w końcu któraś przełamać tą złą passę i zacząć wysyp fasolek ![]() A jutro chyba kotka testuje ![]() Potem God... musicie dziewczyny zacząć wysyp bo nie może tak dalej być ![]() Ja jestem już dziś u rodziców, mąż w Wa-wie, wybrałam się na zakupy z siostrą i kupiłyśmy dziś sobie buty, prawie identyczne ![]() A kolejna dobra nowina to: @ przyszła nie sądziłam że będę się kiedys z tego cieszyć ale jakoś wcześniej niż zwykle bo po 26dniach, nigdy nie miałam takich cykli, no chyba ze jutro się okaże że to fałszywy alarm, ale plamieniem nie mogę tego nazwać, więc zaczęłam 2gi cykl obserwacji po zabiegu
|
|
#3011 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
razem raźniej ![]() Cytat:
wydaje mi się, że ta sama branża - skoro w to samo miejsce i póki co na taki sam czas. powiem tak - 11 listopada trzeba dużego wsparcia ![]() dzięki kochana za słowa otuchy dobrze, że @ przyszła, bo to już o krok bliżej do starań
II kreseczki - 01.03.2014 22.11.2014, 3910 g, 57 cm 23.06.2011 01.06.2013Edytowane przez manieczka1 Czas edycji: 2013-11-09 o 16:20 |
||
|
|
|
#3012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nawet nie biorę pod uwagę, że może się przedłużyć ![]() Jak mąż wróci to będziecie się starać i tym razem się uda, zobaczysz
|
|
#3013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
generalnie to dziś pokazałam mężowi te dwa testy i on na pierwszym nie widział tej kreski drugiej - tzn. tego cienia cienia, a na tym dzisiejszym mówił, że widzi, ale to jest tak słabe, że on uważa, że to chyba nie to... teraz czytam o cieniach cieni na testach jeszcze piszą, że jak jest torbiel na jajniku to może być ledwo widoczna kreska...a mnie jajnik nawala...ehhhh
|
|
#3014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie zerknęłam na Twoje poprzednie cykle, i ten najdłuzszy, sama nie wiem co myśleć, czy to te emocje ale trzeba myśleć pozytywnie
|
|
#3015 | |
|
Zakorzenienie
|
Co za dzień... padnięta jestem
Cytat:
![]() Podasz przepis na tę pyszną babciną masę? Może najdzie mnie, żeby też TŻ-owi zrobić jakiś ładny torcik na 30 urodziny (w lutym kończy) - zawsze robiła mu ciocia albo brat cioteczny, wiec teraz na 30. ja chciałabym się móc wykazać
|
|
#3016 | |
|
Zakorzenienie
|
Komuś coś jeszcze zmienić na 1 stronie?
---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
wyluzuj troszeczkę Wiem, że nie jest łatwo ale nie można tak też siedzieć, czytać, myśleć...
|
|
|
#3017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem jedno - niektórym wyszły cienie cienia i były w ciąży, innym tak wyszło i nie były idę robić kolacyjkę i zaraz gesslerową obejrzę
|
|
#3018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, że jest taki odruch, że się czyta ale nie ma co się denerwować Też bym chciała, żeby się w końcu udało, żebym nie musiała tych badań robić i w ogóle... ehh ![]() Pomarzyć można
|
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
Ja proszę o dopisanie do czekających na starania
![]() Aga (Jagatka_N): 28 lat starania zawieszone
|
#3020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już po kolacji odwaliłam dzis mega prezentacje ktora mam we wtorek mam nadzieje ze @ nie przyjdzie a jak juz to nie we wtorek bo jak ma mnie tak bolec jak ostatnio to chyba tam zdechne predzej niz zaprezentuje cokolwiek.Mam w przyjaciółkach nie wiem skad jakas dziewczyne i tak wlasnie przegladam jej wykresy... co za laska. Ona ma schiza na punkcie tych starań. Notatki dzien w dzien jakies bole opisywane, komentarze co do samopoczucia itd... testy owu robi od polowy cyklu az do konca... Ja rozumiem wszystko ale jak sie bedzie az tak przejmowac to w zyciu nie zajdzie...
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2013-11-09 o 19:06 |
|
|
|
|
#3021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dziś jak przeglądałam o tych testach to jakaś dziewczyna mówiła, że wyszedł jej pozytywny i pytała czy może to być spowodowane tym, że bierze folik
|
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
meire wracaj do nas
![]() Ja już w domu
|
|
|
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
ja też chcę mężulka!!!!!!!!!!!!!!
nienawidzę sama spać...
|
#3024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- No to udanego leniwego wieczoru z mężulkiem ja też się lenie z moim
|
|
|
#3025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
malutka ? czy jakoś tak...ja myślałam, że to nasza staraczka bo wysłała do kilku naszych zapro to i ja ją przyjęłam ale masz racje przegina i to ostro...a czytałaś jak opisywała tragedie kuzynki ? a laski ją nakręcały aby ich na bieżąco informowała ?
|
|
|
|
|
#3026 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej bardzo Wam dziękuję za miłe przyjęcie !!Przepraszam, że wysztkie Was nie zacytowałam, ale już się nie zmieściło.
mój TŻ za granicą mam nadzieję, że wykorzystałam go do garnić możliwość , akurat był w domku jak miałam dni płodne, za niecałe dwa tyg zobaczymy czy cos z tego będzie. Witaj [/QUOTE] Cytat:
Cytat:
A ja dzisiaj byłam w pracy d0 20 ![]() Cytat:
Ja też mój TŻ do grudnia za granicą.
Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka Śpij mój kochany Aniołku Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2013-11-09 o 22:08 |
|||
|
|
|
#3027 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Tż wrócił przed 4 Urodzinki udane, torcik tż się bardzo podobał, niby miał łezkę w oku! Ja już padam na pyszczor, jestem tak objedzona, że o losie... ale zaraz zamierzam trochę spalić kcal Nadrobię juterko dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- ale wścibole ![]() Cytat:
Szklanka cukru, 5 jaj. Jajka i cukier wkładamy do miski, łączymy- cukier ma się rozpuścić więc miskę wkładamy do gorącej wody. Jak się połączy to odstawić, aby wystygło. Jak wystygnie to miękki tłuszcz połączyć z jajkami i dodać kapkę aromatu- ja dodałam rumowy. Całość dobrze miksujemy, aby nie było grudek! Masa jajeczna musi być ostudzona, bo jak za gorące to się może nie zrobić ![]() To wszystko ![]() Babcia mówiła czemu nie dodałam kakao, a można, czy kawy troszkę Tort pyszny ale z masą cukrową aż za słodki, mimo to połowy już nie ma
|
|
|
|
|
#3028 |
|
Wtajemniczenie
|
Leine masz talent !Brawo!!
|
#3029 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jak zwykle po nocach.
Meire Bardzo mi przykro, miałam ciarki jak to czytałam Wyobrażam sobie co musiałaś przejść, trzymaj się i dużo zdrówka życzę.Manieczka biedna wiem co przechodzisz, przeszłam to kilka dni temu a z tego czekania, mierzenia pod koniec cyklu i strasznych nerwów okres spóźnił mi się 2 dni i zrobił mi tylko nadzieję Elfka trzymam kciuki ![]() Papryczka witaj Leine miłej zabawy z mężem ![]() A przy torcie się musiałaś napracować Ja ogólnie lubię sobie życie utrudniać takimi robótkami własnej roboty ![]() Np na swój ślub kupowałam kwiaty do kościoła i na moje 2 bukiety i sama je układałam ![]() A nad tortami w stylu angielskim to myslę od dawna ale zabrać się nie mogę Tzn może udekorowałabym ale piec nie lubię![]() Postaram się zrobić coś małemu na 3 urodzinki ![]() Ale żebyś nie czuła się samotna to wkleję moje 2 babki które robiłam na ostatnie święta BN .Jest to babka GOTOWANA w garnku-uwielbiam ją , a, że lubię cynamon to ją oblałam mleczną czekoladą i posypałam cynamonem
1cs-II kreski 27 maj 2014 39/40 11.12.2013 ![]() 16.08.2013 ![]() Synuś- 2011 Córeczka- 2015 Killer 1x Edytowane przez Kamel Czas edycji: 2013-11-10 o 01:24 |
|
|
|
#3030 |
|
Wtajemniczenie
|
God dzięki za odp. Jak bym wiedziała, że to można samemu tak łatwo zrobić bez wizyty u gina to już bym dawno zrobiła. A nie brała 2 leki po których widzę dalej mini objawy.
A jak się dokładnie to badanie nazywa? Długo się czeka na wynik? Ok idę spać bo synek chory i pewnie znowu nici z mierzenia wiarygodnej temp bo wstawałam do niego w nocy. A akurat najważniejsze dni w okolicach owu.
1cs-II kreski 27 maj 2014 39/40 11.12.2013 ![]() 16.08.2013 ![]() Synuś- 2011 Córeczka- 2015 Killer 1x Edytowane przez Kamel Czas edycji: 2013-11-10 o 01:42 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.

wczoraj zrobili mi lyzeczkowanie, zeby oczyscic macice, ale teraz sie boje, ze po tym zabiegu szybko nie zajde.. ;( ehh..
aż się popłakałam ja przeczytałam Twojego posta . przykro mi bardzo

ja sobie wmawiam, że się nie nakręcam, a w każdym cyklu jestem nakręcona 

23.06.2011

ale trzeba myśleć pozytywnie